Toksik İlişkiler – Narsist / Borderline Partner Rehberi

Toksik ilişkiler - narsist ve borderline kişilik bozukluğu
E – Kitap – 128 Sayfa – PDF & EPUB

(Shopier’de sepete 225 TL ve üstü alışverişte %30 indirim var.)

Kitaptan ücretsiz okuyabileceğiniz 3 alıntı:

Bu kitabı  bir çeşit önleyici ilaç olarak, özellikle de bu tür kişilik bozukluğuna sahip partnerlerle henüz karşılaşmamış ya da farkında olmadan böyle biriyle beraber olan insanlara rehber olması için yazdım.  Zira bu çoğunluk, özellikle kırılgan narsist ya da borderline gibi başta harika davranan kişilerle karşılaştıklarında, bir cennet bahçesine düşmüş gibi sarhoş oluyorlar ve aslında mayın tarlasında yürüdüklerini anladıklarında ise bu işten geçici de olsa hasarsız çıkma ihtimalleri oldukça azalıyor. Daha da kötüsü, bu tür kişilik bozukluklarına sahip partnerler, kurbanlarında uyuşturucu bağımlılığı etkisi yaratıp hayatlarını mahvedebiliyorlar.

Narsist, borderline, sosyopat gibi yüksek derecede zehirli insanların üzerinde bir uyarı etiketi olmalı ama maalesef yok. Uzun süredir yaptığım görüşmelerden ve okuduklarımdan çıkardığım, çoğu insan bırakın ilişkiye girerken kiminle dans ettiklerinin farkında olmayı, partnerleri tüm zehirleri ile hayatlarını darmadağın ettikten sonra bile başlarına ne geldiğinin farkında olmuyorlar. Örneğin eski sevgilimi nasıl geri kazanacağım diye bana danışan ama konuşmanın sonunda geri kazanmayı bırak eski sevgilisinden cüzzamlıymış gibi kaçması gerektiğini anlayıp şok olan kaç kişi ile karşılaştım hatırlamıyorum bile.

Kadın erkek ilişkilerinde bir başarı yakalamaya başlayan birçok erkek, tecrübesizliğinden ve başarının verdiği sarhoşluktan, daha yolun başından böyle zehirli bir kadının eline düşebiliyor ve yıllarını kaybedebiliyor. Zira zehirli kadınlar özellikle ilişkinin başlarındaki aşk bombardımanı evresi ile, normal bir kadında hissedemeyeceğiniz bir haz veriyorlar. Bu da toplumda kişilik bozukluğu olan insanlar azınlıkta olmasına rağmen, kadınlarla belli bir başarı yakalayan erkeklerin olması gerekenden çok daha fazla oranda zehirli bir kadınla ilişkiye girmesine neden oluyor.

Kitabı Türkiye içinden edinmek için tıklayınız.
(Alım güvenilir Shopier ödeme sisteminden olup sizin ödeme bilgileriniz bize gelmiyor.)

Kitabı Türkiye dışından edinmek için tıklayınız.
(Alım güvenilir Payhip ödeme sisteminden olup sizin ödeme bilgileriniz bize gelmiyor.)

