İlişkilerde Duygusal Yatırım nedir? (Erkek Adam Podcast)

Bu bölümde duygusal yatırım yazısından bahsettik. Daha önce sitemizde yayınladığımız duygusal yatırım yazı dizisini direkt çevirmiştim ve Erkekler İçin Uzun Süreli İlişkiler kitabında bu konuyu ele alırken, o serinin sadece ilişki başına odaklandığını fark edince kitapta o bölümü yeniden yazdım. Burada da, Wouju’nun kendine özgü aşırılıklarından ayıklayarak ele alıyorum.

Podcast Youtube yayını aşağıda. Yayını spotify kanalımızdan da dinleyebilirsiniz. Yayının daha fazla insana ulaşmasına yardımcı olmak, bu tür yayınların devam etmesini desteklemek için Youtube kanalına abone olabilirsiniz, videoyu beğenebilir ve yorum bırakabilirsiniz.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

56
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
21 Comment threads
35 Thread replies
4 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
23 Comment authors
AnonimAnonimkanırtaninekAnonimjacob Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
jacob
Guest
jacob

Mahmut abi selam, ilişki içerisinde aşırı duygusal yatırım ile oneitis farkı nedir ?

Anonim
Guest
Anonim

Size bir sorum olacak,ben de bazı arkadaşlar gibi 2 yıllık uzun ilişki içinde betalasarak terk edildim ve yapılmaması gereken tüm hataları yaptım.Sonra burada yazılanları okuyarak hatalarımı farkettim.Ayrılalı 6-7 ay oluyor,geri gelsin diye değil ama aklımdan çıksın diye kendim için no contact uyguluyorum.Hicbir şekilde stalk,mesaj,arama yapmadım.Biliyorum ki yapsam tekrar başa döneceğim.Sorum şu Mahmut abi size;”ben kızdan gelen eski hediyeleri, mektupları ve diğer şeyleri koliledim.Resim,video ve özel anılar ise bellekte saklı.Hiç dokunmadım ve bakmadım 6 ay boyunca.Manevi ve maddi değeri çok yüksek hediyeler de var içinde.Ben de zamanında çok hediye aldım, çok para harcadım o yüzden aldığı hediyeleri kullanmakta sakınca görmüyorum kendimce… Read more »

Anonim
Guest
Anonim

Bu podcasti dinlediğimde en çok “birisi için bir şey yapan daha çok bağlanır” kısmına dikkat etmiştim. Merak ettiğim husus şu ya da sizin düşüncenizi merak ediyorum. Hayatımızdaki kadın için bir şeyler yapmak yahut kendi kabiliyet ve imkânımız ölçüsünde belki o talep etmeden onun işlerini ve hayatını kolaylaştırmak duygusal yatırımın neresinde durmaktadır? Kadınların para biriminin ilgi olmasından da bahisle hayatımızdaki kadın için hiçbir şey yapmazsak bunun sorunlu bir durum olacağı ancak ne var ne yok her şeyimizi onun için seferber edersek de kadının bir yerde bizi cepte görerek arzusunun azalacağı muhakkak. Burada denge nasıl ve neye göre olmalıdır? Örneğin kız arkadaşımızın… Read more »

kkkkk
Guest
kkkkk

Selam Mahmut Abi; kadını düşünmek, onun ilgi alanlarını sosyal medyadan bulmaya çalışmak, sürekli storylerine bakmak… Bunlar gerçekten de ister istemez bizi ona bağlıyor. Düşündükçe düşünesin geliyor, özlediğin için bakmıyor ancak baktığın için özlüyorsun. Peki soruma gelecek olursak; erkeğin duygusal yatırım yapmaya daha meyilli olduğunu sanıyorum. Peki kadının bizim için duygusal yatırım yapmasını sağlamanın yollarından biri de bize bir şeyler almasını ya da bizim için bir plan yapmasını istemek olabilir mi? Evet, bir yandan plan yapmasını istemek çok mantıklı olmayabilir, erkek baskınlığına zarar verebilir(belki ilk buluşmadan birkaç buluşma sonra olabilir) ama bu durumu merak ediyorum. Kedimize odaklanıp olması gereken zihin yapısında… Read more »

kkkkk
Guest
kkkkk

Bir önceki soruma ek olarak: Kadını ilk buluşmada öpmek yerine ilgimizi belli edip fiziksel temasa geçip kadın da öpüşmek için can atar halde değilse kadını öpmesek kadının duygusal yatırımını artırmaz mıyız? Zira öpüşmek artık son noktayı koymak gibi bir şey oluyor. Ben de kendi ilişkilerimde ilk buluşmada öpüştüğüm 10 kızın 5-6sıyla ikinci buluşmaya gidebilirken ilk buluşmada temas sağlayıp öpüşmediğim 10 kızın 9uyla ikinci buluşmaya gidebildim. Bu nedenle ister istemez arada bir bağ kurdum. Hem her zaman öpüşmek için doğru sinyali alamıyorum, saçma zamanlarda bunu yapabiliyorum; karşı taraf bir şey demese de sonradan öyle hissediyorum.

Anonim
Guest
Anonim

Mahmut abi selam 5 aydır bir kızla konuşuyordum farklı şehirlerdeydik durumumuz en baştan belliydi ama ben kıza çok fazla duygusal yatırım yapmıştım ve oneitis oluştu bende her dakika kızı düşünüyordum ona en başlarda çıkma teklifi bile etmiştim ama o birbirimizi daha yeni yeni tanıyoruz diyerek kibarca reddetti ilk aylar her şey çok güzeldi ama zamanla mesajlara çok geç cevap vermeye başladı neredeyse her hafta bu konuyu açıp konuşmak istemiyorsan söyle bu yaptığın çok sinir bozucu bir şey tarzı konuşmalar oluyordu her seferindede bir bahanesi oluyordu ve özür diliyordu konuşmak istediğini söylüyordu daha sonra ben bunu stalkladım ve eski sevgilisiyle barıştığını… Read more »