“İyi” geçen ilk buluşmadan sonra yazmayan kız

Ekşi Sözlükte biri süper geçen bir buluşma sonrası yazmayan kadın diye bir başlık açmış ve ilişki uzmanı ekşici kardeşlerine fikirlerini sormuş. Bize sormamış ama burada bu soruya cevap vermeye çalışacağım ki okurlarımıza bir faydası olsun.

Şimdi öncelikle başlık çok iddialı. Bir buluşmanın süper geçmesinin kriteri eğlenip evlere dağılmak ise, buluşma sonrası seks yapıp sarılarak uyusa nasıl geçmiş olacaktı acaba? Zaten bazı ekşiciler de buna dikkat çekmişler:

süper geçmemiş –  tasasizpenguen

iş görüşmesi gibi. güzel geçtiğini sanırsın ama dönmezler – esmiyor01

Neyse, soruya gelelim:

uzun zamandır tanıdığım ve hoşlandığım kız ile uzun zaman sonra buluşma ayarladım ve onunla güzel bir akşam geçirdim.

Neden bu kadar bekledin ki? Hem tanışıyorsun, hem hoşlanıyorsun hem de harekete geçmiyorsun. Bütün bunlar kızın seni arkadaş olarak görmesine neden olabilir. Sen beklersen, beklemeyen biri kızla birlikte olur. Falan filan.

beraber biletli bir etkinliğe gittik ordan çıkışta yemek yedik.onu evine bırakana kadar yaklaşık 4-5 saat çok tatlı ve eğlenceli vakit geçirdik güzel sohbet ettik.

İlk buluşmada biletli etkinlik dediği sinema, konser gibi bir şey ise bu da yanlış. 2 saat oturup ekrana ya da sahneye bakıyorsun. Oysa iki saat konuşsanız, aranızda bir pozitif cinsel gerilim oluşsa çok daha iyi. Boşa giden birkaç saat alt tarafı ama ilk buluşmada önemli birkaç saat heba olmuş.

yeri geldi fiziksel temasta bulunduk(gülerken el ele değme, evine bıraktığım zaman sarılması vs.)

Gülerken el ele değme kino sayılabilir ama daha fazlası olabilirdi. Fakat burada asıl sorun sarılmak. Eve bıraktığınız kızı öpmüyorsanız sarılmayın. Sarılmayı iyi yönde işaret sayanlara şaşırıyorum. Sarılmak çok arkadaşça bir şey (öpüşmeden sarılmadan bahsediyorum). Aynı şekilde yanağa öpücük de öyle. Arkadaşça bir şey. Gerçi bizimkisi erkeklerin bile birbirlerini yanaktan öptüğü bir kültür (özellikle Batılıların bunu nasıl garip karşıladıklarını bileniniz vardır) o nedenle hadi ondan kaçamazsınız diyelim. Yine de günün sonunda arkadaşça sarılarak arkadaşız sinyalleri vermemen lazımdı.

bir dahaki buluşma için de sözleştik

Bu bir hata. Bir daha buluşacak mıyız, arayacak mı sorusu, bir kadının eve bıraktıktan sonra kendi kendine ve arkadaş mesajlaşmalarında iyi pişmesi için önemli bir malzeme. İlk buluşmada ya da herhangi bir buluşmada, bir sonraki buluşmayı ayarlamayın. Buluşmanın olduğu gece de ayarlamayın. Gerçi kadın sizden hoşlanmamışsa, bunu yaptınız diye hoşlanacağı yok ama sınırda bir yerde ise sizin istediğiniz tarafa gelmesi ya da ilgiliyse daha da ilgili olması için bu önemli. Fakat, eğer kızın kendisi bir sonraki buluşma için plan yapıyorsa, ona da çıkıp “bakarız güzelim” demeyin. Buluşmak için sözleşin ama bu sizden gelmesin.

hatta o efsane soru olan eve vardın mı sorusu da geldi ondan.

Güzel, burada doğru olanı yapıp kızı aramamış, kızdan mesaj gelmiş. Buluşma gecesi kızı aramayın. Ama o ararsa, aradığına sevindiğinizi saklamadan konuşun ya da mesajlaşın.

buraya kadar her şey süper.

