Çıkma teklifi nasıl edilir? Bir kıza nasıl açılınır?

Bu özellikle genç erkekler tarafından çok sorulan bir soru. Bir kıza nasıl çıkma teklifi yaparım? Sevdiğim bir kıza nasıl açılırım? Ona ilgimi nasıl belli ederim.

Aslında bu sorunun cevabı basit: Çıkma teklifi etmezsiniz ve etmemelisiniz. Bir kıza açılmazsınız ve bazı durumlar haricinde açılmamalısınız. Bunun yerine bir kız hoşunuza gidiyorsa onunla başbaşa buluşmaya, beraber iyi vakit geçirmeye ve beraber geçirdiğiniz bu iyi vakti pozitif cinsel gerilim ile tatlandırmaya odaklanırsınız. Bu sırada da fiziksele gidersiniz. Yani önce ufak dokunuşlar, sonra el ele tutuş ve öpücük gibi. Ve bu şekilde de eğer gelişecekse aranızdaki aşk hikayesi gelişir.

Burada ona ilgimi nasıl belli ederim sorusuna da değinelim. Bahsi geçen kızla muhabbetiniz olabilir ya da hiç muhabbetiniz olmayabilir. Eğer hiç muhabbetiniz yoksa bir fırsatını bulup “merhaba” diyerek tanışırsınız ve birkaç kere muhabbet ettiğinizde kız size karşı sıcaksa onu beraber bir şeyler yapmaya davet edersiniz. Bu durumda kız sizin ilk merhabanızdan itibaren niyetinizi az çok biliyordur. Gerçi tam emin değildir ama bu kötü değil iyi bir şey. Bir kadının başlangıçta erkeğin duygularından tam emin olmaması genellikle o erkeğe olan ilgisini arttırır.

Zaten şunu asla yapmayın: Kızla hiç muhabbetiniz yok ve uzaktan görüyorsunuz. Pat diye gidip direkt ya da bir aracı ile çıkma teklif etmeyin! Henüz kızın bilmediği birisiniz, uzaktan bakarak sizden hoşlanıyor bile olsa aranızda bir bağ ve çekim yok. Bu yok iken pat diye çıkma teklif ederseniz genellikle reddedilirsiniz.

Muhabbetiniz olan bir kız ise siz onu beraberce bir şeyler yapmaya ya da içmeye davet ettiğinizde niyetinizi, ilginizi anlamaya başlar zaten. Burada da yapacağınız hata, muhabbetiniz olsa bile tek bir kere bile buluşmadan pat diye çıkma teklif etmek veya açılmak.

Arkadaşlar çıkma teklifi denilen şeyin ergenlikte bile olmaması lazım. Nedeni de basit. Bir kadın ile aranızdaki ilişki buluşmalarda gelişir ve belli bir eşiği geçene kadar hamdır. Çıkma teklifinin çocukça olmasının yanında, o eşiği geçmiş kadına teklif etmeniz sorun olmayabilir ama eğer o eşiğe gelmemiş kadına yaparsanız genellikle reddedilirsiniz ve aranızdaki ilişki o seviyeye hiç gelemeyebilir. Açılmakla ilgili problem de aynıdır. Bir de çıkma teklifini ve açılmayı, genellikle bu buluşmaları hedefe doğru yönlendirmeyi bilmeyen erkekler yaparlar ve yönlendirmeyi bilmediklerinden kadınla aralarındaki ilişki ham iken yaparlar.

Tabii burada şöyle birkaç sorun var. Birincisi, defalarca buluşuyorsunuz ve buluşmalar bir yere gitmiyor. Sadece buluşuyorsunuz. Bu da sağlıklı değil zira eğer sadece buluşur, eğlenirseniz 4-5 buluşma içerisinde arkadaşa evrilebilirsiniz. İkincisi, birçok kadın ilgili olsa bile bu çıkma teklifi ve açılma konusunda da çoğu erkek gibi düşünüyorlar ve bunun sözel olarak gelmesi gerektiğini düşünüyorlar.

Şimdi birincisini aşmak için yapmanız gereken niyetinizi arkadaşlık maskesi altına saklamamak. Buluşmalarda pozitif cinsel gerilim yaratmanız gerekiyor. Pozitif cinsel gerilim ise en öncelikle doğru espri anlayışı ile olur. Kıza dalga geçmeden, aşağılamadan takılmak, esprili olmaktan korkmamak, saatlerce oturup sıkıcı şeylerden konuşmadan daha eğlenceli ve hafif konulara eğilmek, kızla konuşmanız sıcaksa yavaş yavaş dokunmak. Dokunmak derken mahrem yerlerine ya da saçlarına falan değil. Hafiften eline koluna dokunmak.

