Evliyim ama çok yakın arkadaşım bir kadını aklımdan çıkaramıyorum – Vaka Çalışması

Merhaba, ben 38 yaşındayım ve 12 yıldır evliyim. 8 yaşında bir oğlum var.

Allah bağışlasın. 26 yaşında evlendin ve 32 yaşında baba oldun yani. Devam edelim.

Baba olduğumda bunalıma girdim. Baba olmaya hiç ama hiç hazır değildim ve baba olmanın getirdiği duygusal, maddi ve fiziksel yükle baş etmekte çok zorladım. Kendi çocukluğumdan kalma birçok güvensizliğim ortaya çıktı özellikle de kendi alkolik babamla ilgili şeyler. Babamla özellikle ergenlik yıllarımda çok ciddi sorunlarım vardı. Şimdi bir sorunumuz yok ama sanırım aşamadığım şeyler var.

Aşamadığın şeyler olduğu kesin zira 6 sene evlilikten sonra 30 yaş üstünde de çocuğa hazır değilim anormal bir durum. Hani 32 yaşından sonra da baba olabilirsin ama bir erkek 27-28 yaşından itibaren zihinsel ve fiziksel olarak baba olacak güçte olmalı.

Babanla olan ilişkinden dolayı, baba olmak ile ilgili düşüncelerin oldukça çarpık olabilir yani “aşamadığım şeyler var” derken haklısın.

Oğlum doğduktan birkaç ay sonra, beraber çalıştığım bir kadınla duygusal bir ilişki yaşamaya başladım. Depresyondaydım, yakınlık arıyordum ve bana duymaya ihtiyacım olan şeyleri söylüyordu. Bu kadın arkadaşlığımızı kullanarak, arkadaşlık sınırlarını ihlal etti.

Bana karşılıklı yapılmış, senin de sorumluluğun olan ve senin evli olman nedeniyle daha da suçlu olduğun bir duygusal ilişki gibi geldi. İlginç bir şekilde yaptığının sorumluluğunu almıyorsun. Daha çok kurban gibi konuşuyorsun.

Bu ilişkiden sonra insanlara güven problemi yaşamaya başladım, özellikle kadın arkadaşlarıma şüphe ile yaklaşıp durdum.

Aldatan sensin ama sen mi güven sorunu yaşadın?!? Kurban psikolojisinden çık. Sorumluluk alıp büyük yanlış yaptığını kabul etmek yerine, manipülatif bir kadının kurbanı oldum diye psikolojik buhran yaşamayı tercih ediyorsun.

Şu an karımla ilişkim harika. Kendime iyi bakıyorum, spor yapıyorum, vs.

Spor salonunda tanıştığım bir kadınla zaman içinde arkadaş olduk. Beraber çok iyi vakit geçiriyoruz.

Hayda! Bir erkek ile bir kadın arkadaş grubu içinde birbirlerine arkadaşça davranabilir ama evli bir erkekle bir kadın, beraber çok iyi vakit geçirecekleri şekilde “arkadaş” olmazlar. Yine aldatma işindesin ve karınla ilişkin harika falan değil.

Bu kadına karşı arkadaşça ama yoğun duygular besliyorum.

Kendini kandırma potansiyelin çok yüksek. Arkadaşça yoğun duygu diye bir şey yoktur. Bu kadınla deliler gibi seks yapmak istiyorsun, bunu bastırmak için zihin jimnastiği yapıyorsun.

Sürekli onu düşünüyorum. Sadece arkadaş olmak istiyorum ama bazen zihnime istenmeyen düşünceler doluyor ve bunlara engel olamıyorum.

İstenmeyen düşünceler çeşitli pozisyonlarda geliyor galiba. Sadece arkadaş olmak istemiyorsun. Sadece arkadaş da olamazsın zaten.

Beraberken çok iyi vakit geçiren iki iyi arkadaşız. Saatlerce konuşuyoruz ve aramızda çok derin bir ilişki var. Arkadaşlığımız hergün daha da sağlamlaşıyor.

