Toksik İlişkiler – Narsist / Borderline Partner Rehberi

Toksik ilişkiler - narsist ve borderline kişilik bozukluğu
E – Kitap – 128 Sayfa – PDF & EPUB

(Shopier’de sepete 225 TL ve üstü alışverişte %30 indirim var.)

Kitaptan ücretsiz okuyabileceğiniz 3 alıntı:

Bu kitabı  bir çeşit önleyici ilaç olarak, özellikle de bu tür kişilik bozukluğuna sahip partnerlerle henüz karşılaşmamış ya da farkında olmadan böyle biriyle beraber olan insanlara rehber olması için yazdım.  Zira bu çoğunluk, özellikle kırılgan narsist ya da borderline gibi başta harika davranan kişilerle karşılaştıklarında, bir cennet bahçesine düşmüş gibi sarhoş oluyorlar ve aslında mayın tarlasında yürüdüklerini anladıklarında ise bu işten geçici de olsa hasarsız çıkma ihtimalleri oldukça azalıyor. Daha da kötüsü, bu tür kişilik bozukluklarına sahip partnerler, kurbanlarında uyuşturucu bağımlılığı etkisi yaratıp hayatlarını mahvedebiliyorlar.

Narsist, borderline, sosyopat gibi yüksek derecede zehirli insanların üzerinde bir uyarı etiketi olmalı ama maalesef yok. Uzun süredir yaptığım görüşmelerden ve okuduklarımdan çıkardığım, çoğu insan bırakın ilişkiye girerken kiminle dans ettiklerinin farkında olmayı, partnerleri tüm zehirleri ile hayatlarını darmadağın ettikten sonra bile başlarına ne geldiğinin farkında olmuyorlar. Örneğin eski sevgilimi nasıl geri kazanacağım diye bana danışan ama konuşmanın sonunda geri kazanmayı bırak eski sevgilisinden cüzzamlıymış gibi kaçması gerektiğini anlayıp şok olan kaç kişi ile karşılaştım hatırlamıyorum bile.

Kadın erkek ilişkilerinde bir başarı yakalamaya başlayan birçok erkek, tecrübesizliğinden ve başarının verdiği sarhoşluktan, daha yolun başından böyle zehirli bir kadının eline düşebiliyor ve yıllarını kaybedebiliyor. Zira zehirli kadınlar özellikle ilişkinin başlarındaki aşk bombardımanı evresi ile, normal bir kadında hissedemeyeceğiniz bir haz veriyorlar. Bu da toplumda kişilik bozukluğu olan insanlar azınlıkta olmasına rağmen, kadınlarla belli bir başarı yakalayan erkeklerin olması gerekenden çok daha fazla oranda zehirli bir kadınla ilişkiye girmesine neden oluyor.

Kitabı Türkiye içinden edinmek için tıklayınız.
(Alım güvenilir Shopier ödeme sisteminden olup sizin ödeme bilgileriniz bize gelmiyor.)

Kitabı Türkiye dışından edinmek için tıklayınız.
(Alım güvenilir Payhip ödeme sisteminden olup sizin ödeme bilgileriniz bize gelmiyor.)

