Yara bandı (Rebound) ilişki

Yara bandı ya da rebound ilişki bir insanın sevgilisinden ya da eşinden ayrıldıktan hemen sonra hayatında oluşan boşluğu, hayatından eksilen sıcaklığı telafi etmek için hızlıca başka biri ile beraber olduğu ilişkidir. Kişi yalnız kalmak yerine fazla düşünmeden bir ilişkiye atlayabilir.

Rebound sevgili genellikle kişinin hızlıca ulaşabileceği ve daha öncesinden aralarında bir iletişim hatta çekim olan bir insan olabilir. Örneğin ona karşı boş olmayan ama çevresinde dönüp duran bir “arkadaş” gibi.

Bunun matematiksel bir formülü yoktur ama genel olarak kişinin biten ilişkisi 3 aydan uzunsa, özellikle 6 aydan daha uzun bir ilişki ise, ve kişi ilişki bitiminden sonraki 2 ay içinde yeni bir ilişkiye giriyorsa, o ilişkinin rebound ilişki olma ihtimali çok yüksektir.

Rebound ilişki ne kadar sürer?

Rebound ilişkiler çoğunlukla uzun sürmezler zira bu ilişkiler sağlam temeller üzerine kurulmamış, aceleye getirilmiş ilişkilerdir. Rebound ilişki genellikle sadece “hayatımdaki boşluğu dolduracak biri olsun” temeli üzerinde durur. Ve o boşluk da eski sevgili ya da eşin ardından ortaya çıkan bir boşluktur.

Rebound ilişki genellikle 6 aydan fazla sürmez. Çoğu rebound ilişki 6 aydan çok daha kısa, 1 – 3 ay kadar, sürer.

Rebound ilişki olayını bilmeniz önemli zira eğer uzun süreli ilişki isteyen biriyseniz rebound sevgili olmak istemezsiniz. Bu nedenle size tavsiyem, yeni tanıştığınız kişinin ne zamandır yalnız olduğunu ve bir önceki ilişkisinin ne kadar uzun sürdüğünü bilmeniz. 1 yıllık sevgilisinden ayrılalı 1 -2 ay olmuş bir kızla / erkekle ilişkiye girmekten kaçınmanız ya da en azından ağırdan almanız yararınızadır.

Rebound sevgili olabileceğinizin birkaç tane göstergesi vardır. Yeni flörtünüzün veya sevgilinizin sürekli olarak eski sevgilisinden şikayet etmesi bunlardan en barizidir. Yeni sevgilinizin, eski sevgilim şunu şunu yapardı ya da söylerdi diye size yakınması normal bir şey değil. Böyle bir davranışı kırmızı alarm olarak algılayın, özellikle de sürekli yapıyorsa. Rebound ilişkide kişi bir önceki ilişkiyi bitiren taraf olsa bile eski sevgilisini düşünür, şikayet amacıyla bile olsa ondan bahsetmekten kendisini alıkoyamaz, vs.

İkincisi, eğer eski ilişkisi yeni bitmiş ve sizinle yeni başlamış olmasına rağmen çok hızlı gidiyorsa, hemen hızlıca uzun süreli ilişki moduna girmişse, ilişkiniz rebound ilişki olabilir. Özellikle daha ilk haftadan “senden çocuğum olsun istiyorum” falan diyorsa kaçın … KAÇIN!

Bazen maalesef kişi bunun rebound ilişki olmadığını kendisine, çevresine ve hatta bazen eski sevgilisine kanıtlamak için ilişkiye abanıp o ilişkiyi sündürebilir. Aptalca ama bu bazen olan bir şey ve oldukça can sıkıcı bir süreç.

Eğer uzun süreli ilişki istemiyorsanız, olduğu kadar takılıyorsanız rebound ilişki olsun ne olacak? Sonuçta eğlenmenize bakın. Fakat bu tür bir ilişkide eski sevgili yeniden resmin içine dahil olup da “sevgiliniz” ona yönelirse, daha dün ciddiye almadığınız hatunsuz “yaşayamayacağınızın farkına varmak” gibi absürtlükler yapmayacaksanız bu tür ilişkilere girin.

Eğer sevgilinizden yeni ayrıldıysanız, en az 3 ay yalnız kalmanızı ve ayrılığın üzüntüsünü üstünüzden atmanızı tavsiye ederim. Rebound ilişkiye girmeyin. Kimseyle birlikte olmayın demiyorum ama ciddi ilişkiye atlamayın. Eğer sürekli bu tür ilişkilere girerseniz, yalnız kalmaya dayanacak duygusal gücü geliştiremezsiniz ve yalnızlıktan aşırı korkmanız da sizin normal ilişkilerinizde zayıf davranmanıza neden olur.

