Karımı aldattım, hani affederdi?

Podcast yayınını Spotify kanalımızdan da dinleyebilirsiniz.

Son 2 senedir bizim Aldatan adam yazısı gibi yazıların altına, yeni tip bir sorun düşmeye başladı.

Abi karımı aldatıyordum ama kısa süreli, “dert olmayan” şeyler.

Benim aldattığımı öğrendi.

Şimdi evliliğimiz çok kötü. Benimle konuşmuyor, boşanma davası açıyor.

Bakın buraya dikkat:

Abi alt tarafı elimin kiri olan bir iki kadın için evliliği çöpe atıyor abi.

Abi ona da söyledim, dedim alt tarafı bir gecelik, yapma böyle.

Şimdi ise can alıcı ve daha önce çok karşılaşmadığım ama son 2 yıldır çok gördüğüm problem:

Abi hani kadınlar yüksek değerli erkekleri paylaşmaya ses çıkarmazdı, yüksek değerli erkek aldatsa da affederlerdi.

Bu okur sorularından birini feministin biri alıntılayıp tweet atınca bu kafa yapısı viral olmuştu. Orada benim verdiğim yanıtlara da itirazlar oldu.

“Sen bilmiyon, yüksek değerli erkeği kadın affeder.”

“Sen bilmiyorsun ama erkeğin aldatması aldatma sayılmaz.”

“Erkek evine baktığı sürece arada aldatsa sorun olmaz.”

Bu saçmasapan kafa yapısının nereden geldiği konusunda benim teorim, son 2 senede meşhur olan Congo Dandy kılıklı Kevin Samuels ve online pezevenklikten Kayıp Oğlanların Kralı rolüne oynamaya çalışan Andrew Peter Pan Tate. Ondan önce de babasının Wall Streetten çaldığı milyonları pokerden kazandım diyerek kiraladığı yatlarla, kadınlarla, evlerle ve arabalarla hava atan erkek Kardashian Dan Bilzarian vardı ama  o sadece hava atıyordu. Tate hem hava atıyor hem de Neverland’in maskülen kanaat önderliğine oynuyor. Gerçi çoğu davranışı toksik maskülenden ziyade toksik feminen – adam Flesh & Filth programında kız arkadaşınızı disiplin altına almak için seksten mahrum bırakın dedi yahu! Neyse konu o değil.

Bu Türkiye’de de yayılıyor. Örneğin şurada 19:19‘dan itibaren önce tabak çevirme konseptinden başlarken 19:45‘te birden aldatma konusuna giriyor ve şöyle diyor:

“Aslında o bir aldatmak değil sonuçta erkek seçeneklerini değerlendiriyor. Kadın üzülür müzülür ama erkeğin seçeneği değerlendirmesi. Erkeğin aldatması ile kadının aldatması aynı şeyler değil. Kobra Tate de bunu söylüyor (Andrew Tate’ten bahsediyor). Hatta geçen gün Kobra Tate’i dinliyordum. Dedi ki kadının aldatması kadar dünyada daha iğrenç bir şey olamaz diyor. Zira kadın aldatmak için bir erkeğe gittiği zaman artık sizi sevmeyi bırakır da gider. Ama bir erkek başka bir kadınla birlikte olduğu zaman hala primer (esas) kadınını çok seviyor olabilir. Zaten öyledir. Başka bir tada bakıp gelmiştir. Bu şekilde düşünmek lazım.  Kadının kafasından geçen ile erkeğin kafasından geçen farklıdır. Erkeğin aldatmasında ihanet yoktur. Kadına ihanet yoktur. Sadece başka bir kadının vücuduna değmek vardır. İhanet farklı bir şey ama, çünkü ilişkiye ihanet yoktur.”

Şimdi “yüksek değerli erkeksen kadınlar seni seslerini çıkarmadan paylaşır” argümanı özellikle evlilikte çok yıkıcı.

Biliyorsunuz erkeğin aldatma konusunda toleransı çok azdır. Zira aldatma, erkeğin başka bir erkeğin çocuğunu yetiştirmesi ile sonuçlanabilir.

Eğer kadınların aldatmayı affetme ihtimali, erkeğe göre daha fazladır deseler belki.

Ama aldattım affeder ne olacak. Bak eskinin kadınları affediyordu diye bir kafa var.

Bunun ardından da yahu erkek ailesine baktıktan sonra arada bir Zikinin Götürdüğü Yere Gitmiş ne olacak? diyen var.

