Spontane neg örnekleri

Bilinçsiz neg kullanımı yine can aldı (ana haber spikeri ses tonuyla okuyun).

Kral rumuzlu okuyucu şöyle bir yorum yapmış:

Göz altı torbası olan bir kıza “Göz altı torbalarına bayıldımmm” demek sizce neg midir yoksa hakaret mi?

Mahmut Abi’nin cevabı:

Neg, aşağılama değildir. Neg, ilgisizliği gösteren, çoğu zaman şaka yollu yorumdur. Tecrübesiz erkekler ve çaylak PUAlar negi anlamadıklarından, negleyim derken kıza hakaret ederler ya da kaba davranırlar. Negin amacı bu değildir.

Negin sonucunda kadın genellikle güler. Bu gülüş sinirli de olabilir. Ama bozulmazlar. Neg mi yaptınız kaş – göz mü yardınız bu kritere göre anlayabilirsiniz. Derler ki bir kıza hakaret ederseniz size saldırır, eğer neglerseniz kendinden şüpheye düşer.

Öncelikle şunu söyleyeyim, kızın dış görünüşüyle ilgili neg atmamaya çalışın. Kız gerçekten güzel ve seksiyse bunu zorlama yaptığınız belli olur ve özgüvenli imajı çizmeye çalıştığınızı düşünebilir, ortalama bir tipse de kabalık olur ve itici görünürsünüz. Negin içeriğiyle ilgili bir yazımız da var ama denk geldiğinde hızlıca kullanabilmek için spontane bir kaç örnekle olayı nasıl kotarabiliriz diye kendi yaşadıklarımdan örnek vermek isterim.

1. Bu sitedeki ilk yazımdan bir örnek vereyim. Uçakta ben tuvalete gidip geldikten sonra koltuğuma oturmak için bana yol açmayan ve bunun farkında olmayan kızın yüzüne eğilip “akşama kadar çekilmiş olursan ben de geçerim artık” bakışı atmıştım. Daha doğrusu dibinde durduğumu görmeyecek kadar dalgın olmasıyla dalga geçmiştim. Neg için konuşmama gerek bile kalmamıştı, o bakış olayı tanışmaya ve iletişim adresi almaya götürmüştü. Sonra sıçıp sıvadık orası ayrı tabi 😁

2. Bir gün çeviri için gittiğim bir konferansta başörtülü bir kızla tanıştım. Konferans çocuklara dil öğretimi üzerineydi ve farklı sınıflarda çocuklarla dil öğrenme teknikleri üzerine çalışmalar yapılıyordu. Verilen 10 dakikalık molada ayaküstü ve ortamdan ötürü mecburen resmi bir şekilde kızla sohbet ettim. Aradan sonra kızın bulunduğu sınıfa girip aktivitesini izlemeye başladım, bir yandan da yanımdaki yabancı konuğa çeviri yapıyorum. O sırada kız benden ayak işi denilebilecek bir iş için adımla hitap ederek yardım istedi. Normalde asla kuzu kuzu dediğini yapmam ama negim hazır olduğu için “sen de hemen iş kitledin farkında değilim sanma” bakışıyla yanına gittim. Ardından da daha yeni tanıştığı bir adama bu kadar rahat iş buyurmasının garip olduğunu kasteden imalı bir ses tonuyla “Asistan aradığınızı bilmiyordum Duygu hanım” dedim. Mahçup gülücükler ve estağfurullahlar sözümün işe yaradığını gösteriyordu.

3. Berlin’de bir hostelin lobi sayılabilecek aktivite alanında oturuyordum. Hem tv izleyebiliyorsun, hem de ufak tefek oyunlarla eğlenilen bir alan. Bir yandan dünya kupası maçını izlerken bir yandan da etrafımdaki tanışma potansiyellerini kesiyordum. O sırada yan masam sayılacak bir noktada iki kızın tahta kulenin parçalarını kuleyi devirmeden çekmeye çalıştığımız (jenga mıdır ne sikimse) oyunu oynadığını farkettim. Aradığım fırsat ayağıma gelmişti. Kızlardan biri daha ilk tahta çekişinde kuleyi yıktı ve ikisi birlikte gülmeye başladılar. Hemen bir kağıda “I hope you do not want to be an architect in the future” (umarım ileride mimar olmak istemiyorsundur) yazıp hiçbir şey demeden kızlara uzattım. Normalde bunu sözlü olarak da söyleyebilirdim; ama kızlar kağıdı alırken acaba ne yazdı diye merak edeceklerdi ve okuyana kadar arada geçen süre kağıttaki takılmanın etkisini daha artıracaktı. Tahmin ettiğim gibi devamında tanışma ve instagram değiş tokuşu yapıldı.

4. Yine daha önce yazdığım bir saha raporunda havaalanında telefonunu kaybettiği için benim telefonumu kullanmak isteyen bir kıza uçaktan indikten sonra “iyi bari kaybolmadan pasaport kuyruğuna kadar gelmişsin” diyerek güldürmüştüm ve kızdan “senin de diline düştük” şeklinde ilgi belirten bir sitem gelmişti.

