2 çocuklu boşanmış bir erkeğim, kız arkadaşım evlenmek istiyor – Vaka Çalışması

Abi selam. 38 yaşındayım ve 3 yıl önce boşandım. 10 yaşında bir kızım, 5 yaşında bir oğlum var. Boşanma aşamasındayken senin sitenle karşılaştım ve hem boşanma sürecinde ruh sağlığımı korumamda hem de boşanmadan sonra kadınlarla tanışmamda oldukça faydanı gördüm. Öncelikle teşekkür etmek istiyorum.

Yaklaşık 12 sene evli kaldım ve zaten üniversitede tanıştığım ve evlenmeden 3 sene ilişkimiz olan eski eşimden önce de sadece bir kız arkadaşım olmuştu. Piyasaya 36 yaşında boşanmış ve çocuklu bir adam olarak çıkma korkutucuydu ama dediğim gibi bu süreci iyi geçirmeme yardımcı oldun. Özellikle de Kadınlarla Tanışma kitabının çok faydasını gördüm.

Konuya geleyim. 2 yıldır 26 yaşında bir kızla beraberim. Aramız iyi daha doğrusu iyiydi ama düzenli devam eden bir iki problemden sonra aramızda bir soğukluk oldu.

Birinci problem eski eşim. Çocuklar olmasa her yerden engellerim bir daha muhattap olmam ama çocuklar bahanesiyle sürekli olarak bana ulaşıyor ve her ulaşmasında da beni küçümseyici şekilde konuşuyor. Kız arkadaşım bunu bir iki kere duydu (eski eşim sesini yükselttiğinde duyuluyor) ve bunun onu kötü etkilediğini görebiliyorum.

Burada büyük yanlış yapmışsın. Eski eşinin seni kız arkadaşının önünde küçültmesine asla izin vermemen lazım. Birincisi kız arkadaşınla beraberken eski eşin sana ulaşamamalı. Arasa da açma. Acil bir şey varsa yazsın.

İkincisi, eski eşinin sana telefonla konuşarak ulaşmasına izin verme. Mesaj atsın. Aradı mı açma, mesaj at de. Bu biraz zaman alır ama bir süre sonra pes edip sana mesajla ulaşacaktır.

Şimdi bazı kadınlar çocuklar görüntülü konuşacaklar bahanesi ile ulaşıp, açmadığın zaman da çocuklara bakın “babanız başka kadınlarla sürtüyor sizi istemiyor” diye direkt ve dolaylı mesaj veriyorlar. Bu harbi mide bulandırıcı kadınlar eski kocalarını cezalandırmak için çocukların psikolojisini bozmayı falan umursamıyorlar. Bu durumda eğer telefonu açacaksan kulaklık kullan ve başka odaya git.

Kız arkadaşının ya da yeni eşinin eski karınla ilgili bir şey duymaması lazım. Hani çok moderniz, çok iyi anlaşıyoruz, sorun yok diyorsan tamam ama sorunlu bir eski eş senin sorunun. Kızın sorunu değil.

Kaldı ki sen bir de kız arkadaşının önünde başka bir kadının seni küçültmesine izin veriyorsun. Böyle bir şey olduğunda en azından çat diye suratına kaparsın. Bu da kız arkadaşını sana karşı soğutacaktır. Çocukları düzenli olarak sen ara. 10 yaşında kızın telefon kullanabilir.

Eski eşim çocuklar için sürekli bir şeyler istiyor.

O kadın sürekli sana ulaşmaya çalışıyor. Çocuklar bahane.

Bazen beni çok bunalttığında derdimi kız arkadaşımla paylaşıyorum ama sanırım bu hata.

Büyük hata hem de. Eski eşin senin sorunun, onun yarattığı dertleri kız arkadaşına veya yeni eşine yansıtamazsın. Geçmişin senin sırtında yük, bir de kızın sırtına yükleme. İlişkin için hiç de iyi olmaz.

İkinci problem ise evlilik ve çocuk konusu. Asıl çıkmaz ve daha önemli problem de bu. Benim 2 çocuğum var ve bir daha evlenip çocuk yapmak istemiyorum. Kız arkadaşım genç ve bir aile kurmak, çocuk sahibi olmak istiyor. İlişkinin bitmesini istemiyorum ama evlilik isteğinin eninde sonunda ya evliliğe ya da ilişki bitimine gideceğini görebiliyorum. Burada göremediğim bir üçüncü yol var mı?

