Genel mesajlaşma prensipleri 2 – bir kızla nasıl mesajlaşılır?

Oyun – Kadınlarla Tanışma kitabındaki genel mesajlaşma prensipleri (toplam 13 prensip) alınmıştır.

Genel mesajlaşma prensipleri 1. bölüm burada.

Mesajlaşma prensibi 6 : İyi çocuk olmayın.

Mesajlaşırken “empatik” davranmaktan ve sanki kadın ile ilişki içindeymiş gibi davranmaktan kaçının. Bu sizin “iyi çocuk” olduğunuzu gösterir ve iyi çocuklar sona kalırlar.

Bu kadını tanımıyorsunuz ve tanısanız bile, sizin şu anki işiniz hemen her beta uydu erkek gibi telefon ve mesajla ona terapist olmak değil. Özellikle de size yalan söylüyorsa ve siz hala empati kurma ayağındaysanız geçmiş olsun: Siz bir sünepesiniz ve bunu ona bağırıyorsunuz.

Örnek:
Kadın: “Kusura bakma, mesajını görmedim. Çok meşguldüm.” (Muhtemelen yalan).
Erkek: “Anlıyorum. Kolay gelsin, çalışma yaşamı sonuçta.” (Yanlış)

Örnek:
Kadın: “Şu an hayatım karma karışık.”
Erkek: “Gerçekten mi? Ne oldu?” (Yanlış tabii)

Yeri gelmişken söyleyeyim, özgüvensiz olduğunuzu belirtir şeyler yazmaktan da kaçının. Bunun yerine daha yaramaz çocuk modunda olun:

Örnek:
Kadın: “Kusura bakma, mesajını görmedim. Çok meşguldüm.”
Erkek: “Bu içip rahatlamaya ihtiyacım var demek değil mi? Tamam, çıkıp bir şeyler içelim.”

Örnek:
Kadın: “Şu an hayatım karma karışık.”
Erkek: “Bir şeyler içelim o zaman. 3 biranın çözemeyeceği şey yok :)”

Yürüdüğünüz bir kadına mesaj üzerinden iltifat etmeyin. “İyi tatiller” ya da “iyi eğlenceler” gibi dileklerden de kaçının.

“İyi tatiller” demek yerine “güneş kremi sürmeyi unutma” deyin. “İyi yıllar” yerine “bu seneki yeni yıl hedeflerini de aksatma” deyin.

“İyi eğlenceler” yerine “arkadaşların seni bıraktığında, gecenin 2’sinde bana sarhoş sarhoş mesaj atma ha :)”

Diliniz genellikle konuşmayı ileri taşıyacak şekilde olsun ve mümkün olduğunca aynı fikirdeyim tarzında şeylerden kaçının:

Örnek:
Kadın: “Bugün hava çok güzel.”
Erkek (Yanlış) : “Evet çok güzel.” (iyi çocuk modu)
Erkek (Doğru) : “Tam çıkıp parkta dolaşmalık ;)” (piç erkek modu)

Örnek:
Kadın: “Bugün öğle yemeğinde tavuk döner yedim.”
Erkek (Yanlış): “Afiyet olsun, tavuk döneri çok severim.” (Bu ne lan seviyesi iyi çocuk modu)
Erkek (Doğru): “Et döner > Tavuk döner” (piç erkek modu)

Mesajlaşma prensibi 7 : Yarı ukala eğlenceli, yarı normal.

Mesajlaşma yarı ukala eğlenceli ve yarı normal olmalı. Eğer sürekli ukala eğlenceli davranır, sürekli espri yapar ve dalga geçerseniz, sulu görünürsünüz ve kadın sizi ciddiye almaz. Eğer sürekli normal mesajlaşırsanız, sıkıcı olursunuz ve çekingen görünürsünüz.

