İletişimi kes sürecinde ayrılık acısını hafifletmek ve olasılıkları arttırmak için bir teknik

Terk edilmenin acısı şu an dayanılmaz olsa bile bu acı zamanla geçiyor. No contact ile daha hızlı geçiyor. Ama eğer eski sevgilinizi sürekli olarak düşünmekten, idealize etmekten kendinizi alamıyorsanız acınız dayanılmazlaşırken, bu süre uzayabiliyor. Bu bölümde size, bu saplantılı idealizasyonu, sürekli onu düşünmeyi yavaşlatıp durdurmanızı sağlayacak bir teknik öğreteceğim. Bu teknik hem sizin acınızı hafifletmenizi hem de aslında eski sevgiliniz ya da yeni biri ile yeni ilişki ihtimalinizi arttıracak bir teknik.

Eski sevgili konusunda “nasıl geri döner” sorunu bir kenara bırakırsak en çok duyduğum soru, “bu ezici acıdan nasıl kurtulurum” sorusu.

Saplantılı aşk (limerence) kavramından daha önce bahsetmiştim.  1970’lerde Amerikalı psikolog Dorothy Tennov tarafından ortaya atılan bu kavram, dopamin hormonu etkisiyle harekete geçen bir eğilimi yansıtıyor. Bu eğilim, kişinin romantik bir ilişki yaşadığı ya da yaşamak istediği bir kişiye karşı saplantılı bir sevgi duyması anlamına geliyor. Bu neredeyse bağımlılık gibi bir şey ama burada bağımlılık yapan şey, romantik ilgi duyulan kişi.

Saplantılı aşk durumu yaşayan kişi, saplantılı aşk duyduğu kişiyi idealize ediyor. Onu görmeden duramıyor, onu hayal edip duruyor ve sürekli onunla olmak, ona bakmak istiyor. Onu idealize ediyor, zihninde ya da bilinçaltında, neredeyse insanüstü bir meleğe çeviriyor. Burada saplantı nesnesi olan kişi gerçekten güzel, yakışıklı, karizmatik, güzel huylu, vs. olmak zorunda da değil. Örneğin saplantılı aşk yaşayan erkek, kadın 150 kilo, sarkmış ve ağzı kokan biri olsa bile baktı mı bir melek görüyor.

Şimdi aslında bu tür bir saplantılı aşk, ilişkilerin başında da olabiliyor ve ömrü 2 ay ya da aşırı durumlarda 18 ay kadar olabiliyor. Bunun makul şiddette ve sürede olanına balayı dönemi deniyor ve bu dönem bittikten sonra, yani ilişkinin ilk 2-5 ayından sonra, gerçek bağı devam ettiren gerçek ilişki başlıyor. Bu şekilde balayı dönemi gibi olan limerence aslında insanın zevk aldığı ve pek de zararı olmayan bir hal ve çoğu insan da bunu yaşayıp geride bırakıyor.

Fakat bir de insanı dibe çeken saplantılı aşk var. Bunlardan birisi, hiç beraber olamadığı birine yıllarca saplantılı bir aşk besleme şeklinde olanı. Diğeri de terk edildikten sonra terk edilen birçok insanın içine düştüğü. Bu bölümün konusu bu ikincisi.

Terk edilmek, reddedilmek takıntı yaratabildiği için, terk edildikten sonra terk edilen kişi, kendisine terk eden kişiyi abartı, olmadığı kadar harika bir insan olarak gördüğü bir zihin yapısına girebiliyor. Daha ayrılıktan birkaç gün önce, “pek de sevmiyorum aslında, ayrılsam mı?” dediği insan için, “o benim ruh ikizimmiş, onsuz yapamıyorum” diye ağlayabiliyor.

