Ayrılmak istiyorsan söyle

“Eğer ayrılmak istiyorsan söyle” ya da “ayrılmak istiyorsan ayrılalım” gibi kelimeleri çok kolay kullanan insanlar var. Bu insanlar genellikle kendi terk edilme korkularını artık kontrol edemediklerinden, yatıştırmaları için partnerlerinin suratına fırlatıyorlar. “Ayrılmak istediğini düşünüyorum, belirsizliğe dayanamıyorum, lütfen bana ayrılmak istemediğini söyle, rahatlat beni” demeye çalışıyorlar. Bazen de üstü kapalı karşı tarafı tehdit ediyorlar, “böyle devam edersen ayrılacağız” demeye çalışıyorlar.

Ayrılmak istiyorsan söyle diyen sevgili sıklıkla istediği rahatlamayı alıyor. Ya da tehditi kısa ve orta vadede işe yarayabiliyor. Ama bu yaptığının bir bedeli var. Ayrılık kelimesini birkaç kere bu şekilde kullanmanız, karşı tarafta ayrılığa gidecek birkaç süreci başlatabiliyor.

Birinci süreç, karşı tarafın, ayrılmak istiyorsan söyle diyen sevgilinin ayrılma planları yaptığını düşünerek kendisini ayrılığa hazırlaması ve bu hazırlama sürecinde soğuyup kendisinin ayrılması. İkinci süreç ise, ayrılmak istiyorsan söyle diyen sevgilinin bunu terk edilme korkusundan, zayıflığından yaptığını anlamaya başlaması ve bu zayıflık nedeniyle partnerinden soğuması. Bir de tabii bir şeyi yeterince söyleyip karşı tarafı ikna etme durumu da var. Yani ayrılmak istiyorsan söyle diye tekrarlayınca partnerin “evet ya, galiba ayrılmak istiyorum” diye düşünmeye başlaması.

Uzun süreli ilişki içinde olanlara tavsiyem, gerçekten ayrılık kelimesini, gerçekten ayrılmak istediğinize az çok karar verdiğiniz bir süreçten geçmeden kullanmayın. Kesinlikle kullanmayın. Ayrılık kelimesini bir iki kere kullanmanız, ayrılık korkunuzun kendi kendini gerçekleştiren bir kehanete dönüşeceği süreci başlatmak için yeterli olabilir.

Peki bir şekilde o hatayı yaptınız ve “ayrılmak mı istiyorsun” diye sordunuz. Cevap olarak da “bilmiyorum” diye bir şey söyledi. Bu ne demek? Bu genellikle, senden ayrılmak istiyorum ama henüz ayrılığa hazır değilim biraz daha bekle ayrılacağım” demek. Zaten bu nedenle çoğu durumda, kişi bilmiyorum cevabını görmezden gelip devam ederse, karşı tarafın değişmediğini, daha doğrusu daha kötüye gittiğini ve hazır olunca ayrıldığını görüyor.

Ayrılmak mı istiyorsun sorusunu sormasanız daha iyi ama sordunuz ve bilmiyorum cevabı aldınız diyelim. Ne yapacaksınız? Siz ayrılacaksınız. Orada hemen ayrılmak zorunda değilsiniz, 2-3 hafta hazırlanarak, kendinizi çekerek bekleyip ayrılabilirsiniz ama sizin ayrılmanız daha iyi. Yoksa genellikle size bunları sorduran davranışları çekmeye devam edersiniz.

Blöf ayrılığı

Konumuzla az çok alakalı bir başka kavram da blöf ayrılığı. Bu tip bir ayrılıkta ayrılan partner aslında karşı tarafın kendisini çok da istemediğini, kısa süre içerisinde terk edeceğini anlamaya başlıyor. Kendisi ayrılmak istemiyor olsa bile ondan ayrılırsam benim peşimden koşar umuduyla ayrılıyor. Karşı taraf özellikle de henüz vicdanen buna hazır olmadığı için ayrılmıyorsa, birden önüne gümüş tepsi ile sunulan ve vicdan azabı çekmeden ayrılığı sağlayacak teklifi cebine koyup gidiyor. Belki giderken tiyatro niyetine bir iki damla gözyaşı da döküyor.

Bölf ayrılığını, genellikle terk eden tarafın karşısındaki insanın peşinden koşmadığını görmesi ile terk ettiği insanın peşinden koşması izliyor. Ama bu kolay ayrılığı cebine koymuş olan taraf tabii ki geri gelmiyor.