Mesajlaşmanın en büyük avantajı, yazacağınız mesajı düşünmeye vaktinizin olması. Mesajı göndermeden önce istediğiniz kadar değiştirebiliyorsunuz. Bu nedenle, eğer fazla sıkıcı olmaya başladığınızı düşünürseniz ukala – eğlenceli bir şeyler yazmayı düşünecek vaktiniz var. Aynı şekilde fazla ukala – eğlenceli olduğunuzu görünce durma şansınız da var. Cevap vermeden önce beklemekten ve düşünmekten çekinmeyin.

Mesajlaşma prensibi 8 : Emoji ve GIF kullanın ama abartmayın.

Bazı yerlerde erkek emoji kullanmaz gibi kurallar görüyorum. Mesajlaşmada duygu aktarımı zor olduğu için emoji kullanmalısınız ama,

  • Emoji kullanımında aşırıya kaçırmayın.
  • Öpücük, kalpli gözler, patlıcan, gibi emojilerden uzak durun.
  • Ard arda emojiler dizmeyin, örneğin 5 tane ard arda alkış emojisi atmayın.

Aynı şekilde dozunda kullanıldıklarında, GIF’ler de oldukça etkilidirler.

Mesajlaşma prensibi 9 : Sexting yapmayın.

Gerçek hayatta yatmadığınız bir kadınla Sexting yapmayın! Sexting karşı taraftan geliyorsa bile uzak durun. Sexting sanal mastürbasyondur ve sizin aranızda olabilecek gerçek seksin ihtimalini azaltır. Birçok erkek aşırı aç olduğu için mesajlaşmada sexting yapmaya çalışır ama tek başardıkları şey, kadını korkutup kaçırmaktır. Ya da kadın sexting yapsa bile, adamın açlığını hissedeceği için adama soğuyacaktır.

Bazı kadınların sizinle mesajlaşırken tek amacı, sanal olarak tatmin olmaktır ve gerçek hayatta buluşmaya niyeti yoktur. Sexting kısmına girmeyerek bu kadınlara boşa zaman harcamanın önüne geçebilirsiniz. Ayrıca bir kadın sizinle sexting yapıyorsa, başkasıyla da yapıyor olma ihtimali yüksektir ve bu kadınların paralel yazıştığı erkek sayısı çok olduğundan, sizinle buluşup sexting kısmını gerçeğe dönüştürme ihtimali azdır.

Mesajlaşma prensibi 10 : Kadınla çerçeve savaşına girmeyin.

Bazen kadınlar sizi denemek için tartışma çıkarabilirler veya size kafa tutabilirler. Ya da sizi tahrik edecek şeyler yazabilirler. Bunları kavgaya veya güç savaşına çevirmeyin. Şunu unutmayın: kadının yazdığı her şeye cevap vermek zorunda değilsiniz!

Böyle bir durumda yapmanız gereken şey, kendi çerçevenizi korumak için birkaç cevap yazmanız ama eğer kız hala size meydan okuyorsa onu orada cevapsız bırakıp birkaç gün sonra yoklama mesajı atın ya da onunla dalga geçin ve (kovuldun gibi bir şeyle bitirin).

Örnek:
Kadın: Kanka ne haber?

(Biraz geç cevap vererek …)
Erkek :Aradığınız kankaya şu an ulaşılamamaktadır, sizi yakışıklı lorda bağlıyoruz!

Kadın : Hahahah … Kanka sen mi yakışıklı lordsun?

Erkek : Lordum diyeceksin.

Kadın : Kanka, kanka, kanka, …

Erkek : Bunun için seni cezalandıracağım.

Kadın : Kanka, kanka, kanka, …

Erkek : Kovuldun.

Kadın : Hahaha … Kankalıktan mı?

(Bu aşamada cevap vermenize gerek yok. Kız meydan okumadan geri adım atmıyorsa, onu orada o haliyle bırakın.)

Mesajlaşma prensibi 11 : Her defasında bir konuya odaklanın.

Mesajlaşırken bir mesajdan diğerine konudan konuya atlamayın. Bunu zaten siz yapmayın ama karşınızdakini de yönetin. Bazı kadınlar bir mesajda bir konu açıp sizin cevabınızın hemen ardından tamamen başka konuyla ilgili soru sorarlar.