Bu çok sığ bir bakış.

Ne olacağını bir düşünün, ama tarihsel ve evrimsel perspektifte.

Şimdi şu araştırmaya bakalım:

“Individuals who commit an infidelity are attempting to increase their own reproductive success at the expense of that of their partners.

Aldatan bireyler kendi üreme başarılarını, partnerleri aleyhine arttırmaya çalışıyorlar.

“Evolutionary psychological meta-theory, therefore, predicts that infidelity will have produced evolutionary selection pressures for individuals to evolve adaptations by which to reduce the likelihood of their partners committing an infidelity.”

Bu nedenle evrimsel psikoloji meta teorisine göre, aldatma, bireylerin partnerlerinin aldatma ihtimalini azaltacak adaptasyonlar geliştirmesi için evrimsel seçilim baskısı oluşturur.

“Romantic jealousy is hypothesized to be such an adaptation.”

Romantik kıskançlığın böyle bir adaptasyon olduğu hipotezi ortaya atıldı.

“Thus, in response to a partner’s suspected or actual infidelity, individuals’ psychological mechanism for jealousy is expected to be activated, causing them to be motivated to enact behaviors that either restrict their mate’s interactions with individuals of the opposite-sex or avoid the reproductive costs they might suffer as a result of an infidelity.”

Bu nedenle patnerin şüphelenilen veya gerçek aldatmasına karşı, kişinin psikolojik kıskançlık mekanizmalarının harekete geçmesi beklenir ve böylece partnerinin karşı cinsle etkileşimini azaltma ya da aldatma sonucu ortaya çıkacak üreme maliyetinden kaçma sonucu ortaya çıkabilir.

Yani bununla beraberlik benim gelecek nesillere kalmam açısından tehlikeli diyerek partneri bırakıp gidebilir arkadaşlar.

Bu makalede daha sonra kadınların çocuk doğurma ve çocuğun kendi başına hayatta kalma yaşına gelene kadar hayatta kalması amacıyla girdiği ilişkide en büyük tehdidin, partnerinin ilişkiden çekilmesi ile çocuğun o yaşa gelmeden ölmesi olduğunu söylüyor.

 Arada bir dışarıda yatan erkeğin, başka bir kadını hamile bırakma ve kaynaklarını ona yöneltme ihtimalini düşünün. 1900’lere kadar arka arkaya 2-3 kötü hasadın çocukların açlıktan ölmesine neden olduğu dünyada, bunun çocukların ve kadının hayatını nasıl tehlikeye düşürdüğünü düşünün. Ne olacak değil mi? Elini kiri.

Arada bir dışarıda yatan erkeğin, ailesini tamamen terk edip gitmesi ihtimaline bile gelmedik.

Abi ben yapmam öyle şey karımı seviyorum?

Birincisi, yapıp yapmayacağını sen bile bilmiyorsun. Kaçamak diye başlayıp başka bir kadının etkisine kapılan erkek sayısı az değil. İkincisi, evrimsel olarak ortaya çıkan mekanizma, senin bireysel durumunla ilgilenmiyor.

Her neyse.

Arada bir dışarıda yatan erkeğin, cinsel yolla bulaşan tehlikeli bir hastalık kapıp karısına ve hatta doğmamış çocuğuna bırakma ihtimalini düşünün. 1900’lere bu hastalıkların önemli bir kısmı ölüm fermanıydı mesela. Bunun kadın içgüdülerine büyük bir iğrenme olarak işlenmediğini düşünmek için saf olmanız lazım.

Arada bir dışarıda yatan erkeğin, çiftlerin çocuk yetiştirmek için kurdukları eş bağının sağlamlığını sarsmasının, kadın için sarsıcı olduğunu görmemek çok saçma.

Eskinin kadınları affetmiyordu belki de. Hiç düşündünüz mü? Belki de başka çareleri yoktu. Eskiden öyle 1-2 çocuk, çalışan kadın ve nafaka falan yoktu. 8-9 çocuk, aileye ait toprakta çalışan kadın vardı sadece.

Bunları anlatma sebebim, aldatmanın kadın için gerçek yıkıma neden olacak bir sürü sonuca sahip olması ve bu nedenle de aldatmanın erkeklerdeki gibi ilişki bitirici olması.

Hele günümüzde, kadınların ekonomik özgürlüğü varken.

Ama kadın terk etmese de genelde hiçbir şey eskiye dönmüyor.

