Genel mesajlaşma prensipleri 2 – bir kızla nasıl mesajlaşılır?

Oyun – Kadınlarla Tanışma kitabındaki genel mesajlaşma prensipleri (toplam 13 prensip) alınmıştır.

Genel mesajlaşma prensipleri 1. bölüm burada.

Mesajlaşma prensibi 6 : İyi çocuk olmayın.

Mesajlaşırken “empatik” davranmaktan ve sanki kadın ile ilişki içindeymiş gibi davranmaktan kaçının. Bu sizin “iyi çocuk” olduğunuzu gösterir ve iyi çocuklar sona kalırlar.

Bu kadını tanımıyorsunuz ve tanısanız bile, sizin şu anki işiniz hemen her beta uydu erkek gibi telefon ve mesajla ona terapist olmak değil. Özellikle de size yalan söylüyorsa ve siz hala empati kurma ayağındaysanız geçmiş olsun: Siz bir sünepesiniz ve bunu ona bağırıyorsunuz.

Örnek:
Kadın: “Kusura bakma, mesajını görmedim. Çok meşguldüm.” (Muhtemelen yalan).
Erkek: “Anlıyorum. Kolay gelsin, çalışma yaşamı sonuçta.” (Yanlış)

Örnek:
Kadın: “Şu an hayatım karma karışık.”
Erkek: “Gerçekten mi? Ne oldu?” (Yanlış tabii)

Yeri gelmişken söyleyeyim, özgüvensiz olduğunuzu belirtir şeyler yazmaktan da kaçının. Bunun yerine daha yaramaz çocuk modunda olun:

Örnek:
Kadın: “Kusura bakma, mesajını görmedim. Çok meşguldüm.”
Erkek: “Bu içip rahatlamaya ihtiyacım var demek değil mi? Tamam, çıkıp bir şeyler içelim.”

Örnek:
Kadın: “Şu an hayatım karma karışık.”
Erkek: “Bir şeyler içelim o zaman. 3 biranın çözemeyeceği şey yok :)”

Yürüdüğünüz bir kadına mesaj üzerinden iltifat etmeyin. “İyi tatiller” ya da “iyi eğlenceler” gibi dileklerden de kaçının.

“İyi tatiller” demek yerine “güneş kremi sürmeyi unutma” deyin. “İyi yıllar” yerine “bu seneki yeni yıl hedeflerini de aksatma” deyin.

“İyi eğlenceler” yerine “arkadaşların seni bıraktığında, gecenin 2’sinde bana sarhoş sarhoş mesaj atma ha :)”

Diliniz genellikle konuşmayı ileri taşıyacak şekilde olsun ve mümkün olduğunca aynı fikirdeyim tarzında şeylerden kaçının:

Örnek:
Kadın: “Bugün hava çok güzel.”
Erkek (Yanlış) : “Evet çok güzel.” (iyi çocuk modu)
Erkek (Doğru) : “Tam çıkıp parkta dolaşmalık ;)” (piç erkek modu)

Örnek:
Kadın: “Bugün öğle yemeğinde tavuk döner yedim.”
Erkek (Yanlış): “Afiyet olsun, tavuk döneri çok severim.” (Bu ne lan seviyesi iyi çocuk modu)
Erkek (Doğru): “Et döner > Tavuk döner” (piç erkek modu)

Mesajlaşma prensibi 7 : Yarı ukala eğlenceli, yarı normal.

Mesajlaşma yarı ukala eğlenceli ve yarı normal olmalı. Eğer sürekli ukala eğlenceli davranır, sürekli espri yapar ve dalga geçerseniz, sulu görünürsünüz ve kadın sizi ciddiye almaz. Eğer sürekli normal mesajlaşırsanız, sıkıcı olursunuz ve çekingen görünürsünüz.

Mesajlaşmanın en büyük avantajı, yazacağınız mesajı düşünmeye vaktinizin olması. Mesajı göndermeden önce istediğiniz kadar değiştirebiliyorsunuz. Bu nedenle, eğer fazla sıkıcı olmaya başladığınızı düşünürseniz ukala – eğlenceli bir şeyler yazmayı düşünecek vaktiniz var. Aynı şekilde fazla ukala – eğlenceli olduğunuzu görünce durma şansınız da var. Cevap vermeden önce beklemekten ve düşünmekten çekinmeyin.