Örnek:
Önce yanlış mesajlaşma:

Kadın : “Konser çok iyiydi. Sen Cumartesi ne yaptın?”

Erkek: “Sahneye çıkıp kıç sallamadın değil mi 😉 Cumartesi koca bir köpeği gezdirdim.”

Kadın: “Haha, hayır güvenlik çıkmama izin vermedi 🙂 Ne cins köpekti?”

Erkek : “Konserin neden iyi olduğunu açıklıyor 🙂 Kocaman bir doxin :D”

Burada erkek konseri ya da Cumartesini seçip tek konu üzerinde gitmeli. Bir sürü şeyi aynı anda konuşmaya çalışmak yorucu, karmakarışık ve yönetmesi zor bir şey. Şimdi doğru mesajlaşmaya bakalım:

Kadın : “Konser çok iyiydi. Sen Cumartesi ne yaptın?”

Erkek: “Sahneye çıkıp kıç sallamadın değil mi ;)”

Kadın: “Haha, hayır güvenlik çıkmama izin vermedi :)Sen daha eğlenceli bir şey mi yaptın?”

Erkek : “Konserin neden iyi olduğunu açıklıyor 🙂

Mesajlaşma prensibi 12 : Sürekli düz cevap vermekten kaçının.

Kadın size bir soru sorduğunda, sürekli olarak düz cevaplar vermeyin. Sürekli olarak düz cevaplar vermeniz, konuşmayı sıkıcı yapacağı gibi, sizi de kolay kontrol edilebilen bir iyi çocuk gibi gösterir.

Örnek:

Kadın: “Arkadaşlarınla yemek nasıldı?”

Erkek (Düz cevap) : “Çok iyiydi. Adamları ne zamandır görmüyordum. Yeniden görüşmek iyi oldu.”

Erkek (Eğlenceli cevap) : “En lezzetli hamburgeri ben yedim. Sakalımda hala birkaç parça hamburger ekmeği var :)”

Mesajlaşma prensibi 13 : Buluşun!

Kadının mesaj arkadaşı olmayın! En fazla bir veya iki gün, toplasan maksimum 20-30 mesajdan sonra buluşma davetini yapın. Buluşmayı hemen 2-3 gün sonraya ayarlayın ve ondan sonra mesajlaşma sıklığını azaltın.

Mesajlaşma prensibi 14 : Mesajlaşmada duygu, metinden önemlidir.

Kadınlar bir iletişimde anlamdan çok duyguya önem verirler. Mesajlaşmalarda ne yazdığınızdan çok, mesajlarda heyecan, eğlence gibi duygular var mı onlara dikkat edin. Sıkıcı olmamak, doğru yazmaktan daha önemlidir. Fazla endişeli ve muhtaç bir şekilde yazmak, yanlış şeyler yazmaktan daha yıkıcıdır.

Aynı şekilde kadının yazdıklarından ziyade ne kadar istekli olduğuna, size ne kadar yatırım yaptığına (örneğin sizinle mesajlaşma başlatmıyorsa, size istekli cevap veriyor olsa bile pek yatırım yapmıyor demektir), feminen ve uysal olup olmadığına dikkat edin. Bunu yaparsanız, zamanla hızlı bir şekilde, bir kadının yatırım yapmaya değecek veya değmeyecek olduğunu anlama konusunda bir içgüdü geliştirirsiniz.

Bana sorularınızı uygun yazı altında sorabilirsiniz, benimle görüşme ayarlayabilirsiniz ya da ilişkiler setimize bakabilirsiniz.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

154
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
56 Comment threads
98 Thread replies
13 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
64 Comment authors
Öğrenen AdamSamedMesutKolikYuan Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Burak
Guest
Burak

Mahmut abi merhaba cumartesi gece barda bir kızla konuştum ve numarasını aldım bugün mesaj attım selam nasılsın yazdım engellemiş beni bunun sebebi cok mu sıkıcı mesaj atmışım sence mahmut abi ?

