Yara bandı (Rebound) ilişki

Yara bandı ya da rebound ilişki bir insanın sevgilisinden ya da eşinden ayrıldıktan hemen sonra hayatında oluşan boşluğu, hayatından eksilen sıcaklığı telafi etmek için hızlıca başka biri ile beraber olduğu ilişkidir. Kişi yalnız kalmak yerine fazla düşünmeden bir ilişkiye atlayabilir.

Rebound sevgili genellikle kişinin hızlıca ulaşabileceği ve daha öncesinden aralarında bir iletişim hatta çekim olan bir insan olabilir. Örneğin ona karşı boş olmayan ama çevresinde dönüp duran bir “arkadaş” gibi.

Bunun matematiksel bir formülü yoktur ama genel olarak kişinin biten ilişkisi 3 aydan uzunsa, özellikle 6 aydan daha uzun bir ilişki ise, ve kişi ilişki bitiminden sonraki 2 ay içinde yeni bir ilişkiye giriyorsa, o ilişkinin rebound ilişki olma ihtimali çok yüksektir.

Rebound ilişki ne kadar sürer?

Rebound ilişkiler çoğunlukla uzun sürmezler zira bu ilişkiler sağlam temeller üzerine kurulmamış, aceleye getirilmiş ilişkilerdir. Rebound ilişki genellikle sadece “hayatımdaki boşluğu dolduracak biri olsun” temeli üzerinde durur. Ve o boşluk da eski sevgili ya da eşin ardından ortaya çıkan bir boşluktur.

Rebound ilişki genellikle 6 aydan fazla sürmez. Çoğu rebound ilişki 6 aydan çok daha kısa, 1 – 3 ay kadar, sürer.

Rebound ilişki olayını bilmeniz önemli zira eğer uzun süreli ilişki isteyen biriyseniz rebound sevgili olmak istemezsiniz. Bu nedenle size tavsiyem, yeni tanıştığınız kişinin ne zamandır yalnız olduğunu ve bir önceki ilişkisinin ne kadar uzun sürdüğünü bilmeniz. 1 yıllık sevgilisinden ayrılalı 1 -2 ay olmuş bir kızla / erkekle ilişkiye girmekten kaçınmanız ya da en azından ağırdan almanız yararınızadır.

Rebound sevgili olabileceğinizin birkaç tane göstergesi vardır. Yeni flörtünüzün veya sevgilinizin sürekli olarak eski sevgilisinden şikayet etmesi bunlardan en barizidir. Yeni sevgilinizin, eski sevgilim şunu şunu yapardı ya da söylerdi diye size yakınması normal bir şey değil. Böyle bir davranışı kırmızı alarm olarak algılayın, özellikle de sürekli yapıyorsa. Rebound ilişkide kişi bir önceki ilişkiyi bitiren taraf olsa bile eski sevgilisini düşünür, şikayet amacıyla bile olsa ondan bahsetmekten kendisini alıkoyamaz, vs.

İkincisi, eğer eski ilişkisi yeni bitmiş ve sizinle yeni başlamış olmasına rağmen çok hızlı gidiyorsa, hemen hızlıca uzun süreli ilişki moduna girmişse, ilişkiniz rebound ilişki olabilir. Özellikle daha ilk haftadan “senden çocuğum olsun istiyorum” falan diyorsa kaçın … KAÇIN!

Bazen maalesef kişi bunun rebound ilişki olmadığını kendisine, çevresine ve hatta bazen eski sevgilisine kanıtlamak için ilişkiye abanıp o ilişkiyi sündürebilir. Aptalca ama bu bazen olan bir şey ve oldukça can sıkıcı bir süreç.

Eğer uzun süreli ilişki istemiyorsanız, olduğu kadar takılıyorsanız rebound ilişki olsun ne olacak? Sonuçta eğlenmenize bakın. Fakat bu tür bir ilişkide eski sevgili yeniden resmin içine dahil olup da “sevgiliniz” ona yönelirse, daha dün ciddiye almadığınız hatunsuz “yaşayamayacağınızın farkına varmak” gibi absürtlükler yapmayacaksanız bu tür ilişkilere girin.

