Ghosting nedir, ghosting neden yapılır ve ghosting’e nasıl tepki gösterilir?


Ghosting, hemen hemen tamamen ilişkiler bağlamında bahsedilen bir kavram. Ghost İngilizce hayalet demek ve Türkçe’ye hayalet olmak diye çevrilebilir ama Türkçe’de bunun karşılığı daha çok buhar olup uçmak, yok olmak. Anlamı şu:

Bir kişi ile tüm bağlantıyı aniden, hiçbir açıklama yapmadan ya da sebep göstermeden kesmek ve ilişki kesilen kişinin tüm ulaşma çabalarını görmezden gelmek demek.

Bir kişi size ghosting uyguladığında, birden buhar olur uçar. Hiçbir mesajınıza, aramanıza cevap vermez. Sizinle iletişimi keseceğine dair hiçbir şey söylemez.Neden ortadan kaybolduğuna dair hiçbir sebep göstermez ve çoğu durumda bunun nedenini siz de bilmezsiniz. Yani mesela biri ile kavga edip ağır hakaret ederseniz, o kişi sizinle tüm iletişimi yine sebep göstermeden, tamamen kesebilir ve ona hiçbir şekilde ulaşamayabilirsiniz. Ama neden iletişimi kestiğini bilirsiniz o nedenle bu tam olarak ghosting değildir. Ya da biri sizden ayrıldığında salya sümük peşinden koşar, yapışırsınız ve birden engeller, ortadan kaybolur.  Bu da ghosting değil.

Ghosting 2000’lerin başında popüler olan bir kelime. 2000’lerin ortalarından itibaren sosyal medya ve online çöpçatan uygulamalarının artışı ile beraber, ghosting de hızla arttı ve sıklıkla kullanılan bir kelime olmaya başladı.

Ghosting aile, iş, arkadaşlık yaşamında da yapılan bir şey ama genellikle ilişkiler bağlamında ortaya çıkıyor ve biz de bugün ilişkiler bağlamında konuşacağız.

Ghosting oldukça sinir bozucu bir şey ve genellikle ghosting uygulanan kişinin ruh sağlığı üzerinde olumsuz etkisi var. Buna rağmen ghosting yapan kişi, karşısındakinin bu şekilde ortadan kaybolması hakkında ne hissedeceğini pek düşünmüyor ve bazı ruh sağlığı uzmanları, ghosting’i pasif agresif bir duygusal şiddet ve zalimlik olarak tanımlıyorlar.

Peki ghosting neden olur? Eğer ghosting’e uğrarsanız ne yapmalısınız?

Ghosting’in temel nedeni, uygulayanın yetişkin, duygusal olarak güçlü ve yeterli kişisel ahlaka sahip biri gibi davranmak yerine (ki genellikle böyle biri değildir), duygusal olarak rahatsız bir durumdan kaçınmak için ortadan kaybolmasıdır. Buzzfeed araştırmasına göre, ghosting yapanların %85’i, karşı tarafa o kadar da ilgili değilmiş. %65’i, ghosting uyguladıkları kişinin kendilerini rahatsız eden bir şey yaptığını belirtmiş. Sadece %25’i, karşısındakine kızgın olduğunu belirtmiş.

Ghosting’in 2000’lerin ortalarından itibaren artmasının temel nedeni, artık ilişkilerin artan oranda sanal ortamda başlayıp devam etmesi. Ortak sosyal ortamları olmayan insanların, ghosting yapabilme imkanları var zira hem karşılarındakinin kendilerine ulaşma imkanı kısıtlı hem de bu yaptıklarının bilinip ayıplanacağı bir sosyal çevre içinde değiller.

