Vaka Çalışması – Eski sevgiliyi unutamayan kadın, sabırla bekleyen iyi çocuk

Ağustos sonunda bir kızla tanıştım. Eski erkek arkadaşından yeni ayrılmıştı. Görüşmeye başladığımızda bana eski erkek arkadaşından yeni ayrıldığını ama arkadaş olarak görüşmeye devam ettiklerini söyledi.

Eski erkek arkadaşı ile “arkadaş” olarak görüşen kız, ilişki için tehlikelidir. Özellikle de yeni ayrılmışsa. Bu eski erkek arkadaş yedekte tutulur ve seninle bir sorun çıkarsa ona koşma ihtimali vardır.

Başlangıçta iyi vakit geçirmek için buluşuyorduk ama buluşmalarda birbirimizden hoşlandık. Birkaç buluşma sonra bana benden çok hoşlandığını söyledi. Bu, ayrılıktan bir ay sonra oldu ve beni şaşırttı. Zira ayrıldığı adamla 4 senelik bir ilişkileri vardı.

Rebound sınırındasın. 4 yıl çok uzun bir süre ve büyük bir duygusal bağ veya onun kalıntısı demek. Seninle bir şeyler kötüye gittiğinde, ona dönme ihtimali çok yüksek. 4 yıllık bir ilişkinin kalıntılarından kurtulmak 6 ay – 12 ay sürer. Yani eğer oyunun sağlam ve sen de hemen kapılmayan bir erkek isen rebound tehlikesine rağmen eğlencene bakabilirsin ama yüzüne gülene aşık olan bir AFC isen ya da yeni yeni erkek adam oluyorsan ateşle oynuyorsun. Yazmamışsın ama 1 ay sonra da o adamla arkadaş olarak görüşüyorsa, bu kızla casual hariç bir şey düşünmemelisin. Eğer eleman hayatından çıkarsa ve aranızda 6 ayı aşan bir beraberlik varsa o zaman düşünebilirsin.

2 ay kadar sonra zaten, eski erkek arkadaşını unutamadığını anladı.

Şaşırdık mı?

Eski erkek arkadaşına dönmedi ama bana aramızdaki şeyin çok hızlı geliştiğini ve daha yavaş olmak istediğini söyledi. Bu 3 ayın ilk ayında öpüşüyorduk ama seks yapmadık.

Sebep? Dur tahmin edeyim: tipik iyi çocuksun.

Onun emin olmadan seks yapmayacak bir kız olduğunu düşünüyorum.

Sana kötü haberlerim var ama neyse 🙂 Mr. İyi Çocuk. Kadına saygı şerefimizdir tipi. Belki ama belki diyorum, birlikte olsanız senin için daha iyi olurdu.

Aramızda sexting oldu, onun vücuduna sıklıkla dokunuyordum ama seks yapmadım. Çünkü ona saygı duyuyorum ve seks yapmadan önce bana aşık olmasını istiyorum. Bana olduğum gibi aşık olmasını istiyorum.

Başkası olma kendin ol, böyle çok daha güzelsin. Bu yaptığın, sandığının aksine çok yanlış. Tek başaracağın, kendine güveni olmayan pipisiz bir tavşan olduğunu kıza gösterip durmak. Sana bir haberim var: Kadınlar seks yapmayı isterler ve seks yaparlar. Sen yapmasan, ben yapmasam, köşedeki iyi çocuk yapmasa, yapacak birini bulurlar.

Dur bakalım doğru anlamış mıyım? Kız seninle 1 ay geçirdikten sonra sana “ben eski erkek arkadaşımı unutamadım” demiş. Seks yok. Arada öpüşüp koklaşıyordunuz ama aranızda ilişkiye benzer bir şey de yok. Şimdi o bile yok. Yani sen tabak gibi, uydu gibi bir şey oluyorsun.

En son olarak bana ilişkiye hazır olmadığını söyledi. Bunu anlayışla karşıladım.

