Aldatan kadının psikolojisi

Aldatan kadını silmek yazısına şu yorumu bırakmış ve sormuş:

Bi kız, erkek arkadaşını aldattıysa, ondan artık hoşlanmadığı ve ona arzu duymadığı(duyamadığı) anlamı çıkmaz mı ? Bu durumda neden aldattıktan sonra salya sümük ağlayarak affetmesi için bir daha erkek arkadaşına yalvarıyor? Çok saçma geldi bana ve anlayamadım . Bunu çevremde yaşanan birkaç olayda gördüm evli değiller kız gold diggerda değil.

Kısa cevap şu :

“Hipergami şüphe üzerine kuruludur.”

Uzun cevaba geçmeden şunu belirtmek lazım : salya sümük ağlayan birçok kadın samimi değildir şov yapıyordur.

Uzun cevap :

Bir kadın beraber olduğu erkeği düşük rütbeli olarak algılamaya başlayıp aldatmış olabilir. Örneğin erkek ilişkide ipleri kadına vermiş ve betalaşmış olabilir. Burada olay şudur ki kültür, kadınların içgüdüleri ve hisleri konusunda erkeklere neredeyse doğa üstü bir hava pompalıyor ve birçok erkek kadınların hislerinin ve davranışlarının bol bol hata dolu ve kusurlu olduğunu anlamıyor. Bir kadın bindiği daldan başka dala atlarken ya da ara ara başka dallara hoplayıp geri yaparken bunu asıl dala her zaman geri hoplayabileceği gibi bir varsayım yapıyor olabilir.  Aldatılan erkeğin aldatmayı terk etme ile cevaplaması ya da en azından bu durumun belirmesi ile kadının adama duyduğu hipergami kaynaklı soğukluğu tuzla buz olabilir. Zira terk etmek ciddi bir değer göstergesidir ve kadın bir anda aldattığı adamın sandığından daha erkek olduğunu anlayarak gerçekten pişman olabilir.

Şu hikayeye bakın mesela. Kadının açık ilişki teklif ederken adam hakkında düşündüğü şu :

Daniel biraz evcil biri – ara sıra arkadaşları ile dışarı çıkar ama çoğu akşam evde bilgisayar oyunu oynar ya da netflix izler. Hayat tarzını bildiğimden başka kızlarla takılacağından endişe etmemiştim.

Elinin altında bir netflix artı playstation yavru köpeği sandığı erkek arkadaşına açık ilişkiyi çekinmeden öneren hatun (adam ilişkide betalaşmış) eleman değer gösterir göstermez nasıl pişman oluyor:

Bu açık ilişki anlaşmasını kaldırabileceğimi düşünmüştüm. Ama kaldıramadım. Bu mail kalbimi tuzla buz etti. Benim amacım bu değildi, ben anı yaşama özgürlüğü istiyordum. O ise bunu başka bir kızı sikmek için açık izin olarak kullanıyor. Ve sanırım kızın kim olduğunu biliyorum, iş yerinden onunla aşırı flört eden kız.

Bu kızın pişmanlığının sahte olduğunu sanmıyorum.

İkincisi ise biraz kırmızı hap terimlerinin azizliğine takılıyoruz. Kadınların nitelikli genetik materyal ve güvenlik / kaynak ihtiyaçlarını alfa siker beta öder diye tanımladığımızda, beta öder kısmının kadın için muazzam önemini aşağılamış oluyoruz. Bir kadın belli bir yaştan sonra beta öder ile evlilik yaptığında, bu evlilikle toplum içinde bir yer, çocuklara ve kendisine kaynak sağlayan (ve günümüzün zerre maskülenite gerektirmeyen bilgi / servis toplumunda sıklıkla ne kadar betaysa o kadar da sağlam kaynağa sahip) koca, güvenlik, ödenen faturalar, vs … kazanıyor. Hipergami dürtüsüne yenilip aldatan hatun o sırada düşünemese de aklı başına geldiğinde tüm bunları kaybetme riski ile karşılaşırsa salya sümük ağlar. Özellikle de erkek “sen istersen tren yap bebeğim ben yine seni kucaklar severim” modunda değil de terk edecek modda ise. Ya da hatunun kucağında hopladığı elemanın zevkine bakıp hatunu ödemeyeceği belli ise.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

