Illimitable Man Vakası

Kırmızı hap ile ilgili yazan adamların en meşhurlarından Illimitable Man‘in (IM) yazıları bende hep kötü bir tat bırakmıştır. Daha önce yazdığım gibi IM bir tane dengeli bir doğrunun yanında beş tane abartı şey söyleyen biri. Diğer arkadaşlar daha çok çevirse de benim sadece bir yazısını çevirmiş olma nedenlerimden biri bu (diğerleri de çok uzun ve ağır yazıyor olması). Şimdi bulamadım ama yorumlarda şöyle yazmıştım : “Ne zaman kendisini çevirmeye başlasam, ne diyor bu ya diye bırakmak zorunda kalıyorum.”

IM’de bazılarınca “sert gerçekleri pat pat ortaya döküyor” diye sevilen bir öfke var ve bu öfke konusunda benim görüşüm negatif. Öfke kendi başına sorun olmayabilir özellikle de bir işe kanalize edilip yakılırsa. Ama genellikle öfke dediğimiz aşırı duyguya sahipseniz maalesef ikiz kardeşi olan ağlaklık da paketin içinde geliyor. Bu nedenle öfke birçok kişiye dobra dobra güç gibi görünse de bence zayıflıktır. Duygusal güçsüzlüktür. Bu konuda ben Carl ile aynı düşünüyorum : gerçek güç denge noktasında :

Sarkaç Prensibi

Sarkaç prensibini Twitter’da çok sık kullanıyorum. Bu prensibe göre insanlar bir ideal duruma doğru küçük adımlarla yavaşça yaklaşarak ilerlemiyorlar. Bunun yerine bir uç noktadan diğerine salınıp duruyorlar. Bu genelde sahte karşıtlıklar, dalgalı ideoloji çorbaları ve duyguların zıtlaştırıcı etkisi konusunda cahillikten kaynaklanıyor.

IM maalesef bu konudaki görüşümü doğrulayan davranışlar sergiliyor. Olayı tam takip edemedim ve şimdi de twitter sayfasını korumalı yapmış ama bu abinin bir kız arkadaşı var. Adı sanırım Melissa. Kız bunu ne zaman terk edecek olsa öfkeli, ağlak bir aşk böcüğüne dönüşüyor. Hatunun online kimliğinden de haberi var sanırım zira geçen sefer bu olay olduğunda kız gidip bunu Rollo Tomassi’ye şikayet etmişti ve olayların gelişiminde Rollo IM’i engellemişti.

Kırmızı haplı, sert erkek IM kızla yine ayrılmış ve yapması gereken tek şey hiçbir şey yapmamak olmasına rağmen, muhtemelen alkolün de etkisi ile bakın ne inciler yumurtlamış.

“Bu kız dolandırıcı.

Ben ona baktım, ona iyi davrandım, ama o şimdi beni internette palyaçoya çeviriyor.

Shower, Romano, Beta, bu BPD karı ile hayatta başarılar. Hatun kaltağın teki.”

“Intelligent Man : Sen gerizekalısın.

IM: Evet öyleyim. Çünkü bu kızı deliler gibi seviyorum ve o doğru davranmıyor.

Sen bir kadını tam bir aptal gibi davranıp seni darmadağın edebilecek zeki insanların gazabını üzerine çekecek kadar sevdin mi?

Ha sevdin mi?

Bir aptal olabilirim ama en azından dürüst bir aptalım.”

“John : Sen benim tanıdığım en zeki insanlardan birisin. Stoizm öğretiyorsun ama bu tweetler stoizm ile çelişiyor.

Geri çekil ve ne yaptığını gözden geçir. Hatun hatalı ama bu seni çileden çıkarabilmesine mazeret değil.

Bırakıp gitmek ile kazanabilirsin.”

IM : Şimdi stoizm zamanı değil. Şimdi eski ahit zamanı.”

Hatun bunun zayıf noktasını bulmuş. Terk edip kırmızı hapta meşhur birine yanaşıyor. Bu sefer de Cobra Tate’e yanaşmış. Hatun haksız görünüyor belki de öyle ama ne olursa olsun IM burada ciddi şekilde problemli davranıyor.

IM’i bu davranışları ile yerenlere ise birileri “düşen biraderimize vurmak bize yakışmaz” diye eleştirmişler. Ama olay o değil. Bir kere ortada bir Biraderlerimizle Kucaklaşalım Cemiyeti yok. Ama daha önemlisi, IM’in kırmızı haplı, maskülen, Makyavellist, sert erkek pazarlayan biri olması. Kız arkadaşı veya genel olarak kadınlarla işler iyi giderken en AFC erkek bile cool davranabilir. Asıl mesele kızla işler kötüye gittiğinde nasıl davranabildiğin. Gerçekten maskülen bir erkek misin yoksa içi boş bir balon musun, asıl orada ortaya çıkar. Sen sert erkek imajı satıp sonra kızla her ayrıldığında ağlak erkek moduna geçersen ve bunu da “çok seviyorum lan” diye rasyonelleştirip üstüne “ama ben ona çok iyi davrandım” moduna girersen seni yerin dibine sokarlar arkadaş. Sen eğer gerektiğinde güçlü olamayacaksan, barış zamanı kaplan kesilip gerçek savaşta bebek gibi ağlayacaksan millete güçlü erkek olma rehberi satmayacaksın.

