Genel mesajlaşma prensipleri – bir kızla nasıl mesajlaşılır

Oyun – Kadınlarla Tanışma kitabındaki genel mesajlaşma prensipleri (toplam 13 prensip) alınmıştır. Bir kızla nasıl mesajlaşılır diye merak ediyorsanız, okumaya devam edin.

Öncelikle şunu belirteyim ki mesajlaşmak kişisel bir şeydir ve herkesin kendisine ait bir stili ve kendisi için çalışan bir mesajlaşma şekli vardır. Fakat yine de bu, bazı genel mesajlaşma prensipleri olmayacağı anlamına gelmez.

Mesajlaşmak artık kadın erkek ilişkilerinin önemli ve kaçınılmaz bir parçası. Buluşmak ve yüzyüze konuşmak her zaman birinci iletişim şekliniz olsa bile, artık mesajlaşmadan kaçmanız çok zor. Tanıştığınız kadınlar sizinle mesajlaşmak isteyecekler ve sizin normal biri olup olmadığınızı, kendi hayat çerçevenize ne kadar bağlı olduğunuzu anlamaya çalışacaklar.

Mesajlaşma prensibi 1 : Her şey çok güzel

İşinizden zevk alıyorsunuz ve stresli falan değil. Hayatınız güzel. Hiçbir şikayetiniz yok ya da siz hiçbir zaman şikayet etmiyorsunuz. Nokta. Bir de hayatınızın ince detaylarına çok girmeyin ve gizemi koruyun.

Örnek:

Kız: Selam, ne haber? Günün nasıl geçti?

Siz: Biraz stresliydi, senin nasıl geçti?

Sıkıcı ve negatif. Ne dedik, her şey çok güzel.

Bir de şuna bakın:

Kız: Selam, ne haber? Günün nasıl geçti?

Siz: Öğlen yemeğinde baklava yedim. Dişçim üzülecek ama harikaydı!

Ne dedik, her şey çok güzel. Eğer kötü bir gün geçirdiyseniz, yakın arkadaşlarınızla konuşun, yürüdüğünüz kadınlarla değil. Yürüdüğünüz kadın sizin anneniz değil, sizin dertleriniz de onun problemi değil. Yürüdüğünüz kadın söz konusu olduğunda sizin hayatta bir sorununuz yok.

Bu size fazla katı gelebilir ama bir erkek güçlü olmak ve dertleri ile kendi başına mücadele etmek zorundadır. Bir erkek, dertlerini kadına yansıtmaz, kendisi halleder. Bütün o modern duyarlı, duygularını ve dertlerini kadınıyla paylaşan erkek saçmalıklarını unutun. Siz bir kayasınız, size hiçbir rüzgar ya da dalga işlemez.

Siz kadının anaç duygularına ne kadar oynarsanız, dertlerinizi onunla ne kadar çok paylaşırsanız, kadın sizi o kadar oğlan çocuğu olarak görür. Sizin için üzülebilir, size acıyabilir ama sizi bir erkek olarak göremez ve size saygı duyamaz.

Bakın bunun istisnaları var tabii, çok ciddi bir problemle karşı karşıya kaldığınızda mutlu mesut davranın demiyorum. Ama derdinizi olabildiğince kendinize saklayın. Kadının üzerine kusmayın. Çok ciddi bir probleminiz varsa ve canınız sıkkın ise ona şunu diyebilirsiniz:

 Kız: Selam, ne haber? Günün nasıl geçti?

Siz: Eh işte.

Kız: Ne oldu?

Siz: Çok önemli değil. Birkaç biranın halledemeyeceği bir şey değil.

Mesajlaşma prensibi 2 : Cevap gerektirmeyen ifadeler kullanın

Kadınlarla mesajlaşmalarınıza dikkatli bakarsanız, çok az soru sorduklarını görürsünüz. Bu, yüksek değerli ve sizin de baz almanız gereken bir davranıştır.

