Eski sevgilisine dönen kadın – Vaka Çalışması

Eski kız arkadaşım konusunda yardıma ihtiyacım var.

Bu yılın Ocak ayında tanıştık ve 6 ay çıktıktan sonra ayrıldık. Hemen eski sevgilisine döndü. Eski sevgilisini de benimle aldatıp terk etmişti.

Bu karakterde bir kızın sana kazık atmaması mümkün mü? Kız gözünün önünde bir adamı aldatmış, sen de hiç utanmadan, düşünmeden bu kıza kız arkadaşım demişsin. Nasıl olacaktı sanıyorsun, sonsuza kadar mutlu mu olacaktınız? Hani şu Hollywood filmlerinde eski serseri aşığını ile nişanlıyken karşılaşan, sonra da ikisi arasında gidip geldikten sonra eski serseri aşığını seçerek, mantık yerine aşkı (!) seçerek, sonsuza kadar mutlu yaşayan kadın hikayelerinden mi etkilendin?

Sonunda seni biriyle aldatarak terk edecekti, daldan dala atlayarak terk etmiş, atladığı da eski sevgilisi.

Hele bir de “o adam betaydı ona yaptı, ben daha alfayım bana yapmaz” diye kendini kandıran, hatta başkasını aldatıp kendi dalına atlayan orta malını alınca, herkese zaten açılabilecek bacakları açınca, kendini bir şey sanan aşağılık kompleksli adamlar var ki, tam facia.

Bu kadın eski erkek arkadaşını aldatarak, sadakate önem vermeyen, ahlaksız biri olduğunu göstermiş. Sen de ahlaksızsın gerçi.

Erkek arkadaşı olan kadınlardan uzak durun. Senin gibi eden bulur elemanlarına yardım etmeye bile gerek yok ama hadi bu seferlik devam edelim.

Eski erkek arkadaşı ile 3 sene süren uzak mesafe ilişkisi vardı. Bizim ilişkimiz boyunca da eski sevgilisi sürekli olarak arka plandaydı. Sürekli olarak gizli gizli kız arkadaşımı arıyordu.

Bu eski erkek arkadaş da ayrı malmış ama asıl problem senin bu olayı anlatış tarzın. Gizli gizli arıyordu ne demek, gizli olan her şeyi senin eski kız arkadaşın gizliyor. Senin eski kız arkadaşın bu adamın kendisini aramasına izin veriyor. Kız mı manipüle etti, sen mi böyle safsın? Kızın sorumluluğunu, suçunu sanki eski erkek arkadaşına yıkıyorsun.

Eski erkek arkadaşı ayda bir iki kere mesaj atıp onu hala çok sevdiğini söylüyordu. Eski kız arkadaşım bu aramalardan rahatsız görünüyordu ama yine de cevaplıyordu. Engellemesini söylediğimde “engellersem kendine zarar verir diye korkuyorum” diyordu.

Şimdi erkek arkadaşını boynuzlamış kızı alan adama bu diyeceğim lüks ama, eski erkek arkadaşı hala hayatında olan kızlarla sevgili olmayın. Kızın suçu bile olmasa. Kaldı ki burada kızın suçu. O “kendisine zarar verir diye korkuyorum” ayakları da nedense hemen her zaman eski sevgiliye dönüyor.

İlişkinin başlarında buna çok sinir oluyordum ve sürekli olarak ayrılmak istiyordum. Ama her ayrılma denememde, buna kesinlikle izin vermedi. O kadar yoğun bir ağlama nöbetine giriyor, sensiz yaşayamam diye o kadar çok krize giriyordu ki, bir türlü ayrılamadım. 

Bakın, kadınlar ağlarlar. Ama ayrılık ya da kritik konuların konuşulması esnasında çok yoğun ağlama, ciddi bir manipülasyondur. İzin vermedi ne demek? Ne kadar yoğun ağlıyorsa o kadar sahte olduğunu anlayıp, bırakıp gidecektin. Bir insan size ne kadar uçlarda şeyler söylüyorsa o kadar sahtedir. “Sensiz yaşayamam” diyorsa mesela. Kendi inanıyor olabilir ama yine de sahte.

Sonunda beni çok sevdiğini görünce bu konuyu kapadım ve kendimi suçlu hissedip duygusallaştım.

Manipülasyon %100 başarılı olmuş.

Zayıflıklar yapmaya başladım. Sanırım dönüm noktası, eski sevgilisi ile konuştuğunu öğrendiğim birgün hırsımdan ağlamam oldu.