Peki bunları yaptınız ve yine bir yere gitmiyor. Bu aşamada size tavsiyem sizi hayal kırıklığına uğratacak ama ikiniz arasında bir çekim varsa ve siz arkadaşlık maskesi arkasına saklanmıyorsanız, yakınlaşırsınız. Yakınlaşmıyorsanız, büyük ihtimalle kız sizin ilginizden hoşlanıyordur, sizinle iyi vakit geçiriyordur ama size karşı ilişkisel bir ilgisi yoktur. Bu nedenle kızla buluşmayı bırakmanızı tavsiye ederim.

İkincisi, kadın çıkma teklifi bekliyorsa veya açılmanızı bekliyorsa. Burada da kadının yanılgısını sizin düzeltmenize gerek yok. Düşünsenize. Sürekli teke tek buluşuyorsunuz, sürekli pozitif cinsel gerilim yaratıyorsunuz. Bunun kendisi çıkmaktır, ilgini belli etmektir, kıza açılmaktır.

Fakat çoğu kadın işin aranızda fiziksele gitmesi için adım atmaz. Bu adımı, risk alarak siz atarsınız. Fiziksel dediğim illa seks değil. Dokunmalardan el eleye ve öpüşmeye gitmek. Bu ikisinden biri önce olabilir zaten biri oldu mu diğeri kendiliğinden oluyor. Risk alın ve abartmadan, saldıray moduna girmeden işi oraya götürün. Sabırlı ama kesin olun. Mesela eğer öpüşme anı gelmişse, yavaş ama kesin bir şekilde öpmeye eğilin. Yavaş zira istemiyorsa kaçabilsin ya da seni durdurabilsin, kesin zira sizin tereddütünüz zayıflık olur ve iticidir.

Bir ara ilk buluşmada neler yapılır, neler konuşulur konularına daha önce değinmiştik.

 

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

82
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
25 Comment threads
57 Thread replies
5 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
26 Comment authors
ArdaFokbalıgıAlpagoMuzafferİşiBatırdım Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Aq0
Guest
Aq0

İşte o baştaki ”Merhaba diyerek tanışırsınız” bölümü var ya. Öldürüyor beni. Normalde çevreyi siklemeyen, arkadaşları arasında özgüvenli, tanımadığı insanlarla muhabbet kurabilen bir adamım. Ama beğendiğim kıza Merhaba demeye gelince iş sanki bir zincir beni alıp geriye çekiyor. Havadan sudan konuşmaya çalışınca da sürekli saçmalıyorum ve kız bana bok görmüş gibi bakıyor. Hayır vücut diline de özen gösteren bir adamım. Bu gidip merhaba deme işinin bir pratiği, mental açıdan kolay yolu yok mudur be Mahmut Ağabey?

barneystinson
Guest
barneystinson

Ortak bir arkadaş sayesinde o merhaba kısmını geçip tanıştık okulda ondan öncesinde instagramda takipleşmiştik. Merhabadan sonra ufak bir sohbet ettik ve kız artık varlığımdan haberdar oldu. Burdan sonrası için ne yapılabilir? Direkt buluşma teklifi yapılabilir mi? Yoksa instagramdan mesaj atıp biraz sohbet nasıl olur?

Hapsevmem
Guest
Hapsevmem

Hocam merhaba, çok güzel yazi elinize sağlık. Hocam sosyal ortamdan biriyle flortlesme veya sevgili gibi olayları önermiyorsunuz biliyorum fakat sosyal ortamimda bulunan bir kızı diğer tabaklardan daha çekici buluyorum ve bir şeyler yapmak istiyorum. Bakışmalar , IOI vs. fazlasiyla oluyor son iki haftadır. Gidip tanıştım da fakat o gelip benimle konuşmadıkça benim onunla konuşmam çok riskli. Sizce başlamadan next mi? Kız bana gelir ve konuşmak isterse kızla flortlesmek mantıklı mı?

ahmet65
Guest
ahmet65

Aynı sınıfta olduğum bir kız geçen gün kantinde otururken ‘selam’ diyerek yanıma geldi oturdu ve sohbet muhabbet. Kız çok neşeli ve canlı biri. O gün okul çıkışı kahve içmeye davet ettim bir yere, geldi ve 2/3 saat oturduk konuştuk. Sonrasında numarasını aldım ve 2/3 gündür konuşuyoruz. İlgisi var mı yok mu anlayamıyorum. Bugün (tanışma gününden 2 gün sonra yani) buluşmaya davet ettim, güzel olur aslında ama işlerim var diyip geçiştirdi. Geçiştirdiğini biliyorum, anlıyorum. Kız bir sıcak bir soğuk. Hb/8 diyebilirim bu arada. Sosyal medyada falan bayağı aktif. 1000 takipçisi var, benimse 150 mesela… İlgi açlığı mı çekiyor da bana yakınlaşıyor… Read more »