Kullandığı kelimeler tesadüfen ağzından çıkmıyor maalesef. Buraya kadar iyi sayılabilecek bir buluşma olmuş ama sorun şu ki, kendi aşırı isteğini kıza yansıtıyor. Bu, buluşmada kendi farkına varmayacağı hatalar yapmasına neden olabilir.

Buluşmalarda kendi yüksek ilginizi karşınızdakinde görmeye çalışmayın. Gerçeği olduğu gibi – ne olduğundan iyi, ne de olduğundan kötü – görmeye çalışın.

Bu anlattığı buluşma, iyi bir buluşma ama bir sonrakinin olacağına dair bir işaret yok (sözleşmeleri hariç) ya da süper değil.

fakat bundan sonra tatsızlık başlıyor. ertesi gün onunla iletişimde kalmaya yazışarak devam etmek için konu açıp bir şeyler paylaşıyorum fakat çok soğuk ve kısa cevaplar veriyor.

Asıl hatayı da burada yapıyor. İlk buluşmanın ertesi günü kıza ulaşması normal hatta olması gereken. Bir 24 saat sonra mesela. AMA bu ulaşma, arkadaşın yaptığı gibi kızla zararsız tavşan mektup arkadaşı olmak şeklinde olmamalı. Arkadaş burada birden bire kıza kanka gibi davranmaya çalışıyor. Amacı tabii ki kızı sıcak tutmak ama bu tek başına kızı soğutacak bir zihin yapısı.

Şimdi tabii kız belki de gece nezaket gereği güler yüzlü kaldı, insani olarak iyi vakit geçirdi ama adamdan hoşlanmadı. Fakat yine de böyle davranmamalıydı. Yapması gereken şey normalde bir mesaj atıp dün geceden çok zevk aldığını yazmak ve … İşte buluşma günü bir sonraki buluşmayı ayarlamanın ikinci zararı geliyor. Zira burada “en kısa zamanda tekrar buluşmak” istediğini belirtip yer – gün – zaman buluşma ayarlamalıydı.

Burada buluşma zaten ayarlandığından “selam, dün seninle vakit geçirmekten çok keyif aldım, sözleştiğimiz yerde görüşmek üzere” yazabilirdi. Ve sonra kız ona yazmadan ya da 2-3 gün geçmeden yazmamalıydı.

konuşmak istemiyormuş havası yaratıyor. sanki o güzel akşamı hiç geçirmemişiz gibi davranıyor.

Şunu çok açık söylüyorum, eskiden telefonlarda mesaj uygulaması olmadığu zamanlarda ikinci buluşma ihtimali daha çok oluyordu. Eski kafalı diyeceksiniz ama bu mesaj uygulamaları erkekleri kadınlaştırıyor. Senin ne işin var mesajlaşma ile konuşma ile. İlk buluşmadan sonra ilişki peşine düşmesi gereken kadındır. Kadınlar mesajlaşmaya ve konuşmaya meraklıdır ve bunu yürütürler. Arkadaş burada kadın rolüne bürünmeye çalışıyor.

Bu kız adamın kız arkadaşı değil. Hergün mesajlaşmak zorunda değil. Duruma bakar mısınız? İlk buluşmadan sonra kız hayatına bakıyor, erkek mesajla, konuşma ile ilişki yürütme peşinde.

bu da benim aklımı kurcalayıp o akşam sonrası beslediğim güzel umutları bi tık yıkıyor.

Dünyanın “gizemlerinden” biri de, ilk buluşmadan sonra bir mesajla kıza ulaşıp sonra kendi hayatına bakan adamın, pembe hayaller, mavi umutlar besleyerek mesaj / konuşma ilişkisi bekleyen adamdan daha fazla iş yapacağı gerçeği.

İlk buluşma olmuş, ikinci buluşma ayarlanmış. Daha neden kızın uzaktan mesaj arkadaşı olmaya çalışırsın ki?

ne yapacağımı bilmiyorum ne yapılır bilmiyorum.