Yani ayrılıktan sonra tek edilen, terk edeni idealize etmeye, yeniden idealize etmeye başlıyor. Ama bu idealizasyon ilişkinin başındaki gibi insanın ayaklarını yerden kesen, sihirli bir masal yaşıyormuş gibi hissettiren, yüksek dopamin yüklü bir durum değil. Tam tersi! İnsanı dibe çeken, depresyona sokan, perişan eden, acı veren bir durum. Çoğu terk edilen bu durum içindeyken, zihni tarafından işkenceye uğruyor gibi hissediyor. Bu şekilde karanlık bir saplantılı aşk durumu, normalde oldukça sağlıklı olan birçok insanı bile gücün karanlık tarafındaki sınırlarını zorlamaya itiyor. Bir de zaten kaygılı bağlanan ya da duygu durumu bozukluğu olan biriyseniz, daha da işkence edici oluyor.

Kişi bu durumdayken karşısındakini idealize ediyor ve kendisini de yerin dibine sokabiliyor. Karşı tarafın yaptığı her hataya bir bahane bulurken, kendi hatalarını 10 kat abartıyor. Durum tam tersi olsa bile, kendisini resmen masalsı aşk hikayesini mahveden kötü karakter olarak kurguluyor. Ekstrem durumlarda terk edenin aldatarak terk etmesini bile kendi kötülüğü olarak görüyor! “Ona yeterince ilgi göstermedim abi, o da zavallım muslukçuda ilgi ararken adamın ayağı kaymış demek ki onun içine düşmüş. Hepsi benim suçum!” Zihni bu durumda olan bir insanın, kendisini nasıl fantastik şekillerde suçlu bulacağını, kendisini suçlu bulmak için gerçeklikten nasıl kopabileceğini görmek, böyle şeyleri sıklıkla gören birini bile şaşkınlığa boğabiliyor. “Ben suçluyum, o ideal! Bunu düzeltmem lazım, benim düzeltmem lazım!”

Şimdi bu durumun birinci ilacı tabii ki iletişimi kes kuralı. Ayrılık sonrası terk edene sürekli ulaşarak, terk edeni sürekli online takip ederek, ikna etmeye çalışarak, hayatı durdurup sadece onu düşünerek, bu tür bir idealizasyonu körüklemeyi bırakıyorsunuz. Terk edeni siz de terk ediyorsunuz ki “ideal” olanı, “onsuz yaşayacağı insanı” kimse terk etmeyeceği için, iletişimi kes kuralı ile zihninize, ne hissederse hissetsin, terk edenin ideal olmadığını, onsuz yaşayabileceğinizi sinyalliyorsunuz.

Ama tabii ki no contact ile saplantı bir anda sönüp gitmiyor. Beynin düşündüğü konuyu düzenleyen anterior cingulate gyrus adlı beyin bölgesi üzerine araştırmalar, bu zihin durumunda olan kişilerin düşünce konusunu değiştiremediklerini gösteriyor. Sanki zihniniz bir televizyon seti ama kanalı değiştiremiyorsunuz ve televizyonu kapayamıyorsunuz. Sürekli olarak terk edeni düşünüyorsunuz, özellikle geceleri ve sabahları onu düşünüyorsunuz. Uzun yolculuklar gibi düşünmek için boş vaktinizin olduğu zamanlarda onu düşünüyorsunuz. Bunlar takıntılı, zihninizi işgal eden ve durdurması neredeyse imkansız görünen düşünceler.

Şimdi bu karanlık dönemde, sonrasında sizi daha da acı içinde bırakma ihtimali çok yüksek olsa da, geçici de olsa rahatlama sağlamanın bir yolu var. Bu yol da maalesef no contact kuralını bazen dayanılmaz yapabiliyor.

Evet, o yol, terk edene ulaşmak. Terk edene ulaşmamak çok zor zira bu, geçici duygusal rahatlama yaratıyor. Kısa süre içerisinde sizi daha da dibe çekme ihtimali yüksek bir rahatlama. Hani alkoliğin sonunda bir şişe içip rahatlaması gibi. Rahatlıyor ama alkol durumu daha da kötüye gidiyor gibi. İletişimi kes kuralını zor yapan şey, bu rahatlamadan mahrum kalmanız ve kısa vadede, normalde olacağınızdan da kötü hissetmeniz.

