İlişkilerde kıskançlık nedenleri ve çözümü

Daha kendine güvenli biri olmanın büyük problemleri nasıl çözebileceğine iyi bir örnek kıskançlıktır. Kadınlar erkekleri kıskandırmaya, erkeklerin kadınları kıskandırmaya çalıştığından çok daha fazla çalışırlar. Ama erkeğini kıskandırmaya çalışan kadınların bunu yapma nedeni, çoğunlukla erkeği cezalandırmak değil. Kadınların erkeklerini kıskandırmaya çalışmalarının birinci nedeni, erkeklerinin kendilerini kıskanacak kadar önemseyip önemsemediklerini test etmektir.

Sizin buna verebileceğiniz en güzel tepki ise gülüp geçmek! Ona “çok komik” olduğunu söyleyin. Neden güldüğünüzü sorarsa, onun sizin için deli divane olduğunu bildiğinizi söyleyin. Bu onu sarsacak ve sizin için daha da fazla deli olmasına neden olacak. Ve aynı zamanda bu şekilde sizden bir reaksiyon alamayacağını öğrenecek.

Yukarıdaki şekilde davranmak, bir taşla iki kuş vurur: KENDİNE GÜVENİNİZ sizi onun gözünde daha seksi yapar ve aynı zamanda sizi manipüle edemeyeceğini öğrenir.

Eğer abartı şekilde sizi kıskandırmaya çalışıyorsa, yukarıdaki yaklaşıma ek olarak, siz de onu kıskandırın. Mesela sizi elde etmek isteyen başka bir kızdan bahsedin. Ama bunu daha inanılır kılmak için birkaç gün bekleyin ki kuyruk acısından intikam için söylüyor gibi görünmeyin. Tekrar ediyorum, bunu sadece gerçekten aşırıya kaçarsa kullanın, yoksa boş yere kavga çıkarırsınız.

Bir kadın sizi sürekli kıskandırmaya çalışıyorsa, sebebi ne olursa olsun, O KADINI TERK EDİN. Bu aslında bu tür problemleri önceden tespit etmek için, kadının başlangıçtaki davranışlarını gözlemlemenizin önemine bir örnek.

Unutmayın ki eğer kız güzelse ilişkinin ilk aşamalarında hatuna birçok erkek yürüyor olacak (sizin ERKEK ADAM olduğunuzu anladıklarında kızların sizinle flört etmeye çalışacakları gibi). Mesela diyelim ki bir restorandasınız ve tuvalete gittiniz. Geri geldiğinizde bir erkeğin kızla konuştuğuna şahit oldunuz. UNUTMAYIN, SİZ BİR SÜRÜ KIZI ELDE EDEBİLİRSİNİZ VE O DA BUNU BİLİYOR. Sizi kaybetmemek için aptalca bir şey yapmayacaktır. Hiçbir kadın ERKEK ADAMı kaybetmek istemez.

ERKEK ADAM kendine güvenir ve arzu edilir. Herhangi bir ENDİŞE sinyali vermez zira ENDİŞELİ DEĞİLDİR!

Çoğu erkek bu aşamada sıçar zira kendini yetersiz hissetmeye başlar ve aynı zamanda söz konusu kadının gerçekte olduğundan daha İYİ BİR AV olduğunu düşünmeye başlar.

Kadınlar bu kendine güvensizlik sinyallerini, sizin endişeli davranış ve yüz ifadelerinizden anlar. Bu nedenle bundan sonra, böyle bir şey başınıza geldiğinde yani bir erkek sizin kıza yürürse, şöyle düşünün:
EĞER HATUNUN BENİ DELİ GİBİ İSTEDİĞİNİ VE BAŞKASINI GÖZÜNÜN GÖRMEDİĞİNİ BİLSEM NE YAPARDIM?

Muhtemelen kendi yanlarında kız olmayan ve başkasının yanındaki kızı “kazanmaya çalışan” bu erkeklerin acınası denemelerine bakıp gülerdiniz. Kadın sizin bu kadar kendinden emin olduğunuzu görünce, SİZE DAHA FAZLA ARZU DUYAR!

