David Goggins: Can’t Hurt Me kitabı inceleme

David Goggins disiplin ve hayatını olumlu yönde değiştirme konusunda ilham verici bir hikayeye sahip. Yazdığı “Can’t Hurt Me” kitabını okudum . Kitabın alt başlığı “zihninin efendisi ol ve imkansıza meydan oku”. Ve buradan edindiğim bilgilerle 4 bölümlük bir podcast hazırladım.

David Goggins kısaca Amerikalı ultramaraton koşucusu, triatlet, emekli Navy SEAL askeri ve dayanıklılık konusunda pek çok rekorun sahibi bir kişi.

Kitabın açıklaması:
David Goggins için çocukluğu tam bir kabustur. Yaşadığı fakirlik, önyargı ve fiziksel suistimal o zamanlar tüm gençlik günlerini kötü bir renge boyamıştır. Ancak disiplin, zihinsel dayanıklılık ve çok çalışma sayesinde kendini geleceği olmayan depresyonda, aşırı kilolu birinden ABD ordusunun elit askeri birliğinin ikonu ve dünyanın en dayanıklı atletlerinden biri haline getirmiştir. Dayanıklılık ile ilgili birçok rekor kırmıştır.

“Beni incitemezsin (Can’t Hurt Me)” kitabında bu şaşırtıcı hayat hikayesini anlatıyor ve bizlere kapasitemizin sadece %40’ını kullandığımızı söylüyor. David Goggins buna %40 kuralı diyor ve hikayesi ızdırabından kurtulmak, korkularına galip gelmek ve tam potansiyeline ulaşmak isteyen herkes için izlemeleri gereken patikayı aydınlatıyor.

Can’t Hurt Me Podcast

Hazırlayan: Secret

Kitabın ingilizce orjinalini satın almak isterseniz link burada.

Kendi yazdığım “Adım adım disiplin” kitabında da benzer konulara değinmiştim, ona da  buradan ulaşabilirsiniz.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Author: Centilmen Kulübü

Secret kendini daygame ve kadınlarla ilişkiler konusunda kişisel gelişime adamış bir kişidir. www.centilmenkulubu.com sitesinin sahibi ve kendine bu konuda bir misyon edinerek tüm tecrübeleri ışığında yazdığı iki kitabını da bu site üzerinden okuyuculara sunmaktadır.

28
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
9 Comment threads
19 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
20 Comment authors
P3rf3ctİclalİsmailAlphasonArda Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
blackrogue
Guest
blackrogue

Siteyi incelerken edindiğim bir izlenimden yola çıkarak, görüyorum ki “disiplin” adı altında paylaşılan ve daha çok kişinin içsel pratiğine odaklanan konulara gelen yorumlar , “abi bi kız var” adı altında gelen yorumlara kıyasla çok az. Buradaki çoğu kişi kolay yolun veya sihirli bir hapın peşinde. David Goggins, Jocko Willink, Leif Babin, Jason Statham vs. bu adamların hayatına bakarsanız görebileceğiniz sihirli bir hap yok. Tek şey var o da muazzam disiplinli olmaları. Red Pill ile tanıştıktan kısa süre sonra gerçekler acı geldiğinden geçici bir süre boşluktaydım. Bana yardımcı olan tek şey disiplindi. Gerçekten de erkeği deşarj eden bir şey, hafife almayın.… Read more »

Mahmut Abi
Admin

Sadece disiplin değil kadın – erkek ilişkileri konusunda en etkili ve temel yazılara gelen yorumlar da çok az.

Darkwolf
Guest
Darkwolf

Çünkü burayı okuyan takip eden çoğunluk kadın-erkek ilişkileri için okuyor anlamaya çalışıyor maalesef. Olayın kendilerinde bittiğini, başarısızlıklarının kendilerinden kaynaklandığını, önceliğin kendi ruhsal duygusal durumunu iyileştirmek olduğunu kabullenmiyorlar ya da kabullenmek istemiyorlar. Söyleyince de eksi yiyoruz. Şu sitede elli sefer belki 100 sefer denmiştir önceliğiniz kadın olmasın,kendinizi geliştimek olsun diye. Zaten gerekli gelişimleri göstermezsen hayat sana negatif şekilde bunu sunuyor ve başarısızlık olduğu gibi devam ediyor. Bak ben de başarılı sayılmam eski kafa yapım da çok aptalcaydı hep suçu başkasında arardım ne zaman ki buraya denk gelip gerçekleri öğrendim rahatlama geldi. Sihirli hap diye bir şey yok. Bir özveri, çalışma,disiplin olmadan… Read more »