Bu durumda da tabii ki zihniniz karşınızdakine ulaşmak için türlü türlü bahane uyduruyor. Bunlar ulaştıktan sonra %90 oranında ne kadar da saçma olduğunu anladığınız ama ondan önce gerçekten çok “mantıklı” görünen bahaneler.

Bu dayanılmaz acı zamanla geçiyor. No contact ile daha kaygılı olduğunuz bir zirveye çıkıyor ama daha hızlı geçiyor. Ama eğer bu tür bir saplantılı aşk düşünce döngüsüne takıldıysanız, karşınızdakini bilinçli ya da bilinçsiz şekilde idealize ediyorsanız, gerçekte olan kişi ile alakası olmayan bir yüksek avatar görüyorsanız, bu süre uzayabiliyor. Bu nedenle de size, bu saplantılı idealizasyon konusunda yapabileceğiniz bir teknik öğreteceğim. Bu teknik hem sizin acınızı hafifletmenizi hem de aslında eski sevgiliniz ya da yeni biri ile yeni ilişki ihtimalinizi arttıracak bir teknik.

Şimdi önce bir kağıt kalem alın. Derin bir nefes alın ve sonra da eski sevgilinizle ilgili tüm kötü şeyleri, tüm eksiklikleri yazmaya başlayın.

Şu an muhtemelen terk edeni idealize ediyorsunuz. Sorun şu ki, terk edeni idealize etmeniz, onunla yeniden birlikte olma ihtimalinizi ciddi ölçüde azalttığı gibi, sizin daha fazla acı çekmenize neden oluyor ve bu nedenle iletişimi kes kuralını bozma ihtimaliniz artıyor.

Evet biliyorum, Disney filmlerinde, izlediğiniz “büyük” “aşk” filmlerinde, karşı taraf onu nasıl da herkesten daha çok sevdiğinizi duymak istiyor. Ne olursa olsun onu bekleyeceğinizi, onu kazanmak için ne gerekiyorsa yapacağınızı duymak istiyor. Ama neyse ki (maalesef değil neyse ki) Disney filmlerinde yaşamıyoruz. Gerçek dünyada yaşıyoruz.

Gerçek dünyada Disney masalları zihin yapısı ile yaşadığınızda, “eski sevgiliyi geri döndürmenin en etkili yolu, anahtarı, ona olan bağlılığınız” diye düşünüyorsunuz. O bağlılığı ne pahasına olursa olsun korumanız gerektiğine kendinizi ikna ediyorsunuz. Bu bağı korumanın en önemli bileşeninin de, eski sevgilinin idealize edilmiş bir versiyonunu zihninizde tutmak olarak görüyorsunuz. Bu konuda görüştüğüm birçok insan, sanki eski sevgili ile aralarında mistik, masalsı bir bağ var ve eski sevgili bıraktıktan sonra kendileri de bırakırlarsa, aralarındaki bu mistik, doğaüstü bağ sönecekmiş gibi davranıyorlar.

Eski sevgilinizle aranızda böyle bir bağ yok. Gerçek dünyada bir insanı sizden yukarıda bir kaideye koyar idealize ederseniz, bu insana ne kadar çok taparsanız, o kadar çok iticileşirsiniz. Bu da çok mantıklı zira bir kere koşulsuz kabul aşk değil tapınmadır. Siz istediğiniz kadar abartma ya bu aşk deyin, koşulsuz, karşınızdakinin kötü yönlerini göremeden kabul tapınmadır. Tapan ölümlü (siz), tapınılan tanrı ya da tanrıçaya göre aşağıda ve itici olursunuz.

