Erkekadam sitesi 3 yaşında …

Erkekadam sitesi, 24 Mart 2017’de En büyük hata : O çok özel kadının peşinde koşup durmak, Duyarlı Erkek ve Erkek adamın en önemli 12 özelliği yazıları ile yayına geçti. Tam üç sene ve 781 yazı olmuş.

Üçüncü yıl vesilesi ile, bu yazının yorumlarında siteyi nasıl keşfettiğinizi ve hayatınızda (olduysa) nasıl değişiklikler yarattığını paylaşmanızı istiyoruz. Hadi klavye başına.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

63
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz. Not: Burada soru sırası çok yüksek, Patreon destekçilerini, Patreon'da cevaplamaya öncelik veriyorum.

avatar
54 Comment threads
9 Thread replies
7 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
54 Comment authors
derlerDarkwolfSedat AcarMahmut AbiAbdül Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Eros
Guest
Eros

Mahmut abi öncelikle emeklerin için sana çok teşekkür ediyorum.Biraz bizim ailemizden bahsedip olayı öyle anlatayım. Bizim ailemiz 10 kardeş 1 dede 1 babaanne şeklinde oluşuyordu. Fazla amca sayısı olduğundan ve hepsi de birbirinden maskülen olduğu için zaten o tarz bir adam olarak büyüdüm. Ama sonradan hepsinin arasındaki ilişkiyi incelediğimde hepsinin bir sıralaması vardı fakat yaş sıralaması değildi bu sıralama sevgi, saygı, güç, bilgelik sıralaması idi.Farkettim ki hepsi farklı dallardan tutunuyor aceba hangisi gibi olsam diye düşünürken bunları da kontrol eden ve hepsinin özelliğini kapsayan biri daha olduğunu geç fark ettim. Dedem. Fazla konuşmaz, kızmaz, bağırmaz, eleştirmez ama istedikleri olur insanlar… Read more »

Sedat
Guest
Sedat

Bende kadınlardan nefret duygusu başladı kendimi hor görme başladı ama artık kendime odaklanıcam
Kendime acı ayı bırakıcam
Konfor alanımı terk edicem
Dikkatimi toplayacağım
İradeli olucam
Spor yapıcam.

Deus Ex
Guest
Deus Ex

Mahmut Abi selamlar. Öncelikle teşekkürlerimi sunar sitenin daha nice senelere erkeklere yol göstermesini dilerim 🙂 27 şubatta Yin’e ekşiden saçma uzun bir mesaj atmıştım. Bana sitenin linkini attı ve sadece iki satır bu sitedeki yazıları en eskiden en yeniye baştan sona oku, ne kadar erken fişten çekilirsen o kadar iyi demişti. Biraz geçiştirdi gibi hissetmiştim açıkçası. Yine de oturdum başladım okumaya. An itibariyle tüm yazıları baştan sona okudum(karantina da sağolsun xd). Burdan Yin’e de selam olsun adam verilebilecek en iyi cevabı vermiş. Siteyle alakalı da birkaç fikir belirtmek istiyorum izninle; 1- Mutlaka okunması gereken, sitenin ya da Trpnin kaideleri gibi… Read more »

tvha
Guest
tvha

Bu siteyi NoFap TR’deki posttan bulmuştum. Bu site aracılığıyla disipilin hakkında derin bir bilgi sahibi oldum ve de ülkemdeki en iyi üniversitelerden birini kazanmama yardımcı oldu. Ayrıca sürekli bir şekilde gym’e gitme alışkanlığını sağlayan de sayılı nedenlerinden biri oldu.

Szor
Guest
Szor

Flörtümün hoşuma gitmeyen davranışını google da tarattığım zaman siteyle tanıştım. Daha ilk yazılar yazılıyordu, site yeniydi. Siteyi okudukça sitenin ve mahmut abinin bana katkısı inanılmaz oldu ve beni 180 derece değiştirdi. 3 yıl öncesine baktığımda bunu oldukça iyi görebiliyorum. Teşekkürler mahmut abi. İyi ki varsın.

Kaluo
Guest
Kaluo

2 sene önce çalışmadığım, okula gitmediğim ve daha çok mavi hap kafasında; şu anda bulunduğum şehre de yeni taşınmanın verdiği yalnızlık ve depresyonla beraber kendimi ‘tinder’a vermiştim. O sıralarda tek amacım programdan ekmeğime bakmaktı. Tinder profili nasıl oluşturulur gibi bir aramayla tonla site gezmiştim siteler arası dolanıp dururken “The Red Pill” kavramını görmüş merak edip aramıştım işte o zaman Erkek Adam sitesi ile tanıştım. Hayatımda her alanda değişiklik gösterdi; dil, maskülenite, disiplin ve nicesi sayesinde kendimin daha iyi versiyonunu hayata geçirebildim. O yüzden kendi adıma çok teşekkür ediyorum.