Bir şeyler yapmalıyım yanılgısı budur işte. Senin burada hiçbir şey yapman gerekmiyor. Tek yapman gereken kıza dediğim gibi mesaj atmak ve sonra buluşmak. Arada kız sana ulaşırsa muhabbet edersin, mesajlaşırsın. Kız 2 kere ulaşırsa bir kere de sen ulaşırsın. Ama mesaj / telefon kadın sahasıdır, o sahaya onun çabasıyla girersin, sen kadın olup o sahada top koşturmaya çalışmazsın.

Fakat oğlumuz bir kere “kaybediyorum, kız gidiyor, aman Allah’ım” moduna girdi mi artık bundan sonrası yokuş aşağı. Arkadaşın yazış şekli, kendinin de ödül olduğuna güvenen bir erkek adam gibi mi duruyor yoksa ödülü kaçıracağım tedirginliğinde bir erkek gibi mi duruyor? Arkadaşın zihin yapısı ki çoğu erkek böyle, şu son cümlelerinde açık seçik görülüyor:

biliyorum bu başlığın altı erkek kadın ilişkileri ile ilgili stratejik taktikler ile dolacak. sorun da bu zaten. hislerle hareket etmek gerekirken satranç mı oynanıyor bilmiyorum.

Bir erkek olarak, hislerle hareket etmek gerektiğini düşünüyor! Bana kadın erkek ilişkileri ile ilgili çalışır da olsa tavsiye vermeyin, ben mantığımla, zekamla değil, hislerimle hareket etmek istiyorum diyor. Kadınlar hisleriyle hareket etmeye meyillidirler ama kadınlar bile bu tip erkeklere göre daha mantıkla hareket etmeye meyillidirler.

Bir ömür süren beyin yıkamanın sonucu bu işte: hislerle hareket etmek gerektiğini düşünen erkekler.

Muhtemelen buluşmada da hisleri ile hareket etmiş ve bu nedenle kızın verdiği sinyalleri, davranışları yorumlamak yerine kendi hislerinin fantezi dünyasına kapılarak “süper” bir ilk buluşma geçirmiş.

Benden bu kadar ama bazı tavsiyeler o kadar kötü ki, onları da ele almadan edemeyeceğim:

“30 yaş üstü abilerden genç erkeklere tavsiyeler ;” yazmış biri:

“peki ben şimdi ne yapmalıyım?” sorusuna gelince, içinizden ne geliyorsa onu yapacaksınız tabii ki. merak ettiyseniz karşı tarafa neden öyle davrandığını soracaksınız. üzüldüyseniz hissettireceksiniz, belirteceksiniz. strateji kaygısı gütmeyeceksiniz. saygı çerçevesinde, içinizden nasıl geliyorsa o şekilde davranacaksınız. sadece ikili ilişkiler açısından söylemiyorum bunları. siz hayata karşı net olacaksınız ki karşınıza size “layık” birisi çıksın.

Başkası olma kendin ol, o seni olduğun gibi sevmiyorsa sana layık değil diye kendini avut. Bahse girsek, paramı bu çocuğun bu 30luk abisini dinleyeceğine koyarım. Hislerine göre hareket etmekse al işte sana hislerinle hareket etmek.

Böyle davranırsa ne olacağını biliyorsunuz. Ya da bilmiyorsanız söyleyeyim:

“merak ettiyseniz karşı tarafa neden öyle davrandığını soracaksınız” ve böylece karşı tarafa “neden sen de benden hoşlanmadın, neden beni sevmedin, sen de benden hoşlanmadın” diyecek. Bu çekici bir hareket mi?

“üzüldüyseniz hissettireceksiniz, belirteceksiniz.” Bir buluşmada sana kapıldım, üzüldüm diye hissettireceksin ki kız senin opsiyonsuz, tercih edilmeyen bir erkek olduğunu anlasın. Pardon onu zaten anlamıştır bu sayede kesin olarak bilsin.

“içinizden nasıl geliyorsa o şekilde davranacaksınız” ve içinizden kaybediyorum, o ödül ben ise onu kapması gereken biri işte diye geliyor ve ona göre davranacaksınız. Ne güzel.

“siz hayata karşı net olacaksınız ki karşınıza size “layık” birisi çıksın.” Yani siz ne olduğunuzu ortaya koyun ki kızlar sizi seçme hatası yapmasınlar, siz de opsiyonsuz olduğunuz gerçeğini kabul etmeyip karşına daha bana layık biri çıkmadı diye pornoya dalın.

