Sevgilim bana karşı saygısızlık yaptı – Vaka Çalışması

Merhaba, ben 25 yaşındayım, kız arkadaşım 23 yaşında. Bir ortak arkadaşımız vasıtasıyla tanıştık ve çok fazla ortak noktamız olduğundan, hızlıca ilişkiye başladık. Neredeyse hergün birlikteydik. Bunun yanlış olduğunu şimdi biliyorum.

Evet bu genellikle, kadını hayatınızın merkezi yapmanıza, kadın hariç hayatınızda bir şey kalmamasına neden olur. Çocuk yetiştirmek için yuva kurmak adına hergün beraber yaşarsın ama evlilik hariç hergün birlikte olmak iyi bir fikir değil. Yine de eğer kendi sosyal hayatına ayrı olarak devam edebildiysen, beraber olma isteklerinin ya da mesajların çoğu ondan geliyorsa o kadar da hayati bir hata değil.

Bir süredir bir kızla birlikte olan erkekler eğer kızın hala kendilerine çok da ilgili olmadığını söylüyorlarsa problem %90, erkeğin kıza çok daha fazla ulaşması ve hatta 50 – 50 ulaşması oluyor. İlişki için adımlar atmak feminen enerjidir ve aynı zamanda erkeğin fazlaca ulaşması, kadının erkeğe aşık olması için gerekli olan ayrı süreyi vermez. Kadınların aşık olmaları için merak etmeleri gerekli ve siz sürekli ulaşarak bunu kadının elinden alıyorsunuz.

Soğuk davranın demiyorum tam tersine. O aradığında sıcak davranın ama size ulaşmayı başlatması için kadına bir şans verin. Eğer ulaşmıyorsa “bunu da kaybediyorum, bu da gidecek” kaygısı ile kadına ulaşmak yerine işinize gücünüze odaklanın.

Kadın size ulaştığında, size buluşma teklif etmez. O sizin işiniz. Kadın size daha fazla ulaşsın, siz bundan mutlu olduğunuzu gösterin ve buluşma teklif edin.

Onun için çok ulaşılır olduğumu hissediyorum. Bu nedenle de eskisine göre daha uzaklaştık.

Bu durumda yapman gereken, özellikle sen daha çok ulaşıyorsan, kıza ulaşmayı azaltman. Son zamanlarda sen çok ulaşıyorsan örneğin, bir iki kere ilk o ulaşmalı. İlişki içerisinde kadına daha fazla ulaşmak sizi ilişkinin kadını yapar ve iticileştirir. Kadını da ilişkinin erkeği olmaya iter. Normal bir kadın bunu size karşı, anlamlandıramadığı bir soğuma olarak hisseder. Neden ilgisini kaybettiğini bilmeden size olan ilgisini kaybetmeye başlar.

Beni yanlış anlamayın, ilişki harika.  Geçen Pazar’a kadar bana sürekli ulaşıyordu. Size ulaşma sebebim de bu.

İlişki harika olsa bize ulaşmazdın.

Pazar bir arkadaşla halı sahaya gittik ve ona mesaj attım. Arabama geri döndüğümde, ona bu akşam görüşelim mi dedim. Tabii ki dedi. Ne zaman uygunsun dedim, 5 gibi işim biter dedi.

5 dediğin zaten 1 saat sonraydı ben de trafiği de hesaba katarak yola çıktım. Fakat ona varmama 15 dakika kala bana bir mesaj attı. Bir arkadaşı ile alışveriş merkezinde takılmaya devam etme kararı almış.

Benimle hala görüşüp görüşmek istemediğini sordum.

Bunu asla yapma.  Kız arkadaşın seninle görüşmek istemiyor iması yapma. Senin de katılacağını var say. Aksini söylemezse.

Bana sen eve gitsen iyi olur dedi.