Soru, hemen her zaman ilgi göstergesidir. Bir kadın size soru soruyorsa, sizinle ilgileniyordur. Sizin ona soru sormanız da sizin ilginizi gösterir. Her ne kadar hiç soru sormamanız mümkün olmasa da, özellikle mesajlaşmada soru yerine ifadeler kullanmanız daha iyi.

Örnek:

Kız tatilde.

“Tatil nasıl gidiyor?” diye sormak yerine, “Bahse girerim güneş altında fazla yandın.” deyin. 

Örnek:

Sabah “Günaydın, ne haber?” diye sormak yerine, “Eminim benim kahvaltım senin kahvaltını döver” deyin (ve belki de bir kahvaltı fotoğrafı atın.

Örnek:

“İyiyim, sen, ne yapıyorsun?” diye cevaplamak yerine, “Şu an benden daha eğlenceli bir şey yapıyor olamazsın :)” deyin.

Mesajlaşma prensibi 3 : Yoklama mesajları kullanın

Aslında yukarıda bu konuya biraz girdik. Kadınla mesajlaşma başlatmak için soru sormak yerine, onunla aranızdaki iletişim ile alakalı bir yoklama mesajı ya da fotoğrafı gönderebilirsiniz.

Yoklama mesajları genellikle sizin ile ilgili gündelik hayatta olan şeylerle alakalıdır. Daha önce konuştuğunuz bir konuda olabilir. Örneğin işe giderken kullandığınız bir yoldaki yoğun trafikten konuştuysanız, ertesi gün ona trafiğin fotoğrafını gönderip, “budur” yazabilirsiniz. Kahvaltıdan ya da herhangi bir yemekten, ya da bir mağazada satılan ilginç bir şeyden konuştuysanız, bunlara rastladığınızda çekeceğiniz fotoğrafı gönderebilirsiniz.

Yoklama mesajı özellikle aranızdaki mesaj iletişimi birkaç gün durduysa oldukça etkilidir. Böyle bir durumda mesajlaşmayı yeniden başlatmak için (ideal olarak öğleden sonra 1 – 2 gibi) bir yoklama mesajı gönderebilirsiniz. Göndereceğiniz fotoğraf bu stock image denilen hazır fotoğraflardan olmasın ve mümkün olduğunca sizin çektiğiniz fotoğraflar olsun. Fotoğraf yoklaması sonrası karşılıklı mesajlaşmak en iyisi. Eğer mesajlaşma yine ölürse, 2-3 gün bekleyip yine yoklama fotoğrafı gönderebilirsiniz ama eğer mesajlaşma uzun süre duruyorsa, haftada 2-3 kereden fazla yoklama yapmayın.

Fotoğraf yoklamaları çok daha etkilidirler ama yoklama mesajı metin şeklinde de olabilir. Mesela “bugün beyaz bir güvercin gördüm, bilet alsam iyi olur” ya da “bu bahsettikleri kuru baklavadan aldım” gibi ( daha önceden konuştuğunuz konularla alakalı olursa çok etkili olur).

Yoklama mesajlarından sonra cevap gelmiyorsa ASLA ama ASLA kadının size cevap vermediğini onaylayan saçma sapan bir mesaj atmayın. Şu gibi mesajlardan bahsediyorum:

  • “?”
  • “Orda mısın?”
  • “Uzaylılar mı kaçırdı?”
  • “Alooo”
  • “Niye cevaplamıyorsun?” (Feci!)

Bunun yerine dediğim gibi 2-3 gün bekleyin ve yine bir yoklama mesajı gönderin. FAKAT mesajlarınız 2 kere arka arkaya cevapsız kalıyorsa, o kadını hemen orada bırakın. Bir daha o size ulaşmadan siz ona asla ulaşmayın. Diğer kadınlara zaman harcayın.

 Mesajlaşma prensibi 4 : Ne kadar az, o kadar iyi.