Abi ben eskiye dönelim istiyorum diyen adamlara da söylüyorum. Beraberliğiniz devam edebilir ama eskiye dönme ihtimaliniz artık çok az.

Kırmızı Hap kanallarında gördüğüm en yıkıcı yalan bu.

Şimdi bazılarınız bu söylediklerim olmasını istediğiniz dünyaya uymadığı için beni betalıkla, mor haplı olmakla falan suçlayacak.

Birileri kesin, “gerçekler acıdır” bla bla diyecek.

Gerçek acı evet ama gerçek ne bilmek istiyorsanız, erkekadam.org aldatan adam yazısı altındaki birkaç hikayeyi okuyun. Boşanmış ve ailesinden olmuş erkekler gerçek birader.

Bakın affeden kadın da var ama ben yüksek değerliyim kesin affeder diye girip yanan daha çok.

Bazıları da bu adamlar yeterince yüksek değerli değil ondan kadınları terk ediyor diyebiliyorlar.

Ama bu adamlar tam tersi yüksek değerli adamlar.

Şimdi arkadaşlar bu tavsiyeleri veren insanların hayatları, %99’unuzun yaşadığı hayatlar değiller.

Kevin Samuels’in ne olduğu belli değil, onu geçelim.

Andrew Tate, net değeri milyon dolarlar olan biri. Adamın sanal pezevenk olmadan önceki sevgililerinin hepsi, kendi anlatımına göre ring bebekleri. Sana pezevenk olduktan sonra “yok abi o sanal fahişelerle poz veriyor ama uzun süreli beraberlikleri normal kızlar” diyenler var ama ben Tate’in “kadınımın onlyfans hesabı var, %20 komisyon almazsam gavat gibi hissedeceğim” dediğini, hep şeker bebek ya da yüksek sosyete modeli tadında kadınlarla çıktığını gördüm. Ki Tate ünlü olmadan öncesinden takip ediyordum.

Şimdi o adam tamamen kendi tecrübesinden konuşuyor.

Çok paranız varsa ve yahu cebime paramı koysun gözümü kapayayım tarzı insta modelleri ile sevgili olacaksanız, evet elinizin kiri der sıyırırsınız.

Ama çoğunuzun paranız olsa da o kadınlarla evleneceğinizi sanmam.

Kaldı ki Tate’in evlilik tecrübesi de yok. Çocukları bildiğim kadarıyla farklı kadınlardan ve hiçbirisi ile aile kurmamış. Abu Amerika gibi 4 karısı ile aile şeklinde yaşamıyor.

Bir de ölü aylarda yüzbinler kazanan insanlar var, onların çevresinde de zengin adamın karısı protatipini bilirsiniz. Çok da hoşlanmadığı kocası rahat bıraksın, konken partilerini, alışveriş turlarını karşılasın, metreslerine gözümü kaparım kadını.

Bu çevrenin de deneyimi bu olabilir.

Ama normal aile kuran %99 için, özellikle de sizi seven normal bir karınız varsa, aldatma büyük ihtimalle ailenizin yıkımına gider.

Yani bu tavsiyeyi dinleyip ilişkisinden olan adamlar hadi neyse, acı bir tecrübe ile burunları sürtülüyor.

Ama evli adamlar? Kendileri, çocukları ve karıları acı çekiyor.

Aileleri yıkılıyor.

Yani bize yazanlar, aldattım, yakaladı, mühim değil boşadım diyen vurdumduymaz adamlar da değiller.

Karıları ile eski hallerinin özlemiyle yanan, boşanmış olmanın acısını çeken insanlar.

Yapmayın arkadaşlar.

Bu tavsiyeleri dinlemeyin.

Bu tavsiyeler evrimsel psikolojiye, toplum değerleri, vs. her aklı başında teoriye göre saçmalık.

Sonunda olan size olur, size bu tavsiyeleri verenlere değil.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

159
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
34 Comment threads
125 Thread replies
5 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
66 Comment authors
vahtühMahurDüşünenAdamAbadakianonn Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Şehzade
Guest
Şehzade

Merhaba Mahmut abi sevgilimle ilk sevgili olduğumuzda yüz yüze değildik uzaktaydık uzaktan geçirdiğimiz zamanın 1. Ayında bir kızın insta hikayesine seninle şöyle olabilirdik diye yanıt verdim kız arkadaşım da telefonumu kurcalamış ve bu mesajı görmüş benden ayrıldı ilk gördüğünde tepkisinden sonra yine aramız iyiydi ayrılırken beni öptü seni seviyorum dedi gittikten sonra ayrılık mesajı attı abi şimdi benim yaptığım çok mu yanlış bir şey kız haklımı ya da kızın fikrin değiştirmek için bir şey yapmalıyım ya da ayrılığı kabul edip yoluma mı bakmalıyım dip not: ilişkide şu an 3. Ayımızdı en az 2 ay geçti bu olayın üstünden

Abadaki
Guest
Abadaki

4 yıllık sevgilimj aldattım.

