Resmi olmayan ilişki (casual dating)

Son yazıya gelen yorumlar, ilişkiler konusunda yaygın olan bir başka siyah beyaz ekstem düşünme şeklini belirginleştirdi. İnsanlar genellikle ilişkileri iki kategoriye ayırıyorlar ve bu iki uç kategorinin bir ortası olduğu akıllarından bile geçmiyor: Rastgele seks ve resmi olmayan evlilik (bildiğin tek eşli uzun süreli ilişki). İki kişi ya birkaç saat ya da kere vuruşup sonra birbirlerini tamamen unutacaklar ya da ilk buluşmada birbirlerine göbekten bağlanıp dünyanın geri kalanını umursamayacaklar! Bunun ortası yok!

O nedenle mesela iki buluştuğunuz hatuna uzun süreli ilişkideki kız arkadaşınız gibi davranmayın dediğimde, aslında ağzımdan böyle bir tavsiye çıkmamasına rağmen, çoğu erkek ve kadınların ezici çoğunluğu rastgele seks / pompala – bırak tavsiye ettiğimi düşünüyorlar! Oysa tek dediğim şey şu: kızın numarasını aldınız ve buluştunuz. Kızı bir iki gün sonra arayın tamam ama KIZI BOĞMAYIN. Bir iki kere buluştunuz diye sanki hayat boyu bağlılık yemini etmişsiniz gibi davranmayın.

Kulüplerden, partilerden veya sokaktan bir kızla tanışıp sadece seks yapmak çoğunuzun hayat tarzına ters, bunu biliyorum. Bu tür bir hayat tarzını illa kötülemesem de aslında ben size “iki buluştuğun kıza kız arkadaşınmış gibi yapışma” derken pompala bırak keyfine bak demiyorum. Resmi olmayan ilişkiyi (casual dating) tavsiye ediyorum.

Resmi olmayan ilişki, iki kişinin birkaç buluşma sonrası girdiği fiziksel ve duygusal bir ilişkidir ama uzun süreli ilişki değildir. Bu potansiyeli taşısa da.

Aslına bakarsanız, Rollo Tomassi’nin tabak çevirmek olarak teorize ettiği ilişki türü resmi olmayan ilişkidir. Rollo bunu bin kere söylemek zorunda kaldı: Tabak çevirin derken pompalayın – bırakın ya da her tabakla seks yapın demiyor. Tabak çevirirken kızla aranızda bir ilişki var, o nedenle tabak diyoruz (tek gecelik ilişki, fuck buddy veya friends with benefit demiyoruz veya o tür münasebetlerin kendi isimleri var). Fakat kızla aranızda olan ilişkinin içinde henüz tek eşlilik sözü yok (bu illa çok eşlisiniz demek değil ama bunun olmaması için bir neden yok).

Resmi olmayan ilişki genellikle şöyle olur: Kızın numarasını alırsınız ve buluşursunuz. Birbirinizden hoşlanırsınız. Muhtemelen öpüşürsünüz  hatta seks yaparsınız. Aranızda bir ilişki var ama bir söz yok, sevgililik yok. Kadın merkezli toplum erkeğin bağlılık sözü verdiği uzun süreli ilişkiyi ya da vur-kaçı pompaladığı için (alfa siker beta öder gibi) bunların ortası olabileceğini çoğu erkeğin kafası almıyor. Eğer resmi olmayan evlilik değilse, ben kadınları sikip atan, kullanan bir piç olurum ve annemin altın günündeki teyzeler beni çok ayıplarlar moduna giriyorlar.

***

Şimdi bu aşamada şöyle bir dengesizlik var. Birçok erkek, birçok kadından daha hızlı aşık oluyor. Bunun nedeni erkeklerin görsel olarak kadının cinsel pazar değerini hemen tartıp eldeki değere göre olur bu diyebilmeleri, kadınların ise erkeğin cinsel pazar değerini hemen anlayamamaları (bu değerin çoğunlukla göze görülmeyen şeylere bağlı olması nedeniyle) ve “olabilir bu” demeleri. Mesela çoğunuzun ilk başlarda çok heyecanlı ve ilgili bir kızın sonradan soğuması ile ilgili dertlerinizin sebebi bu. Siz “belki” alanındayken kız heyecanlı ama sizi tanıdıkça belkiden “olur bu” alanına değil “aman aman olmaz bu” alanına düşüyorsunuz.

