Uzun süreli ilişkiniz ile çıkmaya devam edin

Uzun süreli ilişki ve evlilikte sorunlarla ilgili görüştüğüm erkeklerin çoğunluğunda rastladığım bir problem var. Bu erkeklerin kadın bir kez aşık oldu mu “tamam, artık yayarım bu kadın aşık, benim bir şey yapmama gerek yok” kafasına girmeleri ve buna göre davranmaları. Bu sitenin en önemli temalarından biri biliyorsunuz ki denge. Birçok erkek, ilişkilerin devam etmesi için çok çaba göstermeleri gerektiğini sanıyor ve kaybediyor. Bunun diğer aşırı ucunda da birçok erkek ilişkilerin devam etmesi için hiç bir şey yapmalarına gerek kalmadığını düşünerek kaybediyorlar. Her şeyin olduğu gibi bunun da bir dengesi var.

İlişki kadının zorlaması gereken bir şey ama ilişkinin başında buluşmaları ayarlamak, iyi vakit geçirmek, gizem, “aşk hikayesini” yönetmek erkeğin işi. Birçok erkek ise uzun süreli ilişkiye girdikten sonra kız arkadaşlarına ya da karılarına 40 yıllık karısı gibi davranmaya başlıyor. İşe git, evde buluş, bir şeyler ye, TV izle, arada seviş, sonra yat döngüsüne giriyorlar. Kısacası, karılarıyla ya da kız arkadaşlarıyla “çıkmayı” bırakıyorlar.

Bu yetmiyormuş gibi, kendilerini de salıyorlar. Hergün evde TV veya bilgisayar karşısında oturup, spor yapmayı, arkadaşlarıyla buluşmayı, hayatlarını renklendirmeyi ihmal ediyorlar. Sonuçta dönüştükleri şey ise kendi kendilerini bile sıkıntıdan patlatan bir koltuk patatesi. Fiziksel olarak dönüşmeseler bile ruhsal olarak dönüştükleri şey koltuk patatesi.

İlişkilerde bu tür sıkıcı rutin içine girmek adı üstünde oldukça sıkıcı ve boğucudur. Bu konuştuğum erkeklerin kendileri, bu hayat şeklinden sıkılıyorlar zaten. Fakat nedense kadının da sıkılmış olabileceğini pek düşünmüyorlar.

Burada popüler kültür pompası bir beyin yıkama da var. “Aşk” bir kez bulunur ve ondan sonra sonsuza kadar mutlu yaşanır gibi. Oysa ilişkiler başlarlar, devam ederler ve biterler. Eğer iyi bakılmazlarsa daha hızlı biterler.

Bir erkeğe bunu belirttiğiniz zaman ilk başta savunmaya geçiyor ve “ne yani bir de özel çaba mı harcayacağım, hani ben yeterdim?” diye protesto ediyorlar. Senin ilişki başındaki halin yeterdi ama şu anki halin? Sen kendine yetiyor musun? 99%’unda cevap hayır. Sen, yeterli kaldığın sürece yetersin, kendin bile kendinden sıkılıyorsan, aynaya baktığında kendini tanıyamıyorsan, nasıl yeteceksin?

Abooo, Mahmut Abi ona küçük süprizler yapın diyor, başımıza taş yağacak taş! Evet bir bakıma aynen bunu diyorum ama bakın aslında pratik olarak bu konuyu spesifik insanlarla konuştuğumda her zaman sorun ve çözümü şu oluyor: Çok sıkıcı biri oldum, çok sıkıcı bir hayatım var. Bu konuştuklarım ise ilk başta sizin hayatınızı renklendirecek. Eşiniz ya da kız arkadaşınız da bana katılacak.

Bu da aslında sizin gizeminizin bir parçası. Hergün aynı saatlerde TV ya da internet başında pinekleyen birinde ne gizem kalır? Oysa sıklıkla eğlenceli ve değişik bir şey yaparak hayatınızı renklendirirseniz gizeminizi korursunuz.

Ne yapacağınız ise sizin zevkinize bağlı? Aslında bu sıkıcı hayata dalmadan önce ne yapıyorsanız onlara dönmeniz yeterli. Haftada ya da iki haftada bir bir şeyler yersiniz, sinemaya gidersiniz, haftasonları değişik şeyler yaparsınız, vs.