Bir tarafın bu kızın sağlam ayak olmadığını ve terk etmen gerektiğini biliyor. Ama zayıf tarafın terk edemiyor ve böyle hırsından ağlama noktasına geliyorsun.

O günden sonra bana olan ilgisi hızla düştü ve saygısızlık yapmaya başladı. Sonunda saygısızlıkları tepemi attırdı ve kavga ettik. Kavgadan sonra 15 gün konuşmadık.

15 gün sonra onu aradım ve özür diledim.

Artan oranda saygısızlık yapan kızdan özür diledin? Neden? Küfür mü ettin, fiziksel şiddet mi uyguladın? Sana zaten omurgan yok diye soğuyan kız, daha da omurgasız olursan sana ısınacak mı yoksa senden daha da mı soğuyacak?

Beni artık sevmediğini söyledi.

Sensiz yaşayamam aşırığı yapan birinden beklenen bir şey.

Eski sevgilisinin de kendisini aramadığını, onu çok özlediğini söyledi.

Bir ilişkide asla böyle bir üçgene girmeyin. Böyle üçgenler ahlaksızlığı, omurgasızlığı romantizm, vıcık vıcık cinsel yükselmeyi aşk diye satan filmlerde çalışır (!).

Onu terk ettiği için pişman olduğunu söyledi.

Sadece terk etmedi, başka erkekle sikişip terk etti. Böyle bir kadını sevgili yaptın, utanmazlıkta sınır tanımamak için bir de arayıp özür diliyorsun. Çevrende suratına tükürecek bir arkadaşın bile mi yok?

Onu aradığım için çok pişmanım. Aslında no contact kuralını biliyorum ama bunu 20 – 30 gün şeklinde öğreten birinden etkilendim.

Evet, piyasada süreli iletişimi kesme diye bir şey var ama nasıl çalıştığını deneyimlemiş oldun. Senin bu durumunda iletişimi kes yerine ghosting daha uygun yani kızı tamamen, sana ulaşamayacağı şekilde hayatından çıkarmak.

Bir şekilde sordum, soruşturdum ve kızın bana bunları derken aslında eski erkek arkadaşı ile olduğunu öğrendim.

Bana asıl o zavallının ulaşması lazım da, sen bu kızın ne yaptığını neden öğrenmek istedin ki? Ya eskiye gidecek, ya yeni dala atlayacak zaten. Bilince ne olacağını sanıyordun?

Bunun üzerine ona çok kızgın bir mesaj attım. “Sen ilişkilik bir kız değilsin, orospular bile senden daha ilişkilik” gibi bir şey yazdım.

Jetonun kız eski sevgilisini aldatınca düşmedi, eski sevgilisi ile gizli gizli konuşunca düşmedi ama kız seni eskisi için bırakınca düştü. Terk edildiğinin hem de aldatılarak terk edildiğinin farkındasın umarım. Sürpriz olmadı umarım. Kızın erkek arkadaşını aldatarak terk etme geçmişine bizzat şahit olmuştun. Aynısını sana yaptı. Karma sevdiğimiz bir bitchdir.

Yalnız bu kıza “sen ilişkilik bir kız değilsin,orospular bile senden daha ilişkilik” yazdığında kızın canını yakacağını sanmıyorsun umarım. Kızda o mekanizma var mı sence?

Berbat bir ilişkin olmuş, başlamaman gereken bir ilişkide bu kadar durmuşsun. Başkasının kız arkadaşı ile yatmışsın, bunu da ödemişsin. Hak ettiğini buldun aslında, umarım senin ders alacak yüzün vardır. Kızda olduğunu sanmam.

Benim, sorum şu? Bu şekilde hakaret edip köprüleri yaktığım kız bana geri döner mi?”

Yuh! Rolleri değiştir, şimdi kız eski sevgilisi ile yeni sevgili iken, sen o adam gibi ayda bir ara, “beni aldattın ama ben o kadar değersiz bir yaratığım ki, en fazla sana layığım lütfen geri dön” diye ağla. Belki belki sana geri döner. Böylece bir o elemanın kucak, bir senin kucak olur belki. Sonra ikinizi bırakıp başka kucağa atlayana kadar. O zaman siz Eskimo biraderler meyhanede beraber içersiniz.

Bu insanı hayatıma geri almalı mıyım?

Senin çok ciddi özdeğer problemlerin var. Bir görünmen lazım. Görünür müsün, görünmez misin bilmem ama bu kızdan uzak dur. Bu kızla elde edeceğin tek şey, daha da küçük düşmek ve kaybetmek. Azıcık özsaygın olsun yahu. Azıcık erkeklik onurun olsun.