Örneğin klinik psikolog Ramani Durvasula bu konuda şöyle diyor: “Ghosting gittikçe yaygınlaşıyor zira yapması çok kolay hale geliyor. Sosyal medya ve teknoloji, kolayca başınızdan savabileceğiniz ilişkilere girmenize olanak sağlıyor. Oturup neyin neden olduğunu açıklayacağınıza, ortadan kaybolmayı tercih edebiliyorsunuz”

Ghosting uygulayan insanlar genellikle ben merkezci, manipülatif ve duygusal olarak zayıf insanlar. Ama ghosting yaygınlaştıkça, insanlar bunu umursamamaya başlıyorlar ve bu nedenle kendileri de yapmaya başlayabiliyor. Nadiren olsa da ghosting kişinin depresyona girmesi, madde bağımlılığı gibi bir alışkanlığa gömülmesi veya başına gerçekten bir şey gelmesi sonucu oluyor.

Benim en çok gördüğüm ghosting senaryolarından bahsedeyim. Bunlar üzerinden ghosting’in neden olduğuna ve buna karşı ne yapılması gerektiğine bakalım.

En çok karşılaştığım ghosting, sanal ya da gerçekte tanışan ve farklı sosyal çevrelerde olan iki insanın henüz flört aşamasındayken oluyor. Bir taraf birden bire ortadan kayboluyor. Bu birçok durumda ikili arasındaki flört, ortada bırakılan tarafından “iyi gidiyordu” şeklinde tanımlanırken oluyor.

Bu tür ghosting’in en çok rastlanan sebebi, kişilerin artık birden fazla kişiyle aynı anda flört etmesi. Bu şekilde birden fazla kişiyle flört eden kişi, bu flörtlerden biri ile ilerlediğinde, diğerleri ile artık görüşmek istemiyor. Şimdi çıkıp da “ben başkasıyla görüşüyorum” diye açıklama da yapmak istemediğinden, ghosting yapıyor.

Bu şekilde yeni tanıştığınız kişi birden ortadan kayboluyorsa, büyük ihtimalle üçüncü bir şahıs vardır. Size tavsiyem bunun böyle olduğunu varsayın ve o kişiye ulaşmaya, neden ortadan kaybolduğunu öğrenmeye çalışmayın. %85 ihtimalle zaten size o kadar da ilgili değildi, böyle birinin neden peşinde koşacaksınız?

Bu en çok, sanal tanışan ve haftalarca ya da aylarca buluşmadan yazışan insanların başına geliyor. Bir kişi ile sanal da olsa tanıştıktan sonra ona buluşmadan fazla duygusal yatırım yapmayın ve sanal “ilişki” şeklinde devam etmeyin. Maksimum 2-4 hafta içinde buluşun, buluşmayacaksanız daha da ilerlemeyin.

Günümüzde maalesef insanlar mesajla, aramayla ilişki başlar, gelişir ve olgunlaşır sanıyorlar ve karşıları ile aralarında gerçek bir temas olmamasının, ilişki dedikleri şeyi ne kadar zayıf yaptığını göremiyorlar. Böyle bir “ilişki” içindeyseniz, karşınızdaki gerçek biri ile karşılaştığı anda, o gerçek kişi size göre çok daha avantajlı durumda. Bu tür ilişkilerden uzak durarak kendinizi ghosting gibi saçmalıklardan koruyabilirsiniz.

Yine bu tür daha çok sanal flörtlerde ghosting’in bir nedeni de kişinin gerçek yaşamının artık flörte izin vermemesi. Karşınızdaki kişi mesela evli olabilir, sevgilisi olabilir. İşsiz güçsüz biri iken kendini kariyerli tanıtmış olabilir. Ya da sadece bir dönem canı sıkkındı ve sizinle görüşmek iyi geldi. Ama şimdi değil ve sizinle görüşmesine gerek yok. Sanal gidelim bir şekilde devam ettiririm diye başlar ama gerçek hayatı artık ortaya çıkma tehlikesi geldiğinde, birden ortadan kaybolabilir. Eşinden ilgi göremeyen ya da arası bozuk olan insanlar, ilgiyi sanal devşirmeye çalışabiliyorlar. Sonra nereye gideceğini düşünmeden ilerliyorlar ve artık gerçek hayatları bunu kaldıramadığı duruma geldiğinde birden ortadan kaybolabiliyorlar.

