Yara bandı (Rebound) ilişki

Yara bandı ya da rebound ilişki bir insanın sevgilisinden ya da eşinden ayrıldıktan hemen sonra hayatında oluşan boşluğu, hayatından eksilen sıcaklığı telafi etmek için hızlıca başka biri ile beraber olduğu ilişkidir. Kişi yalnız kalmak yerine fazla düşünmeden bir ilişkiye atlayabilir.

Rebound sevgili genellikle kişinin hızlıca ulaşabileceği ve daha öncesinden aralarında bir iletişim hatta çekim olan bir insan olabilir. Örneğin ona karşı boş olmayan ama çevresinde dönüp duran bir “arkadaş” gibi.

Bunun matematiksel bir formülü yoktur ama genel olarak kişinin biten ilişkisi 3 aydan uzunsa, özellikle 6 aydan daha uzun bir ilişki ise, ve kişi ilişki bitiminden sonraki 2 ay içinde yeni bir ilişkiye giriyorsa, o ilişkinin rebound ilişki olma ihtimali çok yüksektir.

Rebound ilişki ne kadar sürer?

Rebound ilişkiler çoğunlukla uzun sürmezler zira bu ilişkiler sağlam temeller üzerine kurulmamış, aceleye getirilmiş ilişkilerdir. Rebound ilişki genellikle sadece “hayatımdaki boşluğu dolduracak biri olsun” temeli üzerinde durur. Ve o boşluk da eski sevgili ya da eşin ardından ortaya çıkan bir boşluktur.

Rebound ilişki genellikle 6 aydan fazla sürmez. Çoğu rebound ilişki 6 aydan çok daha kısa, 1 – 3 ay kadar, sürer.

Rebound ilişki olayını bilmeniz önemli zira eğer uzun süreli ilişki isteyen biriyseniz rebound sevgili olmak istemezsiniz. Bu nedenle size tavsiyem, yeni tanıştığınız kişinin ne zamandır yalnız olduğunu ve bir önceki ilişkisinin ne kadar uzun sürdüğünü bilmeniz. 1 yıllık sevgilisinden ayrılalı 1 -2 ay olmuş bir kızla / erkekle ilişkiye girmekten kaçınmanız ya da en azından ağırdan almanız yararınızadır.

Rebound sevgili olabileceğinizin birkaç tane göstergesi vardır. Yeni flörtünüzün veya sevgilinizin sürekli olarak eski sevgilisinden şikayet etmesi bunlardan en barizidir. Yeni sevgilinizin, eski sevgilim şunu şunu yapardı ya da söylerdi diye size yakınması normal bir şey değil. Böyle bir davranışı kırmızı alarm olarak algılayın, özellikle de sürekli yapıyorsa. Rebound ilişkide kişi bir önceki ilişkiyi bitiren taraf olsa bile eski sevgilisini düşünür, şikayet amacıyla bile olsa ondan bahsetmekten kendisini alıkoyamaz, vs.

İkincisi, eğer eski ilişkisi yeni bitmiş ve sizinle yeni başlamış olmasına rağmen çok hızlı gidiyorsa, hemen hızlıca uzun süreli ilişki moduna girmişse, ilişkiniz rebound ilişki olabilir. Özellikle daha ilk haftadan “senden çocuğum olsun istiyorum” falan diyorsa kaçın … KAÇIN!

Bazen maalesef kişi bunun rebound ilişki olmadığını kendisine, çevresine ve hatta bazen eski sevgilisine kanıtlamak için ilişkiye abanıp o ilişkiyi sündürebilir. Aptalca ama bu bazen olan bir şey ve oldukça can sıkıcı bir süreç.

Eğer uzun süreli ilişki istemiyorsanız, olduğu kadar takılıyorsanız rebound ilişki olsun ne olacak? Sonuçta eğlenmenize bakın. Fakat bu tür bir ilişkide eski sevgili yeniden resmin içine dahil olup da “sevgiliniz” ona yönelirse, daha dün ciddiye almadığınız hatunsuz “yaşayamayacağınızın farkına varmak” gibi absürtlükler yapmayacaksanız bu tür ilişkilere girin.

