Vaka Çalışması – Friendzone manipülasyonu

Burada friendzone ile ilgili sıklıkla söylediğim bir şey var: erkekler, arkadaş çağrışımı yapan davranışlarla, kendi kendilerini friendzone’a atıyorlar. Örneğin buluşmadan haftalarca mesajlaşmak ya da cinsel / duygusal olarak yürümeden defalarca buluşmak gibi.

Bu genellikle doğru bir önerme ama bazı kadınlar erkekleri özellikle friendzone diyarına atmaya çalışıyorlar ve bunun için manipülasyon yapıyorlar. Burada aktaracağım hikayedeki kadın, bu tür bir manipülasyon peşinde ve bu manipülasyonu bilmeniz sizin yararınıza. Soru bana gelmedi, internette gördüm.

Çok güzel, beni ne zamandır ilk defa böyle heyecanlandıran bir kızla tanıştım, telefon numarasını aldım ve çok güzel iki buluşmamız oldu. Birçok ilgi işareti aldım ve ilk buluşmamızın sonunda öpüşüp seviştik ama seks olmadı.

Yiyiştiniz yani, sevişmediniz. Her neyse. Ama asıl problem, senin daha başından kıza bu kadar düşmüş olman. Bu sana çok hata yaptırır. Sakin.

Ama ikinci buluşmanın sonunda soğuk davrandı ve kendini geri çekti. Bir önceki sefer öpüşüp sevişen kadın, …

Yiyişen olacak.

… bu sefer öpüşmedi.

Buluşmada, kızın ilgi seviyesini düşüren bir şey oldu muhtemelen. Belki konuşmalarda bir şeyler oldu, belki birinci buluşma sonunda yiyişmeyi abarttın, belki de kızın kötü bir günü. Ama eğer kız başında ilgili ise genellikle sen aptalca bir şey söylemeyip yapmadığın sürece bu şekilde bir ilgi düşüşü olmayacaktır. Ama eğer kızın ilgisi başından düşük ise, çok da ahım şahım olmayan bir iki hata ile kız bu seviyeye gelebilir. Yani ya kızın ilgisini kafanda abarttın ya da ciddi bir hata yaptın.

Bir tahminde bulunmam gerekirse kendi aşırı ilgini (Abi çok güzel, beni ne zamandır ilk defa böyle heyecanlandıran bir kızla tanıştım) kıza yansıttın. Yani ya o ilgi kızda da var fantezisine daldın ya da kızı kızın seni istediğinden çok daha fazla istediğini ona gösterdin.

Üçüncü buluşma için akşam bir yer düşünmüştüm ama ulaştığımda bana şu aralar pek vakti olmadığını ve vakti olduğunda bana haber vereceğini söyledi. Ben de tamam haber verirsin dedim ve kafamda kızı nextledim.

Güzel. Sen ona bana haber verirsin diyeceksin ama asla beklemeyeceksin. Burada kızı nextle ve kendi işine bak. Kız sana geri dönerse bir şans daha verecek misin buna bakarsın.

3-4 gün ne mesaj attım ne de aradım. Aslına bakarsan, eğer bana ulaşmasaydı, ona bir daha ulaşmayacaktım.

Aynen, burayı güzel uygulamışsın.

4 gün sonra o bana geri döndü.  2 gün sonra vakti olduğunu söyledi ve öğlen bir kafede buluşmayı teklif etti. Bu bana çok arkadaşça geldi. Bir şekilde friendzone gibi.

Evet, kesinlikle. Bunu yakalaman güzel.

Ona daha önceki teklifimi hatırlattım ve akşam orada buluşalım dedim. Kabul etti.

Güzel.

Ama buluşacağımız günün sabahı, akşam değil de öğlen bir kafede buluşabilir miyiz diye mesaj attı.

Kötü. Planı değiştirmeye çalışıyor. Kabul etmemen lazım.

“Güzel bir şarap içmek varken kahve içmeyi mi tercih edeceksin diye dalga geçtim. Sonra da, planı değiştirmeyelim, bu gideceğimiz yer eğlenceli, iyi vakit geçirebileceğimiz bir mekan.”

Güzel.

