Beni engelledi, ne yapmalıyım?

Flört ettiğim kişi/eski sevgilim/sevgilim beni engelledi, ne yapmalıyım?

Ayrıntıya girmeden önce kısa cevabı hemen vereyim:

Sizi engelledi ise bu engeli aşmaya çalışmayın!

Bu kişi sizi bir iki kanaldan engellediyse sizi ENGELLEMİŞTİR! Başka kanallar açık olsa bile. “Whatsapp’da instadan engelliyim ama Facebook açık oradan yazayım” demek, kapıyı pencereyi kilitledi ama bacadan gireyim demek gibidir.

Sizi engelleyen birine ulaşmaya çalışmayın! Özellikle sanal ulaşım yollarından tamamen engellendiyseniz, malum kişi ile konuşmak için evine ya da iş yerine gitmeyin!

Durumunuzu anlıyorum. Başınıza böyle bir şey geldiğinde duygularınızın esiri olursunuz ve hemen bir şey yapmanız gerektiği konusunda aşırı bir kaygı tüm benliğinizi sarar. Malum kişiyi tamamen kaybettiğiniz ve eğer şimdi bir şey yapmazsanız onun sizden sonsuza kadar uzaklaşacağı fikri zihninizi esir alır. Hemen bir şey yapma ihtiyacı hissedersiniz. Onunla hemen şimdi konuşmanız gerektiğini düşünürsünüz. Ve eğer onunla sosyal medyadan ya da telefonla konuşamıyorsanız aklınıza onun evine veya iş yerine gitmek gelebilir.

Fakat eğer bu düşüncelere yenilip malum kişinin kapısında biterseniz, onun size karşı öfke ve hatta tiksinti duymasına neden olabilirsiniz. Bazı durumlarda sizi polis çağırmakla tehdit edebilir hatta size karşı şiddete başvurabilir.

Neden?

Her şeyden önce sizi engelleyene ulaşmaya çalışırsanız, bu sizi insanların peşinde koşan ezik bir kaybeden gibi gösterecek. Karşınızdaki size beni rahat bırak deyip azıcık nefes bile alamıyor. Karşınızdaki kim olursa olsun sizi böyle ezik biri olarak görmesini istemezsiniz. Karşınızdaki kim olursa olsun sizin kendini kontrol edemeyen, zayıf ve başkalarına saygısı olamayacak kadar kendisine saygısı olmayan biri olarak görmesini istemezsiniz. AMA DAHA ÖNEMLİSİ siz kendinizi böyle kontrolsüz, zayıf ve ve başkalarına saygısı olamayacak kadar kendisine saygısı olmayan biri olarak görmek istemezsiniz.

Malum kişi sizi engellediğinde bu engelin etrafından dolaşmak için e-posta göndermek, el yazısı mektup yazmak, araya birini koyup ona ulaşmaya çalışmak veya fiziksel olarak onunla konuşmaya çalışmak kesinlikle yapmamanız gereken şeyler. Zira sizi engellemesinin amacı, sizin onunla irtibata geçmenizi engellemek. Sizi engellemesi, “bana ulaşma seninle görüşmek istemiyorum” demek. Bu engeli aşmak malum kişinin size olan saygısını daha da azaltacak. Ayrıca böyle ezik ve muhtaç davranmak sizi daha da itici yapacağı için malum kişinin içinde hala bir miktar ilgi varsa bile bu ilgi de ciddi oranda azalacak.

Neden engellendiniz?

Çoğu insan fazla peşinden koştuğu, hayırdan anlamadığı, karşısındakini bunalttığı için engellenir.  Bu durumda engeli aşmaya çalışmanın ne kadar aptalca olduğunu tahmin edebilirsiniz.

Delilik, aynı şeyi yapıp durmaya devam edip farklı sonuçlar beklemektir. – Albert Einstein

Engellenme nedeniniz malum kişinin acı çekmesi de olabilir. Mesela eski sevgilinizdir ve ayrılık acısı çekiyordur.

“Eğer durum buysa, bunu düzeltmek kolay. Ona ulaşayım ve acısını hafifleteyim.”

HAYIR!

