Kadınlarla tanışmada gülümsemenin önemi

“Alfa erkeğin bir numaralı özelliği, gülümsemedir. Bir yere girdiğinizde gülümseyin. Bir kulübe girer girmez, oyun başlar. Ve gülümseyerek, her şeyi yoluna koymuş, eğlenceli biri gibi görünürsünüz, bir şey olabilmiş biri gibi.” – Mystery, Alfa erkeğin 6 karakteristik özelliği

Hayat oyunu gibi bağlamı kullanarak hareket ettiğiniz oyunlarda, yürüme davetiyesi sonucu göz temasında ya da genel olarak konuşma esnasında gülümsemeniz çok önemli. Özellikle beğendiğiniz bir kadından yürüme davetiyesi gördüğünüzde, o gözlerini kaçırmadan gözlerinizi kaçırmamanız ve gülümsemeniz sonucu eskiden açılmayan birçok kapının size açıldığını, kadınlarla tanışma konusunda sizi çok ilerleyeceğinizi göreceksiniz.

Yürüme davetiyesinde göz temasını daha önce birkaç yerde anlatmıştık. Beğenebileceğiniz bir kadın ile göz göze geldiğinizde, gözünü kaçıran ilk siz olmayın. Kadın genellikle yürüme davetiyesi atıyor olsa bile 2-3 saniye içinde gözlerini kaçıracaktır. Ama ilk kaçıran siz olmayın. Ya da bir kıza yürürken gözlerine bakın, size bakmıyor olsa bile. Size bakmaya başladığında da gözlerinizi kaçırmayın.

(Bu arada göz temasını koruyun derken psikopat gibi saatlerce kadının gözünün içine bakmayın tabii ki. Her defasında 15-30 saniye arası – siz konuşurken daha uzun -göz teması kurmanız yeterli. Sürekli bakarsanız içine düşüyor gibi olursunuz ya da arıza biri gibi görünürsünüz. Genelde o gözünü kaçırdıktan bir süre sonra sizin de gözünüzü kaçırmanız yeterlidir)

Ve gülümseyin. Gülümsemenin iki fonksiyonu var. Birincisi, gülümseme genellikle kendine güven gösterir. Beta erkekler, kadınlarla başarısız erkekler genellikle gülümsemezler ya da suratlarına, ne kadar iyi çocuk olduklarını ispatlamaya yönelik, tedirgin bir gülümseme yapışır. Benim gülümsemeden kastım, Daniel Craig’in James Bond tiplemesinde gayet güzel sergilediği, dişlerini göstermeden yapılan ve neredeyse belli belirsiz gülümseme.

Tabii gülümsemeye alışık değilseniz, gülümseyeyim derken şu aşağıdaki gibi dişleri göstererek pişmiş kelle gibi sırıtmayın.

Arnold değil, Daniel. Tamam mı? Burada anlaştıysak devam.

Şimdi gülümseyerek göz temasını koruduğunuz zaman, kadına da sizin yörüngenize girmesi ve hatta konuşma başlatması için cesaret veriyorsunuz. Yörüngenize girmesinden kastım, eğer uzaktaysa ve sizin ona yönelme şansınız yoksa, göz teması ve gülümseme ile “benimle konuşmak istiyorsan, gel yanıma” mesajı veriyorsunuz. Normalde yanınıza gelmeyecek kadın, bu şekilde yanınıza gelebiliyor. Mesela şurada anlattığım hayat oyununda, kadına gitmem pratik değil ama göz teması ve gülümseme ile o bana geliyor. Gülümseme ve göz teması olmasa, buna cesaret edebilmesi çok zor.

2003-2004 civarı Michael Abi’nin şimdi olmayan blogunu uygulamaya başladığımda daha önce çok karşılaşmadığım bir şey olmaya başladı (gülümse artı göz temasını oradan değil, SoSuave’den de öğrenmiş olabilirim ama şimdi hatırlamıyorum). Kadınlar benimle konuşmaya başladılar. Hergün ve hatta her hafta değil ama fark edeceğim sıklıkta. Bu kadınlarla genellikle çok kısa bir göz teması kuruyordum ya da sadece kendi gündelik hayatımda suratıma gülümseme yapışıyordu. Gelip ye beni demiyorlar tabii ki (bu yaşımda bile hala bu konuşmalar oluyor) ama mesela süpermarkette bir şey alırken yanımda duran kadın, elimdeki peynire bakıp “o peyniri çok severim” diyebiliyor. Ya da uçakta yanıma düşen kadın konuşma başlatabiliyor. Hemen heveslenmeyin, bu kadınların en az %60’ına bir çekim duymuyorsunuz ama arada konuşulmak da güzel bir şey.

Bu arada şunu da söyleyeyim, Türkiye’de kızlar bu konuda oldukça girişkenler. Yani ulaşılır, en azından bir söz söyleseler terslenmeyeceği belli bir erkekle, eğer beğenirlerse konuşma açıyorlar. Biliyorum ezici çoğunluğunuz bunu hiç deneyimlemedi ki 24 yaşına kadar bana biri söylese inanmazdım ama böyle bir şey var. 24 yaşında birden tipim büyük ölçüde değişti de bunu deneyimlemeye başlamadım tabii ki. Eski somurtkan, gülümsemeyerek cool olmaya çalışan, yürüme ve reddedilme korkusunu poker surat arkasına saklamaya çalışan biri olmaktan çıkmam ile bu deneyim başladı.