Bu nedenle erkeğin iki üç buluşma geçmeden ve uzun süreli ilişki isteği kadından gelmeden (belki alanından olur bu alanına geçmeden) kendisini frenlemesi ve hatta opsiyonlarını açık tutması kendi yararına. Sadece sonradan “olmaz bu” alanına düşebileceğinden değil, bizzat bu acelecilikleri nedeniyle normalde başka her özellikleriyle “olur bu” alanına geçebilecekken “olmaz bu” alanına düşmeleri!

Neden?

Kadınların erkeklerin cinsel pazar değerlerini tartma mekanizmaları antik. Bu kadar antik bir mekanizmaya karşı erkeklerin de kendi doğal ve antik mekanizmaları var. Yani kadınlarda “belki” mekanizması varken, bir erkeğin bir kadınla ilişkisinin başlarında temkinli olması ve opsiyonlarını hemen kapatmaması bekleneceği üzere DOĞAL ERKEK PSİKOLOJİSİ. Adaptasyon bunu gerektirir.

Kadın daha belki derken (ve belkide hiçbir zaman tamam demeyecekken) bir erkeğin DOĞAL ERKEK PSİKOLOJİSİNİ bastırıp hemen ilişki diye bastırması doğal değil. Aceleyle yapılan her şey takdir edeceğiniz üzere KORKU ve ENDİŞE temellidir (muhtaçlık temellidir yani). Bu nedenle zaten ilişki kadın tarafından gelmedikçe (biz neyiz konuşması) erkeğin sevgili moduna girmesi  kadın tarafından bir sorun olarak algılanabilir.

Kadınlar bazılarınız öyle düşünse de hiç de saf ya da aptal falan değiller (bu piyasada böyle düşünen adamı yerler …. çiğ çiğ Y.E.R.L.E.R!) . İlişkiye değecek bir ERKEK ADAMIN vahşi ve özgür bir AYGIR olduğunu, ilk buluşmadan sonra yularım nerede, bok çuvalım nerede, at gözlüklerim nerede diye soran fayton BEYGİRİ olmadığını bilecek kadar erkekleri tanıyorlar 🙂  Kovboy filmi izleyin azıcık. Bir kovboy mustangı (yabani at) evcilleştirmek için ahırın kapısını açıp içeri davet etmiyor ya da AYGIR aç kapıyı ben geldim diye uslu uslu ahıra girmiyor. İple, yularla ter döke döke AYGIRI evcilleştiriyor. AYGIR dediğin öyle kendi uslu uslu evcilleşmez.

Neyse, resmi olmayan ilişki diyorduk. Evet, size vurun – pompalayın – gerisini siktir edin demiyoruz. Resmi olmayan ilişkiye girin ve eğer hatun buradan resmiyete geçmek isterse o zaman durup düşünün diyoruz.

Bu nedenle aslında erkek olarak işiniz kolay. Siz buluşmaları ayarlayacaksınız, planlayacaksınız, iyi vakit geçireceksiniz, olayı fiziksele taşıyacaksınız (kadın istese de bunu erkekten bekler) ve bu sayede aranızdaki filminin setini kuracaksınız. Bu sette bir “aşk hikayesi” çekilsin istiyorsanız bile  bundan fazlasını yapmanıza gerek yok. Siz niyetinizi bunlarla belirtiyorsunuz zaten. Yılların feminen öncelikli kültürü ile annelerinin gururu ve teyzelerinin göz bebeği İyi Çocuklardan olup, kaka çocuk görünmekten ödünüz koptuğu için, sete bir sürü çiçek, çikolata ya da “bak Necla ben Piç değilim anam babam var benim, dün yüzüme güldün bugün seninim” draması da getirmenize gerek yok. Daha doğrusu bunları getirirseniz o setten aşk hikayesi değil Sezercik filmi çıkar (Hayır siz Kartal Tibet değil Sezercik oluyorsunuz).

Peki ama ahlaksız Mahmut ben kız arkadaş istiyorum!

