En büyük hata : O çok özel kadının peşinde koşup durmak

Bu yazı, İlişki Sihirbazı – Kadınlarla Başarının Sırları Kitabındaki aynı adlı bölümden genişletildi.

İlişkiler söz konusu olduğunda birçok erkeğin düştüğü ama erkek adamın hiçbir zaman düşmeyeceği bir hata var : kendisinin ilgilendiği ama kendisi ile ilgilenmeyen bir kadını bırakıp gitmek yerine, onu bir sebepten dolayı “özel” sanarak tüm enerjisini ve zamanını bu kadına harcamak!

Aslında bu, beta erkeğinin alameti farikasıdır. Bir erkeğin erkek adam olmadığının en büyük göstergesidir.

Şimdi iyi dinle :

“Hiçbir kadın, ama hiçbir kadın, eğer senden hoşlanmıyor ise, senin zamanına ve enerjine değmez.”

Bu kadının ne kadar özel ve güzel olduğunu düşündüğün umurumda değil. Bu kadın özel değil. Özel olamaz. Seninle ilgilenmeyen bir kadının özel olması mümkün değil. Ve dışarıda ondan nitelikli, güzel ve özel binlerce kadın varken bir kadının özel olması mümkün değil.

Bir erkek olarak bu duruma (a) beta erkeği ise ve (b) bahsi geçen hatun güzel ise düşer. Oğlumuz tam bir beta erkeği klasiği olan güzel kadınları etten kemikten insan dişisi olarak değil cennetten düşmüş melekler olarak görme eğilimindedir. Bir de oğlumuz güzel kadınları etkileyecek donanımda değildir (ya da için için bu donanımda olmadığına inanır). Zaten sefil bir “ölümlü” erkek, bir meleği nasıl etkileyebilir ki? Bu durumda bu tek kadının bir anda erkeğin tüm dünyasının merkezine oturması ve zaten bir süre sonra da erkeğin dışarıda binlerce kadın olduğu gerçeğinden tamamen soyutlanması şaşılacak bir şey değil.

Fakat maalesef işin içinde bir de milyonlarca yıldır evrilen, kadınların beta erkeğinin kokusunu alma genleri vardır. Bir kadın bir erkekten başında hoşlanmış bile olsa eğer o erkeğin kendisinin elinde olduğunu, kendi isterse erkekle 100% ilişkiye girebileceğini hissettiği anda o erkekten soğumaya başlar. Zira henüz ortada ilişki bile yokken tek bir kadına odaklanmak, tüm enerjini ve dikkatini ona harcamak, beta erkeği davranışıdır (bunun bir de eski kız arkadaş versiyonu var ki, hemen hemen aynı dinamiklerden ve ezikliklerden kaynaklandığı için ayrıca konuşmaya gerek yok). Kadının bu soğuması bilinçsizce olur ve aslında çok büyük oranda da erkeğin suçudur.

Erkek adam olmak istiyorsan bir kadının, insan hayvanının etten ve kemikten dişi cinsi olduğunu bilmen lazım. Kadının güzel olmasının bunu değiştirmediğini ve onu bir meleğe çevirmediğini de bilmen lazım. Ama daha önemlisi, erkek adam isen dışarıda binlerce kadın olduğunu, bu tek bir kadına harcanacak zaman ve enerjinin, onlardan biri ile doyurucu ve başarılı bir ilişki önünde büyük bir engel olduğunu da bilmen lazım.

Erkek adam kendisine belli bir değer veren kişidir. Öyle kendisini elde etmek için ufak da olsa çaba göstermeyen, olsa olsa kendisini friendzone’a park edip kapı paspası olarak kullanacak kadar ilgi gösteren kadına kendisini bedava peşkeş çekmez. Erkek adam için bu kadına harcanan her gün, kollarının arasında yatmayı hakkeden kadınla geçireceği güzel gecelerden çalınan bir gündür.

Arkadaşım şimdi iyi dinle ve asla ve asla bu tuzağa düşme. Bir kadın eğer senden hoşlanmıyorsa, sen onunla ilgileniyorken seninle ilgilenmiyorsa, o kadını hemen radarından çıkar. “Bu hatun bana güldü, demek ki  beni seviyor” tadında abazan bir ezik olmadığını ve bir kızın senden ev ödevine yardımcı olmanı, bilgisayarına bakmanı, musluğunu tamir etmeni rica etmesinin ya da saatlerce telefonda sana dertlerini anlatmasının seninle ilgilenmek anlamına gelmediğini anlayabileceğini varsayıyorum.