Yok maalesef. Genç ve uzun süreli ilişki materyali bir kadınla ilişkideysen, 2-3 seneye kalmadan evlilik konusu açılır ve eğer evlenmezseniz ilişki biter. Hani evlilik yoluna girersiniz belki 2-3 sene de onun üstüne evlenmeden devam edersiniz ama evlilik ufukta yoksa böyle bir kadın seni eninde sonunda bırakacaktır.

Alternatif olarak evlenmezsen, her 2-3 senede bir kız arkadaş edin ve ayrıl döngüsüne girersin. Tabii hiç çocuk istemeyen bir kız bulabilirsin ama böyle kızların hem sayıları az hem de bu dar nüfusun çoğu ruhsal olarak dengeli değiller. Bir başka alternatifin ise, senin gibi çocuklu boşanmış ve daha çocuk istemeyen bir kadın. Ama bu kadın da sana daha yaşça yakın olmalı zira genç ve sana arzu duyan bir kadın senden de çocuk isteyecektir.

Ben çocuksuz bir erkeğin çocuklu ve boşanmış bir kadınla birlikte olmasını pek tavsiye etmem ama sen de çocukluysan ve özellikle de daha fazla çocuk istemiyorsan böyle bir kadın, çok uzun vadeli ilişki için daha uygun.

Yani işin zor. Ben senin yaşlarındayken bu seçimi yapmak zorunda kalmıştım. Kız arkadaşımla tanıştığımda 37 yaşındaydım ve kız 23 yaşındaydı (gerçi 1 ay sonra 24 oldu). Ben özellikle çok genç kadın meraklısı değilim ama 28 yaş üstü ilişkilik kadınlar evlilik ve çocuk aşamasına çok hızlı geçtiklerinden zaman içinde daha genç kadınlarla çıkmaya başladım.

Neyse ilişkinin ikinci yılında evlenmek ve çocuk yapmak istediğini, ben bunları istemediğim için ayrılmak istediğini söyledi. Ben de canım sıkılsa da haklı olduğu için bir şey diyemedim. Ama sonra düşündüm ve bu kafa ile ne olacağına baktım. 1 sene birden fazla kızla ilişki, sonra tek eşli ilişki. 2 – 3 sene sonra evlilik mevzuundan o ilişkinin de bitmesi ve yeniden 1 sene birden fazla kızla ilişki. Böyle 40’lara ve 50’lere gidiş.

Şimdi bu hayat bazılarına çekici gelebilir. Bazıları hiç uzun süreli yapmayabilir. Bazıları ister, bazıları istemez. Ben istemediğime karar verdim. Yalnız benim işimi kolaylaştıran sadece bir çocuğumun olması ve daha fazla çocuk istememdi. O nedenle de kız bana ulaştığında bir şekilde yeniden bir araya geldik, evlilik yoluna girdik ve evlendik.

Senin işin daha zor. Bazen beni senin gibi 2 ya da 3 çocuğu olan adamlar arıyorlar. Sana ya da onlara hangi yolu tercih edeceklerini ben söyleyemem ama eğer evlilik ve çocuk istemiyorsan, bu kızın ya da sonrasında aynı zihin yapısındaki kız arkadaşının seni terk etmesini kabul edeceksin. Zaten çocuklarım var, bu şekilde yaşar giderim diyorsan tamam. Bu şekil bana uygun değil diyorsan bu kızda ya da şimdi hazır değilsen ileride muhtemelen evlenmen gerekecek.

Bana sorularınızı uygun yazı altında sorabilirsiniz, benimle görüşme ayarlayabilirsiniz ya da ilişkiler setimize bakabilirsiniz.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

15
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
5 Comment threads
10 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
eskilerdenbirilessarpMahmut AbiMurat Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
sss
Guest
sss

Daha önce hiç evlenmemiş bekar kadına,boşanmış çocuklu adam tavsiye eder misin Mahmut Abi?Ablam böyle biriyle beraber o da 28 yaşında.Adam çokta güvenilir birine benziyor evlenecekler galiba ama babam hiç onaylamıyor ilişkiyi.Ben ise nötrüm bu devirde boşanmış olmak çok bir anlam ifade etmiyor bence.

eskilerdenbiri
Guest
eskilerdenbiri

İki Çocuklu bekar adam bu yaşlarda çocuksuz genç bekar kadın bulmuşsa evlenmeli.
Boşanmış çocuklu kadından daha iyidir. Öyle yada böyle çocuk sayısı 3-4 e çıkacak zaten, hiç olmazsa kendi çocuğu olur. Her kadın kendi doğurduğu çocuğu ister. Öyle ben çocuk istemiyorum diye birşey yok.
Burada kadının kendisinden olmayan çocuklara davranışı çocukların sağlığı açısından önem kazanıyor.
Ayrıca Erkek için çocuk yetiştirmek hayata hazırlamak evde kadın yoksa çok zor.