Söyleyin şimdi, millet oğullarına ne anlatacak? 😃

Bu olaydan çıkarılacak ders ise öfkenizle bir an önce hesaplaşıp dengeye gelmenizin önemi. Zira siz öfkenizi kontrol etmezseniz o sizi kontrol eder ve genellikle de sizi ikiz kardeşi olan ağlak mağdur duygusunun kucağına atar. Gerçi böyle olursa yine iyisiniz. En fazla maymun olursunuz. Eğer öfke sizi hayatınızı bitirecek şiddete savursa hayatınız biter.

Öfke güce değil duygusal zayıflığa neden olur. Bugün öfke tarafına savrulan sarkacın kontrolsüz gücüne engel olamazsınız, yarın denge noktasından hızla geçip öbür uçta ağlak mağdura savrulursunuz (ve oradan yeniden öfkeye). Dün gücün bilmem kaç kuralıne göre yaşayan bir kralım derken yarın içer içer kurbanlığınıza ağlarsınız.

Ha bir de hatun terk edince alkole abanmayın. Bu salak bütün bunları kör kütük sarhoş olup yazıyor muhtemelen.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

39
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
15 Comment threads
24 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
27 Comment authors
BennAybackAzdancokFurkanChad Slayer Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
D'artagnan
Guest
D'artagnan

çevirilerde gördüğüm kadarıyla herif hamasi bir dille insanlara götün teki olmalarını, başarıya giden her yolun mübah olduğunu, menfaat için herkesin üzerine basmayı her türlü itliği uğursuzluğu yapmayı öğütleyen birisiydi.

X
Guest
X

Mahmut abi konuyla alakasız olacak ama bir kıza… şaka şaka.

Bence Cobra Tate çok ilgi çekici bir karakter, onun hakkında ne düşünüyorsun?

Rexuras
Guest
Rexuras

Çok takip etmedim fakat bu olaydan birkaç ay öncesi mr.plenty ile atışmıştı.O nun internette show yaptığını maddiyatıyla,gösterişiyle dalga geçiyordu..bu adam bu duruma düşmemeli hesabıyla ilgili sorun olabilir diye düşündüm.eğer durum buysa çok güzel örnek kırmızı hapın pratiğiyle teori arasındaki fark.

BenLark
Guest
BenLark

Tate twitterdan beni takip etmişti bir ara.İlginç trol biri
Ayrıca aşırı uçlarda yaşayıp çılgın fikirler atan birinin aslında ezikliğini kapatmak için bunu yaptığı net ortada.8-9 ay önce IM yi takip etmeyi bırakmıştım
Bu yaşananlara da şaşırmadım

Özgür
Guest
Özgür

Ben bunun Nasıl mutlu olunur?
Yazisini bayağı beğenmiștim tüh

Cem
Guest
Cem

Cpdsi ya da HB si yüksek kadınlara karşı çerçeveyi korumak ve oyun zor olsa da bence daha zoru sevdiğin kadına karşı bunları yapabilmektir yani dikkatli ve sağlam iradeli olmak gerekiyor

Ege
Guest
Ege

Hocam mükemmel bir yazı olmuş.

lyku
Guest
lyku

Eskilerin bir lafı var ya ‘kapıdan çıkan kadının topuğundan bakılmaz.’

Şimdi bu arkadaş red pill camiasında sözü geçen birisi mi? o zaman mahmut abinin bu işin piri , yodası falan olması lazım.

Middle
Guest
Middle

Mahmut abi gerçekten uzun ilişki meteryali yada evlenilecek bir kız olduğuna inanıyor musun? İlerde felan yeni nesil kısmına bakarak yani mesela ben 19 yaşındayım bence yok. İnanılmaz derecede yok yani yaşadığım yer modern ama gene tam anlamıyla büyük şehir olmamasına rağmen yok 😀 Büyük şehirlerde düşünemiyorum en iyisi tabak çevirip çavuşun işini görmek oluyor.

AlphaisLoading
Guest
AlphaisLoading

Mahmut aga hazırda çevirilecek yazı varsa, paslarsan Bayram borunca ilgileneyim, hazır elim boş kalmışken.

killimitable man
Guest
killimitable man

Cidden bu camiada gördüğüm en sağlam kişiliklerdende ve özellikle makyavelist yapsını çok beğeniyordum fakat öyle gözüküyor ki en zeki bildiklerimiz bile yarrağı yiyebiliyormuş. Bundan sonra kimseyi mentor olarak almak yok.