İnsanlar tapınılmak için yaratılmadılar ve bu nedenle de tapındığınız kişi sizi hor görür. Haklı olarak sizi kendisine layık görmez. Siz sürekli kendinizi suçlayıp, terk edeni kafanızda idealize ettikçe, onun idealize versiyonunu kafanızda çevirdikçe, ona tapınıyorsunuz ve ona tapındıkça, aşkı, sevgiyi ve bağlılığı korumak yerine, karşı tarafa sürekli olarak “biz seninle denk değiliz, ben sana layık bir partner değilim, sen çok yukarıdasın, ben çok aşağıdayım” diyerek aşkı, sevgiyi ve bağlılığı öldürüyorsunuz.

Bu nedenle nasıl hissederseniz hissedin, zihniniz size ne derse desin, oturun ve karşınızdaki insanın kötü yanlarını, hatalarını, ezikliklerini, hasta özelliklerini, vs. yazın. Bu insan kötü biri olmayabilir ama sizin kafanızda sürekli çevirdiğiniz idealizasyon kadar iyi biri de değil. Alakası yok.

Eğer şu an terk edeni düşünüp duruyorsanız, terk edilmenin acısı dayanılmazsa, emin olun ki onun şu an kafanızda yaşayan versiyonunun, gerçek versiyonu ile hiçbir alakası yok. Gerçeklik algınız darmadağın ve bunu yeniden düzeltmek için karşınızdaki kişiyi istememenizi sağlayacak, gözünüzden düşürecek her şeyi yazın. Benim gördüğüm, ortalama bir terk edilen, böyle bir sürü somut ve gerçek şey yazabiliyor.

Bu listeyi yazın, günde 4-5 kere okuyun ve yeni şeyler buluyorsanız onları da yazın. Bunu yaparak üzerinizde sanki büyü var gibi yaşamayı bırakıp, gerçek hayata gelmeye başlayabilirsiniz. His olarak hemen düzelmeseniz bile, bilişsel olarak eski sevgilinizin, kafanızdan atamadığınız düşüncelerdeki versiyonundan çok daha aşağıda olduğunu anlayın.

Size terk edenden nefret edin, öfke dolun ya da karanlık yerlere gidip saçmasapan şeyler yapın demiyorum. Bu süreçte iletişimi kes kuralına uyun ve terk edene asla ulaşmayın. Yapmanızı tavsiye ettiğim şey, terk edeni kafanızda, gerçekte olduğu kişiye indirgemek, o kişiyle ilgili sağlıklı, gerçekçi bir şekilde görmek.

Terk eden ile ilgili kötü özellikleri, onunla olmanızı kötü bir fikir yapan şeyleri, size partner olarak uyumlu olmadığı şeyleri, vs. ayrıntılı yazın.

Bunu yapmak size güç hissi vermekle kalmaz. Aynı zamanda bu güç hissinin karşıdaki tarafınca algılanmasını da sağlar. Terk edenle görüşmüyor olsanız bile, günümüz internet dünyasında terk eden sizi bir şekilde görüyor.

Siz terk edildikten sonra ne kadar çok güç yansıtır ve terk edeni unutmak için ne kadar istekli olursanız, karşı tarafa ve yeni partner adaylarına o kadar çok çekici görünürsünüz. Ama zayıf pozisyonda olduğunuz idealizasyon durumunda ne kadar çok kalırsanız, terk edeni ne kadar çok isterseniz, terk edene o kadar itici görünürsünüz. Böyle bir durumda, terk edenin endişelenmesi gereken bir durum yoktur zira siz zaten orada onu bekliyorsunuz. Aynı zamanda terk edenin sizi özlemesi de zor zira insan kaybetmediği şeyi özlemez.

Karşınızdakini idealize etmeyi bırakmak için onun kötü özelliklerini yazmak, size partner olarak uyumsuz olmasına neden olan özelliklerini ve hatta size yaptıkları nahoş şeyleri listelemek, sizin özdeğer kazanmanızı da sağlar. Bu bir gecede olmaz ama karşınızdakini tepeye çıkarmadığınız için zaman içinde, kendinizi değersiz ya da aşağıda hissetmeyi bırakmaya başlarsınız.