Genel kural olarak uzun mesajlardan kaçının. Her bir mesajınız genellikle 2 satır, maksimum 3-4 satır olsun. Evet arada bir bundan daha fazlasına ihtiyacınız var. Ama o zaman ara sıra gerektiğinde mesajı tek mesaj olarak gönderin, 2 veya 3 parçaya bölüp göndermeyin zira kadının telefon notifikasyonlarında birden fazla arka arkaya mesaj sizi fazla aç gösterebilir.

Mesajlarınızı kısaltmak için göndermeden önce üzerinden geçmeniz gerekiyorsa geçin ve anlatmak istediğiniz şeyi daha kısa bir metin ile anlatmayı öğrenin.

Mesajlaşma prensibi 5 : Cevap aralığı önemlidir.

Mesaj aralığı önemlidir. Bir kadın size ne kadar hızlı cevap veriyorsa, genellikle size olan ilgisi o kadar çoktur. Aynı zamanda siz bir kadına ne kadar hızlı cevap veriyorsanız, o kadar çok ilgili olduğunuz görünür.

Bunun bir matematiği yok ama cevap verme aralığınızı şöyle ayarlamaya çalışın:

Eğer karşılıklı mesajlaşıyorsanız ve işiniz de yoksa, 10 dakika içinde cevap yazın. 

Kız size 5 dakika sonra cevap yazıyorsa, siz ona 5-20 dakika içinde cevap yazın.

Kız size 1 saat sonra cevap yazıyorsa, siz ona 30 dakika – 1 saat içinde cevap yazın.

Kız size 5 saat sonra cevap yazıyorsa, siz ona 1 saat sonra cevap yazın.

Kız size 1 gün sonra cevap yazıyorsa, 2-3 saat sonra cevap yazın.

Neden? Her ne kadar kadından çok daha fazla ilgili davranmanız sizin aleyhinize olsa da, mesajlaşmada onun çerçevesine de girmek istemezsiniz. Yani siz ona yürüyorsunuz ve işi soğutup uzatmasına da izin vermemeniz gerekli.

Şunu unutmayın, özellikle başlangıçta birçok kadın size özellikle geç cevap verecektir. Bunun temel nedeni, sizi test etmesidir. Çoğu erkek, kadının cevap yazmadığı bu uzun aralıkta duygularına yenilir ve “neden bana cevap yazmıyorsun?” diye ağlamaya başlar. Bunu ne kadar karizma yapmaya çalışırsanız çalışın, bir kadının neden size yazmadığını sorduğunuzu ima etmeniz, testi geçememeniz anlamına gelir. Kadınlar neden bu oyunu oynuyorlar diye sorarsanız, sizin duygusal olarak ne kadar güçlü ve ne kadar tercih edilen bir erkek olduğunuzu test ediyorlar. Zira tercih edilen ve duygusal olarak güçlü bir erkek, tek bir kadının kendisine neden cevap yazmadığı ile ilgili endişelenip, neden yazmadığını soran mesajlar atmaz.

İkinci bölüm burada.

Bana sorularınızı uygun yazı altında sorabilirsiniz, benimle görüşme ayarlayabilirsiniz ya da ilişkiler setimize bakabilirsiniz.

 

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

645
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz. Not: Burada soru sırası çok yüksek, Patreon destekçilerini, Patreon'da cevaplamaya öncelik veriyorum.

avatar
192 Comment threads
453 Thread replies
31 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
184 Comment authors
MehmetSelimSerrYorgosSess Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
meraklı
Guest
meraklı

