Buluşma Lojistiği

Ekşi Sözlük’te bambimbom rumuzlu yazar erkekadam sitesi ile girdiği entaride şunu yazmış:

değinilen diğer bir ana konu da sen hak edilecek bir olmalısın. diyor ki sen uğraşma kadınlar için. çalış ve kendisi için uğraşılacak bir erkek ol. hatta şöyle bir cümle kalmış aklımda sen kadınla sevgili olma derdinde değilsin. kadın uğraşsın, sen de bu kadın uğraşıyor bakalım ne olacak. buna benzer bir ifade.sanırım en katılmadığım öğüt buydu. tek olayı ilişki olan bir kadın belki bu zahmete paşamız için katlanır ama kendi hayatı olan bir kadının bu topa gireceğini hiç sanmıyorum. tam tersini savunmuyorum. kadının peşinden koş değil demek istediğim. sadece insan ilişkileri karşılıklı.

Yazar kadın olabilir ama erkekler de bu olayı bu şekilde anlıyorlar. Sanırım Nasıl Kız Arkadaş Bulabilirim? yazısı gibi yazılardan bahsediyor.

kadın uğraşsın, sen de bu kadın uğraşıyor bakalım ne olacak. buna benzer bir ifade

Bakın bir öğüdü parça parça almayın, tamamen yanlış anlarsınız. Bırakın ilişki isteği ve bunun için çaba kadından gelsin demek, siz bir şey yapmayın demek değildir. Bunu böyle anlayanlar var. “Ben ERKEKİM, kadın ilişki için uğraşacak ben de ayaklarım masada duvardaki dart tahtasına dart atacağım” diye havaya girenler var.

Erkek olarak sizin işiniz çok. Sizin işiniz, kadınların “aşk hikayesi” olarak gördükleri ve kendiğinden geliştiğini sandıkları sürecin planlamasını ve lojistiğini ayarlamak. Daha somut bir şekilde siz sürekli buluşmaları ayarlıyorsunuz, o buluşmaların eğlenceli ve romantik geçmesi için alt yapıyı sağlıyorsunuz ve o buluşmaların fiziksele gitmesi için gerekli yönlendirmeleri yapıyorsunuz. Ve burası önemli, bunu sadece ilişki öncesinde değil ilişki süresince de yapıyorsunuz. Bunun yükü ve sorumluluğu size ait. İlişkinin rutine gitmemesi için sıklıkla yapmanız gereken başbaşa ve rutin dışı şeyleri ayarlamak sizin işiniz.

Maskülen ile feminenin iş bölümüdür bu. Siz erkek olarak olayı hem hikaye (beraber geçirdiğiniz zamanın / tarihçeniz), hem fiziksel olarak ileri taşıyan güçsünüz. İlk yürümeden, ilk buluşmanın ayarlanmasına, oradan ilk öpüşmeden ilk sekse tüm süreci siz ileri götüreceksiniz. Ondan sonraki buluşmalar, ilişkinin içerisinde ilişkinin “eve geldik, koltukta TV izledik, seks yaptık ve sonra zıbardık yattık” rutinine düşmemesi için yapılacak şeyler sizin işiniz. Maskülen budur, bariyerleri aşmak, kaleleri fethetmek, o kalenin savunmasını inşaa etmek, hikayeyi yönetmek, gemiye kaptanlık etmek, vs …

Siz bir kere bunların iş olduğunu ve bunun erkek olanın sorumluluğu olduğunu anlarsanız, feminenin işini kadına bırakırsınız. Bağ kurmak, bağlanmak, ilişkiye evrilmek ve hatta ordan evlilik ve çocuk tamamen kadının, feminen olanın işi. Şimdi bu işi kadına bırakın diyoruz ve yukarıdaki maskülen sorumluluğu bilmeyen kişiler bunu “siz bir şey yapmayın o uğraşsın” diye anlıyorlar.

sadece insan ilişkileri karşılıklı.

Evet, bence de. Ama iş bölümü var. İlişkiyi itelemek feminenin işi. İlişkinin oluşacağı ortamları (=buluşma) yaratmak ve ilişkinin en önemli tutkallarından biri olan seksi itelemek de maskülenin işi.

