Kadınlardan reddetme konusunda dürüstlük beklemek, siz daha çok beklemek

Başlığı Geronimo açmış gibi ama oraya takılmayalım. Bir süredir yazmak istediğim bir şeydi, kısmet bugüneymiş.

Kadınlardan ilişki tavsiyesi almanın bir versiyonu da bu beklentidir. O başlıkta kısaca anlatılan şuydu: Biz erkekler isteklerimizi karşı tarafa doğrudan ilettiğimizden genelde kadınların tavsiyeleri ve isteklerinin de “doğrudan” iletişim yoluyla sunulduğunu zannederiz. Ama kadınlar ilişki konusunda nadiren istediklerini “doğrudan” söylerler. Kadınlardan yemek tarifi alın, seyahat tavsiyesi alın, hatta nükleer fizik konusunda ders alın ama asla ve asla ilişki konusunda tavsiye almayın.

Bu hususta dikkat edilmesi gereken bir diğer konu da kadınların saçma sapan, o anın bağlamında hiçbir mantık ifade etmeyen reddetme cümleleridir.

Yaklaşık iki ay önce ekşi sözlük’te şöyle bir yazıya denk geldim. Yazar arkadaş, hoşlandığı kadın her kimse artık, kendisine reddederken dürüst olmadığı için içerlemiş ve “eksiklerim (maddi, tip, ortam vb.) sebebiyle reddetmek yerine niye uzunca süre ilişki istemiyorum deyip 1 ay sonra başkasıyla sevgili oluyorsun?” gibi erkekler için son derece mantıklı, ama kadınlar için tamamen anlamsız gelecek bir soru sormuş. Bu durum eminim çoğumuzun başına gelmiştir. Size yok diyen hatunu bir hafta sonra başkasıyla el ele, göz göze görmek…

Dananın kuyruğu da burada kopuyor zaten. Kızlar tam da sizin o “örtülü” reddetme sinyallerini anlayacak kadar tecrübeli olmadığınız için reddetme konusunda tereddüt yaşamıyor. Hatta şöyle diyeyim, kızın kafasında “Ben bu adamı istemediğimi daha nasıl belli edeyim?!” gibisinden sorular dönüyor, o da sizin anlamamanıza şaşırıyor. Çünkü kadının dili farklı.

Peki nedir bu “örtülü” sinyaller?

Tanışma isteğini görmezden gelmek bir sinyaldir. Mesajlara dönmemek veya çok geç, 1-2 kelimeyle dönmek bir sinyaldir. Buluşmayı ekmek bir sinyaldir. Buluşma davetini kabul etmemek bir sinyaldir. Buluşma davetine muğlak bir zaman belirterek cevap verip dönüş yapmamak bir sinyaldir. Kıytırık bir sınav, iş vs. bahanesiyle ilişki istememek bir sinyaldir. Arkadaşlığınız bozulacak diye ilişkiden kaçmak bir sinyaldir. Seni üzmekten korktuğunu söylemesi bir sinyaldir. Cinsel ilişkiyi ertelemek bir sinyaldir.

Kadınlar çoğu zaman size “tipini beğenmedim, pısırıksın, güçsüzsün; o yüzden seni istemiyorum” demeyecek ve yukarıda bahsettiğim “daha erdemli ve mantıklı” görünen bahanelere başvuracak.

Bunları sinyal olarak gör(e)meyen bir erkek, kadının önüne attığı boktan bahanelere inanır ve bunları sorun gibi algılayarak eğer çözerse kadının kendisine tamam diyeceğini zanneder. Ya da bunları kızın naz yaptığına yorar (çünkü birtanesi kartanesi kızımız hemen evet derse kolay kız görünebilir) ve kızın peşinde daha çok koşar. Kız da peşindeki adamın ısrarını gördükçe onun bu işlerden anlamadığını görür ve daha da uzaklaşır. Sonunda da “sözlü” olarak açık ve net bir biçimde reddeder. Bu “sözlü” reddi duyana kadar kızı nextle(ye)meyen adam, kırmızı haptan tek yudum içmemiş demektir. O yüzden reddetme sebebini sorgulamadan kızı orada bırakın. Çünkü sunulan sebep çoğu zaman siktiri boktan bir bahane olduğu için düşündükçe kafanız daha da karışacak ve hata yapacaksınız.

Kadınların bu “örtülü” reddetme sistemini bildiğimiz için bu sitede reddedilme veya kadınlardan olumsuz şeyler duyma korkusuyla day game ve online game yapamayan arkadaşlara “yürümekten korkmayın, kızlar genelde görmezden gelerek reddeder” diyoruz. Sonunda ölüm yok çünkü.

