Genel mesajlaşma prensipleri – bir kızla nasıl mesajlaşılır

Oyun – Kadınlarla Tanışma kitabındaki genel mesajlaşma prensipleri (toplam 13 prensip) alınmıştır. Bir kızla nasıl mesajlaşılır diye merak ediyorsanız, okumaya devam edin.

Öncelikle şunu belirteyim ki mesajlaşmak kişisel bir şeydir ve herkesin kendisine ait bir stili ve kendisi için çalışan bir mesajlaşma şekli vardır. Fakat yine de bu, bazı genel mesajlaşma prensipleri olmayacağı anlamına gelmez.

Mesajlaşmak artık kadın erkek ilişkilerinin önemli ve kaçınılmaz bir parçası. Buluşmak ve yüzyüze konuşmak her zaman birinci iletişim şekliniz olsa bile, artık mesajlaşmadan kaçmanız çok zor. Tanıştığınız kadınlar sizinle mesajlaşmak isteyecekler ve sizin normal biri olup olmadığınızı, kendi hayat çerçevenize ne kadar bağlı olduğunuzu anlamaya çalışacaklar.

Mesajlaşma prensibi 1 : Her şey çok güzel

İşinizden zevk alıyorsunuz ve stresli falan değil. Hayatınız güzel. Hiçbir şikayetiniz yok ya da siz hiçbir zaman şikayet etmiyorsunuz. Nokta. Bir de hayatınızın ince detaylarına çok girmeyin ve gizemi koruyun.

Örnek:

Kız: Selam, ne haber? Günün nasıl geçti?

Siz: Biraz stresliydi, senin nasıl geçti?

Sıkıcı ve negatif. Ne dedik, her şey çok güzel.

Bir de şuna bakın:

Kız: Selam, ne haber? Günün nasıl geçti?

Siz: Öğlen yemeğinde baklava yedim. Dişçim üzülecek ama harikaydı!

Ne dedik, her şey çok güzel. Eğer kötü bir gün geçirdiyseniz, yakın arkadaşlarınızla konuşun, yürüdüğünüz kadınlarla değil. Yürüdüğünüz kadın sizin anneniz değil, sizin dertleriniz de onun problemi değil. Yürüdüğünüz kadın söz konusu olduğunda sizin hayatta bir sorununuz yok.

Bu size fazla katı gelebilir ama bir erkek güçlü olmak ve dertleri ile kendi başına mücadele etmek zorundadır. Bir erkek, dertlerini kadına yansıtmaz, kendisi halleder. Bütün o modern duyarlı, duygularını ve dertlerini kadınıyla paylaşan erkek saçmalıklarını unutun. Siz bir kayasınız, size hiçbir rüzgar ya da dalga işlemez.

Siz kadının anaç duygularına ne kadar oynarsanız, dertlerinizi onunla ne kadar çok paylaşırsanız, kadın sizi o kadar oğlan çocuğu olarak görür. Sizin için üzülebilir, size acıyabilir ama sizi bir erkek olarak göremez ve size saygı duyamaz.

Bakın bunun istisnaları var tabii, çok ciddi bir problemle karşı karşıya kaldığınızda mutlu mesut davranın demiyorum. Ama derdinizi olabildiğince kendinize saklayın. Kadının üzerine kusmayın. Çok ciddi bir probleminiz varsa ve canınız sıkkın ise ona şunu diyebilirsiniz:

 Kız: Selam, ne haber? Günün nasıl geçti?

Siz: Eh işte.

Kız: Ne oldu?

Siz: Çok önemli değil. Birkaç biranın halledemeyeceği bir şey değil.

Mesajlaşma prensibi 2 : Cevap gerektirmeyen ifadeler kullanın

Kadınlarla mesajlaşmalarınıza dikkatli bakarsanız, çok az soru sorduklarını görürsünüz. Bu, yüksek değerli ve sizin de baz almanız gereken bir davranıştır.

