Alfa erkek ne demek?

Alfa erkek – beta erkek kavramları 2015’ten itibaren özellikle kırmızı hap camiasında sıklıkla kullanılmaya başladı ve anlamı da hızlı bir şekilde orjinal kullanımından saptı. O nedenle arada bir alfa erkek nedir, beta erkek nedir, kime denir diye hatırlatmak gerekiyor.

Şimdi okuyacağım bölüm Red Pill Handbook adlı kitaptan:

Arkadaşlar. İyi dinleyin. Alfa ve beta ak – kara gibi aralarında hiç gri olmayan uç noktalar değil bir spektrumdur. Hepimizin içinde alfa da vardır beta da.

Sözde gerçek alfa konusunda tartışıldığını çok görüyorum. “Sen gerçek bir alfa değilsin, gerçek alfa böyle yapmaz …”, “forum beta doldu (yani biz alfayız ona göre demek istiyor)”

Bunun aptalca olduğunu söylemek istiyorum. Bu saçmalığı hemen bırakmanız lazım.

Birbirinizi alfa – beta diye etiketlemeyi bırakın. Bunlar zamanında belli davranışları sınıflandırmak ve iyi davranışları kötülerinden ayırmak için kullanılan terimlerdi. Kimse doğuştan alfa değildir. Bazı insanlarda daha fazla alfa özellikler vardır. Yapıcı eleştiriden şaşmayın ve bu embesil “sen betasın, o alfa” tartışmalarına son verin. Bu, forumu karikatüre çevirdi. Biri bir hata yapıyorsa düzeltin ama alfa – beta tartışmasına girmeyin.

Ayrıca burada tabii ki beta özellikleri baskın erkekler var. Burada durmadan nasıl öğrenecekler ki?”

Evet, alfa – beta biyolojideki alfa erkek tanımındakinden farklı bir anlama sahip. Daha doğrusu orjinalinde öyleydi. Alfa bir zihin yapısı ve davranış sıfatıdır, bir grup insanı temsil eden bir sıfat değil. Ha, burada biz de sürekli olarak alfa erkek – beta erkek diyoruz maalesef. Zira alfa karakterleri baskın erkek demesi zor, alfa erkek demek daha kısa.

Alfayı betayı bu şekilde tanımlamak yerine kafanızda kabilenin lideri alfa şempanze gibi bir şey olarak tanımlarsanız, kendinizi daha maskülen bir erkek olarak geliştirmek için ne yapabileceğinizi anlamanız çok zorlaşır. Ayrıca moraliniz de bozulur. İki nedenden dolayı. Birincisi, ben alfa erkek değilim, nasıl olacağım gibi şeyler düşünürsünüz, ikincisi kendinizi düşünce ve davranışlarınız sanarsınız. Buna konuya geleceğim.

Alfa davranışlar – beta davranışlar düşüncesi ise sizin nasıl öğreneceğinizi daha açık kılar. Şu an beta davranışları ve zihin kalıpları baskın bir erkekseniz yapmanız gereken şey kabaca bu davranışları listelemek ve bunlar için her geçen gün daha fazla oranda alfa davranışları koymaktır. İçindeki alfayı cilalayıp parlatmak yazısında, bu değişimin %5 alfa – 95% beta davranışlardan tam tersi oranlara sıçrayamayacağınızı, hergün alfa karakterler %0.5 artarken beta davranışlar %0.5 azalacak gibi bir yolu yütümeniz gerektiğini ama bu yavaş değişimi oranlar belli bir eşiği aşana kadar hissetmeyeceğinizi anlatmıştım.

Ben bir betayım demek yerine ben beta davrandım demeniz ise, gereksiz moral bozukluğunu engelleyecektir. Zira olaya mesafeli bakmayı bu şekilde öğrenebilir ve beta davranışlar sergilersen sonuç bu olur o zaman bu davranışları bir daha sergilememeye çalışayım dersiniz.

