Beni engelledi, ne yapmalıyım?

Flört ettiğim kişi/eski sevgilim/sevgilim beni engelledi, ne yapmalıyım?

Ayrıntıya girmeden önce kısa cevabı hemen vereyim:

Sizi engelledi ise bu engeli aşmaya çalışmayın!

Bu kişi sizi bir iki kanaldan engellediyse sizi ENGELLEMİŞTİR! Başka kanallar açık olsa bile. “Whatsapp’da instadan engelliyim ama Facebook açık oradan yazayım” demek, kapıyı pencereyi kilitledi ama bacadan gireyim demek gibidir.

Sizi engelleyen birine ulaşmaya çalışmayın! Özellikle sanal ulaşım yollarından tamamen engellendiyseniz, malum kişi ile konuşmak için evine ya da iş yerine gitmeyin!

Durumunuzu anlıyorum. Başınıza böyle bir şey geldiğinde duygularınızın esiri olursunuz ve hemen bir şey yapmanız gerektiği konusunda aşırı bir kaygı tüm benliğinizi sarar. Malum kişiyi tamamen kaybettiğiniz ve eğer şimdi bir şey yapmazsanız onun sizden sonsuza kadar uzaklaşacağı fikri zihninizi esir alır. Hemen bir şey yapma ihtiyacı hissedersiniz. Onunla hemen şimdi konuşmanız gerektiğini düşünürsünüz. Ve eğer onunla sosyal medyadan ya da telefonla konuşamıyorsanız aklınıza onun evine veya iş yerine gitmek gelebilir.

Fakat eğer bu düşüncelere yenilip malum kişinin kapısında biterseniz, onun size karşı öfke ve hatta tiksinti duymasına neden olabilirsiniz. Bazı durumlarda sizi polis çağırmakla tehdit edebilir hatta size karşı şiddete başvurabilir.

Neden?

Her şeyden önce sizi engelleyene ulaşmaya çalışırsanız, bu sizi insanların peşinde koşan ezik bir kaybeden gibi gösterecek. Karşınızdaki size beni rahat bırak deyip azıcık nefes bile alamıyor. Karşınızdaki kim olursa olsun sizi böyle ezik biri olarak görmesini istemezsiniz. Karşınızdaki kim olursa olsun sizin kendini kontrol edemeyen, zayıf ve başkalarına saygısı olamayacak kadar kendisine saygısı olmayan biri olarak görmesini istemezsiniz. AMA DAHA ÖNEMLİSİ siz kendinizi böyle kontrolsüz, zayıf ve ve başkalarına saygısı olamayacak kadar kendisine saygısı olmayan biri olarak görmek istemezsiniz.

Malum kişi sizi engellediğinde bu engelin etrafından dolaşmak için e-posta göndermek, el yazısı mektup yazmak, araya birini koyup ona ulaşmaya çalışmak veya fiziksel olarak onunla konuşmaya çalışmak kesinlikle yapmamanız gereken şeyler. Zira sizi engellemesinin amacı, sizin onunla irtibata geçmenizi engellemek. Sizi engellemesi, “bana ulaşma seninle görüşmek istemiyorum” demek. Bu engeli aşmak malum kişinin size olan saygısını daha da azaltacak. Ayrıca böyle ezik ve muhtaç davranmak sizi daha da itici yapacağı için malum kişinin içinde hala bir miktar ilgi varsa bile bu ilgi de ciddi oranda azalacak.

Neden engellendiniz?

Çoğu insan fazla peşinden koştuğu, hayırdan anlamadığı, karşısındakini bunalttığı için engellenir.  Bu durumda engeli aşmaya çalışmanın ne kadar aptalca olduğunu tahmin edebilirsiniz.

Delilik, aynı şeyi yapıp durmaya devam edip farklı sonuçlar beklemektir. – Albert Einstein

Engellenme nedeniniz malum kişinin acı çekmesi de olabilir. Mesela eski sevgilinizdir ve ayrılık acısı çekiyordur.