Murtaza
Guest
Murtaza

geçen sene internette rastgeldim erkekadama. boşanma davam devam ediyordu. gerçi hala devam ediyor. dur bi hesapliyim… 3 sene olmuş. hiç acelem yok bi 3 sene daha sürebilir neyse. doğuda görev yapıyordum. erkekadamı okumaya başlayınca öyle oha lan felan olmadım. okurken ‘işte bu lan’ diyordum. içimden geçipte anlatmaya mecalim olmayan şeyleri takır takır anlatyordu. yeni şeylerde öğreniyordum. bir bakmışım bi defter alıp notlar almaya başlamışım. adam gibi oturup kendimi değerlendirdim, dışardan nasıl göründüğümü düşündüm. beni ilk başta etkileyen şey erkek olarak hayata geldiğimiz andan itibaren nasıl beynimizin yıkandığıydı, feminizmin tezgahı hayrete düşürdü beni. konuyu anladıkça sinirim geçti. evlilikte yaptığım hataları daha… Read more »

Emperor
Guest
Emperor

Gün o gün olsun 50 yaşını qeyd edek)

Leo
Guest
Leo

2.5 yıl kadar önce, oneitis peşinde yere gerçek manada çakılmış haldeydim, hayatım kaymıştı, ağır bir depresyon geçiriyordum ve illallah etmiştim. Ayağa kalkmak için uğraşıyorum ve bir şeyleri değiştirmeye çalışıyordum. Akıl hocam sayabileceğim birisi beni Stoacılık ve KH ile tanıştırdı bir de bu siteyle. O zamandan beri demir döver gibi kendimi şekillendirdim ve şekillendiriyorum. Eskiden sosyal anksiyete hastası olan, krizlere giren; ilişkileri, içindeki mesajları bilemeyen bir çocuktum. Büyüdük, büyüyoruz. Yakın zamanda bir söz söyledin, “Kırmızı hap sadece büyüyüp adam olmayı anlatıyor aslında.” gibi bir şeydi. Kesinlikle öyle, çocukluğu üstünden atıp erkek adam olmayı anlatıyor sadece. Teşekkürler Mahmut Abi hayatıma katkıların için.

Varnalı
Guest
Varnalı

yaklaşık iki yıl önce Sörf yaparak bulduğum sitedeki yazıları ilk başta bunlar ne diyerekten anlamadığım için çıkmıştım sonra yine kendimi burada buldum teorik olarak yazıları silip süpürdükten ve gelişimi devam ettirdikten sonra uygulama kısmına geçiş ile sihirli güçler kazanmış gibi hissettim.Her geçen gün gelişmek dileğiyle açtığın yolda gösterdiğin hedefe durmadan yüreyeceğime and içerim.Mahmut abi hakkını ödeyemeyiz büyüksün

serkanh
Guest
serkanh

Ben erkekadam.org’u yaklaşık bir buçuk sene önce bir arkadaşımın tavsiyesi ile öğrendim. O günden bugüne de yazılarını okumaya devam ediyorum. Genelde yazıları bilgisayar başında değil cep telefonumdaki pocket isimli uygulama üzerinden okuyor beğendiğim yerlerin altını çiziyor, sevdiğim yazıları favorilerime ekliyorum. Şunu söyleyebilirim ki okudukça aydınlanıyorum, ufkum açlıyor ve geçmişteki düşünce hatalarımı anladıkça keşke bu sitedeki bilgilere 15 sene önce öğrenebilmiş olsaydım diyorum. Özellikle Mahmut abinin gayretini çok takdir ediyorum ve emekleri için ona teşekkür ediyorum.

Yalazgı
Guest
Yalazgı

İlk önce instagram hesabını takip etmeye başladım, daha önceden kırmızı hapla tanışmıştım ve kendimi geliştiriyordum. Tabii ki çok geniş bir dünya ve birçok farklı tarafı var. Diğer kırmızı hap sitelerinde de gezmişliğim var ama burada farklı olan şey yorumlama. Mahmut abi bazı yazılarında(çevirdiği) katılıp katılmadığı yerleri söylüyor. Yorumlarda da bunlara yönelik soru işaretlerini kaldırıyor ve bence çok önemli bir şey çünki bunu kült gerçeklik olarak değilde, tecrübelerimizle harmanlayıp mantık süzegecimizden geçirdikten sonra hayatımıza uygulamanın önemini kavratıyor. Bir başka güzel olan şey ise yorumlarda çok yardımcı olunması(teşekkürler Mahmut abi seviliyorsun).

baciziplatan
Guest
baciziplatan

erkek adamın 4.yaşında buraya gelip neler değişti görmek istiyorum

YingYang
Guest
YingYang

Ben internet vasıtasıyla öğrendim burayı. Öğrenmeden evvel mavi haplı, kadınlar konusunda 0 çeken bi adamdım. Burayı görüp okuyunca çok sevinmiştim. Yazıların hepsini okudum ancak işi pratiğe dökecek cesaretim yoktu. Yapabilen, cesareti olan için güzel şeyler çok yol aldırır ama ben yapamadım. Siteyi bulalı 3 sene oldu. Ufak değişiklikler haricinde bende bir gelişme olmadı aksine mavi hap masal dünyasının yalan olduğunu bildiğim için eskisi gibi kendimi rahatlatamıyorum. Yani ne kırmızıyı yutabildim ne de maviyi çıkarabildim. İki hapıda yıllardır ağzımda geveliyorum. Eğer seçim şansım olsaydı bilmemeyi seçerdim. Bilip de yapamamak insanı harap ediyor.

biradetMA
Guest
biradetMA

gitar çalıyorum profesyonel değilim ama amatörde değilim, üni. okuyorum müzik ya da güzel sanatlar değil gitarı da öylesine tek başıma çalıyorum kafa dağıtmak için arada da arkadaş ortamlarında felan… ama rahatsız oluyorum yani bir erkek olarak çok duygusallık belirtmiyor mu? özellikle günümüz akustik şarkılarını söylediğimde aşk, sevgi, bağlanma, zayıflık…. akla bu geliyor rahatsız oluyorum sence bunlarla bir alakası var mı ?