MGTOW nedir?

Eğer The Red Pill camiasını takip ediyorsanız MGTOW kavramını duymuşsunuz. MGTOW, Men Going Their Own Way (Erkekler Kendi Yoluna Gidiyor) kelimelerinin baş harfleri. Bu akım genellikle web siteleri, sosyal medya ve özellikle YouTube ortamında toplanan ve erkekleri romantik ilişkilerin ve evliliğin tehlikeleri ve külfetleri konusunda uyaran ve bunlardan uzak durmasını öğütleyen bir akım.

Akımın bir benzeri Japonya’da herbivore man (otçul erkek) olarak bilinen ve kızarkadaş ve evlilik olayından kendilerini tamamen soyutlayan erkekler olarak uzun süredir var. Ama Japonya’daki “otçul erkekler”, Japonya’nın gerçekten adamı doğduğuna pişman edebilecek salaryman (maaşla çalışan) hayat biçimine bir tepki iken MGTOW Batı’da 3. dalga feminizme tepki olarak ortaya çıkmış bir hareket. Temel felsefe şu : 3. dalga feminizmin yol açtığı kadının erkeği donuna kadar soyduğu boşanma yasaları, tecavüz kültürü zırvaları, aşırı hipergamik yaşam tarzı gibi etmenler yüzünden romantik ilişkilerin ve evliliğin maliyet – kazanç ve risk – kazanç açısından bakıldığında bir erkek için girmeye değmeyecek müesseseler. Akımın içinde her türlü erkek var. Boşanma müessesi ile çocuklarının velayetini, mallarının yarısını kadına vermiş ve maaşının çoğunu nafaka falan olarak veren erkeklerden daha genç ve kadınların 20li yaş ultra hipergamik yaşam tarzından canı yanmış erkeklere kadar birçok insan var.

MGTOW’un seviyeleri de var. En aşırı uçta kadınlarla her türlü ilişkiyi bırakan erkekler bulunuyor ki bunlar önemli oranda sosyal hayattan da çekiliyorlar. Ama önemli miktarda MGTOW erkeği kadınlarla kısa süreli ilişkiye devam ederken uzun süreli ilişkiyi ve evliliği reddediyorlar.

MGTOW her ne kadar feministler ve bazı kadınlar tarafından çocukluktan çıkamayan, sünepe erkekler topluluğu olarak aşağılanmaya çalışılsa da (ki grubun içinde bu tür erkek sayısı da oldukça fazla), MGTOWcuların genel olarak kadınlardan uzak durmasının sebebi daha derin. Bu klasik utandırma taktiklerine karşı ABD’de MGTOWcuların cevabı şu : “Biz ergenliğe takılıp kalmış erkekler değiliz. Biz bu yolu seçtik zira çevrede arzu edilebilir Amerikalı kadın kalmadı. Hepsi erkekleri kullanmaya programlamış.”

Maalesef modern, özellikle Batılı kadınların artan oranda çoğunluğu konusunda benim ve bu kadınlarla ilişkiye giren birçok erkeğin gözlemi de aynı. 20li yaşlarındaki Batılı kadınlar ya şişmanlar (artan oranda da obezler) ya da erkek gibi yaşama ve davranma hevesiyle insana kadınmış gibi görünmüyorlar. Hızlı ve bol içkili hayat, fazla partnerli seks hayatı ve bol bol güneş banyosu nedeniyle de 30unu geçen ortalama bir Batılı hatun genelde 40lı yaşlarındaymış gibi görünüyor ve fiziksel olarak çekici değil. Tamam bazı erkekler gerçekten sünepeliğinden MGTOW olsa da önemli bir miktarının bu kadar az fiziksel çekiciliği olan ve feminen olmayan ve üstüne de evlilik konusunda korkunç olan bir kadını hayatına sokup kahrını neden çekeyim mantığı çok anlaşılmaz değil.