Mesajlaşma prensibi 8 : Emoji ve GIF kullanın ama abartmayın.

Bazı yerlerde erkek emoji kullanmaz gibi kurallar görüyorum. Mesajlaşmada duygu aktarımı zor olduğu için emoji kullanmalısınız ama,

  • Emoji kullanımında aşırıya kaçırmayın.
  • Öpücük, kalpli gözler, patlıcan, gibi emojilerden uzak durun.
  • Ard arda emojiler dizmeyin, örneğin 5 tane ard arda alkış emojisi atmayın.

Aynı şekilde dozunda kullanıldıklarında, GIF’ler de oldukça etkilidirler.

Mesajlaşma prensibi 9 : Sexting yapmayın.

Gerçek hayatta yatmadığınız bir kadınla Sexting yapmayın! Sexting karşı taraftan geliyorsa bile uzak durun. Sexting sanal mastürbasyondur ve sizin aranızda olabilecek gerçek seksin ihtimalini azaltır. Birçok erkek aşırı aç olduğu için mesajlaşmada sexting yapmaya çalışır ama tek başardıkları şey, kadını korkutup kaçırmaktır. Ya da kadın sexting yapsa bile, adamın açlığını hissedeceği için adama soğuyacaktır.

Bazı kadınların sizinle mesajlaşırken tek amacı, sanal olarak tatmin olmaktır ve gerçek hayatta buluşmaya niyeti yoktur. Sexting kısmına girmeyerek bu kadınlara boşa zaman harcamanın önüne geçebilirsiniz. Ayrıca bir kadın sizinle sexting yapıyorsa, başkasıyla da yapıyor olma ihtimali yüksektir ve bu kadınların paralel yazıştığı erkek sayısı çok olduğundan, sizinle buluşup sexting kısmını gerçeğe dönüştürme ihtimali azdır.

Mesajlaşma prensibi 10 : Kadınla çerçeve savaşına girmeyin.

Bazen kadınlar sizi denemek için tartışma çıkarabilirler veya size kafa tutabilirler. Ya da sizi tahrik edecek şeyler yazabilirler. Bunları kavgaya veya güç savaşına çevirmeyin. Şunu unutmayın: kadının yazdığı her şeye cevap vermek zorunda değilsiniz!

Böyle bir durumda yapmanız gereken şey, kendi çerçevenizi korumak için birkaç cevap yazmanız ama eğer kız hala size meydan okuyorsa onu orada cevapsız bırakıp birkaç gün sonra yoklama mesajı atın ya da onunla dalga geçin ve (kovuldun gibi bir şeyle bitirin).

Örnek:
Kadın: Kanka ne haber?

(Biraz geç cevap vererek …)
Erkek :Aradığınız kankaya şu an ulaşılamamaktadır, sizi yakışıklı lorda bağlıyoruz!

Kadın : Hahahah … Kanka sen mi yakışıklı lordsun?

Erkek : Lordum diyeceksin.

Kadın : Kanka, kanka, kanka, …

Erkek : Bunun için seni cezalandıracağım.

Kadın : Kanka, kanka, kanka, …

Erkek : Kovuldun.

Kadın : Hahaha … Kankalıktan mı?

(Bu aşamada cevap vermenize gerek yok. Kız meydan okumadan geri adım atmıyorsa, onu orada o haliyle bırakın.)

Mesajlaşma prensibi 11 : Her defasında bir konuya odaklanın.

Mesajlaşırken bir mesajdan diğerine konudan konuya atlamayın. Bunu zaten siz yapmayın ama karşınızdakini de yönetin. Bazı kadınlar bir mesajda bir konu açıp sizin cevabınızın hemen ardından tamamen başka konuyla ilgili soru sorarlar.

Örnek:
Önce yanlış mesajlaşma:

Kadın : “Konser çok iyiydi. Sen Cumartesi ne yaptın?”

Erkek: “Sahneye çıkıp kıç sallamadın değil mi 😉 Cumartesi koca bir köpeği gezdirdim.”

Kadın: “Haha, hayır güvenlik çıkmama izin vermedi 🙂 Ne cins köpekti?”

