Buluşma Lojistiği

Ekşi Sözlük’te bambimbom rumuzlu yazar erkekadam sitesi ile girdiği entaride şunu yazmış:

değinilen diğer bir ana konu da sen hak edilecek bir olmalısın. diyor ki sen uğraşma kadınlar için. çalış ve kendisi için uğraşılacak bir erkek ol. hatta şöyle bir cümle kalmış aklımda sen kadınla sevgili olma derdinde değilsin. kadın uğraşsın, sen de bu kadın uğraşıyor bakalım ne olacak. buna benzer bir ifade.sanırım en katılmadığım öğüt buydu. tek olayı ilişki olan bir kadın belki bu zahmete paşamız için katlanır ama kendi hayatı olan bir kadının bu topa gireceğini hiç sanmıyorum. tam tersini savunmuyorum. kadının peşinden koş değil demek istediğim. sadece insan ilişkileri karşılıklı.

Yazar kadın olabilir ama erkekler de bu olayı bu şekilde anlıyorlar. Sanırım Nasıl Kız Arkadaş Bulabilirim? yazısı gibi yazılardan bahsediyor.

kadın uğraşsın, sen de bu kadın uğraşıyor bakalım ne olacak. buna benzer bir ifade

Bakın bir öğüdü parça parça almayın, tamamen yanlış anlarsınız. Bırakın ilişki isteği ve bunun için çaba kadından gelsin demek, siz bir şey yapmayın demek değildir. Bunu böyle anlayanlar var. “Ben ERKEKİM, kadın ilişki için uğraşacak ben de ayaklarım masada duvardaki dart tahtasına dart atacağım” diye havaya girenler var.

Erkek olarak sizin işiniz çok. Sizin işiniz, kadınların “aşk hikayesi” olarak gördükleri ve kendiğinden geliştiğini sandıkları sürecin planlamasını ve lojistiğini ayarlamak. Daha somut bir şekilde siz sürekli buluşmaları ayarlıyorsunuz, o buluşmaların eğlenceli ve romantik geçmesi için alt yapıyı sağlıyorsunuz ve o buluşmaların fiziksele gitmesi için gerekli yönlendirmeleri yapıyorsunuz. Ve burası önemli, bunu sadece ilişki öncesinde değil ilişki süresince de yapıyorsunuz. Bunun yükü ve sorumluluğu size ait. İlişkinin rutine gitmemesi için sıklıkla yapmanız gereken başbaşa ve rutin dışı şeyleri ayarlamak sizin işiniz.

Maskülen ile feminenin iş bölümüdür bu. Siz erkek olarak olayı hem hikaye (beraber geçirdiğiniz zamanın / tarihçeniz), hem fiziksel olarak ileri taşıyan güçsünüz. İlk yürümeden, ilk buluşmanın ayarlanmasına, oradan ilk öpüşmeden ilk sekse tüm süreci siz ileri götüreceksiniz. Ondan sonraki buluşmalar, ilişkinin içerisinde ilişkinin “eve geldik, koltukta TV izledik, seks yaptık ve sonra zıbardık yattık” rutinine düşmemesi için yapılacak şeyler sizin işiniz. Maskülen budur, bariyerleri aşmak, kaleleri fethetmek, o kalenin savunmasını inşaa etmek, hikayeyi yönetmek, gemiye kaptanlık etmek, vs …

Siz bir kere bunların iş olduğunu ve bunun erkek olanın sorumluluğu olduğunu anlarsanız, feminenin işini kadına bırakırsınız. Bağ kurmak, bağlanmak, ilişkiye evrilmek ve hatta ordan evlilik ve çocuk tamamen kadının, feminen olanın işi. Şimdi bu işi kadına bırakın diyoruz ve yukarıdaki maskülen sorumluluğu bilmeyen kişiler bunu “siz bir şey yapmayın o uğraşsın” diye anlıyorlar.

sadece insan ilişkileri karşılıklı.

Evet, bence de. Ama iş bölümü var. İlişkiyi itelemek feminenin işi. İlişkinin oluşacağı ortamları (=buluşma) yaratmak ve ilişkinin en önemli tutkallarından biri olan seksi itelemek de maskülenin işi.

AMA bu demektir ki, filmlerde gördüğünüzün aksine, başlangıçta ilk aramaları siz yapsanız da, 50 – 50% aramayacaksınız. Aramaların çoğunu kızın başlatmasına izin vereceksiniz. Siz aramalardan buluşma çıkaracaksınız. Kadınların, “erkek peşimden koşmalı” ya da popüler kültürün “erkek kadının peşinde koşar” laflarını boş vereceksiniz. Kadınlar hayatları boyunca bir kadınla birlikte olmadığından, neye duygusal tepki verdiklerini pek anlayamazlar. Zaten ne demiştik, kadınlardan ilişki tavsiyesi almayacaksınız.

Buluşma Lojistiği

“Bir buluşmanın ya da buluşmaların başarılı bir şekilde sonuçlanmasının 60-70%i lojistiğin başarılı bir şekilde ayarlanmasıdır.”

Bu ay yaptığım görüşmelerin çoğunda arayanlarla buluşmalarını değerlendirdik ve en çok dile getirdiğim şey bu oldu. Bu konuda daha ayrıntılı yazacağım ama sanırım çoğunuz buluşmalara laylaylom gidiyor.