Böyle bir durumda benim tavsiyem kendinizi geri çekmeniz ve eğer işler bu şekilde düzelmezse diye kendinizi ayrılığa hızlıca hazırlamanız. Bu süreç zor olacağı için mümkün olduğu kadar kısa olsun ama mümkün olduğunca hazırlanın.

Bir insan blöf ayrılığına sıklıkla, karşı tarafın artık sürekli olarak, çok küçük nedenlerle kavga çıkarmasına tepki olarak gidiyor. Karşı taraf artık sevgilisine tahammül edemediği için küçük şeylerden bile rahatsız olabiliyor ya da daha beteri, karşı tarafı ayrılığa sürüklemek, terk edilmek için kavga çıkarıyor.

Bu durumda karşınızdakinden ayrılmayın demiyorum. Blöf olarak ayrılmayın diyorum. Mümkünse o terk etsin ama hem terk etmiyor hem de kavgalara devam ediyorsa bir yerde sizin kendinizi tamamen geri çekmeniz gerekecek. İşte bu süreçte ayrılığa hazırlanın ve gerektiğinde gerçekten terk edin. Blöf yapmayın.

Bana sorularınızı uygun yazı altında sorabilirsiniz, benimle görüşme ayarlayabilirsiniz ya da ilişkiler setimize bakabilirsiniz. Youtube, Spotify ve Patreon kanallarımızı da takip etmeyi unutmayın.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

55
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz. Not: Burada soru sırası çok yüksek, Patreon destekçilerini, Patreon'da cevaplamaya öncelik veriyorum.

avatar
11 Comment threads
44 Thread replies
4 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
23 Comment authors
consi consDolarGibiErkekTokuşcankroMahmut Abi Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
ahmet
Guest
ahmet

Ayrılmak istediğini anladım ve dediğiniz gibi süreci hafifletmek adına zamana yaydığını farkettim, ufaktan hazırlanıp tüyecek .

Farkettiğimden beri no contact uyguluyorum , yalnızca o ulaşırsa ulaşıyor kibar nazik ve neşeli olup kısa tutarak iletişimi bitiriyor ve yoluma devam ediyorum

Sorum şu abi , ben hala partnerimi seviyorum ve ayrılmam için bir neden de yok , çekip gitmem gerekiyor biliyorum ama biraz zorlanıyorum , durumu düzeltmek istemem hatalı bir davranış mı?

Karanlık Hisler
Guest
Karanlık Hisler

Ayrılığın hissini aldım son günler nasıl davrandıysa öyle davrandım en son ben terk ettim 4 aylık bir ilişkiydi rahatsız etmediğim halde wp’den insta’dan engellemiş sanki peşinden koştum aksine o benim peşimdeydi ilgi vs olarak

Inarius
Guest
Inarius

Benim gerçekten merak ettiğim bir şey var. Ortada 4 aylık bir ilişki var ve bu ilişkiyi bitiren taraf sen olmana rağmen, neden artık hayatında olmayan bir kadını Whatsapp’tan & Instagram’dan STALK ediyorsun ki? İlişki yaşandı ve senin tarafından da bitirildi. Yani artık SİZ diye bir şey yok. Hayatında olmayan bir kadını bu şekilde STALK etmen ve İLGİ MUHAKEMESİ yapman bence senin BLÖF ayrılığı yaptığını gösteriyor. Bu şekilde devam etmek yerine, onu terk ettikten sonra sana tekrar geri döndüğünde çok daha sıcak ve ilgili bir kadın bulmak istediğin için senin bunu yaptığını düşünüyorum. Hem terk et hemde sonra neden beni Whatsapp’tan… Read more »

Karanlık Hisler
Guest
Karanlık Hisler

Yazdığım’dan sonra baya günler geçmiş o an kötü hissediyordum şuan iyiyim ilk ilişkim değil dostum ne kadar ayrılsam da mantık çerçevesi içinde severek ve özleyerek ayrıldım ağlamadım peşinden kadının kırmızı bayraklarını burada anlatırsam zaten bana arkana bakmadan kaç dersin bir hatam var kırmızı alarmlı bu kızla ilişkiye en başında başlamamalıydım ama kontrol ederim kendimi diye düşündüm zamanla hoşlandım ve benim şehrim’de tanışmıştık son 1 ay uzak mesafe’de devam edecekti o yüzden terk etmek zorundaydım uzaktan sevgili olmayacağını ona’da söylemiştim kafama sokayım hala hata yapıyorum bana iyi bir ders oldu demek ki hala ilişkiler de bazı anlar hata yapabiliyorum kayıp olarak… Read more »