Ama eğer kız başkalarının ilgisinden BESLENEN tip bir kızsa, KIZI SAKİNCE TERK EDİN. KIZGINLIK GÖSTERMEYİN.

Onu yüzünüzde bir gülümseme ile terk edin. Gülümsemeniz “bir ERKEK ADAM ile şansını kendi ellerinle mahvettin, senin için üzüldüm” mesajı versin.

Böyle bir kadından daha iyisini çok kolay bulursunuz, hiç merak etmeyin.

Komik olan şu ki, böyle bir kızı sakince terk ettiğinizde, bunlar size sürünerek, koşarak vs. geri gelirler. Telefonunuz susmaz, mesaja boğulur, vs.

Ama onun için artık çok geç. Bu kadını geri almayın. NE OLURSA OLSUN BİTTİ.

Size kötü davranan bir kadına geri dönmeyin. ASLA.

Kendi beyninize “ben bundan daha iyisini bulamam” gibi yanlış ve zehirli bir mesaj gönderirsiniz.

BUNDAN DAHA İYİSİNİ BULABİLİRSİNİZ.

Kıskançlık: Kadın ve Erkek Arasındaki Temel Fark

Yol açabileceği problemler nedeniyle, kıskançlık konusuna özel bir kısım ayırdım. Hem kadınlar hem de erkekler kıskançlık gösterirler ama farklı sebeplerle.

İnsan evriminde kadınlar, erkeklerinin kaynaklarını başka bir kadına aktarma ihtimali belirdiğinde kıskançlık hissedecek şekilde adapte oldular. Bu erkeğin başka bir kadınla gerçekten seks yapmasından ziyade böyle bir ihtimalin yarattığı tehditti. Kadınlar, bebeklerinin kendilerinden olup olmadığını 100% bilirler. Bu nedenle seksin kendisinden ziyade erkeklerinin kaynaklarını başka bir kadına yönlendirmesi sorundur.

Erkekler ise kadınlarının başkaları ile seks yapmasından korkarlar zira bu kendi genlerinin geleceğe aktarılmasını riske sokar. Bir erkeğin yakın zamana kadar çocuğunun kendisinden olup olmadığını bilme şansı yoktu. Bu nedenle de erkek kıskançlığı seks aktivitesine odaklanır.

Kıskançlık çirkin yüzünü gösterdiğinde, bunu düşünün.

Ama bir kadın sizi kıskandırmaya çalışıyorsa, amacının muhtemelen sizin onu ne kadar önemsediğinizi görmek olduğunu hatırlayın. Eğer bunun çalışmadığını görürse, bu tekniği kullanmanın hiçbir zevki kalmaz.

Eğer kadının kıskandırma denemesini sizin canınızı acıtmak için yaptığını görüyorsanız, ki bu nadirdir, onu kıskançlıktan deli edecek şeyi düşünün – bir başka kadına duygusal olarak ilgi duymanız, sadece onunla gerçekten seks yapmanız değil.

Eğer siz masumken sizi kıskandırmaya çalışıyorsa, bunun sizi etkilemediğini gösterin ve bir iki denemeden sonra sizi kıskandırmaya çalışmayı bırakacaktır.

Ama eğer kıskançlığı, onun önünde bir kıza bakmak gibi bir olay ile yanlışlıkla ortaya çıkmışsa, aranızdaki sevginin ve bağın ne kadar derin olduğu konusunda ona güven verin. Kadına “sanki seks yapmışım gibi abartma” gibi bir karşılık vermeyin. Ama eğer masumsanız ve kadın sizi test etmek için kıskançlık yapıyorsa, ONA GÜVEN FALAN VERMEYE KALKMAYIN zira hatun size yalakalık yaptırmaya çalışıyor. Kadınlar drama çıkarmaya ve çok üzgünlermiş gibi davranmaya bayılırlar. Ama amaçları genellikle, sizin bu duygusal manipülasyonlar altında ezilip ezilmediğinizi test etmektir. Ve bu tür manipülasyonlara sıklıkla düşerseniz, size olan ilgisini kaybeder.