Aslına bakarsanız, karşınızdaki size neden ghosting yaptı, neden birden ortadan kayboldu, bunu bilmenize gerek yok. Birden ortadan kaybolmak kaba, kabul edilemez bir davranış ve yapan artık kendisini sizinle ciddi bir ilişki adaylığından eler. Bu kişi ile çok isteyen yani eli zayıf taraf (siz) – birden istemeyi bırakan eli güçlü taraf ilişkisine girmeyin. Bu kişiyi hor görün. Kendinize saygılı davranın ve ghosting uygulayan kişiye ulaşmaya çalışmayın. O size gelip sizin peşinizden koşup, size durumu anlatmak için çaba gösterecek. Belki o zaman dinlersiniz. Unutmayın, ghosting sizin eksik ve istenmeyen biri olduğunuzun delili değil, karşınızdakinin düşük karakterli, duygusal olarak zayıf bir zavallı olduğunun delili. Biri sizi istemeyebilir ama normal bir insan bunu size kibarca söyler. Sizin bunu kabul edip bir daha ona ulaşmamanız lazım ama eğer hata yapıp onunla görüşmeye çalışırsanız, başta buna tolerans gösterir. En azından beni arama der. Ghosting’de karşınızda böyle biri yok. Aşağı biri var. Böyle aşağı biri karşısında  kendinizi aşağılamayın.

Bir de tabii şu “kapanış” yapma duygusu var. “Bir kere görüşsek ve yüzüme söylese de bitirsek istiyorum”. Bunu istiyor olabilirsiniz ama ghosting durumunda bunun çok az faydası var. Ghosting’e verebileceğiniz en iyi cevap, ortadan kaybolan için artık ortadan kaybolmuş olmak.

Ghosting yapan kişiye ulaşarak onu utandırmaya da çalışmayın. Ulaşıp ona nasıl aşağılık biri olduğunu söyleyerek içiniz rahatlayacak sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Zira bu insanlar kendi hareketlerinin sorumluluğunu alamayan, duygusal olarak az gelişmiş insanlar. Dediklerinizin üzerlerinde pek bir etkisi olmayacak. Ama böyle bir insanın peşinde koşup sonra onun sizi hiç takmadığını görmek sizi yaralar. Yapmayın. Eğer ghostinge uğradığınızı düşünüyorsanız, ghosting ile cevap verin. Ulaşmaya çalışarak değil.

Fakat siz bunu yapamıyorsunuz. Haftalardır mesajlaşıyorduk, sevgili gibiydik, aramızdaki şey yalan mıydı diye kendinizi yiyip bitiriyorsunuz. Aranızda muhtemelen gerçek bir şey vardı ama (a) ya siz buna ondan çok daha fazla düştünüz, (b) ya karşınızdaki insan yalandı ya da (c) karşınızdaki insan daha fazla istediği biriyle devam etti.

Sizin hatanız çoğunlukla, uzun mesajlaşma / araşma periyodları ile tatmin olmanız ve yüzünü pek fazla görmediğiniz insana büyük duygusal yatırım yapmanız. Karşınızdakinin ghosting uygulaması için belli bir karakter düşüklüğüne de sahip olması lazım ama sizin kontrol edebileceğiniz şey şu:

Bir kişi ile sanal olarak tanıştınız diyelim. Ya da gerçekte tanıştınız ama ortak bir çevreniz yok. Sadece telefon ya da instagram aldınız. Sanal görüşme periyodunu uzun tutmayın. Devamının gelip gelmeyeceğini bilmediğiniz birine fuzuli zaman harcayıp bağlanmayın. 2-3 hafta içerisinde görüşün, konuşun, gerçekten olur mu olmaz mı kafanızda netleştirin. Görüşemeyeceğiniz kişiye kafanızda yatırım yapıp sonra o yatırım çökünce yıkılmayın.

Bir kişinin dediklerine değil yaptıklarına bakın. Özellikle duygusal olarak kötü zamanda iseniz, bu konuda kafanızı kuma gömmek, az ihtimalli bir hayali yaşatmayı, karşınızdaki bariz gerçeklikle yüzleşmeye tercih edebiliyorsunuz.