Soru, hemen her zaman ilgi göstergesidir. Bir kadın size soru soruyorsa, sizinle ilgileniyordur. Sizin ona soru sormanız da sizin ilginizi gösterir. Her ne kadar hiç soru sormamanız mümkün olmasa da, özellikle mesajlaşmada soru yerine ifadeler kullanmanız daha iyi.

Örnek:

Kız tatilde.

“Tatil nasıl gidiyor?” diye sormak yerine, “Bahse girerim güneş altında fazla yandın.” deyin. 

Örnek:

Sabah “Günaydın, ne haber?” diye sormak yerine, “Eminim benim kahvaltım senin kahvaltını döver” deyin (ve belki de bir kahvaltı fotoğrafı atın.

Örnek:

“İyiyim, sen, ne yapıyorsun?” diye cevaplamak yerine, “Şu an benden daha eğlenceli bir şey yapıyor olamazsın :)” deyin.

Mesajlaşma prensibi 3 : Yoklama mesajları kullanın

Aslında yukarıda bu konuya biraz girdik. Kadınla mesajlaşma başlatmak için soru sormak yerine, onunla aranızdaki iletişim ile alakalı bir yoklama mesajı ya da fotoğrafı gönderebilirsiniz.

Yoklama mesajları genellikle sizin ile ilgili gündelik hayatta olan şeylerle alakalıdır. Daha önce konuştuğunuz bir konuda olabilir. Örneğin işe giderken kullandığınız bir yoldaki yoğun trafikten konuştuysanız, ertesi gün ona trafiğin fotoğrafını gönderip, “budur” yazabilirsiniz. Kahvaltıdan ya da herhangi bir yemekten, ya da bir mağazada satılan ilginç bir şeyden konuştuysanız, bunlara rastladığınızda çekeceğiniz fotoğrafı gönderebilirsiniz.

Yoklama mesajı özellikle aranızdaki mesaj iletişimi birkaç gün durduysa oldukça etkilidir. Böyle bir durumda mesajlaşmayı yeniden başlatmak için (ideal olarak öğleden sonra 1 – 2 gibi) bir yoklama mesajı gönderebilirsiniz. Göndereceğiniz fotoğraf bu stock image denilen hazır fotoğraflardan olmasın ve mümkün olduğunca sizin çektiğiniz fotoğraflar olsun. Fotoğraf yoklaması sonrası karşılıklı mesajlaşmak en iyisi. Eğer mesajlaşma yine ölürse, 2-3 gün bekleyip yine yoklama fotoğrafı gönderebilirsiniz ama eğer mesajlaşma uzun süre duruyorsa, haftada 2-3 kereden fazla yoklama yapmayın.

Fotoğraf yoklamaları çok daha etkilidirler ama yoklama mesajı metin şeklinde de olabilir. Mesela “bugün beyaz bir güvercin gördüm, bilet alsam iyi olur” ya da “bu bahsettikleri kuru baklavadan aldım” gibi ( daha önceden konuştuğunuz konularla alakalı olursa çok etkili olur).

Yoklama mesajlarından sonra cevap gelmiyorsa ASLA ama ASLA kadının size cevap vermediğini onaylayan saçma sapan bir mesaj atmayın. Şu gibi mesajlardan bahsediyorum:

  • “?”
  • “Orda mısın?”
  • “Uzaylılar mı kaçırdı?”
  • “Alooo”
  • “Niye cevaplamıyorsun?” (Feci!)

Bunun yerine dediğim gibi 2-3 gün bekleyin ve yine bir yoklama mesajı gönderin. FAKAT mesajlarınız 2 kere arka arkaya cevapsız kalıyorsa, o kadını hemen orada bırakın. Bir daha o size ulaşmadan siz ona asla ulaşmayın. Diğer kadınlara zaman harcayın.

 Mesajlaşma prensibi 4 : Ne kadar az, o kadar iyi.