Şu tavsiyelerin tek bir cümlesi bile bir erkek davranışı gibi geliyor mu? Aslına bakarsan tamamen bir kadından geliyor gibi.

Biri şunu yazmış:

senin için mükemmel geçmiş olabilir; ama karşı taraf için pek de öyle olmamış demek ki mına koyiyim. bunun neyini sorguluyorsun. tek taraflı bi şey olmuş gibi. öteki türlü yazar dururdu zaten.

Bu da fazla kötümser. Muhtemelen bu çocuk, kendi aşırı ilgisi nedeniyle fantezi dünyasına gömüldü ve kızın aslında kendisinden o kadar da hoşlanmadığını anlamadı bile. Kızın davranışı da o yönde.

Ama buna karar vermesinin yolu bir sonraki buluşmaya gelecek mi, arada arayacak mı, o buluşma daha iyi geçecek mi gibi somut davranışlar olmalı. Erkek satışı oldu kabul edip işine bakmalı. Somut davranışlardan ise sonuç ortaya çıkacaktır. Kabul edelim, o buluşma kız için süper falan geçmedi. Muhtemelen iyi bile geçmedi. Yani arkadaşça çerçevede iyi geçmiştir ama kız elektrik alamadı muhtemelen. Ama şu aşamada kızı kendi haline bırakıp kendi işlerine odaklanmalı, ikinci buluşmaya gelip gelmediğine göre bir karar vermeli.

 

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

249
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
73 Comment threads
176 Thread replies
15 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
82 Comment authors
YılmazKentgokhanMahmut AbiTorata90 Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Celal
Guest
Celal

Mahmut abi selam. Bir suredir tanidigim benden 10 yas kadar kucuk bir kiza yazdim, bulustuk. Aksam 9 dan 2-3’lere kadar bence guzel gecen bir date oldu. muhabbette “bigun suraya da gidelim, burda kahvalti da edelim,” “dogumgunumde napicaz, dogumgunumu tahmin etsene” gibi detaylar vardi (hepsi kiz tarafindan). Arabama, saatime iltifatlar falan. Afaki bikac program yaptik oyle yapariz boyle yapariz vs. Yakin ve temas halinde olmamiza ragmen opmedim, bu da benim hatam. Bulusmadan sonraki gun mesaj attim, “yarin su saatte aliyorum seni sunu sunu yapiyoruz” gibi, okeyledi. Ertesi gun oldu, dedigim saate dogru aradim, acmadi. Bir sure sonra mesaj attim, bu saate… Read more »

marioo
Guest
marioo

Mahmut abi selam, ben bir kızla date’e çıktım. Bir kafeye oturduk, kinolarla eglenen ustalıkla isi ilerlettim. Bulusmadan once de cinsel gerilim yaratıyordum telefonda. Sonra kafeden kalkmadan bas basa kalabilecegimiz bir yere gidelim diyince kız neden ne amacla diyince eglenen ustalıkla gecistirdim. Sonra bas basa bir yere oturduk kimsenin olmadıgı ama bir türlü opusme moduna girmiyordu. Opusmek mı ıstemıyor acaba dıye dusundum icimden. Ben de en son senin cok fazla sevgilin olmadı mı utangac bir kızsın diyince kendime çektim ve öpüştük. Yolculurken de öptü beni. Bana donuste devamlı sen cok fuckboy duruyorsun dıyıp duruyordu ama ben kızdan gercekten hoslanmıstım niye bolge… Read more »

Akt
Guest
Akt

Mahmut abi selam, bir kızla 2 hafta önce tanıştım,bu 2 haftada 3 kere buluştuk.Bu durumla alakalı birkaç sorum var cevaplarsan sevinirim.İlk sorum,kızla hiç mesajlaşmıyoruz,ben kıza 2-3 gün önceden şu gün buluşalım müsaitsen diyorum ve buluşuyoruz bu kadar birdaha yazana kadar mesajlaşma yok,bir kere öyle ne yapıyorsun tarzında mesaj attım bi kaç mesajdan sonra konuşmada bitti zaten. Bu durum hakkında düşüncelerin nedir? Sıkıntılı bir durum mu,arada bir buluşmasam bile mesaj atmalı mıyım? İkinci sorum ise kız daha hiç buluşmaya davet etmedi hep ben ettim,gene etsem geleceğine eminim. Bu durum ve kızın mesaj atmaması ilgisiniz az olduğunu mu gösteriyor? Birdaha ki buluşmaya… Read more »