AMA bu demektir ki, filmlerde gördüğünüzün aksine, başlangıçta ilk aramaları siz yapsanız da, 50 – 50% aramayacaksınız. Aramaların çoğunu kızın başlatmasına izin vereceksiniz. Siz aramalardan buluşma çıkaracaksınız. Kadınların, “erkek peşimden koşmalı” ya da popüler kültürün “erkek kadının peşinde koşar” laflarını boş vereceksiniz. Kadınlar hayatları boyunca bir kadınla birlikte olmadığından, neye duygusal tepki verdiklerini pek anlayamazlar. Zaten ne demiştik, kadınlardan ilişki tavsiyesi almayacaksınız.

Buluşma Lojistiği

“Bir buluşmanın ya da buluşmaların başarılı bir şekilde sonuçlanmasının 60-70%i lojistiğin başarılı bir şekilde ayarlanmasıdır.”

Bu ay yaptığım görüşmelerin çoğunda arayanlarla buluşmalarını değerlendirdik ve en çok dile getirdiğim şey bu oldu. Bu konuda daha ayrıntılı yazacağım ama sanırım çoğunuz buluşmalara laylaylom gidiyor.

Ne bu buluşmanın yeri – günü – saati tam planlanıyor, ne buluşmada iki çift laf etmekten öpüşmeye nasıl gidileceğine dikkat ediliyor ne de öpüştükten sonra başbaşa kalınacak yer ayarlanıyor. Kıza “yarın buluşalım” deyip sonra gideceği yeri ayarlamadığı için kızın dediği yere giden var (dominant olmaya aykırı ve eksi hanenize kocaman harflerle yazılacak bir hareket), kızın buluşmaya – genelde 2. veya 3. buluşma oluyor bu – kendisi ile yatmaya geldiğini fark edemeyen var (en az 4 tane arkadaşı bu bariz gerçeğe uyandırdığımda “tabii ya, şunu şunu da yapmıştı nasıl göremedim?” tepkisi aldım), öpüştükten sonra kıza “hadi başbaşa kalabileceğimiz bir yere gidelim” demek yerine kızı evine bırakan var, eve götürdüğünde evde prezervatifi olmadığı için mavi topları eline alan var, var da var.

Bir kadın için buluşma iyi ise “her şey kendiliğinden” olur. Oysa erkek için öyle değil. Sizin için o buluşma öncesi kendinize yaptığınız yatırımı geçtim, buluşmanın ayarlanmasından gece olimpiyatlarında altın madalyaya kadar geçen süreci yönetmeniz ve sonraki buluşmaları da ayarlamanız gerekiyor.

Uzun süreli ilişkideyseniz veya evliyseniz de salamazsınız. “Nasıl olsa evin borcu var daha bir yere gitmez bu” diye hatuna 40 yıllık anacağızınızmış gibi davranamazsınız. Rutini sürekli kırmak ve evli olsanız bile ara ara sanki dün tanışmışsınız gibi buluşmalar ayarlamanız gerekiyor.

Bırakın ilişkiyi, bağlanmayı, seni seviyorumları, seni özlüyorumları o halletsin. Ama sizin bunların içinde meydana geldiği hikayeyi yazıp yönetmeniz gerekiyor.

Reis’in yıllar önce askerlik için söylediği bir lafı biraz değiştirerek tekrarlayacağım:

“Silkelenin kendinize gelin, erkeklik yan gelip yatma yeri değildir.”

 

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

263
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz. Not: Burada soru sırası çok yüksek, Patreon destekçilerini, Patreon'da cevaplamaya öncelik veriyorum.

avatar
72 Comment threads
191 Thread replies
15 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
73 Comment authors
WillermeraccaahmetWhiterunDrDrunken Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Geralt
Guest
Geralt

Reis kızla 2.buluşmayı ayarladım çok iyi geçti 4, 5 kez öpüştük. Mesajlaşmayın fazla diyorsun ki ben de sevmiyorum mesajlaşmayı pek kız yazdı 2.buluşmadan sonra ara ara konuştuk bugün aradım haftasonu buluşalım dedim olabilir ama kesin bir şey diyemem dedi ben de yorgunum hem iş hayayındayım hem ders bugün fazla yorgundum pek oynayamadım oyunu olabilir söz veremem diyince bana net ol sonra senle buluştuğum yere başka kızla giderim sen de gelirsin ayıp olur dedim gülerek kız da güldü derslerim önemli falan dedi ben yine biraz üsteledim gel falan normalde müsait olunca haber ver diyip kapatmam lazımdı ve dikkatimi çeken normalde esprilerime… Read more »