Gökhan
Guest
Gökhan

Selam Mahmut abi, İş yerinde bir kızla tanıştım(yüz yüze tanışmadık şuana kadar), bir gün online toplantımız erken bitmişti ve kadınlar kendi aralarında ruj muhabbeti yapmaya başladılar, aramızda skype üzerinden şöyle bir muhabbet geçti: Kız:Sen durma kaç bence Ben:Nereye düştüm diye düşünüyorum Kız:Bunlar sana bile ruj denettirirler ::D. Ben:Mac diyince Apple Mac zannettim Kız:Ahahahaha 1-2 hafta sonra toplantı ortasında iş ile ilgili bir konuyla başlayarak şu şekilde bir muhabbet oluşturdum: Ben:Akış örümcek ağına dönmüş(iş terminolojisi) Kız:Bunları öğrenmem muhtemelen 1 yılımı alır 😀 Ben:Daha zorlarını da gördüm geçen hafta 700’e yakın akışı kontrol etmem gerekti gece rüyama girmeye başladı . Kız:wtf 🙂… Read more »

Furkan
Guest
Furkan

Mahmut abi merhaba sosyal medya da bir kızla tanıştım .Yaklaşık 3 gün oldu mesajlaşalı kız bana çok uzatıyorsun, sıkılıyorum vs. şeyler söylemeye başladı ara ara geç mesajlar hm, tm, evet, pki neden bunlar gibi cevaplar veriyor? Evet yalnız birisi olup konuşmaya aç olabiliyorum =) Sence neden kaynaklı, neden böyle ve nasıl düzelte bilirim bu durumu mu veya kendimi ?

Ssd
Guest
Ssd

Mahmut abi selam,ben tinderda ve sosyal ortamlarda kadinlarla bu tarzda mesajlaşıp daha o gün mesajlaşma bitmeden ileri bir tarihe buluşma ayarlıyorum,fakat buluşmaya okey diyen hatunların buluşma günü işleri yada önemli bişeyleri çıkıyor,tamam görüşürüz yazıp bir kaç gün sonra yoklama çekiyorum onda da aynısı oluyor,acaba ben mesajlaşmada kendimi fazla mi gizemli tutuyorum, yoksa bu tür sosyal mecralarda bu olaylar normal mi? Su ana kadar 4 kadından 2 sinde bu sorunla karşılaştım.

Brs3491
Guest
Brs3491

Kızın ilgisi harika flörtler üst düzeyde. >Muhtemel tabak çevirip başka biri ile konuşmaya başlıyor > ilgisi azalıyor >kıza 1 – 2 yoklama mesajı atıyorum devamında konuşma ilerlemiyor.
Böyle bir durumda kız bana mesaj atana kadar iletişimi kesiyorum öyle değil mi? Mahmut abi gördüğünde cevaplarsan sevinirim.
Yazılanlara uymayıp gündüz düşleri ve duygusal yatırım yaptım. O yüzden duruma üzülüyorum.

Hkn
Guest
Hkn

Benim anlamadığım şey şu:Ben sanal alemde bir kızla iletişim kurduğum da sanki ne olursa olsun o kız benim olacakmış gibi davranıyorum.Bu yanlış bir düşünce mi?Reelde de böyleyim sanki istesem her kadını elde edebilirim modunda oluyorum.Ancak bunun içinde gram çaba harcamıyorum bu da beni düşündürüyor sebebi acaba ne diye?

...
Guest
...

Yazışırken nasıl eğlenen erkek modunda olunur ? Kendi yazışmalarıma bakarken hep iyi çocuk modunda yazıştığımı fark ettim.