Bana sorularınızı uygun yazı altında sorabilirsiniz, benimle görüşme ayarlayabilirsiniz ya da ilişkiler setimize bakabilirsiniz.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

252
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
74 Comment threads
178 Thread replies
17 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
94 Comment authors
LgfyBurakVecihimaverickSonradanBeta Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Selin
Guest
Selin

Merhaba, 5 yıllık bir ilişkim vardı.Birbirimizin ilkiydik üniversite 2 de başladı ve 25 yaşına kadar devam etti.Bundan öncede yakın arkadaştık. Beni dünyanın en değerli insanı gibi hissetirmisti ve bu sadece ilişki başında degil sürekliydi.Ne zaman ihtiyaç duysam yanımda oldu, en iyi arkadaşımdi.Hayatima çok şey katmıştı. Ailesiyle Beni istemeye geldikten iki gün sonra deprem oldu.Evimiz şehrimiz başımıza yıkıldı.Sonra tek başıma çalıştığım yere başka bir deprem bölgesi olan İstanbul’a gelmek zorunda kaldım.Korkuyordum.Ama tehlikeli olduğunu düşündüğüm için kimse gelsin istemedim.Tek kalmak istedim.Sevgilime hep ağladım.İsten eve gelip sürekli uyudum.Bir hayatım yoktu.O da beni bağımlı görüp soğudu sanırım.Birden benden ayrıldı ama bu çok ani oldu… Read more »

djarumbe
Guest
djarumbe

Merhabalar Mahmut Abi,

Görüştüğüm kızlardan biri ile ilk buluşmamızda eski sevgilisinin okuduğu yerden araba ile geçerken ‘buraları da hiç sevmiyorum. canımı sıkan yerler. kötü anıları var’ tarzı bir cümle kurdu.
Bir keresinde de radyoda çalan müziğe ‘bazı kötü anılarımı depreştiriyor’ tarzı cümle kurdu. Benle konuşmaya başlamadan ne kadar önce ayrıldı bilmiyorum.
İki durumda da görmezden geldim.

Daha önce de izlediği diziden bahsederken ‘kötü anılarımı depreştiriyor ağlattı beni’ tarzı şeyler söylemişti.

Bunlar da burada bahsedilen yakınmalara girer mi?

Kız 8-9/10’luk bi tip, epey ilgi çekici ve feminen. Eski sevgili veya şahıstan falan hiç bahsetmedi. Bu yazıyı görünce tedbir almak/bilgi edinmek istedim.
Çok teşekkürler

Nadi
Guest
Nadi

Abi selam, rebound durumunu kitapta da okumuştum, 5 yıllık ilişkim sonrası 1,5 ay sonra başkasını bulan kız arkadaşım vardı geçenlerde yolda denk geldik, görür görmez ağlamaya başladı sarıldı sonrasında özür diledi ama ilişkiye dönük bi talebi olmadı sevgilisi de var halen (2-3 ay olmuştur) çok özlediğini söyledi, yanımdayken defalarca çocuk aradı açmadı falan ben de umursamadım pek hayatımda olabilecek herkesi de stalklamış anlattı. Hayatımda ki kişiye haksızlık yapıyorum sanırım diye de ekledi. Bu ilişki rebound mıdır abi? Böyle bir ilişki de ilişki materyali olmayan kızlar kendisine mi çevresine mi kanıtlama peşindeler? Sayende bi çok şeye farkındalığımız yükseldi ama bu durumda… Read more »

oOoOo
Guest
oOoOo

Mahmut abi selamlar, 8 aylık bir ilişkim var. Aileler de tanışıyor biraz hızlı olsa da işler ciddi seviyeye geldi. Öncesinde kötü bir ilişkiden çıkıp kırmızı bayraklarla dolu, fazlasıyla manipülatif bir hatundan ayrılık sonrasında seninle tanıştım. Şimdiki kızla ilişkimiz çok iyi gidiyor, okuduğum makalelerin hemen hemen hepsini uyguluyorum ve çoğu öğreti refleks gibi bir şey oldu bende. Şuan ilişki ciddi seviyeye geldi tabi bir anda değil yapabildiğim kadarıyla rütbe atlatarak geldi buraya. Bir ay önce de uzun süreli ilişkiler rehberi kitabını alıp okudum. İki gün önce kızın bana benden önceki ilişkisinin bitiş zamanıyla ilgili yalan söylediğini başka bir yerden öğrendim. Kıza… Read more »

Rebound
Guest
Rebound

Selam mahmut abi,

1,5 yilin sonunda evlilik teklifi etmedigim icin terk edildim. terk eden kiz arkadasim 1 ay icinde baska bir elemana evlilik teklifi ettirdi. iliskimizin son 1 ayinda gorustuklerini ogrendim. beni kesinkez istemedigini ve sevmedigini soyledi. bu rebound midir yoksa daldan dala midir?