Kaynak: İlişki Sihirbazı – Kadınlarla Başarının Sırları Kitabı (Bu kitaptan bir bölümdür).

 

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

435
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
120 Comment threads
315 Thread replies
15 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
145 Comment authors
birtyHelpmeozanErbaimnUygulamacı Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Khada
Guest
Khada

Sevgilinin konuşurken, özellikle başka erkeklerle, onların koluna hafifçe dokunması normal midir?

Şimdi konuyu biraz açmak istiyorum bu davranışına bir kere şahit oldum, o da ikimizin de iş arkadaşı olan bir çocuk, iyi bir çocuk aslında ama biraz gey bir havası var.

Bugün ayaküstü bir konuşma esnasında sevgilim 1-2 kere temas etti, belki çok büyütülecek bir olay değil ama ben detaylara çok takık bir insanım ve böyle davranışlar beni partnerimden ciddi anlamda soğutuyor.

Olay büyütülecek bir olay mı yoksa ben mi çok abartıyorum?

Tajıtus
Guest
Tajıtus

Mahmut Abi merhaba,

Kız arkadaşım eski işyerinden karşı cinsten bir arkadaşıyla bulusacağını söyledi. Kahve içip sohbet etmek için. Yılda bir yada iki defa anca buluşuyorlar. Çok takılmalı mıyım ? Nasıl bir tepki vermeliyım ?

Teşekkürler.

She belong to the streets
Guest
She belong to the streets

Özgüvenim fazlasıyla yerinde tipi iyi statülü iş yapan bir erkeğim 2017 den beri redpilli her koldan takip ediyorum birsürü kız arkadaşım oldu uzun kısa süreli, fakat şu lanet olası kıskançlıktan kurtulamıyorum abi gerçekten çok yoruldum. Duygusal yatırımı düşürünce biraz azalıyor ama öyle de ilişkiden gram keyif alamıyorum. Allahaşkına yardım et bu konu haricinde hayattaki herşeyi çözdüm ama uzun ilişkilerimde hep karşı tarafı darlıyorum. Karşıdaki usturuplu kız da olsa hafifmeşrep de olsa sonuç aynı oluyor. Ya da bu herkese olurken bana fazla oluyor ve bu duyguyu kontrol edemiyor muyum? Kız arkadasımın kız arkadaşlarıyla tatile gitmesine izin vermemem çok mu abartı mesela?… Read more »

ryan
Guest
ryan

2,5 yıllık sorunsuz bir ilişkim var fakat kız arkadaşım son birkaç haftadır normalden farklı davranıyor. Hitabet cümleleri azaldı, eskiden yazmak için yer arayan kız rutinlikten yazıyormuş gibi hissediyorum, ev kalabalık diyerek aramıyor bile vs vs. bir sorun mu var dediğimde bayram olduğu için çok yoğun olduğunu söylüyor. Bunu söylerken bir taraftan da instagramda post ve hikaye paylaşıyor sık sık. Bana 2 haftadır foto atmazken instagram hikayesinde görüyorum 2 hafta sonunda. Bu gibi bir durum karşısında ne yapmamı tavsiye edersin Mahmut abi? Hislerim uzatma diyor ama 2,5 yılın verdiği bir alışkanlık da mevcut. Şu an postlarını beğenen insanlara bile bakar oldum… Read more »

Mehmet
Guest
Mehmet

Mahmut abi merhaba. Ben de kız arkadaşım da 22 yaşımızdayız. 1.5 yıllık bir ilişkimiz var. Kızın ilgisi 7/10 altına hiçbir zaman düşmedi diyebilirim. Üniversitelerin online olmasından dolayı ikimizin de sosyalliği bayağı düşük. Tek yaşıyorum ve zamanımızın çoğunu bende geçiriyoruz. Ben de rahata alışıp, çok da sosyallik arayışına girmeyerek hata yaptım, kabul. Onun görüştüğü tek kişi neredeyse bendim. Benim onun haricinde 1-2 arkadaş ve çalışma arkadaşlarım vardı. 3-4 ay önce staja başladım, haftada 3 gün. Çalışma arkadaşlarım 30-40’lı yaşlarındaki kadınlar genelde. 2 tane 30’luk ablayla öğle arası yemek yedim diye abuk subuk bir kıskançlıkla karşılaştım mesela. Kadınlar hem benden büyükler, hem… Read more »