Erkek : “Konserin neden iyi olduğunu açıklıyor 🙂 Kocaman bir doxin :D”

Burada erkek konseri ya da Cumartesini seçip tek konu üzerinde gitmeli. Bir sürü şeyi aynı anda konuşmaya çalışmak yorucu, karmakarışık ve yönetmesi zor bir şey. Şimdi doğru mesajlaşmaya bakalım:

Kadın : “Konser çok iyiydi. Sen Cumartesi ne yaptın?”

Erkek: “Sahneye çıkıp kıç sallamadın değil mi ;)”

Kadın: “Haha, hayır güvenlik çıkmama izin vermedi :)Sen daha eğlenceli bir şey mi yaptın?”

Erkek : “Konserin neden iyi olduğunu açıklıyor 🙂

Mesajlaşma prensibi 12 : Sürekli düz cevap vermekten kaçının.

Kadın size bir soru sorduğunda, sürekli olarak düz cevaplar vermeyin. Sürekli olarak düz cevaplar vermeniz, konuşmayı sıkıcı yapacağı gibi, sizi de kolay kontrol edilebilen bir iyi çocuk gibi gösterir.

Örnek:

Kadın: “Arkadaşlarınla yemek nasıldı?”

Erkek (Düz cevap) : “Çok iyiydi. Adamları ne zamandır görmüyordum. Yeniden görüşmek iyi oldu.”

Erkek (Eğlenceli cevap) : “En lezzetli hamburgeri ben yedim. Sakalımda hala birkaç parça hamburger ekmeği var :)”

Mesajlaşma prensibi 13 : Buluşun!

Kadının mesaj arkadaşı olmayın! En fazla bir veya iki gün, toplasan maksimum 20-30 mesajdan sonra buluşma davetini yapın. Buluşmayı hemen 2-3 gün sonraya ayarlayın ve ondan sonra mesajlaşma sıklığını azaltın.

Mesajlaşma prensibi 14 : Mesajlaşmada duygu, metinden önemlidir.

Kadınlar bir iletişimde anlamdan çok duyguya önem verirler. Mesajlaşmalarda ne yazdığınızdan çok, mesajlarda heyecan, eğlence gibi duygular var mı onlara dikkat edin. Sıkıcı olmamak, doğru yazmaktan daha önemlidir. Fazla endişeli ve muhtaç bir şekilde yazmak, yanlış şeyler yazmaktan daha yıkıcıdır.

Aynı şekilde kadının yazdıklarından ziyade ne kadar istekli olduğuna, size ne kadar yatırım yaptığına (örneğin sizinle mesajlaşma başlatmıyorsa, size istekli cevap veriyor olsa bile pek yatırım yapmıyor demektir), feminen ve uysal olup olmadığına dikkat edin. Bunu yaparsanız, zamanla hızlı bir şekilde, bir kadının yatırım yapmaya değecek veya değmeyecek olduğunu anlama konusunda bir içgüdü geliştirirsiniz.

Bana sorularınızı uygun yazı altında sorabilirsiniz, benimle görüşme ayarlayabilirsiniz ya da ilişkiler setimize bakabilirsiniz.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

154
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz. Not: Burada soru sırası çok yüksek, Patreon destekçilerini, Patreon'da cevaplamaya öncelik veriyorum.

avatar
56 Comment threads
98 Thread replies
13 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
64 Comment authors
Öğrenen AdamSamedMesutKolikYuan Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
bum
Guest
bum

Merhaba , bir kizla 2 3 kez buluştuk ve orta derecede yakinlastik her sey iyi gidiyordu sonra araya benim bir buluşma teklifimi o gun dolu oldugu icin 2. Yi ise kendi sehrinde oldugu icin geri cevirdi, darlamiyordum tabiki baska bir konuşma gecmedi 1 hafta sonra bir video yollayıp aramizdaki bir muhabbete gonderme yaptim ve görüldü atti daha sonra 2 ay gorusmedik ve ayni yerde denk geldik ilk adimi o atti ben de videoma neden cevap vermedigini sordum ne cevap verecegini bilemedigini vb soyledi ve o günde iyi gectikten sonra bir tarih verdim arkadasiyla 2 sini benim arkadasla evimize davet ettim… Read more »

