Sevgilim kavgacı ve hakaret ediyor – Vaka Çalışması

“Abi merhaba. Ben 24 yaşında bir takipçinim. Yaklaşık 1.5 yıllık bir ilişkim var. Kız arkadaşım 23 yaşında.

İlişki başında çok güzeldi. Ama geriye dönüp baktığımda bazı alarmlar görmedim de değil. Kız arkadaşımın öfke kontrol sorunu var. Bunu çok az da olsa ilişkinin başlarında da görmüştüm.”

İlişkilerin başında yaklaşık 3 ya da 5 ay süren bir “balayı evresi” olur. Bu evrede insanlar hem gerçekte olduklarından daha iyi bir versiyonlarını sergileyebilirler hem de duygular şelale olduğu için karşılarındaki kişinin kırmızı alarmlarını göremezler ya da görmezden gelmeye çalışırlar. Bu nedenle ben ilk 4-6 ay arasında bu balayı evresine fazla kapılmamayı, ilişkiden zevk alıp karşılıklı birbirini tanımaya ve birbirine kalibre olmaya başlarken, kötü işaretlere karşı radarları açmayı tavsiye ediyorum.

“İlişki son 1 senedir hızla kötüye gidiyor. Kız arkadaşım sürekli kavga çıkarıyor ve kavga esnasında kendisini kaybedip bana hakarete varan şeyler söylüyor.”

İlişkinin başında bazı sınırları çekip, umulan o ki sağlıklı olan bu sınırları korumanız gerekiyor. Burada birkaç problem var.

Birincisi, uzun süreli ilişki için drama ve kaosa meraklı olmayan, anlaşması kolay, sorunları sakin ve konuşarak çözmeye eğilimli bir kızla beraber olmalısınız. Tabii bunu istiyorsanız öncelikle sizin de böyle biri olmanız lazım.

Bazı insanlar maalesef drama ve kaos dolu ailelerde büyüyorlar ve ilişki normları drama ve kaos oluyor. Bazı kadınlar babanın ayak paspası olduğu, annenin babayı sürekli ezdiği ailelerde büyüyorlar. Bu kızlar için erkek, ezmek ve üstüne çıkmak için var ve başka türlü ilişkiyi de bilmiyorlar. Bazı kadınlar da babanın anneyi ezdiği evlerde büyüyorlar ve erkek otoritesine tahammül edemiyorlar. Eğer böyle bir evde büyümüş kız isyankar ise, erkek arkadaşına ve genel olarak erkek figürüne karşı çatışmacı olabiliyor.

Kızın sorunu ne olursa olsun, siz onun terapisti değil erkek arkadaşısınız. Yetişkin bir insan, sağlıklı sınırlara uymak zorunda. Kız arkadaşın kavgacı ve drama çıkaran biri ise birkaç kez uyarabilirsin. İlişkide kavga, bağırma, hakaret ve aşağılama gibi şeylere toleransının olmadığını, bunları kabul etmeyeceğini söylersin. Kendini o ortamdan azad edersin ve sakinleştiği zaman seninle konuşmasını söylersin.

Özellikle hakarete ve aşağılamaya tolerans göstermeyin. Birçok durumda bir veya iki ke uyarmak uygun olabilir ama ağır küfür ve aşağılama olduğunda, ne kadar özür dilerse dilesin, geri dönüşsüz terk edin. Bazen erkekler o kadar betalaşıyorlar ki, kız arkadaşının kendisine “orospu çocuğu” seviyesinde hakaret ettiğini ve ne yapması gerektiğini soran adamlarla karşılaşıyorum. Benim buna tepkim “neden hala kız arkadaşın?” diye sormak oluyor tabii ki. Böyle küfürlere tolerans gösteremezsiniz.

Her neyse, diyelim ki hakaret ve aşağılama daha ince yani büyük değil ama rahatsız edici. Ya da kavga çıkarma ve bağırma gibi huylar var. Bir iki kere uyardınız, kendinizi geri çektiniz ve bir şey düzelmedi. Ne yapabilirsiniz?

Bir şey yapamazsınız. Eğer sürekli bir uyar – kendini çek – sakinleşme – yine hır çıkarma – uyar – kendini çek döngüsüne girerseniz, sizin çizdiğiniz sınırın da, ağzınızdan çıkan sözün de, kendinizi çekmenizin de hiçbir hükmü kalmaz. Lafta tolerans göstermiyorsunuz ama davranışlarınız “ben biraz kendimi çekerim sonra kaç kere hır çıkarsan da seninle devam ederim, endişelenmeden hır çıkarabilirsin” diyorsunuz. Yani bu çizgiyi iki üç kereden fazla ihlal eden kızla iki seçeneğiniz var: Ya yalnız kalmamak için onurunu çöpe atmış bir beta erkek olarak devam ettiğinizi kabul edip gıkınızı çıkarmadan acı çekeceksiniz ya da kızı terk edeceksiniz. Hem sürekli kavga çıkmasına, hakarete, vs. rağmen ilişki devam etsin hem de benim çerçevem kırılmasın, sınırlarımı karşı tarafa kabul ettireyim diye bir dünya yok.

