Podcast – Üniversite sınavı tercihleri

Bu yayında, üniversite sınavı sonucu tercih yapacaklara tavsiyeler verdik.

Yayınları sitemizin Odysee kanalından ya da  spotify kanalından da izleyebilirsiniz.

Youtube yayını aşağıda. Bu yayını beğenerek ve youtube kanalına üye olarak yayınların daha fazla kişiye ulaşmasını sağlayabilirsiniz. İyi izlemeler.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

97
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
32 Comment threads
65 Thread replies
7 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
35 Comment authors
Beta bile olamayan adamukzMertEmirOnur Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Tlhbl
Guest
Tlhbl

Hocam yazılım mühendisliği mi okumalıyım bilgisayar mühendisliği mi? İlerde yurt dışında bi şirkette çalışıp yurt dışına yerleşmek istiyorum. Gördüğüm kadarıyla bilgisayar mühendisliğini bitirenler de yazılımla uğraşıyor daha çok.

Leo
Guest
Leo

Mahmut abi bulunduğumuz sehirde kötü bir üniversiteye kayıt yaptırıp çalışarak work and travel yapıp amerikada kalmak ne kadar mantıklı üniversite okumak gibi bir hedefim yok sadece aile baskısı aslında work and travel için üniversite okumak zorunluluğu var o yüzden kötü bir üniversite kayıt yaptiracam üniversiteyi ilerde param olduğu zaman amerikada okumak istiyorum düşüncelerin nedir

Durgun
Guest
Durgun

Mahmut abi, 21 yaşındayım üniversite sınavına 2023 için yoğun çalışıyorum, disiplinsizliğimin sonucu bu yaşa kaldım geçmiş geçmişte kaldı iyi tarafından bakıyorum en azından üniversiteyi layıkıyla bitirmeye çalışacağım, istediğim meslek endüstri mühendisliği iki okulu gözüme kestirdim İTÜ yada Boğaziçi, ikincisi için daha yoğun çalışmam gerekiyor, asosyal ve bağımlılıkları olan insandım utangaçlığımı yeni atlattım yere düşürdüğüm parayı bu kimin diye soran adama benim param deyip alamadım bunu yaşadım abi bu kadar ileri utangaçtım, biraz aile biraz çevre ile bu hâle geldim, çoğu babamdan kaynaklı dayak yedim, utamdirildim suçlamalar ezilmeler vs. hayata karşı iğdişi edildim, ama bunu tam tersine çevirmeye başladım yapamam edemem… Read more »

Emirhan
Guest
Emirhan

yaş konusunu kafana takma, bir sene sıkı çalışırsan istediğin sonuca ulaşacaksın zaten.
ortam benim için bir numara önemli diyorsan boğaziçi’nin ortamı çok daha iyi.
ingilizce kursuna gerek yok, zaten hazırlıkta ingilizce göreceğiz.
kaç gündür kendime çalışma arkadaşı arıyorum, telegram kullanıyorsan birlikte çalışalım.
(günde +8 saat)

Kadir Durgun
Guest
Kadir Durgun

Geçmişi unuttum, artık ileriye bakıyorum. kadirdurgun3131@gmail.com numaranı yada kullanıcı adını gönder

The Mechanic
Guest
The Mechanic

Makine mühendisliği öğrencisiyim bu yıl alan seçmem gerekiyor, kendimi yakın hissettiğim 2 alan var,1 üretim mühendisi olarak fabrikalarda çalışmak,2 mekanik tasarım-çizim seçerek bilgisayar karşısında ofiste çalışmak var,getiri olarak iki alanda kendini geliştirmeye bakıyor hangisini tercih etmem gerektiğine karar veremiyorum,bu konuda fikirlerinizi öğrenmek isterim.

The Mechanic
Guest
The Mechanic

Satış mühendisliği hakkında görüşlerini öğrenebilir miyim mahmut abi?

Bordo haplı
Guest
Bordo haplı

Selam abi fabrikada vasıfsız biri olarak çalışıyorum 1,5 senedir. 27 yaşındayken öğrenci affıyla YTÜ’de bir mühendisliğe geri dönülür mü, başka üniversiteye ve bölüme geçme imkanım da olabilir merkezi puanla.

Snkss
Guest
Snkss

Abi 28 yaşında iyi bir üniversiteden endüstri mühendisliği mezunu olunurmu iş bulabilir miyim kendimi sağlam yetiştirsem.

Muro
Guest
Muro

Abi üniversiteyi 30 yaşında bitirmek geçmi 25 yaşındayım hazırlık okuyorum daha önce vasıfsız işçiydim, şuan endüstri okuyorum iyi bir okulda.

