Pırlanta gibi mutsuz erkekler, piç gibi it gibi mutlu herifler

33 yaşında biri şöyle yazmış:

Kendimden ve çevremden gördüğüm kadarıyla hep paralı ya da karaktersiz erkekler evliliklerinde mutlular. Tabi istisnalar kaideyi bozmaz. Parasız erkeği yalnızca annesi sever misali … Adam zengin, itin teki ama karısı kocasından başkasını görmüyor. Ya da adam şerefsizin teki zengin değil ama bu tip te hep mutlu tapılıyor adeta bu tiplere. Hadi parası olanı anladık karşı taraf kullanıyor bu durumu peki ya şerefsiz itlik yapan insana neden tapılıyor anlamış değilim. Ciddi anlamda pırlanta gibi insanlar (erkekler) tanıyorum ya mutsuzlar ya boşanma aşamasına gelmişler ya da boşanmışlar. Karılarına lüks hayat sunamayan çoğu erkek, evliliğinde mutsuzlar, sevilmiyorlar ve sayılmıyorlar.

Bunu yazanın, kadınlarla başarılı erkeklere karşı hıncını ve kıskançlığını hissedebiliyor musunuz? Kullandığı kelimeler, “karaktersiz”, “it”, “şerefsiz”, vs. Bunun efendi çocukların geliştirdiği bir savunma mekanizması olduğundan daha önce bahsetmiştik. Kendileri gibi “iyi çocuk” (pırlanta gibi erkek) olmayan erkeklere bu çamurları atarak üste çıkmaya çalılıyor. Aslında “ben bu kadar iyiyim, farklı olmak için en efendi benim ama neden onlar kazanıyor?” diyor.

Şimdi pırlanta gibi çocukların erkekliklerinden utanır hale gelmeleri ve erkekliklerinden başarı ile kurtulmaları sonucunda, meydanın erkekliklerinden utanmayan piçlere kaldığından da daha önce bahsetmiştik. Piçi çekici yapan kötülükleri değil, erkekliklerinden utanmamaları. Koca bir Pook’un Kitabı bu konu etrafında dönüyor:

İyi çocuklar mı piçler mi olayına bir şey ekleyeyim: piçler kazanıyorlar zira kendini beğenmiş duyarsızlıklarında, ham cinselliklerini hiçbir zaman saklamıyorlar. İyi çocuklar ise duyarlılıklarında cinselliklerini saklıyorlar zira bunun kadınları ezdiğini düşünüyorlar.

Fakat iyi çocuk bunu göremez, görse zaten “iyi” kalamaz. İyi çocuk kendisini erkeklikten arındırdığını kabul edemeyeceği için, karşısındaki adamlarda çekici olanın kötülükleri olduğunu, kötülük “sevici” oldukları için de kadınların kötü olduğunu düşünürler.

Karılarına lüks hayat sunamayan çoğu erkek, evliliğinde mutsuzlar, sevilmiyorlar ve sayılmıyorlar.

Bu erkeklerin mutsuz olma sebepleri lüks hayat sağlayamamaları değil, sağlayıcılıkları hariç çekici bir taraflarının olmaması. Olmayan çekicilik yerine ödemeleri talep ediliyor ve bu talebe de boyun eğdikleri için daha da yeriliyorlar. Daha önce de belirtmiştik: Özellikle evlilikte, bir kadını mutsuz etmenin en kolay yolu, onun her istediğini yapmaktır. Özellikle de bu istekler sizin gücünüzü aşıyorlarsa.

Yanlış anlamayın. Bir evlilikte seks ve finans en önemli şeylerden ikisi. Bu ikisi kötü ise o evlilik kötüye gider. Ama bu arkadaşın bahsettiği sorunu yaşayan insanların büyük kısmı normalde orta ve ortanın üstü insanlar. Yani görece olarak paraları yok değil. Bu adamlar, omurgalı olmadıkları için sevilip sayılmıyorlar. Güçlerini aşan bir lüksü sağlayamadıkları için değil.

