Ortadan kaybolan, pasif – agresif sevgili

Mahmut Abi, Kız arkadaşımla 7 aydır beraberiz. Bu süre boyunca beni en çok rahatsız eden tarafı, herhangi bir tartışma veya kavga olduğunda günlerce ortadan kaybolması. Hatta iki kere de beni terk edip sonra geri döndü (benim ona ulaşıp özür dilemem ile).  Bu günlerce aramamayı da hep ben arayarak bozdum.

Senin seni terk edenin arkasından gidip özür dileyerek sergilediğin güçsüz ve muhtaç kafa yapın bir kenara bu kız pasif agresif ve seni sessizlik ve ayrılık tehditi ile cezalandırma eğiliminde. İlerlemeden önce hemen söyleyeceğim şey şu: Bu tip pasif – agresif insanlarla (kadın ya da erkek) iyi ilişki yaşamak mümkün değildir. O nedenle sen bu muhtaç tarafın üzerinde çalışmalısın ama bu kızla olmaz. Bırakman en hayırlısı.

En son kavgamızda ise olayı iyice abarttı. Bir alışveriş yapmam gerekti ve genellikle yaptığı gibi bir iki dükkan sonra trip atmaya, ben sıkıldım gidelim demeye başladı. Bu şeyi almam gerekiyordu ve bunu ona söyledikten sonra beni Starbucks’ta bekleyebileceğini söyledim.  30 dakika içinde işim biter demiştim ve 30 dakikada işim bitti. Fakat yanına gittiğimde suratı beş karıştı ve yolda tek kelime etmedi. Bende kalacaktı ama evine gitmek istediğini söyledi. Bu arada kızın yanında gerekirse 2 saat alışverişe gittiğimi söyleyeyim. Yani o yapınca tamam ama ben yapınca trip atmalık bir olay.

Anlattığın şeye bakarsak kız arkadaşın çok mantıksız davranmış. Arabada “muhabbetine doyulmuyor” diye takılabilirdin. Ben eve gitmek istiyorum dediğinde “evet böyle yakışıklı bir adama surat asacağına evine git kendine gel daha iyi” gibi bir şey diyebilirdin. Kibarca ama davranışlarının aptallığını göstererek. Fakat sen sanırım 7 ayda bu tür karın ağrılarına katlandığın için senin hatun sana bunları yapmakta hiçbir problem görmüyor.

O günden sonra aramadı. 5 gün oldu. Bu sefer ben de aramayacaktım. Aklıma no contact geldi.

Evet bu tür sessizlik ile cezalandırmalara izin vermemen lazım. Bugüne kadar arayıp özür dileyen sendin ve bunu yaparak bu tür cezaların üzerinde çalıştığını gösterdin.

Ama burada kız eski sevgilim değil o nedenle sonunda yine ona ulaşmaya çalıştım fakat cevap vermedi.

7 aydır berabersin ve katlandığın davranışa bakar mısın? Bu kız sana gözünde bir değerin varmış gibi davranıyor mu sence? Ya da sen bunu mu hak ediyorsun?

Burada arızayı çıkarıp sonra da sessizliğe gömülen taraf o. Hiç aramaman gerekiyordu. Böyle bir durumda tavsiyem kıza asla ulaşmayın ve 2 hafta içinde size ulaşmazsa ayrıldığınızı varsayın. Başkalarına yönelin. Bakın normalde aldatmaya bakışımı biliyorsunuz ama sessizlik ile cezalandırma ya da ayrılarak cezalandırma durumları aynıdır ve 7 aydır sevgilim dediğiniz kişi kendisi arıza çıkarıp 2 hafta aramıyorsa orada bir ilişki yoktur. Siz kendinizi var diye kandırmaya devam etmeyin.

Ben de sinirlendim. Bendeki eşyalarını toplayıp bir arkadaşına verdim.

Gerek yoktu. Bir kutuya koyup bir yere kaldırabilirdin. Senin bu kızdan ayrılman lazım ve bu da iyi bir fırsat ama onun eşyaları ile ne uğraşıyorsun?

Ama sonra düşündüm de kızla konuşmadan ayrılmış olmak garip geldi. Mesaj attım ama cevap vermedi. Ben de gel konuşalım böyle bitmesin, iyi ayrılalım yazdım. Ona da cevap vermedi.

Hocam kendi motivasyonlarını kabul edemezsen gelişemezsin. Bahse girerim eşyalarını göndermeyi blöf olarak yaptın yani onu korkutmak için yaptın. Kızdan ses çıkmayınca paniğe kapıldın ve şimdi gel konuşalım ayağına kıza buluşma teklif ediyorsun.

Şimdi ne yapmam lazım? Bu ilişki bitti mi bitmedi mi emin değilim.