Gülümseme, özellikle kendine güvenli bir şekilde yaparsanız, sizi hem daha çekici hem de daha ulaşılabilir yapacaktır.  Göz teması ve gülümseme sizi aynı zamanda sosyal açıdan başarılı biri gibi gösterecektir. Aslına bakarsanız, bu çeşit bir gülümseme ve göz teması, sizin sosyal olarak başarılı olmanızın önemli bir öğesi. İş, arkadaş veya aktivite çevresinde yukarı çıkmanız için önemli bir anahtar.

Gülümseyin. Karnınız acıksa, kedinizi yeseniz ve tüm şehir size küsse bile, hadi sıkıyorsa gülümse demeyin. Gülümseyin.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

49
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
23 Comment threads
26 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
27 Comment authors
mustafaDasenAbadakiRise Againjustinianos Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Potarikku
Guest
Potarikku

Karşıt görüşler var bu tezle ilgili. Rollo ise gülümsememenin öneminden bahsediyor.( Corey) benim gördüğüm maskulen karakter demiyim de genelde kız siken tipler suskun ketum tek kelimelik cevaplar veren genelde gülümsemeyen kalın sesli tipler oluyor hiç şaşmaz bu profil sektirmiyor

Onurrr
Guest
Onurrr

Şimdi ben bu işlerde yeniyim ama gülümseyip onun bize gelmesini beklemek yerine biz gidip konuşma neden başlatmıyoruz, bir sakıncası mı var

Banglado
Guest
Banglado

Abi selamlar. Yurtdisindayim, gece klupleri cok aktif bulundugum ulkede. Gece kluplerinde kadinlara nasil yurunur? Kendime guveniyorum ama tecrubesizim yurume konusunda. Eve bos donmek de istemiyorum acikcasi 😀
Esenlikler

yılmaz
Guest
yılmaz

bildiğim kadarı ile karanlıkrüyanın tecrübesi var, ona sorabilirsin.

Banglado
Guest
Banglado

Cevap icin tesekkurler Mahmut Abi.
Karanlikruya yi taniyorum podcastlerden ama nasil ulasabilecegimi bilmiyorum Yilmaz

justinianos
Guest
justinianos

Mahmut Abi, bazı kadınlar neden numara istediğimizde, kendi numarasını vermeyeceğini söyleyerek “Sen ver numaranı ” der ?

Rise Again
Guest
Rise Again

Merhabalar Mahmut abi umarım iyisindir.
Şimdi kızla tanıştık ya da kız düzenli gittiğimiz bir ortamın parçası olsun. Ben zamanında okuduğum oyun kitabı “neg” etkisiyle ve muhtaç görünmemem adına kıza takılırken genelde hafif değer düşürücü tercihler yaptığımı farkettim. Örneğin kız elinde bilgisayarı için coolerla gelmiş, “ekstra işe mi başladın” gibi ama bunun yerine “bunun rüzgarıyla hasta olma yokluğuna dayanamayız” tarzında, şimdi aklıma bu geldi, daha olumlu bir dil mi önerirsiniz? Tabi duruma göre değişir farkındayım ama genel olarak ne tecrübeleriiniz ne diyor?

Abadaki
Guest
Abadaki

Merhaba Mahmut Abi. Geçen markete girdiğimde genç bir kasiyer inanılmaz şekilde beni kesti. Yanımda başka bir hatun vardı ve o da bana bu kasiyer seni tanıyor mu neden öyle baktı tarzında baskıya aldı. Ben bir dahaki gitmem de tekrar bakış alınca bunun ilgisi var diyerek gülümseyerek konuşmayı başlattım. -Sen de Tokatlı tipi var. -Ama değilim. Samsunluyum.(gülerek) Bu konuşmada gülerek cevap verince birkaç cümle daha kurup kolay gelsin deyip çıktım. Amacım konuşma tarzında göre ilgisini ölçmekti. Oyun yok ortada sadece biraz konuştum. İkincisinde telefon veya instagram isterim ilgisi var muhtemelen verir dedim. Bugun denk geldim. Ben: Naber? Kız: İyi sen,.hosgeldin. B:… Read more »

Dasen
Guest
Dasen

İş yerindeki kızlarla duygusal ilişkilere girmek pek tavsiye edilmiyor ama yine de fikrinizi almak için sormak isterim: Çalıştığımız ofisler birbirine oldukça uzak ve nadiren denk gelebiliyoruz. İş konusunda kendisinin benden iyi bildiği konularda kıza danışmak ve sorular sormak bahanesiyle yanına uğrasam mantıklı olur mu? Yoksa böyle yapmam beni değersizleştirir mi?

mustafa
Guest
mustafa

Sosuave sitesindeki kitapta gülümsemekle ilgili diş kısmında daha farklı söylüyor.
Hatta büyük gülümsemenin daha iyi olduğunu söylüyor.
Tabii ki korkunç bi sırıtma değil bahsettiğim. Ama gerçek ve büyük bir gülüme olması gerektiğinden bahsediyor.

Ek olarak Michael Abinin kitabında fazla gülümsenenin kadının ağzına düşmek gibi olduğundan bahsediyor.
Şimdi hangisini dinleyeceğiz?

Normalde Sosuave’nin bahsettiği büyük gülümseme bana daha mantıklı gelse de bu şekilde güldüğümde çok çirkin geliyorum gözüme.
Onun yerine bu örnekteki gibi yarım bir gülümseme ile daha yakışıklı olduğumu düşünüyorum ama Sence büyük bir gülümseme mi yoksa butadaki gibi ufak bi gülümseme mi iş görür?