“Seninle plan yaptık, oraya varmama 15 dakika var ve bu planı değiştiriyor musun?” diyeceksin. “Geri dönmem. Tabii dönmemi istersen istersin ama bu yaptığın hiç hoş olmaz onu da söyleyeyim” diye devam edersin.

Ona oraya 15 dakikam kaldı, yarım saattir yoldayım dedim. Kendini kötü hissetti ve alışveriş merkezinde buluşalım dedi. Sorun şu ki onun benimle buluşmak istemediğini hissettim. Sırf bana acıdığından buluşmak da istemedim. O nedenle “hayır, sonra görüşürüz” dedim. Gelmem için ısrar etti ama ben de gelmeyeceğim konusunda ısrar ettim.

Şimdi burada sorun bu tekil olaydan ziyade, kızın seni son anda ekebilmesine neden olan ilgi seviyesi. Az önce eskisine göre uzaklaştığınızı söylemiştin ve bu da bu uzaklaşmanın bir göstergesi. Senin sormaman gereken “benimle görüşmek istiyor musun” sorusunu sorma sebebin de, bunu hissetmen.

Sonradan olayı yönetişin kötü değil. Onu söyleyeyim. Ama sorduğun soru bana zihin yapının ayrılıktan korkan bir noktaya gittiğini söylüyor. Ya da sonrada söylediğin “acıdığı için buluşma” lafları. Kızın sana ilgisinin düştüğünün farkındasın ve bundan duyduğun beklentili kaygı çok yüksek.

Bunun yanında aslına bakarsan ben oraya giderdim. İstenmediğin yerde durmuş olacaksın gibi gelebilir ama sonuçta kız sana söz verdi, kendini zorla bir olaya eklemiyorsun.

Asıl sorun şimdi başlıyor. Birden telefonu suratıma kapadı ve o günden beridir de ondan bir haber almadım.  Normalde hergün konuşuruz.

Aranızdaki ilişki o kadar da harika değilmiş 🙁

Bu beni kaygıya boğuyor.

Telefonu suratına kapaması çok kaba ve saygısız bir hareket. Sinirlenmiş ve bunu seninle konuşmak yerine pasif agresif bir şekilde halletmeye çalışıyor. Oldukça çocukça.

Kızın hareketlerine baktığımızda, seninle olup olmamayı o kadar da umursamıyor gibi görünüyor.

Nasıl hareket edeceğimi bilemedim. El yardım lütfen! Beni cebinde gördüğünü hissediyorum. Yaptığı çok saygısız bir hareket.

Doğru. Sana katılıyorum.

Onu ben ararsam bunun beni zayıf göstereceğini düşünüyorum.

Doğru. Sana katılıyorum. Zira sen onu ararsan, beni son anda ekmeye çalıştın, telefonu suratıma kapadım. Teşekkür ederim, lütfen bana daha fazla saygısızlık yap” gibi bir mesaj verirsin.

Bazı kadınlar “kavga ettik, sinirlendim, trip attım / suratına kapadım, erkek olan arar” gibi bir havaya girerler. Bir kadını bu havaya sokmayın, fabrika ayarı bu olan kadınları da sevgili yapmayın. Ama seninkisi muhtemelen sana karşı ilgi eksikliğinden böyle.

İyi de ne yapacağım?

Bu kızla iletişim konusunda hiçbir şey yapmana gerek yok. Sen bunu soruyorsun. Saygısız kızı gerekirse bir daha asla görüşmemeyi göze alıp aramayacaksın, sormayacaksın.

Beni cebinde gördüğünü hissediyorum diyorsun ya. Eğer bu davranış konusunda geri adım atmazsan, sınırlarını korursan bu ilişki bitebilir ve bundan korkup eğilip büzülürsen, seni cepte olduğun için cepte görüyor olur. Cepten çık önce. Cepten çıkarsan seni cepte göremez.