urascimenlii
Guest
urascimenlii

ne değişik kafalar var ya kız gibi trip atmış birde

Geralt
Guest
Geralt

Reis son buluşmada oldukça yakındı öpüşme yiyişme sonra kız biz neyiz diyip durdu esprili bir şekilde geçiştirdim güldü vs sonra iyice dayatınca senin bi yazıda okudum kıza sen ne hissediyorsun anlat diyin demiştin, kıza dedim anlat kız dedi seni seviyorum ilişki istiyorum falan ben de buna o bralet alan arkadaşıyla mesafe koyarsa ilişki kabul ederim dedim o da koydum zaten dedi kız beni aradı buluşalım dedi cuma işten erken çıkarsam olur dedim cuma çıkamıyorum cumartesi olsun dedim arkadaşlarla buluşucam dedi ben de hep buluştuğumuz bir yer var pazar orda ol yazdım kız olamam dedi neden dedim öyle dedi dedim niye… Read more »

Relaxed
Guest
Relaxed

Buluşma için tahmini ne kadar öncesinden hatunu arayıp haber vermek lazım? Bir keresinde hatunun birini arayıp 3 saat sonrası için buluşmaya çağırmıştım, kız bakım yapmaya fırsat bulamamış olsa ki o buluşmadan sonra bir daha iletişime geçmedim o kızla 🙁

Robby
Guest
Robby

Mahmut Abi, sevgili eşiği aşıldıktan sonra buluşma lojistiği nasıl olmalı? Ara sıra kız mekan tavsiyesi verebilmeli mi yada belirleyebilmeli mi? Ben 2 aylık ilişkide illa da benim dediğim yere gidelim zihniyeti taşımıyorum ama sanırım böyle olmam negatif durumlar yaratabiliyor.

Burak
Guest
Burak

Mahmut abi merhaba bugün avm de bir kızla tanıştım ve numarasını aldım yarın buluşma ayarlamak için yazıcam kıza fakat şöyle bir problem var mekanlarda oturmak yasak olduğu için dışarıda oturucaz mecbur ama bu seferde kino veya öpmek için hangi ortamları önerirsin ?

Geralt
Guest
Geralt

Abi sevgilim karın ağrısı olduğu için ayrıldım başka bir kızla konuşuyordum bugün kıza küçük hanım saat 17 de x yerde bir şeyler içiyoruz yazdım. Kız yoo yazdı şimdi ne yapmam lazım ve nerede hata yapıyorum.

Geralt
Guest
Geralt

Reis ilk buluşmada kino var temas var ama öpüşmeye gidemedim bir türlü kız ruhsuz gibiydi biraz veya utangaç bilmiyorum benim de hatam olabilir biraz, ama öpüşme ortamı olmadı 2. Buluşmayı 3 gün sonra arayıp teklif edeceğim ilk buluşma başarısız geçti bana göre, ilk buluşmada kizin ilgisi yeteri kadar yüksek değildi bence,bunu nasıl yukarı çekebilirim. Veya ilk buluşma kötü geçerse daha sonra toparlama şansımız var mı

Geralt
Guest
Geralt

Abi kızı eve çağırdım geldi sonu güzel bitti sıkıntı yok. Yarın buluşma ayarlayacağım kızın evi 1 ay boş ama mahallesi biraz sıkıntılı bir yer, eğer evine gidemezssem dışarıda nerede cinsellik yaşayabiliriz öpüşmek kesmiyor artık. İkinci olarak bir şey daha soracağım kız buluşma saatini ve yerini beğenmiyorsa değiştirmek gerekli mi mesela başka bir yere gidelim diyorsa bu kızın çerçevesine girmek olur mu?

Thor
Guest
Thor

Mahmut abi merhaba dün bir kızla tanıştım ve numarasını aldım yarın 6 da buluşucam kızla fakat şöyle dedi bana ben buluştuktan sonra arkadaşlarımın yanına gidicem onların evinde kalıcam dedi bende tamam dedim sence bu kızı buluşma sırasında kendi evime götürmeye ikna ediyimmi yoksa bunu ikinci buluşmadamı yapıyim mahmut abi ?