Ne bu buluşmanın yeri – günü – saati tam planlanıyor, ne buluşmada iki çift laf etmekten öpüşmeye nasıl gidileceğine dikkat ediliyor ne de öpüştükten sonra başbaşa kalınacak yer ayarlanıyor. Kıza “yarın buluşalım” deyip sonra gideceği yeri ayarlamadığı için kızın dediği yere giden var (dominant olmaya aykırı ve eksi hanenize kocaman harflerle yazılacak bir hareket), kızın buluşmaya – genelde 2. veya 3. buluşma oluyor bu – kendisi ile yatmaya geldiğini fark edemeyen var (en az 4 tane arkadaşı bu bariz gerçeğe uyandırdığımda “tabii ya, şunu şunu da yapmıştı nasıl göremedim?” tepkisi aldım), öpüştükten sonra kıza “hadi başbaşa kalabileceğimiz bir yere gidelim” demek yerine kızı evine bırakan var, eve götürdüğünde evde prezervatifi olmadığı için mavi topları eline alan var, var da var.

Bir kadın için buluşma iyi ise “her şey kendiliğinden” olur. Oysa erkek için öyle değil. Sizin için o buluşma öncesi kendinize yaptığınız yatırımı geçtim, buluşmanın ayarlanmasından gece olimpiyatlarında altın madalyaya kadar geçen süreci yönetmeniz ve sonraki buluşmaları da ayarlamanız gerekiyor.

Uzun süreli ilişkideyseniz veya evliyseniz de salamazsınız. “Nasıl olsa evin borcu var daha bir yere gitmez bu” diye hatuna 40 yıllık anacağızınızmış gibi davranamazsınız. Rutini sürekli kırmak ve evli olsanız bile ara ara sanki dün tanışmışsınız gibi buluşmalar ayarlamanız gerekiyor.

Bırakın ilişkiyi, bağlanmayı, seni seviyorumları, seni özlüyorumları o halletsin. Ama sizin bunların içinde meydana geldiği hikayeyi yazıp yönetmeniz gerekiyor.

Reis’in yıllar önce askerlik için söylediği bir lafı biraz değiştirerek tekrarlayacağım:

“Silkelenin kendinize gelin, erkeklik yan gelip yatma yeri değildir.”

 

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

264
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
71 Comment threads
193 Thread replies
14 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
72 Comment authors
WhiterunDrDrunkenÖğrenen AdamEKOdağlar bağlar Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Anonim
Guest
Anonim

Kızla kahve içtikten sonra kızı öpüşmek için biraz sakin ve tenha büyük bir parka götürmeyi düşünüyorsak gitmeden kıza bir park var biraz sakin bie yer ama rahatça baş başa kalacağımız bir yer gibi bir açıklama yapıp mı davet etmeliyiz? Park evle cafe arasında

Anonim
Guest
Anonim

Evimiz yoksa buluşmadan sonra kızın evine gitmek nasıl teklif edilir?

Torata90
Guest
Torata90

İyi bir buluşmadan sonra arabada yiyişme başladıysa ve ev yoksa “hadi güzel bir otele gidelim” demek uygun mu?

Namesiz
Guest
Namesiz

Abi 2.bulusma önerilerin neler

Namesiz
Guest
Namesiz

Abi 2.bulusma için sinema nasıl olur. Yaş 24 sanki çocukça kaçar gibi geliyor. Ne diyorsun

Noname
Guest
Noname

Abi selam, ilk kaç buluşmayı erkek ayarlamali ? Kaç buluşma sonra kızdan beklenir ya da ilişkiye başlamadan önce böyle bir şey beklenmeli mi?

Meraq
Guest
Meraq

İkinci buluşmadan sonra üçüncü buluşmayı teklif edeceğim, 3 gün geçti ikinci buluşmadan bu yana. Çok mu hızlı olur yoksa normal mi? Bunu neye göre ayarlamak gerekir.

EKO
Guest
EKO

Abi selam 23 yaşındayım buluştuğum kadın 29 yaşında. Toplam 5 buluşma yaptık ve hep planlı gittik. Aynı iş merkezinde çalışıyoruz ama birbirimizi dışarısı hariç görmüyoruz. Kol kola girmeler, eve bırakmalar vs. her şey bana güzel geliyordu ve beğenildiğimi hissediyordum açıkçası. Son buluşmada biraz alkol aldık ve devamında sahilde turlayıp onu eve bıraktım ne olduysa o günden sonra oldu. Hasta oldu ve normalde ona her gün yazmayan ben nasılsın nasıl oldun diye günde 1defa mesaj attım. Aradan birkaç gün geçince kız planı iptal etti. Aradım açmadı ve yazınca da tam 8 saat sonra mesajıma geri döndü. Acaba diyorum bir anda ilgiyi… Read more »

Öğrenen Adam
Guest
Öğrenen Adam

Abi ilk buluşma için direkt buluşma yerinde mi buluşulmalı, arabamız varsa kızı evinden alıp mekana geçilirse de olur mu?

DrDrunken
Guest

Mahmut abi ilişki başında hata yaptım ilgimi ve onu sevdiğimi gösterdim şimdi de kız arkadaşım buluşalım demiyor hep ben diyorum bu durumda ilgimi geri mi çekmeliyim

Whiterun
Guest
Whiterun

Merhabalar, mahmut abi veya tecrübeli birine birşey soracağım. Günlük evlerde kamera muhabbeti riski var mıdır? Tc kimlik vs isteniyor güvenli midir?

1 3 4 5