Kızın eşyalarını gönderdiğin zaman bitti. Havada kalan bir şey yok.

No contact uygulayacağım ama terk edilmedim ki?

No contact uygula ama sadece bu ayrılığı atlatmak ve yenisini bulmak için. Bu kızın geri dönmesi gibi bir istek var kafanda, onu at. 7 aydır sevgilim dediğin hatun bir haftadan fazla süredir ortadan kayıp. Bu normal bir şey değil, bunu kabul etmen ise inanılmaz aptalca olur.

Sence beni arama ihtimali var mı? Beni aradığında nasıl davranmalıyım?

Şimdi senin bu soruyu ne umutla sorduğunu anlayabiliyorum o nedenle dediklerim seni rahatsız edecek. Evet maalesef seni arama ihtimali var, keşke aramasa ama bu ihtimal var. Aradığı zaman hiçbir şey olmamış gibi ama kibar konuş. Çok kısa kes. Eğer bu tür bir kadın karın ağrısı olmasa arada takıl derdim ama sana tavsiyem o işe girme. Seks için o karın ağrısına değmez. Kesinlikle buluşma, buluşma teklifi olursa kabul etme. Eğer kapılıp gitmeyeceğim diyorsan istersen eğlencelik takıl ama bunu yapabileceğini sanmıyorum.

Hiçbir manipülasyona (ağlama, suçlama, vs …) kanma. Eğer ağlarsa, sızlarsa, suçlamaya başlarsa, vs. “kusura bakma çok işim var kapamam lazım” de ve çat kapa. Sana atabileceği manipülasyon mesajlarını okumadan silebilirsin.

Bu kızı terk etmelisin ve bunun arkasında durmalısın. Bu kızı bir daha sevgili olarak kabul etme ve bir daha da böyle pasif agresif biriyle 7 – 8 ay sevgili olma. İnanması zor olsa da senin gibi bir sürü erkek, bu tip aşırı pasif – agresif davranışı standart ve katlanılması gereken kız davranışı sanıyor.

Bunun haricinde de bu kızla sergilediğin pasif – agresif cezalara boyun eğme muhtaçlıklarını sergilememeyi öğrenmen lazım. Bu şekilde bir muhtaçlık ilerdeki ilişkilerinde de sana problem çıkarabileceği gibi seni sürekli bu tip arıza kızlarla birlikte olmaya da yönlendirecektir.

Bana sorularınızı uygun yazı altında sorabilirsiniz, benimle görüşme ayarlayabilirsiniz ya da ilişkiler setimize bakabilirsiniz.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

35
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
16 Comment threads
19 Thread replies
3 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
22 Comment authors
ThugLordÖmerahmetSerpilAcaba Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
alonewolf
Guest
alonewolf

Bu hikayenin çok benzerini yaklaşık 1,5 ay önce bizzat yaşadım ama bir farkla: Ayrılan ben oldum. 2 yıldır süren karın ağrılarıyla dolu bir ilişkimiz vardı. Her türlü dengesizliğine, soğuk davranışlarına katlanmama karşın bir gece yalnız başıma oturup bitirmem gerektiğini düşündüm. Ertesi gün de metanetli bir şekilde ayrılmak istediğimi söyledim ve kendisine hayatta başarılar diledim. Bana sonrasında ulaşmaya çalışıp manipülasyonlarına devam etse de kararımı etkilemedi. Şu an mutluyum ve kafam rahat, hedeflerime odaklanmış durumdayım. Unutmayın ki “duygusal güç” bir erkeğin sahip olabileceği en değerli şeydir. Dik durun, gerekirse ayrılın ve hayallerinizin peşinden gidip kendinizi yeni baştan inşa edin.
Sevgilerle

xyz123xyz
Guest
xyz123xyz

Mahmut abi benim de sessizlikle-ayrılıkla cezalandırma eğilimim var onun yerine ne yapmamı önerirsin?

Birisi
Guest
Birisi

Peki pasif agresif kişi biz olmamız durumunda ne yapmalıyız? Bu kız modelinde ben kendimi gordum. Ben de hep kendime derim; “ben her şeyi güzel başlatıyorum ama sorun çözme konusunda sorunlarım var galiba”. Pasif-agresif cezalandırma sorununu aslında sorun çözememek gibi algılıyordum. Şöyle anlatayım, bir kızla güzel başladıktan sonra eğer bir sorun ve keyifsiz bir durum olursa sonrasında çözüm üretmiyorum. Bazen kız kendisi arayabiliyor aramazsa da bitiyor veya ben aradığımda üzerinden 1 aydan fazla zaman geçmiş oluyor.

Tekrar buluşsak bile benim kaldığımız yerden devam etme motivasyonum doğal olarak kızda olmuyor. Sonra yeni bir problem ve yeni bir çözümsüz dönem başlıyor!

furkan
Guest
furkan

Evet maalesef seni arama ihtimali var, keşke aramasa ama bu ihtimal var.