İçindekiler

Narsist Kişilik Bozukluğu 7
Narsist Kişilik Bozukluğu Nedir? 8
Büyüklenmeci Narsizm ve Kırılgan Narsizm 10
Narsist mi Yoksa Bencil mi? 13
Narsist ile İlişki 18
Bir narsist ile olan ilişkiyi, normal bir ilişkiden ayırt etmenin yolları 19
Kırılgan Narsist Bir Kadınla Olduğunuzu Gösteren Kırmızı Alarmlar 23
Kırılgan Narsist Kadınların Kullandıkları Temel Toksik Taktikler 27
Aralıklı pekiştirme (intermittent reinforcement) 28
Kırılgan narsist bir erkekle olduğunuzu gösteren kırmızı alarmlar 34
Partnerinizin Gerçek Bir Narsist Olduğunu Gösteren İpuçları 40
Narsist İstismar Döngüsü 43
Partnerinizin Gerçek Bir Narsist Olmadığını Gösteren İpuçları 44
Partnerinizin Narsist Olup Olmadığını Anlamanıza Yardımcı Olacak Testler 47
İlişkinin Gidişatını Yavaşlatma Testi 47
Kırmızı Çizgi Testi 48
Kendisi Hakkında Konuşma Testi 48
Eleştiri Testi 48
İlişki Geçmişlerini Sormak 48
Bir Narsist Sizi Narsist Olmadığı Konusunda Nasıl Kandırır? 49
Tüm kadınlar Narsist mi? Narsist Mıknatısı mısınız? 51
Yineleme zorlantısı – Repetition compulsion 54
Bir Narsist Mıknatısı olarak “İyi” Çocuk / Efendi Erkek 56
Bir Narsist İle Travmatik Bağlanma Kurduğunuzu Gösteren İşaretler 59
İleri Seviye Narsist Manipülasyonu: Gaslighting 62
Gaslighting Nedir? 63
Size Karşı Sosyal Kanıt Kullanmak 64
Hafızanızla Oyun Oynamak 65
Algı ve Yorumlarınızı Geçersiz Kılmak 67
Utanç Yansıtması 68
Gaslighting yapıldığını nasıl anlarsınız? 69
Bazı Gaslighting Örnekleri 70
Narsistin Partnerini Ailesinden Koparması 71
Borderline (Sınırda) Kişilik Bozukluğu 77
Borderline (Sınırda) Kişilik Bozukluğu Nedir? 78
9 Sınırda Kişilik Bozukluğu Kriteri 80
Borderline (Sınırda) Kişilik Bozukluğunun 4 Alt Tipi 83
Cesaretsiz (Discouraged) Tip Borderline 84
Dürtüsel (Impulsive) Tip Borderline 85
Huysuz (Petulant) Tip Borderline 86
Kendine zarar veren (Self Harming) Tip Borderline 87
Borderline İle İlişki 89
Partnerinizin Borderline Olduğunu Nasıl Anlarsınız? 90
Borderline Kız Arkadaş 95
B Kümesi Kişilik Bozukluklarının Altın Çocuğu 99
Borderline Kadın İle İlişkinin Evreleri 100
Narsist mi Yoksa Borderline mı? 106
Narsist/Sınırda Kişilik Bozukluğu İlişkileri Bitirmek 112
Kişilik Bozukluğu Olan Partnerin Zehirinden Arınma 113
Zehirli İnsanlara İkinci Bir Şans Vermeyin 119
Narsisti Affetmek Neden Her Zaman Geri Teper? 121
Narsistin Sizi Yeniden Elde Etmek İçin Kullanacağı Taktikler 125

Anahtar kelimeler: zehirli ilişkiler, toksik ilişki, narsizm, narsist kişilik bozukluğu, borderline kişilik bozukluğu, sınırda kişilik bozukluğu, ilişkiler, kadın erkek ilişkileri, ilişki sorunları, psikoloji

 

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

104
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
43 Comment threads
61 Thread replies
6 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
46 Comment authors
ConfusedKıkırdakEmpatWaterKupaValesi Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Fuat
Guest
Fuat

Mahmut Abi selamlar. 4-5 gün önce böyle bir kızla olan ilişkimi artık dayanamayıp sonlandırdım. Fakat saçma bir şekilde içimde acaba yanlış bir şey mi yaptım, hata bende miydi düşüncesi dönüp duruyor. Bu normal bir süreç midir?

Samet
Guest
Samet

Merhaba Mahmut Abi. Borderline olduğunu düsündügüm bi kız var. İlk buluşmadan sonra tam 1 gün yazmadan bekledim. Tam 1 gün sonra yazacakken kendisi sinirli sinirli yazdı. Sosyal medyadan çıkarıp numaramı falan silmişti.
Kızla yiyişme oluyor fakat seks için zarf attım bu hayatta sadece bir kişiyle yapacağını falan söyledi bakire sanırım.
Dün de buluştum. Alaycısın kaba davranıyorsun diye sinir krizi geçirip ağladı. Panik atak bozukluğu var antidepresan kullanıyor. Ama border belirtileri de gösteriyor. Bu kızı ne yapmalıyım sizce?