Genel kural olarak uzun mesajlardan kaçının. Her bir mesajınız genellikle 2 satır, maksimum 3-4 satır olsun. Evet arada bir bundan daha fazlasına ihtiyacınız var. Ama o zaman ara sıra gerektiğinde mesajı tek mesaj olarak gönderin, 2 veya 3 parçaya bölüp göndermeyin zira kadının telefon notifikasyonlarında birden fazla arka arkaya mesaj sizi fazla aç gösterebilir.

Mesajlarınızı kısaltmak için göndermeden önce üzerinden geçmeniz gerekiyorsa geçin ve anlatmak istediğiniz şeyi daha kısa bir metin ile anlatmayı öğrenin.

Mesajlaşma prensibi 5 : Cevap aralığı önemlidir.

Mesaj aralığı önemlidir. Bir kadın size ne kadar hızlı cevap veriyorsa, genellikle size olan ilgisi o kadar çoktur. Aynı zamanda siz bir kadına ne kadar hızlı cevap veriyorsanız, o kadar çok ilgili olduğunuz görünür.

Bunun bir matematiği yok ama cevap verme aralığınızı şöyle ayarlamaya çalışın:

Eğer karşılıklı mesajlaşıyorsanız ve işiniz de yoksa, 10 dakika içinde cevap yazın. 

Kız size 5 dakika sonra cevap yazıyorsa, siz ona 5-20 dakika içinde cevap yazın.

Kız size 1 saat sonra cevap yazıyorsa, siz ona 30 dakika – 1 saat içinde cevap yazın.

Kız size 5 saat sonra cevap yazıyorsa, siz ona 1 saat sonra cevap yazın.

Kız size 1 gün sonra cevap yazıyorsa, 2-3 saat sonra cevap yazın.

Neden? Her ne kadar kadından çok daha fazla ilgili davranmanız sizin aleyhinize olsa da, mesajlaşmada onun çerçevesine de girmek istemezsiniz. Yani siz ona yürüyorsunuz ve işi soğutup uzatmasına da izin vermemeniz gerekli.

Şunu unutmayın, özellikle başlangıçta birçok kadın size özellikle geç cevap verecektir. Bunun temel nedeni, sizi test etmesidir. Çoğu erkek, kadının cevap yazmadığı bu uzun aralıkta duygularına yenilir ve “neden bana cevap yazmıyorsun?” diye ağlamaya başlar. Bunu ne kadar karizma yapmaya çalışırsanız çalışın, bir kadının neden size yazmadığını sorduğunuzu ima etmeniz, testi geçememeniz anlamına gelir. Kadınlar neden bu oyunu oynuyorlar diye sorarsanız, sizin duygusal olarak ne kadar güçlü ve ne kadar tercih edilen bir erkek olduğunuzu test ediyorlar. Zira tercih edilen ve duygusal olarak güçlü bir erkek, tek bir kadının kendisine neden cevap yazmadığı ile ilgili endişelenip, neden yazmadığını soran mesajlar atmaz.

İkinci bölüm burada.

Bana sorularınızı uygun yazı altında sorabilirsiniz, benimle görüşme ayarlayabilirsiniz ya da ilişkiler setimize bakabilirsiniz.

 

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

645
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
192 Comment threads
453 Thread replies
31 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
184 Comment authors
MehmetSelimSerrYorgosSess Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Murat
Guest
Murat

B-De. N’aber nasılsın? K-İyi işe gidiyorum. Bi şey mi oldu? B-Telaşlanmana gerek yok! İşten ayrılmadım. Yukarıdaki konuşmada baştan mesaj başlangıcını yanlış yaptım galiba. O da isteksiz olarak ve sen nasılsın gibi bir şey sormadan “Bi şey mi oldu” diye sorunca daha evvelden konuştuğumuz bir mevzu vardı. Umursamaz davrandığı için, sanki bir şey merak ediyormuş gibi olsun diye “Telaşlanmana gerek yok” yazdım. Ne yazılabilirdi? (K kadın, B ben). Sonra yüz yüze gelince de “O mesaj ne idi öyle” dedi. Ve işten ayrılma durumumu kastederek ” Bir şey olsa ilk bana söylemezsin herhalde” dedi