Gelişmeye çalışan bir takipçi
Guest
Gelişmeye çalışan bir takipçi

Abi selamlar, bir konu hakkında yorumunu merak ediyorum cevaplarsan sevinirim. Bir kızla buluştuk bariz şekilde flörtleşmeler gerçekleşti ama benim hatam temasta bulunmamaktı. Buluşmadan sonraki gün başka bir buluşma ayarlamak için kıza mesaj attım. Giriş olarak buluşmada geçen bir muhabbeti kullanarak esprili bir cümle yazdım ve sadece gülücük emojisiyle cevap verdi ben de görüşmemizin devamını istemediğini düşünerek cevapsız bıraktım(Burda yanlış mı düşündüm? Devamını getirmeli miydim?). Şöyle ki bariz şekilde son ana kadar flörtleşildiği halde neden böyle kaldığını merak ediyorum ve sence ikinci kez ulaşıp direkt güzel vakit geçirdiğimi belirtip ikinci buluşma teklifini yapmalı mıyım yoksa yoluma mı bakmalıyım ?

Ahmet
Guest
Ahmet

Merhabalar mahmut abi adım ahmet 24 yaşındayım Öncelikle instagramdan bi kızla tanıştım 3 5 ay önce kız farklı şehirde yasıyor arada yazıyor kısa cevaplar sexi konuşmalar ve donuyo geçenlerde aynı şehire tatile gittiğimde haber verdim kız devamlı instagrama sexi fotolar atıp hoşuna giden erkeklerle yatan bi tip az cok anladım buluşmak istedi telefonunu aldım ve sonra ortadan kayboldu telefon o gece kapalıydı cünkü aksama başkasıyla yattı tahminimce bu durum benim canımı sıktı en son yazdığında görüldü attım 1 haftadır yazmıyorum o da yazmıyor o kadar heveslenmişken zoruma gitti ben bu kızı nasıl yedeğe alabilirim  ( o beni aldı aslında 🙂… Read more »

sürmelii
Guest
sürmelii

abi selam, kızla ilk buluşma yaptıktan sonra ikinci buluşmayı ayarlarken mallığıma ya da artık nereme geldiyse hafta sonuna buluşma ayarladım. kızın da o gün arkadaşlarıyla planı olduğunu söyledi ve başka zaman müsait olduğumuzda ayarlarız deyip konuşma orada bitti. birkaç gün geçtikten sonra tekrar yokladım, sıcak olduğunu görünce de ikinci buluşmayı yazıdaki gibi yer gün saat vererek teklif ettim. kız bana ‘akşam sana haber versem olur mu’ dedi ben de ‘olur tamam’ dedim. aradan bir gün geçmesine rağmen kız bana ne döndü ne de herhangi bir mesaj attı. böyle olunca bende herhangi bir mesaj atmadım. asıl sorun şu ki kızla aynı… Read more »

Ali
Guest
Ali

Mahmut abi kırtasiyede çalışıyorum bir kızla konuştuk ettik sosyal medyadan ekledim ve birkaç saat sonra yazdım. 2 3 gün konuştuktan sonra buluşma teklif ettim kabul de etti. Buluşma sırasında iyi konuştuk ettik ama burada bocalamış olabilirim birçok konuda konuştum kitap dizi vesaire ama kız aileden biraz muhafazakar biri olduğu için kendisi baş örtülü vesaire değil ama sınırları var kızı öpemedim. Sarılayım diye düşündüm senin tavsiyeler aklıma geldi sarılmak arkadaşca olur diye. Sonra o gün yazmadım ertesi gün yazdığımda olumlu cevap verdi ama kendisi dönüş yapmadı bana. Ben 24 saat içinde kendim dönmüş oldum. Buluşma nasıl geçti sence tarzı saçma bir… Read more »