Haldun Abi bu pırlanta gibi mutsuz erkekler ile onların mutsuz karıları konusunu, 20 sene önce Magandalar Kadınları Daha Çok Mutlu Ediyor yazısında anlatmıştı:

Örneğin izlediğim ailelerin en mutlusu, en çok para kazanını olsaydı ve mutsuzu da en fakiri çıksaydı, bilimsel açıdan iş çok kolaylaşacaktı. Bana yıllık maaşını göster, sana ne kadar mutlu olduğunu söyleyeyim deyiverecektik. Ama bu kadar kolay olmadığını biliyoruz.

Sonunda aşağıda anlatacağım noktaya geldim ve en azından, bizim “maganda” diye adlandırdığımız türden bazı insanların, kadınlarına “aydın” diye adlandırdığımız kişilerden daha doğru davrandıklarına inanmaya başladım.

Hayır maganda olmamız gerekmiyor. Ama magandaların her şeyi yanlış yaptıkları saplantısından kurtulup, onları incelememizde hatta bazı davranışlarından ders almamızda hiç bir sakınca yok.

Öncelike bir kadınla evli ya da uzun bir ilişki içindeyseniz vereceklerinizin sınırını çok iyi çizin ve bu sınır aşıldığında ölümü bile göze aldığınızı çok ama çok açık bir dille belirtin (ve gerektiğinde uygulayın).

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

74
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
18 Comment threads
56 Thread replies
3 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
28 Comment authors
itekRedEfeNobodygenghis khan Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Nanza
Guest
Nanza

Yazı için teşekkürler. Burda tam olarak ne demek isteniyor? :

“bu sınır aşıldığında ölümü bile göze aldığınızı çok ama çok açık bir dille belirtin (ve gerektiğinde uygulayın).”

Maykıl
Guest
Maykıl

Abi dolar ve Euro Yarra yemiş vaziyette. Şuan karı kız işlerine ne vaktim var ne de param. Bana ve benim gibilere verebileceğin en büyük iyilik ingilizce nasıl öğrenilir konusunu ayrıntılı bir şekilde anlatan bir makale veya kitap çıkartmak olacaktır. Emeğinizin karşılığını ödemeye hazırım. Yeter ki kitap pratikte işime yarasın. Hepinize iyi günler dilerim. Güç sizinle olsun.

Gökhan
Guest

Nasıl mutlu olsunki insanlar altın olmuş 670 kafa olmuş 1500 ekonomik sorun ve sıkıntılar daha da artacak gibi duruyor. Mesela Mahmut abiyle görüşme ücreti bile ilk zamana göre yükseldi neden? Maddi durumlarla alakalı. Seks hayatının ve ekonominin kötü olduğu yerde evlilik kötü gider demişsin.Bu anormal giden hayat düzeninde, kaosun arttığı ekonominin eridiği ve erkek adam olmanın çok daha önemli olduğu bir zamandayız, bununla ilgili detaylı bir yazı bekliyorum. Adamın parası yok, ekonomik sorunlar derinlestikce her seyden uzaklasmis, baska bir işe koyulmaya gücü, hevesi ve isteği kalmamış, hayattan umudunu kesmiş. Ekonomik kaos arttıkça güçlü kalmak zorlaşıyor

Ahmet66
Guest
Ahmet66

Yazdıklarına kelimesi kelimesine katılıyorum. İmzamı atarım.

liberteryen
Guest
liberteryen

Bazı şeylerin dolarla euroyla ülkeyle alakası yok. Latin Amerika’da da bizdeki sorunlar senelerdir var ama millet daha mutlu hayattan zevk alıyor.

Gökhan
Guest

Bizim ülke kaar değişken olduğunu düşünmüyorum, ortadogudasin hala var olup olmama mücadelesi çığlıkları atan bir ülkedeyiz. Diyelimki bir yere altın borcun var ve her geçen gün artıyor ütopik olmaz mı? Petrol fiyatları, gıda fiyatları ülkede yandaşliktan prim kazanilmasi, hak hukuk kalmaması pirlanta gibi mutsuz erkekler ortaya cikarir. Mahmut abiden bana şöyle okkalı bir cevap bekliyorum ağzımın payını verecek cinsten.

liberteryen
Guest
liberteryen

birader varolup olmama mücadelesi ne gören de burayı Afrika veya yemen Suriye gibi ülkeler zanneder. Türkiye çalkantılar yaşasa da emeginle güzel yerlere gelebileceğin büyük bir ülke. Ayrıca vasat adam değilsen her yerde tutunursun.