Efe
Guest
Efe

Ya abi gün geçtikçe kırmızı hapın ne kadar doğru olduğunu daha iyi anlıyorum hatunla wp den mesajlaşıyorduk aramız soğuktu biraz konuşma esnasında bir anda cevap vermeyi kesti ben de bunla uğraşmam daha fazla diye rehberimden sildim ve instadan takipten çıkardım şimdi geri yazmış 😀 buluşma koparırsam denicem bir şeyler yoksa direk next

maybe one day
Guest
maybe one day

peki daha öncesinde sex yaptığımız flörtle veya kız arkadaşımızla telefonda konuşurken veya mesajlaşırken sexting yapmak hakkında ne düşünüyorsun abi ? (benim kişisel düşüncem porno izlemekten farkının olmaması )

Ugur
Guest
Ugur

Mahmut abi ben daha once dişçiye muayeneye gitmiştim kızı ordan gordum eklemıstım ınstagramdan sonra konustuk konustuk bayagı 2 hafta kıza kahve ıcelım dedım tamam dedı ondan sonra yazdım su saat diye goruldu attı bıdaha yazmadı mesaj sonra bıdaha yazmıstım o zaman bahane buldu yine baska gun de .bızım olay o zaman patlamıstı bu bahsettıgım olay 3 ay onceydı gecen gun bır avmnın alt katında bu kızı gordum şans eserı kız ınstadan da takıpten cıkmıstı dedım hayırdır takıpten cıktın felan dedı ıletısımımız yoktu ben de yapıstırdım cevabı 1200 takıpcın var hepsıyle ıletısımın var mı dıye kız guldu felan aksam takıplestık tekrar… Read more »

Halil
Guest
Halil

Kızın mesaj başlatması için ne yapmak lazım?

byanekdot
Guest
byanekdot

Maraba abi ; öncelikle konuşmalardan örnek vermen yararlı olmuş devamı gelir umarım, benim sorum şöyle ben ne zaman eğlenceli konuşmaya çalışsam , -“ne alaka yaa.” gibi cevaplar alıyorum sebebi nedir

Dr. Drake Ramoray
Guest
Dr. Drake Ramoray

Mesaj içeriklerini özel olduğu için detay veremicem Mahmut abi. Geçen instadan bir kızı ekleyip ertesi gün de dm’den bu kıza yürüdüm. Kıza dm atan 1xxx. kişi olacağımın farkında olduğum için, marjinal bir ilk mesaj gönderdim. Geri dönüş alacağıma %100 emindim ama 1 saat gibi kısa bir sürede çalışması beni çok şaşırttı. Ya kıza yazan yoktu ya da bu siteyi iyi anlamışım. Neyse kız eğlenen ustalık gerektiren bir mesaj attı ve ben 1 saat başka bir işle ilgilendikten sonra cevap yazdım. Daha 3. mesajda kız da ben de kahkaha atarak gülüyoruz. Kız bu sefer 5-10 dk arayla geri mesaj atmaya başladı.… Read more »

Enes
Guest
Enes

Mahmut abi merhaba, kıza meydan okuyup burcun başak mıydı biz hiç anlaşamayız diye mesaj attım. Görüldü yaptı bozuldu heralde piç olucam diye kötü mü etmişim.

Şimdi bu kız feminen mi uysal mı ?
Yazının sonunda dikkat edin yazmışsınız uysal olursa ne olurki?

Atıf şeyşu
Guest
Atıf şeyşu

Abi kızla çok iyi mesajlaşıyorum buluşmaya çağırdım gelince bakalım dedi şehir dışındaydı. Konuyu yakın arkadaşlarıma açmıştım arkadaşımın arkadaşıyla bu dediğim kız daha önce konuşmuş, muhabbetleri sarmamış konu orda kapanmış. Kız daha sonra bir daha konuşmak istemiş fakat yine olmamış. Biz 3 erkek aynı arkadaş grubundayız fakat bu konuları fazla konuşmadık kızla konuşan arkadaşla çok samimi değilim. Kızla konuştuğumu belirtmeme rağmen arkadaşım ısrarla şunu yaptı bunu yaptı dedi sonra bunda bir şey yok diyor. (Gereksiz muhabbet). Bende soğuma oldu kızın muhabbeti benle çok iyi bu muhabbetlerden sonra ne yapmalıyım sence ?

1 2 3 4