Peki alfa davranış nedir? Bunu birkaç açıdan tanımlayabilirsiniz. Kabaca ama daha soyut seviyede “ben de ödülüm” ve daha iyisini hak ediyorum öz algısı, cesaret ve kendine güven temelli davranışlar alfa davranışlardır. Beta davranışlar ise tam tersi “ben değersizim ve anca bunu hak ediyorum”, korku ve özgüvensizlik kaynaklı davranışlardır.

Başka açıdan pasif ve pasif-agresif davranışlar beta, asertif yani girişken davranışlar ise alfadır. Peki saldırgan davranışlar? Onlar korku temelli saldırganlıksa beta, kibir merkezli saldırganlık ise alfadır. Burada tabii şunu hemen belirtelim, saldırganlık kötü bir şeydir ve uzun vadede genellikle saldırgan insanı diğer insanlar yok ederler. Yani alfa demek iyi, erdemli demek değildir. Asertif yani girişken olmak tam olarak alfa davranıştır yani sınırlarını korumak ama bunu saldırganlıkla değil karşı tarafın ihtiyaçlarını da düşünerek fakat kendi ihtiyaçlarını öne koyarak ve savunarak olur.

Başka bir şekilde alfa zihin yapısını ve davranışlarını maskülenite yani güç, cesaret, ustalık ve onur ile tanımlayabilirsiniz. Beta ise güçsüz, korkak, beceriksiz ve onursuz olarak tanımlanabilir. Bu arada birçok insan onurun anlamını bilmiyor. Onur, kişinin kendi varlığına, kendi kişiliğine karşı beslediği saygı, insanı insan yapan iç değer.

Son olarak alfa – beta zihin yapısının ve davranışlarının dinamik olduğunu söylemek gerekiyor. Yani para gibi alfa özellikler kazanılıp alfa erkek (zengin) olunabilir ama bu kazanımları aynı hızda kaybedebilirsiniz. Bekarken özgür ve vahşi bir aygır iken ilişkiye girince korkak bir süt beygirine dönüşen erkekler mesela alfa davranışları kaybederler. Aynı şekilde yıllarca evliliğinde  ayak paspası olmuş beta erkek, boşanma tecavüzünün şoku ile hızlıca bir alfaya dönüşebilir. Buradan tabii evli / ilişkide ise beta, bekarsa alfa sonucu çıkarmayın. Alfa – betanın ilişkide olup olmamakla ilgisi yok.

Bu son söylediğimizi düşünürseniz erkeklerin 20%si alfa derken o 20%nin sabit bir grup olmadığını anlayabilirsiniz. Hergün on binler o gruba girerken 10 binler çıkarlar. Uzun süre öyle olanlar da vardır ama bu grup dinamiktir. Bir grup erkeğin kapattığı ve diğerlerini dışarıda tuttukları elit bir dernek gibi değildir yani.

Jordan Peterson’un dediği gibi “kendinizi başkalarının bugünüyle değil, kendinizin dünüyle karşılaştırın.” Bak adam alfa erkek ben betayım diye ağlayacağınıza, düne göre hangi beta davranışlarımı törpülediniz, nasıl geliştiniz, doğru yolda mısınız onunla uğraşın, ona odaklanın. O adamların alfa olmalarının sizin için bir önemi yok, sizin olabileceğiniz potansiyele engel değil.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

81
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
22 Comment threads
59 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
35 Comment authors
kinyasbirkanSisDavutKenan Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Tunight
Guest
Tunight

Babanın saygı duyulan sert alfa olması ve oğlunu bastırması ezmesi hakkında düşüncelerin neler mahmut abi?

