Podcast – Üniversite sınavı tercihleri

Bu yayında, üniversite sınavı sonucu tercih yapacaklara tavsiyeler verdik.

Yayınları sitemizin Odysee kanalından ya da  spotify kanalından da izleyebilirsiniz.

Youtube yayını aşağıda. Bu yayını beğenerek ve youtube kanalına üye olarak yayınların daha fazla kişiye ulaşmasını sağlayabilirsiniz. İyi izlemeler.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

97
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
32 Comment threads
65 Thread replies
7 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
35 Comment authors
Beta bile olamayan adamukzMertEmirOnur Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
qwerty
Guest
qwerty

univ terkim, istanbul’daki son yıllarda açılmış hukuk fakültelerinden birkaçı tutuyor da 1 sene daha hazırlanıp köklü okullara girmeyi mi denesem kararsızım

Ktcx
Guest
Ktcx

Piskolojin, maddi gücün ve enerjin kaldıracaksa 1 sene daha hazırlan düzgün bir yere gir. Her yer hukuk fakültesi ve avukst dolu

Ali
Guest
Ali

Tıp okumak istiyorum, kararlıyım ama gençliğimi yaşayamamaktan korkuyorum, senin bu konudaki fikrin nedir abi?

Castiel
Guest

Abi yakında üniversiteler açılacak. Üniversiteye gidecekler için de bir yazı veya sesli sohbet çok yararlı olurdu, teşekkürler .

Zuhan
Guest
Zuhan

2 yıllık bölümlerde PC programcılığı mı elektrik mi sizce daha iyi? Herkes iş alan uygulama elektrikte daha fazla PC rakip çok ayağa düştü diyor.

chievo
Guest
chievo

Merhaba Mahmut Abi. Üniversite sınavına hazırlanıyorum 9 ay var sınava. Boğaziçi Ekonomi istiyorum. Netlerim iyi seviyede eşit ağırlıkta ilk 600’e girmek gerekiyor bunun için girebileceğime inanıyorum ve bunun için programlı çalışıyorum. Sen Boğaziçi Üniversitesi ve Boğaziçi Ekonomi hakkında ne düşünüyorsun ? Son olaylardan sonra hala okunur mu ? Mezun olunca finans sektöründe çalışmak istiyorum sence işletme mi yoksa ekonomi mi mantıklı bu hedef için ?

fluear
Guest
fluear

Merhaba Mahmut abi, okul ve iş hayatı ile ilgili bir sorum var. Öncelikle site için çok teşekkür ederim. Yazıların bir kısmını 6 ay kadar önce parçalı olarak okumuştum. Şimdi düzenli olarak, sürekli okuma yapıyor ve kırmızı hapı öğrenip mantığını içgüdülerimi takip ederek bağlamaya çalışıyorum. 22 yaşındayım bilgisayar programcılığı okuyorum. Ailevi meseleden lise arkası 2 yıl mezuna kaldım. Üni yi 2 dersten bir dönem uzatmış bulunmaktayım. KH’nin ilk gerekeni erkeğin her konuda kendisini geliştirmesi gerektiğini oturttum bu sebeple uzayan yılımı boşa geçirmemek için aöf den bir bölüm daha yazdım. Aynı zamanda bilgisayar mühendisliği için dgs ye çalışıyorum(sigarayı bırakıp iyi bir gitar… Read more »

Cafer
Guest
Cafer

Abi sence 24-25 yaşında bilgisayar mühendisliğinden mezun olmak sektörde bir dezavantaj yaratır mı?

Alfaolmayacalısankisi
Guest

Merhabalar Mahmut abi konuyla alakalı bir sorum var şuan 21 yaşındayım kötü bir okul hayatım geçti iki kere üni sınavına girdim çok kötü puanlar geldi ailem şuan tekrar dershaneye gidip iyi bir bölüm okumaya çalışmamı öneriyor şuan bir fastfood zincirinde çalışıyorum ve Burdada yükselme imkanım var senin bana Önerin nedir okulla ilgili pek umudum yok şuanki işim sence geleceğim için iyi mi yada değiştirmelimiyim

fatih
Guest
fatih

Mahmut abi sence 20 yaşında üniversiteye başlamanın herhangi bir dezavantajı var mı ?