Samet
Guest
Samet

2 aydır flörtleştiğim kız 1 gün hal hatır sormadım diye samimiyetine güvenmiyorum diyip engel attı.
Kız her gün birbirimize ne yaptığımı soralım iletişime geçelim haber verelim diyordu. Bana iletişimden anlamıyorsun falan derdi. Ben de çerçevesine girmek istemedim.
Daha önce de terk etmeyle cezalandırdı hatta buluşmadayken düzgünce iletişim kurmazsan engellerim komple silerim seni gibisinden tehditler de etti.
Engellediği için no contact uygulayacağım. Kız nasıl birisi sizce geri döner mi? Sizin de bu konu hakkındaki yorumunuzu merak ediyorum Mahmut Abi

Certixisgod
Guest
Certixisgod

Kız senin çerçevende değil. Daha çok sen onun çerçevesindesin gibi…Bir kadın beni terk edebilir fakat bu şekilde beni cezalandırmak yada morolimi bozacak şekilde manipule edemez çünkü umrumda olmaz.

EKO
Guest
EKO

Selam Mahmut abi 2 Yıllık ilişkim bitti ve 4. ayrılığımız oldu ikimiz de biraz toksiktik açıkçası. Ayrılırken biraz sert atıştık sonrasında 17gün aramadım. Arayınca da geç kaldığımı ve artık istemediğini söyledi. 1hafta sonra tekrar aradım ve sert konuşup artık beni sevmediğini söyledi. bir hafta daha sonra aradım buralarda oldugunu ama bulusmaya cagırdıgımda bulusmak istemedigini ve beni sevmediğini söyledi. Birdaha da aramadım. Ayrılalı 2 ay oldu ve ikimiz de çok yatırım yaptık abi. Hata payım yüksek ama tek taraflı hatalı değilim. Sence beklemeye değer mi yoksa hayatıma devam mı etmeliyim? Toksik te olsa aşırı destekleyici ve beni sürekli bir şeyler öğrenmeye,… Read more »

Scorpion
Guest
Scorpion

Mahmut abi 8 aydır bir ilişkim var kız arkadaşım çok kıskanç ve acayip agresif iki kere ayrılmak istedi ve ben bunu kabul ettim ayrıldıktan sonra iki kere intihar vakasında bulundu oturup doğru dürüst konuşamıyoruz kavga ettikten sonra ve tartışma esnasında sinirlerine hakim olamıyor ve beni sürekli intiharla tehdit ediyor aracıma malıma evime zarar vermekle tehdit ediyor ailesiyle konuşmak istiyorum ama oturup konuşabilecek insanlar değiller bu durumdan kurtulamıyorum ne yapmalıyım

Şevket
Guest
Şevket

Mahmut Ağabey borderline ile olan uzun süreli ilişkim beni aldattığını öğrenmemle bitti. Uzun yıllar kırmızı hapı bilmezken kırmızı haplı gibi davranmışım daha sonra onun kurduğu tuzaklara tek tek düştüm ve sonuç lağım patladı. Ona aşık değildim ama bana yaşattığı bu şey beni değersiz hissettirdi. Beni kısa vadede iyi hissettirecek ne önerebilirsin? Kolaylıklar dilerim.

Bsbsbsbsvsbs
Guest
Bsbsbsbsvsbs

Merhabalar, Kitabı satın aldım ama herhangibi bir bilgi paylaşılmamış, yardımcı olursanur sevinirim. Teşekkür ederim

Yener
Guest
Yener

Mahmut abi benimde böyle bir ilişkim oldu koz muhafazakar birisi gibi görünüyordu ailesi öyle diyor kapalıydı ilâhiyat okumuştu 3 yolluk ilişkimiz oldu başta bana sevgi bombardımanları olsun benim için ölüyor felan derken ben bu kızla bir cinsel ilişkş yaşadım ve ilki bendim benim de o sonra zaman zarfında bu benden kaçmaya başladı ve ayrıldık benden hemen sonra bir lavuğı bulmuş ve evleniyor buna aklım almıyor nasıl bu kadar rahat hareket edebilirsin madem evlenmek istiyorsun benimle neden değil ve neden ilk cinsel deneyimini benimle yaşadın ?