Zelda
Guest
Zelda

Darkwolf; benim kizlar onceligim degil. Yaklasik bir senedir de kendime yogunlasmis durumdayim 10 kilo falan verdim, haftada 3-4 kez spor yapiyorum, sigarayi biraktim tam bir sene oldu. Oyun oynamayi biraktim. Isimde guzel bir terfi aldim. Sitede yazilanlari yanlis algilamamdan dolayi sanki hayatim duzene girince kiz olaylari kendiliginden cozulecekmis gibi geldi ama hic oyle olmadi. Kiz arkadas ya da tabak konularinda birkac girisimim olsa da 1 sene oncesine ile ayni hatta daha kotu bir durumda sanirim. Onceden ezikce de olsa daha cok kizla sohbet ederdim. Belki oyle olmasindansa simdiki gibi hic olmamasi daha iyidir. Aldigim ders su; hayatinizi yoluna koysaniz bile… Read more »

Darkwolf
Guest
Darkwolf

@zelda benim kastettiğim de zaten hayatın düzene girince hemen kızlar boynuna atlayacak değil. Zaten öyle bir şey söz konusu da değil. Kimse oturduğun yerden gelip de sana yazmaz, ben de eski kafa yapısında hep red yemenin verdiği kafayla gelsin onlar açılsın,ben uğraşmam vs diyordum. Elbette ki onlar için de sen uğraş vereceksin,amenna. Ama mesela şöyle bir yanlış algı var. Çoğu da İnsel kafa yapısı zaten. Ben kendime odaklanmayayım,kendimi geliştirmeyeyim,düzene girmeyeyim gelsin kızlar beni bulsun. Beni niye istemiyorlar? Bu tamamen ütopik. Mesela kendi durumumu örnekleyeyim. Yaşım 27, atanamadım. İşim yok. Hayatım düzende değil. Babadan kopuk feminen büyüdüm. 10-12 senedir uykudaydım. Ben… Read more »

yeşilzeytin
Guest
yeşilzeytin

@Darkwolf Aga yorumlarda 2 tabağıyla ilgili soru soran eleman sen miydin ben nickini benzettim ama hangi başlıkta yorum yaptığını unutup yanıtlayamadım. Sen isen başlığı yanıtlarda yazarsan sevinirim.

Darkwolf
Guest
Darkwolf

@yeşilzeytin yok ben değilim birader. Şu an tabak yapacak durumum yok maalesef. İnşallah başka sefere. Durum olursa sana da yazarım. 🙂 🙂

Kaptan
Guest
Kaptan

Bunun bir diğer sebebi de ailelerin biz zorluk çektik o çekmesin kafasını abartıp çocuklarını kırılgan kar tanesi gibi büyütmesi, üniversite okuyup fatura yatırmayı bilmeyen, kendi çamaşırını yıkamaktan yatağını toplamaktan aciz erkekler var, 30 yaşında olup çocuk adam kafasında erkekler var, 18-28 arasında bir erkek hayatın gerçeklerinden kaçıp kendini bilgisayar oyunları, porno, mastürbasyon ile uyuşturabilir ancak gözünü açtığında hiç bir tecrübesi ve birikimi olmayacağı için oldukça zor zamanlar yaşayacaktır diye düşünüyorum

dribblingmaster
Guest
dribblingmaster

RPnin en güzel yanı gerçekten sihirli bir hap olmaması, çalışan eylem planı sunması ama dsiplinsiz bir işe yaramaması, böylece toplumda her zaman varolacak, kendini geliştirmeyen tembel erkek nüfus arasından sıyrılıp sivrilebilirsin, gerçekten depresyon hapı gibi bir hap olsaydı yığından bi farkın kalmazdı..

Arda
Guest
Arda

Çok yerinde bir yorum, elde olsa da 20 kez beğenebilsem. Günümüz erkeklerinin mücadele etmesi gereken en büyük sorunlardan birisi disiplin ve öz-irade sahibi olmamak.

Başarı, çok basit rutinlerin her gün tekrarlanmasının bir sonucudur.

Green Line
Guest
Green Line

buradaki adami ve yolculugu hakkiyla anlayan birinin hayatinin degismemesi imkansiz…

Sedat
Guest
Sedat

bazı insanlar hergün %100 disiplinli olacağına inanıyorlar bu bazı günler %90 olur bazı günler %80 bunu hergün %100 yapamıyoruz diye % 0 kalmayı tercih eden çok insan gördüm.

Mahmut Abi
Admin

Bu zaten standarttır. Onu bırak zengin olamayacağım diye aslında iyi maaşa çıkabilecek iken fakir kalan çok adam gördüm ben.

Kaptan
Guest
Kaptan

Çok güzel kızlarla beraber olamayacağım uğraşmaya gerek yok diyip ortalama kızlarla bile beraber olamayan erkek sayısı da az değildir

Mahmut Abi sen bir yerde bir konu hakkında bu tip kız azımsanamayacak kadar var demiştin sonra mesela %10 azımsanamayacak bir oran demiştim başka bir durum için bir çok kız bunu önemser demiştin (zenginlik ya da maddi durum için demiştin sanırım) burada ki bir çok ne kadar oluyor mesela

Anakin
Guest
Anakin

Bunun da nedeni bence şu an yotubedakı saçma “online guru”lar. Dan lok, Grant Cordone gibi sahtekar herifler. Adamlar diyor ki “siktir edin işinizi, kollecller, üniversiteler hepsi saçma. siz bana aylık 40 bin dollar verin size sales close öğretiyim ben”. Ve bu mentalitede olan saçma-sapan motivasyon videoları.