Şehzade
Guest
Şehzade

Mahmut abi kız arkadaşım instagramda başka bir erkeğin kendisini etiketlediği bir hikayeyi alıntılayıp paylamış hoşuma gitmediğini söyledim bunda bişey yok ki gibisinden şeyler söyledi ne yapmalıyım bende aynı şekilde 1-2 gün sonra onun hoşuna gitmeyeceği bir şey mi paylaşmalıyım yoksa umrumda değilmiş gibi mi davranmalıyım

saldıray
Guest
saldıray

1 yıllık kız arkadaşım var ve ara sıra kıskanç olmadığım hakkında konuşuyor. 2-3 gün önce tekrar bu konuyu açtı bir şekilde geçiştirdim, bugün ise arabada arkadaşlarıylayken bir video attı. Videoda uzun süredir arkadaşı olan eleman kolunu kızın omzuna atmıştı. Videoyu gördükten sonra elemanın kolunun omzunda olmasının hoşuma gitmediğini söyledim. O da video anında kolu fark etmedim, araba sıkış tıkıştı gibi bir bahane sıkıp hoşuna gitmediyse dikkat ederim dedi. Cevaptan tatmin olmadım bariz yalandı ve niye böyle bir şeye izin verdiğini sordum gelen cevaplar şöyle Sen yakın arkadaşlarına kolunu atmıyor musun? Genelde olan bir şey değil bu, arkadaşlarımla böyle değilim sürekli,… Read more »

Fatih
Guest
Fatih

Abi bir önceki ilişkimde kıskançlık yaşıyordum.Mesela okulda karma bir ortamda ödev yapıyorduk.Sınıfta boylu poslu yakışıklı bir eleman vardı,benim kızda bütün sorularını ona soruyordu.Bir şey olduğunda ona yardım falan ediyordu sürekli.Fiziksel bir temas yok ama olay bu şekildeydi.Abartıyor muyum yoksa normal miyim ?

Mahmutusta
Guest
Mahmutusta

Mahmut abi 2 Aydır iyi vakit geçirdiğimiz ilgisi olan ve sevgili olduğum bir ilişki var. Erkek arkadaşları vs gibi konularda çizgimi belli ederek birebir buluşamayacağını vs belirtmiştim. Kadınlara tabi ki tam anlamıyla güvenmemiz gerekiyor fakat instagramdan takipleştiği veya beğenileştiği durumu ne zamana kadar gözden görmeyebiliriz?

Alper
Guest
Alper

Hocam merhaba, anlık bir şey yaşadım yine doğru mu yaptım merak ediyorum sormak istedim. 1.5 senelik Kız arkadaşım okuldan 2 günlüğüne memleketine döndü, bir kız arkadaşında kalıyor. Gece kızın haftaya doğum günü var, bu yüzden kutlamaya gittiler, normalde barımsı yerlere gitmesine izin vermez, sağlam ilgi çekerdim, ki kız bayadır bara gitmiyor. Evinde kaldığı kızlar erken kalkmış, bizimki diğer 2 kızla kalmış orda, fotoğraf istedim doğruydu 2 kızla oturuyordu. Sonra bu diğer kızların uydularından biri bunların masaya geliyor. Ben mekanın storyisinden görüyorum bunu, soruyorum söylüyor. 1 2 saat sonra gece eve dönerken evinde kaldığı kızlar uyumuş kapıyı duymuyor. Bizim kız ve… Read more »

Lucifer
Guest
Lucifer

Merhaba Mahmut abi sevgiliyken erkek arkadaşı olmayan bir kızın ayrıldıktan sonra erkek arkadaşı olmuşsa ve sevgilisiyle barışmadan önce erkek arkadaşıyla irtibatı koparmışsa erkek arkadaşından rahatsız olduğu için bu sevgili için sorun teşkil eder mi?