Bu kız seni aramazsa, nasıl becerecekse artık sana kendini affettirmezse, bu işi bitiyor. Bunu göze alacak şekilde kendini hazırla. Yoksa kız seni olduğun gibi yani cepte görmeye devam eder. Tabii seni görmeye devam ederse.

Bak bunu yapmak kolay değil. Oldukça acılı. 1.5 senelik ilişki senin canını aylarca yakar. Ama bunu göze almak zorundasın. Bunu göze alamayıp bugün 3-4 ay 100 birim acı çekmekten kaçanların hemen hemen tamamı, yarın küçük düşerek terk edilip  7-8 ay 1000 birim acı çekiyorlar.

Ben onu aramam. Ama o ararsa ne olacak? Aramazsa ne olacak?

Sana 2 hafta içinde ulaşmazsa ayrıldığınızı var say. Bir hafta içinde sana ulaşmazsa, bundan sonra ulaştı mı kendini nasıl affettirecek hiçbir fikrim yok açıkçası. Bunu onun yaratıcılığına bırak. Ama üste çıkmasına izin verme. Sana saygısı azalmış bir kadın beni niye aramıyorsun diyebilir.

Sen sakin ama sert bir şekilde “suratıma telefonu kapadıktan sonra seni aramamı bekleme. yaptığın kabul edilir bir saygısızlık değil ve kendini nasıl affettireceksin merak ediyordum” de ve geri adım atma. Kendini affettirmiyorsa bu iş bitti. Senin duruşun bu olmalı.

Şimdi uzun süredir sana saygısı azalıyorsa, senin birden omurga kazandığına inanmayabilir ve o nedenle “ben bir şey yapmadım” diye geveleyip kavga çıkarmaya çalışabilir ya da kapatabilir. Kavga çıkarmasına izin verme. “Tekrar ediyorum, kendini nasıl affettireceksin merak ediyordum. Arayıp kavga etmene de toleransım yok, eğer bu konuyu sakince konuşacak duruma gelirsen ara” de. Bir daha da o arayana kadar arama.

Bak eğer bu yanlışını düzeltme gereği görmeyen bir kızla berabersen, artık bitmiş bir ilişkiyi alttan alarak uzatmaya çalışmanın bir anlamı yok. Dediğim gibi, bugün acıyı engelleyeceğim diye yarın daha beter acı çekmen çok büyük ihtimal.

Bir kadının sana saygısı yoksa, seni sevemez. Bu konuda geri adım atmaman, onun sana saygısının olmasının tek yolu. Sert, kavgacı, saldırgan olmana gerek yok. Sakin ol ve geri adım atma. Ha o sana saygısını kazansa bile sen hala onunla olmak ister misin ayrı mesele. Ama sen omurgalı olmak zorundasın.

Bana sorularınızı uygun yazı altında sorabilirsiniz, benimle görüşme ayarlayabilirsiniz ya da ilişkiler setimize bakabilirsiniz.

Başka vaka çalışmalarında görüşmek üzere.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

48
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
15 Comment threads
33 Thread replies
6 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
27 Comment authors
MerthanOutlawYarı kırmızıBuğraAnonim Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Oki doki
Guest
Oki doki

Vakanın gelişmelerini de sonradan eklerseniz daha da aydınlatıcı olur

Ali Klay
Guest
Ali Klay

Bunca yıllık tecrübeme göre tahminim 1 ay sonra yazacak 🙂

Outlaw
Guest
Outlaw

Bir kaç kişiyle cinsellik yaşacak baktı herifler sadece cinsellik için geliyor sana yazacak, şaşmaz.

necmettin kuruyemiş
Guest
necmettin kuruyemiş

Kısa ve öz en öğretici vaka çalışması budur

Kadir
Guest
Kadir

Merhaba hocam, olayın devamında ilerde ne olduğuyla ilgili revize yapabilir misiniz. Çok teşekkür ederim. Tavsiyenize göre ilerlediğinde nasıl bir sonuç ile karşılaştı, sizi dinlemediği noktalarda ne olduğuyla ilgili yazıyı devam ettirirseniz çok faydalı olur.

namS
Guest
namS

*Bunun yanında aslına bakarsan ben oraya giderdim. İstenmediğin yerde durmuş olacaksın gibi gelebilir ama sonuçta kız sana söz verdi, kendini zorla bir olaya eklemiyorsun.*

Mahmut abi burdaki sözüne katilmiyorum.