Koray
Guest

Evet ama çocukların farklı kadınlardan olması da kimi zaman problem yaratabiliyor. Ayrıca kadının kendi çocuklarından eğer babaları ilgileniyorsa biz sorumlu olmuyoruz ama çocuk bizden olunca ekonomik bölünme de artıyor. Çocuklar arasında tam bir kardeşlik bağı da oluşmuyor. Çocuklardan biri babam benimle yaşamıyor onunla yaşıyor diye düşünüp dışlanmış hissediyor. Belki iki boşanmış insan birbirini daha iyi anlar bazı açılardan. Ben bu konuda yorgun hissediyorum ama eşimle paylaşamıyorum doğal olarak. Ben de bu tarz bir evlilik yaptım ve yeni eşimden 2. kez çocuk yaptım ve eşimle mutlu olsam da bazen çocuklar arasındaki dengeyi sağlayamıyorum. O kadar toz pembe kolay bir olay olmuyor… Read more »

eskilerdenbiri
Guest
eskilerdenbiri

Yazdıkların doğru şeyler, fakat erkeğin ihtiyacı zenginliğe bakılmaksızın hepsinden önde gelir diye düşünüyorum. Bu ihtiyaç kendisi ve çocukları için aile ortamında en sağlıklısıdır.
Diğer yaşanılan yaşanılacak şeyler hayatın içinde var. Ve hayat illa güllük gülistanlık değildir.
Zaten biz erkeklerin babaların vazifesi elimizden geldiğince denge kurmak değilmi.
Babalar anneler çocuklar bu hayatta zorlanacaklar tabiiki.

Anon
Guest
Anon

Riskli olabilir ama öyle aman aman abartılacak bir şeyi de yok. Annem babamdan boşandıktan sonra iki kişiyle ciddi ilişki yaşadı birinin çocuğu vardı birinin yoktu ikisi de benimle gram problem yaşamadı. Çocuklu olanla şu anda evliler zaten üvey kardeşim benden 8 yaş kadar büyük o da hiç sıkıntı etmedi. Annem de sıkıntı etmedi. Annemle üvey babam dengeyi iyi oturttular güzel bir aile olabildik. Kişilerin tutumları burada önemli.

Muhammet Emin Saraç
Guest
Muhammet Emin Saraç

Gerçekten çok yol gösterici içinde 10larca ders olan bir yazı olmuş.Abi eski kadınla olan iletişimden bahsetmişsin,peki çocukla iletişim nasıl olucak? Yeni çocukları kıskanıcak(yeniden evlendiğin eşinden olan) bu süreç nasıl idare edilir.Bunla ilgili bir yazı yada video gelirmi.?

Ahmet Sever
Guest
Ahmet Sever
Murat
Guest
Murat

Merhaba; vakada anlatılan birinci problemin aynısını yaşamış biriyim. Sonuç tabi ki de ayrılıkla neticelendi.
Konuya farklı bir pencereden yaklaşarak şunu sormak istiyorum.
Eski eşin tekrar bir evlilik yapması halinde nasıl bir davranış içerisinde olmalıyız. Hele ki arada 10 yaşında annesiyle yaşayan bir erkek çocuk varsa. Onun başka bir adamla aynı evde yaşaması gerçekten düşündürücü cinsten.

sarp
Guest
sarp

Üvey babasını bir araştırır bakarsın nasıl birisi diye sıkıntılı bir herif değilse sorun olmaz. Benim kızımın da üvey babası var gayet normal ilgili bir adam kızıma karşı yanlışı bir saldırısı falan yok. Bitmiş ilişkide zaten karşı tarafın sonrasında başka biriyle birlikte olma ihtimalini göz önünde bulundurman lazım.
Tabii kızla aynı evde yaşayamamam ama onun yaşayabilmesi koyuyor lakin yapılabilecek bir şey yok. Gerçi benim eski eşim bazı kadınlar gibi çocuğu babasına düşman etmeye çalışan kadınlardan değil kızı istediğim kadar görebiliyorum. Kadın diğer adamı babası yerine koydurtmaya çalışmasın yeter.