Kız seni aldatarak eski sevgilisine döndü! Bu kız sana geri dönse ne olacak sanıyorsun? Seni aldatacağı adam değişebilir ama aldatılacaksın. Aldatmasa ki bak teorik konuşuyorum, aldatmasa diye bir şey yok, bunu yapan birini geri aldığın için küçük düşeceksin, ruhun yaralanacak. Bok gibi bir ilişkiye saplanacaksın. Bu kızın hayatında olduğu ve iyi bir ilişki yaşayacağın hiçbir senaryo yok. Masal dünyandan çık.

Bana sorularınızı uygun yazı altında sorabilirsiniz, benimle görüşme ayarlayabilirsiniz ya da ilişkiler setimize bakabilirsiniz. Sorularınıza Patreon chat alanında daha hızlı cevap verebiliyorum.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

28
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz. Not: Burada soru sırası çok yüksek, Patreon destekçilerini, Patreon'da cevaplamaya öncelik veriyorum.

avatar
11 Comment threads
17 Thread replies
6 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
16 Comment authors
Mr NoMahmut AbiAbdullahconteTanzer Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Eren
Guest
Eren

Elemanın o son sorular ne öyle Mahmut abi ya, bi ara ciddi ciddi trollüyor sandım seni. Her neyse sadece kadın erkek ilişkileri için değil genel olarak hayattaki tüm ilişkiler için bazı demirden kurallar vardır hiç sapmıyor. Bunlardan ikisi bir şeyi başkasına yapan yeri ve zamanı geldiğinde size de yapar ve bir şeyi bir kere yapan bir daha da yapar.

Enigmatic
Guest
Enigmatic

“Eski sevgilisini benimle aldatıp terk etti” 😮

Ve gelmiş bir de utanmadan “Bana geri döner mi?” ve “Hayatıma almalı mıyım?” diye soruyor. 😮 Allah akıl fikir versin.

Kenzou
Guest
Kenzou

Aynı durumu yaşayan bir arkadaşım oldu. kız arkadaşı, mevcut erkek arkadaşını aldatarak buna gelmişti. ilk yalnız kaldığımızda aynısını ona da yapacağını söyledim. sallamadı, seviyorum dedi. sevilecek kız değil dedim. benimle arayı açtı sırf bu yüzden. oluruna bıraktım, bir şey demedim. 3 ay sonra aldatılarak terk edildi, gece 3’de “kanka çok kötüyüm, nolur gel” diye beni aradığında üzüldüm, yanında olmak için gittim ama ne kadar erdemsiz bir adam olduğunu da yüzüne vurdum. hadi böyle bir kadının ilişki materyali olmadığını anlamak istememenizi geçtim, yapmayın arkadaşlar. başkasıyla olan kadınlara bakmayın. bunu da aldatılan diğer erkeğe şerefsizlik olacak diye değil, kendiniz için yapın. biraz… Read more »

Inarius
Guest
Inarius

Arkadaşın seninle arayı açmasına rağmen, yine de onun yanında olman harbiden delikanlı bir adam olduğunu gösteriyor. Etkilendim ve saygım da arttı sana Kenzou. Arkadaşın senin gibi tecrübeli bir insana sahip olduğu için çok şanslı.

Kenzou
Guest
Kenzou

olay yaşandığında ben haplıydım, o değildi ve eleman çocukluk arkadaşım, böyle arkadaşlıkları korumak önemli. yıllara dayanan emek var sonuçta. öyle 3 aylık götü boklu bir çitlembiğe yalan ettirecek değiliz 🙂 sağolasın.

Straw
Guest
Straw

Katılamadıgım kısmı diğer eleman için değil demen o kisinin de bunun farkına varması lazim ve elindeyse ona bunu soyleceksin bu da erdemli olmanın bir gerekliligidir

Kenzou
Guest
Kenzou

konudaki eleman bu söylediğine pek uymayan bir tip, o yüzden böyle yazdım. dediğin konu biraz daha karmaşık o konuda ben bir şey söyleyemem. tr ortamında, karşı tarafın böyle bir şeyi kaldıramayıp sana, daha da kötüsü kadına sarabileceği durumlar çok fazla olabilir. o yüzden ben “haberim olmadan” böyle bir duruma düşseydim, öğrendiğimde muhtemelen sessiz sedasız kadını postalar ve bana ulaşmasını her yerden engellerdim. hiç yaşamadım, umarım da haberim olmadan yaşamam böyle bir durum.