Eğer sevgilinizden yeni ayrıldıysanız, en az 3 ay yalnız kalmanızı ve ayrılığın üzüntüsünü üstünüzden atmanızı tavsiye ederim. Rebound ilişkiye girmeyin. Kimseyle birlikte olmayın demiyorum ama ciddi ilişkiye atlamayın. Eğer sürekli bu tür ilişkilere girerseniz, yalnız kalmaya dayanacak duygusal gücü geliştiremezsiniz ve yalnızlıktan aşırı korkmanız da sizin normal ilişkilerinizde zayıf davranmanıza neden olur.

Bana sorularınızı uygun yazı altında sorabilirsiniz, benimle görüşme ayarlayabilirsiniz ya da ilişkiler setimize bakabilirsiniz.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

252
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
74 Comment threads
178 Thread replies
17 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
94 Comment authors
LgfyBurakVecihimaverickSonradanBeta Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Chevv
Guest
Chevv

Abi merhaba. Yarabandı mıyım değil miyim veya ayrılmalı mıyım çıkmazda olduğum bir vaka var. İnstagramda takılırken bir videonun altında sevgilimin yaptığı yorum göründü. Videoda bir tane çocuk saçma sapan hareketler yapıyor klasik reels videosu. Sevgilimin yaptığı yorum şu:eski sevgilime çok benziyorsun keşke eski sevgilim eski olmasa. Ve bu video da yorum da 2 ay önce, ben daha bu sabah karşıma çıktı gördüm. Bu bence çok faul bir şey, terk sebebi mi?

Samet Akkuş
Guest
Samet Akkuş

Mahmut abi selamlar, bana yarabandı niyetine ilişki kuran bir kıza paramla satın aldığım bir kişiyi şuan o kızla flört ettirerek işin sonucunda kızı mal mı etmiş olurum?

Emre
Guest
Emre

Abi iliskiye cok yakin oldugum bi kiz var arkadasliktan olan bir durum friendzone dan cikip hayatina girdim su an cinsel gerilim ust duzeyde duzusmuyoruz opusuyoruz ama bi hafta icinde onun da olacagi sinyalleri aliyorum kizin 1.5 senelik iliskisinden ayrilali 3 aydan fazla oluyo rebound bi iliskimiz oldugunu dusunmuyorum farkli oldugunu hangi konumda olursan ol hayatindan kolay cikmicam vs seyler de soyluyo cok duygusal yatirim yapmiyorum su an tikirinda gidiyor ne yapmami onerirsin

Konyak
Guest
Konyak

Mahmut Abi selamlar, başımdan geçen bir olaydan bahsetmek istiyorum. Yaz staajı yaptığım yerde bir kızla tanıştım yaşım 22 o ise iki yaş büyük benden. Sonra buluştuk gezdik eğlendik, kinolar yerinde ve hiç sıkıntı olmadan mekandan çıkıp arabama yürüyerek giderken sakin bir sokakta ilk buluşmada kiss close oldu. Kıza yapıştım bi anda yani 2-3 saniyeliğine. (Çünkü doğru an olduğunu fark etmiştim zaten bir elim kızın belindeydi.) Kız kendini çok iyi hissediyordu yüzünde afallamış bir mutluluk vardı. Sonra araçla çıktık sakin bir yere gittik ve ben hata yapıyorum dedi. Tabi burada meseleyi çaktım ve kızı zorlayınca başka birisiyle beraber olduğunu söyledi. Bunun… Read more »

Eşref
Guest
Eşref

Mahmut abi merhaba, ben 27 yaşındayım,5 yıllık güzel bi ilişkim var. Fakat ilişkinin 2. Yılında 3 aylık bi ayrılık dönemimiz olmuştu. O dönemde kız arkadaşım başkasıyla birlikte olmuş. Ben bunu yeni öğrendim. O dönemde tekrar barışmak için ilk adımı atan da kızarkadaşımdı. Ben de sevdiğim içni kabul ettim. Benim sorum şu: bu rebound ilişki benim gururuma çok dokunuyor, fakat bi yandan da kızarkadaşım bana karşı çok ilgili, düşünceli, evlilik niyeti var ve hedeflerime ortak olup bana eşlik ediyor. Böyle bi durumda sen olsan ayrılır mıydın ilişkiye devam eder miydin?