Eğer sosyal medyada veya mesajlaşma uygulamasında sizi çevrimiçi görmek onun canını acıtıyorsa, artık sizin hayatınızda olmadığınız gerçeği de onun canını acıtacak. Sizi engellemek bu acıyı dindirmeyecek. Ve eğer siz engellendiğinizin farkına varsanız bile ona ulaşmazsanız, ayrılık acısını daha da şiddetli hissetmeye başlayacak. Ayrılığın bedelini daha da şiddetli hissetmeye başlayacak. Bu nedenle ONA ULAŞMAYA KALKMAYIN! Ona ayrılık acısını yaşama fırsatını verin. Bu sizin için iyi bir şey.

Malum kişi sizi ona başka yollardan ulaşmanız için engellemiş olabilir, sizin üzülmemeniz için sizi engellemiş olabilir, size ders vermeye çalışıyor olabilir, vs. vs.

Aslına bakarsanız engelin nedeni sizin için bir iki istisnai durum hariç önemli değil. Siz, sizi engelleyene ulaşmayın.

Engellemelerin Birçoğu Geçicidir.

Eğer siz engeli aşmaya çalışmazsanız, engel sıklıkla geçici bir şeydir. Malum kişi engeli aşırı tepki verdiğini ya da fazla ileri gittiğini düşünerek geri kaldırabilir. Bir hareketinizi daha sonra yeniden düşünüp ondan pişman olabilirsiniz. Özellikle karşınızdaki kişiyi yanlış değerlendirdiğinizi düşünürseniz. Eğer malum kişi sizi engellediğinde ona ulaşmak için harekete geçmezseniz, ona istediği uzaklaşmayı verirseniz, bu durumda ona ve kendinize gerçeklikle bağı sağlam ve duygusal olarak güçlü biri olduğunuzu gösterirsiniz.

Gerçeklikle bağı kopuk ve duygusal olarak zayıf bir insan, engelleme ile karşılaşsa bile, genellikle kapıyı yumruklamaya ve beni içeri al diye yalvarmaya devam eder. Karşısındaki “şu an seninle konuşmak istemiyorum” dese de “hayır, beni içeri alacaksın” diye bağırır ve kapıyı yumruklamaya devam eder. Böyle davranmak çok itici ve zayıflık göstergesi. Aynı zamanda gerçekten de rahatsız edici.

Sırf bu ısrarcılık, hayırdan anlamama, engellensen bile kapıyı yumruklama yüzünden, karşınıdaki sizi geri dönüşsüz silebilir. Kim gerçeklikten kopuk ve yapışkan birini hayatında ister ki? Kim gerçeklikten kopuk ve yapışkan biri olmak ister ki?

Yapışkan, kendini zorla kabul ettirmeye çalışan insan zayıf ve iticidir. Mesafesini koruyan, karşısındakine yapışmayan ve onun sınırlarını ihlal etmeye gerek kalmayacak şekilde kendine güvenen ve istenmediği halde başkasının peşinde koşmak zorunda hissetmeyen insan ise çekicidir.

Eğer engellendiğinizde engel kalkana kadar malum kişiye ulaşmazsanız bu sizin olgunluğunuzu ve kendine güveninizi yansıtır. Engeli aşmaya çalışmazsanız, ondan uzak durabilmeyi başarırsanız, onun saygısını ve ilgisini çekersiniz. Kendi özsaygınızı güçlendirirsiniz. Bu da sizi daha çekici biri yapar.

Siz bu olaya böyle bakmamış olabilirsiniz ama filmlerden öğrendiğiniz şekilde yapışmak tacizcilik  ve yapışkanlık olarak görünür. Filmlerde romantik bir şey gibi yutturulmaya çalışılsa da acınası bir şeydir. Kendinizi zorla kabul ettirmeye çalışmak, zorla konuşmaya çalışmak, kapılar yüzünüze kapanınca bacadan girmeye çalışmak çok itici bir şey.

Duygularınızın ve muhtaçlığınızın üzerine çıkıp mantığınızı kullanabilmeniz ve kısa süreli korku ve güvensizliklerinizin esiri olmak yerine uzun vadeli düşünüp hareket etmeniz sizin lehinize harikalar yaratabilir.

Engelleyen Eski Sevgiliye Ulaşmanın Tek Bahanesi

Engeli aşmanızı gerektirecek tek bir bahane var : Eğer malum kişi sizi yapmadığınız bir şey için engellediyse, ona ulaşıp olayı anlatabilirsiniz. Örneğin malum kişi sizin onu aldattığınızı sanıyor ama siz böyle bir şey yapmadınız. Ya da başka bir iftiraya maruz kaldınız. Ya da dediğiniz bir şeyi tamamen yanlış anladı. Bu durumda ona başka yollardan ulaşıp olayın aslını açıklamalısınız. Fakat bu durumda bile engellenir engellenmez ona ulaşmaya çalışmayın. Ona birkaç gün süre verin ve sinirinin soğumasını bekleyin.