Ne diyeceğimi bilemedim. Yuh ile “tüh senin kalıbına” arasında gidip geldim. Sen sanırım her türlü aldatma olayını (duygusal aldatma da aldatmadır) “manipüle edildim”, “sadece arkadaşız” diye kendinden bile saklamaya çalışıyorsun sanırım. 40’ına merdiven dayamış adamsın ama çok çocukça bir tarafın var.

Terapiye gidiyorum ve terapistim, evlilik dışında arkadaşlarımın olmasının ruh sağlığım için çok önemli olduğunu söylüyor.

Evet ama erkek arkadaşlara ve arkadaş gruplarına ihtiyacın var. Seninkisi bir kadınla uzun süre beraberce vakit geçirmek, özellikle de arkadaşlığınızı zihninde değişik pozisyonlarda derinleştirdiğin bir kadını. Evli bir erkeğin böyle bir kadın arkadaşı olmaz.

Karım da arkadaşlarım olmasını destekliyor.

Karın spor salonundan bir kadınla saatlerce başbaşa kaldığını biliyor mu? Sanmam.

Bu kadınla ilgili istemediğim düşüncelerimden nasıl kurtulabilirim?

Kadınla tüm iletişimini keserek. Spor salonunu da değiştirmen gerekecek.

Böyle düşünceler olmadan bir arkadaşlık kurmak istiyorum.

Olmaz, mümkün değil. Etik değil. Bu kadınla tüm iletişimini kesmen gerekecek. Spor salonunu da değiştirmen gerekecek.

Bu kadınla arkadaşlığımı kaybetmek istemiyorum, böyle arkadaşlar kolay bulunmuyor.

Bu kadınla arkadaş değilsin. Bu kadınla deliler gibi seks yapmak istiyorsun, onu yapamayınca da fantezilere boğuluyorsun. Yahu aklından bir şey geçmese bile böyle arkadaşlık olmaz, evli erkek teke tek bir kadınla buluşmaz. Hani eski bir arkadaşın olur bir iki buluşursun da değil. Yeni tanıştığın bir kadın ve sürekli buluşuyorsunuz!

Birgün bir sevgili bulmasından ve arkadaşlığımızı kesmesinden çok korkuyorum.

Sen arkadaşı değilsin, friendzone vatandaşısın. Kadın senin evli olduğunu biliyor mu? Evli olduğunu saklayan çok adam var çünkü. Ama şu lafın bile senin onu arkadaş olarak görmediğine işaret.

Şuna bahse girerim ki bu kadın seni birgün evine çağırsa ve üzerine atlasa, hiç düşünmeden seks yaparsın. Sonra da “arkadaşlık sınırlarımızı aştı, beni kullandı, güvenim kalmadı” diye kendini avutursun. Bahse girerim, sizin seks yapmamanızın tek sebebi kadının seninle seks yapmaması.

Konuştuğun şeyler ile yaptığın şeyler arasında büyük uçurum var. Bir yandan bir kadınla görüşüyorsun, kadını ciddi şekilde arzuluyorsun, bir yandan bunu kendine arkadaşlık olarak yutturuyorsun.

Bu konuda ne yapmam lazım?

Senin yapman gereken şey, yapmak istediğin şeyin tam tersi. Birebir “arkadaş” olarak görüştüğün kadınla tüm iletişimi kesmelisin. Bir yandan için için cinsel ve duygusal olarak arzulayayım, bir yandan da bu kadınla arkadaş gibi görüşeyim diye bir şey yok. Özellikle de evli bir erkek için böyle bir şey yok.

Sen burada olmayacak bir şeyi elde etmeye çalışıyorsun. Burada işin tek oluru, senin bu kadını hayatından tamamen çıkarmak. Kadın seni cinsel olarak arzuluyor olsaydı, friendzone’da olmasaydın da yapman gereken buydu ama bir de friendzone olayı var.

Bazı şeyleri yaşayamadan erkenden evlenmişe benziyorsun ve gözün sürekli olarak dışarıda. Benim tahminim, eğer anlattığın iki kadından daha fazlasını bulacak kapasiten olsa, eşini birçok kez fiziksel ve duygusal olarak aldatırdın.