Lyku
Guest
Lyku

Bu konuda eski adamları örnek almak lazım bence. Eskiden de çoğu zaman insanlar ekonomik sıkıntı çekiyordu. Ama evin erkeği masaya yumruğunu vurup, gerekiyorsa kuru ekmek ile doyarız dediğinde kadının sesi çıkmıyordu.

Şimdi öyle bir noktaya gelenler var ki sanki bmw almasa hatun yüzüne bakmayacak sanıyor. Yok hocam öyle bir şey. Kaldı ki aksine bu süreç ikili ilişkiler konusunda çok güzel de bir fırsat. Şu dönemde senin en yok zamanında senin yanında olan kadın ile evlenilir, yok şu parasızlıkta sana bir de duygusal sıkıntı yaratıyorsa al sana kırmızı alarm.

ID-44100
Guest
ID-44100

Geçenlerde, okuduğum özel okulda, zamanında BMW i8’i olan çocuklarla takılan ve cidden babadan zengin olan bir kız bana aşık olmuştu ben sadece fb kafasında ilerleyince ayrıldı benden.

Yani ona sunduğum hiç bir zenginlik yoktu basbaya zengindi benden ama istiyordu beni.

ID-44100
Guest
ID-44100

Teodor’un yazdığının aynısını demek istemişim ama -3 yemişim nasıl kafalar var burada 😀

Teodor
Guest
Teodor

Bir sene içinde dört farklı kadınla oldum ve benim gözlemim kadınlar sadece sizin ona nasıl hissettirdiğinize bakıyor. Hayal gücüne oynayın. Zengin olmasanız bile varlıklı bir adam sinyallemesi yapın. Asla kendinizi aşağı düşürmeyin. Cinselliği pozitif anlamda sürekli aktif tutun ama kadına fahişe gibi hissettirmeyin.

Suat
Guest
Suat

Bu neden eksilenmis anlayabilmiş değilim.
“Kadın sizin ona nasıl hissettirdiğinize bakar.”
Bu kadınlarla iletişimin temeli bile olabilir.

Teodor
Guest
Teodor

5 oldu mesela. Seks yapan adam otomatikman başka seks kapılarını aralıyor. Para parayı çektiği gibi seks de seksi çekiyor.;)

Sınıf öğretmeni
Guest
Sınıf öğretmeni

Yürüme davetiyesi yazılarını defalarca okudum. Tabi yorumları da. Biri yorumlarda ” kızla tanismaya calistigimda kendimi para dilenen dilenci gibi hissediyorum” yazmış bende aynen böyle hissediyorum ve düşünüyorum. Tanımadığın kızın yanına gidiyorsun ve tanışmaya çalışıyorsun !!! Bu ancak bu serserinin yapabileceği birşey. Kız senin hakkında ne düşünüyor bu yaptığında sence. Ezik serseri it kopuk veya acınası yaratığa bak dediğine eminim.

Urascimenli
Guest
Urascimenli

ne alakası var kızın ne düşündüğünden sanane nasıl tanışalım ınstagram denen saçma sapan sanaldan yazınca mı ? muhteşem oluyoruz olması gereken gerçekte tanışmak kadınların ne düşündüğü önemli değil sen ne istiyorsun önemli olan bu.

Diesel
Guest
Diesel

Yoo hiçte öyle demiyor. Genellikle “hahahaha ne kadar komiksin ya ne okuyorsun sen?” Gibi cevaplar alıyorum. Tabi “merhaba böğyan tanışabülürmüyüz” gibi giriş yaparsan dediğinin olma şansını arttırırsın

...
Guest
...

Ben de bu yüzden hayat oyunuyla tanışıyorum genelde

Erkek
Guest
Erkek

@Sınıf öğretmeni “Tanımadığın kızın yanına gidiyorsun ve tanışmaya çalışıyorsun !!!” Özelli bu kısım çok can alıcı “tanışmaya çalışıyorsun”, “acınası yaratığa bak dediğine eminim.” Şu yazdığın cümlelerden kızlara yürümek senin için nasıl bir şey olduğunu anlatıyorsun. Bu senin kendi doğrun, kendi gerçeğin. Kızlara yürümek dediğimiz şey sadece onlarla konuşup muhabbet etmek, bu kadar. Onlarla konuşup muhabbet ederken sadece günlük havadan sudan muhabbetler ediyorsun, nasıl erkek arkadaşlarınla günlük muhabbetler edip geyik yapıyorsanız kızla da durum aynı. Ondan bir şey istiyor veya dilenmiyorsun. Sadece goygoy, geyik muhabbet ediyorsun. Eğer konuşma eğlenceli sıcak bir muhabbetle geçiyorsa onu buluşmak için bir yerlere davet ediyorsun. Onu… Read more »

