İlgiyi çekeyim derken trip atmak

İlgi Yönetimi konusunu yanlış anlayan arkadaşların en çok içine düştükleri durum, ilgiyi kesmeyi trip atmak sanmaları. Örnek olarak Almost rumuzlu kullanıcının sorusuna verilen şu cevaba bakalım:

Almost:

İlgi ve verilen değer tamamen doğru orantılı olarak mı ilerler? Ayrıca ilgiyi kesmek ne demektir? Ne yaparsak ilgiyi kesmiş oluruz? Mesaj atmamak, öpmemek, gülümsememek…(?) Eyleme dökmek konusunda sıkıntılarım var.

Patrick Bateman:

Bir Mahmut Abi değilim ama yararlı olacağımı düşünüyorum.
1) Tek kelimelik cevaplar vermek
2) Onun yüzüne hiç bakmamak.
3) İlgiyi başka yere yöneltmek ( Telefon olabilir)

Patrick Bateman ilgi kesmekten / azaltmaktan değil trip atmaktan bahsediyor. İlgiyi kesmeden önce azaltacaksın. Mesela daha az arayıp sormak, ona ayırdığın zamanı azaltmak, hediye vs. almamak, süpriz yapmamak gibi şeyler.

Alphason devamında şunu diyor:

Mahmut abi ilgiyi azaltinca bunu anlıyor karşı taraf. Peki neden ilginin azaltıldığını anlamiyorsa ve israrla neden böyle davraniyorsun ben anlamıyorum sorunun ne oldugunu direkt söyle diyorsa ne yapacağız?

Trip atmadığınız sürece kimse sizin trip attığını sanmaz. Ültimatom vermeyin, tartışmaya girmeyin vs. yazıyoruz ya, ağzınızı hiç açmayın, sorunu konuşmayıp trip atın diyoruz anlaşılıyor. Bu hata bu sitede çok tartışıldı.

Çoğu durumda kadın bakışınızdan kendisini ayarlar zaten. Konuşmanıza bile gerek yok. Ama her şey gözlerle halledilmez. Bazen mesela problemi söylersiniz ama kaçınmanız gereken şey ultimatom ve tartışma. Konuşma değil kavgadan bahsediyoruz. Kadınlar duygusal davranmaya meyilli olduklarından olayı kavgaya dökebilirler, siz ise kavgaya yönlenmesine izin vermeyeceksiniz.

Patrick Bateman:

… Peki diyelim hatunla masada oturuyorsun senin sevmediğin bir şey yaptı. O an ilgini nasıl azaltırsın?

O an ilgini azaltmana gerek yok. Shit test sayarsın ya da ultimatom vermeden uyarırsın. Burda anlık tepki ve triplerden bahsetmiyoruz. Senin yukarıda yazdıkların kelimenin tam anlamıyla kız gibi trip atmaktır. Böyle şeylerden uzak durun. Her şeyden önce kıza sadece sevmediğiniz bir şeyi yaparak sarsabileceği zayıf biri olduğunuzu gösterirsiniz.

Redcast:

Bir kızdan ilgimi çektiğimde küstüm sanıyor.

Bu da muhtemelen surat asmaktan, trip atmaktan ya da gerçekten küs gibi davranmaktan kaynaklanıyor. Birçoğunuz kızdan ilginizi suratınızda bir gülümseme ile çekebileceğinizin farkında değil.

Arkadaş yürünen kız bağlamında konuşmuş oradan örnek verelim. Diyelim ki hatuna 2 kere buluşma teklif ettim 2sinde de reddetti. Şimdi kitaba göre ben bu kızı nextliyorum. Ama kız aramaya devam ediyor. Yine kitaba göre ben kıza bir daha buluşma teklif etmeyeceğim. Ama kıza mesaj attığında soğuk davranmak yok. Sadece kısa keseceğim. Bir iki mesajlaşmadan sonra hep aynı şekilde “şimdi biraz işim var, sonra haberleşiriz. Kendine iyi bak.” yazıp kaybolacaksın. Kız bu durumda ya aramayı bırakır ya da buluşmayı kendisi teklif eder.