Yapabileceğiniz bir başka şey de, eğer yeni insanlarla buluşuyorsanız, onların eski partnerinizden daha iyi olan özelliklerini, eski partnerinizin onlardan daha kötü olan özelliklerini de yazmak. Bunu özellikle yeni buluştuğu insanları “aynı değil, onun ayarında değil” diye hemen bırakanlara tavsiye ediyorum. Bu tavsiyeme çoğu terk edilen “ama bu kendini kandırmak” diye itiraz etmeye çalışıyor.  Ama aslında şu an yeni buluştukları insanı idealize edilmiş eski sevgili ile karşılaştırırken kendilerini kandırıyorlar ve gerçeklikten büyük oranda kopuklar. Bu insanlarla 8-10 ay sonra tekrar görüşmem mümkün olursa, “ya ben amma abartmışım” diyorlar zaten. Ama işin taze olduğu dönemlerde, tüm bilişsel güçlerini, eski sevgililerinin nasıl daha iyi olduğu konusunda kendilerini kandırmak için kullanıyorlar.

Bana sorularınızı uygun yazı altında sorabilirsiniz, benimle görüşme ayarlayabilirsiniz ya da ilişkiler setimize bakabilirsiniz. Patreon yayınlarımıza da göz atmayı unutmayın.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

71
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz. Not: Burada soru sırası çok yüksek, Patreon destekçilerini, Patreon'da cevaplamaya öncelik veriyorum.

avatar
20 Comment threads
51 Thread replies
4 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
30 Comment authors
kralexNo contactKskdEnigmaticKskd Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
ÖdeyemeyenAdam
Guest
ÖdeyemeyenAdam

Harika bir yazı. Aslında burada önerilen, duyguları işlemek kavramının biraz daha yönlendirilmiş versiyonu. Dr. K kitaplarını okuduktan sonra her gün günlük tutmasam da özellikle dipte olduğum zamanlarda düşüncelerimi yazıya geçiriyorum ve çok faydasını gördüm. Teşekkürler Mahmut Abi!

Yasin
Guest
Yasin

Mahmut abi sevgilimden ben kendi isteğimle ayrıldım. (Bu ayrılık süreci kolay olmadı ayrılmak istiyordum fakat ayrılık sonrası adeta kızı çok mağdur ettiğimi düşünüp ona acımaya başlayıp hatamı düzeltmek istedim) Daha sonra bende yaklaşık 2 ay sonra kendisine ulaşıp tekrar birlikte olmak istediğimi söyleyince “AYRILDIKTAN 1 HAFTA SONRA YAZSAN KABUL EDERDİM, BU ÇOCUK OYUNCAĞI DEĞİL HER İSTEDİĞİNDE AYRILIP BARIŞAMAYIZ” gibi bir laf edip beni reddetti. Çok geçmeden 1 2 ay sonra durmadan tiktoktan profilimi görüntülemeye başladı, ben bakmazken 10 defa rahat girip baktı tabii ki bu durumda no contact kuralı bozulmuş oldu çünkü kızın ilgisi olduğunu sandım ve yazdım dedim “ÇOK… Read more »

Aliveli
Guest
Aliveli

Gecen sene gorustugum bir kadin vardi. 3 ay kadar gorustuk 11-12 kez bulusmusuzdur. Ilk baslarda cok iyiydi ailesiyle falan tanistirmisti ve bulusmalarda yanasiyordu falan. Sonra ben cok fena asik olunca sacmaladim sonra yavas yavas sogumaya basladi en son da basti gitti tabi. (Bu arada ne opusme ne seks var maks saciyla yuzuyle oynadim sevgili bile degildik) Dayanamadim 3 kez nc bozdum ilkinde sicakkanliydi ikincisinde eh iste ucuncusunde cok soguktu. Aslinda keske terk ettigi gece (gecen sene eylulde) direk heryerden takipten ciksam iyiydi cikmadim gecen ay gordum instagram storysinde nisanlanmis elemanin tekiyle orda aninda direk sildim heryerden tabi. Onu daha fazla… Read more »