Eğer bir kadın seninle vakit geçirmek için bahane yaratmıyorsa, sana gülümsemiyorsa, seninle konuşmayı devam ettirecek adımlar atmıyorsa, belli bir aşamada sana hafifçe de olsa dokunmuyorsa, vs. vs. seninle ilgilenmiyordur. Eğer bir şekilde telefon numarasını ya da sosyal medya hesabını aldığın kadın, iki kere buluşma ayarlamaya çalıştıysan ve her ikisini de savuşturdu ise seninle ilgilenmiyordur.

Sadece bunu yapabilmek bile, ki aslında hiç zor değil, seni erkeklerin büyük bir kısmından daha ayrıcalıklı bir konuma taşır.

Bu yazı, İlişki Sihirbazı – Kadınlarla Başarının Sırları Kitabındaki aynı adlı bölümden genişletildi.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

242
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
78 Comment threads
164 Thread replies
18 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
120 Comment authors
FurkanBorutayNewjustinianosumut Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
haylaz_prens
Guest
haylaz_prens

Aslında oneitis mi değil mi bilemedim ama yakın arkadaşım bugün 3 gündür konuştuğu bir kızdan bahsetti bana. Ben eski ben olsaydım iyimser öneriler verirdim ama iki senedir haplandığım için next yap, oneitis olmuşsun, uydu erkeksin falann filan dedim tabi onun kırmızı haptan haberi yok bu yüzden anlayabileceği şekilde anlattım. Özet geçmek gerekirse: Kızla üç gün önce konuşmuş (arkadaşım “senden hoşlanıyorum” kafasında, yani duygusal yatırım yapan bir beta ve ciddi bir ilişki düşünüyor herkesle), kız da ona “Tamam, konuşalım, ama bence bizden bir şey olmaz” demiş. Arkadaşım da başlamış işte biraz zaman tanıyalım olur, sen beni tanısan böyle konuşmazsın falan. Daha… Read more »

Rabbit Hole
Guest
Rabbit Hole

ÇAĞIN VEBASI/EBOLASI ONEİTİS İLLETİ Öncelikle Mahmut bey ve diğer kıdemli yazar ve yorumculara teşekkür ederim. Kendi oneitis deneyimimi paylaşmak istedim. Site yönetimi uygun bulursa yayınlar. Gençler diyecek ki “zaten pek çok oneitis öyküsü okuduk, yenisine ne gerek var?” Birincisi, benim yaşım kırkın üzerinde. Eğer aklınızı başınıza almazsanız, zihin yapınızı değiştirmezseniz, yaşını başını almış koca bir herif bile olsanız bu illetin sizi nasıl perişan edeceğini görün istedim. İkincisi, bu konu ne kadar vurgulansa yeridir. Bakınız bu sitenin ilk yazısı neymiş? Yaptığım ve şimdi erkekadam sayesinde tövbe ettiğim dangalaklıkları benim yaşımda itiraf edebilmek çok gurur kırıcıdır ve hiç de kolay değildir gençler.… Read more »

Yavuz
Guest
Yavuz

Rabbit Hole selam,
Bence bu isin yasla ilgisi yok. Sen de bahsetmissin yazinin basinda; zihin yapisi ile alakali. Tabii ki ne kadar erken yasta farkindalik saglanirsa o kadar iyi. Ben sahsen bu sekilde tecrubelerin paylasilmasinin burada yayimlanan makalelerin anlasilmasi ve kavranilmasi acisindan onemli buluyorum. Cunku birebir yasayanlar anlatiyor ve hatalarin neler oldugunu da soyluyor. Bir de kendine haksizlik etme. Siteyi okuduguna gore mutlaka erkegin CPD’sini gosteren grafigi de gormussundur. Yani esas oyun yasin itibari ile tam da olmasi gereken zamanlarda. Yasadigin bu tecrube kuracagin iliskilerde daha saglam adimlar atmani saglayacaktir.

osman
Guest
osman

Abi 10 ay sonra yazacam demişsin 10 ay olmuş. Son durum ne?

Haydaa
Guest
Haydaa

Bu yorumu bu siteyi ilk keşfettiğimde görmüştüm. Şimdi yeni yorum gelince tekrar gördüm. Hepimiz için ders alınacak bir olay. Hepimiz benzerlerini yaşadık.