20li yaşlarınızda özellikle başlarında neden resmi olmayan evlilik istiyorsunuz bilemem ama tamam, istediğiniz olsun. Fakat şunu unutmayın. Bir kızla iki buluştunuz diye o kız illa sizin kız arkadaşınız olmak istemeyecek. Çoğunuzun kızların hangi devirde olduğundan haberi yok, birçok kız sizinle yatsa bile kız arkadaşınız olmak istemeyecek! Siz kız arkadaş istemeye devam etseniz bile şunları göz ardı edemezsiniz:

(a) Siz BİR TANESİ elmayı seviyorsunuz diye elma da sizi sevmek zorunda değil. İLLA BU kız kız arkadaşınız olmacak diye bir şey yok.

(b) Siz yine de özgür ve vahşi bir AYGIR olun, bırakın kız sizi dizginlesin ve buna uğraşsın. Doğal olan süreç bu.

ÖZGÜR olun derken illa uçkuru çözün, Pook üstadın çok komik bir şekilde tanımladığı gibi amacı skor – pompala – bırak olan DİLDO VATANDAŞ olun demiyorum. Bir TUTKUNUZ olsun (hayır, kadınlar ERKEK ADAM TUTKUSU olamazlar, olmamalılar), onun peşinde koşun, zamanınıza ve ilginize önce siz saygı gösterin (başkalarından talep etmeden önce) ve bir ilişki, ne kadar iyi olursa olsun o tutkunuza ayıracağınız zamandan alacağı için ilişkiye az çok dirençli olun.

Ve Allah aşkına, kendinizi kadın takdiri ile değerlendirmeyin.Kadınlar sizin cinsel pazar değerinizi belirleyebilirler ama sizin ERKEK olarak değerinizi, maskülenitenizi, hayattan alacağınız zevki, koparabileceğiniz faydaları belirleyemezler. NOKTA. Ah ah eskiden inseller doldurup çene şekillerini ölçüp birbirlerine sarılarak ağlamadan ve “şeytan kadınlara” lanet ayinleri düzenlemeden önce MGTOW buydu işte: Kadın takdirine bağlı olmayan bir yaşam!

Artı, sizin masküleniteniz başka erkekler gözündeki bel bağlanabilirliğinizce belirlenir, bunu unutmayın.

(Hayır abiciğim, Welcome to Gay Club olmuyoruz. Valla. Okuyun.)

Bana sorularınızı uygun yazı altında sorabilirsiniz, benimle görüşme ayarlayabilirsiniz ya da ilişkiler setimize bakabilirsiniz.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

124
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
36 Comment threads
88 Thread replies
5 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
51 Comment authors
1980Candağlar bağlarHellynurr Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Raskolnikov
Guest
Raskolnikov

Yazıda değinilen “ama ben kız arkadaş arıyorum” mantığı bence kh gerçeğini tamamen veya kısmen kabullenememekten kaynaklanıyor. Zira bu öğretiyi okuyup anladıktan sonra içelleştiren herkes tamamen aynı düşüncede olmasa da ortak paydaları çok fazla ve birbirlerine bağlıdır.

Genç arkadaşlarıma evliliği veya uzun süreli yüzük takmalı tarzda (evlenseniz daha iyidi) ilişkiyi kendilerine bir kurtuluş yolu olarak görmemelerini tavsiye ediyorum.

“Ruh eşimi buldum”, “diğer yarıma rastladım” gibi peri masalı tarzı düşünceleri kafanızdan silip gerçekten bir aile kurma zamanınız geldiğinde bunun getireceği ezici sorumlulukları taşıyacak güçlü omuzları hangi değirmende inşa edebileceğinizi düşünün.

ICE
Guest
ICE

Abi bu kadafa giremiyorum bazen. Yani herşey siyah ve beyaz gibi benim için. Ya ciddi ilişki ya da seks olarak bakıyorum ne önerirsin.