Seni özlüyorum, görmek istiyorum, bu sefer görüşeceğiz, vs .. vs .. diyor ama 2 aydır görüşemiyor musunuz? Sizin sonuç çıkaracağınız şey, istemenize rağmen görüşemiyor olmanız, seni özlüyorum, görmeyi çok istiyorum palavraları değil.

Şimdi ghosting’in çoğunlukla olmasa da sıklıkla karşılaştığım bir nedeni daha var. Ghosting’e uğrayan kişi, aslında bunu hak edecek bir şey yapmış oluyor ama bunun farkında bile değil. Özellikle de karşısındaki sinirlendiğini, yaptığı şeyin hoş olmadığını söylemek yerine birden iletişimi kesiyorsa. Fakat bu genellikle flörtün ilk haftalarında, iki taraf birbirine o kadar düşkün değilken oluyor. Burada ghosting yapan taraf, sinirlense bile, karşısındakini pek önemsemediğinden ona açıklama yapmak bile istemiyor. Bu durumda karşılıklı olarak hatalısınız. Ama yine de hatanızı kabul ettikten sonra ghosting yapanın peşinden koşmayın. Eğer engelli değilseniz bunu kabul eden bir mesaj atın, kendisini üzdüğünüz için üzgün olduğunuzu söyleyin, görüşmek istiyorsanız bunu belirtin ve o sizi arayana kadar onunla iletişimi kesin.

Hayalet olan insanın sonra birden yeniden ulaşmasını da ele alalım. Bu olabiliyor. Şimdi birkaç gün değil haftalarca ortadan kaybolmuş insanı, yoğun bakımdaydım ya da uzaylılar kaçırdı gibi “mantıklı” açıklamaları yoksa hayatınıza yeniden almayın. Hadi alacaksınız diyelim, en fazla eğlencelik alın. Ciddi bir şey düşünmeyin. Kendisi o hakkını kaybetti.

Çok yaygın olmasa da, gerçek, fiziksel bir ilişki içindeyken ghosting uygulayanlarla karşılaştım. Bu en kötüsü. Gerçi bunlardan birkaçı benim de tavsiye ettiğim bir şeydi. Eğer sevgilinizin sizi aldattığını gördüyseniz ve bundan eminseniz, ondan açıklama talep etmek ya da “bana bunu nasıl yaptın” diye hesap sormak yerine onu hayatınızdan çıkarın ve size ulaşma çalışmalarını görmezden gelin tavsiyesi veriyorum. Aldatmanın bahanesi, haklı nedeni yok çünkü. Bu şekilde ghosting bence haklı ve eğer sevgiliniz ghosting yaptı ve siz de onu aldatıyorsanız, bunu öğrenmiş olabileceğini unutmayın.

Eğer bu yoksa, karşınızdaki kötü bir şey yapmıştır muhtemelen. Bu zor bir durum ama eğer sağlık nedenleriyle ya da kaçırılma gibi kriminal nedenler olmadığına eminseniz bırakın ve aramayın. Neden diye sormayın. Bu durumda da ghosting yapanı hayatınızdan çıkarın.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

136
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
41 Comment threads
95 Thread replies
23 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
47 Comment authors
kazanovaMisafir1337ChowderNonameChowdet Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Bad Rabbit
Guest
Bad Rabbit

Selamlar abi. Sana bir itirafta bulunmak ve mühim bir konuda tavsiyeni almak istiyorum. Kız arkadaşımla yaklaşık 7 aydır beraberiz. İlişkinin daha 2.ayında mavi haplı dönemimdeyken onunla olan fotoğrafımı whatsapp profil fotoğrafım yapmıştım. Ve ne yalan söyleyeyim kırmızı hap ile tanıştıktan sonra bu durum kafamda “daha ilişkinin başında hatuna bağlanan mavi haplı” imajı oluşturduğundan hiç içime sinmemeye başladı (özellikle o profil fotoğrafında tekti) Geçen hafta saçlarımla ufak bir imaj değişikliğine gittiğimden yeni imajımla çekildiğim bir fotoyu whatsapp’a değiştirdim. Fotoğrafı gerçekten çok beğenmiştim ve zaten yer arıyordum da buna. Ama benimki bunu görünce “nE” mesajı bıraktı ve attığım mesajlara da soğuk ve… Read more »

