Enkaz devralıp onarmanın riski

Twitter’da şöyle bir girdiye rastladım. Zaten viral oldu ve çoğu da benim yazacaklarıma benzer on binlerce yorum var o nedenle ifşa gibi olmayacak, ben de paylaşıyorum.

Bakın arkadaşlar, enkaz devralıp onarmak, sizin kurtarıcı planınıza oynuyor olabilir, sizin efendi erkek olarak arızalı kadınları alıp onarma stratejinize oynuyor olabilir ama buradaki büyük risk, böyle ayağa kaldırdığınız bir enkazın, enkaza neden olan kişi resme yeniden girerse hemen ona gitmesi olacaktır. Umarım buradaki arkadaşın başına bu gelmez, risk gerçekleşmez, mutlu mesut olurlar ama risk büyük. Online akıl verenlere baksan %100 risk gibi bahsediyorlar ama arkadaşlar hayır, risk çok büyük. Böyle şeyler %100 değildir. Ne çok saf bir kızın sizi başkası için bırakmaması kesindir, ne de eski sevgilisine hala duygu yüklü olan kızın sizi bırakması kesindir. Risk vardır ve bu risk alınmaya değmeyecek kadar yüksektir.

(Bu arada ortam öyle yalama oldu ki, bir kadın çıkıp bir erkeğin – belki birçok erkeğin – enkazı oldum iması olan video paylaşabiliyor, bunun hem kendi cinsel pazar değerine hem de erkek arkadaşının saygınlığına ne yapacağını zerre umursamıyor. Kadınlar betalarını aşağılamadan duramazlar diye bir laf var, doğruluk payı yüksek)

Yanlış anlamayın. Bir kadın bir ilişkiden sonra çok çöktü diye o kadından artık sevgili olmaz demiyorum (gerçi hem kadın hem de erkek çok çöküyorsa o düşkünlükte biri ile ilişki akıllıca olmayabilir). Ama bir kadın ya da erkek, ilişkinin yaralarını kendi başlarına sarıp, enkaz olmaktan kurtulmak yerine, duygularını işleyip aşk acısını geride bırakmak gibi acılı ama sağlıklı bir süreçten geçmek yerine, bu “acı işlemeyi ve unutmayı” geçmeden kolaya kaçıp başkasına atlayandan iyi bir sevgili olma ihtimali yüksek değil.

Twitter’da aslında bunu paylaşan bir hesabı paylaştım. O şöyle yazmış:

enkaz devralan erkek kardeşlerime kızların yapıyı onardığı ilk durumda enkaza çeviren kişiye geri döndüklerini hatırlatalım

Başka biri şöyle demiş:

Max 1 2 ay sonra sktiri boktan bahaneyle benim kafam karışık sevemiyorum diyip üzecek olanın yanına gider

Evet bu tehlike yüksek. O nedenle size bu topa girmenizi tavsiye etmem.

Bir başkası şöyle yazmış:

Exinden kalma travmaları olan kızlar benden uzak dursunlar bi zahmet

Evet, özellikle alfa dul olanlarından uzak durun. Böyle bir kadın tüm süzgün, masum, acılı gözleri ile size bakıp “beni iyileştir, ilacım sensin” diye yanaşabilir o nedenle onların uzak durması yetmez. Sizin de böyle bir kadından aktif olarak uzak durmanız gerekli.

Biri şöyle yazmış:

her gün geçmişiyle ilgili kavgalar döndüğüne yemin edebilirim ama kanıtlayamam

Muhtemeldir. Bu çok yaygın bir durum.

Devam edelim:

yara bandı olmak yerine ‘gerçekten’ hak ettiğiniz sağlıklı birlikteliklerin içinde yer alın.

bildiğin yarabandi bunu mu hayal ediyorsunuz cidden

Yara bandı ilişkiyi genelde terk eden eski sevgili bağlamında ele alıyoruz ama terk edilenler de kullanabiliyorlar.

Şu hoşuma gitti:

Her ayrılığın bir yas süreci vardır ve yas surecini yasamak gerekir, yasini tamamlamadan başlayan yeni bir ilişki mutluluk getirmez, tam tersine üstüne yeni depresyon getirir.

Bundan daha önce bir daha onun gibisini bulamayacağını sanmak yazısında bahsetmiştim:

Uzun süreli bir ilişkiden, özellikle de 1 sene ve üstü olanından sonra, hemen piyasaya çıkmanız ve birini bulmanız gerekmiyor. Tam tersi, ayrılıktan hemen sonraki ilk 2 ayda, piyasaya çıkmama isteğiniz ve bu konuda kilitlenmeniz normal. Özellikle ilk 1 ya da 1.5 ay, kendinizi piyasaya çıkmaya zorlamayın. Hayatınızın başka alanlarına odaklanın ve eğer böyle bir uğraşınız yoksa, kendinizi sosyal bir aktivite bulup onu yapmaya zorlayın. Özellikle çiviyi çiviyle sökme peşine düşmeyin zira kendinizi çiviyi çiviyle sökmeye zorlarsanız, çiviye bağımlı olursunuz.