4 yıllık birlikteliğin son 1.5 yılı uzaktan ilişkiydi. Bu süre içerisinde başka kadınlarla flörtleştim. En sonunda bugün yakalandım.

Tüm çevremiz iğrenç adamsın vs. diye mesajlar atmaya başladı.

Son derece uyumluyduk ve beni çok seviyordu. Beni bu kadar seven başka kimse olmamıştı. Birçok fedakarlık yaptı. Şimdi çok üzgün. Hayatı yıkıldı.

Ben ise şuanda ne hissettigimi bilemiyorum. Ne bir tarafta cok uyumlu olduğum, beraberken eglendigim bir kadina ihanet etmenin acısı pişmanlığını yaşıyorum.ne de şimdi rahat rahat bekar hayatımın tadını çıkarabilirim diyorum. Duygusuzca oturuyorum.

Bu noktadan sonra ikinci bir şans mı istesem yoksa olan oldu deyip yoluma bakmam mı gerekiyor emin değilim.

DüşünenAdam
Guest
DüşünenAdam

Aldatma ne olursa olsun aşağılık bir hareket. Eğer sadece mesajlarla ve “sanal” olarak aldattıysan ve eski kız arkadaşını gerçekten de sevip bunu sadece bir macera olarak yaptığını düşünüyorsan bence kızla konuş; %20 ihtimalle affeder ama uzun süre burnundan getirir (kesinlikle haklı).

“Fiziki” olarak aldattıysan da kızı daha çok yaralama; hatanı kabullen ve arkanı dönüp git. Özür dile ve ne kadar aptal olduğunu da söyle ki kıza hediyesini verdiğin hayatı boyunca birine güvenemeyecek olma hissini bir nebze azalt.

Üzücü bir durum dostum; insan hatalar yapabiliyor… Belki bu tecrübe sayesinde ileride kuracağın aileni kurtardın; kötü taraftan bakma. Bol şans.

Mahur
Guest
Mahur

Merhaba Mahmut abi. Bu yüksek değerli erkeğin aldatması ve “uzatma işte amma abarttın alt tarafı elimin kiri evliliği bitirmeye değer mi” olayında sanırım erkeğin düşündüğü şeylerden biri başarılı olma kıstası. Ana Erkek şunu ıskalıyor, hayat başarısı iş veya akademik başatı ile aynı değil. Adı üstünde HAYAT BAŞARISI yani maneviyat, duygusal zeka, ilişki yönetimi gereken birşey hayat. Yoksa ÖSS’de Türkiye derecesi yapmış, Boğaziçi’nde okumuş (veya en iyi puanlı okullardan başka birinde) bir şirkette yükselmiş CEO olmuş bir sürü hırslı adam var. Hırslı adamdan kolay bulunan ne var ki… Bu adamların anlamadığı narsisistik kişilikleri evlilikte aynı şekilde işlemiyor. Sen akademide ve iş… Read more »

vahtüh
Guest
vahtüh

8 aylık ilişkimde kız arkadaşımı aldattım. Aldatma herhangi bir buluşma sevişme vs olmadı sadece sosyal medya üzerinden bana gelen mesajlara cevap verme ve benim bir başkalarına yazmamdan ibaret. Her şeye rağmen yanlış yaptım farkındayım ve kız arkadaşımı seviyorum. Gözümün dışarıya yönelmesinin en büyük sebebi kız arkadaşımdan önce çok rahat bir yaşantım vardı 3-5 paralel tabak, karışan yok eden yok, arkadaş ortamlarım vs, ciddi ilişkiye geçince zaman içerisinde kendimi her ne kadar adapte etmeye çalışsam da yaşam biçimimi değiştirmeye çalışmakta zorlandım. Bu süreçtede sosyal medyadan ara ara yazıştığım kızlar oluyordu. Bunun maksadı eski alışkanlıklarımın nüksetmesi, aylardır tek bir karşı cinsle iletişime… Read more »