AEA
Guest
AEA

İki buluşma gerçekleştirdiğimiz ve buluşmaları iyi yönettiğim, eglendigim bir tabak iki hafta iletişimi kestikten sonra geçen gün nasılsın, halini hatrinı sormak istedim dedi. ( Mahmut abiye sordum ama iyi ifade edememiş olacağım ki gidip gelen sevgili olmaz demişti) Bu dönüşten sonra baska birisi vardı da ondan yüz mü bulamadı yoksa çok mu canı sıkıldı da bana yazdı diye görmek isteyip hemen buluşmaya çekmeden, kizi tartarak azar azar bir iki gün netten mesajlastim. sonra da ilgisi olduğuna kanaat getirip aradim ve beş on dakika lafladiktan sonra net bir şekilde yer-zaman belirtme kaidelerine uyup buluşmaya davet ettim. Kız bana bunu iki gündür… Read more »

Ahmet
Guest
Ahmet

Mahmut abi en yakın birkaç arkadaşımdan biri olan arkadaşla buluşmak için mesajlaşmıştık daha sonrasında ne aramalarıma ne mesajlarıma cevap vermeden beni ekti. Neredeyse 2 aydır konuşmuyorduk ki her şey normalmiş gibi mesaj yazdı. Ne yapmalıyım pek bilemedim açıkçası ve sana danışmak istedim. Niye yaptığını sormalı mıyım?

Akdo
Guest
Akdo

abi selam,instagramda bir kızla sabah konuşmaya başladım aralıklı olarak akşama kadar konuştuk.konuşmalar arasında instagramda ki köpeğimle olan fotoğrafımı atıp sevmek istediğini söyledi.Ben de akşam arkadaşlarla maç izleyecektim, yarın için saat verdim anlaştık. maçı izlerken napıyorsun gibisinden mesaj attı ben de maç izliyorum dedim. maç için mi ektin beni yaa gibisinden şakayla karışık trip attı,ciddi olmadığı belliydi. ben de gece gezmesine daha çıkmadıgımı gelebileceğini söyledim.Gece 11 de evimin önüne geldi,gezdirdik.(kafam güzeldi bu arada)gezdikten sonra birşeyler içelim dedim kahve içip evine bıraktım.evinin önünde 2 gün sonrası için date ayarladım.genel olarak buluşmada ilgiliydi,eve varıp varmadığımı sordu,sabah günaydın mesajı vs attı.2 gün boyunca mesajlaştık… Read more »

geralt
Guest
geralt

merhaba dört ay önce kızın son attığı hikayeye cevap yazmayınca(tahminimce) instagramdan engellenmiş ghostinge uğramıştım.o günden sonra daha fazla yazmamıştım.tahmin ettiğim gibi altından üçüncü sahış çıkmıştı, ghostinge uğrama nedenimin benim kıza soğuk davranmam olduğunu düşünüyorum çünkü kıza yeterince mesaj yazmamış buluşma isteğine bile müsait olursam gelirimli laflar etmiştim. geçen whatsappta paylaştıgım durumlara bakmış ve o da doğum günü insta hikayesini whatsappta paylaşmış, doğum gününü kutladım teşekkür etti, bu kızı geri kazanmak istiyorum doğrudan ondan hoşlandığımı zamanında soğuk davranmamın yanlış oldugunu pişman oldugumu söylemeli miyim yoksa yavaş yavaş tekrar mı nabız yoklamalıyım?

BSS
Guest
BSS

Merhaba. Kadin-erkek davranışından farkı bir durum için yorum yapabilir misiniz? Uzun süredir kanka olduğum (erkek-erkek arkadaşlık iliskisi) bir arkadasim vardı. Zamanla bazı davranışlarından ötürü ondan soğumaya başladım ve yavaş yavas arayı soguttum. Şimdi konuşmuyoruz hiç. Bana ulaşsa cevap veririm, onunla konuşur, hatta zaman bile gecirebilirim. Sadece eskisi gibi samimi olmak istemem, beni rahatsız edecektir. Bu gosting midir?