Cevabı şöyle oldu: Ben şu an bir ilişki istemiyorum …

Evet, bir kadın sana bunu söylüyorsa, o kadına fazla ilişki öncelikli erkek sinyali vermişsindir. Soğuma nedeni bu olabilir. Kız “bu adam benimle, benim onunla istediğimden çok daha fazla ilişki istiyor” dedi mi, adama ilgisi genellikle yokuş aşağı gider. Kadınlar, bir kadın tarafından çekilmeden kafese girmek için can atan kuşların bir arızası (tercih edilmemek, muhtaçlık, zayıflık, efendi erkeklik, vs.) olduğunu sezebilirler.

“ama umarım arkadaş olabiliriz.”

Friendzone teklifi geldi. Aslında çoğu kadın bunu darbeyi yumuşatmak için öylesine söyler ve arkadaş olmaya niyeti yoktur.

Ona kendisi ile arkadaş olmakla ilgilenmediğimi, daha fazlasını düşündüğümü söyledim ve fikrini değiştirirse beni aramasını söyledim. Burada bitse burada da bırakırdım zaten.

Güzel. Teklifini yapmış ve masadan kalkmış.

Bunun üzerine, daha fazlası ile ne demek istediğimi sordu. Ben de buluşmak, birlikte iyi vakit geçirmek, kadın erkek romantizmi yaşamak ve bunun nereye gideceğini görmek dedim.

Güzel.

Bunu anlayamadığını söyledi. Eğer daha fazlasını istiyorsam neden çok az mesaj atıyorsun ve sadece buluşuyoruz diye sordu. Sürekli aranmayı bekliyormuş ve buluşmalarda yaşadığımız şeyin mesajlaşma veya telefonla konuşmaya dönüşmemesine şaşırmış.

Palavra. Manipülasyon. Adam 3. buluşmayı ayarlamak istiyor. Kız ise arkadaş kalalım dedikten sonra bunu kabul etmeyince “sen beni aramadın / mesaj atmadın, vs.” diye faturayı ona kesmeye çalışıyor. Bazı kadınlar böyle karın ağrısıdır ama biraz düşünürseniz, demeye çalıştığı şeyin palavra olduğunu anlarsınız:

Beni yeterince aramadın, sormadın o nedenle sana arkadaş kalalım diyorum.

Yersen diyeceğim de, yiyen çok.

Bu aralar çok yoğun olduğumu söyledim (bu gerçekti) ve eğer mesajlaşmak veya konuşmak istiyorsa bana ulaşabileceğini söyledim.

Az önce arkadaşlıkla ilgilenmiyorum dedin ama şimdi bunu nezaketen söylemediysen mektup arkadaşlığını kabul etmiş oluyorsun! Oltayı yuttun sanki. Bu durumda eğer normalden az mesajlaşma sebebin buysa bir kere söyler orada bırakırdın. İstediğin zaman mesaj at dememeliydin zira sana mesaj attığında, fikrinin değiştiğini varsayman lazımdı. Şimdi bunu nasıl varsayacaksın?

Bu dediğinde haklı olduğunu düşündüm ve gündüz kafede buluşmayı kabul ettim?

Haydaaaa. İyi sıçmışsın. Buna kesinlikle hayır demen gerekiyordu. Kızın çerçevesine giriyorsun. Bu önemli deme, zira önemli. İlgi seviyesi düşük ve sana friendzone teklif eden bir kadınla karşı karşıyasın ve zamanını boşa harcaman önemsiz değil. Belki belki daha iyi bir yer önerseydi giderdin.

Buluşmada uzun uzun konuştu ve bana daha önce bu şekilde bir erkekle buluşup ilk buluşmada öpüşmediğini, bugüne kadar çıktığı erkeklerle önce arkadaş olarak başladığını ve oradan sevgililiğe gittiğini anlattı.

Eject, eject! Seni hala friendzone’a atmaya çalışıyor. Birbirini tanıyan ve sonradan araya hoşlanma giren iki arkadaş değilsiniz dikkat edersen. Senin ilgin arkadaşlıktan öte. Durum buyken bir erkeğin “arkadaşlıktan başlayalım bakalım nereye gidecek?” teklifini kabul etmesi, ilişki isteyen bir kadının “fuck buddy olarak başlayalım bakalım nereye gidecek” teklifini kabul etmesine benzer. Daha önce de belirtmiştik: Kadınlar için ilgi daha önemlidir, erkekler için seks. Erkeğin seks yapmadan arkadaşlık ilişkisinde sırasını beklemesi, kadının ilişki içinde olmadan seks yapıp ilişki sırasını beklemesine benzer.