Bir başkası olaya arabeskinden bakmış:

dönüştüremedim maalesef yanımda mutlu olacak kadar sevmemiş mutlu edebilecek kadar önemli olamamışım hayatında

Captain save a hoe, kurtarıcı planı, arıza kadını bulup iyileştirerek kendisine borçlu çıkaracak efendi erkek:

 

İyi çocuk ya da efendi erkek dediğimiz erkekler ki erkek nüfusunun önemli bir kısmını oluşturuyorlar,  kaygılı bağlanma stiline sahipler. Bu erkekler genellikle normal kadınları iterken, ciddi sorunları olan kadınlar bulup onlara hizmet ederek, onların da karşılığında kendi ihtiyaçlarını karşılayacağı umudunu beslerler. Bu strateji ile sevilmeye layık olmayan benliklerini fedakarlık karşılığı, alış veriş ile sevdirmeye çalışırlar.

Fakat bu tip sorunlu kadınlar temelde arızalıdırlar ve iyi çocuklara iyi veya sadık davranmazlar. Bu erkekler sonunda kaçınılmaz bir şekilde yaralanacakları için, birkaç tercübeden sonra tüm kadınları böyle sanmaya başlarlar ve başka türlüsünün olamayacağını düşünürler. – İyi çocuklar, kaygılı bağlanma, kırmızı hap ve kaçıngan bağlanma

 

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

15
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
8 Comment threads
7 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
Last CowboyrandomMahmut AbiUmursamazDeneme Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Bigby Wolf
Guest
Bigby Wolf

Mahmut abi “sor sor ki öğrenesin” in yeni sayısı gelsin

Umursamaz
Guest
Umursamaz

Sor ki öğrenesin ve youtube soru cevap ikiside özlediğim seriler.

Oliver
Guest
Oliver

Abi ”Aldatan Kadının Sapkın Sırları” gelsin artık. Serinin devamını merakla bekliyoruz.

ahmedullahefendi
Guest
ahmedullahefendi

”bu arada ortam öyle bir yalama oldu ki”

hemi de nasıl yalama oldu amına koyayım… şuursuz, idrakten yoksun, ilgi orospusu kızlar arasında bu tarz teşhirler, ifşalar artık birer statü göstergesi. en cum bucket, en cock carousel, en thousand cock stare kimse, en cool o. borderline, bipolar vs. değil, güçlü kadın diyeceksiniz!

ben buradaki asıl dürtünün beta aşağılama olduğunu düşünmüyorum, beta tayfayı aşağılayacak kadar bile iplediklerine inanmıyorum. tek dert ilgi, alaka.

Lyku
Guest
Lyku

Harbiden nasıl bir kadın beraber olduğu adama böyle bir şey yapar ki? Yani eskiden (kimisi hala yapıyor) kalkıp eski sevgiliden bahsetmek falan ayıp sayılırdı. Sen benim ilkimsin falan geyiği yapılırdı hatta.

Bir de videodaki gülüşmeli kısımların tamamı ya bir eğlenceye giderken ya da bir eğlenceli aktiviteye falan giderken olan bir tık da yapmacık duran şeyler gibi geldi bana nedense. Kim çok mutlu olduğu bir ortamda özellikle dur ben şu gülüşmelerimizi bir videoya alayım diye kasar ki?

Elemanın yerinde olsam ilk soracağım şey, “sen hayırdır kime gönderme yapıyorsun?” olurdu. Ama muhtemeldir ki buradaki arkadaş bu videodan mutlu bile olmuştur.

Göktuğ
Guest
Göktuğ

Beyler kadın var adamı rezil eder kadın var adamı vezir eder. Uzun ilişkisi olmuş ve darbeyi yemiş kadınların alayı tüm vezir yapacak duygularını o kişide harcamıştır size sadece rezil etmesi kalmıştır. Uzun ilişkisi olmuş bir kızla ilişki yapmak yanlıştır benim görüşüm. Hiç bir kız o ilkini unutamaz, onunla yaşadığı şeylerin hepsi aklının bi köşesinde kalır belki yaptığınız bir şeyler onu kıza hatırlatır. Tecrübeyle sabit kırmızı hapı almamı sağlayan son ilişkimin başrolü olan kız benimle olabilmek için uzun ilişkisindeki çocuğu unuttum diye yalanlar atıp ağlayıp, biz ayrıldıktan sonra şimdi onunla devam etmesi buna en iyi örnek. saf olmayın erkek olun. bir… Read more »

Kirik
Guest
Kirik

Mahmut abi bir kızı buraya yazarsam arkadaşlarıma anlatırsam ya da zihnimde onu düşünürsem kızı görünce elim ayağıma dolaşıyor. Daha kızla bir şey olmadan o kızdan hoşlanıyorum ve doğal olarak cuvalliyorum. Ama kızı sadece görünce aklıma gelirse rahat olabiliyorum

Deneme
Guest
Deneme

Yazi tabi ki doğru. Fakat video ile ilişkisini tam anlamadım. Kizin önceki hayatındaki mutsuz kısımlar neden bir unutulmayan eski sevgili ile bagdaslastirildi?

random
Guest
random

selamlar, 1 seneden biraz fazla süren ve ilişkisi 1 ay önce bitmiş biriyle tanıştım o ayrılmış ve anladığım kadarıyla ayrılan taraf kız ise genelde 3-5 ay önceden beri planlayıp duygusal çekimi düşünce ayrılıyorlar o yüzden buna rebound diyip dert etmeli miyim? İlişki geri dönüşsüz bitmiş aldatma vs yok fazla tartışıyorlarmış ve uzak mesafeymiş zaten