Ghost
Guest
Ghost

Mahmut abi merhaba. Bu konuyla ilgili ilk kez böyle bir yazı okudum, öncelikle bunla ilgili teşekkürler. Sevgilime ayan beyan yürüyen bir eleman vardı. Sevgilim ya çok saf ya da sinsi bilemiyorum ancak bu elemanın kendine yürümediğini, arkadaşı olduğunu falan söylüyordu. Ben en baştan görüşmelerini istemediğimi söyledim. Daha sonra eleman bunu ve beni bir gün buluşmaya davet etti, bende bu konudan sıkıldığımı kendinin nasıl isterse o şekilde yapabileceğini söyleyip konuşmayı sonlandırdım. Birkaç saat sonra bana mesaj attı, onunla görüşmeyeceğim evdeyim yazdı. Bu hareketin üzerine durumdan biraz şüphelendim. Birkaç gün sonra buluştuğumuzda sevgilim lavaboya gittiğinde telefonunu kurcaladım. Mesajlarını gördüm, şüphemde haklıymışım; görüşmüşler.… Read more »

Astropower
Guest
Astropower

Merhaba Mahmut Abi Sınıftan yeni kızla tanışıyorum kız bana gayet ilgili davranıyor ve konuşurken bana görünüşümle alakalı güzel iltifatlarda bulunuyor ben ama ona iltifat etmiyorum. Sonra numarasını alıyorum biraz yolda yürüyoruz ve o sırada kız telefonla görüşüyor, görüşmeyi bitirdikten sonra bana arkadaşla konuştum dedi ve nedense her kız sevgilisi olduğunu hemen belirtmiyor neden yaptıklarını bilmiyorum? sonra bana sırasıyla şöyle diyor “arkadaşım, erkek arkadaşım, ve en son sevgilim diyor” sonra görüşmeyi bitirip evlere dağılıyoruz. Kız sonraki gün sınıfa geldiğinde beni görmezden geliyor kız sadece ben konuşursam konuşuyor ve konuşurken normal ilk zamanlardaki gibi konuşuyor. Kız yanımdaki arkadaşımla konuşuyor ona ilgi veriyor… Read more »

Kronos
Guest
Kronos

Mahmut abi merhaba, birkaç hafta önce fakültede aynı derste tanıştık çok güzel konuştuk eğlenceliydi sonrasında ben kızı 1 veya 2 defa gördüm ikisinde de müsait olmayan zamanlardı (sınav çıkışı vb. gibi) konuşma fırsatımı kullanamadım ve son bir kaç haftadır birisiyle konuşmak için aklım pek yerinde değildi onun için ne etrafıma dikkat ettim ne başka bir şey yaptım. Büyük ihtimalle onu ghostladığımı düşündü ki bunda hakkı var ama olayın aslı o değil. Birkaç gün önce tekrar gördüm instagramını aldım mesajlaşırız dedim gülümseyerek tamam dedi. Sonrasında mesajlaşma başladıktan kısa bir süre beni ghostladı. Sence kendimi açıklayayım mı yoksa NEXT’liyeyim mi?

Walter
Guest
Walter

Selam. Bize ghosting uygulayan wp üzerinden iletişimi kesen ama instagramdan takip edip storylere bakan biri hakkında ne düşünürsün? Takipten çıkarmayı düşünüyorum yanlış bir hareket mi olur?