“Eğer durum buysa, bunu düzeltmek kolay. Ona ulaşayım ve acısını hafifleteyim.”

HAYIR!

Eğer sosyal medyada veya mesajlaşma uygulamasında sizi çevrimiçi görmek onun canını acıtıyorsa, artık sizin hayatınızda olmadığınız gerçeği de onun canını acıtacak. Sizi engellemek bu acıyı dindirmeyecek. Ve eğer siz engellendiğinizin farkına varsanız bile ona ulaşmazsanız, ayrılık acısını daha da şiddetli hissetmeye başlayacak. Ayrılığın bedelini daha da şiddetli hissetmeye başlayacak. Bu nedenle ONA ULAŞMAYA KALKMAYIN! Ona ayrılık acısını yaşama fırsatını verin. Bu sizin için iyi bir şey.

Malum kişi sizi ona başka yollardan ulaşmanız için engellemiş olabilir, sizin üzülmemeniz için sizi engellemiş olabilir, size ders vermeye çalışıyor olabilir, vs. vs.

Aslına bakarsanız engelin nedeni sizin için bir iki istisnai durum hariç önemli değil. Siz, sizi engelleyene ulaşmayın.

Engellemelerin Birçoğu Geçicidir.

Eğer siz engeli aşmaya çalışmazsanız, engel sıklıkla geçici bir şeydir. Malum kişi engeli aşırı tepki verdiğini ya da fazla ileri gittiğini düşünerek geri kaldırabilir. Bir hareketinizi daha sonra yeniden düşünüp ondan pişman olabilirsiniz. Özellikle karşınızdaki kişiyi yanlış değerlendirdiğinizi düşünürseniz. Eğer malum kişi sizi engellediğinde ona ulaşmak için harekete geçmezseniz, ona istediği uzaklaşmayı verirseniz, bu durumda ona ve kendinize gerçeklikle bağı sağlam ve duygusal olarak güçlü biri olduğunuzu gösterirsiniz.

Gerçeklikle bağı kopuk ve duygusal olarak zayıf bir insan, engelleme ile karşılaşsa bile, genellikle kapıyı yumruklamaya ve beni içeri al diye yalvarmaya devam eder. Karşısındaki “şu an seninle konuşmak istemiyorum” dese de “hayır, beni içeri alacaksın” diye bağırır ve kapıyı yumruklamaya devam eder. Böyle davranmak çok itici ve zayıflık göstergesi. Aynı zamanda gerçekten de rahatsız edici.

Sırf bu ısrarcılık, hayırdan anlamama, engellensen bile kapıyı yumruklama yüzünden, karşınıdaki sizi geri dönüşsüz silebilir. Kim gerçeklikten kopuk ve yapışkan birini hayatında ister ki? Kim gerçeklikten kopuk ve yapışkan biri olmak ister ki?

Yapışkan, kendini zorla kabul ettirmeye çalışan insan zayıf ve iticidir. Mesafesini koruyan, karşısındakine yapışmayan ve onun sınırlarını ihlal etmeye gerek kalmayacak şekilde kendine güvenen ve istenmediği halde başkasının peşinde koşmak zorunda hissetmeyen insan ise çekicidir.

Eğer engellendiğinizde engel kalkana kadar malum kişiye ulaşmazsanız bu sizin olgunluğunuzu ve kendine güveninizi yansıtır. Engeli aşmaya çalışmazsanız, ondan uzak durabilmeyi başarırsanız, onun saygısını ve ilgisini çekersiniz. Kendi özsaygınızı güçlendirirsiniz. Bu da sizi daha çekici biri yapar.

Siz bu olaya böyle bakmamış olabilirsiniz ama filmlerden öğrendiğiniz şekilde yapışmak tacizcilik  ve yapışkanlık olarak görünür. Filmlerde romantik bir şey gibi yutturulmaya çalışılsa da acınası bir şeydir. Kendinizi zorla kabul ettirmeye çalışmak, zorla konuşmaya çalışmak, kapılar yüzünüze kapanınca bacadan girmeye çalışmak çok itici bir şey.