Walker
Guest
Walker

Kendi ailesini ezen kişi onursuz ve eziktir dışarıda süt yutmuş kediye döner genelde bana göre onrusuz davranışlar alfa davranış olarak değerlendirilmemeli

Anakin
Guest
Anakin

Aslında bence bahs etdiyin konu karışık. Saygı duyulan sert alfa eğer kendi oğlunu eziyorsa, ya narcissistlik kişilik bozuntusu vardır, ya da kendine karşı özgüveni kıtdır ki, bu da onu alfa değil, alfa gibi görünen, alfa davranışlar sergileyen bir beta yapar. Sırf bu şeyler yüzünden alfa, omega, beta kavramlarını saçma buluyorum. Mahmut abinin dediği gibi alfa bir davranış bıçımıdır. Bir kimlik değil. Ha, bu da doğru, dominant bir erkek diye bir şey var. Bir qrubu, bir toplumu bir yerlere taşıyan, her kesin dikkatini çekib son sözü deyen bir erkek anlayışı var. Ama, şu an yaşı 14-15 olan oğlancıkların gelip youtube-da her… Read more »

Hkn
Guest
Hkn

En çok hataya düşülen konulardan birisi de “Kadınlar konusunda ki başarının” direkt alfa davranış olarak sınıflandırılmasıdır.Kendimden örnek vermek gerekirse, geçmişte redpill ile tanışmadan önce Kadınlar konusunda daha çok başarılıydım.O benim kendi oyunumdu ancak günümüzde erkek adam özellikleri tanımadan da kadınlar konusunda başarılı olmak mümkün.En basitinden bir kadın için kullanıllışlıysanız kadın sizinle zerrre maskülenite gerektirmeyen bir ilişkiye girebilir,sizinle seks yapabilir Ancak kadının sizin erkekliğinize olan saygısız tartışma konusudur daha da önemlisi bu ilişki de kendinize olan saygınız asıl sorun bu.Bu siteyle tanışmadan önce böyleydim..Ancak zaman içerisinde beta davranışlarımı minimuma indirdim ve geldiğim noktada kendime olan öz saygım arttı.Cinsel kimliğimin farkına vardım.Kadın… Read more »

Hat
Guest
Hat

Geçen gün yine reddedildim. Yaptığım hataların farkındayım ancak hep reddediliyorum ve bu canımi sıkıyor. İnanılmaz moralim bozuluyor. Tam her şey tamam derken kıza açılırken mahvediyorum her şeyi. Üst üste gelen bu başarasızlıklar çok yordu beni. Sanırım hiçbir zaman bir kız arkadasım olmayacak

Bro
Guest
Bro

Kiza neden aciliyorsunki? Kiz guzel bir kizsa ve salak degilse ondan hoslandigini zaten anliyor. Hadi gerizekali diyelim konusurken gozlerine bakman anlamasi icin fazlasiyla yeterli. Acilarak onu “Ya sevgilim ol yada defol” diye karar vermesi icin zorluyorsun.

Acilma takil kafana gore zaten kendileri hoslandigini anliyor.

Hat
Guest
Hat

Ne yapayım? Açılma dediğim ‘senin arkadaşın değilim’ temasını belli etmek. Bunu nasıl belli edeceğim? Bir de öpme işini kaçıncı buluşmada yapmalıyım sence?

Dex
Guest
Dex

Kızı öpmen için belli başlı işaretler var. Kızın sürekli sana dokunması, ağzının içine kadar sokulması, dudaklarına bakması vs. Eğer bu işaretleri alıyorsan, yukarıda Mahmut Abi’nin söylediği gibi kızı yavaş ama emin bir şekilde eğilerek öpmen lazım. Yukarıdaki işaretleri almıyorsan henüz hamle yapmaman lazım. Adım adım ilerlemek en güzeli. Demek istediğim; kızla daha birbirinize dokunmuyorsanız, aranızda bir temas yoksa ve kız senin öpme mesafene kadar girmediyse gidip kızı öpmeye çalışma. Bu yakınlaşmalar ilk buluşmada da olabilir 2 ya da 3.buluşmada da olabilir. Seks dışında bu temasların ve öpüşmenin en geç 3.buluşmada olması lazım. Gerçek bir kırmızı haplı gibi davrandığını düşünürsek, 3.buluşmaya… Read more »