Jakoben
Guest
Jakoben

Tabak çevirmede yaşadığım bir sıkıntı diyeyim belki sıkıntı değildir bilmiyorum. Ama şöyle bir şey oluyor kadınlar çok çabuk netleştirmek istiyorlar ya da bu anlamda hareket bekliyorlar o hareket de gelmezse tabak olmaktan çıkmaya başlıyorlar bu bir sorun mudur yoksa tabak çevirmede yaşanan olağan bir durum mudur ?

eskilerdenbiri
Guest
eskilerdenbiri

Bu yazıyı tekrar okurken yan tarafta Bir Babanın kızına bakışı ReTweeti gördüm. Düşüncelere daldım. Yaklaşık bir saattir düşünüyorum. Kendi sınırlarını, sınırlılığını hazmetmiş bir erkeğin çıkarttığı ürüne bakıp kendisini seyredişi. Sevgi ne güzel şey, rahat çıkarsız ne güzel de akmış birbirlerine. Görebildiğim an video da. Yazı konusu ve video, anlık seks, gayri resmi ilişki (resmi olmayan ilişki), uzun ilişki ve veya evlilik gibi ilişkilerin başlangıcının ne olduğu veya ne olması gerektiği gibi bir düşünceye itti beni. ERKEK ADAM – AYGIR – BEYGİR bu üç tanımlama her şeyi ortaya koymuş. Haaa bi de DOĞAL ERKEK PSİKOLOJİSİ var. Hepimiz on lu yaşların ikinci… Read more »

Redd
Guest
Redd

Abi kim bu ‘Necla’ ya da ‘Nejla’ ? Bir çok hikayede bu isimle karşılaşıyoruz 🙂

Bicion
Guest
Bicion

Sitede genel olarak bahsedilen kadın ve erkek durumları hangi yaş grubunda daha çok etkili? Yani 18 yaşındaki kadın ile 30 yaşındaki kadının hipergamisi aynı mıdır? Evet büyük bir ihtimal aynı değil ama hangi yaş grubunda bu tür davranışlar onların karar mekanizmasını daha çok etkiliyor? Yani 20 yaşında erkek ile 35 yaşındaki erkeğin karşısına çıkan kızlar hemen hemen bir değil belki yaş farkından ve olgunluk farkından dolayı 35 yaşındaki kadının görmezden gelmeyeceği şeyleri 20 yaşındaki kız görmezden gelebilir. Biz erkekler belki bazen hata yaparız oyunu yanlış oynarız bi sorun olur bi şey olur ama bu yanlışları hangi yaş aralığında yaptığımızda daha… Read more »

Jake Peralta
Guest
Jake Peralta

Bu resmi olmayan ilişkinin bitmesi bir tarafın pat diye ortadan kaybolmasıyla mı olur genelde? Başıma birkaç defa geldi de ondan soruyorum. Ortada ciddi bir ilişki olmadığı için taraflar ayrılık konuşmasının gerginliğini yaşamadan ortadan kaybolmayı seçiyorlar sanırım..

AcemiWomanizer
Guest
AcemiWomanizer

Mahmut Abi merhaba. Benim de böyle bi ilişkim var. Hatunla her şey çok iyi. Doğum günümü kutlamaları olsun, konuşmamız olsun vesaire sinerji iyi. Ama bazen şöyle bir şeyler oluyor; genelde aralıklarla ben buna yazıyorum hep. Tabii bazen diyorum ki “ben mi yazayım hep?” durumdan sıkılıp bir iki gün yazmıyorum o yazıyor sonra niye arayıp sormuyorsun diye trip atıyor. Meşguldüm falan diyorum. Tabak çevirmeye bu süreçte devam ediyorum tabii. Ne yapıp ne ettiğimi sorduğunda sürekli benim başkasıyla olduğumu düşündüğünü söylüyor, bazen şaka yollu takıldığımda “başkasıyla görüşüyorsan görüşmemizin anlamı yok” diyor. Ama bunu dedikten sonra onu da bir dating uygulamasında aktif olarak… Read more »

hasta genc
Guest
hasta genc

selam mahmut abi. 2 yıl önce uzun süreli ilişkiden birçok hasarla çıkmış ve telafi ettiğini düşünen birisiyim. son bir yıldır tabak oluşturma, kızlara yürüme gibi konularda sıkıntı yaşamıyordum. ancak son ilişkimde (4 ay oldu) işler artık beni tekrardan etkilemeye başladı. bulunduğum ortamdaki güzel kızlardan birisiyleyim ben de kendimce piyasamda değerliyim. öncelikle sürekli tabak bulundurur iki ay kızdan kıza geçer gram erkilenmezdim ancak bu kızla işler rutine bağladı ve artık eski uzun ilişkimden bende kalan tramvalar tekrar ortaya çıkıyor. kıskançlıklar muhtaçlıklar hissediyorum. bunun sebeplerinden biri yaklaşık iki aydır hastayım. tedavi süreçleri psikolojik anlamda etkiliyor beni. istemsiz bir düşüklük yaşıyorum(sporu bırakmak zorunda… Read more »