Mahmut abi kendi halinde ilişkiye doğru giden türde bir flörtte mesajlaşma sıklığı sence nasıl olmalı, şöyle mesela ben kızla genelde sık buluşuyorum hafta 4 falan ama kız akademide kariyer yapıyor ve ara sıra eve hapsolup projeleri bitirmeye çalışıyor 1 hafta görüşemediğimiz olabiliyor bu süreçte son zamanlarda haftada 4 görüşsekte yada diğer türlü denk gelemesekte genelde şöyle gibi mesajlaşma: 2 ondan 1 benden bazen 1 benden 1 ondan(genelde zaten buluşuyoz mu ediyoz mu muhabbetine haberleşme gibi) dengeli gibi gidiyor yada ne bileyim bazen yazmıyor ama o gün instagram hikayemi beğeniyor falan yada tabi bir gün konuşmadan boş geçtiğimiz de oluyor. Bunun… Read more »

Akson
Guest
Akson

Avmden hikaye atan kıza 2 saat önce bende oradaydım denk gelseydik kahve ısmarlardım dedim. Canın sagolsun bir ara hep bir buluşuruz dedi. Kıza yanıt olarak baş başa oturmayı tercih ederim dedim ve 24 saat geçmesine rağmen görüldü bile atmadı. O yazana kadar yazmayı düşünmüyorum ancak ne yapmam gerektiğini de bilmiyorum. Bu noktada ne yapılır?

Maury
Guest
Maury

Mahmut abi sexting hakkında ne düşünüyorsun.Ben yapmıyorum ama yapan arkadaşlar var,sonuç da alıyorlar,ben buluşup takılmadığım kızla seks konuşmayı sevmiyorum, hatta hiç konuşmuyorum gibi bir şey sadece belki seks sonrası fantezilerimi sorarsa bir şeyler geveliyorum.

(bir de bunu yapanların nasıl yapabildiğini hiç anlayamadım, nerden nasıl giriyolar konuya)

Selim
Guest
Selim

Her yazıda 2 senede hiçbir şey öğrenememişim gibi hissediyorum. Küçük küçük inşa olacağım umarım

agafena🎶
Guest
agafena🎶

dostum devamlılık sağladığın takdirde, bir kartopu efekti yaşayacaksın. ‘acaba olmuyor mu lan, napsam ki, bıraksam mı bu işleri’ vb. düşünceler geldiğinde ‘elbet bir noktada olacak oğlum, ben düzgün bir şekilde elimden gelenin iyisini ortaya koyayım yeter’ demen gerekiyor, sonra belli başlı zorlamalar aşıldığında aslında o çabaların seni ne kadar geliştirdiğini ve her şeyi nasıl içselleştirdiğine kendin bile şaşıracaksın. tek şart devam etmek, her allahın günü devam etmek, ve yaptığın her hareketi düzgün yapmak en azından düzgün yapmayı denediğinden emin olmak. inan bana sonrasında çok güzel şeyler oluyor.

Vargas
Guest
Vargas

Abi mesajlaşirken ne kadar derine inilir ? Yani abazanlik , sexting veya mizahi abartmak yada espri icin kasmaktan bahsetmiyorum . Hani sadece o anlik yapilan sey ve durumlar hakkinda mi konuşulur ? Mesela mesajlastigimiz kiz birsey dedi ” bu dedigin aklima suna getirdi zamaninda biri ya da bir gun ne oldu biliyor musun ‘ tarzinda başa gelen , duyulan hikayeler anlatmak gereksiz midir yoksa bag kurmak icin kisa da kesilse anlatilir mi ?

