İlişkilerde Duygusal Yatırım nedir? (Erkek Adam Podcast)

Bu bölümde duygusal yatırım yazısından bahsettik. Daha önce sitemizde yayınladığımız duygusal yatırım yazı dizisini direkt çevirmiştim ve Erkekler İçin Uzun Süreli İlişkiler kitabında bu konuyu ele alırken, o serinin sadece ilişki başına odaklandığını fark edince kitapta o bölümü yeniden yazdım. Burada da, Wouju’nun kendine özgü aşırılıklarından ayıklayarak ele alıyorum.

Podcast Youtube yayını aşağıda. Yayını spotify kanalımızdan da dinleyebilirsiniz. Yayının daha fazla insana ulaşmasına yardımcı olmak, bu tür yayınların devam etmesini desteklemek için Youtube kanalına abone olabilirsiniz, videoyu beğenebilir ve yorum bırakabilirsiniz.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

58
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
22 Comment threads
36 Thread replies
4 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
24 Comment authors
Free PrivateAnonimAnonimkanırtaninekAnonim Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
namS
Guest
namS

2 kere dinledim. Şimdi daha net anlıyorum hatamı.

kkkkk
Guest
kkkkk

Selam Mahmut Abi, Ben de daha önceden kadınların analiz yeteneklerinin yüksek olduğunu, bizim gerçekten güçlü mü yoksa güçlü davranmaya mı çalıştığımızı anladığını okumuştum. Videoda kısa da olsa buna değinmişsin sanırım. Bu durumda mesela eski sevgiliyi geri getirmeye çalışırken her ne kadar duygusal yatırımı yapsak da sanki ondan arınmış, hayatımıza mükemmel devam ediyormuşuz ve kız hiç aklımıza gelmiyormuş gibi yapıyoruz. Burada biraz çelişki yok mu? Yani ”bir karaktere sahip olana kadar onun taklidini yap” olayı var ya, kız buradaki yapaylığı anlamıyor mu? Zira ben de kadınların analiz yeteneklerinin bunu ayırt edebileceğine dair bir yazı okumuştum. ”Kadınlar, senin gerçekten erkek mi olduğunu… Read more »

brothersinarms
Guest
brothersinarms

Selamlar Mahmut Abi. Yaklaşık 3-4 gün öncesine kadar 1 hafta boyunca Instagram’dan bana yazan güzel bir kızla konuşuyorduk. Kız ilk başta yazdığında nerede kaldığımı sordu. Sonrasındaki gün hikayesine cevap mahiyetinde ben de onun nerede kaldığını öğrendim. Kendisi İstanbul’da, ben İzmir’deyim. Birkaç günlük konuşma boyunca bana biseksüel olduğunu ancak arada bir erkek arzuladığını ve bu yüzden yazdığını söyledi. Konuşmamız boyunca meseleyi sextinge çekmeye çalıştı. Ben de karşılıksız kalmasın diye onun kadar olmasa da sextinge girdim. Arka arkaya nude’lar ve sexting denemeleriyle muhabbeti sürdürdü. Ben kendisine İzmir’e gelirse buluşabileceğimizi belirttim. Birkaç gün içerisinde verdiği cevaplarda biraz ilgisizlik gözlemledim ve en sonunda attığım… Read more »

Hamza
Guest
Hamza

Bu siteye herkes soruyla geliyor ama ben teşekkürle gelmek istedim. Bundan 3 sene önce okumaya başladım burayı, daha 18 yaşımdaydım, buradaki herkesin yaptığı hataları sırayla ben de yaptım, ama şu an sonuçta kendi işim çok güzel bir kız arkadaşım var, özgüvenim yerimde, ilerde daha da iyi olucaz inşallah, teşekkür ederim Mahmut abi.

