Yara bandı (Rebound) ilişki

Yara bandı ya da rebound ilişki bir insanın sevgilisinden ya da eşinden ayrıldıktan hemen sonra hayatında oluşan boşluğu, hayatından eksilen sıcaklığı telafi etmek için hızlıca başka biri ile beraber olduğu ilişkidir. Kişi yalnız kalmak yerine fazla düşünmeden bir ilişkiye atlayabilir.

Rebound sevgili genellikle kişinin hızlıca ulaşabileceği ve daha öncesinden aralarında bir iletişim hatta çekim olan bir insan olabilir. Örneğin ona karşı boş olmayan ama çevresinde dönüp duran bir “arkadaş” gibi.

Bunun matematiksel bir formülü yoktur ama genel olarak kişinin biten ilişkisi 3 aydan uzunsa, özellikle 6 aydan daha uzun bir ilişki ise, ve kişi ilişki bitiminden sonraki 2 ay içinde yeni bir ilişkiye giriyorsa, o ilişkinin rebound ilişki olma ihtimali çok yüksektir.

Rebound ilişki ne kadar sürer?

Rebound ilişkiler çoğunlukla uzun sürmezler zira bu ilişkiler sağlam temeller üzerine kurulmamış, aceleye getirilmiş ilişkilerdir. Rebound ilişki genellikle sadece “hayatımdaki boşluğu dolduracak biri olsun” temeli üzerinde durur. Ve o boşluk da eski sevgili ya da eşin ardından ortaya çıkan bir boşluktur.

Rebound ilişki genellikle 6 aydan fazla sürmez. Çoğu rebound ilişki 6 aydan çok daha kısa, 1 – 3 ay kadar, sürer.

Rebound ilişki olayını bilmeniz önemli zira eğer uzun süreli ilişki isteyen biriyseniz rebound sevgili olmak istemezsiniz. Bu nedenle size tavsiyem, yeni tanıştığınız kişinin ne zamandır yalnız olduğunu ve bir önceki ilişkisinin ne kadar uzun sürdüğünü bilmeniz. 1 yıllık sevgilisinden ayrılalı 1 -2 ay olmuş bir kızla / erkekle ilişkiye girmekten kaçınmanız ya da en azından ağırdan almanız yararınızadır.

Rebound sevgili olabileceğinizin birkaç tane göstergesi vardır. Yeni flörtünüzün veya sevgilinizin sürekli olarak eski sevgilisinden şikayet etmesi bunlardan en barizidir. Yeni sevgilinizin, eski sevgilim şunu şunu yapardı ya da söylerdi diye size yakınması normal bir şey değil. Böyle bir davranışı kırmızı alarm olarak algılayın, özellikle de sürekli yapıyorsa. Rebound ilişkide kişi bir önceki ilişkiyi bitiren taraf olsa bile eski sevgilisini düşünür, şikayet amacıyla bile olsa ondan bahsetmekten kendisini alıkoyamaz, vs.

İkincisi, eğer eski ilişkisi yeni bitmiş ve sizinle yeni başlamış olmasına rağmen çok hızlı gidiyorsa, hemen hızlıca uzun süreli ilişki moduna girmişse, ilişkiniz rebound ilişki olabilir. Özellikle daha ilk haftadan “senden çocuğum olsun istiyorum” falan diyorsa kaçın … KAÇIN!

Bazen maalesef kişi bunun rebound ilişki olmadığını kendisine, çevresine ve hatta bazen eski sevgilisine kanıtlamak için ilişkiye abanıp o ilişkiyi sündürebilir. Aptalca ama bu bazen olan bir şey ve oldukça can sıkıcı bir süreç.

Eğer uzun süreli ilişki istemiyorsanız, olduğu kadar takılıyorsanız rebound ilişki olsun ne olacak? Sonuçta eğlenmenize bakın. Fakat bu tür bir ilişkide eski sevgili yeniden resmin içine dahil olup da “sevgiliniz” ona yönelirse, daha dün ciddiye almadığınız hatunsuz “yaşayamayacağınızın farkına varmak” gibi absürtlükler yapmayacaksanız bu tür ilişkilere girin.

Eğer sevgilinizden yeni ayrıldıysanız, en az 3 ay yalnız kalmanızı ve ayrılığın üzüntüsünü üstünüzden atmanızı tavsiye ederim. Rebound ilişkiye girmeyin. Kimseyle birlikte olmayın demiyorum ama ciddi ilişkiye atlamayın. Eğer sürekli bu tür ilişkilere girerseniz, yalnız kalmaya dayanacak duygusal gücü geliştiremezsiniz ve yalnızlıktan aşırı korkmanız da sizin normal ilişkilerinizde zayıf davranmanıza neden olur.