Erkenden evlenmiş ve bir şeyleri yaşayamamış bile olsan, artık o kararı verdin, üstüne çocuk da yaptın. Eğer karın iyi bir eş ise, piyasaya çıkıp 12 sene önce yaşayamadığın şeyleri yaşamaya çalışma. Bunu boşanarak bile yapmanı tavsiye etmem zira baba olarak sorumlulukların olduğunu da unutma. Zaten karınla aran sandığın kadar iyi olmasa bile, iyi görünüyor.  Öyle olmasa oradaki “kurban” durumunu da burada detaylı anlatırdın ama görünen o ki evliliğinde sana karşı yapılan bir yanlış yok.

Bana sorularınızı uygun yazı altında sorabilirsiniz, benimle görüşme ayarlayabilirsiniz ya da ilişkiler setimize bakabilirsiniz. Sorularınıza Patreon chat alanında daha hızlı cevap verebiliyorum.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

42
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz. Not: Burada soru sırası çok yüksek, Patreon destekçilerini, Patreon'da cevaplamaya öncelik veriyorum.

avatar
13 Comment threads
29 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
22 Comment authors
tylerrrMahmut AbiHacıNoNameKenzou Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Teoman
Guest
Teoman

Kendi kendini kandırmayı bırakman lazım öncelikle arkadaşım dediğin kadına karşı cinsel duygular besliyorsan o kişi senin arkadaşın değildir, o da aynı şekilde sana tensel temas kurarak yakınlaşıyor ise o da sana arkadaş gözüyle pek bakmıyordur. Burada ahlaki olarak bu durumu normalleştirmeyi bırak dürüstçe karına ikinci bir eş sahibi olmak istediğini söylersin kabul ederse ne ala. Eğer bunu söyleyecek cesaretin ve durumun da yoksa böyle durumdan kendini uzak tutarsın. Kendince bir şeyleri duygusal boşluk bilmem ne adı altında normalleştirmekten vazgeç. Kadınlara yakın olmak istediğin için yakınsın kadın arkadaş edinmek istediğin için böyle tipleri buluyorsun. Git erkek ortamlarına anlaşılmayı yakın arkadaşı oralarda… Read more »

tylerrr
Guest
tylerrr

ikinci eş mi ahahahshhs. Cengizhan mısınız siz kardeşim.resmi olarak mümkün olmayışını geçtim karısı sırf bu lafı duyarsa bile boşayabilir.ve avukat olarak söylüyorum bu tarz söylemler mahkemede adamı mahveder.nafakayı da bağlar,adam bide 38inde çocuklarından ayrı yaşar.siz Türkiye yi hala yüzyıl önceki gibi sanıyorsunuz heralde.”tamam bey sen nasıl istersen”diyip kendi elleriyle kumasini seçecek ahahahhs.yapilmasi en doğru şey ailesini kaybetmeyi göze alamıyorsa bir an önce bu düşüncelerden kurtulması.yok ben 40tan sonra tek başıma bir hayat kurucam diyorsa(pek tavsiye etmem yeterli sebepler yok, karısının gördüğüm bir kusuru yok)boşanma fikrini karısına açması.

Teoman
Guest
Teoman

Ben burada dürüstlükken bahsettim, bu işin oluru veya kolaylığından değil. Muhafazakar kesimde az da olsa bu tarz evlilikler hala var. Zengin kesim ise metres vs tarzında yine rıza gösteren az da olsa insanlar var. Gözü yiyorsa dürüst olsun. Yemiyorsa hiç bu toplara girmesin.

Karakurt
Guest
Karakurt

Şimdi bu adamın karısı nasıl bilmiyor bu adamın kadınlarla olan ilişkisini. Ya ayrıca kardeşim sen kendin yapıp kendin buluyorsun bana tecavüz ettiler modunda takılıyorsun. madem güzel giden bir ilişkin var neden dışardaki kadınlarla yakınlık kuruyorsun. Ben çok kıskanılıyordum ama bende durumlar bambaşkaydı

anonn
Guest
anonn

bir yanda karısı,bir yanda işten, spordan sevgilileri..vay be hayat erkeklere güzel cidden.şunları bir kadın yapsa taşlarlardı hatta iş cinayete kadar gidebilirdi.ama özne erkek olunca kimse yargılamaz.Mahmut Bey bile “yanlış yani bence yapma ama yine de sen bilirsin..” tadında konuşmuş.cidden bu dünyaya erkek olarak gelmek varmış.oturduğun yerden çoğu şeye hakkın oluyor.