Berke
Guest
Berke

Mahmut abi selam, sana üniversite tercihi ile ilgili sorum olacak. Bana daha önce büyük şehre göç etme tavsiyesi vermiştin ve bunu üniversite için kullanmamı söylemiştin. Ancak ben Batı Avrupa’da küçük şehirlerin norm olduğu bir ülkede yaşıyorum. Şu an yaşadığım şehrin nüfusu 300k civarında. Ben 18 yaşındayım, buraya 16 yaşımda geldim ama 1 yıl dil okulunda okudum (yabancılara özel bir program) sonrasında eczacılık okuluna geçtim ama burada dilim yetmediği için atıldım ve Mart ayında bilişim bölümüne geçtim. Şu an hala lisedeyim yani. Yıl sonunda geldiğim için meslek derslerinden kaldım. Şu an okula yeniden başladım ve hemen Cours Generaux hem de Cours… Read more »

Tr3162
Guest
Tr3162

Mahmut abi 24 yaşıma girdim üniversiteye bu sene gidiyorum daha önce okumadım, şuan netlerim iyi gidiyor iyi bir derece bekliyorum dershanede benden genç arkadaşlarda var gereksiz sitres yapıyorlar ben çok rahatım ve herşey yolunda gidiyor ancak benimde korktuğum şeyler var, hedefim İngilizce endüstri yada elektirik mühendisliği fiziği sevemedim ama düşünüyorum. Geç gitmem çok fazla dezavantaj yaratır mı telafisi yokmu başka yapacağım birşey yoktu, 5 ay iş arayıp bulamadığımı biliyorum, statüm yok, küçümseyici kibirli gözlerle bakmalarından sıkıldım, en azından üniversite imkanlar sağlıyor özellikle iyi bir üniversiteye gidersem bir şekilde yolumu bulabilirim, daha fazla çalışmaya başladım basari bursu alabilirsem iyi olur ailemin… Read more »

rum
Guest
rum

Merhaba mahmut abi 17 yasindayim, meslek lisesinde son sinif ogrencisiyim ve cok kucuk yaslarimdan beri yazilima merakim var. suanda ise son sene stajindan dolayi bir yazilim startupina girdim is hayatinin iceriklerini kafama kazidim. Universite sinavim yaklasti ve is hayatim yogun oldugundan dolayi (sinifimdakiler adliyelerin bilgi islemlerindeyken whatsapp grubunda birbirleriyle yazisiyorken ben deadline’i yaklasan tasklerimi yetistirmeye ugrasiyorum 😊) YKS sinavina calismayi mezun seneme biraktim ancak ufak ufak gunde 1 saat vs. 1 haftadir ufak ufak kendimi alistirmaya calisiyorum. Monk mode surecine yeni girdim sosyal medyayi yaklasik 1 aydir kullanmiyorum, gereksiz icerik tuketmemeye ozen gosteriyorum ve spora gidiyorum, bos vakitlerimde redpill felsefesiyle… Read more »

Genç Osman
Guest
Genç Osman

Mahmut abi yaşadığım ülkede lisans eğitiminin süresi 3 yıl. Kalmadan bitireyim mi 1 sene uzatayım mı?

Alpacino
Guest
Alpacino

Mahmut abi selam. Kısa önemli bir soru sormak istiyorum. Şuan kötü bir ünide elektrik elektronik okuyorum ilk senem bitti ama hiçbir şey öğrenmedim çünkü okulun konumu ve sosyalliğinden dolayı kimse gitmiyor. Berbat bir üniversite. Onun yerine itü inşaata geçip konum sosyallik açısından mükemmel bir okulda okuyup yazılım alanından devam etmek istiyorum. İş bulabilir miyim korkusu da var. Sence ne yapmalıyım? Kötü üniversite iyi bölüm mü yoksa güzel üniversitede kendimi yazılım alanında geliştirmem mi daha mantıklı? Lütfen bir cevap ver

Onur
Guest
Onur

Merhaba Mahmut abi şu an da 20 yaşındayım ve seneye üniversite sınavına hazırlanacağım 4 sorum olacak; 1) Hedefim ODTÜ işletme sence 21 yaş üniversiteye başlamak için geç bir yaş mı? 2) ODTÜ’de işletme okumak istiyorum işletme bölümü hakkında ne düşünüyorsun yani X üniversitesi işletme bölümü ile ODTÜ illaki farkeder ama düşüncelerini merak ediyorum abi 3)Bu süreçte sadece sınava odaklanmayı gereksiz arkadaşlarımla görüşmeye kesmeyi düşünüyorum numaramı değiştireceğim çevremde 1-2 kişi kalacak ve kız işlerini bırakmayı düşünüyorum bi nevi monk mode’a girmeyi planliyorum sence bu kadar az sosyal olamamin bana olumsuz bi etkisi olur mu yoksa tam tersine sınav için olumlu mu… Read more »

Emir
Guest
Emir

Mahmut abi ben 22 yaşındayım dış ticaret diplomam var. Dgs yaptım başka bir ünide uluslararası ticaret ve Lojistik kazandım 1 sene hazırlık okudum fakat derslerimi saymıyorlar. Bu yüzden 26 yaşında üniyi bitirsem İngilizce bölümde sıkıntı olur mu?

Bu arada maddi durumum yetmeyecek yani sonuçta çalışmam gerekecek bir yerde yapabilir miyim değer mi alanımla alakalı staj iş vs bulsam mezun olana kadar para kazanıp 26 yaşında mezun olsam dezavantaj yaratır mı? Yoksa hem önlisans diplomam hem de bu ünide 1 sene hazırlık okuduğum için bırakayım mı dgs ile baştan başlamayı?