Ayşe
Guest
Ayşe

Merhaba lütfen beni rahatlatıcı bu durumdan çıkarıcı bi şey söyleyin 🙏🏻 Benle tanışmak isteyen aynı semtte oturduğumuz biri vardı.Beni iki ay ikna etti evlilik yoluna girdik nişan yaptık evlilik tarihi hazırlıkları yapılmaya başlandı .Her sey hızlı ilerliyordu.Annesi ona cok hakim evdeki kız kardeşini oğullarından değerli görüyo ve tabiki gelinlerinden Bagımlı yetiştirmiş kardeşini prenses görüyo. Bi de buluşmalarda zengin kızla evlenilmez diyodu hep bi kızı sevgilisi tehdit ediyormuş mesajlarını yayanı diye onu kurtarmış Oğlanla buluşmuş ses kaydını almış tehdit etmiş kızı kurtarmış Bir de bi kız arkadaşıma da araba kullanmayı öğretirken arabayı çarptı parasını ödedim Bi de eski kız arkadaşıma kredi… Read more »

Kafası karışık biri
Guest
Kafası karışık biri

Mahmut abi merhaba. 8 ay önce 1 kadınla tanışmıştım. 2-3 buluşmada iş fiziksele gidemeden kaldı ve her buluşma sonrası eskiyi hatırlayıp ağlıyordu. Biraz da benim hatamdan ilişki öncelikli sinyal vermemden dolayı biraz soğudu ve eski sevgilisine döndü. Ben de nextledim. Numarasını silmedim ama hiçbir hikayesine ve durumuna bakmadım.2 ay sonra mesaj attı ve dışarı davet etti. Ama o buluşmada arkadaş kalmak istediğini söleyince onu evine bıraktım ve tekrardan nextledim, yine yılbaşı haftası dönüş yaptı ve yılbaşı için planım olup olmadığını sordu. Yılbaşından 2 gün öncesine kafa dağıtmak için sözleştik. Eğlenmek amacıyla canlı müziğe gittik ve konuşmaya başladı eski erkek arkadaşından,aldatılmasından,… Read more »

Cihat
Guest
Cihat

Abi selamlar. Kızla ilk flörtleşmeye başladığımız günlerde 4 5 gün konuştuk. İşleri biraz ileri götürünce kendisi istemedi konuşmayı bitirdik. Bu esnada eski sevgilisi ile iletişim halinde ama ayrılma aşamasındalarmış. Sonrasında da 1 ay içersinde ayrılmışlar. Bu sıralarda beni de tesadüf eseri iş yerinde yüz yüze gördü. Arkadaşına beni beğendiğini söylemiş. Ayrılık üzerine kendisinin bana yazması üzerine 10 gün sonra ilişkiye başladık. 5 ay sürdü. Bu süre zarfında yanlışlıkla bana eski sevgilisinin adıyla seslenmesi dışında eski sevgilisi hakkında hiçbir işareti olmadı. İlgi ve alakası çok yüksekti. 5 ayın sonunda farklı konular yüzünden tartıştık ama bana tek sorunumuzun bu olmadığını, eski sevgilisi… Read more »

..cevat
Guest
..cevat

Bizim iliski birader ilişkisi gibi yani bı sıcak davraniyo bı soguk dengesiz biseyler hissediyo ama ne olduğunu kendide bilmiyo cozemiyoz neden kaynaklı olduğunu da bilmiyoruz

Caner
Guest
Caner

Mahmut Abi merhaba, 2 aylık bir ilişkim var. bu süreçte kız arkadaşım 2 kez eski sevgilisinin ismiyle bana seslendi. birisi cinsel ilişki sırasında, diğeri de birkaç hafta sonra alakasız bir anda. ilk söylediğinde ayrılmanın eşiğinden döndük ve “basit bir dil sürçmesi” diyerek konuyu kapattık. 2. kez bunu yaşatınca beni artık daha fazla kırmak istemediğini söyleyerek bir terapistle bu meseleyi çözmek için görüşmeye başladı. (ne işe yarayacaksa?) kadın tarafının 5 yıllık ciddi ilişkisi olmuş. ilk ilişkisiymiş ve her şeyi onunla yaşamış. evliliğe ramak kala erkek tarafının anlayışsız tavırları yüzünden bu ilişki bitmiş ve 1 yıl boyunca hayatına kimse girmemiş. 1 yılın… Read more »