Uygulamacı
Guest
Uygulamacı

Mahmut abi merhaba, kız arkadaşım bir kız arkadaşının doğum günü kutlamasına gidecek. Bir barda kutlanacak. Kız kendisi davet etmiş. On on beş kişilik kızlı erkekli bir buluşma olacak. Bana birkaç gün önceden bilgi vermişti. İlk başta arkadaşının doğum günü diye takılmadım ama kalabalık bir ortam olacağı için oradaki kişiler kız arkadaşıma yürür mü diye geriliyorum. Bu tarz kıskanmalar gereksiz mi, böyle durumlarda ne yapmalı? Gitmesini istememek çok mu aşırı olur acaba

Erbaimn
Guest
Erbaimn

Bir kaç haftalık sevgilimin instagram hesabında 1 2 tane yurtdışında erkeklerle kulüp-bar tarzı yerlerde fotoğraflarını gördüm (benden önceydi) Kafamda soru işareti oluşturdu. Buluşmalarda ise sohbet arasında alakalı alakasız bir çok kez erkek arkadaşlarından bahsediyordu. Hatta bazı erkek arkadaşlarıyla onların sevgilileri yüzünden eskisi kadar konuşamadıklarından bahsetti. En son benle mesajlaşırken bana bir tane erkek arkadaşıyla baş başa kahve içerken fotoğrafını attı ve onun arabasıyla eve döndüğünü söyledi. Ben de bütün bunlardan rahatsız oldum ve kızda garip şeyler olduğunu düşünüp ayrıldım. Kıskandırmaya mı çalışıyordu yoksa başka bir niyeti mi vardı bilmiyorum. Kız arkadaşları da vardı ama bu kadar erkeklerle içli dışlı olması… Read more »

ozan
Guest
ozan

benim de başıma geldi böyle bi mevzu. Kız arkadaşım iş yerindekilerle akşam bişiler yapacağız dedi. ben de tamam geç olursa seni alırım dedim. evde bekliyorum ki haber verecek de gidip alacağım. bir baktım kapı açıldı girdi içeri. ee dedim haber verecektin? “ya işte iş arkadaşım emre nin yolunun üstüydü herkesi bırakıyorken beni de bıraktı, o bugün arabayla gelmiş. ”
Sonradan öğrendim ki emre ile bunlar başbaşa gitmişler. hatta benle birlikte yaşayan sevgilim bu çocuğu nişanlısından ayırmış vs. Ben işten dönüp evde doktora tezi yazarken neler dönüyomuş neler. ilk ciddi falsoda bırakmazsan geriye dönüp baktığında yaptıklarına üzülürsün.

Helpme
Guest
Helpme

Mahmut abi selam , 3 senedir beraber olduğum bir kız arkadaşım var. Kız arkadaşım çok kıskanç birisi ilk sene tepkileri uysal bi kedi gibiydi hani ilişkinin ilk zamanları ben henüz ilişki içinde olmaya alışık değilken dışarı dönüktüm kadın çevremde vardı hi hayli hatta şöyle 4 5 kişi bi araya denk gelmiştik kız arkadaşımla diğer 3 kadınla bi muhabbettim olmuştu zamanında öyle bi ortamda bulunduk o ben nasıl başa çıkacam diye stress yapıp üzülürdü ama şimdi tepkileri bir hayli fazla ve ben dışarıya dönük değilim. Misal bir kadın var bulundumuz ortamda güzel bi kadın ama o ilgi bağımlısı diyelim yani herkes… Read more »

birty
Guest
birty

Birlikte olduğum kız bugün bir arkadaşıyla kahve içip hikaye atmış (arkadaşı erkek) bunu ilk kez yapıyor.
Üstelik ona daha önce karşı cinsten arkadaşı olabilir ama bunu birebir buluşmaya taşımaması gerektiğini bundan rahatsız olacağımı söylememe rağmen. Son zamanlarda disarda arkadaşlarımla çok zaman geçirdiğim için böyle bir şeyi misilleme yaptığını düşünüyorum. Kendi aklıyla beni kıskandırma amaçlı yapıyor veya cezalandırma gibi görüyor.

Sizce ne yapmayalım?

1 6 7 8