116
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
29 Comment threads
87 Thread replies
5 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
60 Comment authors
EczacıdogaBiglaRandyRhodesLucifer Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Burgol
Guest
Burgol

Hocam merhabalar 21 yasindayim sevgilim 19 yasinda 7 aydir beraberiz ayni universitede okuyoruz kiz arkadasim dindar bir ailenin kizi 9.siniftayken sevgili olduklari cocukta kizin muhtescen fotograflari varmis ve 1 ay once tehdit ile kiz arkadasimla cinsel anlamda beraber olmus kiz benim israrim sonucu anlatti bu durumda bu aldatmaya girer mi ne yapmaliyim bilmiyorum kiz ne yaptiysam mudahil olmama ve polise gitmeye vs ikna olmuyor

Burgol
Guest
Burgol

Hocam ayrilirsam büyük vijdan azabi çekeceğim çünku kız daha lise 1 de yaptiğı bir hata yüzünden onu terkedersem üzülürüm gibi duruyor ama baska biriyle yattigi fikri beni beni bitiriyor resmen

Driver
Guest
Driver

Dostum kanaatimce de ayrılman hayırlı duruyor. Bu yükü asla ama asla sırtlamak zorunda değilsin. Karşı taraftan tehdit aldığında doğrudan sana gelmeliydi ve savcılık ile adli makamlar ne güne duruyordu? Faul üstüne faul.

Bu yükün altında ezilirsin demedi demeyesin. Kendine bunu yapmanı nacizane istemem.

Driver
Guest
Driver

Son olarak, güzellikle bunu kaldırmak zorunda olmadığını ve kaldıramayacağını söyleyip güzel bir şekilde bitirmeni tavsiye ederim.

Ayrıca utandırma taktikleri gelir ise aldırma. Bu ayrılığın sebebi senin suçun değil.

apo
Guest
apo

eleman o fotoğrafları başka elemanlara verse, elemanlar kıza atıp, tehdit edit kızdan yararlanacak mı ?
hayır. kız buna müsaade etmez.
kız elemanı unutamamış. sen kızı oneits yapmışsın. kızı bırakıp hayatına devam et. vicdan yapacak bir şey yok bunda. polise gitmeni istemiyor çünkü eleman kızı fotoğraflarla tehdit etmedi. eleman kızı yokladı senin kız koşa koşa gitti. üniversiteye gelmiş bir kızın polise gitmektense veya aileden büyük birilerine durumu anlatmaktansa gidip elemanın altına yatmasının açıklanacak tarafı yok. bazıları böyle orospu ruhlu olur.

BenLark
Guest
BenLark

“eleman o fotoğrafları başka elemanlara verse, elemanlar kıza atıp, tehdit edit kızdan yararlanacak mı ?
hayır. “

Mantıklı bakış açısı

Bazı kızlar eski sevgilisinden ışık bekler ama farkında değillerdir

O an ilişki evlilik çolul çocuk zerre umursamadan yine seks peşine gidebilir .ilginç durum.

Asilordes
Guest
Asilordes

Mahmut abi bir yazıdna demiştin daha iyi daha tipli daha statülü daha maskülen daha alfa işte vs… Adam gelince kız aldatabilir diye. Bu gerçekten doğru kıza yürüdüm kızın sevgilisi varmış haberim yok cocuktan daha tipliyim daha statülüyüm bi baktım kız cocuğu arada çıkarmış bana geldi sonradan öğrendim ki yürüdüğümde sevgilisi varmış. Bu durumlarıda anlayamıyoruz sonra sevgilisi sen utanmıyonmu seviglisi olan kıza yazmaya felan filan şu bu mevzular başlıyor ee kardeşim herzaaman şunu savunuyorum yok şu insttagramda kızın şifresini almalar felan filan ben sevgilimi bırakırım rahat bırakırım istediğini yapsın kendi kaybeder isteyen yazabilir isteyen yürüyebilir karşılık veriyorsa kızda sıkıntı vardır der… Read more »