agafena🎶
Guest
agafena🎶

”𝑩𝒖𝒏𝒖𝒏 𝒕𝒆𝒎𝒆𝒍 𝒏𝒆𝒅𝒆𝒏𝒊, 𝒔𝒊𝒛𝒊 𝒕𝒆𝒔𝒕 𝒆𝒕𝒎𝒆𝒔𝒊𝒅𝒊𝒓. Ç𝒐ğ𝒖 𝒆𝒓𝒌𝒆𝒌, 𝒌𝒂𝒅ı𝒏ı𝒏 𝒄𝒆𝒗𝒂𝒑 𝒚𝒂𝒛𝒎𝒂𝒅ığı 𝒃𝒖 𝒖𝒛𝒖𝒏 𝒂𝒓𝒂𝒍ı𝒌𝒕𝒂 𝒅𝒖𝒚𝒈𝒖𝒍𝒂𝒓ı𝒏𝒂 𝒚𝒆𝒏𝒊𝒍𝒊𝒓 𝒗𝒆 “𝒏𝒆𝒅𝒆𝒏 𝒃𝒂𝒏𝒂 𝒄𝒆𝒗𝒂𝒑 𝒚𝒂𝒛𝒎ı𝒚𝒐𝒓𝒔𝒖𝒏?” 𝒅𝒊𝒚𝒆 𝒂ğ𝒍𝒂𝒎𝒂𝒚𝒂 𝒃𝒂ş𝒍𝒂𝒓.” şimdi Mahmut abi şöyle bir durum var ki, ben kadın yazmadığında yazmıyorum ve o yazana kadar da bekliyorum, fakat konuştuğum bazı kadınlarla her gün aynı ortamda (iş, okul, kurs vb.) olamadığım için yazmadığımda aradaki bağ kopuyormuş gibi hissediyorum. gözden ırak gönülden ırak olma durumu bir nevi. her gün ya da haftanın bir çok günü birbirini gören insanlar sanırım birbirlerine otomatik olarak daha çok bağlanıyorlar, ya da en azından bu potansiyeli taşıyorlar diyeyim (tabi erkekte iş varsa).… Read more »

Galaktik Empire
Guest
Galaktik Empire

Abi kızla ilk buluşmayı ayarladım buluştuk bayağı da güzel geçti. Daha sonra vizeler başladığı için ve bölümlerimiz farklı olduğu için araya 1-2 hafta zaman girdi. Hem ben müsait olamadım hem de o. Bu süreç içerisinde o da mesaj attı ben de attım. Ortalama 2 günde bir 10-20 dk konuşuyoruz gibi. Ama soğuma oluyor illaki, en azından ben öyle hissediyorum. Doğru mu yapmışım yoksa başka bir şey mi yapmam gerekirdi? (vize haftası ort 1 hafta sonra bitecek, 2. buluşmayı daha erken ayarlayamam). Normalde de mesajlaşmayı çok sevmiyorum yüz yüze daha rahat oluyor benim için.

byanekdot
Guest
byanekdot

Açılış , şebekliğe kaçmadan eğlence dozunu ayarlama,güven verme konularında bolca örnek olsa süper olur abi. Hiç tanımadığım hatunlarla mesajlaşırken enerjisi düşük olan hatunda çok zorlanıyorum.
Bir de iş yerinde hoş sohbet olduğum bana yatırım yaptığını düşündüğüm kızın wpden cevap vermemesi ilgisi olmadığı anlamına gelir mi(sık sık da iletişim halinde değiliz tabi)

BlackLack
Guest
BlackLack

Abi dozajları değinmeyi unutmamak lazım , sürekli verilen labali(şakacı) cevaplar bizi nasıl özgüvensiz ve güvenilmez biri olduğumuzu gösterebilir.

Deniz
Guest
Deniz

Mahmut abi genelde mesajda sanki daha çok yapılıyor misal kızla konuşmaya başladın yüksek ilgi gösterdin ilk andan ve kız soğuk gibi takılıyor o sana ilgili değil düz sohbette gibi düşün ne ayak bu gibi takılıyor konuşuyor adam tam o tavırların üstüne kıza mesala şöyle diyor bak böyle yapma boşuna ilerde bana aşık olacaksın gibi cümlelerle(manipülasyon yani baya)başta aşırı ilgi verip konuşup bir anda soğuk stiline geçiyor ilgi alaka kızı takmayı kesiyor ve bazı kızlar böyle olunca aşık olmalar vs adama takılıp kalıyor, bu stilin manipülasyon olduğu yorumum doğrumu ve sence bu stil kıza yürüme nasıl bir stil yorumun nedir ?

tufan demir
Guest
tufan demir

Merhaba. Prensip 5 te kadının mesajlaşmayı soğutmasına müsade etmemekten bahsediliyor. 1 gün sonra yazıyorsa ben 2, 3 saat sonra yazacağım mesela. Mesajlaşmada soğutmaya çalışıyorsa zaten bizim buna rağmen yazmaya devam etmemiz bizi muhtaç duruma düşürmüyor mu?