POlll1
Guest
POlll1

Mahmut abi kızla buluşma ayarlacaktım, şimdi lojistik olarak yakın olduğum ve uygun seks ortamını ayarlayacağım cafe ortamları biraz ergence ortamlar ama hani iş daha kolay yürür diye oraları seçtim. Kız ise yok oraya gitmem saçma sapan mekan başka mekan yok mu dedi ben de başka bir mekan önerdim, daha sonra kız yok sen seçmeyeceksin dedi dedim söyle bir söyle çok güzel bir yeri söyledi, diğerlerinin ergen mekanı olduğunu söyledi. Şimdi normalde bu kız bahane buluyor , dominant olup benim gitmek istediğim yeri söylemem gerekiyor. Tabii ki diretme olmadan, fakat kız harbiden de haklı 😀 Şimdi burdan karizmayı çizdirmeden nasıl yırtacağız… Read more »

Teodor
Guest
Teodor

Mahmut abi üniversitemde ki bir kızla ınstagramdan tanışıp buluşma ayarladım. Kız kapalı muhafazakar bir aile yapısı var belli. Buluşma güzel geçti ve sıcak bir şekilde öpüştük. İkinci buluşmayı iki gün sonraya ayarladım ve müsaitse bana gelip birer kahve yapmasını söyledim. Kabul etti ve geldi. Ilk buluşmadan daha çok süslenmişti ve giyimi daha iyiydi. Ilgisi ve heyecanı çok yüksekti neyse öpüştük vs ben üzerini çıkartmaya her yeltendiğimde nazikçe ve sessizce yapma diyerek savuşturdu bende hiç bozuntuya vermeden tekrar tekrar denedim. En son yapmacık bir ciddi ifade takınıp benim istemediğim bir şeyi yapamazsın dedi. Ben yine bozuntuya vermedim toparlan dışarı çıkalım dedim.… Read more »

Dex
Guest
Dex

Mahmut Abi’nin söylediğine ek olarak kız seninle düzenli bir ilişki istediği için de seksi birkaç buluşma ileri öteliyor olabilir. Kız zaten kapalı ve muhafazakar bir aileden geliyorsa işin bir tık daha zor olabilir bu konuda.

Teodor
Guest
Teodor

Bunu ima etti zaten. Eve zamanından geç gelerek “seni biraz daha bekletmeliydim :)” dedi. Diğer buluşmayı da kendisi ayarladı. Ben bir kaç defa daha deneyip yoluma bakacağım.

Kafamnormal
Guest
Kafamnormal

Mahmut abi merhaba, twitterdan bi kız bana yazdı. Kız kapalı ama 2 günde bana önce saçı açık fotoğraf sonra da göğüslerini vs attı. Ben internetten konuşmayı çok sevmediğim için hemen buluşma ayarlamak istedim. Kendisi şehirdışında olduğundan 13 kasımda benim evime gelecek şekilde konuştuk. Ailesiyle yaşıyor ve liseyi yeni bitirdi kendisi ailesinden habersiz gelecekti. Bugün o tarihte gelmesinin zor olduğunu ve kasımın son haftası ancak gelebileceğini söyledi. Ben de planımın bozulmasından hoşlanmadığımı ama müsait olduğunda haber vermesini söyledim. Şimdi konuşasım yok kızla ektiğinden dolayı. Sence ne yapmalıyım sana sormak istedim

Wert
Guest
Wert

Mahmut Abi kızla biraz konuştuk numaramı istedi, okul sınavlar hakkında sorular sormak için gibi bir şey diyip. Beraber ders çalışalım gibi bir şey dedi. Ders çalışacak yer pek yok(kütüphanede var aslında belli saatlerde ama kız okula yabancı biraz bildiğini zannetmiyorum) okulun yakınındaki evini mi kastetti? Ben de bakarız, kahve ısmarlarsan dedim. 1 gün sonra buluşmaya davet ederken ders çalışma olayları için evinde buluşmaktan bahsetmek saçma olur dimi?

Umut Hüseyin Kılıç
Guest
Umut Hüseyin Kılıç

Reis kıza buluşma teklifi sunup bakarız derse bu ne anlama geliyor şimdiden teşekkürler

Anonim
Guest
Anonim

Mahmut abi kıza lojistiği saati, günü, yeri ile belirttim. Dur önce bir plan yapayım dedi. Ne demeliyim?