Dikkatimi çeken bir de şu durum var; sorunlu ya da manipülatif kadınlar daha çok oneitise sebep oluyor bence. O sebeple onları baştan eleyip ya da düşük rütbede takılmayı becerebilirsek, onların yapay aşk şelalelerine kapılıp sonradan yamulmayız.

teslanınvarisi
Guest
teslanınvarisi

Muazzam bir özeleştiri, tecrübe paylaşımı. Bu abiliktir işte. Aylarca belki yıllarca olan bir süreçte edinilen acı/tatlı tecrübeyi 5 dk okuma süresinde bizlere açık yüreklilikle anlattığın için teşekkürler Rabbit Hole abi.

Poseidon
Guest
Poseidon

Rabbit hole, ayrilikacisi.org’da ve erkekadam.org’da okuduğum en güzel yorumu yazmışsın. Gerçekten bir roman gibi okurken duygudan duyguya girdim. Sürükleyici, heyecan verici, komik ve en önemlisi öğütleyici bir yorum olmuş. Teşekkürler abi. Çok güzel bir gelişme kaydetmişsin ve ayrıca çok da değerli bir erkeksin şuanda. Kendini düşük görme.

cemaliko
Guest
cemaliko

aynı boku bende yedim 🙂 insan yaşamadan bilmez ama ucuz atlattım gibi . BPD ve sorunlu kadınlardan uzak durun

Muhammed
Guest
Muhammed

Selamlar mesajım görülüyormu diye yazdım, derdimi anlatmak istiyorumda

Marquis De Sade
Guest
Marquis De Sade

Evet, ilk yazıyı okudum ama sıkıldım biraz, ama zamanla alışacağım. Yanlış bir şey varsa düzeltmek gerek. Her neyse konuyla alakalı çok yakın zamanda yaşadığım şeyi anlatayım size. Bu arada Ted Bundy en sevdiğim seri katil niye bokladınız ki 😀 Ben ona yazmasam bile her gün bana mutlaka yazan bir kız vardı. Yazdığı da dertleri değil günlük sohbet ve flört. Ama bana eski ilişkilerinden de bahsederdi ama sizin dediğiniz gibi friendzone durumları yoktu. Beni bir gün alkol içmeye çağırmıştı ve içmiştik. Aramızda bir şey olmamıştı ama ilerleyen günlerde ben seni öpmek istedim ama sen yüz vermedin dedi. Onu çok beğendiğim de… Read more »

Göktuğ
Guest
Göktuğ

Mahmut abi, ilk cinsel deneyimin özel biriyle, sevgiliyle olmasını istemek de oneitis göstergesi midir?Mesela sokakta açılan setten düşen max 1-2 kere görüşeceğin veya tabak şahısla olmasında sorun var mı? Bu mevzuya anlam yüklemek mavi hap göstergesi midir yoksa sadece tecrübe olarak bakıp geçmek mi lazım?
Teşekkür ederim

serhat
Guest
serhat

” Bir kadın bir erkekten başında hoşlanmış bile olsa eğer o erkeğin kendisinin elinde olduğunu, kendi isterse erkekle 100% ilişkiye girebileceğini hissettiği anda o erkekten soğumaya başlar.”
Bu durum sevgililikte geçerli değil değil mi? Çünkü onu arzuladığımızı belli edip baştan çıkarabiliriz sevgiliyi.

Elenaaa
Guest
Elenaaa

Kadınım ve asla asla böyle değilim siz hangi kadınlardan bahsediyorsunuz . Onun için ölürüm .

kraldanazkralci
Guest
kraldanazkralci

Oneitis nedenimi herşey tam olmuş ve takılma şansımız varken bir anda bitmesi ve o arzuyla ortada kalmak olarak görüyorum, arzum dahi çok azken bu katı reddedilmeden sonra onlarca katına çıktı ve yavaş yavaş alıştıra alıştıra o yoğun duygusal noktaya çektim kendimi, şuan ise rahatça takılma fırsatım var bir kaç gece geçirip gözümdeki gizemini yok etmem ve ulaşmak istediğim şeye ulaşmam oneitisten kurtulmama tamamen yardımcı olacak gibi duruyor, sen ne dersin bu konuda abi?