Ah şu ihtimal var ya, bir şekilde karşı koyabiliyorum ancak sormak istediğim şu abi. Bu ihtimale gözünü dikmek(illa aramak deil, engellediyse 2 saatte bi kontrol etmek, spotiden ne dinlediğine bakmak vb. şeyler) bizleri iğdiş eden etkenlerden mi?

Kaptan
Guest
Kaptan

Arkadaşı tebrik ediyorum, bir hafta dayanılmayacak kadına 7 ay katlandığı için, işin üzücü tarafı hâlâ bu kadından mesaj bekliyor ve geri dönmesini istiyor muhtaç kafa yapısı insanın öz saygısını yok ediyor resmen

ju87
Guest
ju87

bir tecrübe olarak ben de yazayım; birincisi ne kadar erken ayrılırsan o kadar iyi. genelde bu tarz kavga gürültülü şeylerin etkisi daha derin olabiliyor. unutmakta daha zorlanabilirsin. şahsen benim de 6 aylık senin yaşadığına göre çok daha minik bir ilişkim oldu. tavırlar oldukça benzerdi, yarattığı boşluğun geçmesi bir senemi aldı. diğer bir sorun da zamanla böyle bir şeye alışınca insan karşı cinse normal davranmayı unutuyor. iletişimimi tekrar normale çekmem de zaman aldı. eminim daha tecrübeli abilerden daha doğru yorumlar da gelecektir. belki olmamıştır, belki de fark etmemişsindir ama günlük diyaloglara da sirayet etmiş bir yanı da var aslında. bunlar da… Read more »

Alikaptan
Guest
Alikaptan

Arkadaşlar buna benzer bi durum benim başımda da var ,9 aydır beraber olduğum kız aynı şekilde kendince triplere girip arayı soğutuyo bende ilk başlarda bu arkadaş gibi peşine düşüp hiç bir şey yapmadığım halde özür dilediğim çok oldu.en son bi hafta önce yine sebebini bilmediğim bir şekilde sessizleşip tuhaflaştı bende hiç üstüne gitmeden normal devam etmeye çalıştım fakat durduk yere beni sinirlendirmeye başladı en sonunda patladım küfür edip yüzüne kapattım.sadece küfür ettiğimden pişman olduğum için ertesi gün bir sefer aradım halini hatrını sordum peşine baktım hala aynı görüşürüz deyip konuşmayı bitirdim ve 3 gün hiç bi şekilde ne mesaj ne… Read more »

parathormon
Guest
parathormon

burada kendimi gördüm fakat kız olarak, direkt sonucu sana söyleyeyim sevmeyen insan kavgadan kaçar, sevmeyen insan vakit geçirmekten hoşlanmaz, sevmeyen insan karşı tarafı sikine takmaz yani kız seni sevmiyor ve BÜYÜK bir ihtimalle hayatında başkası var fakat ilişkiniz 7 aylık olduğu için sana ayrılalım demeye cesaret edememiş çünkü diğer çocukla daha kesin bir şey yoktur, ama en son uzun süre seninle iletişim kurmadığına göre geçmiş olsun dostum, ilişkideki dominant erkek modelini benimseyemediğin için kız gitmiş

Haydaaa
Guest
Haydaaa

Toksik kavga arzularınıza sevgi demeyin. Yok öyle bir şey.

Hypn0s
Guest
Hypn0s

Buradaki pasif agresif kisi kiz değil erkek olan model.pasif agresifler de duygusal zeka gelişmemiştir muhakeme yapamazlar olayları kendilerine göre değerlendiriler.duygusal zekasi gelismeyen bireyler kisilik bozuklugu yasar saglikli iletisim kuramazlar.sevmeyi empati yapmayı bilmezler.sevgiden cok bagimlilik yasarlar buda karsisindaki insanlari yorar yipratir kendinizi yorgun ve kafası karışmış hissedersiniz,tepkilerini iletişiminizi keserek susarak belli ederler ve sizi çileden çıkarırlar.psikoterapi sart

Geralt
Guest
Geralt

Abi kızla buluşacağız yarın belirlediğimiz yeri değiştirip vaşka yere gelmesini söyledim kız orayı canım istemiyor dedi sonra davranışları falan değişti acaba eski sevgilisiyle sık buluştuğu bir yer mi veya nedir bu durum pasif agresif davranış mı ben anlayamadım hayırdır niye diyince yok bir şey falan diyip geçiştirdi