Ashes
Guest
Ashes

Abi Instagramdan bir kız takibe aldı attığım bazı spor içerikli postaları da beğendi bende kim bu diye bakmıştım tanıyor muyum falan neyse baktım hoş kız yazdım
Ben: Sayende heliofili olduğumu öğrendim (profilinde bir postta yaziodu)
Kız: Stalk atılmış
Ben: kimmiş dedim, sporla mı uğraşıyorsun
Kız: Evet 🙂
Ben: Hangi dal
Kız: voleybol ve fitness

Böyle soru cevaba dönünce direkt bıraktım aslında bunu örnek olsun diye verdim ben hep genelde böyle soru cevap hissini aldığım an birakiyorum kızdan bi soru veya sohbet devam ettirecek karşılık almayınca doğru mudur?

Ahaop
Guest
Ahaop

İnstagramda karşılıklı ekleştiğimiz kızlara kaç gün sonra yazmalıyız hocam,
Ben genelde 2 gün bekliyorum ilk gün yazınca karşı tarafa iyi izlenim vermediğini düşünüyorum

Mustafa
Guest
Mustafa

Selamlar. ilk defa bu şekilde bir yazıya denk geliyorum ve merak ettim. 2 numara için soru sormak özellikle yeni yeni konuşurken konuşmayı canlı tutmak ve karşıyı tanımak adına iyi bir şey değil mi? Röportaj gibi evet hayır sorularından ziyade kızı daha iyi tanıyacağımız, sen ne düşünüyosun tarzı sorularla onu konuşturacağımız sorulardan bahsediyorum.

Arda
Guest
Arda

Merhaba Mahmut Abi. Birkaç haftadır mesajlaştığım hanımefendi var. Kendisinden hoşlandığımı mesajlarımla belli ettim. Kendisini de her mesaja nezaketle cevap veriyor. Kendisine buluşma teklif ettim olabilir dedi. Bu olabilir sözüne canım sıkıldı. Her ihtimale karşı olabilir dedim yanlış anlama dedi. Ne tavsiyede bulunursun.

comfortaby numb
Guest
comfortaby numb

mayısta bi okul kulübüyle kopenhaga gitmiştik ekipçe orda 9 tane kız bizi karşıladı 1 hafta boyunca beraber takıldık ettik aralarında sevgilisi olan vardı olmayan vardı farketmeksizin hepsine flörtöz davrandım güzelliklerinden etkilenmeden kur yaptım en iyi şekilde kültürlerini de anlamaya çalıştım(bu davranışlarım kendi ekibimdeki erkekleri rahatsız etti tabii 😀 yauw sen ne amcı adamsın yauw sen amjık peşindesin zart zurt gevelediler hiç siklemedim bile ) bu ekipten bazı sevgilisi olan ve olmayan kızları beğendim tabi ama onlarla en erken görüşme tarihimiz ekim, ekimde türkiyeye gelecekler o süreçte mesaj oyunu noktasında sevgilisi olana/olmayana nasıl davranmalıyım birkaçıyla ufak sohbet ettim ama bunu daha… Read more »