Dediğin gibi kendini zorla bir olaya eklemiyorsun evet ama kızın sırf “çabası boşa gitmesin” diye gel dediği bariz ortada. Arzu ile buluşmak istemiyor da çocuk o kadar yol gelmiş geri cevirmeyeyim buluşması. Dediğini yapıp gitse, gel dedin gelme dedin muhabbeti yapıp olayı daha da çirkinleştirebilir.

ÜstüKalsın
Guest
ÜstüKalsın

Katılıyorum, ben de gitmezdim. Hatta, seninle görüşmemizin olacağı saate 15 kala bana bunu söylüyorsun ve bu çok kaba bi hareket bilgin olsun bunu bi düşün öyle gel karşıma der telefonu kapatırdım.

SenechauX
Guest
SenechauX

Ben de katılmıyorum ciddi bir ilişkide bu durum erkeğe yüzde yüz zarar verir.

NoName
Guest
NoName

Niye zarar versin, hele ciddi bir ilişkide ve ilk kez yapılıyorsa. Kızın belki arkadaşıyla işi uzadı, belki arkadaşının önemli bir mevzusu vardı ve erkek arkadaşına bahsetmek istemedi sonuçta başka birisinin özeli. Son dakika iptali evet hoş değil ama hayatta ara ara böyle şeyler olabiliyor, aralarındaki samimiyete güvenerek sen eve geç istersen demiş olabilir. Bu davranış ilk defa oluyorsa, sonralarda tekrarlamıyorsa dünya meselesi haline getirmek biraz abartı bence. Görüşmek istemese görüşme teklifine ” tabii ki ” demez başka kelimeler seçerek kıvırmaya çalışabilirdi ya da sonrasında çocuğun gelmesi için ısrar etmezdi. Çocuk gidip kızın buluşma sırasındaki haline tavrına bakıp ona göre karar… Read more »

Inarius
Guest
Inarius

Mahmut Bey, namS’ın belirttiği bölüme bende ŞİDDETLE katılıyorum. İlgili bölümü daha fazla insan okuyup içselleştirmeden önce ivedilikle revize etmelisin diye düşünüyorum. Sonuçta, istenilmediğin bir yerde süs köpeği gibi gezdirilmek(İstediğin kadar karşı çıkabilirsin. İstenilmediğin yerde bulunursan elde çanta gibi oradan oraya gitmek zorunda kalırsın. İşler böyle giderse çeker giderim deme, çekip gidecek insan, istenilmediği yere baştan gitmez. ) öz saygıyı kırar ve gereksiz vakit kaybı ile sonuçlanır diye düşünüyorum.

Furkan
Guest
Furkan

Bu söylenenlerden sonra nasıl tepki verdi nasıl bir sona ulaştı? Bunları da yazsanız çok daha iyi olur hep kötüyü anlatmaya gerek yok.

Broccoli
Guest
Broccoli

Abi görüşmeyi aldıktan sonra tahmini ne zaman görüşebiliriz? Görüşme için ortamımı boş tutmaya çalışacağım o yüzden sana göre hareket etmek en doğrusu olur

Nostradamus
Guest
Nostradamus

Bu tarz durumlarda karşılaştığımda ilk olarak kendime ”Mahmut abini dinle sınırını koy ; kızın ne yaptığının önemi yok geri dönmezse sen öz değer kazandın ve duygusal güç geliştirdin kaybettiğin bir şey yok .Kız hatasını görüp geri dönerse hem öz değer kazanıp, duygusal güç geliştirdin hem de kıza sınırını gösterip arandaki ilişkiyi çizgide tuttun her türlü kazan kazansın” diyorum ve olay orada bitmiş oluyor kafamda .İlk başlarda kız elden gidiyor paniğinin yerini zamanla problemli bir kızla uğraşmaya gerek yok rahatlığı alıyor ama bu zihin devresini değiştirmek başlarda biraz zorlama oluyor.