Yenimaskül
Guest
Yenimaskül

Abi bir kız var aynı apartmanda oturuyoruz yeni taşındılar muhtemelen her gün akşamları yürüyor yanımdan geçerken falan saçıyla oynuyor sürekli. Kapı önünde oturuyor telefonla konuşuyordum (girmeyeceğim belli bir pOzisyonda) kapıyı tutuyim mi girecekmisiniz dedi bende yok teşekkür ederim dedim kibarca sanki benimle konuşmak istiyor gibi bir hali var Bende karşılaştığımızda göz teması kurmaya çalışıyorum kız da baktığı gibi direk bakışlarını çeviriyor put gibi yürümeye devam ediyor geçen ay tam göz teması kurdum gülümseyerek iyi akşamlar derken yine kaçırdı bakışını kulaklığı falan vardı ortada bizim iyiakşamlar kaldı bende keyfi bilir diyip NeXT eyledim . Denk geldiğimizde bir Kisa bakış atıp devam… Read more »

Pan
Guest
Pan

İşin bir de şu boyutu var. Çıkma teklif ederken bir nevî karşındakini kendinden daha üst bir yere koyuyorsun. Sanki iş arayan birisin ve senden daha üst konumda olan insan kaynakları müdürüne cw bırakıyorsun. Doğal yoldan geliştiğinde ise, doğanın kanunu işlemiş oluyor.

Magnet
Guest
Magnet

Hocam okulda ilgimi çeken bir kız vardı 4 kişi (hepsi kız) grup halinde sohbet ederken yanlarına gittim birden muhabbete dahil oldum ve 15 dakika kadar sohbet ettik. Sadece ismini ve bölümünü öğrendim, sonrasında acil işim çıktı ve görüşürüz diyip yanlarından ayrıldım. Şimdi ben bu kızı bir daha gördüğümden muhabbeti nasıl baş başa buluşmaya bağlayabilirim ?

Bigby Wolf
Guest
Bigby Wolf

Aynı okuldan hatta aynı sınıftan kıza yürünür mü ?

dayı
Guest
dayı

tanımadığımız bir kıza hoşlandık diye gidip merhaba demek saçma geliyor. çünkü bu direkt kızdan hoşlandığımızı apaçık belli ediyor ve insan psikolojisinde kovalandığını hisseden kaçmaya meyilli olur; gereksiz nazlar ortaya çıkmaya başlar. açıkçası bu da çoğu erkeği germeye yeter. bana göre tanımadığımız kıza eğer şartlar uygunsa ortak bir mevzudan konu açmak, sadece karşımızdaki karşı cins değil de insan olduğu için muhabbet kursak hem bu kendimizi beğendirme gerginliğine sokmaz, rahat oluruz; hem de kız açısından kızı beğenip beğenmediğimizi daha muğlak hale getiririz. yine esprili olup flörtöz muhabbet edeceğiz tabii, ama sonuçta ikimizin konuşmasının ‘resmi’ sebebi onun ağzını gözünü beğenmem değil o anda… Read more »

Don Draper
Guest
Don Draper

Mahmut Abi merhaba, Dershanede (aynı sınıfta değil) ara sıra bakıştığımız bir kız vardı. İşte yanına gittim, farklı günlerde iki defa muhabbet ettik hani gayet de ilgili gözüküyordu, konu açıyor, dikkatli dinliyor, sohbeti devam ettiriyor vs. “Yarın bir şeyler içmeye gidelim” diye mesaj attığımda “Bilmiyorum duruma bağlı” yazınca ben de “Tamam sonra konuşuruz” yazınca “Tamam” yazdı Ertesi gün “Akşam 7 uygun mudur ya da yarın akşam” yazınca “Sanmıyorum” yazdı ben hiçbir şey yazmadım Bir kız ilgili gözükürken neden böyle davranır? Aramızda henüz pek muhabbet yoktu acaba ondan mı, aceleci mi davrandım? Muhabbeti daha taşıyıp haftaya tekrar mı buluşmaya davet edeyim? Senin… Read more »