cbum
Guest
cbum

merhaba,bir kizla arada kopukluklar olsada iyi giden bir flört donemi var , son bulusmadan sonra bir dahaki bulusmayi evde yapalim dedim kabul etti ve sonraki gun ilk mesaji o atti normal konustuktan sonraki gun hesabini kapamis zaten pek kullanmıyordu fotografi falanda yoktu ama tek konustugumuz yer orasiydi , aciklama beklemiyordum ama ne oldugunu anlamak istedim ve ortak arkadasimiza sorduğumda ise yuzyuze konusmayi tercih ettigini soyledi ve numarasini atmasini istedigimi soyledim ve yine ayni cevabi aldim. Eger ulasir ise nasil bi cevap almali acaba

J. Winger
Guest
J. Winger

Abiler kardeşler, çok kısa bir sorum var: Yeni tanıştığınız (baya yeni) hatun günaydın, iyi geceler mesajları atıyorsa ne tür cevap vermeli? Görmezden mi gelmeli, alaya mı almalı?
Bir keresinde alaya aldım, o da saatler sonra. Tekrarı olduğu için sorayım dedim. Bu sefer görmezden geleceğim.

Tecrübeliler illa ki yaşamıştır bunu defalarca, pamuk eller cebe biraz arka çıkın bu toy kardeşinize.

Omer
Guest
Omer

Kitabınızı aldimda pdf olarak atar misiniz kitabın gelmesine gerek yok

jayjay
Guest
jayjay

İlk öncelikle demeçlerini sıklıkla okumaya çalışıyorum ve hepsi de öğrenilmesi gereken şeyler.Konuya giriş yapayım çerçeve (frame) olayı bir insanda değişirse yani örnek vermek gerekirse ilk başta bir kız için sadece yatmak düşüncesi varsa kafamda ve daha sonra bu duygular değişip bu kız hakkında ciddi düşünmeye başlamışsam bu gibi vakalarda nasıl yol izlenmeli ? Otomatik olarak yolumun değişmesi konuşmalarıma ve tavizlerime de yansıcak.Böyle bir olayda nasıl bir değişim olmalı ya da olması bana göre çok mu eksi sağlar ?

Study
Guest
Study

Merhaba Mahmut abi, gerek instagramda gerek WhatsAppda mesajlaşma ayarlarımız nasıl olmalı ?(görüldü , çevrimiçi,herkese açık hesap vs.)

Study
Guest
Study

Mahmut Abi belki biraz ısrarcıyım ancak yanıt vermeni bekliyorum???
Merhaba Mahmut abi, gerek instagramda gerek WhatsAppda mesajlaşma ayarlarımız nasıl olmalı ?(görüldü , çevrimiçi,herkese açık hesap vs.)

Salih
Guest
Salih

Kızla bi tanıdığımız vasıtasıyla tanıştık. İlk iki gün güzel mesajlaşıoduk ilk günden numarasını aldım araşıp konuşuyoduk filan. Sonraki günler mesajlarıma 1saat 40 dk filan hatta bazen daha da fazla geç cevap vermeye başladı muhabbetleri hep ben açıyorum ona diyorum ki konuşmak istemiyosan söyle konuşmayalım oda alakası yok filan diyo instagramda da çok takipçisi olan bi kız da değil whatsapa sürekli gırıyo ama bana cevap vermiyo benim mesajımı saatlerce bekleyip instagramda post filan paylaşıo yani abi anlayacağın bi anda ilgisini çekti çok güzel giden mıhabbeti niye bi anda keserler ya böyle olunca benimde konuşasım gelmiyo bu arada kız bursa’da ben istanbuldayım

KAAN
Guest
KAAN

abi merhabalar bir kız seni takipten çıkıyorsa yazmayı kesmek mi lazım neden çıktığını sorgulamak da saçma mıdır ayrıca?

KAAN
Guest
KAAN

Abi merhaba bir kızla tanışmıştık twitter da okuldan normal ara ara naber nasılsın yazıyordum sohbet ediyorduk biraz sonra bitiyordu.Ben niyetimi belli ettim bugün dedi ki ben ara ara naber nasılsın yazan birinin böyle niyeti olacağını düşünmedim düşünsem baştan cevap vermezdim.Büyük konuşmayayım ama sanaldan o tarz bir niyetim yok dedi.Ben de tamam dedim.Abi sence niyetimi hiç belli etmeden üniversiteler açılınca buluşsam daha mı iyi olurdu böyle konuşmayı kesmek istedi o zaman buluşup samimiyet kurma şasnım yüz yüze tanışma şansım olucaktı gibi geldi hata mı etmişim?