Duygularınızın ve muhtaçlığınızın üzerine çıkıp mantığınızı kullanabilmeniz ve kısa süreli korku ve güvensizliklerinizin esiri olmak yerine uzun vadeli düşünüp hareket etmeniz sizin lehinize harikalar yaratabilir.

Engelleyen Eski Sevgiliye Ulaşmanın Tek Bahanesi

Engeli aşmanızı gerektirecek tek bir bahane var : Eğer malum kişi sizi yapmadığınız bir şey için engellediyse, ona ulaşıp olayı anlatabilirsiniz. Örneğin malum kişi sizin onu aldattığınızı sanıyor ama siz böyle bir şey yapmadınız. Ya da başka bir iftiraya maruz kaldınız. Ya da dediğiniz bir şeyi tamamen yanlış anladı. Bu durumda ona başka yollardan ulaşıp olayın aslını açıklamalısınız. Fakat bu durumda bile engellenir engellenmez ona ulaşmaya çalışmayın. Ona birkaç gün süre verin ve sinirinin soğumasını bekleyin.

Engel Sizin İçin Bir Testtir

Malum kişi sizi engellerse, olaya şöyle bakmanızı tavsiye edeceğim. Bu sizin için bir test. Bu test sizin aslında olgun, kendine güvenen, kendine saygısı olan, duygularını kontrol edebilen ve kendi hayatına devam edebilen güçlü bir insan olduğunuzu gösterme fırsatı. Malum kişiye gösterme fırsatı tamam AMA ASIL KENDİNİZE GÖSTERME FIRSATI!

DAHA DA İYİSİ, zihin ve duygular davranışları takip edeceği için, eğer engeli aşmaya çalışmazsanız bu test sizin daha olgun, daha kendine güvenen, daha kendine saygısı olan, daha duygularını kontrol edebilen ve kendi hayatına devam edebilen daha güçlü bir insan olmanızı sağlayacak!

Yani engel sizin kendinize ve dünyaya çekici ve arzu edilir bir insanın özelliklerine sahip olduğunuzu göstermeniz için bir test ve arzu edilir bir insanın özelliklerine sahip olmanız için bir egzersiz.

Karşınızdaki sizi test etmek için sizi engelliyor demiyorum. Muhtemelen böyle bir şey aklından bile geçmiyor. Aslına bakarsanız eğer bilinçli bir şekilde sizi engelleyerek test etmeye çalışıyorsa bu gerçekten hastalıklı bir şey ve onu neden istediğinizi ciddi ciddi düşünüp onu bırakmanın daha iyi bir fikir olabileceğini değerlendirmenizi tavsiye ederim.

Ama siz engellendiğiniz süreçte ona ulaşmaya çalışmaz ve kendi hayatınıza bakarsanız, malum kişi geriye dönüp baktığında sizin kendinizi ispatladığınızı görecek. Bu ise size olan saygısını arttıracak ama daha önemlisi sizi daha çekici ve arzu edilir bulacaktır. Bu sıklıkla, malum kişinin sizi araması ile sonuçlanır.

Bu konuda daha genel bilgi için Eski Sevgili Nasıl Geri Döner – İletişimi Kes Kuralı kitabına bakabilirsiniz. Sorularınız varsa site yorumlarında sorabilirsiniz ya da bana özel olarak ulaşabilirsiniz. İlişkiler konusundaki ilişkiler setimizi de tavsiye ederim.