Birçok kadın ilişkilerde bu tür aktiviteleri ayarlama işini üstüne alabilir ama ben bunu tamamen ona bırakmanızı tavsiye etmem. Hem sizin lider olarak bu konuda da yönlendirmeniz gerekiyor hem de bunları kadının ayarlaması sizin sıkıcı olduğunuz gerçeğini değiştiremiyor.

Şimdi burada bir uyarı yapayım ve neden bahsetmediğimi de vurgulayayım.

Daha önce bir yerlerde bahsetmiştim, “beni eğlendir Mahmut” tadında kızlardan uzak durun demiştim. Evet ama onu derken sizin hergün iş – yemek – koltuk / TV ya da sandalye/bilgisayar – yat uyu döngüsüne sıkışmış bir sıkıntı abidesi olmadığınızı varsayıyorum. Eğer eşiniz ya da kız arkadaşınız bu yönde bir arıza çıkarıyorsa ve kendinize baktığınızda bir sıkıcılık abidesi görüyorsanız, bunun kadından çok sizin hakkınızda bir uyarı sinyali olduğunu değerlendirin. Ama en iyisi siz zaten bu rutine hiç düşmeyin.

Erkeklik yan gelip yatma yeri değildir arkadaşlar 🙂

Ünlü düşünür Corey Wayne’in bir deyişi ile kapatayım: “siz kız arkadaşınızla çıkmayı bırakırsanız, başka bir erkek çıkacaktır”. Şimdi hemen “tüüü sırf sıkıcı oldum diye benim arkamdan iş çeviriyorsa, daldan dala atlıyorsa, aldatıyorsa gitsin başkasıyla çıksın, benden uzak olsun zaten” diyebilirsiniz. Ama aklınıza hemen aldatacağı geliyor. Oysa bunu sizden ayrılıp, şerefiyle aylarca ayrılık acısını atlatıp sonra hayatına yeni biriyle devam ederek de yapabilir. Birincisinde zaten beraber olmamanız gereken birinden kendi miskinliğiniz ile kazara kurtulursunuz. Ama ikinci senaryo daha yaygın.

Kısacası, uzun süreli ilişkilerde partnerinizle çıkmayı, bir miktar tahmin edilemez olmayı ve beraber değişik şekillerde iyi vakit geçirmeyi ihmal etmeyin.

Bana sorularınızı uygun yazı altında sorabilirsiniz, benimle görüşme ayarlayabilirsiniz ya da ilişkiler setimize bakabilirsiniz.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

47
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
16 Comment threads
31 Thread replies
5 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
18 Comment authors
CemHasanMEHMET,Polat, Aynı kişiNetworkKırmızıBeta Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Alphason
Guest
Alphason

Mahmut abi Bu döngüye düşüp ilişkiden önce ordan oraya şakıyan bir kuş,erkekadam olmanin gereklerini yerine getiren biriyken uzun sureli iliskinin geldigi noktada kendimi kafeslenmis hissediyorum. O zihin setlerinin hepsi dağıldı. 1. Yılın sonundayim iliskimde ve uzun iliskiden onceki zihin yapim , yaptığım seylerin suan hepsi tam ters durumda. Sanirim boyle oldugu icin de iliskimde sorunlar yasiyorum(kesinlikle bundan çünkü oglan cocuguna donustugumu fark ediyorum). Bu senin trp ile tanismadan onceden girdigin döngü( kizdan ayril,gyme git,kendine bak,yenisini bul, gymi birak,kendini sal,ayrıl) durumundayim. Bu ilişkinin içindeyken tekrar hak yoluna donebilir miyim yoksa artık bu iliskinin içinde yasanmaya calisan degisim fayda etmez iliski zaten… Read more »

İsimsiz Kahraman
Guest
İsimsiz Kahraman

Mahmut abi selamlar. Bir kızla yakın zamandır evli karı-koca durumuna yakın bir ilişki yaşıyorum. Kadın seksin, erkek ilişkinin bekçisidir olayının dengesinin suyunu çıkartmadım gibi geliyor bana ama ilişkideki denge önemi konusu açılmışken yazmak istedim. Kız bana, ben seninle her şeyi yaşıyorum, yaşıyorum ama biz neyiz, bu ilişkinin adı ne diye soruyor ara sıra. Ben de, birbiriyle vakit geçirmekten, birlikte olmaktan zevk alan iki medeni insanız deyip geçiştiriyorum. Açık ilişki de değil, fuckbodylik de değil aramızdaki. İlişki daha yeni taze, ben sadece hemen beta kaynaklarını vermek istemiyorum. Bunu hak edecek şeyler yapmıyor da değil. Bana yemek yapıyor, evimi temizleyip toparlıyor, sevdiğim… Read more »