Gokhan
Guest
Gokhan

Mahmut abi , 1 aylik bir iliskim vardi, her sey guzel giderken bir anda beni ertelemeye, bahaneler uydurmaya basladi. 1 hafta icinde 2 kez bulusma oncesi ghosting yapti. ( birinde kendisi bulusma teklifi etmesine ragmen) Ve dun gece itiraf etti, 4 senelik bir iliskiden yeni cikmis ve sureci atlatamadigini soyledi. Ben de ona space verdim ve eger fikrin degisirse beni ara dedim. Beni cok begendigini su anin dogru zaman olmadigini soyledi. Cevap yazmadim. Sence bu kiz bir sure sonra bana ulasirsa, iliskiye baslamak mantikli mi ?

Baran
Guest
Baran

Mahmut abi merhaba. Benim de bir rebound ilişkim oldu ve maalesef kullanılan kişi bendim. Bu ilişki yaklaşık 9 ay sürdü ve benden önce 3 senelik sevgilisi olmuş. İlişki esnasında hep kötü şeyler yaşadığını ve tahammülü kalmadığını söylüyordu. İlişkinin son dönemlerinde benim çok iyi biri olduğumu ve benimle devam etmek istediğini söylemişti ama en sonunda bir tartışma yaşadık ve bu tartışmadan sonra en iyisi iletişim kurmamak komuşmamak görüşmemek. Görüşmek üzere diyip gitti. 3 gün sonra beni instagramdan çıkarıp eski sevgilisini ekledi ve annem de ekliydi. Annemi takipten çıkmıştı sadece ama annem onu takip ediyordu ben de bu vesileyle anladım bu olayı.… Read more »

Zafer
Guest
Zafer

bir kızla konuşuyordum. Kıza dışarıda buluşup bir kahve içelim dedim. Yeri ve zamanı söyledim. Kız önce emin değilim dedi ama sonra tamam dedi. Kızı hiç görmemiştim. O da beni görmemişti. Buluşmadan iki saat önce beni aradı. İlk defa konuşuyorduk. Bana eski erkek arkadaşından henüz yeni ayrıldığını ve şu an yaptığı şeyin doğru olmadığını biraz zaman geçse iyi olacağını söyledi. Ben diğer kızlar gibi yapamam dedi. Eski ilişkimden sonra hemen başka bir ilişki doğru değil. Emin değilim.
Ben de tamam dedim. Emin olduğunda bana haber ver.
Kız bahane mi sürdü yoksa kendisini iyi kadın olarak mı gösterdi.
Yaptığım doğru muydu yoksa onu ikna etmelimiydim?

Apex Batuhan
Guest
Apex Batuhan

Hocam merhabalar sizi bulduğuma aşırı sevindim. Maalesef ki günümüz ilişkileri pek sağlıklı değil bunun sebebi de karakterli güzel insanların zor bulunması ve herkes “ben”odaklı ilişki devam etmeleri. Benim problemim şöyle; Benim hayatımda 2 tane sevgilim oldu. Biri çocukluk aşkıydı(onu unuttum). Diğeri ise geçen sene sevgili olduğum bir kızdı. Bu kızla hikayem geçen sene bugünlerde başlıyor aslında ve 9 ay süren bir ilişkimiz oldu( son aylar kopuşlar oldu.) Bu kızın 3 senelik ilişkisi varmış ve yazın ayrılıyor kendisi daha sonra başka birisiyle (arkadaş grubundan biriyle) rebound ilişki yapıyor(ben bunu ilişkiye başladıktan sonra öğrendim.) Bizim ilişkimizin ilk ayları onun sürekli bana zaman… Read more »

zahiri
Guest
zahiri

Merhaba, bir erkeğin eski sevgilisini (hatta eski sevgilisi değil ulaşamadığı ve onetis yaptığı kızı) unuttuğunu nasıl anlayabileceğimizi sormak istiyorum. Erkek arkadaşım artık hiçbir şey hissetmediğini söylüyor ancak geçmişinde hayatına bir şekilde girmiş kadınların şu an ne yaptığını merak ettiğini de söylemişti. Ayrıca benimle olan ilişkisinin belli bir döneminde kızın numarasını hâlâ rehberindeydi. Onun için yazdığı (yazı, şiir) çok fazla şey var. Bu durum beni aşırı rahatsız ediyor, içimde hep bir şüphe ve kıskançlık var. Söz konusu konu erkek arkadaşıma öfke duymama yol açıyor, sevgim ve öfkem sürekli bir kavga hâlinde. Ona yansıtmıyorum ama canım yanıyor ve elimden bir şey gelmiyor,… Read more »