Red kit
Guest
Red kit

Bu konuya ne diyeceksin Mahmut abi?
Sıkça oluyor daldan Dala atlama mevzusu.Evlenilmeyecek kadın ozelliklerinde aldatma var mesela.Ancak burada bakıyor kadın tartiyor iyi olana gidiyor kesinleşince diğer tarafa bir mesaj ve ilişki bitiyor.Sen çok sonradan öğreniyorsun mesela durumu.Bu aldatmaya girer mi ?kadın bir şey yaşamadan seni bırakıyor ki yaşamak için.bakildiginda mantıklı.bu kadını evlenilmeyecek yapar mı ?

Dr who no gratitude
Guest
Dr who no gratitude

Kadın başını eğecek kanaat edecek, erkeklerle konuşmayacak (dikte ile olmaz bilinçlendirmeyle olabilir).
Özellikle de mantığı geri planda kalan çoğunlukla duygusal bir bakış açısı olan kadın cinsinin dışarda gözü olduğunda aklı gider.
Bir ekleme de; erkek görselden etkilendiğinden gözünü kapatması dinen emrolunmuş.

suaynil
Guest
suaynil

Merhaba “Gerçek” cevabını , çok merak ettiğim bir konu var, bir kadın var diyelim ki bu kadının üzerine başka bir kadın tercih edilerek aldatıldı veya başka bir kadın için (kendisinden çirkin veya kendisinden daha niteliksiz bir kadın için de terkedilmiş olabilir farketmez ) terkedildi. Bu “kadın” sırf bu olay sebebi ile diğer erkekler tarafından, “prestijini kaybetmiş ” veya başka bir deyimle “değersiz” Cpd si düşük olarak algılanır mı ? Çünkü biz kadınlar arasında aldatılan veya başka bir kadın için terkedilen kadınları cidden artık kafamızda değerli görmeyiz . Değeri bitmiştir ne kadar isterse son derece güzel cazibeli hoş ta olsa kadınlar… Read more »

acemineilstrauss
Guest
acemineilstrauss

Evet, bende de oluyor bu cpd azalması değil de ilişki materyali olarak görmeme; bir kız eski sevgilisinden aldatıldığını öğrenince hem bu şekilde düşünüyorum hem de bu durum kadında ciddi travma yarattığından o erkeğin bence o kadın için unutulmaz olduğunu düşünüyorum. Geçmişinde bu kadar unutulmaz, bu kadar iz bırakmış (kötü de olsa) başka bir erkek olan bir kızı istemem şahsen. İster istemez bir soğuma oluyor (Kızacaksın gene Mahmut hocam ama bekaret mevzunu bu yüzden de önemsiyorum 🙂 bu yüzden evde kalıcam zaten 🙂 ) Bu durum kızın suçu mu? Bence kısmen, bazısının karakteri zamanla değişir bu durumda kızın suçu yok ama… Read more »

Dr who no gratitude
Guest
Dr who no gratitude

Aldatılmaya kafayı takmanın aslında kendine güvensizlik göstergesi olduğu söyleniyor ama şöyle de bir çelişki var; kadının kafasında beta öder kısmında mı olduğunu bilmeyen kişi aldatılıp aldatılmayacağını kestiremiyor ve ilişkiyi ilerletmeye meyilli olmuyor, bu yüzden aldatılma var mı yok mu olacak mı diye kafasına takıyor ki kadının kendisiyle evlilik için oyun oynayıp oynamadığını beta kafeslemesi var mı yok mu anlasın.

Dr who no gratitude
Guest
Dr who no gratitude

Bir de ne kadar alfa olursan ol daha alfası çevrede varsa gelip senin eşini sikip elinden alabilir hipergami mantığıyla..

Spex_1616
Guest
Spex_1616

Bu durumda kadının aldatması da dolaylı olarak shit test oluyor anladığım kadarıyla..!