Tabii ki. İyi çocuk her zaman anlar. Her zaman saygılıdır. Her zaman efendidir. Kendi isteklerini ve ihtiyaçlarını düşünüp karşılamak gibi kaka şeyleri asla düşünmez. Gel derler gelir, git derler gidemez 🙂

Eski ilişkisini atlatmakta zorlanıyor.

Atlatmasına yardım edecek biri de çıkmamış ki karşısına.

Onu anladığımı ona söyledim. Bence benimle henüz ilişkiye hazır olmamasının sebebi bu. Sebebini bilmese de, bana olan duygularını dışarı vuramıyor. Ama benden gerçekten hoşlandığını biliyorum zira benimle telefonla konuşmadan birgün bile duramıyor.

Allah’ım sana geliyorum 🙁 Dertlerini de anlatıyor mu bari?

Belki de onun peşinde çok koşuyorum zira başında gerçekten çok hoşlanıyordu.

Muhtemelen. Ama daha da kötüsü, sen böyle eski sevgilimi umutamadım diyen, seni yeterince sevmediği belli olan kızın yörüngesinde anlayışla, saygıyla, özveri ile dönüp duran pipisiz tavşan modunda kalarak, kızın saygısını – artık ne kadar kaldıysa – yitiriyorsun. Gerçekten erkek olan bir erkek, böyle ilgisi yetersiz kızların yörüngesinde durmaz.

Sanırım sizin deyişinizle çok iyi çocuk oldum. Anladığım kadarıyla bu itici bir şey.

Hem de nasıl.

Ama sorun şu ki ben bu kızı çok seviyorum. O benim tam aradığım kız.

ONEITIS!

Saçmalama yahu. Kız seni uydu yapmış, önden iki mucuk mucuk çevresinde yedek lastik olarak tutuyor, senin moda bak: Onu görünce anam dimişim, sanki ekşi börek, çemen yimişim, tam aradığım avrat dimişim!

Seni yeterince sevmeyen, seni herhangi bir şekilde sevdiği bile şüpheli olan avrat, aradığın avrat olamaz! Kendini ödül olarak görmeyen, değersiz gören insanlar, kendilerine ödül gibi davranmayan ve değersiz gören insanlara yapışmaya meyillidirler. Yapıştıkları bu insanlar kendileri ile ilgili öz değersizlik hissini doğrularlar. Ayrıca kendilerini değerli hissetmek için yapmaları gereken zorlu davranışsal ve içsel değişimi, o insanları elde ederek değerli hissetmeye çalışmak gibi hayali bir sürece havale ederler.

Kendilerini ödül olarak gören, özdeğere sahip insanlar, kendilerine değer vermeyen insanlardan uzaklaşmaya meyillidirler.

Bu kız senin tam istediğin kız değil. Senin kendine değer vermeye başlamak için girişmen gereken zorlu yola girmek yerine, onayını kazanarak kestirmeden değerli olacağını sanmana neden olan bir hayalin öznesi sadece.

Onu 3 aydan uzun süredir tanıyorum ve hemen hemen hergün mesajlaşıyoruz.

Ama eski erkek arkadaşını unutamamış, aranızda cinsele benzer hiçbir şey yok, ilişki istemiyorum diyor, vs. Kızın kız kankası olsan da seni hergün arar. Kızın mektup arkadaşı, terapisti, uydusu olmuşsun.

Benim acı çektiğimi gördüğü için görüşmemeyi teklif etti.

Acı çeken uydu erkek (temsili)

Ne kadar tatlı.

Bunu iki kere denedik ama birbirimizden 3 gün ayrı kalamadık.

Türkçesi: Ondan 3 gün ayrı kalamadım (ya da  yedek olmadan 3 gün güvende hissedemedi). Acaba hangisi? Belki de ikisi birden. Ben paramı birincisine koyarım.

Ondan vazgeçemiyorum. Vazgeçmek istemiyorum.

Kendini bir fantezi dünyasına hapsetmişsin ki, dışarıda kendine uygun, ilgisi yeterli bir kızla eşleşmek için gerekli reddedilme duvarını aşmaktan korkan çoğu çocuk, kendisine azıcık da olsa gülen kıza sarılıp, kendisini bu fantezi ile çerçeveler.