Sir Tristan
Guest
Sir Tristan

Daha da öncesinde online dating yaptığı bir hatunla problem yaşayıp, kızın arkasından baya bir sövmüştü. Bunu da klasik, “bilgelik ve yaşanmışlık” maskesi altında anlatıyordu. Ben RT leyince de, “senin aklındaki tanıma uymak zorunda değilim yea” gibi bişeyler yazmıştı hsdfghjk

Son zamanlarda sıkça dendiği gibi, manosphere bitti. Black Label Logic artık bununla dalgasını geçiyor bile.

karanlikruya
Guest
karanlikruya

Güzel bir yazı. Buradan öğrendiğimiz net bir şey var. Siz güçlü de olsanız karşınızdaki kadına zayıflıklarınızı belli ederseniz, o kadın size zarar vermeye çalışır. Hiç ummadığınız yerden zarar görürsünüz. Yoksa başka bir kadın sıradan adamlarla kıskandırarak ya da saçma sosyal medya oyunlarıyla zarar veremezdi. Düşünün IM gibi bir adam onlarca kadınla takılmıştır ama bu hale gelmiş. Neden? Çünkü bu adamın zayıf noktası çok az. Tek yumruk yiyebileceği yeri övünerek belirtmiş. Ben maskülenim, KH’ım, sker geçerim filan. Kadında kendi gibi aynı akıma sahip biriyle takılarak bu adamın canını acıtmış. Maalesef çoğu kadın bunu yapıyor. Zayıf yanınızı bulurlarsa direkt oradan saldırıyorlar, çünkü… Read more »

Koz
Guest
Koz

İlginç bir bakış açısı. Benim gördüğüm açı ise, geçmiş dönemde tekvando yapar iken hocamla aramızda geçen kısa bir konuşma oldu. O konuşma; “”” Koz, aynı anda hem müsabık hem pumseci(katacı) hem de antrenör olamazsın bu yaşında. Bu üçünden birisini seçmek zorundasın. Ben hem müsabık sporcu olayım, hem de antrenörlük yaparım olmaz. Birini seç, ona yoğunlaş ve zaten, İyi müsabık olup – iyi bir antrenör olamayan da var. ( Kendisi iyi dövüşebildiği halde, kendisi gibi iyi dövüşen sporcular yetiştiremeyen ) İyi antrenör olup – iyi müsabık olamayan da var. ( İyi dövüşen şampiyonluklar kazanan (TR, avrupa, dünya, olimpiyat) şampiyonu/şampiyonları yetiştirip, iyi… Read more »

Chad
Guest
Chad

1. Kural Kh hakkında konuşmayacaksın demişlerdi

Hipergami doesnt care de demişlerdi çatlağı gördüğü anda sızmış başka bi fenomene yonelmis

RİSCBEY
Guest
RİSCBEY

Mahmut abi yollar mısın bana da bir tane çevirilecek listenden yazı. Hem ingilizcem gelişir, hem de ilgimi çeken konular.

Chad Slayer
Guest
Chad Slayer

Bu siteyi uzun zamandır takip ediyorum ama ilk defa yorum yazma gereği duydum. Bu adam benim idol olarak gördüğüm adamlardandı. Böyle bir adamın hardcore oneitis kurbanı olacağı hiç aklıma gelmezdi…

Furkan
Guest
Furkan

Hiçkimse hiçbir zaman %100 alfa olamaz. Bu adam da muhtemelen hayatının büyük bir kısmında KH’lı bir yaşam sürmüştür ancak belli ki bir hata yapmış ve kızın KH kimliğini öğrenmesine sebep olmuş. O saatten sonra işlerin pek iyiye gitmeyeceğini hayatının bir kısmında kız arkadaşına zayıf noktasını gösteren her adam bilir. Kızlar aşağılık yaratıklardır ancak bunu neslini korumak için yapar. Çocuk yapacağı adamın hiçbir zayıf noktası olmasın isterler. Bu adamdan da aslında onu talep etmiş ve zayıf noktaları olduğunu görünce başka adamlara yönelmiş, bunu yaparken de istemeden adamı iyice boka sürüklemiş(çıkarları için beta özellik gösteren adamlara asla acımazlar). Çıkarılacak üç ders var;… Read more »

Ayback
Guest
Ayback

Dün Kırmızı Hapın 50 Tonu I’i okuduktan sonra çok abartılı bulmuştum, hatta bununla alakalı bi yorum yazıyordum sonra sildim. Sitede bu konuyla ilgili bi yazı olmasına sevindim.