Chinook
Guest
Chinook

Merhaba Mahmut abi. Yaklaşık 2-3 gündür sosyal hesap üzerinden bir kızla tanışıp konuşmaya başladım. Konuşma istediğim gibi başladı ve devam etti hatta iş cinsel içerikli konuşmalara kadar geldi. Kafamı kurcalayan birşey var. Başta konuşurken 4 ay önce ilişkisi bittiğini söylemişti. Makaledeki gibi eski sevgilinden şikayet etmedi ya da bahsetmedi ama en son muhabbette sesimin eski sevgilisine benzediğini söyledi. Ben de bu bundan rahatsız olduğumu söyledim mesafe koydum. Tekrarlıyım şundan kafama takıldı makalede eski sevgilisinden şikayet etmekten bahsediyor bana sadece sesin benziyor dedi.

Rottiminarot
Guest
Rottiminarot

Hocam sevgilim x da şunu yapıyordu , x le de buraya gelmiştik tarzı bazen söylüyordu. Hatta bir keresinde bir emoji atmıştım mesajlaşırken, x aptalıda bunu atıyordu hep demişti. Ben en sonunda o çocugun adını agzıma alma artık yeter hoşlanmıyorum diyince tamam dedi ama ocak ayında snapeten onu stalkladıgını gorunce neden stalkladın dedım. Engellemis mi ona baktım diyip gecistirdi. Çocukla 2022 ocakta ayrılmışlar ama en son mayısta buna mesaj atmış çocuk sonra iplememiş kızı. Biz haziran ayında çıkmaya başlamıştık hala devam ediyoruz ama alfa dul mu yoksa rebound mu çözemiyorum. Bana arzusu da aşırı yüksekti beni tüm arkadaşlaryla ailesiyle dahi tanıştırdı.… Read more »

Umut Efe
Guest
Umut Efe

Abi selam, 3 yıllık ilişkim tartışmaların uzun sürmesi sonucu kız tarafından bitirildi ve ben no contact sürecine girdim sonrasında 1,5 ay sonra kız bana ulaştı ve olay cinselliğe gitse de ilişkiye dönmedi ben de saldım ve 1 hafta sonra öğrendim ve kızdan da doğrulattım başkasından etkilendiğini söyledi, bu rebound ilişki midir ? Ve kızın pişman olması mümkün mü ?

mert
Guest
mert

4-5 aylık bir ilişkim vardı sürekli ayrıl barış devam etti. en son eskiden sevgili olduğu (1-2 kere görüşmüştür maksimum sonradan kız kendisi ayrıldı) biri kendini buna hatırlatınca ayrılmak için bahaneler uydurdu en son beni ghostladı ayrıldık, ama bu onunla da sevgili olmadı aşırı saçma bir egosu vardı. ayrıldıktan sonra no contact uyguladım hiç iletişime geçmedim kız neredeyse her 30-40 günde bir bana yazdı ama özür dilemek aklından bile geçmediği için yaptıklarını hatırlatıp iletişimi kestim. bu durum 3-4 kere yaşandı. mesela ayrılalı 7 ay olmasına rağmen yine bahane uydurup yazdı, (ilişki yolundayken yapmıyordu ama birden sürekli tanımadığı erkeklerle vs. takipleşmeye başladı… Read more »

Allan iverson
Guest
Allan iverson

Abi kızla 1 hafta içinde tanıştık ve ayrıldık 1 haftanın içerisinde 2 kez sevişme oldu ve kız pişman olduğunu kendinden ve benden iğrendiğini kendisinin böyle biri olmadığını falan söyledi şindik bu kız 16 şubatta mı ney biyere efkarlı bi şarkı sözü atmış acaba benle olan olayı rebound gibi bir şey miydi acısını cektigi erkek arkadaşından intikam almak gibi bişey miydi benle yaşadığı bu konuda fikrin ne ben anlam veremedim çünkü aramızdaki kimya mükemmeldi ama kız reelde farklıydı sanalda farklıydı ben de o yüzden full buluşmaya oynadım 1 haftada 2 kez buluştum ve iki kez seviştim şimdi bu ilişki rebound muydu… Read more »