Kerem
Guest
Kerem

Hocam kız arkadaşımla 1.5 yıllık ilişkimizden sonra 1.5 ay kadar sonra başkasıyla birlikte olduğunu gördüm, uydu erkek kesinlikle değildi, onunla el eleydi ve kızın evine doğru gidiyorlardı yani cinsellik kesinlikle vardı. İlk başlar saf olduğum için biraz stalk yaptım ve benimle yaptığı aktivitelerin aynısını veya çok benzerlerini yapıyor ve o kadar mutlu görünüyordu gülüyordu ki, nasıl bu kadar gülüp eğlenebiliyor aklına geldiğim halde anlam veremiyorum. Gözüme de sokmuyor bunu ben baktığım için gördüm yalnızca. Rebound mu onu bile bilmiyorum biraz değersizlik hissine yakalandım. Aktif bir sosyal hayatı olmayan bir kızdı ve yıkıcı bir şekilde bitmemişti ilişki. aldatma vesaire yoktu yani.… Read more »

Yasem
Guest
Yasem

Küçüklük askım 13 yaşlarında konuşurken beni ders çalışıyorum diye terk etti. 10 yıl geçti yaş 23 konuşmaya başladık bir sene sonra sözlendik. Başta hersey güzeldi. Sonra yurtdışına çıkmaya başladı iş için. ( benim maddi desteklerimle kurdugu iş) bunu not düşüyorum cunku benim yardımımla beni sırtımdan vurdu. Orda kuzeninde kalıyordu ara ara ve bana ilgisizliği başladı. İş için yoldayım sürekli diye beni suçlayıp ben çok ilgi bekliyormuşum gibi manipüle etti. Benimle iletişimi kesti resmen. Sonra kavgalar kavgalar. Ayrılalım barışalım muhabbeti çok oldu. En son Oda ayrılmak istedi buluştuk son kez saçma sapan konuştu benimle. Yok hayatına kim girerse girsin beni unutamayacaksın… Read more »

Gizli biri
Guest
Gizli biri

Merhabalar 6 yıllık uzaktan ilişkimiz vardı. Birbirimizi baya seviyorduk ailesiyle felanda irtibatım vardı. 2 3 ayda buluşuyorduk üniversite bittikten sonra buluşmalarımız zorlaştı ben biraz bunaltan bir tiptim çünkü ilgisiz davrandığını hissediyordun sürekli tartışıyorduk ve o hiç umursamıyordu en son bu şekilde ayrıldık ve o çok kolay bir şekilde benden ayrıldı ben ardından yaşadığım şoku atlatamayarak ona bjr tane sesli mesaj attım ve anında bana açıklama dahi yapmadan numarasını değiştirdi. Ben o an gururuma yediremedim ve sürekli ona mesaj attım bu şekilde yapma bizi silme bu kadar kolay diye sonra gmailden bana mesaj attı hala seni seviyorum benim içimde zor bende… Read more »

Rebound
Guest
Rebound

bir kız var bana olan ilgisi inanılmaz yüksek seninle 1 saat yürümek bile harika hayatımın en güzel 2 haftası seni kaybetmek istemiyorum senden hoşlanıyorum gibi sözler kullanıyor . Seks dışında her şey oldu aramızda yakınlık anlamında geçenlerde de tesadüfen omzunda bir dövme gördüm ne dövmesi olduğunu sordum utana sıkıla eski sevgilimin adı ergenlikti yaptım dedi kız şuan 21 yaşında ben 22 19 yaşında yaptırmış o dövme varken seninle ciddi bir şey yaşamam dedim tamam o zaman sildireyim dedi ve ertesi gün gitti randevu aldı sildirmek için çocuğu sordum 1 senedir ayrıl barış iliskisi içinde olduklarını çoktan bittigini anlattı kızın bana… Read more »

Cemal
Guest
Cemal

Merhaba 2 senelik ilişkim vardı aynı evde yaşadık tutkulu bir aşktı ama çok toxic ve kıskançdık son zamanlar kavgalar fazlalaştı ve ben sinir haliyle bitirdim aslında amacım kendine gel demekti sonrasında evden giderken benim en savunmasız olduğum yerden bi hata yaptı sinirle gitti ertesi gün yalvar yakar aradı tekrar barışmak istedi 3 gün kabul etmedim sarhoş arayıp agladı yazdı istemedim ertesi gün sinirm geçti ve barışmak istedim barıştık ama yaşadıgımız şehire gelmedi bana karşı eskisi gibi hissetmedigini söyledi biriyle beraber olmuş anladım şuan sevgililer 2.5 ay oldu iletişim hiç olmadı aramızda sizce bu rebaund mu yoksa daldan dalamı