Hakannn
Guest

Merhabalar Mahmut abi 21 yaşındayım ve üniversiteye hazırlanıyorum 2 yıllık teknik bir bölüm düşünüyorum sizce benim için artısı olur mu yada iş imkanı var mı

Leo
Guest
Leo

Mahmut abi bogazici tarih hakkında düşüncelerin nelerdir tarih okuyup aynı zamanda işletme ekonomi bölümünde okuyarak yapılan işleri yapan çok kişiyle konuştum senin düşüncelerin nedir?

Cengiz
Guest
Cengiz

Mahmut abi ben 21 yaşındayım üniversite sınavına 2 aydır çalışmaya başladım 2023 sınavına kadar çalışacağım, disiplin edindim, evde çalışıyorum rahatsız eden yok gelen giden yok 24 saat bana ait 18 saate yakın çalışıyorum ancak bu yks sınavı için fazla geliyor 13 14 çalışsam yeter gibi yks için fazla çalışıp zaman kaybetmek istemiyorum, geri kalan saatlerde kendimi gelistireyim diyorum İngilizce öğrenmek ve kişisel gelişim için ayırayım diyorum zaten yaş olarak gerideyim mecbur çok çalışmam gerekiyor, müsaitsen senden tavsiye istiyorum abi. İstediğim yer İTÜ endüstri mühendisliği.

Ottoman
Guest
Ottoman

Merhabalar mahmut abi. Özellikle hukuk mezunları da yazarsa sevinirim. Ea sıralamam 4600 iken büyük umutlarla hukuk yazdım yaşım 23. Açıkçası çok mezun olması ile uluslarasi geçerli bir iş olmaması yüzünden soğudum. 3. Sınıfın sonundayım. Sıralama ile merkezi geçiş yapabilirmişim ama 1. Sınıf başlayacağım tabiki. Fen sıralamam da 117 bindi. Çok da kararsizim odtü iktisata falan geçsem önüm daha mı açık diye. Yardımcı olabilecek var mı

Ottoman
Guest
Ottoman

Yani mahmut abi 3. Sınıfta yaş 23 iken hukuk bırakmak mantıklı mı

Batuhan
Guest
Batuhan

Mahmut Abi, bilgisayar mühendisliği okumak istiyorum ve üniversite sınavına 1 ay kaldı şu anda istediğim netlerde değilim büyük ihtimalle güzel bi üniversite tutmayacak. İsmi duyulmadık bi üniversitede okuyup kendimi geliştirmek mi yoksa 1 sene mezuna kalmalı mıyım? Mezuna kalırsam güzel bir yer tutturacağıma inanıyorum sınav bilincini disiplini çok geç fark ettim. Meslek hayatına ne kadar geç başlarsanız o kadar kötü diyorsun. 1 sene mezuna kalmalı mıyım?

Furk
Guest
Furk

Mahmut abi, 1 sene mezuna kalıp Elazığ tıp(gerilerdeki tıplardan) kazandım. 3. Sınıfım. Yaşım 22. Bu sene büyük ihtimalle sınıfta kalıcam. Uygulamalar geliştirdim karantina döneminde. Okuldan dolayı pek bakamıyorum ama tıp okuyup uygulamalarımın tutması ve bir yerlere gelmem sonucu bu alana yönelmek istediğim seçenek. Ama şirketler piyasada olduğu için öne çıkan bir şey yapmanın ne kadar zor olduğunu tahmin ediyorsundur. Yapmamın çok zor olduğu diğer seçenekler de şunlar: Bırakıp yatay geçişle bilgisayar mühendisliğine geçme fikri de var. Geçersem haliyle 1. Sınıftan başlayacağım. Hacettepe bilgisayar Marmara bilgisayar falan geliyor. Ya da baştan yks ihtimali var. Ne diyorsun? Tıp oku bir yandan uygulamalarını… Read more »

1 2 3