Narsist erkeğe aşk bombardımanı, duygusal olarak güçlü erkeğe olandan farklı mı?

Mahmut abi selamlar. Borderline ve toksik kadınlarla alakalı podcastinde  lovebombingle alakalı harika bilgiler verdin. Oradan da yola çıkarak iki farklı erkeğe karşı duruşu hakkında sorularım var.

Bu tarz kişilik bozukluğu olan ve nesne süreksizliği olan bolca da kırmızı bayrak bulunduran kadınlar kendisi gibi narsist bir erkeğe ona inanılmaz aşık olduğunu anlatırken ,daha dengeli ve stabil bir ruh halindeki adama lovebombing yerine daha farklı teknikler deneyebilir mi? (Soru 1) .

Tecrübeli bir borderline kadının daha 1 ay olmadan narsist bir adama gösterdiği lovebombing gerçekten bir aşk olma olasılığı mıdır yoksa hızlı yanıp sönen ilişkilerden mi ? (Soru2)

Şimdi bu konularda çok kolay etiket yapıştırılıp borderline ya da narsist deniyor (çoğunda da kadın aslında adamın pısırıklığından asabileşip giden biri) ama öyle var sayalım.

Toksik bir kadın, özü aşağılık kompeksi içinde olan narsisti idealize etmeye başladığında, narsist buna mal gibi atlayıp, aşırı yükselip borderline’ın aşk bombardımanı gazını arttırmasına neden olabilir. Narsist erkekler love bombing ile tuzağa çekilmeye daha müsaitler zira love bombing ile kendilerine mükemmel erkek gibi davranıldıkça tam istedikleri, kan emecekleri, yakıt ihmali kurbanını bulduklarını düşünerek bağlanırlar. Tabii sonra kim kimin kanını emiyormuş görürler 🙂

Dengeli stabil bir erkeğin bu tür bir içsel aşağılık kompleksi, dışsal büyüklenmeciliği olmadığından kendini çok yerene de çok övene de “ne diyor bu mal?” diye bakar. Yani biri “sen berbatsın” dediğinde kendisine “yoo berbat falan değilim” der, biri “sen mükemmelsin” dediğinde “yoo mükemmel değilim” der. Bu nedenle de borderline aşk bombardımanı yaptığında “ben böyle mükemmel değilim, iyiyim ama bu kadar da değil. Bu kadında bir gariplik var” diyebilir. Narsist ise “tabii ki ben mükemmelim” diye gaza gelebilir.

Tecrübeli bir borderline kadının daha 1 ay olmadan narsist bir adama gösterdiği lovebombing, aşktan ziyade idealizasyondur. Buldum gaza gelen malı vereyim gazı olayıdır.

Tek bir kısmı anlayamadım sadece . Bu tarz bir kadın karşısında Dengeli stabil bir erkek olduğunu anladığında aşk bombardımanın işe yaramayacağını düşünüp lovebombingten daha farklı ve yavaş süreçli tekniklere girişir mi ? Çünkü kırmızı hap camiasında karşısındaki erkeğin tipi fark etmeksizin , lovebombing yapmak toksik ve borderline kadınların olmazsa olmazı gibi anlatılıyor sanki.

Böyle bir kadın hemen her erkekte, aşk bombardımanı (idealizasyon) aşamasından düğmeye basılır gibi bok bombardımanı (değersizleştirme) aşamasına geçer. Ve en geç bu geçişi yaptığında, dengeli ve stabil bir erkek tarafından hızlıca terk edilir. Narsist ya da başka şekillerde stabil olmayan, zayıf bir erkek ise aşk bombardımanı aşamasında kadına çok düştüğünden, bu geçişten sonra da bırakamaz.

Ben kitapta yazmıştım, her toksik kadın her erkeğe aşk bombardımanı yapmaz. Örneğin adam o kadar betadır ki ne idealize edebilir ne de idealize etmesine gerek kalır. Başından tepesine binebilir.

Teori mi kasıyorsun yoksa bir durum mu var?

Abi aslında teori kasmıyorum ama hayatıma giren bi borderline kadın bana bildiklerimi unutturmadı ama karıştırmama sebep oldu diyebilirim. Çünkü gitmem gereken mesafenin fazlasını katettim ve bu durum yaşadığım “her şeyi bir mantığa oturtma” gibi bir çabaya sokuyor beni. Bir de twitterda ingilizce bi yazı okumuştum. Türkçesi ; bazı kadınların sizi daha fazla manipüle edemeyeceklerini anladıkları anda onlar için iyi bir tercih olmayacağınızı da bilin diyordu. Mesela bu sözü de aşamıyorum .