Böyle kızları nereden buluyorsunuz hiçbir fikrim yok ama – kızların ergen ya da sizin kızla fazla samimi olduğunuzdan da olabilir – diyelim hatun “küstün mü / neden kısa kesiyorsun?” falan dedi. Neden kısa kestiğiniz belli. Kıza davranışlarınız ile “güzelim bak ben elimden geleni yaptım, sen buluşmuyorsun benim de mektup arkadaşlığına vaktim yok. Hadi canım fazla zamanımı alma” diyorsunuz. Kız aptal değil bunu anlıyor. Söylemenize bile gerek yok. Ama diyelim sordu. Ne diyeceksiniz?

“Yok güzelim şimdi cidden işim var. Sonra haberleşiriz. Kendine iyi bak.”

Bu kadar. Tekrar edeyim, ilgini geri çekmek trip atmak demek değildir.

 

 

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

105
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
27 Comment threads
78 Thread replies
7 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
41 Comment authors
kanırtaninekAlafInariusKoraySerhat Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Serdar
Guest
Serdar

Mahmut hocam ben ikilemde kaldıgım için soruyorum. Bir tane hatun var yürüdügüm. Hatunla 2 sefer arabada içtik. Saçına falan dokundum fazla ileriye gitmedim. Sonrasında yine görüşelim dedigim de naza çekiyor. Direkt tamam demiyor. Arada bi ışık yakıyor veya yakmıyor. Sence ne yapmam lazım hatunun tam olarak niyetinin ne oldugunu anlamam için? Ya da sence direkt olaya mı gireyim görüştüğüm de. Ya da ilgiyi keseyim mi. Nediyorsun?

Namesiz
Guest
Namesiz

Mahmut abi selam, kız arkadaşımın bir süredir bana ilgisi azalmış gibi davranıyor. Gün içinde normalde çok fazla iletişim kurmuyoruz. Gece yatmadan önce arayıp konuşuruz biraz. Dün gece bende mesaj atıp iyi geceler diyip normal bir şekilde yattım konuşmadan. Bu şekilde trip mi yapmış oldum sence?

Forza
Guest
Forza

Abi selamlar, yazıda yürünen kız üzerinden örnek vermişsin ama uzun ilişkide olan kız için de verebilir misin? Kız arkadaş ile mümkün mertebe iletişimde olunduğundan ortada kaybolduğunda hemen soru bombardımanı gelebiliyor. Yazıda bahsedildiği gibi işim var sonra konuşuruz olmuyor yani. Bu konuda takıldım kaldım.

Lovelirrns
Guest
Lovelirrns

Selamlar abicim, kıza sinirlendiğinizde trip veya ultimatom atmayın diyorsunuz, katılıyorum ama bazen ne yapacağımı kestiremiyorum ve bir konuda yardıma ihtiyacım var. Dün, henüz 1 aylık bir ilişkimiz olan kız arkadaşımla akşam dışarıdaydık ve buluşma sırasında günü evde bitireceğiz diyerek anlaştık. (Bu arada cinsel hayatımız var ilk defa gelmeyecekti) Sonrasında buluşma dönüşü biraz trafiğe yakalandık ve metrobüs ayrımına gelince ben eve gitsem daha iyi olacak sabah çok erken kalkacağım gibi konuştu. Ben de o an çok sinir oldum pek belli etmedim. Sinir olduğumu biraz anlayınca geliyorum o zaman eve dedi sonra ben de ne istiyorsan onu yap ben seni zorlamıyorum dedim… Read more »

Namesiz
Guest
Namesiz

Abi 3 buluşma oldu, dediğin kurala göre oynuyorum. Dokunma yakınlaşma vs hepsi okey ama öpüşmeye gidince kız yanağını gösteriyor ben öpmüyorum o benim yanağımdan öpüyor. İlgisi var kinolar mesaj atmalar boyundan öpmeler el ele tutuşmalar vs hepsi okey bu durumda ilgiyi azaltmalı mıyım yoksa next mi ya da aynen devam mı?

Rokra
Guest
Rokra

Uzun iliskimdeki kız arkadasım snapchati silmisti tekrar yükledi sil diyorum silmiyor. Silmeyecegim diyip duruyor. İlgimi çekmeli miyim?

Tacitus Kilgore
Guest
Tacitus Kilgore

Selam,

7 aylık bir ilişkim var, ufak iniş-çıkışlar dışında gayet iyi bir ilişkim olduğunu düşünüyorum. Son 2 haftadır sevgilimle cinsel birliktelik yaşamıyoruz, birkaç kez hamle yapsam da, kendi evime çağırsam da hep bir bahane bulup gelmedi.