Eğer sevgilinizden yeni ayrıldıysanız, en az 3 ay yalnız kalmanızı ve ayrılığın üzüntüsünü üstünüzden atmanızı tavsiye ederim. Rebound ilişkiye girmeyin. Kimseyle birlikte olmayın demiyorum ama ciddi ilişkiye atlamayın. Eğer sürekli bu tür ilişkilere girerseniz, yalnız kalmaya dayanacak duygusal gücü geliştiremezsiniz ve yalnızlıktan aşırı korkmanız da sizin normal ilişkilerinizde zayıf davranmanıza neden olur.

Bana sorularınızı uygun yazı altında sorabilirsiniz, benimle görüşme ayarlayabilirsiniz ya da ilişkiler setimize bakabilirsiniz.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

252
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz. Not: Burada soru sırası çok yüksek, Patreon destekçilerini, Patreon'da cevaplamaya öncelik veriyorum.

avatar
74 Comment threads
178 Thread replies
17 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
94 Comment authors
LgfyBurakVecihimaverickSonradanBeta Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Hapı Yuttuk
Guest
Hapı Yuttuk

Mahmut abi selamlar.

Sevgilimle 1 aydır beraberiz. Bir buçuk yıllık ilişkisi ciddi sorunlu bir şekilde 1 sene kadar önce bitmiş. Ayrıldıktan bir süre sonra 1 aylık kısmen uzak mesafe ilişkisi yaşamış ve çocuğu terketmiş. Sanırım bu rebound ilişki tanımına uyuyor.

Ancak şu an benimle yaşadığı ilişkinin rebound olma ihtimali nedir sizce?

kemal
Guest
kemal

dneme yorumudur lutfen yanlis anlamayiniz

Name
Guest
Name

Biz 8 ay sevgili olduk ailesi en başından beri istemediği için en son ayrıldı ve ailesi beni tanımıyor hiç birbirimizi tanımadan başladık bende önce biri ile olmamış fakat 3 yıllık bir ilişkisi bitmiş çocuk aradığını aylarca sakladı sonra zorlayınca söyledi ve yaşadığı kötü şeyleri anlattı sürekli ondan şikayet etmedi ben olayın üstüne düştük diye anlattı çok hızlı başladık ve ilk deneyimleri ilk kez beraber yaptık cinsel olarak sizce bende yara bandı mi oldum ciddi ciddi evlenmeyi düşünüyorduk ve ilk tanıştığımız gün aşık olmuştuk kalbimizin hızını hala hatırlıyorum her yerden engelledi beni en son konuştuğumuzda elimde olsa geri dönerdim dedi bilmiyorum… Read more »

Name
Guest
Name

Abi 8 ay beraber olduk ilk cinsel deneyimimizi beraber yaşadık benden önce 3 yıllık ilişkisi olmuş ailesi en başından beri istemediği için en son ayrıldı her yerden engelledi imkanım olsa dönerim dedi sence bende yara bandı mıyım? Ben sormasam eski ilişkisini anlatacak değildi

Alfa Adayı
Guest
Alfa Adayı

Abi merhaba , Rebound ilişki olayına bir örnek vermek istiyorum değerlendirebilir misin ? eski sevgilim beni terk edince ilişkiler hakkında daha detaylı bilgiler edinmeye başladım. Konu eski sevgili elbette ama duygusal açıdan sormuyorum sadece rebound ilişki kavramını bağdaştırabileceğim bir olay mı onu merak ettim, İlişki bitiminden 2 ay sonra geçmişte buna yazılan bir çocuk vardı onunla sevgili olması. 4 yıllık ilişkiydi biten ilişki. 2 ay sonra sevgililik varsa bunun önceside vardır diyerek 1 ay da flört dönemine vermek istiyorum , yani biten 4 senelik ilişkinin ardından 1 ay sonra başkasıyla flörtleşmek ve flörtten 1 ay sonra sevgili olmak üstelik geçmişte… Read more »

Şanslıyızdır inşallah
Guest
Şanslıyızdır inşallah

Merhaba, Şuanki sevgilimle ilişkimizde 4. ayımız. Ve ikimiz de bir önceki ilişkilerimizi birbirimiz için terkettik. Ve yaklaşık 1 aydır da aynı evde yaşıyoruz. İkimiz de rebound gerçeğini ve duygularımızın da farkındayız ancak bu ilişkinin yürüyüp yürümeyeceğini deneyip görmek ve yürümesi için elimizden geleni yapmak istiyoruz. Her ne kadar önceden iş arkadaşı olsak da birbirimizle çok fazla randevulaşmadan, bazı durumlardan dolayı aynı eve çıktık. Çok hızlı oldu evet. Ancak birbirimizi tanıyoruz. O evlat edinildiği bir ailede ve farklı bir kültürde Güney Amerika büyümüş. Bizim iletişimimiz gerçekten güçlü. Cümlelerimizin yarısı kaygı içerirken yarısı umut içeriyor. Hayat ve ekonomik kaygılar biraz bizi yoruyor.… Read more »