Terk eden eski sevgiliyi sizin engellemeniz gereken durumlar için: terk eden eski sevgiliyi engellemek

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

771
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
198 Comment threads
573 Thread replies
39 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
247 Comment authors
Mahmut AbiYavuzBirazkalıplıbiradamFidanKung Lao Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Emre
Guest
Emre

Mahmut Abi hem bu yaziyi hem de konuyla alakali diger yazilarini ve sorulara verdigin cevaplari okudum ve hepsi icin sana tesekkur ederim fakat şöyle bir durum var ki sorma ihtiyaci duydum. Ya biz gercekten hatalıysak? Yani aldatma ya da fiziksel şiddet yok ama beraber gecirilen ve benim evimde gayet guzel gecen bir gece sonrasinda, olay yatak faslına da gecmisken ve karsilikli olarak her sey gayet guzel devam ederken yataktaki bazi davranislarimdan rahatsiz olup yanimdan ayrilmak istemesi ve sonrasinda cok gec bir saatte gitmesini istemedigim icin gitmemesi icin ugrastiysam ama sonunda yanimdan gittiyse, boyle rahatsiz hissetmesine sebep olacak sekilde davrandigim icin… Read more »

Emre
Guest
Emre

Bu arada bahsettigim kisinin bugun dogum gunu ve no contact uygularken dogum gunu olsa hatta annesi olse bile yazmamamiz gerektigini soyledigini biliyorum fakat aklima takilan su ki, anlattigim durumda no contact uygulayarak dogru mu yapiyorum acaba? Cunku anlattigim durumda karsi tarafin su ya da bu sebeple ayrilmasindan ziyade ani gelisen ve benim yaptigim bir yanlis sonucu meydana gelen bir durum var. Sonucta ben bazi hareketlerim ve kullandigim kelimelerle ona kendisini kotu hissettirdim ve biraz da tedirgin olmasina sebep oldum. Boyle bir durumda dogum gunu vesilesiyle iletisime gecmem tekrar bir araya gelme ihtimalini arttirabilir mi yoksa diger butun no contact durumlarinda… Read more »

Tema
Guest
Tema

Abi selam, bir hatunla takılmaya başladık. İlk buluşmada öptüm. İkinci buluşmayı eve ayarladım. Geldi. Yatağa geçtik. Kucağama geldi. Öpüşme gayet iyi. Eller hareketlenirce hatun, bir den istemiyorum istemiyoruma geldi. Biraz ısrar ettim. İstemiyorum dedi. Kapıya doğru gitti. Tamam dedim evine bıraktım. Sıradaki zamanda bu nasıl olmalı. Ben de aşamadım bu aşamayı

Polo
Guest
Polo

Aynı şey başıma geldi bir de işin kötü yanı kızdan cidden hoşlanmıştım, sen çok mu hızlı gittin acaba ne zamandır konuşuyorsunuz?

Coded
Guest
Coded

Abi slm seninle daha öncede skype ta görüşmüştük Londra’da yaşıyorum hatırlarsan sana anlatmıştım konuyu bu şahısı sen bırak demiştin ancak ben arkadaş olarak devam ettim. Belki birşeyler değişir diye ancak hiçbirşey değişmedi kız daha önceleri benim ile sex yapıyordu sonraları artık yapmamaya başlamıştı bir gün telefonda sordum neden erkek arkadaşın mı var diye bu yüzden mi bana yaklaşım duymuyorsun diye sordum ancak canım istemiyor cevabını verdi ve bana hafta sonu birileri ile görüşeceğini söyledi bende dedim ben artık arkadaş olarak devam etmek istemediğimi söyledim eğer ilişki olarak devam etmek ister misin diye sordum ancak o bana yok olmaz beni sinir… Read more »

JON SNOW
Guest
JON SNOW

Abi kızla herşey iyiydi birgün mesajlaşırken birden alevlenmeye başladı küfürlü felan konuştu sen böylesin felan diye torpulemeye caliştı sonra tartışma felan sen küfürlü konuşuyorsun diye eski konuşmaları açtı,çok imalı konuşuyorsun açık konuş felan diye ve sakin değildi olgunluğunu koruyordum bana benim bir sürü erkek arkadaşım var senden 10 tane felan diye zirvalamaya başladı neyse sonunda kisitlayip çıktım Instagram dan.

wonder hamdi
Guest
wonder hamdi

aglayan adamla patlican emojisini kombine edip yolla kanka.