Bu durumda ilgi çekilmeli mi? Böyle bir durumda ilgiyi çekmek nasıl uygulanmalı?

Emre
Guest
Emre

Mahmut abi ciddi ilişkide kız yapma dediğimiz bir şeyi yaptığında, canımızı sıkacak bir şey söylediğinde ya da örnegin seks istegimizi reddettiginde sonrasında davranıslarımız nasıl olmalı? Böyle yapmasının rahatsız edici olduğunu mu söylemeliyiz yoksa hiçbir şey söylemeyip baska işlerle uğraşarak arkadaşlarla konuşarak onu görmezden mi gelmeliyiz ya da yüzümüzde hiçbir şey olmamış gibi bi gülümsemeyle daha az mı yazmalıyız? 1 buçuk ay önce 1 yıllık ilişkim bitti ve en çok kafamı karıştıran konu bu gibi durumlarda nasıl davranmam gerektiğiydi. Doğrusunu öğrenip düzelteyim sonraki ilişkilerimde benzer sorunlar yaşamamak istiyorum.

porsche
Guest
porsche

“soğuk kızın soğukluğuna kapılmak/kapılmamak” konusunu biraz daha açma şansın var mı mahmut abi? örneğin kızın soğuk davranışlarına karşılık onu ısıtmaya yönelik hareketler neler olmalı, bu hareketleri sergileme isteğini nasıl oluşturmalıyız vs.

Serhat
Guest
Serhat

Mahmut abi merhaba. 4 aylık bir ilişkim var. kız arkadaşım geçen akşam telefonda erkek bir iş arkadaşıyla konuşuyordu ve çocuğa benimle olduğunu söylemek yerine “bir arkadaşımlayım” dedi.

“bir arkadaş” tabirini kullanmasının beni rahatsız ettiğini söyledim. “beni gecenin bir yarısı senin tanımadığın bir kadın arasa, sorduğunda “bir arkadaşımlayım” diye cevaplasam ne düşünürdün?” dedim. haklısın, dedi.

güya bu çocuk çok dedikodu yapıyormuş (dedikodu yapıyorsa neden seninle bu kadar samimi olmasına izin veriyorsun?). bu yüzden ilişkimizi söylememiş (yersen) fakat yakın zamanda söyleyeceğini hem bu çocukla hem de diğer arkadaşlarıyla beni tanıştırmak istediğini söyledi.

fakat ben ikna olmadım. bunun üzerine ilgiyi çekmeyi düşünmem ne kadar doğrudur?

Koray
Guest
Koray

Abi kız arkadaşım benim daha önce uyardığım bir şey yaptı bugün ve bende bunun sonuncun da ilgi keseceğim ama kız arkadaşım neden bana karşı böylesin zaman ayırmıyorsun derse neden yaptığımı söyleyecek iyi ve o hatasını anlar ve özür dilerse ilgi mi arttıracak mıyım?

Inarius
Guest
Inarius

Kız arkadaşını daha önce uyardığını söylemişsin. Uyarına rağmen bunu tekrardan yapması, sana karşı duyduğu saygının azalmasına işaret. Her bir uyarının ardından tekrardan yapması, kız arkadaşının sana karşı duymuş olduğu saygıyı çok daha fazla azaltır. Ayrıca ben, senin kız arkadaşına karşı ilgini kesebileceğinden de şüpheliyim. Yine ayrıca kız arkadaşının sana, “Neden bana karşı böylesin?”, “Neden bana zaman ayırmıyorsun?” şeklinde soru soracağına da inanmıyorum. Bu tarz düşüncelere sarılma nedenin, ilgini kestiğin zaman senden kaçacağı ya da onu kaybedeceğin tarafının oluşturduğu bir savunma mekanizması ve sende o savunma mekanizmasına karşı koyacak bir güç olduğunu da zannetmiyorum. Bu şekilde devam edersen ne saygı kalır(Tabii… Read more »

Alaf
Guest
Alaf

Hatasını görünce yol vericem

kanırtaninek
Guest
kanırtaninek

abi ben kız arkadasımla vakit gecirirken anlık olaylar oluyor canımı sıkan veya kızın yanlıs yaptığı trip atmadan ilgimi cekiyorum gülümsemeyi azaltıyorum bu sefer kız arkadasım noldu neyin var anlat vs diye baskı yapıyor bu sefer ufacık olaydan derinlere giriyoruz tartışma çıkıyor. bu süreç nasıl yönetilir?