Titanzz
Guest
Titanzz

Bir problem var. Şöyle kısaca anlatayım: 3 haftadır bana fazlaca ihtirasla bağlanmış bir kız arkadaşım var. Tutkusunu şimdiye kadar hep dibine kadar hissettirdi. Benim için ağladı. 1 gün ilgilenemesem bundan aşırı etkileniyor. Bunun daha önceden konuştuğu birisi vardı. Aralarında flört harici bir şey geçmedi. Bu olay da twitter’den olmuş. Hatta twitter’deki mesajlaşmalarını içimi rahatlatmak için bana okutmuş, hatta şifreyi bana vermişti. İstersen küfür et ona engelle vesaire demişti. Ben tabii ki böyle bir şey yapmadım. Kız, benimle ilişkisi başladı başlayalı ona yazmıyordu. Bugün öyle bir ara aklıma geldi ve hesaba tekrar gireyim dedim. Eleman buna hâlâ yazıyordu, özledim seni kadın… Read more »

Dex
Guest
Dex

”3 haftadır bana fazlaca ihtirasla bağlanmış bir kız arkadaşım var.” Kızla tam olarak ne kadar zamandır berabersiniz? İlişkinizin son 3 haftası mı yoksa yalnızca 3 haftadır süren bir ilişki mi? Olayı gördükten sonra kıza çıkışmadan 24 saat kuralını uygulayabilirdin. Bu tarz durumlarda ofansif ve agresif davranırsan karşı taraf kendi suçunu unutup senin suçlu olduğunu düşünebilir. Kızı seviyorsan öncelikle bu durumu konuşabilirdin ve onu dinleyip ona göre kararını verirdin. Senin bu tarz durumlarda bir erkek adam olarak soğukkanlılığını koruman lazım. Soft next ya da direkt next gibi cezalandırma yöntemlerinden ziyade kıza yaptığın yatırımı bir süreliğine çaktırmadan hafifçe geri çekebilirsin ama sen… Read more »

Titanzz
Guest
Titanzz

Gönül istiyordu ki Mahmut Abi yazsın. Ancak senin cevabından dolayı da teşekkür ederim. Dediğin gibi muhabbetimiz toplamda 3 hafta, bir ay kadar. 24 saat kuralını çıkışmadan uygulamayı çok isterdim ama bu durumlar gerçekten çok kışkırtıcı ve ben o esnada dayanamayarak, “Defalarca bu tür şeyleri onaylamadığımı söylememe rağmen bunu nasıl yapıyorsun? Bu gece sinirliyim ve konuşmak istemiyorum” deyip 24 saat kuralına geçmek istemiştim. Buna çıkışmak denir mi bilemiyorum ama hiçbir şey söylemeden de konuşmasam, bu defa ne olduğunu kimse anlamayacaktı. ‘Bu tarz durumlarda ofansif ve agresif davranırsan karşı taraf kendi suçunu unutup senin suçlu olduğunu düşünebilir.’ Kesinlikle doğru demişsin. Şu an… Read more »

Lord Edmond Dantes
Guest
Lord Edmond Dantes

“Daniel biraz evcil biri – ara sıra arkadaşları ile dışarı çıkar ama çoğu akşam evde bilgisayar oyunu oynar ya da netflix izler. Hayat tarzını bildiğimden başka kızlarla takılacağından endişe etmemiştim.” Mahmut abi, MGTOW ve GAME arasında gidip geldiğim zamanlarda, daha önceden çevremden tanıdık ama samimi olmadığım bir kızla buluştuktan sonra bana bu şekil bir şey, “Ya Edmond ben seni böyle bilmiyordum, seni sessiz içine kapanık, asosyal-sorunlu falan sanıyordum.” demişti. Egomu gıdıkladığı için istemsizce bir kahkaha atıp eğlenmiştim o an. Bu bahsettiğim kızı aradan 3-4 gün geçtikten sonra canlı müziğe götürmüştüm. Çıkışta garanti seks yapıcağımı bildiğimden masadaki alkol akışını hep kontrolde… Read more »

Qyoto
Guest
Qyoto

Hocam kadın uzun ilişkide sakat hiçbir hareket yapmamışsa fakat bir gün ilişki bittiğinde kısa bir süre sonra biriyle flörtleşmişse (sevgililik, ilişki değil) bu o kadınla bir daha ilişki yaşamamamız gerektiği anlamına gelir mi? Seviyorsak ve kadın pişman olup bize geri dönmüşse ancak biz bu durumu biliyorsak nasıl karşılamalıyız?