Doper98
Guest
Doper98

Mahmut abi selamlar, 4 aylık ilişkim (4 ay olmasına rağmen her günümüz beraber dolu dolu geçmişti) biteli yaklaşık 1.5 ay oluyor. Arkadaşlarımdan benimle ilgili defalarca kez bilgi almaya çalıştı. En son ise benim sevgili yaptığımı sanıp arkadaşıma saçma sapan şeyler yazmış. Bu olaylardan yaklaşık 10-15 gün sonra yani dün öğlen saatlerinde eski sevgilimi başka bir oğlanla el ele gördüm. Kasıtlı olarak benim bulunduğum mekana geldiğine de eminim. Hiç istifimi bozmadan, poker face bi şekilde önüme döndüm. Onları gördüğüm günün gecesinde HB 7 – HB 9 olan kızların çoğunlukta olduğu bir ev partisinde gayet eğlenirken çekilen içerisinde benim de olduğum videolar… Read more »

RiseAndFall34
Guest
RiseAndFall34

Mahmut abi selamlar 3.5 aylık ilişkimden 1 ay sonra eski sevgilim yeni bir manita yaptı ve hali hazırda hala ilişkileri devam ediyor. Ben bu sevgili yaptıktan sonraki süreçte hiçbir şekilde iletişim falan kurmadım fakat ister istemez sürekli aynı yerlerde denk geliyorduk. Onun arkadaşından ilişkisinin iyi olmadığına dair vs duyumlar aldım. Daha sonrasında sosyal medya üzerinden arkadaşımla konuşarak gelen gideni aratır falan filan tarzı şeyler söyledi, ilişkisini benimle olan ilişkisi ile kıyaslayıp duruyormuş. Kısacası rebound ilişki olduğu apaçık ortada fakat ben yine herhangi bir hamlede bulunmadım çünkü pişman olan arar, ayrılır bir şey yapar diye düşünüyordum. Ben böyle düşünürken birkaç gün… Read more »

savagex34
Guest
savagex34

Abi merhaba. 4.5 aydır birlikte olduğum bir kız var. 3 ayı flört, son 1.5 ayı da sevgililik. Ben 21, kız 20 yaşında. Üniversitede sınıf arkadaşıyız. İlk aydan itibaren süren güzel bir seks hayatımız da var. Kızın bana karşı ilgi ve saygısında da herhangi bir sıkıntı yok. Kız 1.5 yıllık sevgilisinden (bir ara 6 aylık ayrılıkları olmuş) ayrıldı ve 2 hafta sonra biz birlikte bolca vakit geçirmeye başladık. İlk 1.5-2 ay açıkçası hissediyordum aklına eski sevgilisinin geldiğini, kafasının farklı yerlerde olduğunu. Ama sonrasında bu durum geçti. Rebound olma ihtimaline karşı hep temkinli davrandım, duygusal yatırımı ağırdan aldım. 4.5 ay boyunca da… Read more »

İsim
Guest
İsim

Merhaba, biz sevgilimle iki yıldır birlikteydik kız arkadaşımla her şey son ana kadar çok iyi gidiyordu birbirimizi aşırı fazla seviyorduk birbirimiz için çoğu şeyi göze aldık. Ama son zamanlarda anlaşmazlık çıkmaya başladı ben birbirimizi seviyoruz sadece biraz zaman verelim dedim ve ayrılık gibi bir şey yaşadık. Benden bir ay sonra başkasıyla sevgili olmuş neden yaptın dedim onun bana dediği şey beni her şeye rağmen çok iyi anladı beni koşulsuz sevdi dedi yanımda oldu yardımcı oldu dedi. Şuan beni sevmediğini söylüyor ama ben hâlâ onu seviyorum bir sürü yazılar yazdım konuşmak istedim ama beni sevmeyip inanmadığını söyledi. Çünkü kendisi çok hassas… Read more »