Karahan
Guest
Karahan

Mahmut abi merhaba, az önce yorum yapmıştım ancak site de yorum düzenleme veya silme olmadığı için tekrar yorum yapıyorum. Neil Strauss’un The Game (oyun) kitabını okurken Neil kitapta bizzat şahit olduğu Ross Jeffries’ın tarafından kız tavlamak için kullandığı hipnoz sekansını andıran bir teknik kullanıyor, kitabın Türkçe çevirinde bu “baharatlı çapalama”olarak yer almış kitabın orijinalinde ise “Condiment Anchoring” denilen bir teknikten bahsediliyor. Açıkçası internete bu tekniği araştırdığımda doğru dürüst bir veriye ulaşamadım. Mahmut Abi bu taktik veya teknik her ne olarak nitelendirilecekse nedir? Sitede bununla ilgili herhangi bir bilgiye rastlamadım bu yöntem demode mi yöntem midir? Yoksa kitapta anlatıldığı kadar etkili… Read more »

Haydar
Guest
Haydar

Slm Mahmut Abi, Diyelim kızla sanal ortamda tanıştık,sohbet iyi gidiyor ve artık buluşma ayarlayacağım. Ama kız bir bilgi öğreniyor ve ardından soğuk yapıyor veya hevesi kaçıyor ya da konuşmayı sonlandırıyor. Örneğin;Kız ,nerde oturuyorsun diyor ve aramızdaki mesafenin 2 saat olduğunu öğreniyor ve ardından soğuk yapıyor.ve ya aramızdaki yaş farkının 6-7 olduğunu görüyor ve kusura bakma daha genç birini arıyorum diyor.ya da 1 çocuğum olduğunu anlıyor ve çocuksuz birini arıyorum diyor..kirada oturuyorum,evi olan birini arıyorum diyor ve örnekler çoğaltılabilir. Bu durumda nasıl cevap vermeli?kadın bir anda ,negativ bir duygunun etkisinde kalıp soguyabiliyor.mesela 2 saat mesafe çok da uzak değil?bu durum seni… Read more »

Mecit Karabay
Guest
Mecit Karabay

2 yıl önce bir esnaf hanımefendiye ilgi duyuyordum. Aslında işaret beklememe gerek yok biliyorum ama ilgili olduğuna dair kendimce işaret kabul ettiğim şeyler oldu ve yaptığım hata, 1 yıl boyunca onun dükkanına gidip geldim. Alış-veriş bahanesiyle. Evet bu yapmamam gereken bir şeydi ama o zamanlar kırmızı haptan bir haberdim. Aradan bir yıl geçti ve ben kızın watsap hikayesine cevap yazdım. öyle 2 gün boyunca ağdalı bir yazışma oldu. Ağdalıdan kastım 4-5 saatte bir mesaj şeklinde. Bende tek mesaja tek mesaj şeklinde karşılık veriyordum. Eğer 3 saatse arası hemen atmıyordum. Amacım meşgulüm işim var diyebilmekti. Burada kızla benim aramdaki en büyük… Read more »

Ud16
Guest
Ud16

Mahmut abi selamlar . Okulda ortak arkadaş yoluyla tanıştığım bir kız var . Bu kız güzel,hoş ve tatlı birisi . Ben kendisinden ilk gördüğümde hoşlandım ve yakınlaşmak istedim. İlk sohbetimizde havadan sudan konuştuk daha yeni diye ilk önce tanışma faslı oldu . Cuma günü ise okulda ders çalışacaktık 3 kişi 2 kız 1 erkek diğer arkadaşımız rahatsızlandı gelemedi ve bizde ikimiz buluştuk. Okula gidip çalışmadan önce büfede oturup kahve içelim dedik . Sanırım saat 2 de buluştuk ve o gün 6 ya kadar konuştuk. Kızla her şeyi konuştum.(siyaset,din, cinsellik, sınavlar, ilişki  vs vs birçok şey ) Çok iyi anlaşıyoruz, benim… Read more »

barneystinson
Guest
barneystinson

Mahmut Abim Üniversiteye geleli 7-8 hafta oldu ve bugün 10.kızla buluştum. Bazıları ile öpüştüm biriyle sex oldu. Asla övünmek için söylemiyorum 4-5 tanesi ile fiziksel temas bile olmadı soğuktular. Yani anlatmak istediğim yoklukta değilim ya da öyle sanıyorum ama bugün buluştuğum kızdan diğerlerine göre daha fazla etkilendim. Sohbetimiz zevkliydi,yanyana oturup sarıldım yanağından öptüm falan daha ileriye gidemedim. Biseksüel olduğunu söyledi. Ama benim anlamadığım ben bu kızdan neden diğerlerine göre daha fazla etkilendim? Daha güzel değildi daha ilgili değildi ama bir şey çekti anlayamadım. Tabak çevirmeye devam mı etmeliyim?