Bedirhan
Guest
Bedirhan

Kızın zaten ilişkiyi bitirme arzusu görülüyor, mahmut abi de “inceldiği yerden kopsun” düsturuyla “ben olsam giderdim” dedi bence. Bazen incelen noktaların üzerine gitmeniz gerekir ki kopsun, siz de gerçek olmayan bir hayale tutunmaya devam etmeyin

Clint
Guest
Clint

Mahmut abi selamınaleykümm! Birkaç aydır burayı takip ediyorum. Bu siteyi keşfetmeden önce kadınlarla uğraşmak istemiyordum, denk gelenlere de fazla duygusal yatırım yapıyordum. Şu an hala öğrenme aşamasındayım tabii, öğrendiklerimi yeni yeni pratiğe döküyorum. Abi teşekkür ederim öncelikle böyle bir site açıp erkeklere yol-yordam gösterdiğin için ve o tek ve özel kadın kafasından bizi çıkarttığın için. Benim sorum şu abi: Düne kadar eğlenen ustalığı uygulayarak tanışma aşamasında olduğum kızla muhabbetim çok güzel devam ederken, ve dün yine kızla karşılıklı birbirimize mesaj yoluyla sataşırken benim sinirlerime hakim olamayıp resmen feminen bir tavırla asabileşmem sonucu kızın bana laf atmasına soğuk cevap verdim. Bu… Read more »

acemineilstrauss
Guest
acemineilstrauss

Merhaba Mahmut hocam ve yoldaşlar,
kız arkadaşımla makyaj yapma, bakımlı olma meseleleri yüzünden tartıştık.
Kız arkadaşım makyaj yapmayı sevmiyor, salaş bol giyinmeyi, rahat olmayı seviyor. Bense makyaj yapmasını, süslü bakımlı olmasını istiyorum, biraz seksi görünmesini seviyorum.
Bu isteğimi ona söyledim, kızdı. Sonrasında da tartıştık kavga ettik. Böyle bir isteğimi kız arkadaşıma söylemem yanlış mıydı? Bu asla söylenmemesi gereken bir şey miydi? Genelde çiftler tam tersi bir şekilde kavga ederken bu bir erkeğin bulup da bunaması mıdır?

Kemal
Guest
Kemal

Merhaba Mahmut abi, tam olarak aynı olmasa da buna benzer bir konuda yaşadığım bir olay aklıma takıldı. 27 yaşındayım ve yaklaşık olarak 1.5 senelik bir ilişkim var. Geçenlerde kız arkadaşımla bir konuşma sırasında dediğim bir lafa karşılık olarak ”beğenmiyorsan güle güle” gibi bir cevap aldım. Aslında dediğim şeyi şuan tam olarak hatırlamasam da herhangi bir yargı cümlesi veya karşımdakini kıracak bir cümle değildi. Ben de bunun üstüne hiç bir şey dememeyi ve dediği şeyi çok umursamamayı tercih ettim. Düşününce son zamanlarda buna benzer durumlarla sıkça karşılaşıyorum sanırım yani tam cümle olarak beğenmiyorsan güle güle gibi değil de ardında yatan anlam… Read more »