O benim sadece aşık olduğum kadın değil, en yakın arkadaşım, sırdaşım oldu artık!

Sırlarını da mı paylaştın? Mükemmel! Mükemmel 🙁

Ne yapmalıyım?

Şu an bir avuç oyun hamurundan müteşekkil t***klarını azıcık beton yapman ve kendi ihtiyaçların, isteklerin ve arzuların için sınırlarını çizmen lazım. Günde 2 saat erkekadam.org ve artık iyi çocuk olmak yok yazılarını okumanı, yatmadan hergün 30 dakika podcastlerimizi dinlemeni ve tahtaya 1000 kere “Ben çok efendi bir erkeğim” diye yazmanı, hergün sabah yüzüne bir su çarptıktan sonra sağlı sollu iki tokat atmanı tavsiye ediyorum.

Benim suçum olmasa da benimle ilgili duygularından emin değil.

Bu tamamen senin suçun. Son iki aydır tamamen arkadaş modunda yörüngesinde dönüyorsun.

Şimdi sana tavsiyem, bu kızı hayatından çıkar. Bu kızın hayatında olması senin için büyük bir fırsat maliyeti. Birçok erkek senin gibi yalnız olduklarını kabul edip, acılı ve reddedilme dolu piyasaya çıkmaktan ödleri koptuklarından, azıcık ilgi kırıntısı ile yetinip hayali umut limanlarında bekleşiyorlar. Ama bunun bir bedeli var. Kırıntı değil de gerçekten bir doyum alabilecekleri ilişkilerden mahrum kalıyorlar.

Bu kızla geçirdiğin her gün, sonradan hayatına girecek ve seni gerçekten isteyecek kızlarla geçirdiğin birkaç günden çalıyor.

Bir kadını oneitis yaptığınızda yapabileceğiniz en iyi şey, o kadını geride bırakıp gitmektir. Başta acı çekeceksin ama sonra kendine saygını kazanacaksın.

Sen bu kadına muhtaç olmuşsun. Bir kadına muhtaç olursan, ne o kadına çekici gelirsin, ne de başka kadınlara. Onun yörüngesinde beklemek, seni onun için de itici yapar, diğer kadınlar için de. Yani aslında bırakıp giderek aylar sonra da olsa bu kızla da bir şeyler yaşama ihtimaline sahipsin. Böyle yörüngesinde kalarak bu ihtimali sıfırda tutuyorsun.

NOT: Bundan daha kötü ama benzer bir vaka çalışması için bkz: Seni terk edenin peşinde koşma

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

63
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
22 Comment threads
41 Thread replies
5 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
30 Comment authors
ContNiyazisalsaStanfordNamesiz Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Nike
Guest
Nike

3 aylık tanıdığım sevgili olma yolunda ilerlediğim kız instasından eski sevgilisini takipten çıkmadığını öğrendim,daha sonra sebebini sorduğumda farkında bile olmadığını artık onu umursamadığını ve istersem takipten cıkıcağını söyledi,hoş bir davranış olmadığını söyleyip takipten çıkmasını söyledim oda brni haklı bulup takipten çıktı fakat kafamda hala şüpheler var bu durumda bunu bi alarm sayıp bundan sonra gözlemlemeli miyim yoksa ilişkimizi bitirmeki miyim bilmiyorum yardımcı olursan sevinirim mahmut abi.

berkcan
Guest
berkcan

benim yakın arkadaşım ve yeni sevgilisi ile tanışmak için toplandık. Yakın arkadaşım olan kız 33 yaşında çok iyi bir üni de psikoloji bitirip londrada yüksek lisans yapmış sonra da paraya ihtiyacı olmadığından gönüllü çalışan, feminist,lgbt savunucusu bir arkadaş. sevgilisi olan çocuk da yılın uzun bir dönemi Londra’da yaşayan yazılımcı sessiz sakin efendi bir çocuk. Kız içkinin verdiği yetkiye dayanarak yeni erkek arkadaşına dedi ki ilerleyen saatlerde ” senden ayrılıyorum ya sen beni hiç heyecanlandırmıyorsun ben bu hayatta bir tek Tolga yi sevdim o da benim telefonlarıma bile çıkmıyor” (Tolga dediğimiz kisi de bunu döven pisliğin teki. hatta en son bunu… Read more »