JON SNOW
Guest
JON SNOW

Ne anlamı olur peki. Şuan engenledim zaten fazla drama çıkardı ve güzeldi ama böyle bitti napalım

Ökkeş
Guest
Ökkeş

Selam Mahmut abi, kızla 2 kez buluştuk buluşmalar da fena değildi. Son buluşmadan sonra arkadaş kalmak istediğini yazdı ki bu kızla hiç arkadaş olmadım baştan onunla olmak istediğimi belirttim. Nedenini sordum bir şey hissedemedim ilerisi için daha fazlasını göremiyorum dedi. Ben de onu bu konuda zorlayamacağımı söyledim. İlk anda acıtsa da geçti ama üç gün sonra beni Whatsapptan engelledi. Engellendiğini görünce sinirlendim çünkü bu kızın engellemesini gerektirecek bir şey yapmadım, aramızda kötü bir şey de geçmedi, kendisine her zaman saygılı yaklaştım. Şimdi neden engelledi diyorum hani istemiyorsan istemiyorsundur saygı duyarım zaten.

Alfa Olma Yolunda
Guest

Abi İnstagram’dan engel atmış ama WhatsApp’tan engellememiş. Açık kapı bırakmış. Bu ne demek oluyor? O bana ulaşmadığı, yazmadığı sürece ben ona yazmayacağım zaten.

küt sinek
Guest
küt sinek

atacağın her mesaj -1 alfa point demek oluyor kenks

Ali
Guest
Ali

Mahmut abi şimdi ben 1 senedir görüştüğüm kızla herşey cok iyiyken son 3-4 ay beni karakter olarak ezmeye başladıgını gördüm eski yakınlığı kaybetti baya tek arkadaşı benken yeni arkadaşlar edinince gerçekleşti bu olay ondan önce eksiksiz iyiydik ve en sonunda yapmak istediğimiz herşeyi başkalarıyla yaptı ve bana bahsediyordu Herkes yaptıgını bilir diye düşünüyorum yaptıklarının farkındaydı kesin bende en sonunda aylar sonra sonuncuda görüşmek istemediğimi belirttim ve direk oke görüşürüz diyip engelledi.Anlıyorum gidene dur belki bazıları demez ama o kadar yaşanmışlığa rağmen tuhaf geldi ama yazıda dediğiniz gibi bazı sosyal medya yerlerinden engellemedi ve hiç paylaşım yapmadığı yerlerden ben varım diye… Read more »

Tadic on Fire
Guest
Tadic on Fire

Hocam selamlar, ben lisedeyken bir kızla flört etmiştim 1 hafta falan sürmüştü. O zamanlar ezik olduğum için kız bir bahaneyle beni bırakmıştı. Bu hafta ise instagramdan iletişime geçeyim dedim. Üzerinden 6 yıl geçmişti. Birbirimizin storylerini beğendikten sonra yazdım. Gayet sıcak yazıyordu. Bana umarım o efendiliğini kaybedip piç olmamışsındır falan dedi. Ben de bunu kendin görmeni isterim diyip 4 gün sonraya buluşma ayarladım. O güne kadar yazmadım. O gün geldi yazayım dedim. Dedim napıyorsun, hiç ders …. sen napıyon. Sonra bir mesaj daha madem konuşasın yok niye yazdın. Ben de dedim konuşmamızı yüz yüze saklıyorum diye. 3 saat oldu cevap yok.… Read more »

Yunus
Guest
Yunus

Beraber olduğum bayanı, telefon ve watsap üzerinden engelledim, bir kaç ay sonra engeli açtım hemen yazdı,aradım konuştuk ve sevdiği bir erkek arkadaşı varmış ona aşığım dedi evlilik düşünmediğini söyledi, bende kaale almadım ne zaman ayrılırsan gel yine dedim o zor dedi,bana sonra mesaj yazma sık sık dedi, arkadaş olabiliriz dedi kabul etmedim,sonra beni engelle dedim, sen daha iyi bilirsin engellemeyi dedi,şimdi kendisi engellemiş, ne aradım ne sordum,cevap sonuç ne olur sizce

enes
Guest
enes

Manita olduğum kız instagram da başka kızlarla konuştuğum ve takipleştiğim için beni engelledi. Üstüne de uzun uzun bir sürü mesaj yazmış. Kıza yanlış bir şey yapmadığımı onun yanlış anladığını anlatmak için aradım ama her yerden engellemiş. Bende çok zorlamadım. Şimdi bu kızı kafamdan sileyim mi yoksa devam etme şansı var mıdır ?