Mahmutun Adaşı
Guest
Mahmutun Adaşı

Mahmut Abi merhaba. Sizi yıllardır aktif olarak takip ediyorum ve cevabınızı bekliyorum. Bu vakadaki gibi 25 yaşındayım ve kız arkadaşım 23 yaşında. Henüz 3 aydır beraberiz, ancak 2 defa ayrılmak istememe rağmen benle zorla barıştı. 3. defa yine hoşlanmadığım hareketleri yüzünden bitirmek istedim, sadece 1 gün konuşmadık ertesi gün bu defa ben çağırdım geri barışmak için. Ancak bu 1 günlük boşlukta instagramdan tanımadığı bir erkekle takipleşmeye başlamış ve benle barışmasına rağmen silmemiş listesinden. Ben bu duruma aşırı reaksiyon gösterdim. Ardından defalarca özür dileyip instagram hesabını bana verdi gerekirse dondururum senin için falan yaptı ama kabul etmeyip evden kovdum. Sence bu… Read more »

Londoner
Guest
Londoner

Mahmut abi selamlar. 36 yasindayim, kiz arkadasim da 30 yasinda. Yaklasik 7 aydir beraberiz. Feminen, asiri kontrolcu biri,devamli nerede ne yaptigimi bilmek istiyor. Kendisi de bana rapor veriyor ben sormadigim halde. Iyi niyetli guzel bir kiz, ama cocuklugunda ailesinden yeterli sevgi gorememis ve bunun travmalarini hala yasiyor. Onunla yeterince ilgilenmedigimi dusunuyor. Ciddi guven problemleri var, hicbirsey yapmiyor olmama ragmen. 3 gun once bana saygisizlik yapti ve tartistik, beni yalan soylemekle sucladi (soylemiyordum) devamli kendimi ispatlamaktan yada birsey yapmadigimi dile getirmekten dolayi sinirler gerildi. O gunden beri ne ben yazdim ne de o, instagramindan ikimizin fotograflarini kaldirmis. Ne yapmam gerekiyor? Yol… Read more »

Yarı kırmızı
Guest
Yarı kırmızı

Mahmut abi 1.5 ay flört 10 gün sevgili olduğum kızdan ayrıldım hatalarımı doğrularımı görmek için yazıların bazılarını tekrar okumaya başladım. 2 aylık kız için çok fazla yazıp çizmek de istemiyorum aslında. Amacım doğrularımı yanlışlarımı görmek. Kızla flört dönemindeyken bir 101 masasında oturuyorduk ben eski sevgilim ve onun 2 yakın kız arkadaşı 2 de samimi olmadıkları erkek vardı. Eski sevgilimin arkadaşları bu çocuklardan birine ilgi duyduklarını söylemişler ve birkaç gün sonraya buluşma ayarlamışlar yine. Eski sevgilim bunu söyleyince şaşırdım evet biliyorum kızlardan biri için buluşacaklar ama benim rahatsız olabileceğimi düşünmemesi garibime gitti. Neyse bu buluşmaya ben de katıldım 3 kız 3… Read more »

Merthan
Guest
Merthan

Mahmut abi kız arkadaşımla 1,5 aydır beraberdik herşey çok güzel ilerlemişti sonra fevri tavırları bizi zora soktu son zamanlar. Aramızda herhangi bir kısıtlama karışma olmadı. Ama aramızda bir konu oldu; bana şehir dışından bir arkadaşının geleceğini ve haftasonu görüşemeyeceğimizi söyledi Bende görüşememekten şikayetçiydinim son zamanlar. detayları kendi vermediği için kim olduğunu hangi saatte görüşeceğini vs sordum. Gelen kişi erkekmiş. Bizimde görüşemediğimizi güzel dille söyledim. Kendisi nedense böyle sorularda hayatına sanki karışılıyormuş triplerine giriyor. Sanırım aile yaşantısından buda. Ki böyle bi insan değilim yapcak olan her şekilde bi halt yer. Konu güvensizlikte değil zaten. Bende görüşebilirim ama saygılıca bunu anlatırım. Detayları… Read more »