Haydar
Guest
Haydar

Öyle hadi seni öpeyim deyip, pat diye yumulamazsın!
Önce tesadüfü ve açık kinolarla kızın kişisel alanının içine girmeli,bir yandan pozitif cinsel gerilimi artırırken,diğer yandandan da kızın dokunmalarına verdigi tepkiyi ölçmelisin.
Bu tepkilere göre kendini kalibre edip,gerekirse ileri-geri hareket ederek kino’yu tırmandırmalısın.
Sohbet sırasında bağ kurmayı başarabiliyorsan,özgùvenli, eğlenceli bir sohbetin varsa,kızın ilgi işaretlerini okuyabiliyorsan ,zaten buluşmanın bir aşamasında kızın dokunmalarına olumlu tepki verdiğini,sana yakın durduğu,hep gülùmsediği,seninle çok rahat olduğu,gözùnün içine baktığı bir an gelecek..ve zaten öpmek için doğru an olduğunu hissedeceksin.

Hkn
Guest
Hkn

Sırf bir sevgilim olsun diye bir kıza yürürsen kız bunu bilinç altından anlar.Zaten düşük testesteron ile bir kadına yürümek çoğu zaman başarısızlıkla sonuçlanır.Yürüme kısmı sadece tecrübe kazandırır ancak işi yatağa götürecek sürecin yakıtı testesterondur.Kadınlar sırtı dönükken bile bir erkeğin testesteron kokusunu alırlar.Sebebi evrimsel ve içgüdüsel.Bu yüzden bir erkek spor salonunu, iş çıkışında okul çıkışında alışkanlık haline getirip ağırlık kaldırmalı.Ağırlık kaldırırken de ben doğal yöntemlerden yanayım.Öküz gibi kolunu baldırını patlatan adamlar var hareket kabiliyetleri sıfır,bir domuz nasıl boynunu çeviremiyorsa kendini o hale sokuyor.Kadınlara yürümek ve reddedilmek elbette stresli bir iş ama unutma seni birçok erkekten ayırıyor bu çünkü bir kadına yürüdüğünde… Read more »

wissensdurst
Guest
wissensdurst

Selam Mahmut abi.Öncelikle iyiki varsınız ve bu gibi yazılarla hayatımda çok farklı bakış açıları kazandırdınız. Abi öncelikle dinime bağlı bir insanım.Yaşım 21.Hiçbir kötü alışkanlığım yok(1-2 tane vardı onları da 1.5 senedir sayenizde bıraktım).Özellikle disiplin yazınız hayatımda devrim yaptı diyeibilirim.İşimde gücümdeyim.Siteyi düzenli okuyorum ve kendimi her gün %1 geliştirerek içimdeki betadan tamamen kurtulup gerçek bir maskülen erkek olmaya çalışıyorum.Ama özellikle maskülenite için gerekli olan oyun kavramını ve bolluk zihniyetini içselleştiremiyorum.Dininen uygun olmadığından dolayı tabak çevirme ve oyunu pratikte etmiyorum.Bu yüzden sanki her ne kadar alfa kafa yapısına ulaşmaya çalışsamda bir yanım hep eksik kalacak gibi hissediyorum.Kadınlarla sohbet ediyorum ama ilişki ve… Read more »

Xman
Guest
Xman

Abi,”genç değil miyiz yaparız” konulu bir yazıya bunun hakkında düşündüklerini söyler misin.Kadınlar konusunda yanlış bir şey yapınca henüz genç olduğum ve tecrübelerle gelişeceğim aklıma geliyor.Ben neden doğru şeyi yapayım daha çok zamanım var neden tamamen keyfime göre hareket etmiyorum

