Yara bandı (Rebound) ilişki

Yara bandı ya da rebound ilişki bir insanın sevgilisinden ya da eşinden ayrıldıktan hemen sonra hayatında oluşan boşluğu, hayatından eksilen sıcaklığı telafi etmek için hızlıca başka biri ile beraber olduğu ilişkidir. Kişi yalnız kalmak yerine fazla düşünmeden bir ilişkiye atlayabilir.

Rebound sevgili genellikle kişinin hızlıca ulaşabileceği ve daha öncesinden aralarında bir iletişim hatta çekim olan bir insan olabilir. Örneğin ona karşı boş olmayan ama çevresinde dönüp duran bir “arkadaş” gibi.

Bunun matematiksel bir formülü yoktur ama genel olarak kişinin biten ilişkisi 3 aydan uzunsa, özellikle 6 aydan daha uzun bir ilişki ise, ve kişi ilişki bitiminden sonraki 2 ay içinde yeni bir ilişkiye giriyorsa, o ilişkinin rebound ilişki olma ihtimali çok yüksektir.

Rebound ilişki ne kadar sürer?

Rebound ilişkiler çoğunlukla uzun sürmezler zira bu ilişkiler sağlam temeller üzerine kurulmamış, aceleye getirilmiş ilişkilerdir. Rebound ilişki genellikle sadece “hayatımdaki boşluğu dolduracak biri olsun” temeli üzerinde durur. Ve o boşluk da eski sevgili ya da eşin ardından ortaya çıkan bir boşluktur.

Rebound ilişki genellikle 6 aydan fazla sürmez. Çoğu rebound ilişki 6 aydan çok daha kısa, 1 – 3 ay kadar, sürer.

Rebound ilişki olayını bilmeniz önemli zira eğer uzun süreli ilişki isteyen biriyseniz rebound sevgili olmak istemezsiniz. Bu nedenle size tavsiyem, yeni tanıştığınız kişinin ne zamandır yalnız olduğunu ve bir önceki ilişkisinin ne kadar uzun sürdüğünü bilmeniz. 1 yıllık sevgilisinden ayrılalı 1 -2 ay olmuş bir kızla / erkekle ilişkiye girmekten kaçınmanız ya da en azından ağırdan almanız yararınızadır.

Rebound sevgili olabileceğinizin birkaç tane göstergesi vardır. Yeni flörtünüzün veya sevgilinizin sürekli olarak eski sevgilisinden şikayet etmesi bunlardan en barizidir. Yeni sevgilinizin, eski sevgilim şunu şunu yapardı ya da söylerdi diye size yakınması normal bir şey değil. Böyle bir davranışı kırmızı alarm olarak algılayın, özellikle de sürekli yapıyorsa. Rebound ilişkide kişi bir önceki ilişkiyi bitiren taraf olsa bile eski sevgilisini düşünür, şikayet amacıyla bile olsa ondan bahsetmekten kendisini alıkoyamaz, vs.

İkincisi, eğer eski ilişkisi yeni bitmiş ve sizinle yeni başlamış olmasına rağmen çok hızlı gidiyorsa, hemen hızlıca uzun süreli ilişki moduna girmişse, ilişkiniz rebound ilişki olabilir. Özellikle daha ilk haftadan “senden çocuğum olsun istiyorum” falan diyorsa kaçın … KAÇIN!

Bazen maalesef kişi bunun rebound ilişki olmadığını kendisine, çevresine ve hatta bazen eski sevgilisine kanıtlamak için ilişkiye abanıp o ilişkiyi sündürebilir. Aptalca ama bu bazen olan bir şey ve oldukça can sıkıcı bir süreç.