Yeni başlayan
Guest
Yeni başlayan

Üniversiteden bir arkadaşım vardı bu çocuk kendi halinde sessiz sakin bir şeydi kızlarla konuşurken falan utanırdı zaten hiç sevgilisi de olmadı üniversiteden sonra ara ara görüşmeye devam ettik ama bir şey dikkatimi çekti bu bizim müzmin abaza kadın avcısı oldu çıktı tarzı marzı değişti bir özgüven geldi elemana bu ara ara beni de yokluyor ilişkiler hakkında sonra yeter amk diyip buna sordum nasıl bu hâle geldin diye bana biraz üstünkörü anlattı baktı karşı çıkmıyorum sitenin linkini verdi, şu an halihazırda bir ilişkim var ancak sevgilim olan zat-ı muhteremin uygunsuz fotoğrafları ile karşılaştım eskiden kalma ilk başlarda ağladı zırladı beni ikna… Read more »

14.Luis
Guest
14.Luis

@Yeni baslayan

Merhaba

“bir de bunu eski sevgilisi barlardan çıkmayan serseri eroinci bir piç çıkınca kız gözümden düştü ayrıldım”

Boyle bir seyin ortaya cikmasini neden bekledin ki ?
Baska zaman da eski sevgilisi belki daha pic biri olacak ve karsina cikmayacak biriyle evlilik yoluna gireceksin ???

Burada hayal kirikliklarina onu acik.yanlis bir davranssal patern goruyorum…

Yeni başlayan
Guest
Yeni başlayan

Uygunsuz fotoğraflar sonrasında ciddi ilişki kafasından çıktım zaten, eski sevgili olayıda son darbe oldu şunu öğrendim ki kadınlar geçmişleri konusunda çok yalancı günü kurtarmak adına her şeyi yaparlar biz bu kirli oyunu temiz oynayarak kazanmaya çalışıyoruz artık erkeklerin gözü yavaş yavaş açılıyor

elrosluinwe
Guest
elrosluinwe

Merhaba Arkadaşlar, 3 sene önce evlenmeye yakın olduğun kızdan ayrıldıktan sonra yaşadıklarım herkesin yaşadıklarına benzer, o yüzden oraları geçiyorum. Bu siteyle tanıştıktan sonra bana kattıklarından ve kazandırdıklarından bahsetmek istiyorum. Oneitis hastalığını ağır bir şekilde yaşamış ve atlatmış biri olarak son 2 yılda geldiğim noktada hayatımda hiç olmadığım kadar geliştim ve gelişmeye devam ediyorum. Öncelikle bu sitede yazılanları dikkatle okuyup özümlerseniz geldiğiniz noktaya siz bile şaşıracaksınız. 32 yaşında ve doktora yapan birisi olarak bu siteyle tanışana kadar kendimle olan bağımı kopartmıştım. Gelirimi çarçur eden biriydim çok fazla gelecek planı olmayan ve çevremdekilerin fikirlerinden etkilenen biriydim. Şu an geldiğim noktada, yaklaşık bir… Read more »

Sordid
Guest
Sordid

Tebrik ederim. Harika bir dönüşüm olmuş.
Bu yapılanma içinde irade ve disiplinin önemine dair neler söyleyebilirsin merak ettim. Bunların payı büyüktür sanırım. İrade ve disiplin konusunda nasıl bir yol izlediğini paylaşabilir misin?

elrosluinwe
Guest
elrosluinwe

Yorumların için teşekkürler Sordid. İradeli ve disiplinli olmasaydım, bulunduğum noktaya asla gelemezdim. Sadece inanmak veya istemekle olmuyor. İlk olarak spordan başlayayım, 3 aylık sürelerde kendime bir program çıkardım ve dolabıma yapıştırdım. Spor günüm ne kadar yorucu geçmiş olursa olsun mutlaka sporumu yaptım. Tüm gün laboratuvarda çalışsam da eve gece saat 10 da 11 de gelsem de sporumu yaptım, asla yarın yaparım demedim, çünkü ertelediğin her gün hedefinden bir adım daha uzaklaşırsın, disiplinin bu şekilde dağılmaya başlar. Spor günlerinde asla başka planlar yapmadım, dışarı eğlenmeye çağırdıklarında gitmedim. Bir gün ters bir hareketle omzumda ağrı oluşmuştu ve ona rağmen ağrı kesici içip… Read more »

Sordid
Guest
Sordid

Teşekkürler cevap için. Yol gösterici oldu. Hayatımda ve kendimde değiştirebileceğim şeyleri olabilecek en iyi duruma getirmek icin çabalamaya devam.