Redpill Bağımlısı
Guest
Redpill Bağımlısı

Mahmut abi yaklaşık 9 aydır kırmızı hapı benimsedim diyebilirim lise son sınıf öğrencisiyim.
Şöyle bir sorunum var son 4 aydır spor yapamıyorum günlük ders çalışma dershane vb düzenden dolayı.Küçük vakitler kalıyor evet evde spor yapabilecek kadar fakat onun yerine uzanıp dinlenmeyi tercih ediyorum.
Çok önemli olmasa da vücudun oyunla birleştirip çok ekmeğini yedim. Sorum şu ki bu sene sporu bırakmak sınavdan sonra tekrar dönmek ne kadar mantıklı cevaplarsan sevinirim

Mahmut Abi
Admin

Sınav için sporu bırakmak oldukça mantıklı bir harekettir.

Forlan
Guest
Forlan

Katılmıyorum . Antrenman şiddetini azaltabilir belki günde antrenman süresi 20 dakikaya kadar bile inebilir ama bırakmamak lazım o yaptığın spor diğer işlerindeki verimi de artırır emin ol.

AdanalıAlfa
Guest
AdanalıAlfa

Forlan, en son hangi önemli sınava girdin bilmiyorum hocam ama sınav psikolojisi sporla yürütülecek bir olay değil, sınav daha çok zihinde kazanılıp kaybedilen bir savaşa benzetilebilir, enerjiyi iki farklı yere bölmek verimi azaltacaktır, ikisini bir arada yürütebilen varsa bu mükemmel fakat her yerde olmak isteyen hiçbir yerde olamaz dedikleri söze benzer şekilde düşünüyorum ben bu konu hakkında

dribblingmaster
Guest
dribblingmaster

O yaşlarda metabolizma hızlı oluyo yemene dikkat edersin spora ara verdin diye hemen göt göbek olmazsın büyük ihtimalle. Ağırlık kaldırıyosan kas hafıza diye bişey var ayrıca tekrar başladığında ilk kez başlayandan daha iyi gelişim sağlarsın. Önceliğin seni hayatının sonraki safhasında statü olarak ileri taşıyacak olan sınavın olmalı…

Invinicible
Guest
Invinicible

Bence sporu yaşam tarzı olarak benimsemek lazım. Ben ikisinin birlikte yürütülebileceğini hatta derslerinde avantaj sağlayacağını düşünüyorum. Sporun sağladığı fiziksel ve zihinsel enerjiyle daha verimli çalışabilirsin ki çoğu üst düzey şirket yöneticileri vs. düzenli egzersiz yaparlar günlerini daha verimli hale getirmek için. Onlardan daha yoğun bi hayatın olduğunu pek sanmıyorum.

Alphason
Guest
Alphason

18 yasindaki bir adam 1 yıl sporu bırakıp bütün enerjisini sınava verirse 1 yıl kaybetmek yerine iyi bir üniversite kazandıktan sonra geri kalan 50 yılını kurtarabilir 19 yaşında en kral salona da gidebilir bunun için 1 yıl soyutlanmaya değer.

Quant
Guest
Quant

20 li veya 30 li yaslarda gelen ruhsal krizlerden nasil kurtuluruz veya bu krizler gelmeden onlemi nasil aliriz ?

Quant
Guest
Quant

Air Force e giriyor ama sudan korktugu icin eleniyor.Sivil hayata bocek temizleme isine giriyor.Lokantada bocek temizlerken uzerine dokuluyorlar ve o gun kendinden tiksiniyor.Evde dustan cikinca Navy Seal komutanin ” Bizler siradanligin odullendiirligi dunyada yasiyoruz , bu Sealler Siradaligini def etmis kisiler diyor ” Askeri merkeze gidiyor Navy Seal Recruiter ona ” 150 kilosun max 100 olmalisin diyor” sonra 3 ayda 50 kilo veriyor 6 saat bisiklet 2 saat kosu 2 saat yuzme Gunde 800 kaloriden az alarak. 3 defa Navy Seal secmelerine katiliyor ilk 2 sinde hastanelik oldugu icin eleniyor son sans verildiginde ise egitimde dizleri yine hasarlaniyor ve kan… Read more »

İsmail
Guest
İsmail

Kitabın bir de Türkçesi olsa.

İclal
Guest
İclal

Merhaba, cant hurt me kitabı 12 yaşındaki bir çocuk için uygun mu?

Mahmut Abi
Admin

Uygun olduğunu sanmam.

P3rf3ct
Guest
P3rf3ct

Bu adaman adam