İçindekiler

Narsist Kişilik Bozukluğu 7
Narsist Kişilik Bozukluğu Nedir? 8
Büyüklenmeci Narsizm ve Kırılgan Narsizm 10
Narsist mi Yoksa Bencil mi? 13
Narsist ile İlişki 18
Bir narsist ile olan ilişkiyi, normal bir ilişkiden ayırt etmenin yolları 19
Kırılgan Narsist Bir Kadınla Olduğunuzu Gösteren Kırmızı Alarmlar 23
Kırılgan Narsist Kadınların Kullandıkları Temel Toksik Taktikler 27
Aralıklı pekiştirme (intermittent reinforcement) 28
Kırılgan narsist bir erkekle olduğunuzu gösteren kırmızı alarmlar 34
Partnerinizin Gerçek Bir Narsist Olduğunu Gösteren İpuçları 40
Narsist İstismar Döngüsü 43
Partnerinizin Gerçek Bir Narsist Olmadığını Gösteren İpuçları 44
Partnerinizin Narsist Olup Olmadığını Anlamanıza Yardımcı Olacak Testler 47
İlişkinin Gidişatını Yavaşlatma Testi 47
Kırmızı Çizgi Testi 48
Kendisi Hakkında Konuşma Testi 48
Eleştiri Testi 48
İlişki Geçmişlerini Sormak 48
Bir Narsist Sizi Narsist Olmadığı Konusunda Nasıl Kandırır? 49
Tüm kadınlar Narsist mi? Narsist Mıknatısı mısınız? 51
Yineleme zorlantısı – Repetition compulsion 54
Bir Narsist Mıknatısı olarak “İyi” Çocuk / Efendi Erkek 56
Bir Narsist İle Travmatik Bağlanma Kurduğunuzu Gösteren İşaretler 59
İleri Seviye Narsist Manipülasyonu: Gaslighting 62
Gaslighting Nedir? 63
Size Karşı Sosyal Kanıt Kullanmak 64
Hafızanızla Oyun Oynamak 65
Algı ve Yorumlarınızı Geçersiz Kılmak 67
Utanç Yansıtması 68
Gaslighting yapıldığını nasıl anlarsınız? 69
Bazı Gaslighting Örnekleri 70
Narsistin Partnerini Ailesinden Koparması 71
Borderline (Sınırda) Kişilik Bozukluğu 77
Borderline (Sınırda) Kişilik Bozukluğu Nedir? 78
9 Sınırda Kişilik Bozukluğu Kriteri 80
Borderline (Sınırda) Kişilik Bozukluğunun 4 Alt Tipi 83
Cesaretsiz (Discouraged) Tip Borderline 84
Dürtüsel (Impulsive) Tip Borderline 85
Huysuz (Petulant) Tip Borderline 86
Kendine zarar veren (Self Harming) Tip Borderline 87
Borderline İle İlişki 89
Partnerinizin Borderline Olduğunu Nasıl Anlarsınız? 90
Borderline Kız Arkadaş 95
B Kümesi Kişilik Bozukluklarının Altın Çocuğu 99
Borderline Kadın İle İlişkinin Evreleri 100
Narsist mi Yoksa Borderline mı? 106
Narsist/Sınırda Kişilik Bozukluğu İlişkileri Bitirmek 112
Kişilik Bozukluğu Olan Partnerin Zehirinden Arınma 113
Zehirli İnsanlara İkinci Bir Şans Vermeyin 119
Narsisti Affetmek Neden Her Zaman Geri Teper? 121
Narsistin Sizi Yeniden Elde Etmek İçin Kullanacağı Taktikler 125

Anahtar kelimeler: zehirli ilişkiler, toksik ilişki, narsizm, narsist kişilik bozukluğu, borderline kişilik bozukluğu, sınırda kişilik bozukluğu, ilişkiler, kadın erkek ilişkileri, ilişki sorunları, psikoloji

 

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

104
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
43 Comment threads
61 Thread replies
6 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
46 Comment authors
ConfusedKıkırdakEmpatWaterKupaValesi Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Batuhan
Guest
Batuhan

Bir psikolog olarak, fırsat bulunca alıp okuyacağım fakat burda bahsedilen tanıların argümanı, araştırmaları nelerdir? Verilen teknikler uzman tarafından mı yoksa case incelemelerinden mi çıkarımlandı?

Mert
Guest
Mert

Yine hemen ilk alan ben olayım da ne kadar sitenin stalker’ı olduğumun reklamını yapayım 😀

Onur
Guest
Onur

Uzun uzun okuyalım da hayatımızı kurtaralım böyle tipler felaket zehirli oluyor

James
Guest
James

Mahmut Abi ellerine sağlık. Bir oturuşta bitirdim ve başucu kitabım yapıp birkaç kere daha okuyacağım. Toksik ilişki yaşayan ve yaşamak istemeyen herkesin okuması gerekiyor. Geçmişte her iki tipten kişilerle ilişki yaşayan bir birey olarak söyleyebilirim ki bu kitap bir kurtuluş ve benliğine dönüş aracıdır.

Ogz
Guest
Ogz

Merhaba, kitabın mailime gelmesi gerekiyor değil mi? Shopierden mail geldi teslim edildi diye ama bana pdf veya ebook ulaşmadı. Yardımcı olabilir misiniz?

bll
Guest
bll

Kitabınızı okumaya devam ediyorum. İnstagramda da yazmıştım ama buraya da yazmak istiyorum. Öncelikle gerçekten bu kitabı her bir erkeğin okuması lazım. Kitapta yazdığınız “sizin ruh ikiziniz olduğuna, sizi tamamlayan diğer yarı olduğuna, sizin hayatınızı tamamladığına” bu cümleyi gördüm ya amk nasıl bir şeytan bunlar demeden edemedim. Tinderdan tanıştık. 2. buluşmada aşk ve seks(önce yüzeysel olarak) bombardımanı başladı ve sonrasında aralıklı zamanlarla kurduğu cümle şu oldu ” sanki çok önceden beri seni tanıyor gibiyim, uzunca bir süredir birlikteymişiz gibi, sana çok çabuk alışmamın ve bağlanmamın başka bir açıklaması olamaz” . Sonrası istismar döngüsü başladı. Her defasında direnmeye çalışıyorsun ama zayıf noktanı… Read more »