Zagoran
Guest
Zagoran

Mahmut abi lisedeyken oneitis yaptığım Bi kız vardı üniye başlayınca tekrar açılmıştım, çok şaşırmıştı bu kadar konuşmak istiyorsan konuşuruz ama arkadaşça demişti, o zamanlar Acemi olduğum için kızın shit testlerini yemiştim ve haliyle konuşmayı kesmişti,geçen sene ev arkadaşı beni durduk yere takip etmişti, geçen yaz bu kız bir iki işime yardımcı olmuştu ve o da beni stalklıyordu(kesinlikle eminim) , şuan 25 yaşındayım geçen ay instagramda stalk yaparken sevgilisiyle gördüm, üzülmem sanıyordum ama canım çok yandı, beni reddeden başkaları da oldu ama bu kızı unutamıyorum, sence neden bu kızı düşünmeye engel olamıyorum, diğerleri neden oneitis olmadı, bir de kızın konuşuruz ama… Read more »

adamhaklıbeyler
Guest
adamhaklıbeyler

Selam arkadaşlar. Ben friendzone’dan katılıyorum 🙂 Yeni keşfettim siteyi. O kadar haklı bir yazı ki… Keşke daha önce rastlasaymışım.

Astral
Guest
Astral

Hocam merhaba yaşanan durum buradakinden eğer çok farklıysa, yani kadın aşırı uysal, sizi her şeyden çok isteyen, 9/10 HB seviyesinde kültürlü, karakteri oturmuş, narin, tüm güzelliği ve ilgilere rağmen sıfır egoya yüksek özgüvene sahip, yatakta müthiş bir kadınsa ama biz kendimize olan güvensizliğimizi alkol aldığımızda ortaya çıkardığımız için söylenen güzel şeyleri bile yanlış anlayıp hayatı zindan ettiysek, durmadan en iğrenç şekillerde psikolojik şiddet yaptıysak ve böyle özel bir kadını en sonunda kendi ellerimizle kaybettiysek durum çok zor oluyor. O beni istemedi demek ki özel değil de diyemiyoruz çünkü her şeyi batıran bendim. Şimdi yaptıklarımı bitince farketmekle beraber elimde yüksek pişmanlık… Read more »

The
Guest
The

Abi siteyi keşfedeli 3-4 ay oluyor.. Bu kadar geç keşfetmek çok koydu açıkçası.1yıl önce bile keşfetseydim her şey çok farklı olabilirdi ama şu an buradayım işte.20 yaşındayım ve şu ana kadar hiç sevgilim olmadı ve bakirim.Hiç sevgilim olmadı ama hiçbir kadınla konuşmadım,sohbet ve flört etmedim demiyorum.Hatta aklıma geldiğinde sinir oluyorum o çok özel kadının peşinden koşma olayı yüzünden fırsat kaçırdım.Hiç sevgilim olmamasına rağmen bolluk mentalitem acayip bir şekilde var.Belki de o yüzden rahat olduğum için kadınları etkileyebiliyorum.Ama işi bir türlü sevgililiğe götüremiyorum.Yani kadın götürecek ilişkiye ama götürmüyor yani.Ötesi yok.Bu yaşa kadar hiçbir şekilde sevgilimin olmaması bana kendimi kötü hissettiriyor.Ve galiba… Read more »

Yolkeser
Guest
Yolkeser

Türkiye’de 20 yaşına kadar bakir kalman anormal değil hatta gayet normal. Bu bir. İkincisi ise Birinci Dünya Savaşında ölen yüzbinlerce gencecik bakir erkeği hatırla. Onların evde gelmelerini bekleyen bir sevdiği bile yoktu en azından sen hala yaşıyorsun! Sporunu yap, üniversitede derslerine çalış, giyimini ve konuşmanı düzelt. Bunlar bu sitedeki en temel önerilerdir. En azından Korona sonrası döneme daha iyi bir şekilde gir.

zeynep
Guest
zeynep

Bir kadın olarak yazıyorum, bir erkek bir kadınla ilişkinin en önemli aşamalarından biri olan flört aşamasını atlayıp direk aşık moduna geçiyorsa kadın onu reddeder. Çünkü kadını fikir olarak aşka hazırlamamıştır ya da kadın baştan erkeğe ilgi duymaya başlamamıştır. Bir de işin acı olan boyutu, eğer bir erkek bir kadınla normal arkadaş olup onun friendzone’una girerse, onunla flört etmeden ve hislerini belli etmeden sadece normal arkadaş olursa, bir de bu halde kadının sırdaşı dert ortağı vb olursa ve bütün bunların ardında ¨ayşe biliyor musun aslında ben senden çok hoşlanıyorum / aşığım¨ filan derse, kadından red almakla kalmayacak bir de ondan SİNSİ… Read more »

Getou
Guest
Getou

Site sadece bu yazı ve yorumlardan bile oluşsa yine muhteşem bir iş yapmış olurmuşsun mahmut abi. Sondaki link güzeldi bu arada keşke kaldırmasaymışsın : D

—–
06.05.2021