Inarius
Guest
Inarius

Bir kadın ile mesajlaşmak ya da var olan mesajlaşmayı sürdürebilmek için milyonlarca farklı alternatifiniz var. İnanın bana, bunun böyle olduğunu sizler de biliyorsunuz. Bunun böyle olduğunu bilmenize rağmen neden çuvalladığınızı gerçekten hiç düşündünüz mü? Bu konuda size yardımcı olacağım. Çünkü siz, mesajlaşma içerisinde o kadar kaygılısınız ve o kadar kaygılı davranıyorsunuz ki, karşınızdaki kadını kaybetmekten ve onun sizden sonsuza dek uzaklaşmasından korkuyorsunuz. İşin ilgincini de öğrenmek ister miydiniz? Karşınızdaki kadını kaybedemezsiniz. Zira, o kadın sizin değil ki. Sizin olmayan bir kadını kaybetmekten korkmak, daha Eüzü Besmele zamanında bile ona inanılmaz derecede duygusal yatırım yaptığınız anlamına gelir. Uzun lafın kısası ve… Read more »

Ilkin
Guest
Ilkin

Abi merhaba. Buluşma teklifi ettiyimiz kız konuyu dolandırıyorsa, bunu bir redd sayalım mı? Yoksa biraz konuştuktan sonra “buluşma teklifime ne diyorsun?,onu söyle” diye soralım mı?

İçimdeki betayı yedim
Guest
İçimdeki betayı yedim

Mahmut abi merhaba, hap’ta 4. ayım. Vasat bi geçmişim vardı paternler aynı, sorunlar aynı bu sebeple hapla tanıştım. Tanıştığım ilk haftalar öfke ve rahatsızlıktan rahat uyuyamadım. Hala rahat değilim ve kendimden memnun değilim. Her sıkıntımın üzerine gidiyorum bunlardan biri de hatunlar konusu. Soruma gelirsek daha önceden bir kez buluştuğum ve öpüştüğümüz kıza-şehir dışında olmama rağmen (yinede 2saatlik uzaklıktayım)-“bu yazıyı” okuduktan sonra prensiplere göre yazıp pratik yapmak istedim. Burdan şuraya varıcam. Sence bu tarz durumlarda (yakın zamanda buluşma ihtimali olmasa bile) yoklama mesajları atılır mı? Yada şehre geri döndüğümüzde direkt buluşma daveti mi atılmalı? Örnek wp konuşması; Ben: Bahse girerim güneş… Read more »

Vahhap
Guest
Vahhap

Abi ben bi kızla konuşuyordun saat gec olmustu ve iyi geceler yarib randevum var dedim o da ne randevusu dedi ben de gizli 🥷yazip uyudum sabah baktigimda gece bi kizla bulusucaksan beni gectim buluscagin kıza büyük saygısızlık böyle şeyler yapma yazmıs ben de yok malesef doktor randevusuydu dedim mesajımı begendi sadece ve aksam bi gönderi attım yine begendi ama bi şey yazmadı hatam ne anlamadım

Maverick
Guest
Maverick

Mahmut abi selamlar umarım iyisindir. Geçtiğimiz haftalarda eski sınıf arkadaşımla sokakta karşılaşmıştık. Bu kız okul döneminde ara ara bakışlar atıyordu ama hem sınıf arkadaşım hem de sınava az kaldı diye yürümüyordum. Onun yanında 2 arkadaşı vardı ben ise tektim ve kargo almaya yetişmek için hızlı adımlarla yürüyordum çünkü dükkanın kapanmasına dakikalar vardı. Kız beni fark eder etmez selam verdi ve konuşmaya başladık konuşma esnasında arada arkadaşlarına da pas veriyordum ama onlar sessizdi. Kız hayli sıcak gibiydi yaklaşık 5 dakikalık ayaküstü sohbetin ardından ayrılmam gerektiğini söyledim ve ayrıldım. Olaydan 2 gün sonra whatsapptan mesaj attım ve ayaküstü sohbette yarım kalan bir… Read more »

mustafa
Guest
mustafa

Abi kızla konuşmaya başlıyoruz.
Sonra çok tekdüze oluyor bunu nasıl aşabilirim?
Sevdiği filmleri soruyorum, tek bir dizi izleyebilcek olsan hangisi olurdu falan şeklinde.
en fazla kitap-müzik konuşuruz ve bitiyor konuşma.
Yani bana bile zaman zaman sıkıcı geliyor. Bunu nasıl aşabilirim?
Her şeyin yanında kız onu beğendiğimi bile anlamıyor arkadaş gibi oluyor..