Arthur
Guest
Arthur

Abi merhaba bir konuda fikrini almak istiyorum. Benim şu an yaklaşık 5 buçuk aylık ilişkim var ve kız arkadaşım 2 gün önce bana ayrılık mesajı attı uzunca bir mesajdı. Mesaj şöyle abi ” bunu yüzyüze konuşmak isterdim ama yazarak kendimi daha iyi anlatabilirim ben ayrılmak istiyorum uzak mesafe ilişkisi konusunda konuştuktan sonra bende bi şeyler değişti konuya bakış açın düşüncelerin kendi açından normal ve buna saygı duyuyorum ama söylediğin şeyler sana olan güvenimi kırdı yani illa her şey yakın mesafede mi olması gerekiyo uzağa gitsem veya şuan bile sınav haftam diye pek konuşamıyoruz geçenlerde de instagramdan ilgilenmiyosun bak kurtlar kapar… Read more »

JamesDaniels
Guest
JamesDaniels

Konuyla alakasız olabilir ama dostluk üzerine bir yazı gelmeli bence. Günden güne arkanızı dayayabileceğimiz maskülen erkeklerin sayısı giderek azalıyor. Eskiden sadakat, sırdaş olma gibi özellikler revaçtaydı fakat şuanki popüler şeylere baktığımızda bir günlük ilişkiler, çıkar ilişkileri gibi geçici revaçlar almış gibi. Kısaca erkek ortamı dediğimiz ortam daha kaypak bir hale gelmeye başladı. Örneğin birlikte yiyip içtiğiniz adam başkasına bu lavuk böyle böyle yapıyor diyebiliyor ve bu bir süreden sonra can sıkan bir durum.

Abbondanzieri
Guest
Abbondanzieri

Duygusal yatırım yaptığım bi kız var cpd si düşük biraz o yüzden tabak çevirme diğer kızlarla konuşma gibi olaylara girince ters mi etki eder yoksa direkt karşıma alıp biyere davet edip yürümeli miyim?

İşyerine yakın bi yerde kız, aramızda pek ciddi birşey olmadığı için başka kızlarla konuşmaya devam edebilirim diyorum ama kıskanması iyi bişey mi değil mi kestiremiyorum. Çalıştığım yerde çok daha güzel kızlar var, hepsini boşverip odağa bunu mu almalıyım? Çünkü içimden öyle yapmak geliyor.

Abbondanzieri
Guest
Abbondanzieri

Bir de bu kızı düşünürken çok kötü hissediyorum kendimi, libidom seks isteğim bile olmuyor ama başka kızları odağa alınca testosteronumun artrığını hissediyorum, bilmiyorum sebebi ne abi. Ben bu kızı istiyorum fakat kafam bu sebeplerden çok karışık

Potansiyel
Guest
Potansiyel

Mahmut Abi merhaba,

Uzun süreli bir ilişkim var, yaklaşık 3 yıl olacak. Kız arkadaşımın çevresindeki erkek arkadaşlarından haz etmiyorum. Direkt varlıklarını sevmiyorum. Bu duruma nasıl bir bakış açısıyla yaklaşmalıyım? Hoşlanmadığımı dile getirdiğimde onlar da benim arkadaşım moduna bağlıyor, ben de rest çekip “ya arkadaşların ya ben kızım” moduna girmek istemiyorum. Sence bu konuda neleri, ne dereceye kadar aşağı yukarı normal olarak kabul etmeliyim?

Cevabın için teşekkür ederim abi.
Not: Uzun ilişkiler için olan kitabını aldım, biraz kurcaladım ama tatmin edici bir sonuca ulaşamadım.

Takepill.
Guest
Takepill.