“Sürekli uyardım. Sorun şu ki, uyardıktan sonra kendimi geri çektiğimde hep bana geliyor, özür diliyor ve bir daha olmayacak diyor. Bu aylardır böyle.”

Bu iş kızda refleks olmuş, psikolojisine işlemiş demek ki. Öfke gibi negatif duygulara kapıldı mı mantığı devre dışı kalıyor ve mantığı ancak, yaptıkları yüzünden terk edilme ihtimali iki üç tokat indirince yerine geliyor. Ama sonra yine aynı şeyi yapmaya devam ediyor.

“Çok güzel bir kız, benimle evlenmek istediğini sürekli ifade ediyor.”

Bu kızla evlenmek istemezsin! Sana böyle davranan bir kızla evlendiğinde “daha fazla kaos, daha fazla drama, daha fazla hakaret, daha fazla aşağılama istiyorum, bunu o kadar istiyorum ki bak devlet beni bu cehenneme resmi olarak bağlasın diye imza atıyorum” diyorsun. Kıza söylediğin bu. Sana bu şekilde davranan kızla evlendin mi, kız değişir. Sana daha kötü davranacak şekilde değişir.

Böyle bir kadınla çocuk yaptığını düşünsene. Erkek çocuk olsa, kadın tarafından ezilmeyi normalleştiren bir ezik yetişir. Kız olsa, erkeği ezmeyi normal sayan ve bu nedenle nitelikli erkekler tarafından dışlana dışlana hiç sevmediği ve eziyet ettiği bir adamla yaşamını birleştiren mutsuz bir kadın yetişir.

“Abi vereceğin cevabı tahmin edebiliyorum ama bu ilişkiyi kurtarmanın bir yolu var mı?”

Bu ilişkiyi kurtarmak için nedenin yokken, kurtarmak için neden yol ararsın? Belki sen de kadın tarafından ayak paspası olmayı normalleştirdiğin bir geçmişe sahipsin ve bunu göremiyorsun ama, en azından senin bu ilişkiyi şimdi hemen bitirmemek için bir nedenin yok.

Kıza aylardır kaç kere şans vermişsin. Bu “şansın” “bana ne yaparsan yap seni bırakmam” anlamına geldiğini, bu kızın sana karşı davranışlarının değişmeyeceğini anlaman için kaç kere “şans” vermen gerekecek?

“Daha maskülen bir erkek olsam, bana saygı duymaya başlar mı?”

Daha maskülen bir erkek olsan, onurunu çöpe atıp bu ilişkide kalmaya çalışmazsın. Aslında onurunu çöpe atmana ve bu ilişkiye yapışmana neden olan muhtaçlığına orta parmağını gösterip bu ilişkiyi bırakmak, senin daha maskülen biri olmanı sağlar.

“Kız arkadaşlarım da dahil, tüm arkadaşlarım, kuzenlerim bu kızı hemen bırakmam gerektiğini söylüyorlar. Birkaç kez arkadaşlarımın önünde bana bağırdığı için benim çevremde pek seveni yok.”

Aferin sana, arkadaşlarının önünde seni küçük düşürmesine rağmen bu kız hala kız arkadaşın olmaya devam ediyor ve burada gelip daha nasıl devam ederim diye soruyorsun!

Arkadaşların doğru söylüyor.

“Kızı terk etmek çok zor, özellikle ona bu kötülüğü yapmaktan çok korkuyorum.”

Bu kızın azgınlığı, kontrolsüzlüğü yüzünden iyi bir erkeği kaybetmesi, kızın iyiliğine, bu azgınlığı ve kontrolsüzlüğüne rağmen hala ilişkide olması, evlenebilmesi ise kötülüğüne. Birincisinde kız belki bir iki iyi erkeği kaybederse değişmek zorunda kalabilir. İkincisinde ise daha da dejenere olarak kendisi için de oldukça acınası ilişkilere saplanıp kalır.