Eğer uzun süreli ilişki istemiyorsanız, olduğu kadar takılıyorsanız rebound ilişki olsun ne olacak? Sonuçta eğlenmenize bakın. Fakat bu tür bir ilişkide eski sevgili yeniden resmin içine dahil olup da “sevgiliniz” ona yönelirse, daha dün ciddiye almadığınız hatunsuz “yaşayamayacağınızın farkına varmak” gibi absürtlükler yapmayacaksanız bu tür ilişkilere girin.

Eğer sevgilinizden yeni ayrıldıysanız, en az 3 ay yalnız kalmanızı ve ayrılığın üzüntüsünü üstünüzden atmanızı tavsiye ederim. Rebound ilişkiye girmeyin. Kimseyle birlikte olmayın demiyorum ama ciddi ilişkiye atlamayın. Eğer sürekli bu tür ilişkilere girerseniz, yalnız kalmaya dayanacak duygusal gücü geliştiremezsiniz ve yalnızlıktan aşırı korkmanız da sizin normal ilişkilerinizde zayıf davranmanıza neden olur.

Bana sorularınızı uygun yazı altında sorabilirsiniz, benimle görüşme ayarlayabilirsiniz ya da ilişkiler setimize bakabilirsiniz.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

252
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
74 Comment threads
178 Thread replies
17 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
94 Comment authors
LgfyBurakVecihimaverickSonradanBeta Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
L1n
Guest
L1n

7 aylık ilişkim olduğu zaman,benim kız gidip beni tanıştırdığı,kanka dediği erkekle sevgili olmuştu.Benden ayrılır ayrılmaz.Sonra 1 ay sürmüştü.Tabii ozamanlar rp felan da yok.Meğer reboundmuş.

Mahmut abi,geri dönmelerin reboundla ilgisi var mı?

Morsblue
Guest
Morsblue

2 buçuk yıllık ilişkim long distance , benim ilgisizliğim ve zaman zaman ortaya çıkan sinir krizlerim nedeniyle bitmişti 6 ay kadar önce. ilk başta hatalar yaptım, yalvarma yakarma vb. mantığına yönelik konuşmaya çalıştım, ancak hiç bir işe yaramadı. iyileşmek için 6 aydır NC uyguluyorum, kendi kişiliğimin zayıf noktalarını tamir etmeye çalışıyorum, kariyerimde başarılıyım ve sürekli cold approach dışarda kadınlarla takılıyorum, belki 100 kadınla konuştum pek çoğuyla flörtleştim ama daha sonra bu ilişkileri kendim sabote ettim yine. Fark ettim ki bunu yapma nedenim bir uyuşturucu gibi yalnızca o kadını unutmama yardımcı olması . Bugün öğrendim ki benden hemen sonra yaptığı sevgili… Read more »

Skylight
Guest
Skylight

Çok doğru ve haklı bı yazı,kızlarda çok oluyor dikkat edilmesi lazım,özellikle mavi haplıyken üzer insanı

kuzey
Guest
kuzey

Uzun süreli bir ilişkide bir kadına yatırım yapmak sadece onunla olmak konusundaki düşüncelerinizi merak ediyorum. Bu kadın buna değiyor, bununla uzun süreli bir ilişki yaşarım dediğiniz hatun kişisinin özellikleri nasıl oluyor? Bununa ilgili bir yazınız varsa da okuyabilirim.

murat35
Guest
murat35

Mahmut abi kırmızı hapı aldıktan sonra ilişkileri, sevgililik olaylarını ciddiye alamıyorum. Biri gelir biri geçir modundayım. Sence bu sağlıklı bir düşünce mi?