Eğer geri dönebilecekleri bir arkadaşlık yoksa, hayatına giren kişi ile ilişkileri biterse onun tamamen hayatında çıkmasından korkuyormuş.

Traş. Sana da bravo, orada no contact yapacağına bu saçmalıkları dinliyorsun.

 Ona aynı şeyi tekrarladım: Seninle arkadaş olarak başlamakla falan ilgilenmiyorum.  Ama ilişki sürecinin bir parçası da zaman içinde arkadaşlığın da gelişmesidir …

Burada hem ilişki, hem arkadaşlık kelimelerini kullanman yersiz olmuş.

Sonunda kafede iyi vakit geçirdik ve sonra arabada öpüşüp seviştik.

Yiyiştiniz. Pump up the jam, pump it up yok. Your blue balls on the floor tonight (mavi topların yerlerde bu gece), bilmem farkında mısın?

Gerçi çok kötü değil ama bu kızla arkadaş olarak buluşmama planına sadık kal ve bir yerde yiyiş yiyiş nereye kadar deyip bırak.

Kız 23 yaşında ama ilişkiler konusunda pek tecrübeli birine benzemiyor.

Bunu bilmiyorsun. Yaptığın ya da yapmak istediğin şeyleri rasyonelleştirmeye çalışıyorsun. Yani la-pompa olmadan arkadaşça buluşmaları.

Belki de korkuları var ve kendini korumaya çalışıyor.

Ya da seninle o kadar ilgilenmiyor ve çevresinde uydu olarak dönmeni sağlamaya çalışıyor.

Çünkü, geçmişte kalbinin kırıldığından bahsetmişti.

23 yaşındaki her genç insan gibi. Buradan kurtarıcı planına düşersin. Pardon bir yere düşemezsin, kurtarıcı planı olan uydu olarak yörüngede yaşarsın.

Kızı birçok açıdan beğeniyorum o nedenle kararsız kaldım. Bu şekilde buluşmaya devam etsem mi, bıraksam mı?

Şu arkadaş olamayız dediğin yerde bıraksaydın ve kızın aramasını beklesen iyiydi. Orada tükürdüğünü yalamışsın. Kızın kafe buluşması isteğine boyun eğmişsin.

Kızın ilgi seviyesi sınırın azıcık üstünde. Bu aşamada 3-5 gün zaman ver belki o sana ulaşır ve bu şekilde olursa buluşmada kızla daha fazlası şansı yüksek olur. Eğer o sana ulaşmazsa ona ulaş ve buluşma ayarla. Sen mesaj atmadın zart – zurt olayına girerse “1950’lerde yaşamıyoruz, bak ben atıyorum sen de atabilirsin, başarabilirsin ha gayret” diye dalga geç.

Ama bu kızla bir yere gitmesi ihtimali düşük o nedenle 2-3 buluşmada da bir şey çıkmazsa, kızı hayatından çıkar.

 

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

112
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
38 Comment threads
74 Thread replies
6 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
46 Comment authors
nonameeFokbalıgıHindikErkan Abisadece nokta Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Coat Man
Guest
Coat Man

Bir kadınla olan sohbetimin çekiciliğini kaybettiğini ve friendzone’ye düştüğümü anladığım an konuşmamı kestim. Beni özlediğini, benle konuşmaya çok alıştığını, gitmemi asla istemediğini söyledi. Bu cümleleri kuran bir kadının duygusal olarak sevdiğini söylemek yanlış mı olur ? Konuşmayı keserek doğru mu yaptım ?

Metin
Guest
Metin

Mahmut abi ben genç bir kardeşinim. Siteyi uzun süredir takip ediyorum. Benim tanıştığım bir kız oldu ve flört döneminde güzel zamanlar geçirdik(4 hafta) Duygusal ve cinsel çekim fazlaydı aramızda. Bu süreçte ilişkide çok atılgan davranmadığım için onun tarafından friendzoneye atıldım. Atıldığımı anladıktan sonra kızın peşinden koşmuyorum artık, ilişkiyi kestim.

Ara sıra onla geçirdiğim güzel zamanlar aklıma gelip gülümsüyorum kendi kendime. Onun aklına ise bu anıların geldiğini hiç sanmıyorum muhtemelen yeni tabaklar çeviriyordur. Kadınlar neden bizim kadar duygusal değil ? Yaşanan onca güzel anıyı neden bizim kadar umursamıyorlar ? Kadınlar gerçekten bu kadar vefasız mı ?