Mgtow Building Wealth and Power: For Single Men Only adlı kitabın kapağı

Evlilik konusunda korkunç olmaktan ne demek istediğimizi, Huffington Post’da Melanie Höglind adlı feminazinin yazdığı şu yazı ile açıklayalım. Why I question my marriage regularly? (Neden evliliğimi sürekli sorguluyorum?) :

Evliliğimi sürekli sorguluyorum. Kocamla onun inatçılığı yüzünden kavga ettiğimizde ve beni odanın içinde eşyaları fırlatmama neden olacak kadar çıldırttığında, barışçıl bir şekilde bir arada yaşayabilir miyiz diye soruyorum kendime. Beni hediyelere boğmadığı ya da bütün isteklerime boğun eğmediği zaman hayalkırıklığına uğradığımda, “bana istediğim herşeyi verebilecek kapasitede mi?” diye soruyorum kendime. Eğer iş oraya gelirse, ona ihtiyacım olmadığımı biliyorum.

Bu yaratığı kaynaklarını sömürme ve genlerini gelecek nesillere aktarma ile ödüllendiren zavallı meriç yerinde olmak yerine MGTOW tercih eden erkek sayısı artıyor. Suzanne Venker’in The War On Men (Erkeklere Açılan Savaş) yazısında genel olarak manosphere neden var, neden MGTOW gibi oluşumlar var açıklıyor. Erkeklere neden kadınlarla ilgilenmediklerini soran Venker şu cevabı almış : “Çünkü kadınlar artık kadın değil.”

“Erkekler bıkkın. Kendilerinde sürekli bir sorun olduğunu duymaktan bıkkın. Kadınlar mutlu değilse bunun sebebi kendileridir diye duymaktan bıkkın.”

MGTOW ve evlilik

Bütün bu yazılanlarda gerçeklik payı var. Evli ve çocuklu hayatı ve sonrasını yaşamış, boşanma müessesinin erkek aleyhine nasıl gelişebildiğini, çocuğun bir kadın tarafından nasıl erkeğe karşı koz olarak kullanılabileceğini tatmış bir abiniz olarak MGTOW yaşıyorum (kısa süreli ilişki temelli) ve MGTOW’a sempati duyuyorum. Fakat genç erkeklerin bu tür acılara maruz kaldığı için öfkeli olan ve bu öfke temelli tavsiyelerde bulunan abilerin MGTOW tavsiyelerine karşı da dikkatli olması taraftarıyım.

Zira genç MGTOWcular maliyet – zarar analizi yaparken sanki 40 – 50 yaşına kadar yaşayacaklarmış gibi davranıyorlar, 50 yaşından 80 yaşına kadar çocuksuz ve ailesiz yaşamanın ne demek olduğunu etraflıca düşünmeden plan yapıyorlar (boşanmış MGTOWcular ise bir yerlerde çocukları olmasının verdiği rahatlığı es geçtiklerinden bundan pek bahsetmiyorlar).

MGTOW’a giren ve evlilikten ağzı yanmış abilerin çoğu (buna ben de dahilim) maliyet – risk / kazanç konusunda yanıyor zira şu aşağıdaki basit tavsiyeyi izlemiyor :

Bir erkek, 30 yaşına kadar tek eşli, uzun süreli ilişkiden uzak durmalı (MGTOW), 35 yaşına kadar evlenmemeli (yarı MGTOW).

Bu tavsiyenin sebebi ise kadın düşmanlığı değil, pratik : Erkeğin cinsel pazar değeri 36 – 38 yaşında tepeye çıkıyor ve bir erkeğin bu tepe noktasında eş seçmesi, ona seçebileceği en iyi eşi seçebilme imkanı sağlıyor. Buna bir de uzun süreli ilişkinin ve evliliğin 35 yaşına kadar erkeğin kaynaklarını (zamanını ve parasını) sömüreceği (böylece de 38 yaşında CPDsi yerlerde sürünen bir patates olma şansı artacağı) ve onu riski az bir eş seçmeye hazırlayan tecrübelerden mahrum bırakacağı gerçeğini ekleyin.

MGTOW ve seks

MGTOW’da aşırıya kaçmanın bir diğer problemi de 3. dalga feminizm nedenli kadın narsisisminden kaçayım derken, bir erkeğin hayatını düzenlemede en sağlam itici güç olan acımasız ama doğal cinsel seçilim  mekanizmasından mahrum kalması. Zira bizi erkek egemenlik hiyerarşisi içinde yükselmeye iten itici güç bu seçilim.