Engel Sizin İçin Bir Testtir

Malum kişi sizi engellerse, olaya şöyle bakmanızı tavsiye edeceğim. Bu sizin için bir test. Bu test sizin aslında olgun, kendine güvenen, kendine saygısı olan, duygularını kontrol edebilen ve kendi hayatına devam edebilen güçlü bir insan olduğunuzu gösterme fırsatı. Malum kişiye gösterme fırsatı tamam AMA ASIL KENDİNİZE GÖSTERME FIRSATI!

DAHA DA İYİSİ, zihin ve duygular davranışları takip edeceği için, eğer engeli aşmaya çalışmazsanız bu test sizin daha olgun, daha kendine güvenen, daha kendine saygısı olan, daha duygularını kontrol edebilen ve kendi hayatına devam edebilen daha güçlü bir insan olmanızı sağlayacak!

Yani engel sizin kendinize ve dünyaya çekici ve arzu edilir bir insanın özelliklerine sahip olduğunuzu göstermeniz için bir test ve arzu edilir bir insanın özelliklerine sahip olmanız için bir egzersiz.

Karşınızdaki sizi test etmek için sizi engelliyor demiyorum. Muhtemelen böyle bir şey aklından bile geçmiyor. Aslına bakarsanız eğer bilinçli bir şekilde sizi engelleyerek test etmeye çalışıyorsa bu gerçekten hastalıklı bir şey ve onu neden istediğinizi ciddi ciddi düşünüp onu bırakmanın daha iyi bir fikir olabileceğini değerlendirmenizi tavsiye ederim.

Ama siz engellendiğiniz süreçte ona ulaşmaya çalışmaz ve kendi hayatınıza bakarsanız, malum kişi geriye dönüp baktığında sizin kendinizi ispatladığınızı görecek. Bu ise size olan saygısını arttıracak ama daha önemlisi sizi daha çekici ve arzu edilir bulacaktır. Bu sıklıkla, malum kişinin sizi araması ile sonuçlanır.

Bu konuda daha genel bilgi için Eski Sevgili Nasıl Geri Döner – İletişimi Kes Kuralı kitabına bakabilirsiniz. Sorularınız varsa site yorumlarında sorabilirsiniz ya da bana özel olarak ulaşabilirsiniz. İlişkiler konusundaki ilişkiler setimizi de tavsiye ederim.

Terk eden eski sevgiliyi sizin engellemeniz gereken durumlar için: terk eden eski sevgiliyi engellemek

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

773
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz. Not: Burada soru sırası çok yüksek, Patreon destekçilerini, Patreon'da cevaplamaya öncelik veriyorum.

avatar
199 Comment threads
574 Thread replies
39 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
247 Comment authors
Mahmut AbiAksonYavuzBirazkalıplıbiradamFidan Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
GUMUS
Guest
GUMUS

mahmut abi selamlar, eşini kaybetmiş ( eşini kaybedeli 4 ay geçmiş ve 1 cocugu var) biriyle sosyal medyadan tanıştık. eşini kaybettiğini 3-4. gununde soyledi. Psikolojisi iyi değildi. eşi intihar etmişti. İlk zamanlarda cok guzel vakit geçiriyorduk benimle görüşme için istekliydi hep. Ama hep vefat eden eşi aklındaydı onu aldattıgını düşünüyordu ve uzaklaşmaya çalısıyordu. 2. ayda tartıştık beni instagramdan cıkardı ama engelleme yoktu. 1 hafta falan konuşmadım daha sonra aradığımda birşey yokmuş gibi devam ettik ancak görüşmelerin sıklığı azalmaya başlamıştı. 2 ay falan devam ettik yine kavga ettik bu sefer instagram ve whatsapttan engelledi. üzerine gitmedim bu sefer 20 gun falan… Read more »

melek
Guest
melek

Instagram ne bişey diycem

skywalker
Guest
skywalker

Kral aynısı bende oldu. Sosyal medyadan tanışma hariç hepsi aynı. Acaba Ordu da mı yaşıyor bu bahsettiğin kadın.