Sınıf öğretmeni
Guest
Sınıf öğretmeni

Şu var ki. Tanımadığın biriyle gidip konuşma başlatiyorsun sokakta !! Bu sence de tuhaf değil mi ?? Taciz değil mi bu ?? Kendime bunu yakıştıramıyorum.

Sefyos
Guest
Sefyos

Tanimadigin biriyle sohbet başlatmak neden taciz olsun. Gayet de normal başka türlü hiç tanımadığın insanlarla nasil tanışacaksın. Bakkala girince taciz olur diye fiyat sormaya da utaniyor musun?

Sınıf öğretmeni
Guest
Sınıf öğretmeni

“Eğer konuşma eğlenceli sıcak bir muhabbetle geçiyorsa onu buluşmak için bir yerlere davet ediyorsun” bunu tam olarak ne zaman yapıyorum ?? Hemen o an mi?? Hadi bı yerlere gidelim mi ? Yoksa telefon isteyip uzaklaşıyor muyum ?

Erkek
Guest
Erkek

Kızlardan değil de yeni tanışıp iyi arkadaş olduğun erkek arkadaşlarından yola çık. Onlarla ilk tanışma nasıl gelişti? Tanımıyordun ama bir sebepten ötürü konuşma başladı ve gerisi geldi. Gerisi gelmişse seninle o arkadaşın arasında demek ki muhabbet iyi geçmiş. Eğer iyi geçmeseydi zaten o erkekle konuşmaya devam etmezdin. Aynı olay kızlar içinde geçerli. Artık kızlara öcü olarak değil de insan olarak bakmayı, onlarında zayıflıkları ve bir sürü öz güvensizlikleri olduğunu unutma. Sen ne kadar kaygılı, stres içersine giren korkan ruh halindeysen emin ol çoğu kız da bu durumda. Hatta sen kıza gidip konuşmaya başladığında kızın senden daha çok utandığını çekindiğini görünce… Read more »

Maykıl
Guest
Maykıl

Mahmut abi ben pook kitabını aldım yaklaşık yarım saattir bekliyorum ama hala kitap gelmedi.

BlackLack
Guest
BlackLack

Yazıyı okumaya bile gerek kalmadan hemen başından anlaşılıyor durum.
Kendinizi başkalarıyla kıyaslamayı bırakın,Sadece kendinize odaklanın diye bas bas söylendi Sitede.

Lyku
Guest
Lyku

1.Yazıda katılmadığım bir şey var hocam. Bu yakınmayı yapan arkadaşların gözden kaçırdığı şey gerçekten mutlu olduğun dönemde bunu çevreye bağıra bağıra duyurmaya çalışmıyorsun. Aksine bir kadın sürekli kendisini öne çıkarıp foto atmaya başladıysa bu sıkıntı sinyali anlamına geliyor. Bu arkadaşlar genelde bu yorumları yaparken insanların internete koydukları foto ve videolara göre yapıyor. Cebinde yol parası olmayıp oradan buradan arak spor araba fotoları paylaşıp altına yeni oyuncağım yazan adam gördüm. Ona göre düşünmek lazım ne kadar gerçek internettekiler. 2.Bu arkadaş milletin mutluluğuna neden bu kadar takılmış ki. Bence herkes mutlu olsun. Ben de mutlu olayım. Başkası benden daha mutlu diye üzülmektense… Read more »