KAAN
Guest
KAAN

Abi merhaba okulda kulüplerin toplantıları oluyor kız erkek öğrenci ortamı oluyor tanışma gibisinden.Ben o ortamlara girince sürekli işte sen 30 yaş ve üzeri gösteriyorsun erken yaşlanmışsın kilo almışsın saçların dökülmüş gibi sözlere maruz kalıyom.Üniversiteye 4 sene geç gittim zaten abi yaşım 23 ama birinci sınıflarla okuyorum.Fakat o ortamda her yaştan insan olmasına rağmen işte bazı yakışıklı iyi görünümlü erkekler erken yaşlanmışsın diyerek görünüşümü aşağılıyor kızların ortasında.Bazen kızlar da yapıyor.Gerçekten 23 olsam da 28-29 civarı duruyorum aslında saçlarım çok seyrek ve 10 kilo civarı fazlam var bunlar etken sanırım.Ama ortamlarda buna maruz kalınca direkt sesimi çıkarmıyorum ve eleniyor gibi oluyorum ne… Read more »

Gergedan gerdanı
Guest
Gergedan gerdanı

Afiyet olsun tavuk döneri ben de çok severim.

Ortak nokta bulun demiyor muydunuz. Adam bulmuş işte. Neden yanlış?

ramon dino
Guest
ramon dino

Selamlar Mahmut Abi. Yaklaşık 3-4 gün öncesine kadar 1 hafta boyunca Instagram’dan bana yazan güzel bir kızla konuşuyorduk. Kız ilk başta yazdığında nerede kaldığımı sordu. Sonrasındaki gün hikayesine cevap mahiyetinde ben de onun nerede kaldığını öğrendim. Kendisi İstanbul’da, ben İzmir’deyim. Birkaç günlük konuşma boyunca bana biseksüel olduğunu ancak arada bir erkek arzuladığını ve bu yüzden yazdığını söyledi. Konuşmamız boyunca meseleyi sextinge çekmeye çalıştı. Ben de karşılıksız kalmasın diye onun kadar olmasa da sextinge girdim. Arka arkaya nude’lar ve sexting denemeleriyle muhabbeti sürdürdü. Ben kendisine İzmir’e gelirse buluşabileceğimizi belirttim. Birkaç gün içerisinde verdiği cevaplarda biraz ilgisizlik gözlemledim ve en sonunda attığım… Read more »

jacop palmer
Guest
jacop palmer

Mahmut abi 1. buluşmadan sözleşilen 2. buluşmaya geçişteki süreçte (mesela 1 hafta) mesajlaşma sıkılığı sence ne kadar olmalı ? Arayı soğutmamak gerektiğini düşünüyorum.

Sam@
Guest

Abi selam kızı aradım açmadı sonrasında bir açıklama da yapmadı bugun 5. Gün sence yoklama mesajı atılır mı?
(Kızla 2 date çıktım 2. De öptüm)

Kkose
Guest
Kkose

Abi merhaba umarim bana da cevap verirsin yaklaşık 1 yıldır düzenli olarak konuştuğum (sanal) bir kız var. Biliyorum süre çok uzun ve farklı şehirlerde olduğumuz için buluşmamız şimdilik çok zor. Kendisi ile ne olduğumuzu bilmiyorum bazen çok yakın davranıyor bir ilişkideymişiz gibi ama bazen de normal sohbet arkadaşı gibi oluyoruz. Kızın friend alaninda miyim bilmiyorum bazen kendisine yazmıyorum bilerek yada görüldü atiyorum ama o bu durumlarda bile bi şekilde bana yazıyor. Sadece universite sinavindan önce birkez ilişki konusunu açtığımda kendisi sınavı ile meşgul olduğunu söyledi ben de çok üstelemedim ama bu olay aramızdaki durumu değiştirmedi. Bazen bana özel denebilecek fotoğraflar… Read more »