Akson
Guest
Akson

Instagram’dan engelleyip başka bir sosyal medya platformunda duran birinin paylaşımlarını komple es mi geçelim yoksa beğen geç yapmanın zararı olur mu?

Gurkan
Guest
Gurkan

Mahmut abi 5 aylık bir ilişkim vardı, son 2 haftaya kadar aramız gayet iyiydi. Haftanın 3-4 günü beraberdik ve çok gezdik eğlendik. Son iki hafta onu aldatmamla suçladı. ( çok saçma bahanelerle, kendi rujunu evimde bulup bu kimin diyecek kadar.. ) Halbuki aldatmadım.( yine de kendimi açıklamaya çalıştım, sanırım onun çerçevesine girdim) Ayrılmadan önceki gece muamelesi çok iyiydi ve seks sonrası benimle geleceğimiz hakkında olumlu konuştu. Ertesi gece beni 3te aramış. Uyuduğum için doğal olarak cevap vermedim. Bunun üstüne tonlarca mesaj atıp yine onu aldattığımı düşünmüş. Ben de sabahında onu çok beğendiğimi ama artık bu kuruntularından yorulduğumu bir terapiste görünmesi… Read more »

Fuat
Guest
Fuat

merhabalar. kız arkadaşımla kavga ettik benden soğuduğunu söyledi ve engelledi döndürmek için herşeyi yaptım olmadı. sinirle yolladığım tüm herşeyi geri göndermesini istedim gönderdi ve numarasını değiştirdi. yakın arkadaşları bile telefonda sizi onaylamıyorum diyip durdular. sizce napmalıyım gerçekten seviyordum

Funda
Guest
Funda

Merhaba bir kız olarak size soru sormak istiyorum yorumlarınız ışık tutucu Benim 3 yıla yakındır ilişkim vardı erkek arkadaşım cok takıntılı overthing birisiydi ve biz evlilik düşünüyorduk ailelerimiz biliyordu son zamanlarda sık sık sorun yaşıyorduk hep durduk yere ve bianda ayrılma konusunda diretti. Dini sohbetlere katılıyo ve bu durumun bize haram olduğunu vs söyledi ben sizin bahsettiğiniz hatayı yaptım o uzak kalalım arkadaş da olabilirz fakat bir süre uzak kalalım filan dedi sonra bianda bitti deyince ben iyicene mantıksız hareketler edip evinin önüne kadar gittim sinirden delirdi filan şimdi olay olalı 1 hafta 10 gün oldu onun dediğini yaptım hiç… Read more »

berkay
Guest
berkay

mahmut abi selamlar.Barda benle aynı zamanda işe başlayan bi kız vardı arada konusuyoruz muhabbet ediyoruz falan. Bir de bu kızın en yakın arkadaşı da burada çalışıyor.En yakın arkadaşıyla bi gün aynı görevde çalıştığımız için daha çok samimi olduk instagramlaştık falan.Ama hedef diğeri olduğu için hiç yürümedim normal arkadaşcaydı.Kız bana bi gece yarın geliyo musun işe diye mesaj attı.Çok az bi muhabbet ettik. Ulan dedim acaba en yakın arkadaşı mı bana yürüyor falan.O yüzden asıl hedefim olan kıza yürüme konusunda biraz düşündüm. Sonrasında gittim işe hedefim olan kızı buluşmaya çağırdım.Kabul etti.En yakın arkadaşı ise beni umursamamaya başladı ki bu da işime… Read more »

Mahmutabi
Guest
Mahmutabi

Abi 3 yıllık sevgilim benım onu aldattımı düşündü tamamen yanlıs anlasılma bende duygularıma yenik düştüm ona ulaşmaya calıstım 1 aydır çünkü kendimi ona ifade etmek için bundan sonra geri dönüş olur mu ? Aşk gözümü köreltti bu yazıyı okuyana kadar ne kadar hata yaptımı gördüm kendisi bana sana karsı buz gibiyim dedi engelledikce farklı yerlerden ulasmaya calıstım

Blured
Guest
Blured

Mahmut Abi bundan 3 sene önce kadar sevgilim beni aldatmıştı; bende zamanında (kırmızı hapla tanışmamışken), bazı hareketlerimle (ve kızın da manipülasyonuyla) kızın g*tünü kaldırdım. O zamanlar aradan zaman geçtikten sonra instagram hesabı açmıştım. Aradan zaman geçtiği için bunu da engellemedim ki hani o kadar zaman geçti hiç umurumda değil gibisinden. Ne engelledim ne de istek attım yani normal kendi hesabımı açmıştım. O beni engellemiş ama hesabımı görünce (ortak arkadaştan vs olsa gerek karşısına hesabım çıkmıştır.) Neyse işte ben şimdi akrabalarımın olmadığı yeni bir hesap açacağım. Açtığımda direkt bunun hesabını engellemeli miyim sence? Kız hiç bir şekilde umurumda da değil ama… Read more »