isegideneverkegi
Guest
isegideneverkegi

Şöyleki ben onu sanaldan tanıyordum sonradan kendisi benimle ilişkiye girmek istediğini belirtti ve ama bana “arkadaş olarak mı seviyorsun yoksa aşk olarak mı ” diye sorduğunda ben onu aşk olarak sevmek ‘istiyorum’ du cevap (takıntı halinde bir sevgi olarak değil tabikide,buna yorumlamadım ama düşündüm)(ama ben gerçekten aşk olarak mı seviyordum? düşünmeden edemiyorum)daha 3 gün oldu ve ben çok yapışkan davrandım beni daha engellemedi ama ilgisini kaybetti “tabikide belki yoğun olduğu için öyle yapıyor da olabilir”(ek olarak şuan sanaldan konuşuyoruz ve o beni daha tanımıyor bende onu az tanıyorum, ilişki istiyorum derken flörtüm olurmusun dedi?)ama ben farkettim birşey ve onunla bir… Read more »

bora
Guest
bora

Kız ve kızın arkadaşı dün birlikte eğleniyorduk. Daha sonra benim kız biraz suskunlaşmaya başladı sonrada eve gitmek istiyorum dedi. Bende ikisini de evlerine bıraktım. Bu gün de kız konuşmak istemediğini söyleyip benden uzak dur dedi. Bu sefer konuşarak çözmek istemiyorum çok kırıldım gibi şeyler dedi. Ben hiç bişi anlamadım Mahmut Abi. Kızdan bir süre uzak mı durmalıyım ?

Rana
Guest
Rana

Merhaba, Benden 5 yaş kucuk sevgilim vardı. Her şeyimiz çok güzel gidiyordu.. kıskanç bir insanım ve uzak iliskimiz vardı. Bu kıskançlıklar yüzünden ilişkimiz çok yara aldı ve yoruldu. Sevgilim zaman zaman bu kavgalar yüzünden beni engellemeye başladı. Bu engellemeler sonucu ben sinir hastası oldum. Geven yıl eylül ayında escortlara mesaj attığını gördüm. Yine kavgalı oldugumuz bir zamandı. Bu escortlara fiyat falan sormuştu. Sonuç olarak gitmediğini söyledi. Bu bende çok büyük bir travma haline geldi. İnanmaya ve güvenmeye çalışıyordum ama sevgilim artık benim kavgalarımdan da bikmisti. Bana soğuk ve ilgisiz davranmaya başladı. Oysaki beni iyi edecek şey kendi sevgisiydi ve bu… Read more »

Samet
Guest

Abi merhaba. Bi flörtüm vardı instadan tanıştık buluşmalar falan oldu. Yalnız buluşmalarda bi anda bana karşı öfke patlamaları yaşıyordu. Beni sürekli ilgisizlikle suçluyordu. Her gün mesaj atmamı aramamı bekliyordu. Ben de en son yazmadım bu yazdı iyi misin diye. Harikayım sen yazdım. Niye hiç yazmadın diye sordu. Sınav haftasında olduğumu biliyor. Odaklanmam gereken şeyler var dedim. Samimiyetine inanmıyorum kesinlikle görüşme istemiyorum dedi. Ben de kavga etmek istemiyorum sinirin geçince sonra konuşalım dedim. Kız geçmeyecek hoşçakal diyip instadan da wpden de engelledi. Engellediği andan beri no contact yapıyorum Buluşmada diyordu yazmamazlık yaparsan engellerim diye tehditler falan. Ben de çerçevesine girmek istemedim,… Read more »