Şimdi yazacaklarımı, kadınlardan kendilerini tamamen soyutlayan veya soyutlamayı planlayan MGTOWcular için söylüyorum : Aslolan kadınlarla ilişkiye girebilecek iken kadınlardan kendini soyutlamak. Yoksa, hiçbir kadın tarafından seçilmeyen biri iseniz, burada kadınların aşırı istekleri / kezbanlıkları yüzünden seçiliyor olmanız ihtimali az, sizin seçilmenizi sağlayacak bir değer üretmekten (ya da bunu yansıtacak özdisiplinden) yoksun olma ihtimaliniz ise azımsanamayacak kadar çoktur. Yapmanız gereken kadınlara küsüp kendinizi otobur erkeğe çevirmek değil, kendinizi geliştirmektir (spora başlamak, the redpill camiasını okumak, işinizde / okulunuzda tepeye oynamak, vs.).

Not : MGTOW konusunda yazılmış Mgtow Building Wealth and Power: For Single Men Only adlı bir kitap mevcut.

 

 

 

 

 

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

95
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
22 Comment threads
73 Thread replies
6 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
33 Comment authors
Special ForceeleutheromanianMiami ViceCorc MaykilDr who no gratitude Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
İbrahim
Guest
İbrahim

Mahmut Abi ben MGTOW’luk ile ilgili şunu düşünüyorum. Ben kendimi geliştirmeyi çok seven bir insanım, manyak gibi yazı okurum ve tartışma yapmayı severim. Bana entelektüel birikim katan veya bana tecrübe katacak her konuda varımdır. Kızlarla ilişkilerimde hiçbir problem yok, etkileyebiliyorum onları. Ama ben hiçbir kızla sevgili olamıyorum, aynı kişiyle olmak beni çok daraltıyor ve kendime ayıracağım vakit bom boş şekilde yok oluyor. 3-4 saat kafede vs. takılacağıma yazı okusaydım daha yararlıydı dediğim olabiliyor. (bu arada çerçeve meselesi demeyiniz, arada bir yapıyorum bunu) Ben en azından vücudumu belirli bir seviyeye getirip, işlerimde yahut mesleğimde iyi hâle geldikten sonra kızlara doğru düzgün… Read more »

BerkunQ
Guest
BerkunQ

Ekşide böyle bir yazı var:
https://eksisozluk.com/entry/62674606

jim hopper
Guest
jim hopper

38’de evlenmek çok korkunç geliyor bana. 38’de evlenip 40’ta çocuk yapsan (birkaç sene sonra ikincisini yapmadığını varsayarsak, ki o şekil durum daha vahim) çocuk reşit olduğunda senin bir ayağın çukurda. k o r k u n ç

Darkwolf
Guest
Darkwolf

Yetiştirilme tarzı ve diğer etkenler yüzünden geçmişte tamamen mavi haplı davranan ve hiçbir ilişkisi olmayan biriyim. Birkaç kızı oneitis yaptım ve çokça duygusal yatırımım oldu. Artık içimden uğraşmak gelmiyor ve bana boş işmiş,değmezmiş gibi geliyor. Sanki bu mgtow daha bana uygun gibi. Zaten ilk olarak bir iş bulmam gerek galiba,iş sahibi değilim. Ne önerirsin Mahmut abi? Diğer arkadaşlar da görüşlerini yazarsa sevinirim.

Corc Maykil
Guest
Corc Maykil

Aslında MGTOW’un Türkçesi “Kendi yoluna giden erkekler”. Not olarak düşeyim.

Miami Vice
Guest
Miami Vice

Altındaki temel motivasyonun incellik ve kadın düşmanlığı olmaması halinde, mgtow akımını bir erkek için uzun veya kısa vadede mantıklı ve yararlı buluyor musun abi ? Mantıklı buluyorsan sebepleri nelerdir ?

Special Force
Guest
Special Force

Mgtow Building Wealth and Power: For Single Men Only adlı kitabı bir çırpıda bitirdim. Finansal güç, alışkanlıklar ve erkeğin kendine yatırım yapması gerektiği konularında güzel şeyler söylemiş. Yani, kırmızı hap’ın söylediği bir sürü şeyi söylemiş, ‘güç anlamında’ gel gelelim, kadınları şımartma konusunda saçmalamış. MgTow da yaşanabilirmiş aslında, kitapta evlenmeyin, çocuk yapmayın, finansal gücünüzü elinize alın, insanlarla tanışın, ücretsizdir diyor. İlle birileriyle olmak fikri saçma gelmiyor değil….Hapı yutmaya çalışsam da Mgtow’a da arada gidip gelsem fena olmaz diye düşünüyorum.