Bana sorularınızı uygun yazı altında sorabilirsiniz, benimle görüşme ayarlayabilirsiniz ya da ilişkiler setimize bakabilirsiniz.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

252
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
74 Comment threads
178 Thread replies
17 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
94 Comment authors
LgfyBurakVecihimaverickSonradanBeta Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Efendierkek
Guest
Efendierkek

Mahmut abi merhaba, rebound ilişkide kadın yarabandi olarak kullandığı erkeğe cinsellik sunarmi?

Tarık
Guest
Tarık

Abi ilişkisi 2 sene önce bitmiş ama bir süre ayrıl-barış durumunda konuşmuşlar benle konusmadan hemen önce de yine bir ayrıl-barış dönemi olmuş rebound ihtimali yine yüksek mi?
Kızı sorguladığımda tek yaptığı şey inkar etmek birşey kabul etmiyor olmadı konuşmadık bile sadece merhaba,nasılsın şeklinde oldu diyor ama ben durumun bundan ibaret olduğunu biliyorum.

Eren Can
Guest
Eren Can

Kiz arkadasim biz ayrildiktan 1,5 ay sonra isyerinde calisan biriyle basladi. Ona donmek icin adim attigim bir surecte ogrendjm ben x ile konusuyorum seni istemiyorum dedi. Iliskisi rebond iliski olabilir mi? Yoksa 4 sene beraber calistigi o cocuga benden ayrildiktan 1,5 ay sonra asik olmamistir degil mi abi?

Mert Sancak
Guest
Mert Sancak

Merhabalar, 6 yıldır birlikte olduğum ve beraber birçok şey yaptığımız hatta ilklerimizi beraber yaşadığımız kadın benden ayrıldıktan 3-4 hafta sonra başka biri ile birlikte olduğunu sosyal medyasından ilan etti. Yorumlamak isteseniz nasıl yorumlarsınız ?

Palro
Guest
Palro

Abi eski sevgilisinden nadir de olsa bahsetmesi normal midir? Bu eski sevgiliden bahsetme kısmını nereye kadar kırmızı alarm olarak almalıyım ya da daha çok nasıl bahsettiğine mi dikkat edeyim.
Birde bu bahsetme kıskançlık shit testi olabilir mi senin tabirinle yarabbi şükür shit test diyip geçmek istemiyorum öyle midir abi sence?

Berk
Guest
Berk

Mahmut abi selam, eski sevgilimle aynı işyerinde çalışıyoruz, 2 aylık bir ilişkiydi,3 hafta önce aramız iyiyken birden her yerden engelleyip iletişimi kesti ve 5 gün işe gelmedi, sonradan öğrendim ki bunun sebebi eski sevgilisi ile barışmasıymış, muhtemelen bu sürede de çocuğun yanına gitti ya da çocuk bizim bulunduğumuz şehre geldi bilmiyorum, barıştığı çocukla 3 yıllık bir ilişkileri olmuş, daha önceden kız için bulunduğumuz şehre gelip orada yaşamış ve yapamayıp geri dönmüş, benimle flört etmeye başladığında çocukla ilişkisini tam olarak sonlandırmamıştı. 5 günün sonunda tekrar işe geldiğinde hiçbir şekilde muhattap olmadık neden engellediğini sormadım, arada göz göze geliyoruz o kadar, hiçbirşey… Read more »

Akif demirer
Guest
Akif demirer

Mahmut abi, 6 aylık bir ilişkim vardı. Benimle ciddi düşündüğünü, benimle bir hayat kurmak istediğini söylüyordu ilgisi alakası da yüksekti. İlişkinin başında eski ilişkilerinle ilgilenmiyorum demiştim. Kendisi laf arasında eski sevgilisinin tipiyle dalga geçti ve ona nasıl bakmışım dedi. Birkaç gün sonra da dışarıda onu gördüm dedi ve hala aynı rezil-pislik gibi duruyor dedi ve güldü.

Bende, banane senin eski manitandan dedim. Hala ona karşı bir öfke ve kızgınlık hissettiğini düşündüğüm için ayrıldım. Sizce doğru bir karar mı verdim. Bir insan yeni sevgilisine, eski sevgilisini kötülemesi normal mi?