Xname
Guest
Xname

Gereksiz bir hareket biliyorum ama resmi olmayan ilişki yaşadığım bir kızı arkadaş ortamıma soktum. Ertesi gece telefonda konuşurken çok alakasız bir anda erkek arkadaşlarımdan birinin sevgilisi olup olmadığını sordu. Cevapladım sonra yorum yapmadan kısa kesip konuşmayı bitirdim. Ters bir tepki vermek istemedim ama içten içe rahatsız oldum. Niye sordun dediğimde ise öylesine dedi. Freud’un dediği gibi amacı olmayan bir davranış yok. Gereğinden fazla duygusal yatırım yapmış olacağım ki durum sinirlerimi bozdu. Problem bende mi abi yoksa gerçekten de bu kızla bundan ötesi olmaz mı?

Yusufque
Guest
Yusufque

Mahmut abi, benim tam olarak bu tarife uyan bir partnerim var. Fakat burada kız da aynı kafada. Yani en başında bunu konuştuk. İkimiz de ciddi ilişki ya da sadece seks odaklı fuckbuddy olmak yerine bu tür bir ilişkiyi tecih ettik. Evime gelip yemek yapıyor, film izliyoruz, seks yapıyoruz ve gidiyor. Ya da ben ona gidiyorum. Başkalarıyla görüşmem sorun değil. Birbirimizin özeline girmiyoruz. Fakat benim bu konuda biraz kafam karışık. Neden bilmiyorum. Kız bana sanki çok bağlanmaya başladı gibi. Yaptığım şey doğru mu?

Jeremy
Guest
Jeremy

Abi benim buna benzer bir ilişkim var, kızla ortak arkadasım sayesinde tanıştım ertesi gün birlikte olduk,bir iki buluşma daha gerceklestirdikten sonra kız,ciddi iliski aramadığını ortak arkadaşımıza anlatmış oda bana anlattı,zaten bende ciddi ilişki kafasında bir adam değilim,birde birlikte olduğumuz akşam bana en son ne zaman biriyle birlikte oldun gibi bir soru sordu, bende kiza acemi gözükmiyim diye şakayla karışık bugün pazartesi,dün 1 desek ondan önceki gün 2 felan diye geçiştirdim,bu kızda bunu arkadaşıma anlatıp X bana böyle cevap verdi,biraz gizemli takılıyor ben daha açık olmasını bekliyorum en azından dürüst olsun demiş,ilave olarak ben x den aids kapmam dimi diye eklemis,… Read more »

Alfa Olma Yolunda
Guest

Mahmut abi, kızın geçmişini veya cinsellik yaşayıp yaşamadığını dolaylı yoldan nasıl öğrenebilirim? İndirekt olarak mı olur bu iş? Kafaya taktığımdan değil, merak ettiğimden. Kız 20 yaşında.

metilfenidat
Guest
metilfenidat

Mahmut abi genelde karşılaştığım bir durum var bunu sana anlatmak istiyorum. Sahil, bar, cafe, konser gibi ortamlarda tanıştığım kızlarla kimyasal etkileşime giriyorum bunun sonucunda uzun süreli ilişki sinyali geliyor hep. İşin garibi bu kızlar parti yıllarında daha beni potansiyel bankamatik olarak görebilecek duvara toslama evresinde değiller.Kızların bu sevgilim ol ilişki sinyallarini Koral elektronik harp sistemi gibi kör edince minnoş duyguları zedeleniyor olsa gerek düşmanlık yapmaya başlıyorlar oradan burdan tacizler vs. Aynısını biz erkekler yapsak cümle aleme rezil ederler. Bu durumlarda nasıl hasar almadan yolumuza bakarız Mahmut abi? POMPALAYIP GEÇMEYİNCE triplerin tacizlerin ardı arkası kesilmiyor.