Grime
Guest
Grime

Kız arkadaşımla son buluşmadan sonra (1hafta önce)bana değer vermediğini hissettim dedi,yazmamaya başladı
Mesajlarıma kısa cevaplar verdi, yüzyüze görüşünce gözleri doldu, sizdeyken yanyanayken oyle hissettim sen düşün dedi,neden böyle hissetti anlamadım bugün bana eski sevgilisini yeniden hatırlamaya başladığını söyledi. Noldu neden dedim 1 haftadır gece kafamı yastığa koyunca aklıma geliyor dedi ne yapayım bilmiyorum. Benim onu sevmedigimi düşündügü için mi böyle oldu o beni seviyordu bu beni kullanıyor diye düşünmüş olabilir mi nasıl davranmalıyım teşekkürler.

Stanford
Guest
Stanford

Şuan sevgilim olan kızın eski sevgilisiyle karşılaşınca fotoğrafını görünce 5-10 dakika durup düşünüyorum. Çenesi iyiymiş, burun güzel, benimki mi daha iyi onunki mi acaba diye. Bundan kurtulabilir miyim, her gördüğümde otomatikman kiyasliyorum sıkıntıya sokuyor beni durduk yere.

salsa
Guest
salsa

Bana ilgisi yüksek görünen, çerçevemde olan ancak ağır borderline özelliklere sahip bir kız arkadaşım vardı. Bu kız görünürde bana karşı sadık ve borderline dememden de anlayabileceğiniz üzere seks konusunda beni memnun eden biri. Bu kızın kusuru ve sanırım en baştan kırmızı bayrak olarak görmem gereken özelliği eski sevgilisiyle hala arkadaş olması ve başka bir eski sevgilisinden de çok bahsetmesi. Başta arkadaş olma durumunu çok ciddiye almadım ve merhabalaşmak boyutunda kaldığı sürece umursamamaya karar verdim. Ancak arkadaş grubuyla vakit geçirirken dolayısıyla bu çocukla da geçiriyor. Bu durum ve diğer exinden de bahsetmelerini saygısızlık olarak gördüm ve yapmaması için uyardım, dikkate almayınca… Read more »

Niyazi
Guest
Niyazi

Mahmut abi bundan 3 hafta önce oyunun kurallarına inanılmaz sadık kalarak instadan bir kıza yazdım. Kız ilk başta ilgisiz gibi davrandı ilk buluşma teklifimi reddetti. Ben de iki gün yazmadım sonra kız kendisi yazdı. Biraz konuştuktan sonra ikinci buluşma teklifini yaptım ve kabul etti. İlk buluşma gayet keyifli geçti çerçeveyi iyi korudum kız da benden etkilendi. Sonraki günler kızın ilgi düzeyi çok üst seviyedeydi. Her gün mesajlar geceleri aramalar ses atmalar havada uçuşuyor ben de dozunda karşılık veriyorum ve gayet sağlıklı ilerliyordu. Sonra mesai çıkışında aradım konum at yanına geleyim dedim. Kız da evinin yakınında bi cafenin konumunu attı ve… Read more »

Cont
Guest
Cont

Usta arkadaşın yazdığının aynısı oldu.Benimki biraz takıntılı başından savmak için kız barışMIŞ gibi yapacakmış.Çok sinirlendim sövdüm hayır demedim.Kısa tut dedim.2-3 hafta dogal süreç gibi işlemeli fasılları sıktı bana. Bugün 1 hafta oldu fakat benim ayarlar bozuldu.Yarın alıcam kızı konusucam böyle böyle git bitir mevzularını öyle gel diye.Mantıklı mı dersin?