Hkn
Guest
Hkn

Ağaç yaşken eğilir.Bazı erkekler 12 yaşında hayatın zorluklarıyla karşılaşıyor.Ben ailemden ayrılıp Büyükşehir e okumaya geldiğim de 11 yaşındaydım.Geceleri annemi ve babamı kardeşlerimi düşünerek özleyerek ağlayarak uyuyordum.Sucuklu yumurta hayaliyle aç kaldığım günler oldu.Üniversitede 20 yaşındayken para geç geldiği için 3 gün su içerek açlığımı bastırdım.Bunların hepsi de sıradan şeyler.Erkek çocuğum olursa daha sert ve zor koşullarda yetiştireceğim.Sokakta kalmaya,açlığa ve daha birçok şeye zorlayacağım.Rahat yaşam erkeğin mizacını bozuyor ve bir erkek ne kadar çok rahat hayat yaşarsa o kadar çok kadınlaşıyor.Sokak da kalmak çoğu erkek için ürkütücüdür Ancak şartlar eğer böyle birşeye zorlarsa çoğu erkek bu tip sınavdan kalır.Ben bazen 4-5 gün… Read more »

Anonnn
Guest
Anonnn

Mahmut abi selam, 2 Aylık bir ilişkim vardı aynı işyerinde çalışıyorduk ama uzaktan çalışma modelindeydi işyerimiz. abi ben kızın telini sosyal hesaplardan 2 günde kapattım. wp den konuştuk 3 gün sonra felan buluşma ayarladım. ama kız şehir dışına seyehat edeceğini söylemişti. neyse dedim bir dahaki sefere başka bir bahane uydurmuştu. en son ki teklifimde buluşmaya geldi. çok güzel geçti buluşma arabayla gezdik felan evine bıraktım. kıza minnoş felan derdim hep acaba sorun bumuydu da kız benden ayrıldı? maskülen bir tabir değil ondan mıdır bilemedim. neyse 3 kere kızla buluştuk 2. buluşmada kızın elini bir şekilde tuttum kız çok istekli değildi… Read more »

herotic
Guest
herotic

game of thrones’ta tyrion gerzek joffreye gerçek bir kral kralım diye bağırmak zorunda kalmaz diyordu.
gerçek bir alfa hiç kimseye bişey kanıtlamak veya belli davranışlara sahip olmak zorunda değildir.
çok sündürülüyor bu alfa-beta meselesi.

nedir alfa erkek en çok kadınla birlikte olan mı? en yakışıklı olan mı? hayır.

hayatına yön verebilen, iki muhabbet açınca sıkıcı olmayan, girdiği ortamda parmakla gösterilen, bulunduğu toplumu yöneten, bunu yaparken insanları ezmeyen kişi alfadır. ister kadın ister erkek. başka bir açıklama yapmaya gerek yok. bunlar sizde olsun ister kadın ister erkek istediğiniz size yakışan insanlarla birlikte olursunuz zaten.

Bicion
Guest
Bicion

Jordan Peterson un son sözüne katılıyorum. Eskiden çalışmayı çok sevmezdim sadece parayi harcadım. Şimdi çalışmayı çok seviyorum ayrıca iyi geri dönüşler de almaya başladım. Aynı zamanda kızlara karşı da eskiden beta ağırlıklı davranırdım. Siteden sonra çok fazla hatamı fark ettim. İçimdeki beta hala duruyor ama yuzdesinde gözle görülür Bi azalma olduğunu söyleyebilirim.