Misafir28
Guest
Misafir28

Pasif agresif kadınlar iyi zamanlarda cana çok yakın olur iyi davranır ve güzel seks yapar. Fakat duygusal ilişki yaşamak çok zordur ve enerji emer. Böyle bir ilişkim vardı sonradan farkettim. Kafası kızdı telefonumu silmişti, birseye canı sıkıldı günlerce konuşmadı vs. Sadece seks için bile değmez çok doğru bir tespit. Çünkü seviştikçe zaman geçirdikçe duygusal yatırım yapacaksın bundan kaçisin Olamaz!! Bunlar hep peşinden koşan biriyle beraber olurlar ve psikopatlari daha çok severler. Eğlenmek pozitif olmak varken ben bu kadına köpek çekerim diye de düsünmeyin değmez bozulan sen olursun. Çok iyi manipülasyon yaparlar seni meraklandirip etkileyeme çalışir ama kutunun içi boştur. Sende… Read more »

Kartaca
Guest
Kartaca

Erkek olmak meydan okumaktır. Yanlız kalmaya bile…
Güzel bir söz 👍

Can
Guest
Can

Mahmut Abi selam, 29 yaşındayım. Bir spor dalında lisanslı hakemlik yapıyorum ve bulunduğum şehrin hakemlerinin bir whatsapp grubu var. Geçtiğimiz aylarda whatsapp grubuna yeni hakemler eklendi, ben de profillerine bir göz attım ve şehrimizin yeni bir kadın hakem (26) daha edindiğini gördüm :). Kendisine “hayırlı olsun” mesajını özelden attım ve 1 haftalık konuşmanın sonunda buluşmalar gerçekleştirdik. 2. Buluşmada kendisini bir sonraki hafta için kampa davet ettim. Kamp harika geçti ve sevgili olduk. Siteyi önceden okuduğum için tabiri caizse tanışmanın başından itibaren hemen her şeyi “kitabına uygun” yaptım diyebilirim. İlişkiden sonra okumalarımla da bunu teyit ettim. Gizemi korudum ve her daim… Read more »

Obuşu
Guest
Obuşu

Benimde başıma şöyle bişey geldi ama sevgilim değildi. Bi kızla tanıştım bi kaç gün konuştuktan sonra buluşma planı yaptık ertesi akşam işten çıkınca saat 7 de buluşacaktık, ertesi gün oldu ben arkadaşlarla havuza gittim kızada yazmadım sonra kız yazdı “ben günaydın yazmayınca sende yazmıyosun demek” diye bende işte geçiştirdim ve havuzda olduğumu akşam 10 gibi görüşsek olur mu? Dedim kızda benim seni 3 saat bekliyeceğimi nerden düşündün dedi? Bende öyle bişey düşünmedim düşünmemde zaten dedim sonra kız neyse konuşmayalım artık falan dedi bende görüldü attım. 2 hafta geçmeden kız tekrardan yazdı biraz konuştuk falan sonra akşam napıyosun muhabbeti oldu ve… Read more »

Goldie
Guest
Goldie

Mahmut abi merhaba sevgilimi aradım , durduk yere açmadı , geri dönüş yapmadı ve çevrimiçi olup mesaj da atmıyor kavga gürültü de olmadı bu durumda no contact yapılmalı mı yoksa bir kurşun daha sıkılır mı

Acaba
Guest
Acaba

Mahmut abi selam. Dün kız arkadaşımla ufak çaplı bir kriz yaşadık. Daha sonra bana mesajlar atmış onu çok kırdığımı falan söylemiş. Mesajı görünce aradım meşgule aldı. Şu an konuşmak istemiyorum yazdı. Bende neyi yanlış anladın fikrim yok, sen bilirsin sakinleşince konuşuruz o zaman yazdım ama kendim hiç yükselmedim konuşma sırasında. Dünden beridir aramadı, bende doğal olarak ne aradım ne mesaj attım top onda diye. Eğer ararsa ne şekilde konuşmalıyım? Bariz haklı bir taraf yok tartışma meselesinde.

Serpil
Guest
Serpil

Merhaba.Şu an içinde olduğum durumdur.Erkek arkadaşım ortada elde tutulur bir şey yokken iletişimi kesiyor ben aramazsam aramıyor.Geçenlerde havaalanından ece dönerken serviste aradım konuştuk sonra yolda mesajlaştık. Eve gelince yolda konuştuk diye geldim diye ona haber vermedim.Bu beni aradı ama o aramadan önce ben bir arkadaşımı aramıştım o da biraz önce senin kulaklarını çınlattık hadi hazırlan denize gidiyoruz sende gel seni alacağız birazdan dediler.Bende tamam deyip hazırlanmaya başladım.Bu sırada erkek arkadaşım aradı bende arkadaşımla konuştum denize gideceğiz ararım seni dedim. Akşam aradım açmadı aradan 3 saat geçti dönüş yapmadı baktım instagramda online tekrar aradım açtı ve uyuyormuş yeni kalktım gormedim aradığını… Read more »