spears
Guest
spears

Yargılarlar ve yargılıyorlar da. Burada adamı daha “masumane” gösteren şey fiziksel bir eylem olmaması ve büyük ihtimalle adamın kafasının içinde yaşanması her şeyin ama bu sitede bu gibi durumlarda (adamın değil kadının mağdur olduğu aldatılma vs durumları mesela) erkeklerin ağzına sıçtıklarını çok görmüşümdür. Sadece burada değil gerçek hayat içerisinde de bu tür erkekler ayıplanırlar ki özellikle eskilere göre daha da çok ayıplanıyorlar. Bazı dangalaklar “oo kanzi 3-5 kadın fenasın hee” diye ergence arkadaslarina gaz verse de bunları çok görmezsiniz. Genelde bu tayfa da birbiriyle takılır.

betty
Guest
betty

Bunun kadın versiyonuyla arkadaştım. O da görece erken (21 yaş) evlenmişti ve özellikle de 20li yaşların sonlarında keşke bu kadar erken evlenmeseydim demeye başlamıştı. Sonrasında sadece iş ev çocuk beni bunaltıyor diyerek biraz daha entel insanların gittiği bi müzik topluluğuna girdi 32-33 yaşlarındayken. Orada arkadaşlar edindi ama özellikle bir erkek arkadaşından çok sık bahsetmeye başlayınca biz de noluyoruz ya diye sorduk. Bir şey yok diyerek bir süre geçiştirdi ama sonrasında bir akşam dayanamadı ve şu anda onun kendisini iyi hissettirdiğini, kocasını ve ailesini sevdiğini ama eşine bile o “arkadaşına” açılabildiği gibi açılamadığını vs söylemişti! Hatta o süreçte eşini olduğundan daha… Read more »

Kenzou
Guest
Kenzou

(bildiğim kadarıyla) 😀

onca duygusal yatırımdan sonra muhtemelen evle sınırlı kalmamıştır.

betty
Guest
betty

evli olmasa evet derim çünkü adama duygusal dünyasını açacak kadar yakınlık kurduysa genelde cinsel yakınlık da istenir ama evli insanlar kendilerine daha iyi hakim oluyorlardır diye düşünüyorum. ortada hele çocuklar varken. bu imalarımı da hep inkar etti zaten. biz laf ettik diye bize anlatmayı da bırakmış olabilir bilmiyorum. şu an durumları daha iyi ama.

Mr No
Guest
Mr No

Bu adam Mahmut Abi den onay bekliyor gibi yazmış.Mahmut Abi git seviş dese koşa koşa gidecek ya bir de kurbanı oynuyor.Bildigin aşık işte belli hatun buna vermiyor.

yasmin
Guest
yasmin

Merhaba. Ben 36 yaşında bir kadınım ve bu arkadaşın yaşadığı gibi olmasa da biraz benzer bir şey yaşıyorum. Eşimle 7 senedir evliyiz ve 4 yaşında bir kızımız var. Neredeyse 10 senedir de birlikteyiz. Geçen sene eşimin ailesiyle aram bozuldu, zaten beni pek sevmezlerdi ama bu sefer iş dargınlığa kadar geldi. Bu durum da eşimi bozdu ve o da bana bir süre darıldı. Sonrasında sanki bu bekleniyormuş gibi kavga üstüne kavga ettik ama ben bir süre sonra durumdan yorulmaya başladım ve aramızı düzeltmeye, yumuşatmaya uğraştım, bir tık daha tatlı birisi haline gelmeye çalıştım onun için. Ama sanırım hem ailesiyle gerildi hem… Read more »