İçimdeki betayı ayakta yedim oturarak sıçtım.
Guest
İçimdeki betayı ayakta yedim oturarak sıçtım.

Abi geçen instadan storyden bi hatuna yürüdüm. Buradaki prensiplere uygun mesajlaşıyordum fakat son mesajıma görüldü yapmadı 1 gün sonra akşama doğru hatırlatma videosu attım(eski konuyla ilgili) sonra gördü ve engelledi. Mesaj içeriğini paylaşmama izin verin.
Ben: (kedi storysine cevap)
Tabak: Napcan
Ben: Yicem.
Tabak: Afied
Ben: bi adı var mı bunun(kedinin)
Tabak: Mia
Ben: Bende de böyle bişey vardı
Tabak: Ee sonra noldu
Ben: siktim öldü.
(Bu mesaj görüldü olmadı ve ertesi gün kedimin videosunu atarak)
Ben: benim ufaklık(kedi videosu)
Ve ENGEL.
*Bu arada iki mesaja hemen kızı tabak sınıfına sokan aşağılık kompleksli tavrım yok mu :dd
Şaka bir yana pek umrumda olmadı ama engeli anlayamadım.

Akson
Guest
Akson

Mahmut abi haklı belli ki yaşın ya küçük ya da sosyal zekan geriden geliyor. Siktim öldü diye yazmanın cool bir hareket değil de arıza bir hareket olduğunu red pill’i hiç bilmesen bile anlaman gerekirdi. Belki de başının belaya girmemesi için kafanı toparlayana kadar kızlara yürümemen daha iyi olabilir. Zira bu tarz mesajlaşma ailesine, polise ya da savcılığa intikal edebilir.

Garipflörtlü
Guest
Garipflörtlü

Mahmut Abi, flört ettiğim kişi ben uzun süre mesaj göndermediğim zaman ki çok nadir gönderirim kendisi konuşma başlatmak için instagramdan videolar gönderiyor. Ona hislerimi söylediğimde uzak mesafe olduğu için olmaz demişti ama konuşmayı da bitirmedik. Samimi de davranıyor ama diyaloğumuz çok tuhaf. Mesajlaşma süreleri çok dengesiz. Fotoğraflarıma falan yorum da yapmıyor ama mesajlaşma süreleri 3-4 saati geçince soğuyorum. Bunu da hissettiriyorum. Geçe geç erkene erken cevap veriyorum. (Sınava hazırlandığını ve onunla ilk gün mesajlaştığım zamanda da aynı şekilde sürelerin değişiklik gösterdiğini söyleyeyim? Sizce neden böyle davranıyor?

Ahmet
Guest
Ahmet

Mesajlaşma içeriğini paylaşmama izin ver;
(Storysine yanıt)
+Ben:Bu dump çöküş demek değil mi
-Kız: Nasıl yani
-Çöplük
-Yani o ay biriken paylaşılmayan çok da iyi olmayan fotoğraflar
-O anlama geliyor az cok

+Birisi çöplük olarak nitelendirdiği fotoları galerisinde niye tutar ki

-Senin galerindeki her fotoğraf mükemmel mi

+Çöplük değil:)
+Ama seninki kadar şirin değildir ona eminim 😄

-Ahahah teşekkür ederim

+Hahah, az önce galerindeki çöplüğe şirin demem hoşuna mı gitti yoksa bu bana mı ilginç geliyor 😅

-Bilmem şirin fotoğraflar çekmişsin demeye getirdin gayet normal

+İltifat böyle bişey olsa gerek çöplüğü bile güzelleştiriyor

-Ahahzhs aynen

Atış serbest yolla gelsin. Bu giriş kısmı girişlerde arıza yaşıyorum, yaz bi reçete.