karanlikruya
Guest

Rebound sevgili kadınların solipsizmine güzel bir örnek. Bazıları öyle çabuk ve acımasızca geri bırakarak yaşanmamış gibi göstermeye çalışıyorlar ki akıl alır gibi değil. İnsan 3-5 ay bekler yeni bir için ama olmaz tabii. Hanımefendi yalnız kalmamalı, yoksa o duygusal buhranla nasıl başa çıkacak? Bir erkek bunu yapmakta zorlanır ki kadın anatomisi daha kırılgan ve güvenmeye dayalıyken bunu yapmaları bana hep ilginç gelmiştir. Bu durum; yalnız kalamama nevrozuyla ilgili ve anatomik yapılarını da kontrol ediyor. Özellikle etik dürtüleri geri planda olan kadınlar bunu sektirmeden yapıyor. Böyle biriyle olmuştum geçen sene. Tabii o an bilmiyordum. Ne zaman ayrıldınız derken 2-3 hafta gibi… Read more »

qxr
Guest
qxr

Hocam bu tarz ilişkilerde merak ettiğim bir husus var. Şimdi uzun süreli ilişkiden çıkan hatunun önceki sevgilisinden oyun,zeka ve SMV olarak yüksek bir yerde olduğumuzda bu tip ilişki nasıl sonuçlanmaya meyilli olur? Çıtayı daha yukarı taşıdığını düşünüp iyi ki onla ayrıldım bu insanla beraberim durumu gelişemez mi her halükarda eski ilişkiye mi aklı gider?

Tom Hardy
Guest
Tom Hardy

Bu rebound olayında ilişkinin bitiş şekli ve erkeğin mavi haplı davranması önemli.eger boyleyse kadın arkasına bile bakmaz hele bir de yenisi daha yüksekse.
Çevremde gördüğüm ve tecrübe ettiğim(terk edilen olarak ) 2 ilişkinin 2 side 1 yılı devirdi .

Tom Hardy
Guest
Tom Hardy

Yani demek istediğim bir kadın bir erkeği başka bir erkek için terketmişse rebound u kendisi almışsa geçmiş silinir o ilişki de uzun süreli gidebilir bu şekilde yazmam daha doğru olur.

Yalazgı
Guest
Yalazgı

Kız 1.5-2 yıllık ilişkisinden ayrılalı 3 ay civarı olmuş ve bu kızla ilişkim çok hızlı ilerledi, 4 ay çıktık bu süre boyunca bana bir kere eski sevgilim hiç böyle bi davranış yapmazdı dedi(eski sevgilisinden çok az ben sorunca bahsederdi ve gerçekten ayrılırken iğrenerek ayrılmış). Biz ayrıldıktan sonra eski sevgilisine dönmedi ama bana şunu söyledi “Seni eski sevgilimle karşılaştırıyodum bilinç dışı, ayrıldıktan sonra kendime zaman vermeliydim, eski sevgilimi sevmiyorum hiç istemiyorum ama o ilişkimden kalan yaraları kapatmadan başladım bu ilişkiye.” Abi ben rebound bir ilişkiye girmişim dimi? Bu yazdığımı başka biri yazsa tabii ki öyle salak mısın falan derdim ama kendim… Read more »

Beno
Guest
Beno

Yazacağım durum rebound bir ilişki midir bilmiyorum. Başlarda peşimde koşan, ilgisi seviyesi yüksek, ilişkiye de benim onayımla başlamıştık. Bir süre sonra kızdığım bir durumdan dolayı terkettim. Yine bir süre sonra benimle tekrar olmak istediğini söyledi tekrar başladık. Bu sefer daha uzun sürmüştü ilişkimiz. Yine ayrıldık yine ben terkettim ama pişman oldum tabii kabul etmedi. Ayrıntılarda şunlar; tekrar barıştığımızda kız yanımdayken iş arkadaşından mesaj geldi napıyon diye. Bildiğim birbirlerine kanka, kardeşim diye hitap ettikleri o şekilde ilişkileri olduğu. Tabii konuşmalarını istemedim. Bir süre sonra ilişkinin kadını olduğum için bana saygısızlığı artmış, aşırı tahammülsüz ve kavgacı bir kız olmuştu. Uyum neredeyse hiç… Read more »