Palto
Guest
Palto

Mahmut abi selam,
Eski kız arkadaşım 6 yıllık ilişkiyi bitirmişti, 1 ay sonra yeni biriyle evlilik yoluna girdiği haberini aldım. Arkadaşlarıma “Bana evlense de ölse de haber vermeyin, hakkında bir şey bilmek istemiyorum” dedim. Dün duygusal olarak zayıf bir anımda sosyal medyasını stalklamama ramak kalmıştı ama son anda telefonu elimden bırakıp kendimi spor salonuna attım.

Tavsiyelerin doğrultusunda iletişime geçmiyorum, bakmıyorum ama böyle anlarda kendimi çok kötü hissediyorum. Hb8 bir kadınla tanıştım, bana ilgisi yüksek ve olgun bir kız ama onunla da malum sebeplerden duygusal bağ kurmakta zorlanıyorum. 2 ay oldu, üzüntü ve merak ataklarının bitmesi ne kadar sürecek?

SonradanBeta
Guest
SonradanBeta

2.5 senelik ilişkiden sonra şüphelendiğim bir çocukla bir ilişkiye başladı. Son zamanlarda soğuk, ilgisiz ve şüphe uyandırıcı davranıyordu. Ben de kendimi çekmek yerine daha fazla baskı ve yalvarmayla olayı kapadım hahahhw. Büyük ihtimalle rebound değil ve aldatıldım daldan dala oldu bilmiyorum önemi de yok. Sadece no contact yapamıyorum(stalk)ama bir şey de hissetmiyorum artık. Bu kızın geri dönme ihtimali var mı sizce? Beklediğimden değil sizin fikrinizi merak ediyorum.

maverick
Guest
maverick

Abi selam. 3 sene bana takıntılı derecede aşık olan bir kızla ilişkim oldu. 1 senelik ilişkinin gerektirdiği emeği bile vermedim buna rağmen kız beni kaybetmemek için her şeyi yaptı. Bunu gurur duyduğum için demiyorum, keşke biraz çabalasaymışım. Feminen, bana uyumlu dramasız tatlı bir kızdı.Bir noktadan sonra bencilce hareketlerim çekilmez oldu ve kız benden ayrıldı. Başta aşık olduğu sosyal hayatı güçlü, kendinş geliştirmiş ve kendine yetebilen “erkek” gitti ve ağlak bir oğlan çocugu çıktı içimden. 3 hafta boyunca kendimi rezil rüsva ettim, mide bulandıracak eziklikler yaptım. Hala çok sürreal geliyor. Tek amacı benim açtığım yaraları sarmak olan gurursuz bir herifle rebound… Read more »

Vecihi
Guest
Vecihi

Abi selam. 4 senelik exim ilişkiden hemen sonra bir “nice guy” ile rebounda girmesi sonucu (belki de daldan dala emin değilim) gerçekten yıkıldım. Tekrar nasıl bir kadına güveneceğim bilmiyorum. Okuduğum dinlediğim benzer durumlar sonrasında ise gerçekten paranoyak oldum. Gerçekten hiçbir kadın resime başka bir erkek dahil olmadan gitmeyecek mi? Artık bu durum normal karşılanıyor ve ben bunun karşısında deli oluyorum. 3 ay önce terk edildiğimden beri yalnızım ve exim başkasıyla takılırken acı çekmek enayi gibi hissettiriyor. 3 ayağıyla birden no contact uyguluyorum ve tamamen kendime yöneldim ve ciddi bir depresyon atlattım. O ise bir iki hafta sonra zaten hazıra aldıgı… Read more »

Burak
Guest
Burak

Merhaba Mahmut Abi, bir aylik bir iliskideyim.Kız bir seneye yakın bir ilişki sürdürdüğünü ve 6 ay önce bittiğini soyledi.Eski sevgilisi sadece 15 gün once yazmis napiyosun diye bende buna binaen karsi tarafin bitirmedigini bundan dolayi tatsizlik durumları yasanmasi riskine istinaden kendimi bu iliskide guvende hissetmiyorum diyerek iliskiyi bitirme kararı almak üzereyim.Rebaound muyum ve senin bu iliskiye dair yorumların ne olur teşekkürler Mahmut Abi

Lgfy
Guest
Lgfy

Bir kadın daha 10 gün önce eski sevgilisi ile ilgili konuşurken bi anda hayatına bi adam girip ona bağlanmaya başlaması ama bir yandan da sosyal medyasında da o bahsettiğim eski sevgilisiyle alakalı göndermelerin olması da rebound ilişki portresi midir? Ayrıca bir kadın ilişkinin ilk safhalarında eski sevgilisine ara ara özlem duyuyorsa bu zamanla geçecek midir yoksa illa bir yerde bu mevzu patlayacak mıdır? ( önlem amaçlı soruyorum abi)

1 3 4 5