Fevkalbeşer
Guest
Fevkalbeşer

Mahmut abi eski sevgilim beni sevdiğini ama ilişkiye devam etmek istemediğini söyledi ben biraz çabaladım ama bir işe yaramadı ve olması gerektiği gibi no contact durumuna geçtim son zamanlarda onun beni aramasıyla aramızda telefon konuşması geçiyor ve son iki konuşmamızda görüşmeyi ben sonlandırdım 1 saat konuşuyoruz telefonda sanki ilişkimiz devam ediyormuş gibi bu senaryoda nasıl davranmam lazım bir daha ararsa buluşmamı teklif edeyim? ama üstte belirttiğim çabalama kısmında bir iki kez buluşalım yüz yüze konuşalım dediğimde istememişti şimdi telefon görüşmesinde nasıl davranmalı? Teşekkürler.

1980
Guest
1980

Mahmut hocam idealize etme yerine anlam vermeme durumu yaşıyorum yani beynim sürekli anlamlandırma çalışması yapıyor bunu engellemekte zorlanıyorum nedense bu önerin bunu da çözer mi sence

Muharrem
Guest
Muharrem

Mahmut abi severek ayrıldık uzak mesafe ilişkisi ikimizde yorulmustuk dinlenmemiz lazım dedik 1 aydır no contact devam hiç bir bilgi akışı yok kendimi iyi hissediyorum hayatıma odaklandım kendimin en iyi versiyonu oluyorum mutluyum ama özlüyorum kızı değil özlemim anılar sanırım ne yapılması lazım no contact dışında biir çok yazını okudum podcastini dinledim videonu izledim teşekkürler cansın birçok kitabını aldım cansın abi.

Hasensio
Guest
Hasensio

Mahmut abi yukardaki tespitlerin özellikle de no contact sürecini bozarken saçma bir senaryoyu kafada kurup ona inanarak anlatma ahmaklığına ben de düştüm. Tabi öngörüleceği üzere üst perdeden kendini beğenmiş bir cevap aldım ve o süreçten sonra no contact kuralına kesintisiz devam ediyorum. Bir kere stalk yapmış bulundum geçen hafta ve pişmanlık duyup anında çıktım stalk işinden. 4 ay oldu ayrılalı, terk eden de bendim ama niyeyse sabahları uyandığımda, geceleri uyuyacakken onu düşünüyorum. Artık cismani olarak neye benzediğini sesini vs dahi unutmaya başladım ama bir varlık olarak kafamın içinden atamıyorum onu.

Muhittin
Guest
Muhittin

İlişki içinde bir şeyi “yapma” deme lüksümüz çok az gibi duruyor. Mesela şunu giyme dedik ve kız tamam dedi. Ama yine giydi. Ayrılmalı mıyız? Ne zamana kadar uyarıcaz? Evli insanlar bu yapma etmeyi nasıl sürdürüyor? Örneğin 5 yıllık bir ilişkide kadın yapmaması gereken bir şey yaptı tepkimiz ne olmalı?

eskilerdenbiri
Guest
eskilerdenbiri

10. paragraftaki
(Ayrılık sonrası terk edilene sürekli ulaşarak, terk edileni sürekli online takip ederek)
Terk edene olmalıydı sanırım.