Grienovic
Guest
Grienovic

Abi bir kız var(Dı) işte bayağı ilgi işaretleri gösteriyordu fakat tabak çeviriyordu ve bunu bana direk söylemese de benim bulunduğum yerde ( arkadaş ortamı) söylüyordu. Yüz yüzeyken mükemmel gidiyorduk temas dokunma şakalaşmalar tıkırında gidiyordu hatta dışarıdan gören sevgili sanırdı bile fakat Yakın zamanda ” bana sürekli yazıyorsun da gördüğün gibi zoraki yazıyorum rahatsız oluyorum ” demişti. Bunlardan dolayı iletişimi temelli kestim ( bu site ile tanışmadan önce bilmeden biraz evham yapmıştım 🙁 ) ancak kestiğimden beridir çok ufak ta olsa bir ilgi işaretleri vardı ( derste hoca benimle ilgili bir soru sorduğunda benden önce yanıt vermesi vb. ) bende bugün… Read more »

Not Elegance Gentleman
Guest
Not Elegance Gentleman

”Bir kadın sana çapkın mısın diye soruyorsa bil ki çapkın erkeklerden hoşlanıyordur.

Peki sen bunu duyunca ne yapıyorsun?

Çapkın değilmiş gibi davranıyorsun ve tüm çekiciliğin içine EDİYORSUN.

Kadın ÇAPKIN olan erkeği isteyip, aldatılmayı istemez.”

Abi bu söz için ne düşünüyorsun. Mesela bazen annem ve arkadaşları bana çok çapkınsın sen eskiden böyle bir çocuk değildin, efendiydin gibi şeyler söylüyorlar. Bende bazen düşünüyorum, acaba yakınımda ki insanlarda mi bana shit test atiyor diye?

Umut
Guest
Umut

Mahmut abi bence durum biraz karışık gibi. Çünkü biz camiada olarak belki de 70 tane kadına yürüyoruz bunlardan 10 tanesinin ilgisini çekip 2 tanesiyle seks yapıyoruz belki de. Ama topluma bakıtğımız zaman (özellikle genç üniversite kesmi için söylüyorum orada olduğumu için) adamlar hayatları boyunca 4-5 tane kadına yürüyp yatırım yapıyorlar, uzun ilişki yaşıyorlar ve sekse de ulaşıyorlar. Biz ise bunu yapmak için onlardan daha çok deniyoruz ama oran olarak baktığımız zaman onlar daha başarılı gibi. Bunu anlamıyorum işte. İşin doğrusu 4-5 tane ile baya vakit geçirip yatırım yapıp ilişki mi yaşamak yoksa 70 kere deneyip mi almak diye kafam karışıyor.

Spartacus
Guest
Spartacus

Kız sevişmem derken öpüşme olmaz dedi ama her şey olur dedi

genghis khan
Guest
genghis khan

Abi merhaba, üniversite son sınıfta okuyan 21 yasinda bir gencim. Çevremdeki kadinlarin çoğu serseri gözüktüğümü/olduğumu söylüyor, tek gecelik/FB ilişkilerde sorun yaşamıyorum. Hep böylesi denk geliyor ve ben ciddi ilişki istiyorum. Bu Vibe sebebi ile ciddi ilişki yapılacak kadınlar bana gelmiyor. oyun dışı Davranışlarım,sonra oyunum gerçektende serseri ve maskülen bir şekilde.
Ancak bu benim ciddi ilişki yapmama engel. Davranışları yani kendimi degistiremiyorum. O zaman nasıl bu imajdan çıkabilirim?

Nobody
Guest
Nobody

Merhaba Mahmut abi;Maddi durumu iyi,tek yaşayan,spor yapan biriyim.Sosyal bir insanım ve yıllarca kültürel anlamda birikimler edinmeye çalıştım.İnsanlar çözümcü yaklaşımımı,olaylara bakış açımı ve zekamı her zaman överler.Köprüaltından “tiki” diye adlandırılan her ortama girip çıktım dolayısıyla hiçbir yabancılık çekmem .Çok şey hakkında bilgim vardır ama birçok şeyi çok iyi bilirim.Ben hem piçim hem iyi çocuğum.İki terimi de yeterince duydum.-Durumu yeterince iyi açıklamak için kendimi, başkalarından duyduğum cümlelerle anlatıyorum -Bastırdığım(ya da bastırmaya çalıştığım)bir duygusallığım var ,24 yaşıma rağmen Türk Klasik Müziklerini ezbere bilirim ama iyi olan modumu korumak adına dinledigim oldschool rap kavramını metal ile değiştirdim ve cidden bundan zevk alıyorum.Tipim hakkında çok… Read more »