KupaValesi
Guest
KupaValesi

Kitabı az önce okudum. Cevabını merak ettiğim soru yok ama bi de senin analiz etmeni istediğim için yazıyorum. Partnerimin böyle bir rahatsızlığı (narsist-SBK) olmadığını fark ettim. Kitabın etkilendiğim kısmı, “Narsist/SKB ilişkileri bitirmek” . Bu bölümde anlatılanları sırayla yaşadım . Öncelikle bu ilişkiyi bitiren bendim. Kızın geçmişte yani benle ilişkisi olmadan önce yaptığı hataları sindirememek, ilişki içerisinde ki saygısızlıkları-anlayışsızlıkları-empati yoksunluğu-hobisinin olmaması-ailesinin ilişkiye müdahil olması-kırmızı çizgilerimi bilmesine rağmen ihlal etmesi-instadaki foto tercihleri gibi sorunlardı. Kızı engellemeyi zayıflık olarak gördüğüm için engellemedim. Kendimi toparladığım aşamada mesaj attı ve ben dağıldım. Başa döndüm. Şu an , ‘acaba sorun bende miydi? Fazla mı kıskançlık yaptım?… Read more »

Water
Guest
Water

Mahmut abi kitabı okudum ve merak ettiğim bir konu var. Kadının sadece bir kere olan ve itiraf edilen bir aldatılmayı kabul etmesi ama sonrasında ilişkideki güç dengesini eline almaya calisması ve sanki hep bu anı bekliyormuşcasına daha fazla ilgi görmeyi istemesi, kendisine hak görüp pasif agresif davranislar sergilemeye başlaması, daha kontrolcü olmak istemesi o kadının kırılgan narsist veya borderline semptomları gösterdiği anlamına gelebilir mi? Sonuçta kendisine güvenen veya öz saygısı olan bir insanın aldatmayı kabullenmesi icin bir sebep göremiyorum.

Empat
Guest
Empat

Merhaba mahmut abi toxit giden bir evlilikten boşanarak ayrıldım araya biraz zaman girdi çocuklar dolayısıyla görüşüyoruz. ilişkide tam bir empatım karşı taraf narsist eğilimli…bu süreçte kendimi geliştirdiğimi düşünüyorum baya bilgilendim sayenizde… şimdi şartlarımı koyarak destek alarak tekrar bir araya gelme fikrini paylaşıyoruz. Nelere dikkat etmeliyim…Tekrar eski sarmala girer miyim.. Girmemek için ne yapmalıyım… bu arada ayrılık sürecinde ben sadece çocuklarımla ilgilendim ama karşı tarafta ise bir flört havuzu yaşanmış vs. ne yapmalıyım

Kıkırdak
Guest
Kıkırdak

Mahmut ağabey merhaba, Kadınla tartısmak cok sacma ve sert kavgalar yapmak cok gereksiz bunu biliyoruz ama fiiliyatta bunu ben isletemedim. Kadının genel icsel huzursuzlugundan kaynaklanan sorunlardan dolayı huzursuzluk cıkardıgı bir ortamda ne yapmak gerekir ve mutlaka kavga istiyorsa ne yapmak gerekir. Kadınların dramayı sevdigini ve magdur olabilecek durumlara kendisini sokmayı sevdigini iliskimden gözlemledim ve ara ara da bunu ona dengeli bir sekilde verdim. Ancak illa kavga etmek istiyorsa ve sen kavga etmek istemiyorsan ne yapmak gerek ? Kavga etme tamam ama seni tanıyan bir kadın senin bütün duygusal düğmelerine basarak seni cileden cıkarıp cinnet gecirtebiliyo ve sonuclar kötü olabiliyo. Hem… Read more »

Confused
Guest
Confused

Merhabalar abi. Kitabı oldukça faydalı buldum. Aklıma takılan bir kısım var. Kitabın 116. Sayfasında toksik kadınla ilişkimizi bitirdikten sonra, bu konular hakkında belirli bir bilgi düzeyine sahip olunca araştırmayı bırakmamızı öneriyorsun. Bahsettiğin “belirli” bilgi düzeyine ulaştığımızı nasıl anlayabiliriz. Bunun bir kriteri var mıdır?
Şimdiden teşekkürler.