Normalde erkekler erkek olsalar, bu kız ailesinden ne görmüş olursa olsun sağlam kaybedeceği, sürekli terk edileceği ya da istenmeyeceği için dayak yiye yiye değişmek zorunda kalır. Ama sen de dahil birçok amsalak (ecnebicesi SIMP) erkek maalesef bu tür davranışlara tolerans gösterip durduğundan, böyle bir kız daha da dejenere oluyor. Azıcık erkek adam ol, kendine ve kıza bir iyilik yap ve bu kızı bırak.

“Dün yine yok yere kavga çıkardı. Artık yeter dedim ve ayrılmak istediğimi söyledim. Kavganın ateşi ile “keyfin bilir” dedi ve telefonu suratıma kapadı. Ama sabahtan beridir ayrılmamız için yalvarıyor. Ne yapacağımı bilmiyorum.”

Bu ilişkiyi bitirmekten başka çaren yok. Ha bitirmiyor musun, gıkını çıkarmayacaksın. Bu kız sana saygısızlık yapmaya devam edecek, sen de bunu kabul ettiğine göre, gıkını çıkarmayacaksın.

Senin durumundaki çoğu erkek eninde sonunda terk ediliyor. Dua et durum bu olur. Senin gibi devam edip evlenen, Allah korusun çocuk yapan çok da adam var. Sana acımam, sana müstehak ama çocuklara üzülürüm.

Bana sorularınızı uygun yazı altında sorabilirsiniz, benimle görüşme ayarlayabilirsiniz ya da ilişkiler setimize bakabilirsiniz. Youtube, Spotify ve Patreon kanallarımızı da takip etmeyi unutmayın.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

113
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz. Not: Burada soru sırası çok yüksek, Patreon destekçilerini, Patreon'da cevaplamaya öncelik veriyorum.

avatar
23 Comment threads
90 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
45 Comment authors
LudwigvanBeethovenKayıpoBünyaminnonimAnonim Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Enis
Guest
Enis

Abi ben ve eşim 29 yaşında bir yıllık evliyiz. Eşim otoriter baba figürü altında yetişmiş. Kendisiyle sevgili olduğumuz zamanlar anlayışlı ilgi üzerinden darlamayan çirkinleşmeyen bir tavrı vardı yaklaşık iki sene görüştükten sonra evlendik. Evlilikte yüksek dozda kavgalarımız oldu ve ara ara hala sürüyor ve su an hamile kendisi. İlgi meselesini hormonlarına bağlayıp sürekli beni ilgisizlikle suçluyor ki öyle bir şey yok. Şu an başka şehirde ailesinin yanında tatildeyiz diye. Sabah arıyorum konuşuyoruz falan ama bi yere gittiğim zaman doğal olarak aramadığım için beş dk ayiramadin mı deyip ajitasyon ile karışık ters yapıyor. Ve birkaç gündür ne yazıyor ne de arıyor… Read more »

hakan
Guest
hakan

Eşin şu an hamile olduğundan dolayı biraz daha bazı şeyleri sineye çekmen gerekecek. Benim eşim de duvar gibi duygu kontrolü çok yüksek bir kadındır normalde ama hamilelik döneminde öyle birisi olmuştu ki inanamamıştım. Hiç mızmızlık yapmayan kadın mızmızlık yapmaya, darılmaya, çok değişik şeylerde ağlamaya(normalde kendisi ağlamaktan çekinen birisi ama o dönem sular seller gibi ağladı) başlamıştı. Gerçi çocuk da çok çektirmişti orası ayrı. Doğumdan sonra bir ay daha devam etti sonra eski normal haline döndü. Çocuk 4 yaşında eşim 4 yıldır gayet iyi. Hamilelik çok değişik bir dönem gerçekten. Benim o dönem yaptığım şey “aman canım cicim bir şey olmasın… Read more »

Enis
Guest
Enis

Allah yardımcımız olsun. Dediğiniz gibi sınırları korumak lazım. Geri kalan şeylere katlanmak zorunda kalacağız gibi…

İsmail
Guest
İsmail

Sevgilim pek kavgacı bir insan değil ama bir konu hakkında anlaşmazlığa düştüğümüzde fazla sinirleniyor.Benimle konuşmamaya ve görmezden gelmeye başlıyor bu durum canımı sıkıyor ama yine de kendi haline bırakıyorum bir süre sonra gelip tatlı bir dille konuşup özür diliyor ama bu her tartışmada böyle.Ona böyle yapmasının beni rahatsız ettiğini ve bir konu hakkında tartıştığımızda sakin bir şekilde konuşmamız gerektiğini söyledim ama bunu yapmıyor neden yapmadığını sorduğumda da deniyorum ama o an sinirime hakim olamıyorum diyor.Bir defasında tartıştırken sinirlenip bana salak mısın dedi bunu söyledikten sonra konuşmayı orda bıraktım ve gittim sonra yanıma geldiğinde bana böyle kelimeler kullanmaması gerektiğini sert bir… Read more »