Peki bu sinyalleri bilmenin ve anlamanın bize ne faydası var? Öncelikle boşuna zaman kaybetmeyeceğiz ve daha kolay next yapacağız. İkinci faydası ise erkeğin sinyali çakıp uzadığını gören kadın, onun işten anlayan bir adam olduğunu düşünecek ve ilginin kesilmesiyle kendisi erkeği elde etmek için uğraşmaya başlayacak. Tabii ki nextlediğiniz her kız geri dönmeyebilir ama dönme ihtimali emin olun o sözlü reddi duyana kadar kendini yırtan erkeklere göre daha fazla. Bu da yeri gelince oyunun bir parçası.

Hatun geri geldiğinde de izleyeceğiniz stratejiyi ayrıca düşünürsünüz.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Author: Çevirmen Hoca

Sitenin anti-feminist ve gözlemci abisi, kardeşi.

162
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
32 Comment threads
130 Thread replies
3 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
58 Comment authors
SergiokovalenkoRobbenBicionhaydigelicelimlrksttp Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Robben
Guest
Robben

Mahmut abi, hatunun biri bir öyle bir böyle yaptı. Maymun etti beni. İlgisizliği çok barizdi. Mesajları cevapsız bırakma, buluşmayı ekme vs. Ben biraz peşinde koştuktan sonra kendimi küçük düşürmemek için yazmayı kestim. Ama bunu kendisine söylemedim (o da üstü örtük iletişim kuruyor diye, ayrıca ültimatom veriyor gibi gözükmemek için). Birkaç hafta sonra doğum günümde bana tebrik mesajı attı (arkadaş değiliz, ben yürüyünce tanıştık). Ben de ümitlenip yazmaya devam ettim ama kız yine buz gibi soğuktu ve sonra sanki hata bendeymiş gibi bana olumsuz şeyler söyleyip ihaleyi bana yıkıp çekti gitti. Çerçeveyi korumaya çalıştıkça daha çok kaybettim. Bir öyle bir böyle… Read more »

Mahmut Abi
Admin

Mahmut abi, hatunun biri bir öyle bir böyle yaptı. Maymun etti beni. İlgisizliği çok barizdi. İlgisizliği bariz olan kadını bırakmayıp maymun olduysan senin suçun. Hak etmişsin. Ben de ümitlenip yazmaya devam ettim ama kız yine buz gibi soğuktu Artık tamamen next. sonra sanki hata bendeymiş gibi bana olumsuz şeyler söyleyip ihaleyi bana yıkıp çekti gitti. Soğukluğuna rağmen yazmaya devam ettiysen hata sende. Çerçeveyi korumaya çalıştıkça daha çok kaybettim. Sana ilgisizliği bariz kızın peşinde umut kırıntısı bekleyip koşarak nasıl bir çerçeve koruması oluyor? Çerçeveyi korumaya çalışsan çoktan next idi. Bir kız ilgi duymadığı ve mesajlarına günlerce cevap vermediği bir erkeğe niye… Read more »

Robben
Guest
Robben

Mahmut abi burada destan yazmamak için kısa tuttum. Olayların tamamını bilmeden asıp kesmisşin. Haklısın, benim de hatam vardı ama kız gerçekten bir sıcak bir soğuktu. Kendimi geri çekince o yazdı, buluşalım dedi buluşmayı kendi ekti, beni biraz yan cebinde tutmaya çalıştı yani. Kızda da kabahat olabilir. Saygılar.

Mahmut Abi
Admin

Ben ne bileyim senin anlatmadığın yerleri? Siteyi oku, yenisin sanırım. Bir sıcak bir soğuk zaten ilgisiz kız demek. Ayrıca yedek lastik böyle yaratılıyor.

Sergiokovalenko
Guest
Sergiokovalenko

Hocam merhaba, ben kıza buluşma teklifi yaptım. Aramızda bir kola muhabbeti vardı. Hikayesine benim kolam senin kolanı döver diye giriş yaptım. 1,5 haftaya yakındırda konuşuyorduk. Herneyse buluşma teklifi yaptım, kıza gel sana kola ısmarlayayım, birlikte içelim dedim (kola aramızda bir muhabbet meme gibi bir şey). Kız kabul etti hoşuna gitti. Buluşmaya son gün kala hatırlatma mesajı gibi bir şey yolladım. Şu saatte şurada görüşürüz gibisinden. Kız işte mesaiye kalacağım gelemem gibi lafı geveledi. Bende işte kola ve ben seni daha mutlu edeceğiz dedim. Kız bana kolayı al ben daha mutlu olurum dedi. Bende savuşturdum bu lafı. Konuştuktan 4-5 saat sonra… Read more »

Mahmut Abi
Admin

Hocam bu kızdan intikam almak istiyorum. Böyle insanları salak yerine koymalarından aşırı ayar oluyorum. Bana bir yol gösterin. Sizden rica ediyorum. Kızın yaptığı can sıkıcı ama bu kadarcık şeyden bile intikam alma moduna giriyorsan sen duygusal olarak aşırı zayıf bir adamsın. Kendine azıcık değer veriyorsan kızı kendinden mahrum et, engelleme ama nextle ve ghostla.