Kunarhak
Guest
Kunarhak

Merhaba, bir kadın ilişkide yeterli ilgili veya değeri göremediğini hissetiğinde aldatır mı? Aldatacak yapıda olmayıp geçmişte çok cinsellik yaşamamış olsa bile bunu yapar mı?

Bunlar dışında eğer ilişkide problem olmamasına rağmen erkeğe aşırı ilgili ve sıcaksa ama cinsel açıdan aynı enerji ortada yoksa ( belki ten uyumsuzlugu) çok sevmesine rağmen aldatır mı?

Anskiyetisi olan ve annesiyle problemleri olan kadınlar aldatır mı?

Lucifer
Guest
Lucifer

Merhaba Mahmut abi bir buçuk yıllık ilişkim var ve kızın ikinci sevgilisiyim benden önceki ise 8 ay sürmüş ve bu süreçte bir kez nude atmış ve bunu lise başında yapmış ben ergenliğin verdiği bir heves olarak geçiştirmiştim ilk başlarda ama şu an çok düşünüyorum ve bir başkasıyla da yatma ihtimali bile aklıma gelmeye başladı sizce bu durumda ne yapabilirim bana çok özel hissettiriyor ve eski sevgilisiyle benimle olan samimiyetin yüzde onu bile olmadığını söylüyor.

Bigla
Guest
Bigla

.

doga
Guest
doga

selam mahmut abi, 1 yıldan biraz fazladır süren ilişkimde sevgilimin hareketleri tuhaflaşmaya başlayınca bir şeyler olduğunu anladım. kiraların artmasıyla birlikte yaşamaya başlamıştık. evin giderlerini genel olarak benim üstüme yıktı ama o benden çok daha az kazanıyor diye sorun etmiyordum. zaman geçtikçe yeni iş yerinden bazı insanların isimlerini daha çok duyar olmuştum. instasında değişik tipler de türeyince sordum. bu kim dedim işte iş yerinden dedi. araştırdım değil. Söyleyince de aynı plazada çalışıyoruz ortak alanda tanıştırdılar dedi. Tanıştırdı dediği kişiler ile tanıştığı adam arkadaş değil vs. Bunu söyleyince ” kimseyle tanışamaz mıyım? onun da sevgilisi var diğeri de nişanlı” dedi ama çılgına… Read more »

doga
Guest
doga

Dün başıma gelen bir şeyi aktarayım olay ile ilgili. Davranışları saçmalaşınca (1+1 ev zaten salonda ben kalıyorum odada kendisi) işe gideceğimi izlediği şeyin sesini kısması gerektiğini söyledim. Yerinden fırlayıp kısmayacağım diye bağırmaya başladı. Dedim ki “zaten bu iş bitti seninle artık devam etmeyeceğiz zaten. Kirayı da ben ödüyorum bir yer bulana kadar kalıp gideceğim. ” Ne olduysa bundan sonra oldu. Bir anda yüzüme bi tokat indi sonra kafama yumruk atmaya başladı. Sonra eline geçirdiği vazo, cam ne varsa etrafa fırlattı. bu sırada bana vurmaya tırnaklamaya devam ediyordu. tutmaya çalışıyordum çünkü bana şiddet uyguluyor dese derdimi anlatana kadar hayatım kayacak. Gideceksin… Read more »

Eczacı
Guest
Eczacı

Mahmut abi bu ibretlik bi olay. arkadaşın hikayesini baştan sona bi yazı şeklinde mi paylaşsak diyorum?