kanırtaninek
Guest
kanırtaninek

abi konuyla baglantili bir soru sormak istiyorum gecenlerde kızlı erkeklı arkadas ortamında takılırken laftan lafa bır anda konu kadın-erkek dinamiklerine geldı masadakı 2 kiz ve diger erkek böyle ruh esim, erkekte derdini anlatıcak her seyını paylasıcak kız erkegı dustugunde kaldıracak vs bu tarz muhabbetlere dönüyordu yani kırmızı hap dinamiklerine ters bir çok sey konusuldu ben bunlara karsı cıktım kendimi fikrimi savundum vs neyse soruya geliyorum kırmızı haptan bı haber bu 3ude gunumuz iliskiler zihniyetine sahipler sadece bunlar degil kızların cogunlugu suan boyle feminist dusunceye sahip benimde senınde inandigimiz dogrular (kh) bunlara ters geliyor bu durumda bu kizları eliyor muyuz ya… Read more »

isik
Guest
isik

Mahmut Abi merhaba. Farkında olmadan aylarca yazışıp görüşmeyip, mektup arkadaşlığı yapıp sonra bir kez görüşüp, birkaç hafta içerisinde boka sarmış ve bu arada da büyük bir yalanını bulduğumuz kişiyle devam etmeye gerek var mı sence? Bu büyük yalanı açığa çıkarıp yüzleştirdim ve birkaç uzun mesajla özür diledi ama cevap bile vermedim. Çünkü bir-iki aydır şüphelerimi dile getiriyordum, görüştüğümüzde de aynı şekilde, eğer bu durum benim düşündüğüm gibiyse söyleyebilirsin, diye ama o yalan yolunu tercih etti ve en sonunda aksini ispatlayamayacağı şekilde elinde patladı. Bu durumdan sonra özür mesajına cevap verme gereği var mı sence? Ben olduğunu düşünmüyorum. Zaten ilgisi azalmıştı… Read more »

Yozgatli
Guest
Yozgatli

Mahmut abi kadından kadına değişir ama genel olarak azgin teke erkekler ağır ve olgun yani alfa erkeklere göre daha çok tercih ediliyor bunun bi sebebi var mı niyetleri direk belli olduğu için mi bunu merak ettim?

Bur
Guest
Bur

Pembe hayallerden nasil kurtulur ve pembe hayaller nelerdir?

Doğa
Guest
Doğa

Benim sorum şu Mahmut abi arkadaş ortamında, sosyal hayatta nasıl saygı duyulan bir erkek olunur? Başarıyla sonuçlan gamelerin arkadaş ortamında konuşulması ve sence doğru bir şey midir?

Anonim
Guest
Anonim

Bir donem Buyuk Kriminal Alfalarla takildim Ogrendigim pozitif dersler ; 1.Kendileriyle gurur duyuyorlar ne yaparsa yapsinlar 2.Cesurlar ve ölüm ile zafer arasindaki ince cizgide yasiyorlar-Cok riskli bir yasam bicimi ve hapse dusmek cok olasi- 3.Cevreleri onlarin yanindayken guvende hissediyor kendini ve bu yuzden rahat insanlari topluyorlar. 4.Kendileri icin ne dogru , iyi bir sekilde goruyorlar 5.Fiziksel ozelliklerine onem gosteriyorlar 6.Posturleri dik duzgun ve her an her seye hazir 7 Hiper uyaniklar yolda yururken ne olup bittigini herhangi bir tehdit varligindan anindan haberdar oluyorlar 8.Surekli lider ve boyun egdirilmez tavirlari oldugu icin eger zekilerse zengin oluyorlar patron oluyorlar ama yine de… Read more »

elon
Guest
elon

CONOR MCGREGOR alfa erkeğe örnekmidir

Haydar
Guest
Haydar

Conor Mc Gregor Alfa degildir. Habib Nurmagamedov Alfadır. Conor öz kontrolü olmaya birisidir. Zenginliğin verdiği şımarıklıkla barlardan çıkmayan birisi. Ünlü olmadan önceki haline bakarsan ne kadar beta biri olduğunu görürsün. Zaten son yaptığı dövüşleri de tam bir beta dövüşüydü. Habib öyle değil ama. Duruşunu hiç bozmadı. Sözünün eri bir insan.