Gökhan
Guest
Gökhan

Mahmut abi instagramdan hangi kıza yazsam mesajımı görüp,görüldü attıktan sonra ya engelliyor ya da takipten çıkarıyor artık sinir olmaya başladım.Öyle normal mesajlar da atmıyorum slm nbr nasılsın gibi.Tipim mi çok kötü instagramim mi çok kötü çözemedim.Sanal oyuna sokayım.

Ekrem
Guest
Ekrem

Merhaba abi, engelleyip sonra engeli kaldırıp 1 hafta kadar sonrasında durduk yere yeniden engellemesinin nedeni nedir? İlgi çekmek, ego kasmak veya mesaj beklemesi mi yoksa rebound ilişki tarzı bir durum mudur?Bu kişi 4 yıllık eski sevgilim bu arada.

berkcan
Guest
berkcan

1,5 yıllık bir ilişkim vardı. kız arkadaşımla ufak tefek sorunlarımız olsa da çok büyümezdi. geçen gün whatsapp e bir mesaj geldi bana açtım bu sırada eski karımdan gelen mesajı görünce hemen silmek istedim. ( kız arkadaşım eski karımdan çok haz etmiyor) bu sırada o da sen bir şey sildin benden ne gizliyorsun kesin bi haltlar yedin diyerek beni terk etti , o gece arkadaşlarında kalmış ve ertesi gün evden ayrıl görüşmeyelim dedi. ben de evi boşalttım ve engellemiş beni. aslında onun sandığı gibi bir aldatma vs hiçbir şey yok anlattım evden ayrılırken ama dinlemedi. 2 gün oldu ulaşmaya çalışmadım. peki… Read more »

Berat
Guest
Berat

mahmut abı merhaba bı kız arkadaşım vardı düne kadar herşey yolundaydı dun buluşmuştuk bı anda babası rahatsızlandı gıtmek zorunda kaldı sonra durumunu öğrenmek ıcın yazacaktım kı engellemıs hıcbır olumsuz bişeyde yaşamadık bugun arkadaşım sayesınde öğrendım kı sevıp sevmemekte emın değilmiş benle buluştuğunda ıcınde bı hıs oluşuyomuş herkeste boşver dedı yazarsa sen sil onu dedı sevıyodum abı ve ilkimdi senın düşüncelerın nedır teşekkürler şimdiden

Hüseyin Talha Fırat
Guest
Hüseyin Talha Fırat

Abi 1 aydır sosyal medyadan konuştuğum kız hiçbirşey olmadan instagramdan engelledi beni bende ilk engellediği an diğer yerlerden mesaj attım bidaha hiçbir şey yapmadım ne yapmam gerekiyor bu durumda

Akson
Guest
Akson

Sanal ortamdan engelleyen yürüdüğümüz kızı dışarıda görünce selam verip geçmeli mi yoksa sıradan birini görmüş gibi geçip gitmeli mi?

Burcu
Guest
Burcu

Merhaba.Ben bir kadınım.İşyerimden bir adama aşık oldum.Sevgilin var sanırım dedim ve evet dedi.Ben de konuşmayalım dedim ama işyerinde bana laf atmaya başladı.Engel falan atmamıştı.Arada ben kısa şeyler yazıyordum.Bir gün çok yazdığımda beni tersledi.Sonra ben de sen de konuşuyordun benle diyince yok sen yazdın falan dedi ben de ekran görüntüsü atayım mı dedim.Normal değilsin falan dedi ve engelledi.Onu işlettim.Birini sevdiğini söyledi.Adımı verince artık benle konuşma seni beğenmiyorum falan dedi.Senle olma ihtimalim sıfır dedi.Ben de sen de erkek misin dedim.İş yerinde konuşmak isteyince tersledi ben de birdaha bana işyerinde böyle konuşursan şikayet ederim dedim ve çektim gittim.Sonra aradım özür diledim tamam konuşuruz… Read more »

1 8 9 10 11 12 14