anonimdiyelim
Guest
anonimdiyelim

ben yakın arkadaş olarak 1 sene narsist kişilikli biriyle arkadaşlık 2miz de erkeğiz. yaptım iş ortamımızla sınırlı kalmadı sürekli beraber vakit geçiriyorduk en başlarda çok iyidi sürekli lovebombing tarzı kan kardeşi gibi olmuştuk sonra psikolojimin içinden geçti sağolsun. bilinçaltınıza işledikleri için ipleri ona verdiğinizi anlamıyosunuz. ya da algılarınız bozuluyor diyebilirim. hep suçlu siz oluyosunuz hep suçu kendiinzde arıyosunuz. kurtuldum çok şükür. çok yoğun odaklanma problemleri yaşıyordum son dönemlerde sürekli tartışıyorduk. thomas eriksonun bu konuyla ilgili kitaplarını herkese tavsiye ederim. robert greenenin de dediği gibi toksik-borderline-narist insanı tespit edip sıyrılacaksın muhattap dahi olmayacaksın.

Yasin
Guest
Yasin

Ben bu kitabi satin aldım yalnız pdfsi gelmedi yardımcı olur musunuz sipariş kodum 815046648

Zeus
Guest
Zeus

Mahmut abi merhabalar… Ben uzun zamandan beridir siteni takip ederek yazdıklarını okumaya ve uygulamaya çalışan biriyim. Kadınlarla tanışma konusunda çok heyecan yapan konuşamayan biriyken şu anda gayet rahat bir şekilde muhabbet kurabiliyorum,konuşabiliyorum. Ama ne zaman o sohbeti bi arkadaştan ziyade partner ilişkisine çevirmeye kalksam çoğunlukta 10/9 gibi bi oranda arkadas olarak kalmak isteyen,sevgilisi olan veya ilişki düşünmeyen kişiler oluyorlar. Belki arkadas gibi davranıyorsun diyeceksin ama hayır. Hepsini okuyup uyguluyorum ama hâlâ sonuç açısından çok düşük olduğunu düşünüyorum. Bu siteyi takip edip okuyan birinin başarısı ortalama açısından 10 üzerinden kaç olmalıdır,sence nerde hata yapıyorumdur?

Teoman
Guest
Teoman

Kitabı bir solukta bitirdim çok güzel hazırlanmış ve net bilgiler var. Geçmişte skb li biri ile ilişki yaşamış biri olarak travmatik bağlanmayı ve kişiliğimle alakalı sorunları anlamamda yardımcı oldu. Teşekkür ederim Mahmut Abi. Şu anki ilişkimle ilgili bir sorum var sana. Ben 31 yaşındayım kız arkadaşım 22. İlişki başından beri olabildiğince rp mentalitesi ile ilerliyorum. Ancak kız tarafından çok fazla shit testlere maruz kalıyorum. Bir de kız da sürekli bir mağrur duygusu ve erkeğe muhtaç olmama mentalitesi var. Her ne kadar feminist olmasa da kendi ayaklarımın üstünde durayım erkeğe hiçbir şekilde muhtaç olmayayım yargıları var. Tartışmalarda üste çıkmaya çalışıyor ve… Read more »

Lactiferi
Guest
Lactiferi

Merhaba kitabı satın aldım shopier tarafından siparişiniz teslim edildi mailide geldi ama kitap gelmedi yardımcı olur musunuz sipariş no 886404669

Emr
Guest
Emr

Hocam merhaba 1 aylık bir ilişkim vardı. Daha en başlarda benden ayrılmıştı ona kaba davranıyorsun dediğim için ( 2 defa çünkü hareketleri çok değişmişti) bende sen bilirsin dedim ama sonra geri döndü kabul ettim. 3 hafta sonra kız evime geldi ve ayrılırken durağa bıraktım işim olduğu için beklemedim ( beklemem gerekiyordu)ve minibüs gelmemiş biri durmuş önünde bırakalım demiş vs ve bu olay kıza travma sebebiyeti vermiş o yüzden ayrıldı benden, sana karşı soğudum tarzı şeyler söyledi ve 1 hafta sonra pişmanım barışalım dedi ama ben kabul etmedim ama 1-2 buluştuk lovebombinge tuttu kafam karıştı ama yinede kabul etmedim. Kafam karışık… Read more »

helen
Guest
helen

sadece kadınlar üzerinden mi anlatılıyor yoksa kadın ve erkeklerin narsist ve boderline partner olma durumundan mı bahsediliyor ?

1 2 3