Mrfckedup
Guest
Mrfckedup

Merhaba Mahmut Abi! Karşılıklı olarak yoğun duygularla başlayan ve birkaç aydır devam eden bir ilişkim var. Ancak işimden dolayı, ilişkimiz uzak mesafe ilişkisine dönüştü. Kız bu durumdan şikayetçi değil. Son 1 haftaya kadar sabırla bekleyeceğine inandığım biriydi. Whatsapp üzerinden bile olsa çok eğleniyorduk. Biliyorum, whatsapp üzerinden uzun süre konuşmak aynı şehirdeysen ya da buluşma ihtimalin varsa saçma ama bu tür zaruri durumlarda whatsapptan uzun süre konuşmak zorundasın sonuçta. Doğal olarak uzaktan ilişki bir süre sonra monotonlaşıyor. Sonuçta yapabileceğiniz çok şey yok. Daha açık olmak gerekirse, kızla sextinge giriyoruz. Hatta beni sextinge o çekiyordu hep. Karşılıklıydı her şey. Ancak son 10… Read more »

Forlan
Guest
Forlan

Hocam Eger basarili biriysen ve bir seyler uretmek icin cabaliyorsan disiplin kacinilmaz oluyor.Bu da ister istemez rutini doguruyor. Rutinden cikmaktan kastin haftada 1 defa arkadaslarla veya sevgiliyle aktivite yapmak ise problem yok ama bunu haftada 3 e 4 e cikarinca calisma verimi ve uretkenlik ciddi dusuyor.Senin izledigin yol nedir ? Mesela haftada kac defa arkadaslarinla bir seyler yaparsin

a101
Guest
a101

mahmut abi benim bir arkadaşım kız arkadaıyla beraber yaşıyor demesekte kız arkadaşımın evinde ayda 1-2 hafta kalıyor. yorumlarda kız arkadaşınızla aynı evde yaşamayın diyince merak ettim sence bu neden yanlış bir şey

Daves
Guest
Daves

Abi bu olayın aynısı, Oyun adlı PUA kitabındaki Erik Von Markovik aka Mystery’nin başına geliyor ve kitabın yazarı Style gayette olayların gelişimini çok güzel anlatıyor.

nobodyisunique
Guest
nobodyisunique

Mahmut Abi öncelikle merhabalar. Üstüne bastıra bastıra söylediğin “Evli olmadığın kadınla asla aynı evde yaşama.” tembihinin trp’ye göre dayanağı nedir? Kız arkadaşla, fuckbuddy ile düzenli olarak aynı evde yaşamak nasıl sorunlara yol açar?

Ayrıca, yazılar akıyor bu hafta maşallah. 🙂

Yusuf
Guest
Yusuf
S.O.S.
Guest
S.O.S.

Öncelikle merhabalar, küçük bir anadolu şehirinde yaşıyorum, evlilik haricinde bir kızla konuşmak imkansız gibi birşey, psikolojimi anlamanız için bu açıklamayı yapma gereği duydum.. 3 aydır evlilik niyetiyle bir kızla görüşüyorum, ilk ay herşey mükemmeldi deyim yerindeyse alfalığın zirvesindeydim tüm kırmızı hap taktiklerini uyguluyordum, toplum baskısı sonucu daha fazla uzatmadan işi ciddiye bindirme yoluna girdik isteme felan derken herşey yolunda giderken kız 360 derece dönüş yaptı, saygısız konuşmalar ciddiye almamalar felan, siteye dönüp okuyup okuyup buluşmaya gidiyorum kendimde herhangi bir muhtaçlık belirtisi zaten yok üstüne ekstra koyup devam ediyorum, ama bi iyi bi kötü derken nişanlandık.. Kızdaki bu değişimi anlamadığım için,… Read more »