Ama şu anlamda aşamıyorum; Kırmızı hapta genel olarak kadın sizi manipüle edemedikçe gözünde güçlenirsiniz ve sizi asla bırakamaz gibi bir düşünce de hakim. Ama pratiğe baktığında gerçekten de sorunlu kadınlar güçlü erkeklerle değil de manipülasyonlarına boyun eğen erkekleri tercih ediyorlar. Yani güçlü bir duruşla her kadından saygı göremiyorsunuz. Yani teori bulmaktan ziyade sen fikirlerine güvendiğim biri olarak biraz işin detayının nasıl işlediğini öğrenmek istiyorum sadece bu konuda.

“Kırmızı hapta genel olarak kadın sizi manipüle edemedikçe gözünde güçlenirsiniz ve sizi asla bırakamaz gibi bir düşünce de hakim.”

Burada, kırmızı hapta, manosphere’in her yerinde öğrendiğiniz şeyler az çok sağlıklı kadınlarda çalışır, sağlıksız ya da erkeklerle sorunlu kadınlarda çalışmaz. Erkeklere düşman olmuş kadına ne kadar maskülensen seni o kadar sevmez, o kadar saldırganlaşır. Ergen kafasından kurtulamadığınızdan mı nedir, bu işlerden bir çizgiroman kahramanı yaratmaya çalışıyorsunuz. Burada bin kere yazdım, o kadın dünyanın en özdeğerli ve özgüvenli erkeğine de öyle davranır. Bir zavallı ile özdeğerli bir erkeği ayıran, o kadını dize getirebilmesi değil, özgüvemli erkeğin böyle bir kadını hayatından hızlıca atarken, zavallının “bu kadını adam edeceğim, dize getireceğim” fantezileri ile, zayıflığının altında ezilmesidir.

Bir erkek zehirli bir kadını “ben bu kadını gücümle itaatkar kadın” yaparım diyorsa eskiden güçlü bile olsa artık zayıf, zavallı bir erkek olduğunu anlamalı. Güçlü erkekler böyle şeylerle uğraşmazlar.

“Yani güçlü bir duruşla her kadından saygı göremiyorsunuz.”

Hayır. Şimdi geçenlerde bir yerlerde yazmadığımi fark ettiğim, bariz olduğunu düşündüğüm ama birçok olgunlaşmamış erkeğin şaşırdığı bir şey söyleyeyim. Spesifik bir alfa erkeği sağlıklı kadınların birçoğu sevmez. Böyle “aslında çok istiyor, ıslanıyorlar ama istemiyor gibi davranıyor” değil, gerçekten istemeden, hoşlanmadan itici bulur.

Sadece efendi erkekler her kadın tarafından sevilir ama kadınlar onlarla da yatmazlar.

Bazen bir kadın “ay Çad çok itici” dedi mi manosphere’de aslında ıslanıyor, kıvranıyor ama yine de böyle diyor gibi bir yanılgı var. O kadın o gayet çekici olan adamı gerçekten itici buluyor olabilir. Aslında hayatın her alanında geçerli bir olay bu. Ne kadar omurgalı ve güçlü olursan, o kadar sevmeyenin olur, kadınlarda da bu geçerli.

Yani alfa erkeğin her kadın beni çekici bulur diye bir şey yok, havuzunuz artar ama sevmeyeniniz, sizi itici bulan da artar. O yüzden o kadar özgüvenli, özdeğerli, omurgalı adam oldum bu kız beni neden çekici bulmuyor diye düşünmenin anlamı yok.

Bana sorularınızı uygun yazı altında sorabilirsiniz, benimle görüşme ayarlayabilirsiniz ya da ilişkiler setimize bakabilirsiniz.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

11
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
6 Comment threads
5 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
Mahmut AbiLatismusMemo1980TheSkillz Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
TidalWave
Guest
TidalWave

“Bir zavallı ile özdeğerli bir erkeği ayıran, o kadını dize getirebilmesi değil, özgüvenli erkeğin böyle bir kadını hayatından hızlıca atarken, zavallının “bu kadını adam edeceğim, dize getireceğim” fantezileri ile, zayıflığının altında ezilmesidir.”

Yazının kısa özeti ve anahtar noktası diyebiliriz bu kısım için.