ThugLord
Guest
ThugLord

Kimse kolay kolay ailesiyle arasının bozulmasını istemez bence ailesi ile arası senin dolduruşların yüzünden bozuldu o yüzden sana tavırlı olup ne kadar çok yanaşsanda sana karşı siniri gecmiyor

yasmin
Guest
yasmin

Ailesiyle konuşmamama bozuluyor, ben kendisine onlarla konuşmak istemiyorum dedim ki aramızın baştan beri bozuk olmasının sebebi kendilerinin eşime kız seçmiş olması ama eşimin onların istediği kişiyle değil benimle evlenmesi. Başından beri bana karşı sıcak değiller yani çocuk olduğu zaman biraz aramız yumuşamıştı ama o yumuşaklık gitti. Bir babası iyidir bana karşı. Çoğu ailede böyle şeyler yaşanıyor birileri hep alttan almak zorunda kalıyor ama son olayda bana gerçekten saygısızlık yaptılar bende artık görüşmek istemediğimi söyledim. Düğün doğum cenaze vs durumlarda evet görüşüyoruz ve bunun yeterli olduğunu düşünüyorum. Anlaşamıyorsan da zorlamaya gerek yok ama önceden ayda 3-4 kere yanlarına giderdik şu an… Read more »

Hoba
Guest
Hoba

Patolojik vaka resmen. Allah sevdiğim bir eşim , çocuklarım , mutlu bir yuvam olsun diye evlenen insanları böyle ruh hastalarıyla karşılaştırmasın. Utanmadan teselli bekliyor yahu hayret bir şey

slm
Guest
slm

karısı hariç herkese yoğun duygular besliyor maşallah.ne gönlü geniş bir abimiz..

namS
Guest
namS

Geçenlerde bana da beslediğini dile getirdi ama ben no homo dedim

Welps
Guest
Welps

Evlenmişsin, çocuk da yapmışsın; hayatını artık çocuğuna, eşine, ailene adayacağına gidiyorsun etrafta kadın kovalıyorsun – yazık be abi… Şu yaptıklarının ve yazdıklarının ne maskülenlikle ne adamlıkla alakası var; madem evlenmişsin üzerine bir de çocuk yapma kararı vermişsin gözün dışarıda olmayacak artık. İleride olmaktan en çekindiğim tip bu işte… Şöyle bir şey yapsam değil çocuğumun suratına, aynaya bile bakamam. Baba dediğin adam dimdik bir ağaç gibi duracağına bir de “beni kullandı” demiş – umarım oğluna senin yaşadığın türden travmalar bırakmazsın. Kendine hızla çeki düzen ver lütfen

conte
Guest
conte

Valla Mahmut Abi, eski sevgilimden ayrıldım, hikayeme baktı sence ne olabilir diyen kişileri daha çok haşlıyorsun 🙂 Adamın bu soruları sormasına ve hala daha kendisini haklı bulabilmesine şok oldum. Ne insanlar var yaa. Arkadaşım olsa ağzına sıçar, arkadaşlık ilişkimi bitirirdim. Yaptığı şeyin yanlışlığından değil aynı zamanda bakış açısından. Böyle elmayı, armudu, patlıcanı ayıramayan, kendini haklı bulan zihniyetten sadece arkadaş olsan bile haklı çıkarsın. Psikopat mıdır nedir? Kendini haklı buluyor yaaa 🙂

Huntsman
Guest
Huntsman

Abimizin vıcık vıcık feminen triplerini, duygusal çalkantılarını okurken ben utandım kendi yerimden. Ekşisözlük başlığı gibi bir hikaye olmuş.

Kenzou
Guest
Kenzou

muhteşem bir “kendini kandırma sanatı” sergiledi arkadaş, kendisini tebrik ederiz 🙂

kendini “aldatacak pozisyona” sokarsan, aldatırsın. aldatmamanın yolu, kendini o pozisyona hiç sokmamaktır. yani yakınlaşmayacaksın. kendini salıp, yakınlaştıktan sonra “engel olamıyorum” demek saçma. kız 3 metre önündeyken kendine engel olman daha kolayken, kucağına oturduğunda engel olman tabi ki daha zor. hiç duygusal yatırımın yokken kolayken, uzun süre duygusal yatırım yaparsan tabi ki daha zor.

biraz da rasyonellikten uzak bir erkek olduğu belli arkadaşın. kadın kafasıyla düşünüyor gibi. kırılgan gibi. işi zor.

NoName
Guest
NoName

aynı durum bendede var. Tek farkımız kızında benimde eşimizin veya sevgilimimizin olmaması sizce bu arkadaşlığı bitirmeli miyim? Aklımı ve duygularımı çok meşgul ediyor. Cevaplarsanız sevinirim