DolarGibiErkek
Guest
DolarGibiErkek

Dostum yalnız değilsin tecrübe olmuş böyle kırmızı bayrakları göre göre ben de ilişkiye girdim artık 4.ayda ayrılma düşüncesine geçmiştim ki biraz daha diye diye 6.ayda terk edildim. O yüzden terk etmek ile iyi yapmışsın. Terk edilsen bu sefer de ben niye buna katlanmışım diyip daha çok acı çekecektin. Yeri geldiğinde bırakıp gidebilmek maskülen benliğe katkı sağlar.

Miracle
Guest
Miracle

İlişki başlarken de biterken de aynı şeyi yapmak gerekiyor. Duygularına sahip çık. Bir şey yapmam gerekiyor hissinden uzaklaş. Nasıl ki ilişki başlarken “seni seviyorum” demeye veya karşı tarafın duygularından sözlü duymak isteyerek emin olmaya çalışılıyor. İnsanın kendisini gerdiği için ve alelacele söze dökmeye çalışması kendini rahatlatmak için çünkü bu süreci yaşayamıyorlar erkek adam gibi duramıyorlar, bu durumda kendini yönetememesi zayıflık olduğu için insan söze dökmeye çalışıyor. Erkek adam bununla ilgilenmez bu duygu durumunu kaldırması gerekir. Ayrılırken de benzer bir durum, duygu dengesini sağlayamadığı için sözlü olarak duymak istiyor. Bu bence bir zayıflıktır. Herkes de vardır bu zayıflık amacımız bunu azaltmak… Read more »

Stoasis
Guest
Stoasis

Son zamanlarda siteye yazılan yorum kalitesi ciddi artmaya başladı. Ya Mahmut Abi güzel eliyor ya da topluluk yavaş yavaş olgunlaşmaya başladı… Sanırım siteyle yaşlandık :’)

Ofis Kaplanı
Guest
Ofis Kaplanı

Mahmut abi selamlar , seninle skypeda görüşmüştük , hakkında tavsiye verdiğin kız senin dediğinden de beter çıktı 😂 haklının acelesi yok gerçekten, şimdi sorum şu ; her gün aynı ofiste olduğum kızı nasıl kendimden uzak tutarım ? Bazen grup olarak akşamları oturuyoruz sağda solda onlara katılmayacağım da ekstra nasıl kendimden uzak tutabilirim ?

saldıray
Guest
saldıray

1 hafta önce ortak kararla ayrıldığım kız arkadaşım bunu hep yapardı. Bir sorunumu söylediğimde ve anlaşamadığımızda “tamam ne yapmak istiyorsun?” tarzı ayrılma blöfleri yapardı.. Kendisi bana karşı özgüvensiz birisi ve içten içe beni hak etmediğini düşündüğünü düşünüyorum. Onu bırakıp gideceğimi düşündüğü için bağlanmamaya çalışıyordu. Ben onu seviyorum ama bu ayrılma blöfleriyle ilişkimizi çok yıprattı. Sorum şu ki bu hatasını anlar mı sence Mahmut abi? Yoksa kendisini ayrılığa hazırladığı için çoktan soğumuş mudur benden? Ek bilgi: ben ona sorunumu söylediğimde çözmesi zor olduğu için değil, çerçeveme fazlaca girip bana bağlandığında onu bırakmam hayatını kaydırır korkusundan çözmüyordu veya direniyordu. Ama bu hareketleri… Read more »

Stockton Mothafuckers
Guest
Stockton Mothafuckers

Dediğin gibi birşey olsa kız ortak karar ile ayrılmaz peşinden koşardı ayrılmamanız için elinden geleni yapardı bu sitede bile kırılgan egonuzu şişirmeyi nasıl başarıyorsunuz anlamıyorum alfayı oynadım kızı kendime bağladım bakın işte başardım kızda öyle bir etki bıraktım ki bir daha başka kimseye ıslanmaz, komik.

saldıray
Guest
saldıray

Hapı yeni yutmuş kafası, formülden konuşuyorsun. Senin verdiğin örnekle kızların “sevse peşimde koşardı, onu bunu yapmazdı” laflarıyla aynı. Sen gidip korku oyunu yapınca kızın “beni sevse dışarı açılmazdı” lafını dikkate alıyor musun? Hayır çünkü bunu ilişkin için yapıyorsun. Bazı kızlar doğru yaptığını düşünür ama ilişkiyi sabote ettiğini fark etmez ne kadar sırılsıklam aşık olsa da. 2 yıllık hatunun kendini ayrılığa hazırladığı için soğumuş olabilme ihtimalini konuşuyorum sen gelmiş egodan bahsediyorsun. Kendi içini yansıtmışsın biraz, hapı yeni yutmana veriyorum.