İbrahim
Guest
İbrahim

Mahmut abi merhaba . İnstada bir kızla tanıştım , tanışır tanışmaz 1 gün sonra sana ısındım dedi , buluşmaya davet ettim. Her şey çok iyi geçti , kızla öpüştük , parkta seviştik biraz . Ben ikinci buluşma konusunu açmadan bana beni ne zaman eve davet ediyorsun dedi . Ben de salı günü dedim . O gün uygunum , senin de online dersin var zaten . Gün boyu beraber takılırız dedim tamam dedi . Dün buluştuk , siteyi okuduğumda ilk buluşmadan sonra kıza yazmayın deniliyordu , yazmadım . İkinci buluşmaya odaklanıyorum . Sence salı gününe kadar yaziyim mı ona dün benim… Read more »

Selim
Guest
Selim

Selam abi. Hemen Konuya giriyorum. Başlarda bana duygusal yatırım yapan, arayan soran saatlerce konuşan bi kiz vardı. Sonra friedzone’a atıldık. Sık date yaparım ama ilk kez böyle bir şey yaşadığım iÇin bu mevzuyu taktım. Kendimde kusur arıyorum. Düşüdüm, 2. Buluşma ile kizin benden soğumasıyla eş zamanlı oldu. O yüzden soğumayı bına bağlıyorum. Kizla zaten aynı ortamdaydık ama muhabbetimiz yoktu sonradan yakınlaştık . Kiz bana soğuma nedeninin, kankasının çizdiği kadın resmine meme çizmemi ve kankasının özenle çizdiği fotoğrafı yırtmamı gösterdi ama ben inanmıyorum. Her şey 2. Buluşma sonrasında oldu. Bana bunu düşündürten şey ise spontane gelişen (bi mesele vardı araba çarpan… Read more »

Noname
Guest
Noname

Abi ilk buluşmada bir kafede akşam saatlerinde 1-1.5 saat karşılıklı oturup sohbet ettik ( çoğunlukla o konustu ve birbirimizi tanımaya yonelikti konular hep ) . Herhangi bir kino vs olmadı. İllaki ilk buluşmada kino olmalı mı? Önceki bulusmalarimda yapıyordum ve iyi de hissettiriyordu açıkçası fakat şuan ki kızın friendzone alanina girdim demek için erken mi?

Torata90
Guest
Torata90

2 defa buluştuk ve ikisi de güzel buluşmalardı ve öpüşmeyle sonlandılar. İki buluşmada da evine bıraktıktan hemen sonra o yazdı sıcak bir şekilde. Daha sonra tekrar buluşma teklif ettim ama söylediğim güne müsait değilim dedi, ne zaman müsaitsin soruma ise bilmiyorum yazdı. Ben de “tamam müsait olduğunda bana haber ver” diyerek sonlandırdım konuşmayı. Doğru mu yapmışım ve bundan sonra bana ulaşırsa ne yapmalıyım?

gokhan
Guest
gokhan

Merhaba Mahmut abi, ilk buluşmadan sonra takipten çıkan kızla olan raporumu anlatıcam fikirleriniz tavsiyeleriniz varsa eksik etmeyin.İnstagramda tanıştığım aynı üniversiteden bir kız, 2 gün boyunca instagramdan konuştuk sonra ben bir kıvraklıkla numarasını aldım whatsapta da 1 gün konuştuktan sonra telefonla aradım ertesi güne buluşma ayarladım bir kahvecide.Neyse buluştuk tanışma faslı geçti iyi güzel dokunmalarda oldu.Oturduğumuz yer rahatsızdı koltuk masa güzel değildi kız bunu bir kaç kez söyledi rahat oturamıyorduk yani.Bende olduğumuz yerin alt katı var tadilatta kullanılmıyor ama lavabo alt katta olduğu için açıktı dedim oraya inelim bomboş yer hemde soğuk.Rahat bir yere oturduk yan yana dokunmalar kücükten tokatlaşmalar yine… Read more »

Yılmaz
Guest
Yılmaz

Mahmut abi selam, kızla ilk buluşmadan keyif aldığımızı o buluşmanın olduğu günün bitiminde mi söylememiz doğru olur yoksa ertesi günü mü yazmak mantıklı olur? Son olarak, ikinci buluşma teklif etmek için ne kadar süre var?

1 3 4 5