Zaten şu alfayım sigmayım thetayım zetayım top g’yim şöyle haşmetliyim böyle sikiciyim diye uçup kaçanların hepsi boş, sadece çenesi çalışan palyaçolar oluyor. Bireysel bir sporda dünya şampiyonu olursanız belki en iyisiyim demeye hakkınız olur iki kevaşe sikmekle neyin alfalığıymış neyin en üst seviyesiymiş amk.

BSS
Guest
BSS

Redpill camiasında underrate -mi ne deniliyor- bir durumda seçimlerin ne kadar önemli olduğu. Evet kendimize yatırım yapmalıyız, güçlenmeliyiz ama bunlar kadar ve belkide bunlardan daha da önemlisi karşı cinsi iyi seçmek. Ne kadar istersek isteyelim, bu sitede birçok yerde okumuştum, kötü üzümden iyi şarap yapılamaz.

TheSkillz
Guest
TheSkillz

benim sorum kadınlardan çok babam ile alakalı. 4 yıldır beraber yaşıyoruz, öncesinde de 10 yıl dedemle yaşamıştım. direkt olarak narsist veya borderline teşhisi koyamam ama kesinlikle bağımlı (belki de boşandığı ve yanında sadece ben olduğum için). burada bazı yazılarınızı okurken fark ettim ki hiç farkında olmasam da bana gaslighting yapıyormuş ama sonradan düşününce lovebombing de yaptığını fark ettim. 20 yaşındayım ve son 1 yıldır sabrım tükendi. atsan atılmaz satsan satılmaz durumu var ve çözüm bulamıyorum. yan yana gelmemek ve konuşmamak için alışveriş ve yapılacaklar listesini bile mesaj attırıyorum. basit şeyler için tartışma çıkartıyor, bu basit birşey dediğimde de trip atarcasına… Read more »

1980
Guest
1980

Günümüz kadın erkek ilişki sosyolojisinde TRP öğretilerini uygulamak daha da zorlaşıyor. Yani amacı sadece kadını elde etmek kız arkadaş edinmek olan tipler için hiç de uygun olmayan bir platform zira sonrasında bu tipler başarısızlıklarının faturasını trp ye kesip uzun vadede kendilerine iyi gelecek fikirlerden de uzaklaşıyorlar. Bu paragraf sitenin başına çivilenip giren herkesin okuması sağlanmalı hatta pop Up! Yapıp zorla gösterilip öyle devam edeceklerse etmeleri iyi olacaktır “”Şimdi geçenlerde bir yerlerde yazmadığımi fark ettiğim, bariz olduğunu düşündüğüm ama birçok olgunlaşmamış erkeğin şaşırdığı bir şey söyleyeyim. Spesifik bir alfa erkeği sağlıklı kadınların birçoğu sevmez. Böyle “aslında çok istiyor, ıslanıyorlar ama istemiyor… Read more »

Memo
Guest
Memo

Selamlar,2 aydır sevgili olduğum biri beni çok ideallestiriyor ama o kadar kusursuz da biri değilim kendimi bilen biriyim diyebilirim. Aşırı üstüme düşmesinden dolayı bir kaç kez ayrıldık ,çok üzüldüğünden yine şans verdim ama ben bana lovebombing yaptığı düşünüyorum, şuan gozlemliyorum nerede patlak verecek diye eğer narsist biriyse bu halimi sürdürürsem yani kontrollü olarak Bi noktadan sonra patlak verirmi bu tipler yoksa ilişki hep devam edermi?Bu kişiler hangi durumlarda kendini gösterir ?

Latismus
Guest
Latismus

Ben buna benzer bir şey yaşadım. Kadın bana durmadan aşk bombardımanı yapıyordu, farkındaydım. Sonra bir sabah gerçekten sebep yokken görüşmek istemediğini söyledi. Sonra da benden önce sevgili olduğu çocukla hemen yine sevgili olmuş (küçük bir ilçede yaşıyorum, yolda denk geldi) . Artık borderline mıdır, narcist midir, bipolar mıdır bilmiyorum, ancak yeni (aslında eski) kurbanına üzülüyorum. Çocuk büyük ihtimal bu kızın arada benle takıldığından haberi bile yok. Acaba bu aşk bom. bende yaramadı diye mi ayrıldı, onu düşünüyorum ara sıra. Mahmut Abi nin bir yorumu varsa onu da duymak isterim