Gokhan
Guest
Gokhan

Peki evlilikte sürekli “O zaman ayrılalım bitsin artık, boşanalım artık daha fazla tahammül edemiyorum bitecekse bitsin” modunda devam ediyorsa ve bir de çocuk varsa ne yapılmalı?

john
Guest
john

kız arkadaşım sevgilim hayatında ilk kez benimle oldu o olaydan sonra artık duygu durumu ne olduysa 1 hafta sonra istersen başka kızlarla görüşebilirsin gibi hiç beklemedğim bir çıkış yaptı sonra ilerde bunu seni denemek için söylemiştim dedi ben inanmadım. ondan sonra 1 kaç hafta sonra 2. kez de suçlar şekilde istersen başka kızlarla görüşebilirsin benle görüşmmek istemiyorsan dedi. ben de yok öyle bir şey dedim başka kimseyle görüşmüyorum dedim. ilişkimiz 2. ayını doldururken 4-5 gün bir iletişimsizlik oldu ben onun aramasını bekledim hep iletişime geçen ben olmak istemedim. sonra ses seda çıkmayınca ne oluyor diyerek atlayıp yanına gittim ve dışarı… Read more »

soldierboy
Guest
soldierboy

mahmut abi selamlar dün 1 yıllık kız arkadaşımdan ayrıldım bu soruyu bir hatam varsa ders çıkarmak için soruyorum. bizim ayrılık, onun başka bir sosyal medyada tanımadığı bir çocukla tanışması üstüne o çocuğa instagramını vermesiyle başladı kendisi bunu şöyle savunuyor çocuk reelde hiç görmediği dmden buna yazan biri dediğine göre ilişkisi olduğunu söylemiş ve çocuk buna hiç yürümeyip arkadaşça davranıyormuş ve sık konuşmuyorlarmış bu yüzden bir sorun olmadığını iddia ediyor yaptığında, bu olay daha öncede olmuştu tanımadığı erkeklerle takipleşme mevzusu ve daha önce de kendisini uyarmıştım hoşlanmadığımı belirtmiştim, yaptığının yanlış olduğu söyleyip düzeltmişti ama görüyorumki tekrarlamış bunun üzerine ben bu çocuk… Read more »

kro
Guest
kro

Feminizm propagandasını yapanlar bunu niye yapıyor ? Bunu nereye vardırmak istiyorlar. Erkekler kadınların süs köpeğine döndüğü zaman bundan ne gibi bir çıkarları olacak ?

Tokuşcan
Guest
Tokuşcan

1 senelik ilişkim kendi hatalarımdan dolayı bitti. Ayrılık günü sevgilimden biraz özür dileyip gönlünü almaya çalışsam da durumun ciddiyetini kavrayıp konuşmamın sonunda ayrılığı kabul ediyorum deyip no contacta başladım. Toplam 5 haftalık sürede kendisi bana bahanelerle 7-8 defa ulaştı ve ben iki defa buluşma teklif ettim kızgınlıktan dolayı iki keresinde de görüşmek istemedi ama ısrar kesinlikle etmedim yeniden no contacta geçtim. 5. Haftanın sonunda kendisi yeniden bana ulaşıp bensiz yapamadığını görüşmek istediğini söyledi. Ayrılığı kabul edip no contacta geçmek, biten ilişki kurtarılabilir nitelikteyse en doğru yol bence.

consi cons
Guest
consi cons

Selamlar Mahmut Abi. Uzun süredir görmediğim iki arkadaşımla evimde içtik, hatuna dostlarla buluştuktan sonra yazmayı unuttum. Kafa iyi oldu yattım uyudum sabah ” benimle bir daha konuşma ne yaparsan yap vs” . Bir sorun olup olmadığını sordum, sorun yok dedi. Tamam dedim 3 gündür konuşmuyoruz. Son zamanlarda dırdır aşırı arttı. İki yıldır ilişki içindeyim yaşım 30.