Maharji
Guest
Maharji

Arkadaşlar aman diyim benim düştüğüm hataya düşüp böyle biriyle evlenmeyin. Mahmut Abi’nin dediği gibi işler daha da boka sarıyor. Eski eşim de böyleydi hatta düğünden bir ay önce mobilya konusunda çıkan anlaşmazlık sebebiyle(ki istemede şunları, bunları biz alacağız filan diye bol keseden vaatte bulunup sonradan inkar ettiler, hatta bunun için tüm aileme yalancı demişti eski eşim) sonradan ortaya çıkan ekstra harcamalar için parası olmadığı için bana isyan eden babama “gitsin g.tünü sktrsin” diyen terbiyesizden vazgeçip nişan atmaya cesaret edemedim. (Sonradan özür dileyeceği yerde sen babanı öyle eleştirince ben de kendime hakim olamadım vs. gibisinden laflarla gönül almaya çalıştı sadece) Bi… Read more »

Ahmet
Guest
Ahmet

Selamlar, 3 aydır süren bir ilişkim var 22-23 yaşlarındayız. Sevgilimle birbirimizi seviyoruz, bana ilgili beni mutlu ediyor. Fakat bir sorun var, kız arkadaşlarıyla sürekli cluba gidiyor. En azından ayda 1 kere. Beni rahatsız ediyor bunu defalarca söyledim tartışmasını yaptık, kız kıza gidiyoruz, böyle eğleniyoruz diyor. Beni aldatmadığına sadece eğlendiğine vs eminim. Ama bu beni rahatsız ediyor. Aslında yapmam gereken kızı çok ciddi düşünmeden ilişkiye devam etmek bence, yani yeni kız bulmak kolay değil uğraş vs. Bu kız da beni mutlu ediyor. Bi yandan da istemediğim bi şeyi yaptığı halde devam ettiğim için kendime saygım yok gibi hissediyorum. Siz olsanız ne… Read more »

Kayipo
Guest
Kayipo

Merhaba Mahmut abi, 25 yaşındayım erkek arkadaşım benden büyük ilişkimiz ayrıl barış döngüsüne girmişti ta ki en son sonsuza dek bitti diyene kadar. Sorun şu ki erkek arkadaşımla her ayrıldığımız sürede araya birileri girdi konuşma olsun bir kızla birliktelik olsun ve geri döndüğünde çoğu tartışmalar bunlardan kaynaklanıyordu benim gittikçe ona olan güvenim kalmadı evet çok seviyorum ama ben sürekli tüketiliyordum. Bu konulardan dolayı onunla konuşmaya çalışsam da onun gözünde her zaman eski konuları açan ve kavga çıkaran kız konumundaydım ve ona göre yine bu sebeple ilişkimiz yürümüyordu anlaşamıyorduk. En son ki olay şöyle instagramdan hala önce birlikte olduğu kızla takipleşiyor… Read more »

nonim
Guest
nonim

Ayrıldığınız dönemde araya hep birilerini sokup sonra seninle birleşen erkeği bırak. Aranızdaki yaş farkı ne kadar bilemem ama olgunluk açısından tam olgunlaştığın yaşlardasın artık. Adam büyük ihtimalle seni elinde tutuyor ne olur ne olmaz hesabı.

Kayıpo
Guest
Kayıpo

10 yaş var. Birlikte olduğumuz seneler içinde çokça kez ayrıldı benden hatta buna tam anlamıyla yarı yolda bırakmak diyebiliriz. Bi kere böyle bir şey söylemiştim her ayrıldığımızda başka bir kız çıkıyor ben bunları kabul edemem diye, savunması “ ayrıldık bitmişti geri birleşeceğimizi düşünmüyordum sonuçta aldatma değil ayrıyken biriyle konustuysam seni aldatmıs olmuyorum “ gibisinden

Anonim
Guest
Anonim

Doğru demiş, ayrıldıktan başkalarıyla görüşebilir. İçine sinmiyorsa, bu senin için bir sorunsa geri birleşmezsin.