5. Flört dışında kendi kız öğrencilerime de zaman zaman sırf şımarıkça isteklerde bulundukları için neg atarım. Mesela bir gün öğrencim “Hocam ya ders saatleri çok erken, ben o saatte kalkıp gelemiyorum” gibisinden bir şikayette bulunduğunda çok ciddi bir yüz ifadesiyle “Ya aslında ben bölüm başkanına söyledim, bu saat Zeynep’e uymaz yapmayın etmeyin dedim ama dinletemedim” demiştim. Devamında gelen “Yaa hocam ben öyle mi dedim?” sözü ve gülücükler aslında bir flört ortamı olsa baya iyi sinyal sayılabilirdi, ama malum ortam müsait değil. Benzer şekilde İngilizcenin dünya dili olduğunu ve herkesin öğrenmesi gerektiğini bildiği halde basit dilbilgisi kurallarının zorluğundan dem vuran bir kız öğrenciye “Haklısın bence de, gelecek hafta İngiliz Dil Kurultayı’nda bu konuyu Kraliçe Elizabeth’e ileteceğim” gibisinden bir neg atmıştım. Siz de tanıştığınız veya flört aşamasında olduğunuz kız dersleriyle ilgili mızmızlandığında bu tip bir abartı yoluyla neg atma yönteminden yararlanabilirsiniz.

Şu kısa sürede aklıma gelen birkaç örnek bu. Tabii ki her kızla farklı yer ve koşullarda tanışacaksınız. O yüzden her duruma uyacak spontane bir neg örneği vermek imkansız. Fakat size formül oluşturabilecek bir nokta var: Örneklerde hep kızın görünüşünden ziyade o andaki davranışlarıyla ilgili neg atıyorum. En kötü ihtimalle kıyafet veya bir takısına, aksesuarına da neg atılabilir.

Bu taktik, hem dış görünüşle dalga geçen sığ insan görüntüsü vermiyor, hem de kızın kendisi hareketinin garipliğinin farkında olduğu için bir toparlama ve kendini size açıklama ihtiyacı hissediyor. Hakaretvari bir kelime kullanmadığım ve gülümseyerek söylediğim için de çoğu zaman neglerden pozitif dönüş alıyorum. Etrafınızdaki kızların hareketlerini ve önemsiz mızmızlanmalarını gözlemleyin ve hakaret içermeyen kelimelerle ufak ufak dalga geçin, bunu da ufak bir gülümsemeyle yapın. Hatta uzun süreli ilişkilerde veya evlilikte (sık sık olmamak kaydıyla) bile sevgiliniz/karınız boktan konularda mızmızlandığında bu yönteme başvurabilirsiniz. Etkileri beklediğinizden fazla olacak.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Author: Çevirmen Hoca

Sitenin anti-feminist ve gözlemci abisi, kardeşi.

68
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
21 Comment threads
47 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
36 Comment authors
GodzillaBroccoliSüleyMANLiberal köylüTunight Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Şevket Rıfkı
Guest

Instagram’dan güneş gözlüklü resim atan hatuna, “gözlüğü seyyar satıcıdan mı aldın?” diye kendisine DM attığım için beni engelledi.

insan
Guest
insan

Hahahhahaah gerçekse 🙂 iyi örnek olmuş

DeepBlue
Guest
DeepBlue

Olsun eğlenmek de önemli

Mahmut Abi
Admin

Ben olsam “Hello Mr. Anderson” derdim. Sinema bilgisi varsa hahaha diye dönerdi.

Liberal köylü
Guest
Liberal köylü

Ben de sc den yüzünü çekmeden foto atan kıza özgüvensizsin manasında, bu kız tam bir femcel dedim ve kız takipten çıktı.

Erdal Çelik
Guest
Erdal Çelik

Merhaba anlamadığım bir konu var. Yaklaşık 1 yıldır tüm enerjimi kendimi geliştirmeye yönlendiriyorum, maddi anlamda kazanç sağlıyorum gayet mutluyum. Sporumu yapıyorum, düzenli olarak kitap da okuyorum. Fakat gerçekten bir kadınla konuşmak yada saha görevleri çok bunaltıcı geliyor. Evet işin sonunda kadının olumlu yönde tepkiler vermesi, numara almam beni mutlu yapıyor yada özgüvenim artıyor ama gerçekten yorucu ve enerjimi ben tamamen kendime yöneltmek istiyorum. Shit testi savuşturmaktan tut neg atmaya kadar, tecrübe edinmek felan filan derken zaten o zamanın, enerjin bir kadın için değmiyor gerçekten. Kısa süreli ilişki istiyorsan arada kesinlikle olur yap gitsin ama bunu hayatıma uygulamak içime sinmemekte. Birde… Read more »