Mls
Guest
Mls

Kız arkadaşım ile gayet güzel giden bir ilişkim vardı. Kendisi bana saygı duyuyor ve iyi ilerliyorduk. Kendisine ilişkinin başında club’a gitmesini istemediğimi bunun benim için bir kırmızı çizgi olduğunu isterse beraber gidebileceğini söylemiştim. Kendisi club kızı zaten değildi ama benim için önemli bir konu olduğundan başta söylemiştim. Fakat geçen gün kız arkadaşlarının ziyarete geldiğini ve çok gitmek istediklerini söyledi. Bende o zaten bunu ilişkinin başında istemediğimi söylediğimi meyhane vb gibi yerlere sorun yapmadığımı ama bunu asla istemediğimi söyledi. Kendisiyle tartışma yaşadık ve arkadaşlarıma karşı tek farklı fikirde olan benim karşı gelemiyorum diyip bu kırmızı çizgimi ihlal etti. Aynı zamanda burada… Read more »

Kaybedenler kulübü
Guest
Kaybedenler kulübü

Mahmut abi karşılıklı yorulduk diyerek ayrıldık uzak mesafe ilişkisiydi bir hafta öncesine kadar beraberdik seni çok seviyorum filan dedi ben hiç istemesemde eyvallah diyip çıktım 1 aydır no contact devam hiç bir bilgi akışı yok ama çok özlüyorum kendime odaklanıyorum ne yapmam lazım

Cemcem
Guest
Cemcem

Mahmut Abi, üniversiteden tanıştığım bir kızla okul bittikten sonra bir ilişkim oldu ancak uzak ilişkiydi, ben Antep o İstanbul’daydı 2 yıl devam etti ben 30-45 günde bir yanına gidiyordum veya o geliyordu ama çoğunlukla ben gidiyordum onun evi vardı ve evinde kalıp güzel vakitler geçiriyorduk diye ben gitmek istiyordum, 2 yılın sonunda benim ona ilgisiz davrandığımı kendini bir kadın gibi hissetmediğini söyledi ben de her zamanki ilgi isteğidir diye umursamadım böylece 1 hafta konuşmadık 1 hafta sonra o mesaj attı ”Mesaj atarsan şımarırım değil mi?” dedi. Benim de amacım oydu evet şımartmamak, ancak bu konuşmadığım 1 haftada bana olan sevgisinin… Read more »

Mehmet
Guest
Mehmet

Mahmut abi merhaba, az önce bir ayrılık konuşması ile karşı karşıya kaldım ve ayrıldık bitti. Bu saatten sonra no contact kuralını uygulayacağım. Bizim birbirimizde canlı konumumuz açıktı sence bunu hemen kapatayım mı? Ayrıca ne zaman sosyal medyadan çıkarılır? Teşekkür ederim.

Mehmet
Guest
Mehmet

Peki Mahmut abi ilerleyen zamanlarda kız, ona verdiğim şeyleri (eşya vs.) geri vermek ve bana verdiklerini geri almak için iletişime geçerse nasıl karşılık verilmelidir?

Mehmet
Guest
Mehmet

Mahmut abi eğer kız ona verdiğim eşyaları geri vermek için iletişime geçerse ne yapılmalı?

Rulex
Guest
Rulex

Abi daha yeni bir ilişkiden çıktım. Bu benim ilk ciddi ilişkimdi.(yaşım 20, kızın yaşı 23) İlk ciddi ilişkim olduğu için gereksiz duygusal yatırım yapıp gereksiz bağlandım. Kız ilk başta beni friendzone a attı. Bende no contact kuralını uyguladım. Ama halen deli gibi aşıktım ve seviyordum kızı. Kız 1.5 ay sonra döndü bana. Sana duygularım değişti diye. Rulex sana tam olarak aşığım diyemem ne hissettiğimi bende bilmiyorum ama seni aklımdan çıkaramadım. Normalde umrumda olmazdı ama sen bana beni sevdiğini söylediğinde aklıma kazındın dedi. Kızın ilk ilişkisi benim abi daha önce birileriyle karşılıklı hoşlantı yaşamış ama bu erkeklerin gidip aşkını sevgisini itiraf… Read more »

Albert
Guest
Albert

Peki abi terkeden bizsek ve karşı tarafa ulaşma isteği duyuyorsak ? 7 ay önce aldattığını öğrenince ghostladım ortadan yok oldum.