Sabriabiniz
Guest
Sabriabiniz

Vay be aynı muhabbet bana oldu 2 gün önce akşam saat 11.30 sıraları K 50 liralık psikolog bey eve geçince haber ver bişi sorcam E 10 lirası gitti şimdi ona göre ayarla sorunu;) K bakarız E Bakmaya devam et hahahaha E eve geçtim K kötü değilsin iyisin K ama kötü olduğunu bildiğim halde iyisin K xnwodneodnanla K pakalın paradoks E Bakalım yazmayı öğren sen sonra E benim iyiliğimi konuş 😀 K yazamıyorum lan nldu K evet due E Aşıksın ondandır K ne alaka K aşık değilim ben E Jelibonların etkisi bi saat sonra gelir :D(jelibon aldım buna kulüp toplantısında Bu… Read more »

sadece nokta
Guest
sadece nokta

Bu niyeyse tuhaf geliyor, erkeklerin ayrılmalarda daha fazla etkilenmesi. Daha ‘duygusuz’ cinsiyet olarak görülmelerine rağmen ironik bir şekilde bu durumlarda daha kırılganlar. Bunu araştırdığımda erkeklerin ilişkilere daha fazla duygusal yatırım yaptıklarını söyleniyor(ki mantıklıda geliyor sanırım bu sitedede buna benzer bişey söylemiştiniz). Sizce bunun başka sebebleri var mı varsa eğer bunlar nelerdir sizce ?

Erkan Abi
Guest
Erkan Abi

O kız ile arkadaşımın vesilesiyle buluşuyorduk, şeytanın ayırmadığı o 3’lü “arkadaş grubu” olmaya yakındık. tabii ben kıza ona karşı olan ilgimi açıkça hareketlerimle veya sosyal medyada olan konuşmalarımızda belli ediyordum. bunlar yaklaşık 20-30 dk. süre zarfında gerçekleşiyordu. kızı sıkmıyordum. yaklaşık 2 hafta önce buluştuk o ve ben. sebepsiz eski sevgilisini anlatmaya başladı, hemen araya girip bu konuyu merak etmediğimi seni merak ettiğimi söyleyip konuyu değiştirdim. kendi iç dünyamda kızı cepte görüyordum. biraz vakit geçtikten sonra kıza içimdeki duygularımı açıkladım ve ne düşündüğünü sordum. aslında çok da şaşırtmamakla beraber arkadaş olarak görüyorum dedi. 3 gün önce de eski sevgilisiyle konuşmuş, engellemiş.… Read more »

Hindik
Guest
Hindik

Mahmut abi merhaba. Bir süre arkadaşlıktan sonra kızla aramızı bozdum. Sonrasında ben senin kankan değilim filan dedim kıza. Kız sürekli pas atıyordu bana ama. Aradan 3-4 ay geçti. Yine pas atmaya başladı. Ben de biraz sıcak konuştum. Şimdi buluşacağız yeniden. Ben yine kıza senin kankan değilim dedim. Kanka olarak bulusmayiz dedim, tamam dedi. Buluşunca eski imaji silmek ve olayı manitaliga çevirmek için ne yapmam gerekiyor spesifik olarak?

Fokbalıgı
Guest
Fokbalıgı

Abi bu yazıda kız 3. Buluşmaya başta gelmiyor sende o sana mesaj atana kadar atma diyorsun , ama biz nexi 2. kere reddedilince uygulamamız gerekmiyor muydu

nonamee
Guest
nonamee

Merhaba, abi ben anlamıyorum. Kızla 1.5 haftadır görüşüyoruz. 3 kere buluştuk. Bu hafta yoğunluk sebebiyle buluşmayı kabul etmedi. O arada bir kaç kez mesajlaştık ( bende başlattım ). Bir buluşma daha ayarlayayım diye yazdım. Çok az mesaj atıyorsun ( kendisi de mesaj atan biri değil. ) biz arkadaş olarak kalsak daha sağlıklı olur yazdı. Bende bunun için erken tepki verdiğini ve arkadaşlıktan fazlasını düşünüyorum, fikrin değişirse yazabilirsin dedim. Bu kız mı karın ağrısı, ben mi gerçekten az yazdım bilmiyorum. Bu arada bi süre aynı ortamda olacağız nasıl davranmalıyım ?