Mahmut Abi
Admin

Ben de bunu anlamıyorum. Sanki biz Aziz olduğumuzdan, kendimizi kadınların zevkini tatmin etme yoluna adayan kutsal insanlar olduğumuzdan kızlara yürüyoruz. Sanki yürümek için yürüyoruz. Hiç bahsetmemişsin ama bunların sonunda seks ve duygusal yakınlık gibi temel ihtiyaç ve zevklerimiz karşılanıyor. Örneğin Nalanın bir kocası olsun diye evlenmiyoruz, bir çocuğumuz olsun diye evleniyoruz. Bütün bunlar “çok zorsa” bu ihtiyaçlarını nasıl karşılayacaksın planın ne? Bunu en açık şekilde söylemek lazım. Yok shit testmiş yok performans yüküymüş bunları bir erkek adam abartmadan ve fazla da düşünmeden taşır. Çok abartıyorsunuz zira erkek adam değil erkek çocuksunuz. 25 yaşında adamın sırtlayıp kolayca taşıdığı sırt çantasına bakıp… Read more »

Fakir
Guest
Fakir

Katılıyorum. Maskülenite dediğin şey zoraki bişeyleri yapmak değil. Ben spora gitmediğini gün canım sıkılıyor. Bir yerde işaret aldığım kızla gidip konuşmadığını zaman pişmanlık duyuyorum. Her gün en azından bir iki satır birşey okumadan yattığımda zor uyuyorum. Performans yükü bunu gerektirir. Bunların altında ezilmeyi değil. Feminenleşmiş bir ruh masküleniteyi gidip kendini süsleyip püslemek anlıyor. Hayatın akışında olması gerekenler zoraki yapmanız gerekenler değil. Yaptığınızda size mutluluk veren şeyler olmalı. Ha bu nasıl olur derseniz biraz motivasyon çoğunlukla disiplinle.

ZoldyckKillua
Guest
ZoldyckKillua

Nasıl olur da kar tanesi bir tanesi tanrıçaların zevkini tatmin etmek için değil de kendi pis bencil ihtiyaçlarınız için kadınlara yürümek gibi bir düşünceye sahip olabilirsiniz gafiller!

can
Guest
can

yeni bir işe başladım 3-4 gün oldu bir kız vardı oda benimle birlikte başladı bugün sabah boğazında medikal boyunluk vardı
şundan: http://www.emkamedmedikal.com/images/products/00/00/55/55_buyuk.jpg
kızın yanından geçerken: boğazındaki yakışmış diye seslendim diğer çalışanlarda duydular tebessüm edenler oldu kızda kaçak bir şekilde teşekkür etti, mesai başlamıştı çalışma alanıma doğru gittim

neg sayabilir miyiz

Fakir
Guest
Fakir

Bunların çoğu neg değil. Sıradan cevaplar. Neg dediğin şeyde zeka parıltıları olmalı. Durup bi iki saniye düşündüğünde olayı idrak etmeli. Ve dediğin gibi sonrasında da gülümsemeli. Hocam bana da böyle bişey söylese hocam ya deyip bende gülerdim. (Liseden bahsediyorum) çünkü seni ciddiye alıp cevap veren öğretmenin var. Surat mı asalım. Tek tek değinmek isterdim ama yazılanlara gerek yok. Emek harcanmış. Saygılar.

Freddie Mercury
Guest
Freddie Mercury

Mahmut abi selamlar,

Genelde bunu farkında olmayarak reelde çok yaptığımı görüyorum. Eğlenen ustalıkla beraber, karşımdakinin dediklerini çok ciddiye almayarak devam ediyorum genelde. Ama fiziksel görünüşten bir şey dememişimdir hiç. Mesela şu örneğe ne diyorsun? (- ben + o)


-O zaman eğlenceli olacak
+Katılıyorum, eğlenceliyimdir.
-Üstüne alınman güzel tabi.

Mahmut Abi
Admin

Uygundur.

Freddie Mercury
Guest
Freddie Mercury

Abi olay şu, bu kızla 1-2 gün önce tanıştık arkadaş vasıtasıyla. Kızla baya iyi anlaştık, 1-2 saat arkadaş ortamında muhabbet sonra dışarda dönerken güzel bir diyalog hatta kendisi dışarı çıkmayı ima etti. Ben de yukardaki tavırda davranıyorum tabi muhabbet boyunca, sarılıp ayrıldık. Bir iki gün mesajlaştık ama günde 2-3 mesaj. En son (dun) da yukarda yazdığımı yazıp bir şarkı atmıştım mesajla beraber. Sonra yazmadı. Tabi ben de yazmadım. Nasıl ilerleyeyim ne diyorsun?

SüleyMAN
Guest

Vay be 2 senede kendini çok iyi geliştirmişsin hayran kaldım

Godzilla
Guest
Godzilla

Çok kahve içen bi kızla havadan sudan konuşurken dünyadaki su bitiyo muhabbeti yaptım. Evet çok kötü yiaa. Evet gerçekten kötü, su biterse nasıl kahve içeceksin dimi 🙂