rub
Guest
rub

Merhabalar yaklaşık 1.5 senelik sanal ilişkimde bululmamıza 2 ay kala her gün saatlerce telefonla ya da görüntülü görüştüğüm sevgilim tarafından çok ağır ghosting yiyorum. Normak hayatıma devam etmemi engelliyor, kafamı inanılmaz dolduruyor. Bit yanım yazıdaki gibi benim de ghostinge dönme taraftarımken bir yanım ona ulaşmam gerektiğini söylüyor. Konu genel hatlarıyla şöyle: o annesiyle birlikte yaşıyor fakat annesiyle bazen çok ağır kavgalar ediyorlar. Duygusal olarak güçlü olmayan biri olduğu için bir anda tüm her şeyini karartabiliyor bu süreçte. Bense onun yanında olmak festek olmak isterken beni bile yok sayıyor. Resmen günde 8 10 saat konuştuğum gelecek planları hayalleri kurduğum yüz yüze… Read more »

heraldofthunder
Guest
heraldofthunder

Bana yazmıştı flört ediyorduk. Biraz hızlı da olsa 2. gün Instagram’dan ortak pp yaptık. 4. gün ilk buluşmayı gerçekleştirdik ve bence gayet iyi geçmişti. Koluma girdi. Otururken birbirimizin yanağını, burnu, saçını falan okşadık. Akvaryum gezdik. Video çekerken o beni, ben onu öptüm. Arada bir birbirimizi yanaktan öptük durduk. El ele de tutuştuk. 4 tane küçük Hello Kitty tokası vardı onları bana verdi. Ben de Spider-Man’li basma şeyinden verdim ona ellerime basıp durmuştu. Kendi eline de 1-2 tane basmıştı. Sonra bu günün akşamı akvaryumda çektiğim balıkları falan story attım ve onu da etiketledim (etiketi gizledim). Neyse o da benimkileri hikayesine ekledi.… Read more »

Yoda
Guest

Mahmut Abi Merhaba,
6 aylık bir ilişkinin içerisindeydim. İlişki kızın bana gösterdiği ilgiyle başladı. İlk başlarda kendisi buluşmaya çok hevesli ve istekliydi ben de genel olarak beğendim kendisini. İlk aylarda da arada bazı dengesiz davranışlarını seziyordum. Ben genel olarak kendimden ödün vermeyen maskülen birisi olarak görürüm kendimi. İkimiz de öğrenciyiz ve staj yapıyoruz. Kendisi 3 hafta önce sürekli durmadan beni ablasına abisine anlatmaya başladığını, çok sevdiğini iyi ki hayatımda olduğunu ve benzeri şeyler söylediği bir döneme girdi. O dönem tatile gittiğinden biraz ayrı kalmıştık 10 gün civarında. Genelde haftada 2 gün buluşuruz ve cinsellik de vardı aramızda. Kızı mesajla, aramalarla sıkan… Read more »

KyloRen
Guest
KyloRen

Merhabalar mahmut abii <3
abi bu aralar başıma çok gelmeye başladı ghosting ama bir tanesi kafamı karıştırdı. Şimdi normal sosyal medya uygulamasından 3-4 gün konuşup haftasonuna date ayarladım (çalışıyor diye izin günü) . Klasik iyi geceler mesajından sonra günaydın yazdım ama mesaja bakmayıp story atıyor , yeni tanıştık anlıyorum ama ne yapmalıyım abi haftasonu yaklaşınca mesaj atiyim mi tekrardan date için 😕

Birce
Guest
Birce

Yazılarınızı cok beğenerek okuyorum Mahmut bey başarınızın devamını dilerim.. Instagramdan başlayıp kendisinin narsisist kişilik bozukluguna sahip olduğuna kanaat edip kendimde kaygılı bağlanmaya sahip bağımlı biri olarak ” o beni çok elde etmek istedi bende öyle lakin mantığım kabul etmedi ve korktum zaten duygularının da gerçek olmadığına kanaat ediyorum .. En son yine bi ayrılmayalım mesajlarından sonra sorguladıgim bir mesajdan sonra hesabı kapatmış bi iki kez daha yaptı ama 4 gün sonra en fazla gelir dedim 5 haftadır yok.. Zihnen düşünsemde Yazılarınızdan faydalaniyorum bu zehri kanimdan atacagim umarım..ama bir gece faceden ulaşıp kırıldığını anliyorum …ile başlayan veda içeren bir mesJ attım… Read more »