Bill Gates
Guest

Mahmut Abi selamlar. Benim iki buçuk yıllık bir ilişkim var. Kız beni acayip çok seviyor, ben de onu seviyorum fakat onun beni sevdiği gibi sevemiyorum. Her gün görüşelim istiyor. Geçen sene üniversiteye gitti. Her haftasonu benim şehrime gelip gidiyor. İyisiyle kötüsüyle iki yıl geçirdik biz bu kızla. Profil fotoğrafımda da beraber fotoğrafımız var. Ben 18 yaşındayım o 20. Güzel de seks hayatımız var çok düzenli olmasa da. Velhasıl kelam gelecek planlarımız bu kızla asla uyuşmuyor. Benim istediğim gelecek modeliyle onunkinin arasında dağlar kadar fark var. Ve ileride ilişkiyi devam ettirir miyim bilmiyorum. Onun isteği evliliğe kadar götürmek. Fakat ben bunu… Read more »

KırmızıBeta
Guest
KırmızıBeta

25 yaşındayım 7 yıllık bir ilişkim var 3 yıldır nişanlıyız nişanlım 24 yaşında ve son 1 yıldır yanına giderken ayaklarım geri geri gidiyor eski tadı yok bu siteyle yeni tanıştım tam bir betayim okuduklarim kadarıyla haftanın 3 günü yanında olmam yetmiyor daha fazlasını istiyor her kötü günümde yanımda oldu beni çok seviyor herşeyi yaşadık çok iyi çok saf biri ama çoğu zaman beni sevdiğini değil de kendini sevdiğini düşünüyorum ben gitar çalmaya başladım ilk başlarda bana destek oldu sonralari hoşuna gitmemeye basladi ben gelistirdikce bunu istemedi sahneye kendimi denemek ve geliştirmek için sahneye misafir olarak çıkacagimi duyduğunda kıyamet koptu ve… Read more »

Network
Guest
Network

Selam Mahmut abi. Sevgilimle haftada 2-3 gün görüşüyoruz. Ancak ailesinin şehir dışından yanına gelmesi sebebiyle bu görüşmeler biraz aksamaya başladı. Program yapıp bu hafta şuraya götüreyim seni veya bana gelirsin dediğimde “bakarız, olabilir” modunda oluyor birkaç seferdir. İlgisinin azaldığını sanmıyorum görüştüğümüzde gayet iyi, gün içinde de birkaç sefer ulaşıyor bana telefondan. Ama bu olabilir demelerine sinirlenmeye başladığımı farkettim kaç hafta oldu çünkü. Yine de bunu belli etmek ya da bundan ötürü kızmak istemiyorum. Ne yapmamı önerirsin, direkt plan yapmayım mı bir süre :)) ilişkimiz birinci yılında bu arada.

MEHMET,Polat, Aynı kişi
Guest
MEHMET,Polat, Aynı kişi

Mahmut abi seni seviyorum . Polat, Aynı kişi ,Mehmet gibi isimlerle 15 aylık ilişkimizin son 4 ayı uzaktan olmak üzere kötü bir cinsellikten sonra kız hamile mi kalacak diye korkup kızın tekrar İstanbul’a dönme yolculuğunda biten ilişki olayı . Sürekli sorduğum için olayı biliyosundur.Kız ayrılık sinyalleri vermiş ama bunu anlamamışım.Pat diye bitirdi diye söylemiştim.O zamanlar ayrılık sohbeti yaptığımız zaman falan hiç okuyasım gelmemişti önceki sohbetleri . Şunu gördüm orada :Kız zaten stresli bir halde ben de kızın stresini artıracak şekilde her şeyde regl belirtisi sormuşum etmişim kız yok dedikçe samanlıkta iğne ararcasına sürekli sadece bu sohbet i devam ettirmişim.O da… Read more »

Hasan
Guest
Hasan

Abi selam belki hatırlarsın bir kaç yazıdan vallahi artık yerden yere de vursan haklısın. Yaklaşık 1 aydır sevgiliyiz. Mesela en son kendisi buluşma teklifi ettiğinde bu seferlik onun dediği olsun diyip eğlenceli bir yere gidelim mi dedi, ben de canlı müzikli yerde takılalım dedim, ben yine alternatif sundum beğenmedi. Sıkıcı falan dedi. Benim sürekli kutu oyunları oynadığım arkadaşlarım var kızlı erkekli eşlerin olduğu samimi yerler. Evlerde toplanıp monopoly tabu atıyoruz. En son böyle bir yerde takılalım eğlenceli falan dedim ona da olmaz dedi. Vallahi sıkıldım abi. İçkili mekanlarda bana göre değil başka ne olabilir abi bir tavsiye verebilir misin?