Abdullah
Guest

Mahmut abi sevgilimle benim haklı olduğum ve sinirlendiğim bir konuda tartışınca kendimi geri çekiyorum ( tek tük yazıp ilgi göstermiyorum konu kapanana kadar) ve bana trip atıyorsun diyor yanlış mı yapıyorum bu işin doğrusu nedir cevaplarsan sevinirim

darkvibes
Guest
darkvibes

Benzerini 6 ay değil’de 3 ay yaşadım sevgilisinden ayrılalı 10 gün olmuştu eleman buluştuğumuz gün telefonla zırzır arıyor ona karşı’da ki erkeğe yanlış yapamam seni seviyor belli ki dedim ben ondan 3 ay kafa olarak 15 gündür’de kendisine söyleyerek ayrıldım dediği için engel görmeyip buluşmayı sürdürdüm bir şekil’de sosyal medya’da tanışmıştık ilk buluşma’dan sonra sana ölüyorum seviyorumlar destansı mesajlar hediyeler cinsellik en uç nokta’da tabi mahmut abi erimemeye çalış dese’de o sıra Fbuddy takılıyordum bununla’da öyle yapacaktım ilk buluşma sonuna doğru cinselliği kendi oyunumla ayarladım zamanla hoşlanıp mantık çerçevesinde bende onu sevdim 3 ay sürdürdüm son hafta soğukluk girince kontrolü… Read more »

Helpme
Guest
Helpme

Mahmut abi selam, işyerimde( başka binada çalışıyor) bir kız var bu kızı görür görmez hoşuma gitti, kız ile yavaş yavaş tanışıp ufaktan yürümeli giden bir durum içindeydim fakat sonra grup içindeyken başka bi kız sevgilin ne yapıyor diyince ( benim o zaman haberim oldu) kıza olan tüm ilgimi çektim 3 4 aydır görme konuşma yok sonra denk geldik spontone bi gelişme ile öğle yemeğine çıktık neler yapıyorsun vs vs derken sevgilisinden ayrıldığını söyledi 1 ay oldu filan. Rebounda düşüp düşmeme arasında gidip gelirken ne olacak dedim ufaktan yürümeye başladım ufaktanda karşılığını aldım hatta bi önceki geceden kalma boynumdaki morlukları gördü… Read more »

Lyku
Guest
Lyku

Kimisi, bu şekilde evli/nişanlı/sevgilisi olan kadınlara garip bir şekilde askıntı olmayı seviyor. Akıllarınca kendi “alfa”lıklarını bu şekilde göstermeye çalışıyorlar. Bu adamlara o kadının zaten sen değil elma ağacı olsa ona da sürtünmeye gideceğini anlatamıyorsunuz. Ta ki duvara çarpana kadar görmüyorlar. Buradaki arkadaş da ilk başta o eski sevgili ile dalga geçmiş, kendini bu şekilde tatmin de etmiştir büyük ihtimalle.

Çınar
Guest
Çınar

Burdan arkadaşa diyeceğim tek şey Dostum aynı durumun birebirini yaşadım yaşım o zamanlar 20-21 idi aynı mahallede bulunduğum bir kız vardı sevgilisini benimle çatır çutur aldatıyordu. Tabi neyin ne olduğunun farkındaydım ama hiç birşeyi umursamayan hiç birşeye saygı göstermeyen içip sicip gezen hovarda bir kişiliğim vardı. Eli ayağı düzgün aile terbiyesi almış namuslu kızları elimin tersiyle itip böyle bir sokak kadınına tutuldum. Bu arkadaşa kızmayın bu tür kızların öyle zehirli çatal dili vardırki hayatta yapmam dediğiniz şeyin başrolünde olursunuz. Bende öyle bir Hataya düşüp hayatıma onu aldım 1sene boyuncada iliskimiz yürüdü 7/24 yanımdan ayrilmazdi allah var cookta fazla faydasını yardımını… Read more »

polat
Guest
polat

sevgilimize eski ilişkileri ile ilgili soru yöneltmek çat pat bir şeyler öğrenmek yanlış mıdır?

conte
Guest
conte

Aldatıldıktan ve orospusun dedikten sonra bana hala geri döner mi sorusuna koptum 🙂 Bu soruyu sormamak için kırmızı haplı erkek olmaktan ziyade; insan, leylek, penguen ya da mirket gibi tek eşliliğe yakın canlı olmak yeter. 🙂 Bazen bu hikayeler trol olabilir mi diye düşünüyorum, sonra yok ya kesin vardır böyleleri diyorum. :):):)

Mr No
Guest
Mr No

Yok yahu bir erkek bu kadar düşemez artık.Bu kızlar nasıl dayanıyor bu tiplere anlamak imkansız.