akut
Guest
akut

Mahmut abi selamlar. Şu anlık 2 aylık bir ilişkinin içerisindeyim. Son ilişkim biteli neredeyse 6 ay geçti ve no contact sayesinde kendimi yeni bir ilişkiye hazır hissedebildim öncelikle bunun için teşekkür ederim. Şu anki kız arkadaşım da takribi o zamanlar (6 ay önce) ilişkisini bitirmiş. Ama aklıma takılan bir kaç şey var ve bu konuda sana danışmak istedim. Kızla bir gün beraber otururken bana eski sevgilisinin ismiyle seslendi ve ”a pardon hakan nerden çıktı eski en yakın arkadaşımdı” dedi. Hiç bozuntuya vermedim. Dün ise onun telefonuna bakarken, eski sevgilisiyle olan fotoğraflarını gördüm ve silmemiş. Fotoğraflar ağustostan kalma beraber gittikleri tatilden.… Read more »

merak ediyorum
Guest
merak ediyorum

Abi sevgilimle 3.5 4 aydır birlikteyiz ancak kız benimle sevgili olmadan önce friendzone dedikleri olaydaydım kızın sevgilisi vardı 2.5 yıllık ondan ayrıldıktan sonra (kız bıraktı çocuğu bu arada) bana ilgisi arttı ve sevgili olduk yaklaşık çocuktan ayrıldıktan 1.5 2 hafta sonra rebound bir ilişkide miyim acaba kız çocuğu her yerden engellediğini falan ben sormadan söyledi bunları sosyal medyada falanda bolca fotoğraf paylaşıyor benimle çocukla sevgiliyken de ilgim vardı kıza kız bunu biliyordu burada okuduklarım kadarıyla yedekte tutuluyormuşum kız boşa düşer düşmez bana gelmiş oldu yani güvenip güvenmemek arasında kalıyorum kız aşırı ilgili sevgisi üst düzey çocukla neler yaptığını bilmiyorum çocuğu… Read more »

Toprak
Guest
Toprak

. Beraber oldugum bayani eski sevgilim ile 1 5 yil aldattim. Aramizdaki kalpli mesajlari okudu.. ama ona soyledigim yalanlara inandi ( inanmak istedi). Kendisi 700 km otede yasiyordu.. ucakla kaldigim sehire her ay 1 hafta icin geliyirdu, benimle olmak icin.. Sonunda ,ondan uzaklastigimi ve eski sevgilime cok yakin oldugumu,onunla daha cok ilgilendigim icin aksesuar gibi hissetigini. Ve depresyona girdigini.. bitirmek istedigini soyleyerek ,depresyonlu bir sekilde iliskiyi bitirdi.. 2 gun sonra ona mesaj atan biri ile beraber oldu.. toplam 1 ay o adamla kaldi.. Ben surekli ariyordum..agresiftim. ama bana hayatin da biri oldugunu saklayip, onun icin iliskimizin bittigini ve arkadas olarak… Read more »

Tugay
Guest
Tugay

Mahmut Abi, kız arkadaşımın 8 aylık ilişkisi bittikten 1 ay sonra ilişki yaşamaya başladık. Şu anda 2 aylık bir ilişkimiz var. Kız arkadaşım daha önce eski sevgilisi tarafından aldatılmış. 2 hafta önce eski sevgilisinin aldattığı kıza yazdı ve durumu anlattı (eski sevgilisi ile bu kız hala sevgiliydi) Bu kız da durumu öğrenince çocuktan ayrıldı. Şimdi kız arkadaşım ile bu kız konuşmaya devam ediyor hatta bir gün oturup bu konuyu konuşmak istiyorlar. Kız arkadaşıma bu çocuğa karşı hiçbir şey hissediyor musun diye sorduğumda sadece aldatılmanın verdiği siniri hissediyorum ve bunu kaldıramadığım için geride bırakmak için yazdım ona karşı hiçbir şey hissetmiyorum… Read more »

biseylerbiseyler
Guest
biseylerbiseyler

Merhaba, böyle bir ilişki 1.5 yıl sürer mi? Yazılanlar gibi çok hızlı başladık. Biz başladığımız gün eski sevgilisinden mesaj gelmişti mesajı atan kişiyi arkadaşı olarak tanıyordum ve 1.5 yıl boyunca böyle bildim ta ki düne kadar. Eski sevgilisi olduğunu söylememesi, onunla ilgili bir kaç anı anlatması da canımı sıktı. Şimdi ne yapmam lazım?