Kayıpo
Guest
Kayıpo

Bir de madem ayrıldıktan sonra başkalarıyla görüşülebilir bu doğru diyebiliyor da, birlikteyken ilişkide olması gereken gerekmeyen şeyleri yapmıyor, yapmak istemiyor, bilmemezlikten geliyor zaten büyük sorun da burdan çıkıyor. Olaylara işine geldiği gibi yaklaştığı için. Neyse konuyu uzatmak istemiyorum. Bitti büyük bi tecrübeydi diyelim.

nonim
Guest
nonim

Yani 35 yaşında erkeğin sana göre illaki olgunluk farkı olacak ama senin çocukça davrandığın yok. Adam seni manipüle ediyor. Yaşın 25 altında olsaydı belki diyebilirdim ama artık neyin ne olduğunun farkında olabilecek bir yaştasın. Bu adamla ilişkiye devam etme.

Anonim
Guest
Anonim

35 yaşına gelmiş ve hala düzenli ilişkisi olmamış bir adamı kendinin düzelteceğine dair inanç… Buna sahip olmak için kendinin çok özel olduğunu sanan narsist bir taraf olması gerekiyor insanda gibi geliyor bana. O kadar kadınla güzel ilişki yaşamıyor da senin kara kaşına kara gözüne süper bir eş olacak dimi tatlım?

Mert Mertcan
Guest
Mert Mertcan

Mahmut abi merhaba. Ben yukarıda yazılan kadın tipi ile evliyim. İki tane çocuk var. 5 ay sonra da üçüncüsü doğacak. . Benim eşimin karakterini sizin yazılarınızı okuyarak öğrendim. Sizin yazılarınızı okuduktan sonra adeta başımdan kaynar döküldü Ben böyle biriyle neden evlendim dedim çocuklara aşırı hakaretler baskılar bana hakaretler her şeyden şikayetler etti .sonra düşündüm yine sizin dediğiniz gibi anneyi ezen bir baba figürü altında yetişmiş, bundan dolayı erkeklerden nefret ediyor ve saygısız biri. yardımınıza ihtiyacım var çocuklar olmasa bugün bırakırım ama birisi 10 yaşında biri 6 yaşında biri de yeni doğacak 3 çocuk var. ne yapabilirim lütfen bana yardımcı olun.

Mehmet
Guest
Mehmet

Maalesef kızlarımla giyim kuşam konusunda tartışıyoruz, en son tartıştığımızdan beri artık konuşmuyorum. onlar gelip konuşmaya çalışsada olmuyor ne yapmalıyım bilemiyorum.

LudwigvanBeethoven
Guest
LudwigvanBeethoven

Bu aşağıdaki linkteki kıyafetler günümüzün en normali olmuş durumda, dışarıda o kadar absürt şeyler giyiyorlar ki, hatta birçok kızın kız arkadaşı sosyal medyada kendini öyle teşhir ediyor ki akıl tutulması yaşarsınız. Yani özür dileyerek söylüyorum bir hayat kadını kendini bu kadar objeleştirmiyor.. Durum böyle kalınca bu kıyafetler artık kızlar için en muhafazakar şeyler sayılıyor. Bu yüzden bu durum nasıl çözülecek ben de bilmiyorum, ama bu bir popülasyonun kültürü olmuş olduğu için ancak ciddi bir korku, otorite ile vb çözülebilir. Bu sinir strese uğraşa gerek var mı onu bilemiyorum.. Yeni normalleri kimse kabul etmek istemiyor ama bir oranda sanırım “zorunda” kaldık.

Soya Oğlan Çocuğu
Guest
Soya Oğlan Çocuğu

ulan bir de kadınlar melek derler erkekler hangi şart da olursa olsun hangi koşulda büyürse büyüsün kadınlara nasıl davranması gerektiğini bilir hakaret etmez ve aşağılamaz (en azından çoğu erkek) ama kadınlar az bir omurgasızlık gördüğünde direk hakaret, utandırma ve manipülasyon Allahın biz erkeklere gönderdiği en büyük sınav bu kadınlar Mahmut abi yanlış mı düşünüyorum ?

Ahmet
Guest
Ahmet

Yanlış düşünüyorsun. Toplumsal hayat içerisinde kadınları aşağılama daha çok vardır. Genelde erkekler tarafından yapılır. Allah aşkına hiç mi yaşadığınız ülkeye bakmıyorsunuz. Çoğu erkek kadınlara birey gözüyle bakamıyor daha. Yaşadığınız bölgeye göre değişiklik gösterir ama özellikle orta doğu kafa yapısına sahip yerlerde erkeklerin kadınlara neler yaptığına bir bak istiyorsan. Sırf cinsiyetlerinden ötürü cehennem hayatı yaşıyorlar dünyada. Türkiye’de de erkekler tarafından yerli yersiz aşağılanan, fiziksel şiddete hatta ölüme kadar giden bir sürü kadın var. Sizin hatanız kadınları melek olarak görmek. Ne kadınlar ne de erkekler melek de değiller şeytan da. İnsanız biz.