Leezus
Guest
Leezus

Bu yazdığın yazı için ve yorumlara verdiğin aydınlatıcı cevaplar için çok teşekkür ediyorum sana abi bugün biten ilişkimi rebound varsayıp her zaman bu yazıyı hatırlayıp kendimi ilişkiye kaptırmadım hep durumun bilincinde oldum yakaladığım ONS fırsatlarını tepmedim. Bugün 4 aylık ilişki sonrası yazıdaki nihai sonuca ulaşıldı ben artık bir şey hissedemiyorum bitirelim dedi ben de rahat bir şekilde buna hazır olduğumu zaten böyle olacağını bildiğim için önüme çıkan fırsatları değerlendirdiğimi söyleyince afallayıp, çıldırdı sanki bitiren benmişim gibi sözler söyledi 🙂 Büyük ihtimalle arkasından ağlayıp sızlayacağımı sensiz yaşayamam ölürüm diyeceğimi falan hayal ediyordu.

Domimo
Guest
Domimo

2 yıl 10 aylık ilişkim, Kasım ayının başında covid+ oldu 7 kasıma kadar telefon ile konuştuk, trip attığı için onu 1 hafta aramadım 11 Kasım da instagrama yeni kişileri eklediği için hesap sormak için aradım kendisi de bana 14 Kasımda yüz yüze konuşarak ayrılalıma getirdi. Buluştuk ve ayrıldık birbirimize sarılarak seni seviyorum diyerek. 20 Kasımdan 5 Aralık a kadar yalvarma boyutuna kadar özür dileyip 5 tane çiçek yolladım. Bu süreçte arabasını satmasına yardım eden bir eleman vardı, yardım ediyor diye ses çıkarmıyordum, tip ve kariyer olarak bana yaklaşamaz bile diye korumaya almadım. 5 Aralık tan beri sıfır iletişim kuruyorum, sadece… Read more »

yaguz
Guest
yaguz

mahmut abi
şuan bi reboundum var. eskisi de yan sınıfta. ben de tam bi beta öderim. nası çıkıcam abi bu işten?

Mehmet
Guest
Mehmet

İki senelik kız arkadaşım benden ayrıldıktan 20 gün sonra benden önce uzun ilişki sevgilisine döndü.Tabi yeni bir sevgili yapsa bu adamın canını acıtmayabilir ancak eski sevgili oluşu tam bir hayal kırıklığı.

Peki bunun reboundla ilgisi varmı Mahmut Abi?

Halil Sezai Betacıkoğlu
Guest
Halil Sezai Betacıkoğlu

Muhtemelen o çocuktan çok kısa süre sonra da seninle başlamıştı dostum. İlişki materyali olduğunu kesinlikle düşünmüyorum. Ve evet bu rebound hatta rebounddan daha fazlası. Direkt nextlemeni tavsiye ederim.

Levanten
Guest
Levanten

4 ay süren bir ilişkinin rebound olma ihtimali var mı
4 ay rebound için uzun bir süremidir

Brad ama Pitt olmayan
Guest
Brad ama Pitt olmayan

5 aylık ilişki bittikten 3 ay sonra yeni sevgili yapmış (benle uzak mesafe idi, yeni sevgilisi aynı şehirde) ilişkimiz bittikten 8 ay sonra yani bunlar sevgili olduktan 5 ay sonra kızı aradım, önce tanıyamadı sonra kim olduğumu söyleyince bir anda şaşırdı ve gülmeye başladı bu çok saçma neden şimdi arıyorsun daha önce aramadın vs dedi.. Daha sonra şu sözü dikkatimi çekti, yanlış zamanda aradın dedi, nasıl yani ne gibi dedim konuyu değiştirdi bişey demedi. (Tabi ben o zamanlar sevgilisi olduğunu bilmiyordum) Yani Mahmut abi bu yeni çocukla rebound ilişki olma ihtimali var mı, yanlış zamanda demesi ilişkiyi hala istediğini geçmişi… Read more »

1 2 3 5