Tuhan MARK
Guest
Tuhan MARK

O yazmadığı için ben de yazmıyorum sonra neden hiç yazmiyorsun, senin yazmani bekliyorum gibi cümleler kuruyor. Bu durumda ona nasil tepki vermeliyim ya da ne söylemeliyim, Ne yapmalıyım. Teşekkürler.

Ertuğrul
Guest
Ertuğrul

Mahmut abi merhaba 21 yaşındayım ve üniversitede okuyorum. Üçüncü yılımdayım ve bu sene ilk kez bizim kampüsten gözüme kestirdiğim kızlara yazma cesaretinde bulundum. en son konuştuğum kızla mesajlarda dinamiği tutturduk sandım ama bir buluştuk hiç cinsel çekim yok sanki kızdan bana. neyse ben de mesajlarda cnsel çekim yaratayım diye kıza yarı çıplak foto attım biraz boxerı indirip. ne düşünüyorsun falan dedim göz kırptım flörtözdüm yani. burada yazılan tavsiyelere uyarak amacımı baştan belli ettim ki kız beni friend zone a atmasın. sonra kız beni engelledi bir anda. abi foto da iyiydi bizim çavuş da fena değildir yani. ne hata yptım yüz… Read more »

Smooth Criminal
Guest
Smooth Criminal

Şu sitenin yorumlar kısmında öyle tuhaf adamlar var ki ben Mahmut abinin yerinde olsam 2. gün siteyi kapatıp gitmiştim.

Anonim
Guest
Anonim

Merhabalar. Bir kız olarak bu sitede ne işim var demiyor değilim. Fakat metni okuduktan sonra sormak istedim. Yaklaşık 1 ay önce yüzyüze tanıştığım fakat çok fazla sohbet fırsatımız olmayan bir çocukla konuşmaya başladım. Normalde numaramı asla vermem ve vermemiştim de bu ilk ve son oldu, fakat bu güvenilir duruyordu. Ne kadar doğru yaptığım belirsiz. 1,2 gün sonra yazdı. (O numaramı istedi fakat ben onunkini almamıştım). İlk başlarda konuları o açıyordu. En saçma ve gündelik şeyleri bile sohbet konusu yapmayı başarıyordu. Yoklama fotoğrafları dediğiniz şeyleri de atıyordu. Gel zaman git zaman (ki 1 ay sürenin hiçbir şey olmadığının gayet farkındayım) bu… Read more »

Theman
Guest
Theman

Mahmut abi merhaba,
Tomassi’nin demirden kanunlarında geçen “çerçeveyi kontrol et ama kontrolün sende olduğunu asla fark ettirme” de ifade edilmek istenilen şu benim diyalog tamda buluşmaya doğru giderken bir tane hatuna kaybetmeme engel yememe sebeb olan aşağıdaki örnek hata mı?
Kız:Sessiz durduğuma bakma tam bir cadıyım arkadaşlarımda öyle der.
Ben:Ben seni kediye çeviririm merak etme
Kız: sanmıyorum
Ben:Ben sanıyorum
Kız:(görüldü)
Ben:(3 saat sonra) Kedi muhappetine takıldın sanırım kızacağını bildiğim için bilerek dedim (gülücük emojisi) enerjin hoşuma gitti sevdim seni gel buraya devam edelim.
Kız:Tamam olur
Ben:Ee neler yaptın bugün
Kız: Temizlik falan işte
Ben:Benim evide temizlesene
Kız:Pardon hizmetçimiyim ben?
Ben:Ne alaka canım insanlık öldümü
Kız:(tekrar görüldü ve engel)