Bu siteyi yeni keşfettim ve okuduğum şeylerin hemen hemen hepsi bana yaşadığım bazı olayları hatırlatıyor senden çocuk yapmak istiyorum derecesine gelipte bikaç hafta içinde kaybolandan tutda aşk bombardımanına boğulduğum ilişkide herşeyçokgüzel gittikten 1ay sonra kızın ayrılmak istemesi sebepsizce(tabi Redpili okumaya başladıkça aslında sebepsizce olmadığını anlıyorum hayatımın merkezine onu almam aşırı ilgi göstermem çok iltifat etmem vs vs ) tekrar tekrar peşinden koşmalarım sonuç olarak asla dönmemesi. Bana sanki böyle oyunlar oynamak kaçan kovalanir vs yapmacık geliyordu neyse o olmalı gibisinden niyeyse kendi ilişkilerimle bağdaştırmıyordum ama şimdilerde dank ediyorki bu iş tamamen bir oyun strateji ve bilim. Aynı şeyleri yapınca aynı… Read more »

Fosforlu Fosfos
Guest
Fosforlu Fosfos

Selam Mahmut Abi. Bir senesi yeni dolmuş bir ilişkim var. Yaklaşık 3 hafta önce aramızda bir olay yaşandı ve hala arada kafama takılıyor. Kız arkadaşım liseden bir arkadaşıyla instagram üzerinden takipleşiyordu. Takipleştiği 5 – 6 erkekten birisiydi ve ben de 5 ay kadar önce sorunca iletişim kurmadığıeski bir arkadaşı olduğunu ayrıntılı açıkladı ve istersen çıkartırım demişti ama ben gerek yok dedim. Bundan 3 hafta önce nereden estiyse birden bu çocukla niye takipleşiyorsun gibi bir şey sordum, neden sordum ben de bilmiyorum belki aldatılma paranoyasıdır. Kız arkadaşım hiçbir şey yazmadı birkaç dakika, sonra da bu nereden çıktı gibi bir şey dedi.… Read more »

Emir
Guest
Emir

Selam Mahmut Abi, su linkteki elemani yorumlar misin?

https://www.r10.net/off-topic/3158023-sevdigim-kiz-icin-1000km-yol-gittim.html

Yusuf naim
Guest
Yusuf naim

Çok uzun bir yazı olacak şimdiden teşekkür ederim. Duygusal yatırım konusuna ithafen kafamı kurcalayan bir konu var. Yaklaşık 4 aydır bir kızla beraberim. Bir çok yeşil bayrağı var. Örnek olarak yıllardır ağır sporlar yapan biriyim ve ringlere çıktığım oluyor. Bu süreçte yemeğimi yapıp evimi topladığı oldu. Hasta olduğumda istemiyor olmama rağmen bana destek olup toparlanmama yardımcı oldu. Kıza bahsetmemiş olsam da ailemin sıkıntılarından dolayı geçimlerini ben sağlıyorum bu yüzden sürekli şehir dışına bir ticaretim var diyerek çıkıyorum. Bu konuda da boş trip atmak yerine destek olmaya çalışıyor. Final projemde projeyi tamamlamam için hiç anlamadığı bir konuda benimle sabahladı. Gerçekten sevgi… Read more »

kaan
Guest
kaan

mahmut abı duygusal yatırımı fazla kacırdıgım bırıyle sevgılıydım ılıskı oncesınde 4 senelık arkadısımdı ama ben onunla flortlesmeye baslayınca karsılık verdı ve sevgılı olduk. 1 aylık ilişkiyi sürdürebildik. Ben bu surecte sık sık kızın kaygılı baglanmasını tetıkledım aynı zamanda yetersız hıssetmesını de sagladım fakat bunların hepsı sosyal medya uzerınden oldu daha hıc bulusmamıstık :). O da bende tamamen hatanın bende oldugunun farkındayız daha 6 gun once ayrıldık ayrıldıktan sonra ben gerı donmesı ıcın yalvarış içeren mesajlar da atmıstım (maalesef). ilişki daha yenı bıtmıs olsa bıle bıraz zaman gectıkten sonra arkadas kalmayı o da mantıklı buldu bende . bırkac ay sonra bu… Read more »

Eager Beaver
Guest
Eager Beaver

Merhabalar,
Hali hazirda duygusal yatirim yaptigimiz biri varsa, bu kisiye nasil davranmaliyiz? Yapilmis duygusal yatirimi geri cevirmek mumkun mu?